Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: hétf. jan. 06, 2025 4:37

Hozzászólás a témához  [ 23 hozzászólás ] 
CRT vagy TFT? 
Szerző Üzenet

Hozzászólás 
Az életlen kép jól jöhet játékoknál:-), WinFost meg minek állítanád el? A 15" LCD-n jobban látod a 1024-et, mint a 17" crt-n a 85 Hz-en remegő, "geometriahelytelen", életlen 1024-et/ vagy 1280@60-at hihi/.

vas. jan. 11, 2004 20:17
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag

Hozzászólás 
ja!!

CRT=cathod ray tube = katodsugárcső

pén. jan. 09, 2004 23:53
gyémánt tag

Hozzászólás 
Tehát a vastagok a CRT-k.
elektronsugár(CRT) /kontra/ TFT (folyadékkristályos kijelző)
A TFT-nek nincs káros elektron kibocsájtása, mert más elven működik. Viszont álltalában! csak nativ felbontáson éles a képe.
Ami jó, az minimum MVA típusú panel. Az aktív mátrix az kommersz kategoria.
üdv.

pén. jan. 09, 2004 23:51
ezüst tag

Hozzászólás 
sziasztok!
Lehet hogy tök hülyének néztek de halvány lila gözöm nincs mi az LCD TFT CRT!
Légyszives irjátok már le nekem mi micsoda és mibe különbözik...! Nekem az analóg monitornál megált a tudomány. Azt még tudom hogy a vékonyak LCD meg TFT de hogy mi az a CRT arról fingom nincs!
Konkrétan ezek közül melyik való játékra meg fimezésre mert én ezekre használom föként a gépet.

pén. jan. 09, 2004 23:11

Hozzászólás 
Én Sulinetes LG 1710S re váltottam 9600PROSEvel és nem bántam meg.Igaz elég világos a z esti vidózáshoz, de tűéles a képe. Ennyiért/ sulinet!/ egy 19 CRT-t vehettem volna. Néha van egy kék pixelhibája, de kő nem érdekel...A munkahelyemen egy Acer AL922 19" tft van, szóval én már nem rontom a szemem. Engem speciel a 85 Hz is zavar. Az élesség és a helyes 100% geometria bizony könnyen mexok6ó: a mennyasszonyom 1 7 után lecsúnyázta a 17" CRT-jüket...FPS játékban meg ki lehet bírni a 20ms utánhúzást - summa summarum neked kell dönteni!

pén. jan. 09, 2004 12:57
gyémánt tag

Hozzászólás 
CSak annyit, ez a szerencsétlen VGA az, aminél nem sok mindenen kell gondolkodni.
-Szemkimélés: ebbe ne menjünk bele mert talán még annó a Herkulesek idejében lényeges volt de a mai 85-100Hz(lényeg) moncsik mellett nem károsit semmit inkább fárasztja a szemet és ez okozza a későbbiekbe problémát (a monokróm monitorok esetén sokkal később lehetett észrevenni a fáradságot)
-VGA: a monitor azt jeleniti meg amit adnak neki ezért nem beszélhetünk VGA kontra MONITOR teljesitménykapcsolatról.
-A képcső nagyon fontos ez inkább a CRT-re érvényes(elmosódott a kép a moncsi egyes részein, pixelhibák vannak) nem mindegy ki csinálta és hogyan de erre van a garancia.
Ha valaki márkás moncsit akar akkor ott van neki az EIZO (full jó) csak drága.
-Hogy CRT, TFT, LCD mindenki dontse el mi tetszik neki.
Nálam elfér bármilyen nagy méretü moncsi csak birjam megfizetni, ezért én maradok a CRT-nél.

üdv energo

csüt. jan. 08, 2004 10:29
gyémánt tag

Hozzászólás 
Még a legelején volt egy hozzászólás, nem láttam, hogy valaki szakszerűen megfogalmazta volna:

"De van valami utánhúzás vagy áthúzás értéke, amire nagyon figyelni kell álítólag, pláne, ha sokat játszol FPS-ekkel."

Képkioltási időnek nevezik.

csüt. jan. 08, 2004 3:05

Hozzászólás 
Kedves Mindenki!

Volt már tapasztalatom 15" Sony,Dell,17" LG775 Flat, 17" LG 795 Flat CRT monitorral és most itthon egy SLIMAGE 17" LCD, a munkahelyemen egy HP 17" LCD van (15" LG Flat LCD volt régen , az is jó).

Semmilyen drámai különbség nincs!!!!

