Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: vas. dec. 29, 2024 13:19

Hozzászólás a témához  [ 49 hozzászólás ] 
alaplapcsere reinstall nélkül 
Szerző Üzenet
a fórum lelke

Hozzászólás 
Csak halkan,a fullos megodás a Kazso-féle-egy "összerakott " univerzális :lol: -CD vel megodható (itt kimarad a frissitésnél az azonosítókérés)
és többé kevésbé az alaplapi driverek fepakolásával,többé kevésbé müködőképes renszerhez jutunk :lol:
Lényeges!: csökkentett módban kell megerőszakolni a renszert! -Az esetek 89%-bejön.
Az,viszont veszett fejsze nyele,ha egy Ceberusos-vinyót akarunk A64-re upgradelni vagy fordítva :roll: :cry:-de ez már a Bilux alatt sem működik-más kérdés hogy a renszergazdának meg kell valósítani mert,megismerkedik ISTEN "Phallosával" :D

pén. aug. 19, 2005 20:48
Profil Privát üzenet küldése ICQ YIM Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
Kazso megoldását szoktam én is használni. Általábvan akkor amikor a boot helyett csak egy fekete képernyő fogad és az hogy egy system file sérült.
Linuxnál egyszerű nagyon a helyzet csak annyit kell tenni hogy az új alkatrészeknek megfelelően a régi gépen fordítasz egy új kernelt (pl /usr/src/uj_linux), de a kernel beállítások már az új géphez legyenek beállítva. Berakod a grub-ba hogy ezt is bootolhasd és amikor az új alkatrészekkel bootolsz ezt a kernelt futtatod.

pén. aug. 19, 2005 19:42
Profil Privát üzenet küldése ICQ Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
köszönöm kazso, igazad van, ez egy jó megoldás.

De általában nem túl legális XP változat van az ügyfelek gépén, és ez esetben már bajos lehet javítani: egyrészt nem olyat fog behozni, amit anno telepített, már ha egyáltalán be tud hozni valamit.
Ha meg sokat nyaggatom az ügyfelet, akkor berág, és legközelebb messzire elkerül bennünket: az meg a mai kiélezett piaci helyzetben nem túl jó :-(((

Szóval én a full "elegáns" megoldást keresem (aminek, a józan ész azt súgja, hogy léteznie kell ;-) Mert ha a telepítő ki tudja pucolni a drivereket, meg "rendbeszedni" a windowst, akkor miért nem létezik (pontosabban miért nem tudok a létezéséről) egy olyan parancssori kis vacak, amit elindítok a javító konzolon (az ugye kb. mindig elérhető), és teszi a dolgát, bootolhatóvá teszi a megkergült XP-t?

Üdv!

hétf. aug. 15, 2005 13:42
Profil Privát üzenet küldése
arany tag

Hozzászólás 
Én WinXP újratelepítés helyett a javítást szoktam használni (WinXP cd boot -> javítás). Ezzel lényegében csak a driver fileokat pucolja ki a Windows install, az összes telepített program, profil és beállítás megmarad. Ezután már csak drivereket kell újrarakni (meg persze az M$ Office könyörög megint a telepítő cd-ért, hogy be tudja magát újra állítani).
Ez a fajta install általában akkor szokott problémás lenni, ha van valamilyen tuning progi alaplaphoz, vid.kártyához, stb, mivel ezek a csere előtti hardverhez vannak még állítva. Az értelmesebb program rájön, hogy hardver csere volt és nem erőlködik tovább. A makacsabb fajtát meg uninstallálni kell csökkentett módban :)

hétf. aug. 15, 2005 13:03
Profil Privát üzenet küldése Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
bzoli41 írta:
Nekem mar tobbszor sikerult w98 alatt alaplapot cserelnem.

Jó-jó, nekem meg 98 alatt eddig még mindig sikerült ;-)) (a hangkártyával szokott szívás lenni egyedül, hogy a driver fent van, a multimádiában eszközként látszik, de visszajátszó eszközként nem lehet kiválasztani: de egy kis reg. adatbázis turkálás, és ez is meggyógyul.)

De nem is 98 volt a kérdés :-(( Én mindenkinek mondom, hogy használjon 98-at, de nem hallgatnak rám ;-))

Üdv!

hétf. aug. 15, 2005 9:41
ezüst tag

Hozzászólás 
Nekem mar tobbszor sikerult w98 alatt alaplapot cserelnem.Sokat kuszkodik indulasnal,nem art szetnezni csokkentett modban is,mert sok szemet marad itt-ott,amiket ki lehet torolni,de a lenyeg az,hogy eddig bejott a dolog.Az XP-vel mar nem ez volt a helyzet!Az akkora hatast dobott,hogy orom volt nezni.Nekem legalabbis nem jott ossze.

hétf. aug. 15, 2005 9:35
gyémánt tag

Hozzászólás 
djsms:

Talán félreértettél.

