|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 6 hozzászólás ] |
|
Szerző |
Üzenet |
GenyoBenyo
|
kipróbáltam a goldmemet, is, minden ok. A vga-t átraktam a gépembe ott jo volt. Kicsit pepecseltem de arra jutottam, hogy egyszerüen hibás a lapon a bios.
Visszavittük a boltba. Mondtam mi a szitu, megnézték, kicsit huzták a szájukat, de cserélték. Kaptunk egy újat, szereltem. Azóta jó. Szóval a tanulság kedvéért még megírom, előfordul olyan hogy maga a bios a ****. (mi is az eprom? eeprom vagy mi?) szal maga a chip (vagy mi:) volt sérült.
kösz a segítséget.
üdv: gb
|
vas. júl. 27, 2003 13:33 |
|
|
utini
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2462 Tartózkodási hely: gyökér könyvtár
|
Ha villog a BIOS-ban a kék, az VGA lesz...
|
kedd júl. 22, 2003 15:11 |
|
|
Cov
|
Az nem tudom, mit csinál a memtest pontoan, de egy ilyen modulnál
hasból mondom, h kevés az 1/2 óra. Példul próbáld ki a GoldMem-et,
www.goldmemory.cz ezt akki-tól vettem, asszem Napokban itt a
fórumon is ez volt +oldás, más ügyben. De teljes (ne alap) teszttel!
Üdv, Cov.
ui: tényleg szedj ki mindent, amit lehet (+ esetleg másik VGA)
|
kedd júl. 22, 2003 15:03 |
|
|
GenyoBenyo
|
mióta össze lett rakva ilyen. soha nem is müködött. és ja 1 512-es modul. memtest v3.0-val teszteltem kb 1 órát ment, lehet hogy kettőt. mindesetre 4 szer sikeresen futott le, hiba nélkül.
teljesen tanácstalan vagyok, de még próbálkozom...
üdv:gb
|
kedd júl. 22, 2003 1:12 |
|
|
Cov
|
Passz. Lehet, h egyben nem bírják egymást a cuccok. Mi történt, amitől
ez lett? Gondolom eddig ment vhogy... Amíg gázos, addig nem javallott
hozzá piszkálni a BIOS-hoz, netán közben fog végképp kimúlni, akkor
meg az egész lap ugor6. Persze a végső esetben lehet próbálkozni, de
akkor biztosabb alkatrészekkel. (Mindent ki, csak VGA legyen bent, még
HDD se akár.) Mivel tesztelted a memóriát(1modul?)/mennyi ideig?
Üdv, Cov.
|
vas. júl. 20, 2003 16:27 |
|
|
GenyoBenyo
|
Egyik oszt társam vett magának gépet (kb fél éve).
1.7-es cerka, MSI 648 Max alaplap, 512 Mb mem. Gef4 ti.
A gép piszkolsul lassú. Egy windows xp boot kb 4-5 perc. Ha megnyomom a del-t, hogy belépjek a biosba elkezd villogni a képernyőn minden szöveg. villan vagy 10-et. aztán lép csak be. Egy csomó ilyen jellegű apró hibát csinál a gép. Minden alkatrészt kipróbáltam a saját gépemben és jó minden. Memória teszt is hibátlanul ment végig, többször. Az egyetlen ami rossz lehet az az alaplap. Ugye bár SIS 648-as chipset van rajta.
bios lemerítésen, legfrissebb driverek telepítésén túl vagyok. próbáltam a biost frissíteni. nem engedi az alaplap. viszont sehol nincs a biosban flash protect vagy hasonló amit ki lehetne kapcsolni. Agp fast write-ot sem lehet kikapcsolni. Sőt szinte semmit nem lehet állítani. Megmondva a frankót ilyen biost rég láttam már. (ami 7,00T 2003.3.7). Bár lehet kicsit tulzok de a 386-osom biosa komolyabb volt.
Szóval az lenne a kérdésem, hogy most tényleg alapból ilyen retek ez a sis chipset és felesleges próbálkozni? Esetleg létezik hogy maga a bios lenne sérült? Vagy gyárilag ilyen sz*r az egész alaplap?
nfo-kat előre is thx.
üdv: Gb
|
vas. júl. 20, 2003 16:19 |
|
|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 6 hozzászólás ] |
|