|
Szerző |
Üzenet |
Salvatore Salvataggio
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 8673 Tartózkodási hely: Ahol fikázni könnyű alkotni nehéz!
|
|
kedd feb. 15, 2005 15:46 |
|
|
Hannibal
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 6486 Tartózkodási hely: Bonyhád - BP
|
A vinyó rackbe (1 ventis) van beletéve. A hőmérsékletet az Everest Home Edition nevezetű progival mértem.
|
kedd feb. 15, 2005 14:41 |
|
|
Salvatore Salvataggio
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 8673 Tartózkodási hely: Ahol fikázni könnyű alkotni nehéz!
|
mi mutatja ezt a magas hőt??? szerintem úgy 35 fok körül van a normális üzemi hőmérséklet. rakj mellé egy 8cm-es rendszerventit és több progi is magas hőt mutat továbbra is rakj fel egy új biost.
|
hétf. feb. 14, 2005 19:18 |
|
|
StSanya
platina tag
|
Hannibal írta: Húú, végre megérkezett a várva várt Seagate 200 GB-os vinyóm! Így 2 nap után csak jót tudok mondani róla, bár nem tudom hőmérsékletileg jó-e. Szóval síri csöndbe van másolás és minden egyéb közbe, hőmérséklete 45-50 fok. (Ez magas? Samsungomnak 40 körül van) Nekem elég gyors. Egyenlőre ennyi.
Gratula!
Nekem nagyon soknak tűnik az az 50... Mivel mérted? Valami venti nincs a közelében?
|
hétf. feb. 14, 2005 16:36 |
|
|
Hannibal
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 6486 Tartózkodási hely: Bonyhád - BP
|
Húú, végre megérkezett a várva várt Seagate 200 GB-os vinyóm!
Így 2 nap után csak jót tudok mondani róla, bár nem tudom hőmérsékletileg jó-e.
Szóval síri csöndbe van másolás és minden egyéb közbe, hőmérséklete 45-50 fok. (Ez magas? Samsungomnak 40 körül van) Nekem elég gyors. Egyenlőre ennyi.
|
hétf. feb. 14, 2005 15:43 |
|
|
ricsi
arany tag
|
Isti írta: most csak egyszerűen feladom postán a leírtak szerint és kész??? Igen. (A szakszerű csomagolásra és az RMA-kód feltüntetésére figyelj nagyon oda.) Isti írta: Te csináltál már ilyet?
Nem. (De ismerek valakit, aki már beszélt olyannal, aki...)
|
hétf. jan. 31, 2005 21:06 |
|
|
Isti
arany tag
|
ricsi: nekem is van egy 120Gb-s rossz maxtorom, megnéztem a maxtor site-on és van rá gari, kaptam Return Material Authorization (RMA)-t meg minden... most csak egyszerűen feladom postán a leírtak szerint és kész??? Te csináltál már ilyet? Ki is nyomtattam a lépéseket. 90napom van hogy odaérjen.. Érdekes cimük van, nincs irányítószáma! Please note that our addres does not contain a Post Code. Thisi is beacues Irish addresses do not have Post Codes.
|
vas. jan. 30, 2005 0:29 |
|
|
Salvatore Salvataggio
a fórum lelke
|
egy két SATA chip nem így gondolja!:) de ugye ebben az esetben ez nem játszik szerepet!:)
Idézet: számítógép hardver kérdésekben SOHA TÖBBÉ ne hallgass arra, aki ezt mondta.
tökéletesen egyetértek eben veled!:)
|
pén. jan. 28, 2005 15:22 |
|
|
ricsi
arany tag
|
Salvatore Salvataggio írta: de ugye proci mindenhez kel!:)
Mindenhez kell, de a vinyókhoz csak nagyon-nagyon kevés kell!
