Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: szer. jan. 01, 2025 6:54

Hozzászólás a témához  [ 71 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2
Milyen a jo dvdiro? 
Szerző Üzenet

Hozzászólás 
Üdv István!

A tapasztalatoddal nem vitatkozom. De egy kicsit objektívebb is lehetnél. Az LG nem emeltem sehova, ha a témaindító hozzászólást elovasod, akkor láthatod hogy 35e kiló körüli írót keres a skac, nyilván nem Plextorra gondolt...
Az LG céget nem szeretem, írón kívül semmit nem veszek tőlük.
Hogy írót miért is?
Mert úgy látszik engem átvertek. Plextort kaptam, csak átfestették LG-re :-)
2000 óta LG íróval írott lemezeimet a mai napig olvassa (retry nélkül!) a Pioneer olvasóm (mert mint megjegyeztem az LG olvasói ****). 3 év után lecseréltem egy 52x-re, majd most egy DVD-íróra. Nagykereskedlmekkel állok kapcsolatban, az LG írókat cserélik garban a legritkábban (érdekes én más bolygón lakom?), és nagyon kevés meghalt írót láttam már tőlük... a lemezeket meg minden olvassa hogy a fene egye meg! :-)
Gagyi cég az LG igazatok van, de ti mintha valami arisztokratikus gőggel néznétek le.
Én nem írtam diplomamunkát optikai olvasókból (ha megírod hogy nem a Gábor Dénesben végeztél máris felnézek rád :-) ), én mindössze a tapasztalataimat (és sok más ügyfelem tapasztalatát) gyűjtöttem össze lévén több éve szervizes vagyok. Félreértés ne essék, Plextor íróval is gyakran találkoztam, nyilván ez a legjobb választás. De kár fikázni az LG-t, egyszerűen számtalan ember meg van vele elégedve és kész.

kedd márc. 09, 2004 17:22
Profil Privát üzenet küldése
ezüst tag

Hozzászólás 
mdenes: a konyvek nagyon JOK. En is olvastam parat. Igaz mellette en ebbol irtam 200 oldalast diplomamunkat lassan majd 8-10 eve es azota is ebbol elek. (na nem a diplomamunka irasbol) Igaz nem evekbe, hanem inkabb uzemoraba szoktak megadni a lezerdioda mukodeset, az is nyilt titok mekkorak ezek az uzemora ertekek. Oszinten szolva, meglehetosen KICSIK. Egy gyakaorlottabb iro, nem fog vele 3 evig firkalni (5-ig meg foleg NEM), meselhet errol barki, barmilyen KONYV. Jobban hiszek a teszteknek es a hardware-es tesztelo keszulekeknek. Egy 1 eves iro, amiben megsutottek parezer lemezt (nem kell 100e-s nagysagrendre gondolni termeszetesen) NEM fog latszolag **** lemezt irni mint az 1 napos. Mint irom LATSZOLAG. En azert megtudom mutatni barmikor miben is kulonbozik az 1 eves es az 1 napos iro. Sajnalatos dolog, hogy a tobbsegnek annyit jelent a "jo iras", hogy a DVD iro 1000 retry-re Total Commander-be visszaszuszorgi a Princo lemezre sutott informaciot. Nekem ennel "kicsit" tobbet.

