Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: szomb. dec. 28, 2024 6:42

Hozzászólás a témához  [ 22 hozzászólás ] 
miért 99 Hz? 
Szerző Üzenet
vas-tag

Hozzászólás 
Akkor azt mondod, hogy ne foglalkozzak vele? A ponttal...
Egyáltalán, milyen komoly beavatkozást igényel időben és zsebben mérve?

A szünetmentes tápot azóta lekapcsolgatom, mióta itt olvastam a tápomra leselkedő ordas veszélyeket. Egy 400-as Zalmant próbálok megóvni a korai enyészettől...

kedd júl. 06, 2004 16:17
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag

Hozzászólás 
zajcev írta:
Stol,

2 dolog:
1.) Nos, a sört sztem simán nyered.
2.) Van egy LG SW995E monitorom, 4 éves. Mindig 100Hz-en használtam. Mostanában arra kaptam fel a fejem, hogy kikapcsolás után a képernyő közepére odalő egy piros pontot, ami jobbra elvándorol pár millimétert, kirajzolva az útját, aztán kialszik.
Mit gondolsz, ez a sorkimenő tragédiájának első felvonása?

Köszike:

zajcev

Az a kikapcsolási fénypont kioltó elektonikának a hibája.
Nem vészes, nem sorkimenő, csak egyeseknek idegesítő jelenség.
Az icakai leáramtalanítást meg a táp élettartamát féltve említettem.

hétf. júl. 05, 2004 16:55
Profil Privát üzenet küldése Honlap
vas-tag

Hozzászólás 
stol írta:
Hi!

Egy sörbe fogadnék, hogy a gépet nem áramtalanítja le icakára a segélykérő.... 8)

Stol,

2 dolog:
1.) Nos, a sört sztem simán nyered.
2.) Van egy LG SW995E monitorom, 4 éves. Mindig 100Hz-en használtam. Mostanában arra kaptam fel a fejem, hogy kikapcsolás után a képernyő közepére odalő egy piros pontot, ami jobbra elvándorol pár millimétert, kirajzolva az útját, aztán kialszik.
Mit gondolsz, ez a sorkimenő tragédiájának első felvonása?

Köszike:

zajcev

hétf. júl. 05, 2004 14:46
gyémánt tag

Hozzászólás 
Syncmasterek is elég jól bírják a magas felbontáson nagy frissítéssel hajtott üzemet. Jópár van a cégnél és napi 10-12 órát simán mennek, sokszor hétvégén is. Otthonra is ilyet vettem ;)

csüt. júl. 01, 2004 9:53
vas-tag

Hozzászólás Monitor hosszabbító kábel
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem.
Meg kell hosszabbítanom a monitor kábeljét. Vettem hozzá egy egyszerű sima hosszabbítót. Életlen lett a kép. Akkor azt mondták, azért, mert nem árnyékolt a vezeték. Vettem egy jó minőségű, kétszeresen árnyékolt, zavarszűrős meg minden tulajdonságú kábelt. A kép éles, csak a frissítést nem tudom 60 Hz- nél nagyobbra állítani. Már beállítottam a monitoromat alapértelmezettnek, de úgyse akarja a winxp magasabbra állítani.
Ha valaki tud segítsen!
Előre is kösz.
A monitor Philips P4, a videókártya 9800 Pro.

kedd jún. 29, 2004 14:48
gyémánt tag

Hozzászólás 
kecsege írta:
Én a 19-es Likom monitoromat 4 éve nyúzom 1152x864-es felbontáson és 100Hz-en és még mindig szép a képe.
A fényerőn és a kontraszton is még sokat tudok állítani és még mindig nagyon éles a képe.
Összehasonlítottam haver 19-es Trinitronos Sony-ával ami 3 éves és annak olyan sz*r homályos képe van, hogy csak na.
Ráadásul mind a kettő monitor ugyanannyit megy.

Ja és 100Hz-nél nekem is 99Hz-et ír ki a monitor, de engem nem idegesít.

Hi!

Csak régi trinitronokról tudok nyilatkozni.

kedd jún. 15, 2004 16:38
arany tag

Hozzászólás 
Én a 19-es Likom monitoromat 4 éve nyúzom 1152x864-es felbontáson és 100Hz-en és még mindig szép a képe.
A fényerőn és a kontraszton is még sokat tudok állítani és még mindig nagyon éles a képe.
Összehasonlítottam haver 19-es Trinitronos Sony-ával ami 3 éves és annak olyan sz*r homályos képe van, hogy csak na.
Ráadásul mind a kettő monitor ugyanannyit megy.