Játszottam : DOOM, Unreal, stb játékokkal és sok filmet nézek. Semilyen probléma nincs vele úgyan nekem
az LG 795 színei jobban tetszettek ,de a TFT penge éles képe sem rossz. Játékban nincs semmi árnyék, elmosodás. CSak akkor lehet ilyet látni ha gyenge a hardver és túl nagy felbontásban játszol a hardveredhez képes.

Nekem egy 9600PRO GexCube van benne és 1024x768 ban játszom.
Amúgy volt matrox g400 kártyám is régen és én állítom annak vannak a legszebb színei!!!!

Ha nincs pénze valakinek vagy nem akkar rá álldozni annyit vegyen CRT -t (lényeges 1024 ben támogassa a 100Hz minimum)
Ha van lóvéja akkor vegyen 15" vagy 17" LCD -t így több helye marad az asztalon ,de egy picit rövidebb lesz a pénztálcája. Ha LCD -t vesz a lyukmaszkra figyeljen...(meg a pixel hibákra...)

csüt. jan. 08, 2004 0:40
vas-tag

Hozzászólás 
Hi
Kazso hozzaszolasara szeretnek reagalni.
Nalunk a cegnel ahol dolgoztam mar 97-98-ban lecsereltek az osszes monitort TFT-re, es ugyebar gondolom nem kell reszletezni hogy az akkori irodai gepekben milyen gagyi vga-k voltak. Igaz minden gep es monitor gyari IBM hardver volt. Gyonyoru volt a kep mindegyiken. Az en monitoromon is csak vga csati van, és egy asus V9280 TD vga card de meg nem talalkoztam azzal a jatekkal ami nem ment volna fullra huzva. Es a TFT-m gyonyoruen megjeleniti a kepet. A szomszed ATI 9600 pro-jat egy par jatek mar megizzasztota( buttani kelett hogy ne szaggason) es szerintem nincs olyan szep megjelenitese. Neki egy 19" crt-je van. A ket gep cirka ugyanaz amugy az alaplap+proci+ram .
Az ar-ertek szempontbol meg mindig GF4 TI a legjobb kartya.
ASUS V9280 TD kb:38 ezer
ASUS 9600 XT kb: 60 ezer(mondjuk szerintem ez egy csucs kartya a kategoriajaban) Messze uti a 9700-as szintett. En is ezt akartam venni csak akkor nem volt keret ra mert mikor en vettem a videokartyamat kb 1 eve akkor meg 80 korul volt ez a kari a gf4 ti meg 40.Es mert adjak egy kariert ketszer anyit mikor meg ugyse tudom kihasznalni a tudasat.
noname gf4 ti kb: 30 ezer
noname ati 9600 pro kb: 45 ezer

Tesztekben tud anyit az ati mint a gf
amugy nem es hat sokkal dragabb
a 9700 pro mar megszoritja de meg mindig ketszer anyiba kerul

Es meg mindig nincsenek olyan jatekok amik megizzasztanak egy asus gf4 ti karit.

Es szeretnek meg Musicboxnak uzeni:
Nem a monitorral volt baj hanem valami mas baj volt.
valamelyik mas topicban mar olvastam ilyen bajrol es ott leirtak mit kell csinalni hogy jo legyen. Ha erdekel nezz szet a topicokban.

Bgabor:
Ha vettel monitort majd ird le a tapasztalaitad legyszives.
ha jol vettem ki az irasodbol akarsz venni TFT-t is meg egy CRT-t is? Bar azt nem irtad hogy egy gep vagy ketto van?
Ha egy gep van es mindkettot veszel, akkor mar tenyleg olyan vga kell ami kezeli mindkét monitort, es akkor mar a TFT legyen digitalis kimeneten a CRT vga-n akkor nem kell vele bajlodni csak atalitani hogy melyiket akarod hasznalni.
De 17" crt-t nem ajanlom mert az semmivel nem lesz a jatek elvezhetobb mint a tft, cirka egyforma a kep merete.
19-21" crt az mar nagyobb es ezaltal szebb a megjelenitese.
Bar en személy szeritnt ugy vagyok vele hogy ugyis max 50-60 cm-rol bamuljuk a monitort, ahozz meg tokeletes egy 15-17" monitor is.

szevasztok:
KOECI

hétf. jan. 05, 2004 10:22
ezüst tag

Hozzászólás 
Hi!

Elkezdtem egy regényt írni, de utánna láttam, hogy koeci már leírta a lényeget. Majdnem mindenben egyet is értek vele, ha jó CRT-t veszel, az mindenre jó, de a TFT-nél azért meg kell nézned mire is akarod használni és ahhoz megfelelőtt kell választani!!!