Én számítástechnikai szervizben dolgozok, és ki tudja, milyen windowsok alatt (amit otthon az ügyfél feltelepített, meg amilyen diriverekel: megnézni meg módosítani persze nem tudom, mert a gép halott) kell alaplapot cserélnem gyakran egész másra, mivel éppen olyan van, vagy az ügyfél akkor már mást kér.

Szóval arra kellene nekem valamilyen megoldás, hogy az XP elinduljon az új alaplapon, és fel tudjam telepíteni a drivereket, ne kelljen midig a szívűkhöz kapó ügyfeleket vígasztagatni, amikor megmondom nekik, hogy MINDEN programot újra kell telepíteni a gépükön: és igen, azt is, amit egy éve az ismerősüknek a szomszédjának a barátja adott kölcsön, és annyira megszokták, hogy már csak abban tudnak családi fotókat retusálni: viszont a telepítőlemez azóta elveszett, a program nevére meg nem emlékszik ;-)))

Mert sokszor az van ám, hogy engem néznek hülyének (jó, ebben van is valami ;-) , merthhogy a gépükben csak alaplapcsere volt, miért kellett nekem azért újratelepíteni az egész windows-t?! Mert nem értek hozzá?!

Na, aki _tényleg_ ért az XP-hez, az ossza meg velem - velünk a titkot! Vagy nincs is semmiféle titok? A két M$ rendszermérnök ismerősöm jó iránba indít, amikor mindere azt mondja, hogyújratelepítés? :-(((

Üdv!

off már megint {
Nem értek veled egyet a linux hordozhatóságával kapcsolatban, de részemről itt a téma lezárva. Válaszolj, hogy ne az enyém legyen az utolsó szó, de: grafikus felület?! Eddig még pár perc alatt, kb. bármiféle telepítés nélkül minden gépen sikerült grafikus felületet beállítanom (na jó, őskövület videókártya esetén lehet, hogy fel kell tenni 3-as X-et, de az sem nagy dolog) dpkg-reconfigure xserver-xfree86, vagy xf86cfg, és pát gombnyomás. Perverzebb linuxosoknak meg ott a jó kis szövegszerkesztő, szerintem abban még hamarabb meg lehet csinálni ;-) Persze, a 3D más tészta. De akkor képzeld el, hogy a windows-hoz holnaptól egy gyár sem fog drivert adni, mondván, hogy nem témogatott op. rendszer: telepítsd fel, ahogy tudod, vagy írj magadnak drivert ;-))
Aztán lehet a rendszer meg bármi akármilyen raid vezérlőn, ha linux volt rajta, akkor (valószínűleg) van hozzá linux driver. Innéttől kezdve a legrosszabb esetben is pár órán belül újra működő rendszerünk lesz.
De ez nagyon ritka szerintem: mert a legtöbb ide, raid meg scsi vezérlőt, ami nem csak 1000 példányban készült, 3M forintba kerül, és csak a kínai Hiu-Lin-Csu tartományban került forgalomba ;-)) , valószínűleg bármelyik pl. debian telepítő CD-n lévő kernel kapásból támogani fogja. Ha meg nem, akkor új kernelt kell csinálni, ez egy mai gépen 10-30 perc...
Na, most már tényleg befejezem ;-)) Admin, a hozzászólás érdemi részét légyszi' ne töröld ;-)
}

hétf. aug. 15, 2005 9:04
gyémánt tag

Hozzászólás 
azért pár dolgot nem árt kikötni! Normál ata vinyóról beszélhetünk csak, linux esetében grafikus felület és speciális csatolók nélkül. Ha valami spec raid kártya, netalántán sata-n volt akkor már nem lehet egyszerűen csak áttenni és kész. No meg linux esetében a kernel sem mindegy, mivel rendszerint külön előre forgatott kernel van intel, amd procikhoz! Ezen belül meg a különböző generációkhoz úgyszintén. Ha valami full univerzális kernelt használsz, akkor nem vagy sokkal előrébb, mint a windows univerzális kernelével ;) Szóval platformváltásból a windows jön ki győztesen, ha van grafikus felület is.