LG: nem az LG-vel van bajom, minden ceg abbol el amit eltud adni. Ha nem ilyen lenne a MAGYAR viszony, a tobbseg nem keresne az LG DVD irot, es az Acorp es tarsai tapokat/alaplapokat. Sajnos amig ilyen a gazdasagi helyzet, MINDIG lesz vevo a tomegtermekekre, amik NEM a legrosszabbak hangsulyozom, csak egy komolyabb ceggel szembe verzik el. Ha szetszedsz egy LG cuccot, legyen az AKARMI (szamitastechnikarol beszlek, en a tobbseggel ellentetben csak ehhez ertek, a mikrohullamurol, es az LG tankhajokrol nem tudok nyilatkozni...) abba LG SAJAT cuccot nem nagyon talalsz. Az LG CD irokba MediaTek chipset, Sanyo lezer, Sanyo controller, akkor mi is az LG benne ? A muanyag boritas ??? A firmware sajat, vegulis az is valami... Az LG-hez hasonlo cegek abbol elnek, hogy ami a slager, belekapnak, es GYARTJAK OLCSON a nepnek. Azok az orszagok, ahol a penz nem elethalal kerdes, az LG szinte jelen sincs. Termeszetesen vannak mas LG-hez hasonlo cegek, igy mast is lehetne felhozni. pld BTC, anno Cyberdrive, stb. En meg emlekszem Chip magazinos tesztre, mikor ezen "csodak" voltak a legjobb optikai adattarolok, igaz mara szinte teljesen a feledes homalyaba merultek talan NEM veletlenul... Megjegyzem az akkori "nagy" Chip magazin "hozzaerto" teszteloi a legszarabbnak a Plextort hoztak ki, igaz, vegulis 8 eve mukodik HIBA NELKUL a gepembe, olvasva MINDENT ugy ahogy a nagykonyvbe megvan irva... Ez talpon maradt, bar a "hozzaertok" 8 eve leirtak. Az o akkori "csodaik" mara sehol sincsenek, talan NEM veletlenul. Mocsok dolog az anyagi helyzet, mert erre a gyartok es a piac RAJATSZIK. Ezert arul sokszor **** mert tudja a JOT ugysem tudod megvenni. Az atlag meg hazamegy, es BOLDOG hogy neki is van X-e, Y-ja... Es lassan maga is elhiszi, hogy o felarert UGYANAZT a minoseget kapja mint mas ketszer annyiert. A poen az, hogy mara az arkulonbsegek szinte latszolagosak, csak a "nev" szamit, LG-t mindenki ismeri es a sarki fuszeres is azt arul, mert tomegcucc. Egy Pioneer-ert esetleg meg menni kene 2 sarkot es csak minden 4.-ik boltba lenne, tehat akkor azt "nem veszunk"... Na mig ilyen a felfogas, addig itt a TECHNIKAI adatok, valamint a HOZZAERTES total folosleges dolog, mert rohadtul nem erdekel SENKIT. Raadasul a legszebb az, hogy az a gyanum Te magad is tudod, mennyivel rosszabb egy LG, megis magasba emeled. Folosleges. Kilehet egy rossz peldanyt barmibol fogni, az nem jelent semmit. Az mar inkabb, hogy aki az egeszet elobbre viszi - es ha valaki, akkor a Pioneer azert az - talan JOBBAN ert hozza, mint az aki a mar meglevoket MASOLJA.

DVD-RAM: sokszor leirtak mar, hogy az egesz elgondolas ott bukik meg, hogy nincs valos tamogatottsag. Amig van 2 ceg aki "tamogatja" (mint irtam, ez is inkabb egy marketinges tamogatas... lasd a mienk meg ezt is tudja) addig az elterjedesre NINCS esely. Barmilyen jo dolog legyen a vilagba ha nem terjed el, akkor elobb vagy utobb (ez esetben gyanitom inkabb elobb) eltunik az orok feledes homalyaba... Ugye valaki meg emlekszik a Sony fele duplakapacitasu CD-re pld, vagy vehetjuk akar a Plxtor fele 1 GB-ot 1 lemezre technikat, vagy akar a Yamaha fele DiskT@2 lemezdiszito dolgot, mindez hiaba ha mas nem tamogatja, idovel az emberek elfelejtik...

udv,Istvan

kedd márc. 09, 2004 16:56
gyémánt tag

Hozzászólás 
mdenes: szerintem kicsit vonulj vissza és olvass utána SOKKAL alaposabban. Stephen sokkal többet tud itt a témáról fejből, mint amit sokan közülünk könyvekből össze tudunk szedni (tapasztalatról nem is beszélve)! Ha valakinek hiszek ezen a téren, akkor Ő az. Tudom, hogy ez talán Neked nem jelent semmit, de néhány tapasztalt terminalos/lx-es róka tudja, miről beszélek.