Azért a teljesség igénye nélkül egy-két jó TFT:
LG 1710S - 1710B 112-120.000
Samsung 172X
Iiyama Prolite E431S-S 110.000 (ajánlom, fantasztikusan szép!!!
AG Neovo 112.000

CRT:
Samsung 19" 959NF NaturalFlat 67.000
MAG 19" 996PF2 Flat 48.000
iiyama 19" HM903DT Diamondtron 80.000
iiyama 19" MM904UT 59.000

(Az árak nettó árak!!!)

musicbox:
hidd el a TFT-d nagyon jó csak nem jól van beállítva és hidd el ennyi pénzért nem kaptál volna 2 db JÓ grafikus munkára való CRT-t!!!
Viszont grafikus munkára ha színhelyességet is akarsz akkor egy CRT Sony Multiscan CPD-E430-ast ajánlok, ezt a TFT-t pedig a gyerekeknek játszani!!!

Azért egy érdekesség, most jöttek hozzám, hogy a Sulinetben vettek egy monitort LG 1710S-t 130-ért és nagyon rossz a képe. Elmentem megnézni és egy PII-266-os gép 128Mb Ram 4,2 Gb HDD S3 trió VGA-s gépre rakták rá!
Szerintem ez nagyon durva dolog, de a legdurvább, hogy a boltban azt mondták, hogy ezen a konfigon és TFT-n gyönyörűen fut minden és élvezetes lesz a játék és a filmnézés! :-) :-) :-) Erre nem tudtam mit mondani!!

Üdv: Csixi!

vas. jan. 04, 2004 21:13
Profil Privát üzenet küldése ICQ
ezüst tag

Hozzászólás 
Ha fomtos a szemed világa,akkor tft-t vegyél. Crt-ből is van szemkímélő csak nem ennyi pénzért. Pl a 19"-os Liyama 120e ért.

vas. jan. 04, 2004 11:36
ezüst tag

Hozzászólás 
Koeci már elmondta a véleményem. Csatlakozom hozzá.

vas. jan. 04, 2004 6:41
Profil Privát üzenet küldése ICQ
vas-tag

Hozzászólás 
LG 1710S TFT-m van br 130-ért vettem Sulinetben de inkább vitték volna el az orrom elől, eredeti ATI 9000 Pro 64 Mb
videokártya, a monitor felső szélén a kép sötétebb volt, utólag olvastam tesztekben, a betűk néhol elmosódtak, szövegszerkesztésre nemn alkalmas, vissza a Samsung Syncmaster 753s, gyerekenek átadtam a TFT-t ők ritkán használják, nekik nem olyan zavaró a különbség, de az ő gépükben Club Radeon 9000 Pro van és ott jobb a kép. Ennyi pénzért kaptam volna 2 db 19" monitort grafikus munkára valót is

vas. jan. 04, 2004 2:40

Hozzászólás 
Inno3D Geforce 2 Ti 32 MB vs. Fujitsu-Siemens C19-1 19" TFT -> Tűéles és villódzásmentes kép, pedig mindkét eszköz nélkülözi a DVI-t...

vas. jan. 04, 2004 2:06
arany tag

Hozzászólás 
``a a TFT-n csak VGA csatlakozó van, akkor pedig egy jó minőségű videókártya kell hozzá (ATI, Matrox, Kyro), különben iszonyat ronda képet fog adni a monitor.``

Azert tulzasokba ne essunk!Nekem egy **** Abit Nvidia(pfujj:O))Gef 4 TI 4200 vid kartyam van es egy DVI nelkuli TFT monitor(AgNeovo).A kep tueles.Lehet hogy ti kifogtatok valami ****,de nagyon nem kene altalanositani.Arrol nem beszelve hogy a 15" TFT legtobbje nem tud DVI-t,megis nyugodtabb szivvel ajanlom mint az ilyen arkategorias crt-k barmelyiket...
Viszont ha 17" TFT vesz valaki akkor ne adja DVI ala hiszen ezeknek mar a nagyobb szazalekuk rendelkezik ezzel a csatoloval...

vas. jan. 04, 2004 0:59
arany tag

Hozzászólás 
TFT-ből DVI csatlakozósat érdemes venni, ekkor lesz a legszebb a kép. Ha a TFT-n csak VGA csatlakozó van, akkor pedig egy jó minőségű videókártya kell hozzá (ATI, Matrox, Kyro), különben iszonyat ronda képet fog adni a monitor. Eddigi legdúrvább párosítás, amivel találkoztam, egy Eagle Geforce4 MX440 + LG 1710S. A képe teljesen homályos volt és villogott (!). Pár perc után az ember szeme majdnem kifolyt, hosszabb használat után pedig erős fejfájás jelentkezett. Végül a videókártya cserélve lett egy Radeon 7000-re. Azóta tűéles a kép és a villogás is megszűnt.