De hogy ne offoljak annyira, ha nagyon hurcolni szeretnéd az oprendszered érdemes meghagyni a microsoft drivereit. Ugyan így nem lesz csúcsra járatva egyik gép sem, de ezekkel a driverekkel viszonylag stabilan elketyeg a windows több platformon is. Ezt tapasztalatból merem mondani!

pén. aug. 12, 2005 16:45
gyémánt tag

Hozzászólás 
... bocs hogy ezt a régi témát hozom fel, de nem találtam frissebbet, ami direkt ezzel foglalkozik

Szóval alaplapcsere. HW szervizes vagyok, de _nem_ M$ guru ;-)) (egyébként ismerek több M$ gurut, tele mindeféle szép kis paírokkal, hogy ők mennyire M$ guruk, de ők mindere azt mondják egy sóhaj után, hogy újratelepítés...)
Sokszor van olyan, hogy elpusztul az alaplap XP alatt, és csere után vagy hibaüzenetet ad, hogy nem tudja mountolni a root fájlrendszert, vagy nem ír semmit, csak boot közben újraindul mindig :-((( Persze az is előfordul a legváratlanabb helyzetekben, hogy elindul, új hardvert talál, és ha mindent megtalált, már lehet is rendbetenni - driverek telepítése, stb.

Nem statisztika érdekel, meg annak bizonygatása, hogy "nekem eddig 3-ból 3x sikerült már", mert nekem meg 200-ból 33x, de 167x meg nem ;-))
Arra lennék kíváncsi, M$ guru válaszadók előnyben, hogy MEG LEHET JAVÍTANI VALAHOGY egy ilyen elhalálozott XP-t?!

Mert egyszerűen nem tudom elfogadni, hogy egy alaplap chipset változásnak magával kell vonni kb. 2 napi munkát (fél nap nekem, másfél az ügyfélnek), mire minden alkalmazás visszakerül, és minden úgy személyre lesz szabva, ahogy volt... Ez valami agyrém!

Szóval milyen segédprogrammal vagy mittudoménmivel kell hozzányúlni, mit kell milyen sorrendben nyomogatni, hogy valahogy azért mégiscsak összeszedje magát a rendszer annyira, hogy telepíteni lehessen a drivereket? Nem hiszem el, hogy nincs benne valahol egy univerzális kernel, ami pl. telepítéskor is elindul, és amivel feléledne a rendszer legalább annyira...

off {
Valaki azt mondta, hogy a linux is megfeküdhet egy alaplapcsere után. Hát nem! Gyakorlatilag nagyon nehéz odaáig eljutni, és hamégis, akkor ahhoz főleg hardverhiba (instabil gép, hibázgató vinyó stb.) kell, hogy egy linuxot újra kelljen telepíteni. Ilyen szélsőséges esetektől eltekintve nem tudok olyan helyzetet elképzelni, hogy újra kelljen telepíteni: annyira "moduláris" az egész. És tényleg: mi köze van az alaplapi chipsetet kezelő hardver drivereknek a grafikus felülethez?!
Mondom ezt kb. 7 év aktív desktop-server linuxozás, és jelenleg is b. 10, éles - céges környezetben általam üzemeltetett linuxos szerver tapasztalatai alapján.
}

Üdv!

pén. aug. 12, 2005 15:51
arany tag

Hozzászólás 
De amennyi időt nyersz, azt 2 hét, de legkésőbb egy hónap alatt el is vesztesz a Win lassulása miatt...

Miért UHU-t használsz? A SuSE nem jobb? Sztem sokkal egyszerűbb...

vas. máj. 30, 2004 22:03
ezüst tag

Hozzászólás 
Kb. egy hónapja csináltam egy tartalék gépet egy helyen, nem sok idő volt vele babrálni, és megpróbáltam az alábbi dolgot:
tartalék gép tök üres, winyó ki bele a működőbe, célszoftverrel átmásolni (ultimate boot cd-n van 2-3) vissza a másik gépbe. Az egész kb 20 perc. Tartalék gép bekapcsol kér vagy kétszer win98 cd-t erősen keresi a hardvereket, azóta is működik.
Itthon viszont most cseréltem alaplapot, két op. renszer van a gépemen, UHU és win2k, a win azóta nem hajlandó elindulni.
Mint a fenti példa is szemlélteti erősen kétesélyes a dolog, megpróbálni meglehet, nem biztos hogy sikerül, ha igen, akkor win esetében rengeteg időt nyerhetsz.

vas. máj. 30, 2004 21:28
arany tag

Hozzászólás 
Annó még én is bróbálgattam, de már tudom, hogy nem volt értelme... :shock:

pén. máj. 28, 2004 17:52
vas-tag

Hozzászólás 
Hát jah,mégis kikelett próbálni:):)

Megy bár nem a legstabilabb,ergo reinstall...

