Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: hétf. jan. 06, 2025 4:59

Hozzászólás a témához  [ 17 hozzászólás ] 
Biostar alaplap 
Szerző Üzenet
gyémánt tag

Hozzászólás 
Tomato I810-el nekem sem voltak gondjaim, ettől függetlenül ma már nem vennék Tomato alaplapot (tudtommal már nem is léteznek, legalábbis én még nem láttam P4-es Tomatot). VIA chipsettel soha nem volt semmi bajom, nekem csak a megbízhatóság számít, és nem csalódtam a VIA-ban még, pedig rengeteg VIA chipsetes alaplapot adtam már el (csak INTEL procis gépekkel foglalkozom, P2-P3-P4).
Az Asrock-ot nagyon tutinak tartom, amikor annakidején először ajánlották, azt kérdezték tőlem, hogy akarok-e Asus alaplapot nagyon olcsón? (=Asrock) És valóban "ASUS minőséget" kaptam jóval olcsóbban. De a Matsonic is bejött nekem.

szer. márc. 03, 2004 0:08
Profil Privát üzenet küldése
vas-tag

Hozzászólás 
IBM PI és PII gépeket vettünk régebben azonkivül hogy volt német, spanyol, francia, a legdurvább görög BIOS-al, semmi bajuk csak brutál a méretük és ha eladjuk nem mondhatom a leghülyébnek se , hogy új gép mert rögtön levágja a témát a K7SOM-nak egyébként elég jó a hangja, de azt se nagyon lehet kapni és majd nyáron meglátjuk a melegedést. Az Asus-ból meg a nagykerben szóltak , hogy az X-es sorozatot ne vigyem mert sokan hordják vissza.Matsonic 8308-as volt egy pár darabunk Sis-es simán ment a telepítés, és idáig semmi baja. A Via chipesekkel több baj van.ACorp 6PLEF is jó volt. Asus CUPLE, CUSI, CUVLE, TUSL2C prímák voltak de ezek a mai **** ami jó az meg nagyon drága egyszerű embernek.A mai rohanásban nem tesztelik ezeket a **** rendesen és állnadóan új tipusok jönnek be. Tomato I810-el se volt soha gond.

kedd márc. 02, 2004 20:23
vas-tag

Hozzászólás 
IBM PI és PII gépeket vettünk régebben azonkivül hogy volt német, spanyol, francia, a legdurvább görög BIOS-al, semmi bajuk csak brutál a méretük és ha eladjuk nem mondhatom a leghülyébnek se , hogy új gép mert rögtön levágja a témát a K7SOM-nak egyébként elég jó a hangja, de azt se nagyon lehet kapni és majd nyáron meglátjuk a melegedést. Az Asus-ból meg a nagykerben szóltak , hogy az X-es sorozatot ne vigyem mert sokan hordják vissza.Matsonic 8308-as volt egy pár darabunk Sis-es simán ment a telepítés, és idáig semmi baja. A Via chipesekkel több baj van.ACorp 6PLEF is jó volt. Asus CUPLE, CUSI, CUVLE, TUSL2C prímák voltak de ezek a mai **** ami jó az meg nagyon drága egyszerű embernek.A mai rohanásban nem tesztelik ezeket a **** rendesen és állnadóan új tipusok jönnek be. Tomato I810-el se volt soha gond.

kedd márc. 02, 2004 20:20
gyémánt tag

Hozzászólás 
OK. Jogos, de
musicbox: en nem mondtam hogy jatszal vele vagy hogy Athlon-t vegyel bele, a gef2 GTS sem jo igazan jatekra csak mint az integralt vga-t kivaltando alternativat irtam, de mar latom hogy hulyeseg volt. Az egyik legolcsobb megoldas valoban a K7SOM 2000 Pro (alaplap+vga+hang+1400Duron), azert probaltam alternativakat felvazolni mert azt irtad hogy ez a lap melegszik, hat igen agyon van integralva. Barton is csak egy pelda volt a stabilitasra. A fennti linket is csak azert tettem oda mert ott k7s5a arban kapsz masik lapot. Lehet jobban jartal volna ha veszel 30db 200Mhz MMX -esnel erosebb pentiumot(PII Klamath). Anyagilag biztos. Zenere, office, video-ra tok jo az is.