|
pén. jan. 28, 2005 14:33 |
|
|
Salvatore Salvataggio
a fórum lelke
|
ott ahol számolni kell. játék, grafika, video tömörítés,tömörítés, programindítás,program futtatás, film lejátszás lejátszás HDTV-nél. ezekhez kell több proci, de ugye proci mindenhez kel!:)
|
csüt. jan. 27, 2005 7:56 |
|
|
Endi1980
ezüst tag
|
köszönöm a válaszokat.megvizslatom a tápcsatikat
még 1 kérdés: a processzor sebessége akkor hol számit leginkább? játékoknál?
thx
|
csüt. jan. 27, 2005 1:53 |
|
|
ricsi
arany tag
|
Endi1980 írta: Azt mondták nekem hogy mivel a procim 1.3-as nem bírja el a két vinyót.
Számítógép hardver kérdésekben SOHA TÖBBÉ ne hallgass arra, aki ezt mondta.
(Te pedig ellenőrizd a Maxtor tápcsatlakozóját, hogy nincs-e nagyon kitágulva, rendesen be van-e dugva, és rendesen érintkezik-e.)
|
szer. jan. 26, 2005 23:34 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 10150 Tartózkodási hely: Miskolc City
|
Hülyítettek... A DMA-nak, azaz a Direct Memory Acces-nek (közvetlen memóriahozzáférés) pont az a lényege, hogy a processzor megkerülésével, illetve annak lehető legkisebb igénybevételével (csak a kérések és a visszaigazolások lekezelése, adatátáramlás nem) menjen az olvasás az eszközökről (IDE, SATA ebből a szempontból ugyanúgy műxik, bár SATA kicsit több "procit" eszik). A tulajdonképpeni olvasást maga a vezérlő vezényli le, ami meg az alaplapi chipsetbe van integrálva, így a sebességét (vö. frekvenciáját) is az határozza meg. Procicserével se a kattogás, se az "eltűnés" nem fog megszűnni, vinyócserével viszont mindkettő.
Üdv!
|
szer. jan. 26, 2005 22:04 |
|
|
Endi1980
ezüst tag
|
hali!
a véleményeteket kérném:
van egy 40-es samsung-om és egy 80-as maxtorom, ami néha kattogni kezd, majd 'eltünik'. ujrainditás után ismét jó.Azt mondták nekem hogy mivel a procim 1.3-as nem bírja el a két vinyót. Lehet ilyen?? vagy csak hülyitettek? ha nem mekkora proci lenne ajánlott?
thx
|
szer. jan. 26, 2005 21:38 |
|
|
ricsi
arany tag
|
Lossfer írta: All other six digit error codes indicate that the drive should be replaced.
A praxisomban volt már olyan is, hogy a Powermax 8 jegyű kódot dobott a vinyóra, és végül a gépben a RAM volt hibás.
|
szer. jan. 26, 2005 10:01 |
|
|
ricsi
arany tag
|
urughai írta: 80GB-os 2003.12.-havi. A gond az,hogy nemtudom megéri-e kiküldeni külföldre meg az idö is szorít,mert a gazdája már használni szeretné a gépet. Szerinted próbálkozzak még visszahozni,vagy legyen az enyészeté?
A gyári garit a maxtor honlapján viszonylag egyszerűen le tudod ellenőrizni, nem kerül semmibe.
A Maxtornak van EU-s központja, tehát nem kell vámárunyilatkozattal foglalkozni.
A postaköltség 2700-3000Ft, csomagküldők talán olcsóbban is vállalják. Egy 80G-ás vinyó -szvsz- ennyi befektetést megér.
(A csomagolás a legnagyobb cécó az egészben.)
A visszaküldés lépései le vanak írva a Maxtor honlapján, azt feltétlenül el kell olvasni, és mindent úgy csinálni.