Ezt is kipróbáltuk...:):)

byez:)

pén. máj. 28, 2004 15:39
arany tag

Hozzászólás 
Őszintén szólva elég idióta kérdésnek tartom ezt a topicot. Namost megy, nem megy a Win, az biztos, hogy ha alaplapcsere van, akkor hogy ügyesen kihasználja a Win a rendszert, ne legyen esetleges felesleges szemét a rendszeren, feltétlen szükség van egy reinstallra minden rendszeren (talán a Linux-on nem, ha értenek hozzá annyira, hogy be tudják állítani a cuccost). Kivéve persze, ha az új alaplap zsír ugyanolyan, mint volt. Felesleges kérdezgetni, hogy megy-e, nem megy-e, légyeg a lényeg, hogy az esetek 90%-ában menni fog, kérdés, hogy hogyan!? Ki lehet próbálni...

Bye!

pén. máj. 28, 2004 13:32
vas-tag

Hozzászólás 
A téma nyitója ma este kicseréli,megnézi,max reinstall:):):):) :twisted:

Ha sikerül beszámolok,ha nem,akkor is:):)

byez

szer. máj. 26, 2004 11:13
gyémánt tag

Hozzászólás 
Mindenesetre a téma nyitója pont alaplapcserével kapcsolatban kérdezte a dolgot.

kedd máj. 25, 2004 21:24
ezüst tag

Hozzászólás 
Nekem alaplapcsere után újra kellett raknom az XP-t. Pedig garis csere volt... ugyanolyan lapot kaptam.
Ki érti ezt? :)

kedd máj. 25, 2004 21:24
Profil Privát üzenet küldése ICQ
ezüst tag

Hozzászólás 
Scorp írta:
Zsoca-M5:
Nem vezettem statisztikát, csak szemléltetés céljából írtam a 10-ből 9-et.

Mindegy, a lényeg, amit mondani akartam, hogy a WIN98 jobban bírja a hardvercserét. (Ez nem azt jelenti, hogy "jobb" operációs rendszer volna!) A legegyszerűbb a "komplett konfigból bootvinyót ki, majd egy ettől teljesen eltérő konfigba be, majd arról bootolni" eljárást megcsinálni, és megnézni, melyik éli túl.

Na még egyszer!

Valóban az W2K/XP nem nagyon viseli az alaplap cserét, de ezt általában nem szokta szeretni semilyen oprendszer. Ha hardwarecsere abban merül ki hogy az adott konfigban a PCI, AGP, vagy USB, Serial, ATA stb egységeket cserélgetjük akkor a W2K/XP sokkal jobban elviseli. Drivert cserélni is sokkal biztosnságosabb, sőt el is lehet távolítani maradék nélkül amit W9X/Me esetében nem nagyon lehet elmondani.

kedd máj. 25, 2004 18:34
gyémánt tag

Hozzászólás 
Zsoca-M5:
Nem vezettem statisztikát, csak szemléltetés céljából írtam a 10-ből 9-et.

Mindegy, a lényeg, amit mondani akartam, hogy a WIN98 jobban bírja a hardvercserét. (Ez nem azt jelenti, hogy "jobb" operációs rendszer volna!) A legegyszerűbb a "komplett konfigból bootvinyót ki, majd egy ettől teljesen eltérő konfigba be, majd arról bootolni" eljárást megcsinálni, és megnézni, melyik éli túl.

kedd máj. 25, 2004 14:07
gyémánt tag

Hozzászólás 
Ja és legyen akkor már egy nem off hozzászólásom is :)

Én Win98-ra csak mint "kék képernyő"-re tudok visszaemlékezni, úgyhogy mint oprendszert inkább nem minősítem. Hardware cserét valóban jól bírja.

Ámde Scorp: azt mondtad 10-ből gyakorlatilag 9-szer megmurdál az XP.
Igaz nekem nincs boltom, se egyéb hasonló vállalkozásom 1xűen csak felhasználó vagyok (aki azért ért valamennyire a gépekhez), ergo nem több 100 gépről beszélek, azonban nálam 3 konfigot is kibírt minden gond nélkül. A 4.-nél xarta össze magát, úgyhogy rontok a te statisztikádon :)
Nekem mindenhol volt alaplapcsere is:
Cel400-->Cel900-->AMD1400
S3Virge-->TNT2-->Gef2mx
Három fullos csere XP mindet úgy viselte, hogy első indításnál 1-2 percig keregtette a winyót aztán felállt teljesen. Max 1-2 drivert kellett újra felrakni.
Hozzáteszem mind VIA-s chipset.
Mikor az utolsóban kicseréltem a vidkártyát ATI-ra, akkor azt hittem, hogy összexarta magát de 1 óra "tákolgatás" után mégis sikerült rávennem, hogy menjen.
Aztán jött a:
AMD1400-->AMD2500+
Na itt megzuhant. Igaz itt már VIA chip-->nVidia volt, lehet ez akadt a torkán.

kedd máj. 25, 2004 7:31
vas-tag

Hozzászólás 
Zsoca-köszi!