Nem jövök be MEGINT fikázni az LG-t, mindössze egy meghatározást írnék rá:
Az LG olcsó alkatrészekből, olcsó munkabérért összerakott TÖMEGTERMÉK. Józan ember ezt belátja. Meg kéne hagyni az optikai eszközök piacát azoknak, akik valóban értenek hozzá. Az LG nem tartozik közéjük. Az LG hűtőnk valóban jó és szuper, de ANNAK az LG-nek én nem adok hitelt PONT a DVD piacon, amiből 2 DVD-olvasót dobtam ki, köztük az egyiket egy eredeti DVD-lemezzel együtt (ami azelőtt jó volt)! Ha már olvasót se tudnak csinálni, mit várunk az íróitól? Igaza van Stephennek: lehet, hogy most még jó a lemez, amit megír, na de mi lesz 1/2/6/12 hónap múlva? Én akkor is szeretném visszaolvasni az adataimat!
Az általad "egyes" megbízható termékei közé a fenti példánál maradva a hűtőnk beletartozik, az írói (és főleg az olvasói) a legkevésbé. Nem sorolom fel, hányszor hívtak ki, hogy nem működik az író, és hányszor lett belőle garis csere (LG-ről van még mindig szó).

Az LG pontosan azt csinálja, amit mondasz: kémkedik. Miért? Körülnéz, és amelyik ágazatban pénzt lát, abba belevág. Nem számít, hogy nincs tapasztalata, azért megcsinálja. Így aztán eltart jó ideig, mire "kiforr". Nem véletlen van LG-ből minden, kávéfőzőtől a házimozi-rendszerig.

Üdv: Dester

kedd márc. 09, 2004 16:13
a fórum lelke

Hozzászólás 
Akki: melyik TEAC volt? a 4 vagy a 8 szoros???

mdenes: hidd el stephennek meg van a maga tapasztalata ezen a téren!:)))) Mióta ismerem itt a neten, optikai téren nagyon tájékozott!
a LG pedig nem a legjobb minőség, sőt ha még azt is nézzük hogy a NEC jobb minőséget még kedvezőbb áron nyújt(plusz 8 szoros DVD-R írás nem csak +) akkor nincs miről beszélni. a LG-kkel kapcsolatban már annyi problémával találkoztam hogy (mint stephen is írja) nem érdemes rá szót vesztegetni.

a 2-3éves időtartamról annyit hogy az idő majd eldönti, de sok okos ember írt már sok ökörséget!:))))
2-3 éves időtartamot mire írják??????????? folyamatos használatal?:))))))))) vagy heti 10 perc?:)))))
mert egy server vinyónál az éves megadásnak van alaplja mert az ténlyeg éjjel nappal megy.....

DVD ramot ki használ????:)))) ez költői kérdés!
igaz hogy a legjobb minőségű írást eredményezi akár több ezerszeres újra írásnál is, DEEEEE az LG-kbe nem rakható bele a védőtokos DVD-ram csak a tok nélküli, az meg a legkisebb fizikai hatásra is sérül vagy megmakkan.....

kedd márc. 09, 2004 15:53
Profil Privát üzenet küldése ICQ Honlap

Hozzászólás 
Az LG írókról annyit, hogy néhány gyártó már megvádolta az LG-t, hogy technológiája nagy részét lekémkedi és ellopja.
Ez elég sok LG terméknél gyanús, és az íróinak terveit is kivétel nélkül ipari kémkedésből származónak tartják.
Ez nem jó a gyártóknak nyilván, viszont a felhasználó jó minőséghez jut egy viszonylagosan szolid áron...
Nem szeretem az LG-t, de néhány termékének kiváló minősége egyszerűen zavarbaejtő... más termékei meg nagyon ****. Mindenki döntse kinek van igaza.
De az LG "egyes" termékeit nem érdemes fikázni, mert nagyon megbízhatóak.

kedd márc. 09, 2004 14:39

Hozzászólás 
Egyébként stephen bácsi a mechanika gallyramenetele szintén okozhat írásminőség csökkenést.... egy kicsit olvass utána... de a szervizes tapasztalat is jól jön ilyenkor...:-)))

kedd márc. 09, 2004 14:27

Hozzászólás 
stephen:

