|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 5 hozzászólás ] |
|
Szerző |
Üzenet |
lowdog
|
elhiszem, valamikor hallottam hogy ugyanakkora
feszültségemelkedéstől van hogy egy amd tönkremegy,
miközben ugyanolyan mértékű túlfesztől az intel marad...
nem mintha nagy intel fan lennék vagy ilyesmi, szóval nem
kell meggyőznöd =]
|
csüt. szept. 25, 2003 16:41 |
|
|
Kisrobi
|
Ne aggódj, ha a táp megfut, akkor azt visz magával amit akar, nem kérdezi, hogy AMD vagy Intel...
A jelenlegi P4-esek hőtermelése kb azonos az XP-k hőtermelésével (sőt, a jelenlegi csúcs melegedő az a P4 3-3,2GHz 82 Watt), csak vész esetén sokkal jobban lekezelik a túlmelegedést. A P4 még csak le sem fagy, hanem egyszerűen lekapcsolja a nagy energiafogyasztó részeket, és így lassan, de tovább működik. Elvileg az XP-t is megvédi most már az alaplap.
|
csüt. szept. 25, 2003 16:33 |
|
|
lowdog
|
hűtőnek ezt választottam
COOLER MASTER CP5-8JD1F-OL SocketA 3200+ SILENT
egyébként ez volt a listán is... gondoltam nem árt ha
kicsit nagyobbat veszek mint amilyen kéne =]
egy negatívumot hallottam még az AMD-ről, hogy ha pukkan a
táp, pukkanhat a proc is könnyen... most vettem egy
Chieftec tápot is, úgyhogy remélem ezzel nem lesz gáz =]
|
csüt. szept. 25, 2003 15:36 |
|
|
KZo
|
A szívedre hallgass. Nekem is AMD-m van (Athlon XP), amit a megrögzött Intelesek köpködnek. Csak a hűtésére figyelj. Normális procihűtő legyen rajta, mert tény, hogy nagyobb a hőtermelése mint egy Intelnek.
A többi szerintem legyen olyan - ha van rá keret -, amilyent az igényed diktál.
HDD-ben választhatod a Maxtort is és a WD is. Jó mindkettő.
(nekem 3 év garos IBM van). Az összkép legyen megfelelő és kerüld az 1 év garos alkatrészeket és a bizonytalan nevűeket. Én csupa 2-3 éves cuccokból épitkeztem.
|
csüt. szept. 25, 2003 15:20 |
|
|
lowdog
|
udv
sajnos nem lattam itt az elso harom oldalban ilyen temat ugyhogy nyitottam egyet, főleg mert nekem is segíség kéne =]
összejött egy kis pénz, amiből reményeim szerint jövő héten veszek egy alaplapot, processzort és memóriát, ez a minimum, de egy videókártyát és egy vinyót is szeretnék!
azt még nem döntöttem el, hogy Intel vagy AMD legyen, de az ára miatt az AMD-t választanám, szóval íme, erre gondolnék első körben:
ASUS A7N8X DELUXE
AMD BARTON 2500+ 333MHz 512K SOCKET A
COOLER MASTER CP5-8JD1F-OL SocketA 3200+ SILENT
SAPPHIRE ATLANTIS RADEON 9600 128MB TV/DVI
DDR 512MB PC3200 400MHZ HYNIX/INFINEON
MAXTOR 160 GB 6Y160P0 7200rpm (8MB Cache)
a kérdések:
- Barton vagy AthlonXP? (vagy hasonló árban valami Intelt ajánlotok-é?)
- ez az alaplap, vagy a sima A7N8X? igazából a Deluxe-ot a SerialATA miatt venném más nemigen érdekel, ugyanis a mostani lapomon is van egy plusz integrált vezérlő (igaz, az egy UDMA66-os, régi szegényke),ezért négynél több IDE eszközöm van, a SCSI-król nem is beszélve
- az alaplapon SerialATA csatlakozó van, erre ugye lehet normál vinyót is rakni vagy csak SerialATA-sat? mert ha igen az jó, akkor talán SerialATA-s lesz a maxtor vinyóból, nem sokkal drágább
- a videókártya még egy kényes kérdés, egy jót szeretnék, de a 9600PRO már drága (bruttóba egy tizessel több)... van valami alternatíva 24-ezerért (netto, ennyi a 9600)
- még hdd-hez visszakanyarodva, WD vs Maxtor?
a többivel asszem nincs gond a konfigban, de ha valami ötlet van a többivel kapcsolatban, akkor azt is szivesen várom!
udv
lowdog
|
csüt. szept. 25, 2003 14:42 |
|
|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 5 hozzászólás ] |
|