Ha már nincs rajta gyári gari, akkor kérd el a gazdájától, és hobbyból kísérletezhetsz vele. (Ő meg vegyen magának másik vinyót)
|
szer. jan. 26, 2005 9:48 |
|
|
Lossfer
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 3127 Tartózkodási hely: A véka segge alatt.
|
Idézet: Akkor leírom az egész kálváriát! Kék halál.Reinstall.Fájlok másolása félbeszakad.PM formázás-hibaüzenet.Fdisk,1-5%-nál ujraindul a konzisztencia ellenörzés mindig.Oké.Vinyócsere,minden ok.Másik gépbe rossz vinyó beletesz.Powermax low level format(quick) 24 óra!!! Akkor milyen a teljes???Teszteredmény:"This drive is failed.....error code:de679779". HDD Regenerator 12 órai munka után 1540 szektorhibát talál 142-t javít(?) a 150000000-ból...Beleuntam...Hál' istennek nem az enyém a vinyó. Mondtam neki vegyen újat,lehetöleg olyat amire 3 év a garancia... [/quote]
Rakerestem neked a neten:
http://www.hardwareanalysis.com/content/topic/7541
Re: Maxtor Harddisk Smart Failure, HELP!!
Hi take a look here!
PowerMax Error Codes - What does it mean?
A LENYEG:
S57,MX1
All other six digit error codes indicate that the drive should be replaced.
Ha ez igaz akkor meg kell probalni a garit elintezni, mert kidobhato(lehet mechanikai serules is). A HDD Regenerator is kevesebb mint 10%-at tudta megjavitani a bad sectoroknak. Valakinek valami konkret otlete? Meg valami?
Sztem a vinyonak vege van, sajna.
|
szer. jan. 26, 2005 0:48 |
|
|
urughai
ezüst tag
Csatlakozott: kedd nov. 09, 2004 20:10 Hozzászólások: 33 Tartózkodási hely: A föld alatt,meg néha Középfölde
|
ricsi írta: urughai írta: Powermax low level format(quick) 24 óra!!! ... HDD Regenerator 12 órai munka után... Ezek pont arra utalnak, hogy ez nem "tipikus" Maxtor hiba. Szerintem a leírtak alapján arra is van esély, hogy teljes értékűre vissza lehet állítani, de az is benne van a pakliban, hogy kuka. Mekkora, és mikori vinyó? A Maxtornál nem néztétek: gyári gari sincs már rá?
80GB-os 2003.12.-havi.Nem néztem a gyári garanciát,biztos van rá. Azt tudom,hogy az itteni garancia pont lejárt... A gond az,hogy nemtudom megéri-e kiküldeni külföldre meg az idö is szorít,mert a gazdája már használni szeretné a gépet.
Szerinted próbálkozzak még visszahozni,vagy legyen az enyészeté?
|
kedd jan. 25, 2005 23:36 |
|
|
ricsi
arany tag
|
urughai írta: Powermax low level format(quick) 24 óra!!! ... HDD Regenerator 12 órai munka után...
Ezek pont arra utalnak, hogy ez nem "tipikus" Maxtor hiba.
Szerintem a leírtak alapján arra is van esély, hogy teljes értékűre vissza lehet állítani, de az is benne van a pakliban, hogy kuka.
Mekkora, és mikori vinyó? A Maxtornál nem néztétek: gyári gari sincs már rá?
