|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 9 hozzászólás ] |
|
Nyomtatópapírok, kérdések, tippek, tapasztalatok
Szerző |
Üzenet |
Tron
gyémánt tag
|
fotópapír
Canon pixmához nekem jól bevált a Pixeljet papír 1500 Ft/20 lap. Legalábbis az általan vásárolgatott 170grammos fényes.
|
kedd okt. 24, 2006 21:14 |
|
|
glad
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 445 Tartózkodási hely: néha itt, néha ott
|
Amúgy azért ástam elő a topicot, mert nálam is előállt a kérdés.
Milyen papír legyen?
Nem akarok bóvlit, de az se, hogy a gatyám rámenjen.
Canon gép a terv, de érdemes venni hozzá canon papírt, vagy oly mindegy neki?
Láttam olyan papírt canonál, hogy "nagyfelbontású". Ez mi akar lenni?
Mi a különbség az "általános célú fényes" és a glossory között?
Egyéb érdemes tudni valók?
Előre i kösz minden infót.
|
csüt. okt. 12, 2006 18:26 |
|
|
glad
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 445 Tartózkodási hely: néha itt, néha ott
|
thez írta: sziasztok.. amennyi munka volt ezt a topicot előásni... lenne egy kérdésem. van egy epson photo r200-as nyomtatóm. volt hozzá még anno 3 darab epson kisméretű fotópapír, hibátlan gyönyörű képeket nyomtam rá... viszont most vettem hülye fejjel hozzá "HP everyday photo paper"-t semi glossy, one sided. szal egyoldalú.. mondom tök jó, nyomtatok rá fotót. csakhogy szétfolyik rajta a festék, azaz használhatatlan ebben a nyomtatóban. pedig úgytudtam, kompatibilisek a papirok, és nekem is ezt mondták. na szóval miben lehet a hiba? a nyomtató jó. a régi papír jó volt. új papír pedig... egy rakás. vagy HP nyomtatóval jó lenne? na szóval.. roszs papírt vettem, és csak nyomtatóként lehet saját papírt venni? köszi! még: van aki ezt használja? a papírt, és bevált neki....?
Na igen az epson a "hülye", anno ezért nem vettem lézert se belőle.
Az adott körülmények között gyönyörű színes képeket nyomtat, de ha pl speciális papírra vagy a másik véglet normal papírra nyomtatsz akkor kifekszik.
Rádásul a ff fotóban is gyenegélkedik.
Én most fotónyomtatásra canon vásárlok.
|
csüt. okt. 12, 2006 18:21 |
|
|
thez
vas-tag
|
köszönöm, akkor már tudom hol a hiba. erre nem igazán figyeltem, lévén még nem sok tapasztalatom van benne.
de direkt megkérdeztem, hogy ebbe a nyomtatóba befigyelhet a papír, jött az "ááá persze teljesen jó" válasz.
de most már tudom mire figyeljek, köszönöm!
|
hétf. dec. 06, 2004 12:21 |
|
|
Larsen
arany tag
|
A nyomtatód teljesen jól működik. A hiba ott volt, hogy egy pigment festékes nyomtatóba teljesen mindennapi papírt vettél. A nyomtatód festéke nem volt képes az adott papíron megszáradni. Az R200-hoz ha papírt veszel mindig figyeld, hogy van-e rajta felirat a pigmentes nyomtatók kompatiibilitásáról. Egyébként én visszavinném a papírt oda ahol vettem és botrányt csapnék (persze csak akkor ha ott valóban mondták, hogy ezt vidd, mert ez jó lesz neked).
|
hétf. dec. 06, 2004 8:21 |
|
|
thez
vas-tag
|
sziasztok..
amennyi munka volt ezt a topicot előásni...
lenne egy kérdésem. van egy epson photo r200-as nyomtatóm.
volt hozzá még anno 3 darab epson kisméretű fotópapír, hibátlan gyönyörű képeket nyomtam rá...
