Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: vas. dec. 29, 2024 9:47

Hozzászólás a témához  [ 16 hozzászólás ] 
Letudja nekem forditani valaki ezt a kékablak cimet? 
Szerző Üzenet

Hozzászólás 
Érdekes, h vírus volt. 99%-ban tényleg hardver szokott lenni.
Amúgy K7S5A+Win98 (persze SE) kinek miért nem nagyon jön be?

Csak mellékesen említem meg -mert igazi válasz nem szükséges-, h ha
2-3 óránál többet van magára hagyva nálam a gép, akkor utána bill-el
felkeltve kékhalál, egérrel ébresztve jó. További érdekesség: ha nem
kattintok vhova, v indítok IE-t, Commandert, akármit, hanem mondjuk
nyomok egy bill-gombot, kékhalál. De egér tol+katt ide v oda, és tökéletes.
Az már pár hete van, de nem zavar; nem is jöttem rá, h miért csinálja.
Valszeg a bill a hibás, de csak fél év után kezdte el csinálni?! (Genius)

Üdv, Cov.
ui: 98SE+XP alatt is (hardveresen minden más OK + táp is)

kedd okt. 14, 2003 23:00
Profil Privát üzenet küldése
ezüst tag

Hozzászólás 
Elso ajanlatom egy FRISS (es feltetelezven) virusmentes Win telepites volt. Mint irtam, " Vagy a Winfos kezd haldoklani." Ergo ha van egy virusod, es az atirja a futtathato prg-ot akkor a programban a futtathato kod helyett ERTELMEZHETETLEN utasitasok keletkeznek. Maj a proci szepen rafut erre a most mar ertelmezhetetlen kodra, (" re-issues the faulting instruction") amit termeszetesen nem tud (akar) vegrehajtani hisz a vedett mod tobbek kozt pont erre van, hogy a tovabbi tennivalokat a kizaras veszi at es dobja is a kek halalt. Tehat azert keletkeztek abban a bizonyos szelektorban hibak amiket a proci (+KERNEL) 14-es kizarasnak kezel le, mivel NEM letezo utasitas VAGY egy letezo utasitas ugyan csak nem letezo memoriacimet cimzett (vagy arra mutatott). Hat mindenesetre, ezt ha nem sw, akkor a mar altalunk is leirt 3 dolog szokta okozni. Szerintem itt mindenki feltetelezte hogy a viruskeresesen mar tulvagy. (megjegyzem, 1 viruskereso NEM viruskereso) Mindenesetre orulok hogy megy a geped.

udv,Istvan

hétf. okt. 13, 2003 22:49
ezüst tag

Hozzászólás 
Majdnem elfelejtettem :))
Üdv mindenkinek, és köszönöm!
IZZÓ

hétf. okt. 13, 2003 22:21
ezüst tag

Hozzászólás 
Sziasztok! Nem fogjátok kitalálni, de megoldódott a gond. Egy rohadt kis virus, ami minden exe filébe beirja magát észrevétlenül, és átirkálja a parancssorokat bennük. Ez elég függetlenül teszi, mert mindegyikben mást változtatott meg. Volt ami továbbra is futott, volt ami kiakadt. És ez produkálta a gép kékablakait. Nod32 2x lefuttattam 3x már nem talált virusos filét. :))) Ugyhogy most izzóéknál nagy öröm van:)) 3 héttel ezelőtti virusirtó még nem látta a **** kis virust, az uj nod32 viszont megtette a magáét. Most ujratelepitve a gép, hasit 1000 el. Semmi gond. Hiába a tanárom mindig mondta, csak noddal a virusok ellen.... Köszike mindenkinek azért az odafigyelést. Ha valakit érdekel küldök tanulmányozni egy pár virusos cd-t, ugynain sikerült felirnom 3 cdt is ugy hogy rajta van a virus. De senkinek se kivánom ezt a **** amit átéltem itt 3 hónap alatt. Ja és mégvalami, azért nem teszem fel az XP-t mert még tökéletesen megfelel a win98. Másrészt egy 6.4 es vinyóra nem szeretném felrakni, mert akkor nem fér el semmi rajta. Tavasszal tervezem az uj vinyó vételét, addig sajna no many. Kell másra. Stephen mit szólsz ehez? Ja egyébként a virus neve valami partition B vagy valami hasonló, ha valakit érdekel küldök belőle :)))

hétf. okt. 13, 2003 22:19

Hozzászólás 
Hali!