|
kedd jan. 25, 2005 14:48 |
|
|
ricsi
arany tag
|
StSanya írta: Akkor most volt hibás sorozata vagy nem. Voltak olyan vinyói, amelyeken az egyik Philips IC túlmelegedéstől elpusztult. Teljesen ugyanilyen vinyói, amelyekre a Panasonic által gyártott IC került, viszont t'án még ma is... StSanya írta: Én azért az LCT sorozatért nem tenném tűzbe a kezemet, meg az első 7200 szériájukért sem... Az LCT 2 újítást hozott: - az egyik, hogy azokat a lemezeket is felhasználták, amelynek az egyik oldalát a gyári hibaellenőrzés során felülethibásnak találták. Ezekből készültek olyan vinyók, amiben 1 lemez és 1 fej, vagy 2 lemez és 3 fej van. A "hibás" lemeznek csak a jó oldalára került fej. Ezt a megoldást ma is használja a Maxtor, csak nem nevesíti. (Valószínű, hogy a többiek is, mert -ugye- árverseny van.) - levette a forgási sebességet, és felgyorsította a sávkeresést(seek), aztán a 4400-as fordulatú vinyóra ráírta, hogy sub7200. (No comment, még a 5400-asoknál is lassúbb volt.) Ezt ma nem alkalmazza egyik gyártó sem. Ezeken kívül egy LCT vinyó mindenben olyan, mint egy nem LCT. Az első 7200-as szériájuk pedig nagyon melegszik. Ha valaki megfelelően hűtötte az alsó felét, akkor nem volt velül semmi különösebb gond. StSanya írta: Szerintem esetleg a Seagate, akinek itthon csak egy év a garija, viszont máshol minimum a három, de néhol öt év is előfordul... A Maxtor is 3 évet ad a 120GB/8M és minden efölötti vinyójára. StSanya írta: Két eset lehetséges: vagy nem bíznak bennünk magyarokban (kereskedőkben és/vagy vevőkben), vagy mi kapjuk a "hétfői" és a "pénteki" szériákat, vagyis a selejtet...
A 3., hogy a nagykerek nem adják meg nekünk a plusz 2 évet, mert az nekik lenne költség. (Összegyűjteni, visszaküldeni, ügyintézni, stb.)
|
kedd jan. 25, 2005 14:35 |
|
|
ricsi
arany tag
|
McLaca írta: Melyik mai gyártó teszi ezt meg???
A Maxtor! Ugyanarra az Írországi címre kell kiküldeni, mint annakidején a Quantumokat.
|
kedd jan. 25, 2005 14:09 |
|
|
ricsi
arany tag
|
StSanya írta: annak a sok embernek, akinek problémája, adatvesztése volt, ez sajnos nem biztos, hogy vigasz, s nem fogják szeretni a Maxtor-t...
Az utóbbi időben sok embernek van olyan gondja, hogy a 160GB-os Samsungjáról egyszercsak eltűnik egy partició. Ilyenkor el kezdik keresni, hogy mi lehet az oka.
Az utóbbi időben sok ember 160GB-os Maxtorjáról is hipp-hopp eltűnik egy partició. Ekkor azonnal viszik gariban kicseréltetni, és soha többé Maxtort.
|
kedd jan. 25, 2005 14:06 |
|
|
urughai
ezüst tag
Csatlakozott: kedd nov. 09, 2004 20:10 Hozzászólások: 33 Tartózkodási hely: A föld alatt,meg néha Középfölde
|
ricsi írta: urughai írta: Maxtor:Totál bad sector az egész.Javíthatatlan... Ebben nem nagyon hiszek. Le kell minden adatot menteni róla, és egy másik gépbe áttéve a Maxtor gyári tesztprogijával, a Powermaxszel egy teljes LowLevelFormatot adni neki. Azután visszatenni a helyére, IDE és tápkábelt lecsekkolni, a gép RAM-ját szintén lecsekkolni, aztán particionálni és formázni. (És megoldani a HDD hűtését, hogy a badszektorok ne térjenek vissza.) Formázás után tele kell másolni adattal, mindent letörölni, és ezt 4-5 alkalommal elkövetni. Ezután egy scandisk jön felületellenőrzéssel, és ha hibátlannak bizonyul, el lehet kezdeni használni. (De óvatosan, legyen biztonsági mentés a fontos adatokról.) Aztán 1 hónap múlva -ha még mindig hibamentes- lehet örülni, a Maxtor ellenőrzőkönyvéből pedig 1 feketepontot kiradirozni! .
Akkor leírom az egész kálváriát!