És persze mindenkinek aki tanácsot,tapasztalatot osztott meg!!!!!

Hehe:):) holnap lesz a nagy nap!! :):)

:twisted:

Majd beszámolok ahogy ígértem:)

kedd máj. 25, 2004 7:27
gyémánt tag

Hozzászólás 
Hi!

Kedves Pitbull és Scorp,

immáron a 2. topic, amiből ki kell gyomláljam a személyeskedő hozzászólásaitokat.
Megkérlek benneteket, hogy próbáljátok meg visszafogni egymás iránti kevésbé felhőtlen érzelmi hullámaitok, ellenkező esetben legközelebb kénytelen leszek drasztikusabb eszközökhöz nyúlni!

Köszönettel, és (egyelőre még) tisztelettel,
Zsoca-M5

kedd máj. 25, 2004 7:14
ezüst tag

Hozzászólás 
Sziasztok!

először is köszönöm egyes személyeknek a kellemes szórakozást! Legalább nem kell kimennem a meccsre egy kis balhéért! De ne legyetek, már ilyen aggresszívek! Elvégre "magunk közt" vagyunk!

A témához hozzászólnék egy rövidet, de előtte kijelentem, nem vagyok sem, hardware kereskedő, se rendszergazda nagy cégeknél, csak egy egyszerű mezei megszállott hülye, aki mániákus késztetést érez mindig beszerezni a legújabb cuccokat, épp ezért soha nincs kihasználva a gép, csak megy a pénz, és az a szörnyű, hogy tudom, de nem tehetek ellene semmit!
A legfőbb **** vagy sikerül, vagy nem!
Legutóbb kipróbáltam egy kis 3.2-es ide winyót 32 bites windows-al, rádugtam egy abit kv8-max3 athlon64 3200+ 1Gb ddr 400 -ra és gond nélkül ment! Mondhatni, mint a villám! (a winyón csak rendszer volt, semmi más, na és előző cucc driverei nf7s)
Máskor pedig csak proci csere volt 700 duronról 1100 thunderbird-re, és semmi nem segített, csak újrarakás!
Úgyhogy, csak hinni kell és akkor.........

Üdv mindenkinek!

hétf. máj. 24, 2004 19:15
gyémánt tag

Hozzászólás 
szerintem az azonos chipsettel szerelt lapok között jobban tűri a cserét.
Persze erre azért nem tenném a fejem, de ez látszik logikusnak.

hétf. máj. 24, 2004 10:06
gyémánt tag

Hozzászólás 
Ilyen hülyeségeken összeveszni, Atyaisten!
Alplapcsere: néha összejön telepítés nélkül néha meg nem! Ennyi...
Volt már nekem olyan gép, hogy alaplapcsere simán ment retelep
nélkül, amikor visszakerült az eredeti lap, akkor meg megdöglött.
Mák kérdése is.
Arra kérnék mindenkit, hogy tényleg egy minimális tiszteletet a másik
iránt azért mutasson! Nem igazán ez a megoldás, hogy egymást lehülyézzük!
Észérvekkel is meg lehet győzni a másikat, ha meg nem akkor oly mind1!

hétf. máj. 24, 2004 7:54
a fórum lelke

Hozzászólás 
MBR írta:
*******, XP ne mszarja össze magát, vagy csak szimplán láma vagy. Nekem XP-n már volt alap csere is, reinstall ,meg minden féle driver (manuálisan) install nélkül simán ment. Aztán volt VGA csere is nvidiáról ATI-ra aztán megint nvidia, és simán megy. Hülye vagy.

ezzel nem teljesen értek egyet! ha platformcssrét csináltam egy vwin alatt azzal kezdtem hogy a telepítőkészelekből kicsempésztem(ha nem engedte installt) a driver filokat és bemásoltam a leendő helyükre, volt hogy egyből tudta mi van benne frankón talpra is állt de néha így is megadta magát! ugyhogy nembiztos hogy mindenki hülye akinek nem jön össze!

vas. máj. 23, 2004 17:00
platina tag

Hozzászólás 
******, XP ne mszarja össze magát, vagy csak szimplán láma vagy. Nekem XP-n már volt alap csere is, reinstall ,meg minden féle driver (manuálisan) install nélkül simán ment. Aztán volt VGA csere is nvidiáról ATI-ra aztán megint nvidia, és simán megy. Hülye vagy.

vas. máj. 23, 2004 16:37
platina tag

Hozzászólás 
Én ASUS P2B iP2 233 MHz (@333Mhz - 2.5x133) -ról álltam át egy ASUS P4C800-E delux iP4 2,8 Mhz-re, a HDD-t csak átraktam, meg a videó- és a hangkártyát...