Jézusom, stephen olvasd már el még egyszer amit írtam!
A lézerdióda élettartama 2-5 év (Dr. Várkonyi András: A CD-írók működése Műszaki Könyvkiadó 2001., de más szakirodalom is erről ír. email-ben küldök párat ha kell :-))A DVD író feje ugyan más frekin üzemel, de az elv ugyanaz.
A precízebb gyártástechnológia pedig lényegében azt jelenti, hogy csak a "jobban sikerült" diódákat építik be a szerkentyűkbe (na a minőségi tesztek se megbízhatóak).
Ez a minőség természetesen a PC iparra nem igaz, hiszen max. 2-3 évre tervezik a meghajtókat...
az írás minősége természetesen folyamatosan csökken, ez elég egyértelmű, ezt minden szakember tudja.
Miről beszélünk???
Lényegében ugyanarról...

kedd márc. 09, 2004 14:22
ezüst tag

Hozzászólás 
"megnövelheti..." ????????

MIROL beszelesz ? Az elettartam abszolut nem evekben van megadva, csak hogy megnyugtassalalak. A stol altal irt 4-5 honap rovidnek tunik, de megeggyezhetunk az a 2-5 eved meg egy ALOMVILAG. Maximum 2 ev es utanna jo ha utannanezel az irod altal krealt lemezek minosegenek. Bar ezt LG-vel mar a megvetel utan megteheted, IGAZ eddig millioszor ajanlottam a tesztet, de megegyszer SEM sikerult lemezhez jutnom. (eh, vajon miert...) Meglehet nezni, azert az LG irasi teljesitmenye, hibaarany es egyeb szempontbol olyan messze van egy NEC/Pioneer vagy akar Plextor-tol hogy hozzaerto ember nem is veszteget ra tul sok szot... Ettol te meg jonak fogod latni, es igaz, a lemez is "olvashato". Kerdes MEDDIG, es mekkora stresszt okoz ez az olvasonak. Majd hosszu tavon ha kinyiffan az olvaso lezerdiodaja, RAJOSSZ miert is volt. (ugyanez vonatkozik a pld Princo lemezekre irokra is...)

udv,Istvan

kedd márc. 09, 2004 12:55

Hozzászólás 
stol:

Ez általánosan nem igaz... valami rossz tapasztalatod lehetett. A lézerdióda élettartama mindig egyéni de ált. 2-5 év, bár a precízebb gyártástechnológia ezt megnövelheti...

kedd márc. 09, 2004 12:08
vas-tag

Hozzászólás 
Plextor iróm van és még a **** lemezeket Princo és Fibra is írja 4x.

kedd márc. 09, 2004 10:19
gyémánt tag

Hozzászólás 
Csak az a gond, hogy a DVD-írókban még a lézerfej élettartama A FELE A SIMA CD-ÍRÓIHOZ KÉPEST!
Kb.: 4-5 hónap után, vagy még hamaravbb elkezdi ronatani max sebességen a DVD-ket, majd egyre lassabban kell írni a jó végeredményhez....

kedd márc. 09, 2004 9:04
Profil Privát üzenet küldése Honlap
arany tag

Hozzászólás 
Nekem egy Pio-s Teac van amit átalakítottam Pio 106D-re és eddig tökéletesen működik és egy lemezt se rontott még és minden lejátsza amit ír.

kedd márc. 09, 2004 8:19

Hozzászólás 
Nekem egy LG 8X íróm van, 33000 ft volt.

Nagyszerűek a tapasztalataim, eddig egyetlen DVD sem rontott, írok fűnek fának, de a legaljadékabb (értsd piaci 10 rugós) lejátszón keresztül a 50 kiló feletti áron felüliek esetében is eddig még mindenki elégedett volt. Pedig a lemez kissé gyenge, Princo4x... de írtam már Smartbuy-ra és TDK-ra is az eredmény az olvasási teszteknél mindig kiváló volt.
Ja és támogatja a DVD-RAM-ot is ami szerintem egy **** találmány...
Szóval eddig a véleményem az, hogy az LG ismét egy jó írót alkotott, csakúgy mint a CD-íróinál és szerintem a DVD-írók többsége is most kezd technikailag kiforrottá válni.
Aki emlékszik a CD írók esetére, a 4x-es írók után jöttek ki az egyre olcsóbb, egyre problémamentesebb és jó minőségben írók is és a DVD írás a kezdetekkor ugyanolyan nyavalyás dolog volt... bár azért nem lehet sok mindenben összehasonlítani a két technológia fejlődését).
Mindenesetre ami most gázos lesz, az a kétrétegű írás még úgy kb. két évig, mire a nyersanyag ára csökken és a kompatibilitási gondok kezdenek megszűnni. Tehát nem sok jóra számíthatnak azok, akik a kétrétegűkre várnak...