Kék halál.Reinstall.Fájlok másolása félbeszakad.PM formázás-hibaüzenet.Fdisk,1-5%-nál ujraindul a konzisztencia ellenörzés mindig.Oké.Vinyócsere,minden ok.Másik gépbe rossz vinyó beletesz.Powermax low level format(quick) 24 óra!!! Akkor milyen a teljes???Teszteredmény:"This drive is failed.....error code:de679779".
HDD Regenerator 12 órai munka után 1540 szektorhibát talál 142-t
javít(?) a 150000000-ból...Beleuntam...Hál' istennek nem az enyém a vinyó.
Mondtam neki vegyen újat,lehetöleg olyat amire 3 év a garancia...
|
kedd jan. 25, 2005 0:54 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 10150 Tartózkodási hely: Miskolc City
|
StSanya írta: [...] esetleg azért sem, mert nem hivatalosan jutottak be az adott típusú termékek az országba... Pl. lesatírozott gyári számú vinyók újonnan, bizonyos M. betűs cégnél... Áááá, nem csempészett áru...
A cserédre meg: szerintem jól választottál!
A sorozat<>széria abban a formában, ahogy leírtam, valószínűleg csak az én értelmezésemben létezik , én sem vagyok gyártástechológus (illetve de, , többek között gépgyártástechnológus, de azt a vakvágányomat inkább hagyjuk... )
Nekem is kéne megint új vinyó, de most már úgy vagyok vele, hogy vagy Seagate, vagy WD, esetleg Samsung, és nem érdekel, ki mit mond, ha tönkremegy - így jártam, ha meg nem, akkor örülök, mert ma már tényleg gagyi mind
Üdv!
|
kedd jan. 25, 2005 0:07 |
|
|
StSanya
platina tag
|
McLaca írta: Lehet, hogy pongyolán fogalmaztam, de megkülönböztettem a szériát a sorozattól (szerintem van is különbség: széria a teljes típuskategória gyártmányai, sorozat meg egy adott típus egy adott gyártási szakaszban, mert ugyanazt a típust később kicsit módosíthatják, vagy más alkatrészeket, anyagokat rakhatnak bele, a széria ugyanaz marad csak a sorozat változik - persze ez az én értelmezésem, lehet, hogy rossz). Nem is az LCT sorozatra gondoltam, az olyan lett, amilyen (leginkább lassú), konkrétan az LM és LM PLUS! sorozat volt az ütőképes. Nekem utóbbiból van egy 4,5 éves, problémamentes 15 Gigás 7200-as 8MB Cache példányom. Amikor vettem, nagy durranás volt. Üdv!
Ok, értem mire gondolsz, csakhát nem vagyok egy gyártási mérnök, így széria <-> sorozat kérdését nem fogom tudni eldönteni. Nyilván, egy ilyen bonyolult eszköznél jöhet elő már a gyártás megkezdése után is csomó olyan probléma, ami miatt módosítnai kell, esetleg visszahívni. Ez már előfordult a történelemben, és elő is fog. Bár érdekes módon, régebben mintha több lett volna visszahívás... A félelmem még ezzel kapcsolatban az, hogy Mo-n nem nagyon hírdetik ezeket a dolgokat, esetleg azért sem, mert nem hivatalosan jutottak be az adott típusú termékek az országba...
S hogy közös nevezőre jussunk: Nekem is van egy Quantum FireBall Plus LM 20 Gb-os HDD-m, decemberben cseréltem le egy 200 Gb-os WD-re...
|
hétf. jan. 24, 2005 23:37 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
Lehet, hogy pongyolán fogalmaztam, de megkülönböztettem a szériát a sorozattól (szerintem van is különbség: széria a teljes típuskategória gyártmányai, sorozat meg egy adott típus egy adott gyártási szakaszban, mert ugyanazt a típust később kicsit módosíthatják, vagy más alkatrészeket, anyagokat rakhatnak bele, a széria ugyanaz marad csak a sorozat változik - persze ez az én értelmezésem, lehet, hogy rossz).