Asszem már több helyen is leírtam, de nosza mégegyszer:
Nekem volt egy Cel900@1100-om soha semmi problémám nem volt vele (Abit lap+SDram), majd kénytelen voltam (nem részletezem miért) elcserélni sógorom ASKA ???!!! lapjára AMD TBIRD-el (1.4) és SDrammal. A kék képernyők rendszertelenül kezdtek jönni (természetesen XP, 98-ról már nem beszélek, mert idejétmúlt, ezért elfogadható, hogy kaki az új cuccokkal).
Őszintén szólva azelőtt soha életemben nem teszteltem memóriát, valahogy azelőtt ez nem volt "divat", de mostanában az lett. Gondolom azért mert egyre több a ****!
Nah szóval teszteltem a memót és legnagyobb meglepetésemre hibás volt, mondom basszus ez a memória a celeron mellett soha nem produkált ilyet. Restart majd ismét teszt. Érdekes módon ismét hibás volt, azonban teljesen más címen. Mondom ez vicc. Azonnal azt mondtam ennyit a "híres és nagy nevű" ASKA alaplapról.
Sajnos fél évig tűrnöm kellett a dolgot.
Múlt héten vettem egy MSI K7N2 Delta ILSR-t 2x256 DDR400-al és láss csodát a probléma eltűnt.
Tanulságok:
1. Újabb gépekhez újabb oprendszert (vagyis felejtsük már el a kaki 98-at)
2. Az alaplap a számítógép legfontosabb alkatrésze (jól gondold meg mit veszel, nem hiába vettem MSI-t, persze van más jó lap is)!
3. Ha jó az alaplap és kék képernyő mégis van, akkor 95%, hogy memória, de 99%, hogy hardware-es hiba, ha XP-t használsz...illetve driver is lehet!

Nagyjából ennyi!

Üdv,
Zsoca-M5

hétf. okt. 13, 2003 7:30
ezüst tag

Hozzászólás 
a 167-as szam nem MISZTIKUM hanem a memoria szelektor cime, ergo semmifele hardware-hez az egadta vilagon semmi koze. Inkabb a vedett modu programozashoz, ebbe most nem megyek bele. Azert irtam, hogy az hogy egy hiba HW eredetu, ettol meg a Windows hw leiroja nem fogja elmeselni, melyik prg, melyik thread, esetleg melyik vmm stb akar a nem letezo memoriateruletre irni. Aztan hogy MIERT is akar mar mondtam, lehet az RAM (allitolag kizarva) hibas proci (overclock, overheat) vagy hibas ALAPLAP. Az hogy neked mindig a 167-es szelektorba mekken ki, az a szelektor egy vedett modu adatszelektor, ami bar most nincs elottem pontosan de valoszinu egy DATA32 szelektor, 4GB-os adatcimzessel. Persze hogy mivel ez az egesz fizikai memot megcimzi, MINDIG bele fog esni BARMILYEN cimen is tortenjen a hiba. Az mas tema, hogy az utanna szereplo cim mar mas es mas, hisz mas cimen van a baj (a 4GB-os teruleten belul), ezert gyanithato a 3 fenti komponens valamelyike NEM klappol. Igaz, most sajna nem tudom megnezni, de gyanitom a 167-es egy DATA32-es szelektor. Apropo, Asus alaplap, 2Ghz-es AMD-vel Win98 gond nelkul, ezen a gepen amirol irok SOHA nem volt meg WinXp (s egy darabig nem is lesz) es a Win98 ment szepen, mindennemu problema nelkul.

udv,Istvan

vas. okt. 12, 2003 20:36
ezüst tag

Hozzászólás 
Hali!
Ezt alátámasztom én is a K7S5A+W98 nem nyerő.Én meg beleuntam a Me **** és megpróbéltam a W98-at.2 órát fennt is volt.Most XP van,de nem emlékszem mikor raktam fel :-)
Üdv Zso :-)

vas. okt. 12, 2003 18:24
Profil Privát üzenet küldése ICQ
gyémánt tag

Hozzászólás 
ha az elején közlöd, hogy 98 van fenn, egyszerübb lett volna. Sajnos a mai modern gépek már nem szeressék a sima98 at(kernelt?). Most szopattam magam is egy W98/K7S5A párossal.
A win installer lustaller lett. Üzenet a végzetes lapkivételtől kezdve integer hibán keresztül már minden volt. Az alaplapi drivert sem engedte felrakni.
Aztán kapott egy ME-t, s minden baját mintha elvágták volna.
üdv

vas. okt. 12, 2003 13:59
ezüst tag

Hozzászólás 
Sziasztok! Kicsit "okosabb" lettem, kipróbáltam mindent amit mondtatok. És.... érdekes dolgokra akadtam. Egyetlenegy hardvare sincs 0167 es memória számmal. A másik, hogy a directx közben elindigtom a win98 hibaelháritást, és azon belül a memória/gyakran kapok kék háttérrel megjelenőparitási üzenetet, akkor kapok egy kis szürke hibaablakot. Nem is itt a poén, hanem ha megnézem a részleteket, akkor a hiba száma ismét 0167 el kezdődik, de más kombináció van a végén. Nem lehet hogy valami virusom van? De a virusirtók nem találnak semmit, és most volt formázva a vinyó is. Ezek után mit tehetek még?