viszont most vettem hülye fejjel hozzá "HP everyday photo paper"-t
semi glossy, one sided.
szal egyoldalú..
mondom tök jó, nyomtatok rá fotót.
csakhogy szétfolyik rajta a festék, azaz használhatatlan ebben a nyomtatóban.
pedig úgytudtam, kompatibilisek a papirok, és nekem is ezt mondták.
na szóval miben lehet a hiba? a nyomtató jó.
a régi papír jó volt. új papír pedig... egy rakás. vagy HP nyomtatóval jó lenne?
na szóval.. roszs papírt vettem, és csak nyomtatóként lehet saját papírt venni?
köszi!
még: van aki ezt használja? a papírt, és bevált neki....?
|
vas. dec. 05, 2004 22:35 |
|
|
Larsen
arany tag
|
Ha érdekel a véleményem:
-amíg még HP nyomtatót használtam, fénykép nyomtatásához ILFORD CLASSIC pearl white papírt használtam (nagyon gusztusos kis papír, félmatt kivitelű).
-amióta epson a nyomtató, azóta színes fénykép nyomtatásához epson premium semmi gloss papírral, míg fekete-fehér fényképhez epson archival matte papírral etetem a nyomtatót
|
pén. okt. 15, 2004 13:53 |
|
|
Larsen
arany tag
|
Nos, a matt és fényes papír a felső rétegben különbözik (sajnos azt nem tudom miből van). Értelemszerűen a matt az matt felületű a fényes meg.... Pl. fényképek nyomtatásánál ízlés kérdése az egész. Fényes képet akarsz amin meglátszik az újjlenyomat, vagy egy matt felületű képet.
A következő számok:
pl 280g/m2 (gram/négyzet méter), a papírminőségét takarja és az árát (minél nagyobb a szám, annál erősebb, ellenállóbb a papír). Figyelembe kell venni azt, hogy az adott nyomtató képes-e ilyen erős papírokat enni. Vannak olyan nyomtatók amelyek már nem képesek nyomtatni egy 280-as papírra. Apropó egy sima, mezei a4-es lap (amiből a legtöbb fogy) az 80g/m2-es.
|
csüt. okt. 14, 2004 7:20 |
|
|
Akossss
arany tag
Csatlakozott: pén. máj. 28, 2004 9:52 Hozzászólások: 194 Tartózkodási hely: Győr
|
Nyomtatópapírok, kérdések, tippek, tapasztalatok
Először is arra lennék kíváncsi, hogy ki az, aki otthon régebb óta foglalkozik fotónyomtatással, névjegykártyák készítésével, nyomtatásával? Pontosabban olyan emberre lenne szükségem, aki ismerős a fotópapírok terén. Szeretnék vásárolni, és ilyen témába kezdeni itthon, de nem tudom milyen az a minőség, ami megéri, milyen jellemzőket kell figyelnem. Sőt mi több azt sem tudom, hogy melyik jellemző mit takar. Vegyünk pár példát!
A4, SELYMESEN MATT FELÜLET, 280 G/M2, 20 DB/CSOMAG
A4, FÉNYES FELÜLET, 280 G/M2, 20 DB/CSOMAG
A/4, 150 G, FEHÉR, MATT, 25 LAP/CSOMAG
A/4, 110 G, FEHÉR, MATT, 50 LAP/CSOMAG
10×15 CM, SELYMESEN MATT FELÜLET, 280 G/M2, 20 DB/CSOMAG
stb...
Nekem ezek nem mondanak semmit, pedig szeretném, ha mondanának. Melyik, milyen célre alkalmas? Mire jó a fehér, a fényes, és a matt? És mi az a G? Gondolom nem gyorsulás...
Örülnék, ha valaki elmagyarázná nekem ezeket, nagyon megköszönném!
Akossss
|
szer. okt. 13, 2004 23:14 |
|
|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 9 hozzászólás ] |
|