Nem is az LCT sorozatra gondoltam, az olyan lett, amilyen (leginkább lassú), konkrétan az LM és LM PLUS! sorozat volt az ütőképes. Nekem utóbbiból van egy 4,5 éves, problémamentes 15 Gigás 7200-as 8MB Cache példányom. Amikor vettem, nagy durranás volt.
Üdv!
|
hétf. jan. 24, 2005 23:08 |
|
|
StSanya
platina tag
|
McLaca írta: Bocs, hogy beleszólok, de szerintem azért, mert csak. A Quantumnak soha nem voltak teljes szériában hibás vinyói, illetve volt egy olyan (európai) sorozat, amiből elromlott pár idő előtt (túlzott melegedés miatt), erre a Quantum visszahívta az összes abból származó meghajtót egész Európából és küldött helyette újat. Akkor most volt hibás sorozata vagy nem Kicsit ellentmondásos vagy nekem... Ha tervezési hiba volt, akkor mindet visszahívta, ha gyártási, akkor pedig azokat, ahova terítették őket... Én azért az LCT sorozatért nem tenném tűzbe a kezemet, meg az első 7200 szériájukért sem.. McLaca írta: De olyan is előfordult, hogy behalt egy Quantum vinyó (a már akkor is 2 év teljeskörű garanciaidőn belül), de a forgalmazón keresztül csak az 1 év kötelező magyarországit lehetett volna elintézni, nosza vámárunyilatkozat kitölt, vinyó becsomagol, kiküld a Quantumnak, mire ő 3 hét múlva a 8 Gigás (2MB cache, 5400rpm) vinyó helyett küld egy 15 Gigás (8MB cache, 7200rpm) modellt, mert a korábbit már nem gyártotta, és raktárkészlet sem volt. Melyik mai gyártó teszi ezt meg???
Szerintem esetleg a Seagate, akinek itthon csak egy év a garija, viszont máshol minimum a három, de néhol öt év is előfordul...
Két eset lehetséges: vagy nem bíznak bennünk magyarokban (kereskedőkben és/vagy vevőkben), vagy mi kapjuk a "hétfői" és a "pénteki" szériákat, vagyis a selejtet...
A Samsung kívül pedig a WD és a Hitachi biztos, hogy adja (a többieket nem tudom) a három éves garit Magyarországon, pedig nekik is csak egy évet kéne...
|
hétf. jan. 24, 2005 21:44 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
StSanya írta: Ez egy poén volt szvsz, ami széles körben terjedt el, szerinted miért
Bocs, hogy beleszólok, de szerintem azért, mert csak. A Quantumnak soha nem voltak teljes szériában hibás vinyói, illetve volt egy olyan (európai) sorozat, amiből elromlott pár idő előtt (túlzott melegedés miatt), erre a Quantum visszahívta az összes abból származó meghajtót egész Európából és küldött helyette újat.
De olyan is előfordult, hogy behalt egy Quantum vinyó (a már akkor is 2 év teljeskörű garanciaidőn belül), de a forgalmazón keresztül csak az 1 év kötelező magyarországit lehetett volna elintézni, nosza vámárunyilatkozat kitölt, vinyó becsomagol, kiküld a Quantumnak, mire ő 3 hét múlva a 8 Gigás (2MB cache, 5400rpm) vinyó helyett küld egy 15 Gigás (8MB cache, 7200rpm) modellt, mert a korábbit már nem gyártotta, és raktárkészlet sem volt.
Melyik mai gyártó teszi ezt meg???
A Samsungra egyébként 3 év teljeskörű (vagy talán csere) garancia van legjobb tudomásom szerint, de természetesen lehet, hogy roszul tudom.
Üdv!
|
hétf. jan. 24, 2005 21:27 |
|
|
Hannibal
Moderátor
|
WhipsOfGod írta: Vegyél Samsungot,3 év gari,nekem nem hangos.Ennyi.