Persze, újra rákellett engednem az XP telepítőlemezt, de azóta is simán megy...

vas. máj. 23, 2004 13:09
gyémánt tag

Hozzászólás 
Számtalan előnye van a Windows XP-nek a Windows 98-al szemben, ezt én nem is vitatom, és soha nem is vitattam. De itt nem erről volt szó, hanem arról, hogy melyik oprendszer bírja jobban a hardvercserét "maga" alatt. Nézzük a legdrasztikusabb esetet, és cseréljünk mindent: vegyük ki a WinXP-s bootvinyót a gépből, és tegyük egy abszolút más konfigurációjú gépbe. Amit én ilyenkor tapasztalni szoktam, az nem más, mint a nagy feketeség (=fekete képernyő). Ugyanezt végrehajtva Windows 98-as bootvinyóval, a rendszer bebootol (legrosszabb esetben csökkentett módban indítva), majd driver uninstall/install után készen is vagyunk.

Mindezeket figyelembe véve azt hiszem nyugodtan ki lehet jelenteni, hogy a Windows 98 igenis jobban bírja a hardvercserét, mint a Windows XP. (De ez nem azt jelenti, hogy egyben "jobb" operációs rendszer is volna, bár én ezt sem most, sem korábban nem mondtam! Ezért nem is értem, hogy miért kellett az előnyeit fölsorolni, itt most nem a 2 oprendszer közötti különbségekről, előnyökről/hátrányokról volt szó! Csak és kizárólag az volt a téma, hogy melyik bírja jobban a hardvercserét.)

vas. máj. 23, 2004 13:02
ezüst tag

Hozzászólás 
ECS K7S5Aról MSI745re váltva nem kellett újrainstallálnom még drivert se kellett telepíteni, de amikor NF7S-V2re váltottam akkor volt kék képernyő hogy installáljam újra az egészet.

vas. máj. 23, 2004 11:24
gyémánt tag

Hozzászólás 
Xp pro (+sp1)
eredetileg Abit NF7 (AMD) nforce2
majd ABIT BH7 (Intel) intel
majd ABIT SG71 (Intel) sys
drivereket mindenütt telepíteni kellett, de most bátran cserélgethetem a vincsit a gépek között, azonnal indul és stabilan működik.
Viszont Gigabyte lap után Abitba téve (vagy fordítva) chipsettől függetlenül lehalt az xp!
pIII <-> pIV szintén lehalás szinte bármilyen gépnél eddig
Abit <-> Asus lehalás
Acorp <-> Abit lehalás
Acorp <-> Asus működött
Gigabyte (pIII) -> bármi másba -> lehalás

vas. máj. 23, 2004 10:48
gyémánt tag

Hozzászólás 
Hi!

Most Hofi-tól fogok idézni egy pár gondolatot:

Ámberek!

"Az van, hogy nem van senemvan nincsen pénzünk se.....
Mee nem van.....
De nemcsak, hogy nemvan, mee a nem van....
Még pénz eszköz se nincsen....
Mee nem van...."

Tehát:

Akinek nincs pénz eszköze, az AMD-t vesz; akinek van, INTEL-t....
:mrgreen:

MÁS.
Pitbull-t ismerem személyesen is, és tudom, hog miről beszél, és ő is tudja...

szomb. máj. 22, 2004 20:40
ezüst tag

Hozzászólás 
Amióta nekem xp-m van(kb.3 éve) egyetlen egy hardware cserénel sem omlott össze.
Ha a regcleanert használom nincs gond. A csere után még mindig felállt.
Három év alatt ez kb.12-15 hardware cserét jelent.
Ezalatt kb. ötször raktam újra az XP-t de mindig más okból.

Álltalában szoftveressen teszem tönkre az Xp-t :D :D :D
Nagy kedvenc a PartMagic ha ki akarod nyirni az XP-d!!! :)

szomb. máj. 22, 2004 11:07
gyémánt tag

Hozzászólás 
Pitbull írta:
Alapcserénél nem az XP összeomlik, hanem kijelenti hogy pakold újra. Az NT alapvetően Kernelen keresztül kezeli a hardware-t míg a Win9X/Me ált direkt HW elérést alkalmaz.