kedd márc. 02, 2004 18:38
vas-tag

Hozzászólás 
Biostar M7VIG Pro alaplapra felraktuk az XP az Usb driver nem megy fel csak Sp1 után (szépen kiírja) de a kollegám mondja az Abit NF7-hez nem adnak hozzá 98 alá alaplapi drivert kész beszarás ezek az új cuccok. Mondjuk a Biostart megveszi valaki XP felrak teljesen mindegy, hogy legális vagy nem ha nem tudja az Sp1-et felrakni akkor mondjuk az Usb-s nyomtatóját vagy egerét dughatja a seggébe ez már tulzás azért.A régi cuccokkal nincs ennyi gond egy szidott Acorp 5ALI61 a mai napig prímán megy!!!!

kedd márc. 02, 2004 17:59
vas-tag

Hozzászólás 
Gyerekek mindenki értse már meg végre nem játékra kell a gép, az ECS K7S5A amint írtam 1300-as Duronnal megy simán de az 1400-as Duront nem ismeri fel jól, Athlonnal megint jó, de minek egy mp3 lejátszáshoz Athlon még a Duron is sok, 200Mhz MMX-re van írva a progi, erősítőre kell kötni mert kocsmában üzemelnek a zenegépek és amit még nem írtam de akinek van K7S5A alaplapja biztos találkozott már olyannal, hogy a BIOS-ban egyes beállítások megváltoznak egy indításkor, az L7S7 alaplapot már a nagykerben sem veszik vissza, 3D-ben fagy , kevés videokártyával kompatibilis,

kedd márc. 02, 2004 17:48
gyémánt tag

Hozzászólás 
Scorp-nak teljesen igaza van, ezek az integralt VGA megoldasok (S3 Savage4, sis315) altalban kb. 1300 pontot ernek el 3dmark01-ben. (Integralt mx440 nyilvan tobbet) Kb 3-4eFt-tobbletet jelentenek az alaplap araban. Sztem akkor mar inkabb 2-3eFt plusszert venni egy Gef2 GTS-t, ami 2x olyan jo. Bar videozashoz meg nem tudom melyik lehet a jobb.

kedd márc. 02, 2004 13:58
gyémánt tag

Hozzászólás 
Aztan ott vannak meg a Matsonic-ok. 1-2 -szer hallottam csak roluk velemenyt akkor eppen pozitivat. En mostanaban az Asrock-ba vetettem bizalmam. Ahogy zso mondta egyszer, az Asustek -bol kivalt marka amely az olcso alaplapokra allt ra, az elejen minoseget kell hogy produkaljon hogy egyaltalan bevagodjon. Tavaly november kornyeken nezegettem kulfoldi forumokon hogy orult minden lamer az uj k7s8xe rev 3.0 -janak mint majom a farkanak, miutan megvettek a lapot 2500-os Barton-nal ,folnyomtak FSB-t 200-ra es az stabilan ment. Teszteknel is jo minosegu nyak-ot, stabil mukodest emlitenek. Remelem nem kell csalodni.
De hat ennyi penzert... fene tudja. Szerencse kerdese.

kedd márc. 02, 2004 13:34
ezüst tag

Hozzászólás 
Hali!
Szerintem sem rossz az ECS. En egy K7S5A-t hasznalok. Jo volt 700-as Duronnal 256 SD-vel, most pedig ugyanebben a lappban 2400+ proci es 512DDR 400MHz Samsung memoria. Persze egy nForce2-es lap biztos nagyobb teljesitmenyt hozna ki ebbol... De szerintem stabil, es meg jatszani is lehet vele.
Musicbox: szerintem is valami hibas seriat fogtal ki.

Udv,
Betyarka

kedd márc. 02, 2004 10:40
gyémánt tag

Hozzászólás 
Ha egy integrált videókártya **** teljesít 3D-ben (pl. S3 Savage4 Pro), akkor teljesen mindegy, hogy milyen márkájú alaplapra van UGYANEZ integrálva. A recsegős integrált hangkártyáról meg annyit, hogy érdemes megnézni másik driverrel is, ha azzal is ugyanez a helyzet, akkor viszont garanciálisan ki kell cseréltetni az alaplapot. (Nálam már volt ECS alaplap, ami a gyári driverrel recsegett, de csak DirectSound használata mellett. Másik AC97 driverrel hibátlan volt.) A zajos hangkártya már más téma, ha erősítőre ki akarod kötni, és számít a minőség, arra áldozni kell.