Samsungból sajna nincs 200-as úgyhogy szvsz samsung.
WD-m volt 1,5 GB-os, nagyon szerettem azt a vinyót. Most úgy 5 éves lehet és még mindig megy badsector nélkül.
Bízok benne, hogy a minőséget megtartották. :D
|
hétf. jan. 24, 2005 14:26 |
|
|
Salvatore Salvataggio
a fórum lelke
|
a 3 év garanciáról megy annyit(mindegy melyik cégek), hogy sok cég úgy próbál betőrni a piacra, hogyha nem tud aláigérni annyira a másiknak hogy a vásárló átpártóljon jön a 3 év gari marketing, de sok esetben az a 3 év, 1 év teljeskörű és 2 év javítási garancia, tehát ha valami lényeges dolog makkan meg benne ingyen bevizsgálják ki is cserélik, de lehet az az alkatrész drágább lenne mintha egy újat vennél!:)
|
hétf. jan. 24, 2005 11:43 |
|
|
StSanya
platina tag
|
ricsi írta: Ebben nem nagyon hiszek. Le kell minden adatot menteni róla, és egy másik gépbe áttéve a Maxtor gyári tesztprogijával, a Powermaxszel egy teljes LowLevelFormatot adni neki. Azután visszatenni a helyére, IDE és tápkábelt lecsekkolni, a gép RAM-ját szintén lecsekkolni, aztán particionálni és formázni. (És megoldani a HDD hűtését, hogy a badszektorok ne térjenek vissza.) Formázás után tele kell másolni adattal, mindent letörölni, és ezt 4-5 alkalommal elkövetni. Ezután egy scandisk jön felületellenőrzéssel, és ha hibátlannak bizonyul, el lehet kezdeni használni. (De óvatosan, legyen biztonsági mentés a fontos adatokról.) Aztán 1 hónap múlva -ha még mindig hibamentes- lehet örülni, a Maxtor ellenőrzőkönyvéből pedig 1 feketepontot kiradirozni! Ha ez nálad bejött akkor gratula, és úgy különben a leírást is köszönjük, mert szépen leírtad! Azonban annak a sok embernek, akinek problémája, adatvesztése volt, ez sajnos nem biztos, hogy vigasz, s nem fogják szeretni a Maxtor-t... urughai írta: Pletyka:A Maxtor cég felvásárolta a Quantumot,a legutolsó rossz szériás raktárkészlettel együtt...Még van belöle böven. ricsi írta: Ez meg hülyeség. A maxtorral azért van több probléma, mert több darabot is adtak el belőle.
Ez egy poén volt szvsz, ami széles körben terjedt el, szerinted miért
|
hétf. jan. 24, 2005 11:04 |
|
|
ricsi
arany tag
|
urughai írta: Maxtor:Totál bad sector az egész.Javíthatatlan... Ebben nem nagyon hiszek. Le kell minden adatot menteni róla, és egy másik gépbe áttéve a Maxtor gyári tesztprogijával, a Powermaxszel egy teljes LowLevelFormatot adni neki. Azután visszatenni a helyére, IDE és tápkábelt lecsekkolni, a gép RAM-ját szintén lecsekkolni, aztán particionálni és formázni. (És megoldani a HDD hűtését, hogy a badszektorok ne térjenek vissza.) Formázás után tele kell másolni adattal, mindent letörölni, és ezt 4-5 alkalommal elkövetni. Ezután egy scandisk jön felületellenőrzéssel, és ha hibátlannak bizonyul, el lehet kezdeni használni. (De óvatosan, legyen biztonsági mentés a fontos adatokról.) Aztán 1 hónap múlva -ha még mindig hibamentes- lehet örülni, a Maxtor ellenőrzőkönyvéből pedig 1 feketepontot kiradirozni! urughai írta: Pletyka:A Maxtor cég felvásárolta a Quantumot,a legutolsó rossz szériás raktárkészlettel együtt...Még van belöle böven.