A boot képernyő utáni fekete képernyőt nem nevezném másnak, mint összeomlásnak. Nem ír ki semmit, nem szól semmit, csak a nagy feketeség. Elég, ha videókártyát cserélsz.

Pitbull írta:
Win98/Me : inkább nem érdemes szóbahozni, mert saját magától képes összeomlani annyira bugos. Elég neki a gyakori használat.

Hogy omolna össze a gyakori használattól egy oprendszer (hibátlan hardverre telepítve)? Nálam miért nem omlott össze a gyakori használattól? Többszáz gépes cégeknél miért nem azzal telt el a munkaidőm, hogy a WIN98-as gépeket kellett folyamatosan újrainstallálnom? Pedig ott aztán elég "gyakran" voltak használva.

pén. máj. 21, 2004 17:29
ezüst tag

Hozzászólás 
Scorp írta:

Win XP nem hogy alaplapcserétől, de még egy videókártya cserétől is összeomolhat (driver uninstall/install esetén is). Win98 alatt meg bármit cserélhetsz, akkor is menni fog.

Alapcserénél nem az XP összeomlik, hanem kijelenti hogy pakold újra. Az NT alapvetően Kernelen keresztül kezeli a hardware-t míg a Win9X/Me ált direkt HW elérést alkalmaz.

Az XP újrapakolás a APIC és ACPI (kettő nem keverendő) chipsetenként eltérő volta miatt szükséges. Egyébbként egy aktuális konfigra fordított Kernel-ü Linux is megborúl bármilyen HW változás esetén.

Win98/Me : inkább nem érdemes szóbahozni, mert saját magától képes összeomlani annyira bugos. Elég neki a gyakori használat.

NT-kre visszatérve bizonyos esetben amikor chipsetek közeli rokonságban álnak egymással pl. sis735/745/746 vagy I845/865/875 nem szükséges újrarakni mert a északi és délihíd és ezzel együtt a APIC és ACPI is nagyon hasonló.

Az meg marhára nem jellemző hogy NT egy driver cseréltől borulna, mert ha nagyon shit driver és lefagy következő bootnál nem tölti be, hanem vagy a generic vagy az utolsó jó drivert tölti be. Bootmenüben meg eleve válaszható az "utolsó ismert jó konfig"

pén. máj. 21, 2004 17:01
gyémánt tag

Hozzászólás 
nszabolcs írta:
Hat azert ez eleg oprendszer fuggo dolog szerintem, en egy 98-al jatszottam el ezt ugy hogy egy p1-bol egy 2500 Barton melle raktam, es lenyegeben a vinyon kivul amin volt minden valtozott korulotte. Kicsit kohogve, de folallt. Mondjuk kivancsi lennek mit csinalna ilyen esetben egy xp, vagy inkabb nt mert talan az fol is menne a p1re. (az nt mag szerintem azert megkuzdene az ilyesmivel) Valakinek esetleg tapasztalat?

Win XP nem hogy alaplapcserétől, de még egy videókártya cserétől is összeomolhat (driver uninstall/install esetén is). Win98 alatt meg bármit cserélhetsz, akkor is menni fog.

pén. máj. 21, 2004 16:32
gyémánt tag

Hozzászólás Re: alaplapcsere reinstall nélkül
ekho22 írta:
Hali mindenkinek!

Nos lehethetséges elvileg,de valaki kipróbálta már,működik?:):)

Köszike:

byez:

ekho

Milyen oprendszert használsz? WIN95/98/ME 100%, hogy reinstall nélkül menni fog. WIN XP gyakorlatilag 10-ből 9-szer összeszarja magát tőle, csak a reinstall segít.

pén. máj. 21, 2004 16:29
gyémánt tag

Hozzászólás 
új lappal legelősször csökkentett módban menj fel.

pén. máj. 21, 2004 16:20
vas-tag

Hozzászólás 
Na már nagyon kíváncsi vagyok:)

pén. máj. 21, 2004 15:21
a fórum lelke

Hozzászólás 
ja a regseeker regsztri tisztító néha csodákat művel!:)
pontosítom amit írtam, a másik konfignál win ME volt!

pén. máj. 21, 2004 12:44
ezüst tag

Hozzászólás 
AbitBH7-E-t cseréltem ASUS P4 P800 deluxe-ra és siman vette az akadájt
az XP.Igaz mindkettő INTEL chip-es.
Sőt ,ha minden igaz akkor magától leszedte a régi eszközök driver-ét!!!
utána a registry tisztításnál láttam.