Ja és 100Hz-nél nekem is 99Hz-et ír ki a monitor, de engem nem idegesít.

kedd jún. 15, 2004 16:26
arany tag

Hozzászólás 
és az eldzsinél mi a hejzet?

kedd jún. 15, 2004 12:00
gyémánt tag

Hozzászólás 
Hi!

A degauss-komplexum hibája volt.

kedd jún. 15, 2004 8:03
arany tag

Hozzászólás 
Hadd kérdezzek már valamit:

lg studowörksöm van, lassan 3 éves, nem flatron, 17-es: olyan sötét már a képe, hogy nem lehet rajta filmet nézni!! ez a képcső elhasználódását jelenti? gondolom, nem garanciális probléma. kb 2 évesen vettem észre rajta, hogy sötétedni kezd. elég sokat ment 3 év alatt 1024-ben 85 Mhz-n. mit lehet vele csinálni?

másik volt/van nekem egy daewoo 14 collos régi monitorom, és az 3 év gari lejárta után elromlott: konkrétan, hidegen nagyon sötét volt a képe, alig látszott, amint bemelegedett, kivilágosodott, ezenkivül, odáig jutott, hogy inditáskor rezgett a kép nagyon. ez minek a hibája volt? valaki müszerész megcsinálta 4500 HUF ért, és azóta is müködöképes (most lesz 7 éves) ez is sokat ment.

kedd jún. 15, 2004 7:24
a fórum lelke

Hozzászólás 
Ez kimerítő válasz volt, szerintem sokaknak hasznára válik, külön jó, hogy hosszú lett! 8)

Mégy1× kösz!

Üdv!

hétf. jún. 14, 2004 18:46
gyémánt tag

Hozzászólás 
up???

hétf. jún. 14, 2004 17:40
gyémánt tag

Hozzászólás 
McLaca írta:
@stol

Most épp a Samsung moitoros felett volt ez a topic, és írtad, hogy műszerészként tevékenykedsz, gondolom, van tapasztalatod abban, milyen monitorok fordulnak meg gyakrabban a szervizekben, de igazából az érdekelne, a Samsung ezek közül hol helyezkedik el. Ha van tapasztalatod ebben, megköszönöm, ha leírod.

Üdv!

Hi!

Most nem gyakorlom a hivatásomat, metrt éppen tanulok...(rendszerprogramozó)
Döglődik a szama, és újabb végzettség után kell néznem.
Műszerész kollegával konzultáltam, és azóta semmi változás.

AZAZ:

-LG: Nagyon sok kerül be még most is belőle, főleg a Studioworks szériából. Nagyon sok táphibás, de előferdül sorkimenő is. Egy-egy példány üzem közben megmagyarázhatatlan dolgokat művel. (képméret full. automatikus állítása stb.)

-GABA: Napi 3-5db garantált. Egy nagy adag trágyacsomó ez a készülék! Silány sorkimenővel, és mégsilányab (akvárium) képcsővel, amin nagyon rossz hatásfokú a szűrőréteg. Ami viszont 1,5éven belül nem adja be a kulcsot, az sokáig fog üzemelni!

-Samsung: A Syncmaster szériából nem sokat láttam ezidáig, lehet még túl újak. A Samtron szériából az 56E-s típustól viszont óva intek mindenkit! 1 év 85Hz-en hajtás után kipusztul belőle a sorkimenő. A képcső ennek ellenére kiválló! Sok üzemőra után is nagyon kontrasztos!

-Packard Bell: Nagyon megbízható, 2 féle képcsővel szerelték őket. A Toshiba csöves típusok nagyon sokáig kontrasztosak.(nekem is van). Van viszont Csung-Csang noname csővel szerelt típus, azon nincs szűrőréteg, sőt 2-3 év után beállíthatatlanul fókusz és konvergenciahibás lesz!

-NEC & SONY: Ngayon megbízható hsszú élettartamú monitorok. Elvétve hoznak be egyet-egyet. Hátránya viszont, hogy 9-10 éves példányaik kezdenek sorkimenősek lenni, ami 15K HUF kiadást jelent. Trinitron csővel szerelt példányaik nagyon jó kontraszt aránnyal rendelkeznek sok üzemóra után is. A rácsmasz merevítése miatt 2 halvány csík van a képben sokakat nem zavar, viszont engem igen. Nagyon magas felbontásokat bírnak, nagyon magas frissítés melett. Lomosoknál beszerezhető pár ezer forintért ajánlani tudom!

-BELINEA: Átlagos minőségű monitor, strapabíró, de a magyas frissítésen hajtás miatt sok olyan készülékkel találkoztam, aminek az eltérítő tekercse ráolvadt a képcső nyakára. Ilyenkor gyakori továbbá a táp meghibásodása is, mert a zárlatos tekercs beterhel a tápnak.