vas. okt. 12, 2003 12:49
ezüst tag

Hozzászólás 
István az alaplapomon és a procimon kivül már mindent kicseréltem, a memóriák már 3x voltak cserélve feleslegesen, mert mindegyik kifogástalanul ment. Szóval akkor gyanithatóan proci vagy alaplap lesz gagyi.... Megpróbálok mindent, köszi mindenkinek a tanácsokat. Ok Zso megnézem a memória cimeket. És majd irok, hogy mi van. Egyébként fura, hogy csak néha gajdul be, de akkor nagyon. MOst is a "hibás gépról" irok a netre és most semmi. Hanem egyszere csak meggondolja magát és kékablak. És nyomhatsz bármit, ujjabb kékablak jön ugynazzal a 0167......számmal. Na császtok. Köszike mindent mégeyszer!
Izzó

vas. okt. 12, 2003 11:52
ezüst tag

Hozzászólás 
Nem biztos hogy az eszkoz memo cime van ott. Ha ott program van, akkor kaki. Az hogy vegig debuggolod a Windowst, hat oszinten szolva erosen ketlem. Amugy SoftIce-al megteheted, ha ertesz az assemblyhez+a debuggolashoz.

0E exception: The Page Fault interrupt allows the operating system to implement virtual memory on a demand-paged basis. An interrupt 14 usually is issued whenever an access to a page directory entry or page table with the present bit set to 0 (Not present) occurs. The operating system makes the page present (usually retrieves the page from virtual memory) and re-issues the faulting instruction, which then can access the segment. A page fault also occurs when a paging protection rule is violated (when the retrieve fails, or data retrieved is invalid, or the code that issued the fault broke the protection rule for the processor). In these cases the operating system takes over for the appropriate action.

Valoszinu valami memoriaterulet nem elerheto, vagy az utasitas amit a CPU vegrehajt hibas, ergo nem letezo memoteruletet cimez, pld. Gyanithatoan, RAM, proci (overclock, hutes, stb), alaplap gond. Vagy a Winfos kezd haldoklani. Javallat, friss Windows, masik rammal. Ha ugy megy, akkor ... Ha nem, akkor proci csere. Vegen alaplap.

udv,Istvan

szomb. okt. 11, 2003 20:42
gyémánt tag

Hozzászólás 
A BIOS-ban kapcsold be az ECC-módot[error chekking] a memóriára, mert lehet, hogy hibás a RAM-od.....
Ha így is csinálja, akkor oprendszerhiba.

szomb. okt. 11, 2003 19:43
Profil Privát üzenet küldése Honlap
ezüst tag

Hozzászólás 
Hali Izzo!
Figyelj a rendser összetevőit a hardver elemek között is meg lehet nézni!Ott az információk között ott van a memória címe minden eszköznek.Nézd meg ott!Vagy a DXDiag MS info részénél.Esetleg Sysoft Sandra.
Nekem ott a vidkardom van.Nézd meg a bioszban a lefoglalásokat.Memória fenntartása,PCI palette snoop.........
Üdv Zso :-)

szomb. okt. 11, 2003 19:34
Profil Privát üzenet küldése ICQ
ezüst tag

Hozzászólás 
Szia istván, muszáj lesz átlátnom, mert állandóan ez a kékablak jön be. Az előtte levő két betű: OE ez lehet segit...Milyen debuggert tanácsolsz használnom? Tényleg meg kellesz csinálnom, mert nem tudom hol a hiba, mert már szinte minden hardvaret kicseréltem.

szomb. okt. 11, 2003 12:04
ezüst tag

Hozzászólás 
Nehez lesz "leforditani"... Ugyanis a Windows dinamikusan foglalja a memoriat, es ezen a cimen kismillio dolog lehet, gepenkent mas es mas. Ergo, hacsak valaki neki nem all es egy debuggerrel meg nem nezi neked ott mi is van azon a cimen, akkor eleg eselytelen lesz azt megmondani mi van ott. Apropo, elotte kiir valami 2 jegyu kodot, az legalabb az exception-t leirja, abbol kiindulni kilehet. Bar mint mondtam, egy jol megpakolt Windowst hat oszinten elegge nehezkes atlatni, foleg asm szinten. Bar semmi sem lehetetlen persze.

udv,Istvan

pén. okt. 10, 2003 22:58
ezüst tag

Hozzászólás 
SZiasztok, még mindig tele vagyok kékablakkal...a következő cimet dobja ki a kékabalak: 0167:BFF9DFFF

pén. okt. 10, 2003 22:37
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 16 hozzászólás ]