Azóta is megy gond nélkül.

pén. máj. 21, 2004 12:05
a fórum lelke

Hozzászólás 
asus a7v133+ 512SD + 600 duron + matrox G400 -> EPOX 8RDA3G amd2000+ + 2*256mb twinmos +8500LE
kicsit keregett de kért mindent de nem halt meg.
a másik váltás pont ekkor p1 233 S3trio.. ->asus a7v133...
ez is gond nélkül ment még 1 fél évig

pén. máj. 21, 2004 9:57
ezüst tag

Hozzászólás 
Hat azert ez eleg oprendszer fuggo dolog szerintem, en egy 98-al jatszottam el ezt ugy hogy egy p1-bol egy 2500 Barton melle raktam, es lenyegeben a vinyon kivul amin volt minden valtozott korulotte. Kicsit kohogve, de folallt. Mondjuk kivancsi lennek mit csinalna ilyen esetben egy xp, vagy inkabb nt mert talan az fol is menne a p1re. (az nt mag szerintem azert megkuzdene az ilyesmivel) Valakinek esetleg tapasztalat?

pén. máj. 21, 2004 7:51
ezüst tag

Hozzászólás 
ASUS CUSL-2-ről(PIII-733) ABIT NF7-S-re (AMD 2500+) simán.Első Bootnál CD-ről hibajavítás kérése, majd ujraindítás után alaplap telepítő CD-ről kérdőjelek kiirtása a hardware kezelőből. Office is kéri a CD-jét, de csak javítgat. Minden jól megy, csak a TMPGenc jött rá 3.-ra, hogy nem 8 óra egy film átírása.

pén. máj. 21, 2004 3:24
vas-tag

Hozzászólás 
Elvileg azt írták sok helyen,hogy szedjek le minden drivert ami a régi alaplapé,és hagyjam,hogy a windózos drivereket használja (bár igazából azt is mondták,hogy érdemes minden drivert lekapni) (ezután két féle mód jött,az egyik a brutálisabb, a kipucolni a registry hardver részét..lehetséges,egy command és csók...,de azért akkor is... na mindegy,a másik,meg hogy simán rakjam be a cucc alá az új alaplapot,majd a ha esetleg elindul simán az eszközkezelõnél,kivenni a régi alaplapos cumókat.... háát....

Na mindegy, igazából kipróbálom hátha sikerül,ha meg nem... akkor amúgy is reinstall:)

...persze backup lett volna amúgy is az a tuti:)

jövõ 7-n nyilatkozok,hogy sikerült-e avagy sem:)

byez

pén. máj. 21, 2004 1:56
arany tag

Hozzászólás 
Egyszer én is megpróbáltam, de szerintem nem éri meg.
Alapvetően több gondot tud okozni mint a reinstal.
Különbe se árt néha újra rakni a rendszert. :)

pén. máj. 21, 2004 1:43
ezüst tag

Hozzászólás 
Hi!

Ez csak attol fugg, hogy milyen lapot cserelsz milyenre. P4es lap -> AMDs lap nem biztos, hogy sikerul. Mielott megprobalnad inkabb ments el mindent, ha kell valami a regi Windowsbol, mert lehet, hogy nem fog elindulni.
Egyebkent ajanlott friss installt csinalni es akkor csak az lesz fenn, ami az uj cuccnak kell.

KO

u.i: en most csereltem MSI K7N2-L-t Abit NF7-S-re, mert tesomnak is kellett gep. Nekem ment siman Win ujrarakas nelkul, csak a chipsetdrivert kellett ujratelepiteni, mert mindketto nForce2-es lap.

pén. máj. 21, 2004 0:16
gyémánt tag

Hozzászólás 
Megoldható, de lehetnek problémák.
Barátnőm huga egyszer bebootolt az én rack-es vinyómrol, amikor kényszerböl azon volt az XP-m, mert a rendszer vinyóm cserén volt.
Teljesen más chipset van az ő és az én gépemben (SiS-Via), náluk akkor Nvidia vga volt, nálam Ati, és még sorolhatnám.
De beindult a gép, csak egy kis driver segítség kellett neki.

csüt. máj. 20, 2004 23:56
vas-tag

Hozzászólás alaplapcsere reinstall nélkül
Hali mindenkinek!

Nos lehethetséges elvileg,de valaki kipróbálta már,mûködik?:):)

Köszike:

byez:

ekho

csüt. máj. 20, 2004 23:46
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 49 hozzászólás ]