Hát hirtelen enyi jutott az eszembe.
Kicsit hosszú voltam, bocsi!

hétf. jún. 14, 2004 8:12
ezüst tag

Hozzászólás 
Szóval azt mondjátok, hogy 85 hz is bőven elég? Akkor szerintem mostantól csak annyin fog menni. (a 100 Hz úgysem fog működni sose!)
Megj: Felraktam a 4.6-os drivert, azzal se megy csak 99 hz-en, 100 Hz felett meg nem szoktam használni, csak azért írtam, mert hiába állítok 100, 110, 120 hzeket, akkor is csak max 99 hzen nyomja.
Mellesleg ez is egy Belinea monitor, van egy régebbi Belineám is (7 éves), amit mindig 100 hzen használtam/használok, eddig nem volt vele semmi baj!(de majd leveszem azt is 85 hzre, hátha még bírja jó darabig!)
Köszi a segítséget!

hétf. jún. 14, 2004 3:11
a fórum lelke

Hozzászólás 
@stol

Most épp a Samsung moitoros felett volt ez a topic, és írtad, hogy műszerészként tevékenykedsz, gondolom, van tapasztalatod abban, milyen monitorok fordulnak meg gyakrabban a szervizekben, de igazából az érdekelne, a Samsung ezek közül hol helyezkedik el. Ha van tapasztalatod ebben, megköszönöm, ha leírod.

Üdv!

vas. jún. 13, 2004 21:13
gyémánt tag

Hozzászólás 
Hi!

WhipsOfGod!

Tudom, műszerészként magam ellen beszélek.
De vannak csóró emberek, akik a 13-15h HUF-os sorkimenőt nem tudják megfizetni (meg a Chieftec tápot sem, csak JNC-t, Mercury-t...).
Egy sörbe fogadnék, hogy a gépet nem áramtalanítja le icakára a segélykérő.... 8)

vas. jún. 13, 2004 8:20
platina tag

Hozzászólás 
Stol:nem azért van a monitor,hogy használjuk?3 vagy 5 év gari van ezekre.
Ha tönkremegy,megcsináljuk,azt kész.öcséééééém.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

vas. jún. 13, 2004 0:06
gyémánt tag

Hozzászólás 
Az én 6 éves Belineám is ez miatt haldoklik. Sorkimenős. :-(
Ugyanis nem volt korrekt videokártyám, és 640*480-ban és 800*600-ban játszottam 120, illetve 110 Hz-en.

szomb. jún. 12, 2004 15:30
a fórum lelke

Hozzászólás 
85Hz az ideális affelé ne menj!

szomb. jún. 12, 2004 10:50
Profil Privát üzenet küldése ICQ Honlap
arany tag

Hozzászólás 
Hi!

85Hz a minimális frissités ami már "jó" a szemnek. Nem tudom mennyire káros a monitornak a 100Hz, én mindig 85-ben használom.
Amugy meg lehet hogy csak rosszul irja ki. Próbáld meg a legujabb catalyst drivert (4.6) http://mirror.ati.com/support/driver.html

Üdv:Windoki[/url]

szomb. jún. 12, 2004 10:40
gyémánt tag

Hozzászólás 
Hi!

Minek mész te 85, ill. 100 Hz felé?
Sok pénzed van monitorra?
A 100Hz nagyon kínozza a monitorok sorkimenőjét, és eltéríőjét....
Gondolom észrevetted, hogy jobban is melegszik ilyenkor a monitor.

szomb. jún. 12, 2004 6:59
ezüst tag

Hozzászólás miért 99 Hz?
Hello!
A monitor frissítési frekvenciájával van egy kis gondom! Az oprendszer alatt csak 99 Hz-en hajlandó üzemelni! Alatta mindenmáson (pl 75, 85), de 99 Hz felett sose, hiába állítom mondjuk 110 vagy 120 Hz-re. A játékok alatt meg simán megy 100 Hz-en. Másik gépre rádugva a monitort, mindig 100 Hz-en megy, ha arra van állítva! Szerintetek miért csinálja ezt?
Mellesleg egy Ati 9600 xt-vel van meghajtva, és mind a megjelenítő eszközök mind a monitor menüpontokban hiába van beállítva a 100 Hz!
A drivereket mindig frissítem, és XP-t használok!
Vkinek vmi ötlete?
(Ha volt már ilyenről szó vhol akkor bocs, utánanézek majd ott!)
Előre is köszi az ötleteket!

szomb. jún. 12, 2004 2:47
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 22 hozzászólás ]