pén. jan. 02, 2004 20:21
Profil Privát üzenet küldése Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
15" TFT LG1510S

pén. jan. 02, 2004 18:27
ezüst tag

Hozzászólás 
Köszi szépen ez sokat segített. Igazából egy munkára egy meg egyebekre (film, játék, zene, netezés stb.) kell. Elõbbire így valószínûleg egy 15" TFT lesz, a másikra meg egy 17" CRT.
Típust tudna valaki ajánlani? Mindenféleképpen legalább egy középkategóriásat szeretnék, az alsók nem érdekelnek.

pén. jan. 02, 2004 18:18
vas-tag

Hozzászólás 
Hello
Én a magam részéröl azt mondom elsö körben az kérdés mire használod a gépet? Ha sokat ülsz a gép elöt munka miatt pl: world, excell, internet, akkor TFT, sokkal jobban kiméli a szemet még ha orákig kell is ellöte ülni. ha sokat játszol filmet nézzel akkor crt, de legaláb 19"collos mert azt is kapsz anyiért:19" 50 ezer. 21" collos 65 ezer. TFT 15" 90-100 ezer 17" 120-130 ezer. Én TFT-t használok már 1,5 éve de én reggeltöl estig a gép elött ülök. ép ezért eszem ágában sem lenne egy crt elé leülni. Én nagyon szeretem a TFT-t mert nem folyik ki a szemem mint a crt elött , mondjuk nekem még 85 Hz-et tudot a crt-m. Az ujabak már 100-120 Hz-et tudnak. De én mindenképp a TFT melet vagyok. A játékok meg a filmek szebbek egy jó crt-n de ezért nem érdemes crt-t venni. Én nem bántam meg a TFT-t.
Én azt ajánlom. Ha van rá 100 ezred akkor szerintem TFT mégha 15" is amugyis akkora mint a 17" crt De ha nincs annyi akkor crt. Tipust nem tudok ajánlani mert anyira nem ismerem öket. Remélem segitetem a döntésben.

Csá:
KOECI

pén. jan. 02, 2004 17:44
ezüst tag

Hozzászólás 
Ha CRT-t veszek akkor már egy nagyon jót veszek, ezért mondtam a 80e-t. A Sony tényleg nagyon bejön designera, csak fontos szempont lenne, hogy mennyire szemkímélõ és hasonlók... Na meg drága is..

pén. jan. 02, 2004 16:06
gyémánt tag

Hozzászólás 
igaz...bár a 15" ös TFT akora mint a 17"CRT,de ettől függetlenül 17" TFT.
Én még mindig azt a sonyt mondom..ami még akcijós...mert akcijó nélkül nettó140lenne kb...ígymeg br135és az majdnem br 120...:)
mindenképp kapcsotasd be, próbáld ki...

pén. jan. 02, 2004 13:59
Profil Privát üzenet küldése ICQ Honlap

Hozzászólás 
Húha, nem egyszerű kérdés.

A legfontosabb, hogy a bruttó 80-as 17-es crt-t felejtsd el, én annyiért vettem, de az 3 éve volt!!! egy korrekt crt ára most bruttó 45 körül 17 collosban simán kapható.

Én 15-ös tft-t nem vennék, csak azért, hogy 15-ös legyen. Meg sem állnék egy 17-es AG Neovo-ig, de az 120 ropi.

Miben jobb? Kisebb,gyengébb a sugárzása, állítólag élesebb a képe, kevesebbet fogyaszt. De van valami utánhúzás vagy áthúzás értéke, amire nagyon figyelni kell álítólag, pláne, ha sokat játszol FPS-ekkel. De erről majd a jobban szakértők. Én azt tanácsolom, hogy ha TFT-t veszel, nagyon gondold meg, hogy milyet veszel, ne legyen elég az, hogy a haver azt mondta, hogy. Nézz meg teszteket ha lehet, feltétlenül próbáld ki az üzletben, s kérdezz rá minden paraméterére, de jobb az, ha saját kezűleg olvasod el a gépkönyvét, mert az eladó bármit mondhat.

Sok sikert.

pén. jan. 02, 2004 13:20
ezüst tag

Hozzászólás 
Hali!
Új monitort szeretnék venni, csak azt nem tudom milyet.
-17 colos CRT 60e körül (max 80 bruttó)
-15 colos TFT ugyanilyen árban
-netán 17 colos TFT 120 körül...
Tudnátok valamilyet ajánlani? Tapasztalatok is érdekelnének? Miben jobb a TFT? (persze azon kívül hogy kisebb..)

pén. jan. 02, 2004 12:19
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 23 hozzászólás ]