Nekem személy szerint nem volt semmi bajom az ECS alaplapokkal. (Viszont én nem AMD-hez vettem őket, hanem INTEL-hez.)

kedd márc. 02, 2004 1:07
gyémánt tag

Hozzászólás 
Hali!
Ha jol tudom ECS 2. legnagyobb alaplap gyarto a vilagon. Szerintem kifoghattal hibas darabokat. Ennyire nem lehetnek rosszak. L7S7A2-t probaltad? Esetleg Asrock-ot? K7S8XE rev. 3.0-nal mar lehet a proci feszt allitani. Stabilnak mondjak kulfuldi forumokon is, hardveres proci leeges elleni vedelemmel.
http://arlista.dnet.hu

kedd márc. 02, 2004 0:04
vas-tag

Hozzászólás 
Viccelsz, tudod mennyi egy Barebone mini pc ára?Pl. egy olcsóbb Asus Terminátor proci, vinyó, ram nélkül nettó 41580,. nagykerben. Ellenben ha jó a Biostar, a Mistralban
Biostar M7VIG bruttó 13000,- , proci AMD Duron 1400-as 12000, 128 DDR RAM 4500,- ház 4500,- procihűtő 2000,-

hétf. márc. 01, 2004 20:26
ezüst tag

Hozzászólás 
Hali!
És zenegépnek miért nem veszel valami komplett cuccot.Proc,hang minden integrálva.Azt hiszem Barabone PC a neve.
Üdv Zso :)

hétf. márc. 01, 2004 19:15
Profil Privát üzenet küldése ICQ
vas-tag

Hozzászólás 
ECS K7S5A-ból vettünk vagy 30 db.-ot pc alapú zenegéphez 1300-as Duron oké bele, 1400-as nem , nem tudod a proci feszültséget állitani, nem jól ismeri fel a procit, miután felrakod az XP-t fagyogat, ha procit visszaveszed 1050-re akkor meg az XP nem indul, új telepítés proci visszavéve, kb. 1 hónap után ha SDRAM volt benne át kellett tenni másik slotba, mert fagyott, hangkártyája zajos erősítőre kötve nagyon sisteregnek a hangszórók, S3 Trió videokártya ugyanaz az egyikben ment a másikban nem, Savege csak XP alatt megy , 98-al nem, ECS KSOM 2000 Pro nagyon melegszik, integrált proci, még hűtő is van rajta, ebből 5-ből egy elszált, ECS L7VMM integrált hangkártyája **** zajos, SB 128-at beletéve szintén zajos, SB Live-al jó de az annyiba kerül mint az alaplap,erre kellene a Biostar, int. hang+vga, procit rendesen felismerje, hangkártyája ne legyen zajos, a RAM foglalat ne rohadjon ki egy hónap után.

hétf. márc. 01, 2004 16:57
ezüst tag

Hozzászólás 
CSövi Zso!!

Nekem egy Biostar M6VBE vagy valami ilyesmi típusú sz*r lapom volt(semmi nem volt vele igazán kompatibilis)
az USB elfüstölt benne,.. megával vitte a PS/2-es portot is..... úgy hogy vigyázz vele!!!!!!!
és ezt nem csak én mondom miután elszállt az enyém is, utána néztem egy pár fórumon és lehengolt amit olvastam..

HÁT igen "JÁTÉK SEMMI"

3D!
98 csak csak ment
Me alatt semmi sem
XP alatt megintcsak meghalt a 3D
XP SP1 alatt mentek csak elég gyakran fagyott...
a 3D-ről ennyit.!!

a többi dolog amait felsoroltál asszem nem iagzán alaplapi kérdés... mindikább a "júzer"-től függ hogy mit tesz bele... !!

jah és a másik most ECS lapom van 1200 Duronnal és érdekes ez én bot fülemnek még az integrált hangkártya is megfelelt, sosem volt gondom a driverekkel, a hardver felismeréssel, stabil megy XP SP1-el, Me-vel 98-al UHULINUX-al, Mandrake-el, Suse-vel,

persze lehet kifogni belőle selejtet is...
de lehet ASUS-ból is kifogni selejtet(tapasztaltam)

Musicbox konkrétan mi a bajod az ECS lappal?

.:byez:.

hétf. márc. 01, 2004 9:20
ezüst tag

Hozzászólás 
Hali!
Olcsó húsnak híg a leve!Jó az ECS is csak tolni kellett volna bele egy SB 64-et,vagy Live-ot!:)
Zso :)

vas. feb. 29, 2004 12:19
Profil Privát üzenet küldése ICQ
vas-tag

Hozzászólás 
Sziasztok vett e már valaki Biostar alaplapot, zenehallgatásra , video nézésre, office programokra kell, játék semmi, van-e valamilyen tapasztalat mert az ECS-s alaplapok még erre se jók

vas. feb. 29, 2004 11:44
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 17 hozzászólás ]