hétf. márc. 08, 2004 22:59
gyémánt tag

Hozzászólás 
többé kevésbé semmit nem veszek észre a két író közt, csak a CPU terhelést tartom vészessen soknak a 107-D nél. (emlékeztet az anno A05-öm hasonló fogyatékosságára)
Amennyiért vettem, annyit bőven megér, biztos lesz hozzá frissítés előbb-utóbb.
Kollégámnak a harmadik Teac-ot cserélték már, azt hiszem ezért jobb elkerülni.
üdv

hétf. márc. 08, 2004 22:24
ezüst tag

Hozzászólás 
8X-os Lite-on... reges reg a piacon van... hm... Kprobe teszteken kivul masra nem is lehet hasznalni.

udv,Istvan

ja "A rövid olvasás ugyanis nem ad sem kellõ, sem elegendõ információt az írás minõségérõl. Eddig csak a tajvani LiteOn tett próbálkozást "KProbe" névre hallgató szoftverével, amelyet saját íróihoz fejlesztett. Azonban a gyártó késõbb elvetette fejlesztését arra hivatkozva, hogy az nem felelt meg a saját elvárásainak."

Na hat ez k***a MASHOGY tortent... Valahogy ugy, hogy egy ceg rohadtul nem szereti ha sajat penzen kifejlesztet egy sw-t amit a kesobb "szabadjara" enged valaki a neten... Na ezert "hagytak abba". Igaz, ettol meg azert fejlesztik azt szepen, megha mast is allitanak.

hétf. márc. 08, 2004 19:25
ezüst tag

Hozzászólás 
8X-os Lite-on... reges reg a piacon van... hm... Kprobe teszteken kivul masra nem is lehet hasznalni.

udv,Istvan

hétf. márc. 08, 2004 19:20
gyémánt tag

Hozzászólás 
Ma vettem egy Pioneer 107-D írót bruttó 33700 Ft-ért.
Írni még nem sikerült vele, a Pinnacle INSTANTCDDVD_8.0.1_TRYANDBUY "devizacodecet" keresem. Ha megtalálom, leirom miben más, ha más, mint az előző 106-D volt.
Nem érdemes mást, csak piot venni, az tuti.
üdv

hétf. márc. 08, 2004 19:17
a fórum lelke

Hozzászólás 
ha nettó akkor pioneer 107, ha brutto akkor pioneer 106 és azért mert ez a legjobb!:)
-jó support
-kiváló minőség
-stabil működés
-megírt anyagok nem csak egy meghajótban olvashatók
-pc magazin és geyéb tesztek is igazolják a minőséget.

hétf. márc. 08, 2004 18:48
Profil Privát üzenet küldése ICQ Honlap
ezüst tag

Hozzászólás 
Hali!

Én Pioneer DVR-106-t, NEC 1300A, NEC 2500-t vagy TEAC írókat vennék. A Plextor is jó, bár néhány tesztben manapság nem jól szerepel.
Én megvárom a Pioneer DVR-A07XL 8x írót. Most láttam a proharveren, nagyon brutál! Ilyet akarok! Na majd Sulinettel :))

Üdv: Mickasi

hétf. márc. 08, 2004 18:47
ezüst tag

Hozzászólás 
1 millio topic van rola. Mult honapban is volt 2-3. Azota semmi sem valtozott. Keresgess egy kicsit.

udv,Istvan

hétf. márc. 08, 2004 18:45
ezüst tag

Hozzászólás 
szerintetek melyik most a legjob dvd iro? szeretnek egyet nem tul dragan ugy max 35e kornyeken ti mit veneket es miert?

hétf. márc. 08, 2004 18:22
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 71 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2