Ez meg hülyeség. A maxtorral azért van több probléma, mert több darabot is adtak el belőle.
|
hétf. jan. 24, 2005 10:11 |
|
|
urughai
ezüst tag
|
Három gépet raktam össze 80GB-s Samsunggal.Érdekes módon mindegyik jó.Ráadásul 3 év garancia van rájuk.Tehát még az is belefér,hogy elromoljanak(3éven belül).
Maxtor:kor:13 hónap,garancia 12 hónap.Totál bad sector az egész.Javíthatatlan...
Pletyka:A Maxtor cég felvásárolta a Quantumot,a legutolsó rossz szériás raktárkészlettel együtt...Még van belöle böven.
A WD-t nem ismerem,drága ahoz,hogy kipróbáljam...Bár gondolom,nem hiába adnak arra is 3 év garanciát...
Seagate:próbára kaptam egyet,kétszer indult el,utána furcsa hangokat adott ki(kerregés,kattogás,krasnyogás),bios nem ismerte fel többé.Inkább visszaadtam...
Konklúzió:felölem lehet hangos,lassú,meg minden más,3 évig nem kell újat vegyet.Ár-érték arányban szerintem a Samsung a legjobb vétel.
|
hétf. jan. 24, 2005 0:59 |
|
|
WhipsOfGod
platina tag
|
Vegyél Samsungot,3 év gari,nekem nem hangos.Ennyi.
|
hétf. jan. 24, 2005 0:34 |
|
|
nacorvus
a fórum lelke
Csatlakozott: vas. szept. 12, 2004 18:08 Hozzászólások: 6037 Tartózkodási hely: Usa
|
Ennyi javítást,méegy hozzászlásomon sem....
Helyesen: 2003 nov-óta
|
pén. jan. 21, 2005 17:45 |
|
|
Hannibal
Moderátor
|
Akor ez egész jó, mert gondolom, hogy SATA vagy nem SATA, az nem számít
|
pén. jan. 21, 2005 17:31 |
|
|
nacorvus
a fórum lelke
Csatlakozott: vas. szept. 12, 2004 18:08 Hozzászólások: 6037 Tartózkodási hely: Usa
|
240-s két db S-atás a fentebb sokat szídott 120-s Samsung-ból Raid 0-ban 2002 nov eleje óta napi 16-18 órát nyom és fizikálisan eleddig kitünően érzi magát.
Meleg és csendes
Az más kérdés,hogy rendszert,már többszörosen kellet újratelepíteni
|
pén. jan. 21, 2005 17:26 |
|
|
StSanya
platina tag
|
Hannibal írta: mondjuk viszonyításként egy proci ventinek átlagosan hány dba a hangereje?
Közel ugyanennyi, persze jóval nagyobb szórással...
Itt megnézhetsz egy HDD tesztet, a zaj is szerepel...
http://web.axelero.hu/stsanya
|
pén. jan. 21, 2005 17:23 |
|
|
Hannibal
Moderátor
|
Akkor ez nem olyan vészes ugye?
|
pén. jan. 21, 2005 17:15 |
|
|
Lossfer
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 3127 Tartózkodási hely: A véka segge alatt.
|
Spire WhisperRock IV olyan 20dbA
Vannak magasabb ford szamon porgo cpu ventik egeszen 30dbA-ig durvan.
|
pén. jan. 21, 2005 17:00 |
|
|
Hannibal
Moderátor
|
mondjuk viszonyításként egy proci ventinek átlagosan hány dba a hangereje?
|
pén. jan. 21, 2005 16:51 |
|
|
StSanya
platina tag
|
Hannibal írta: Lehet mégsem Seagate lesz, bolt nem tud hozni, most rokonszenvezek egy WD 200 GB-os vinyóval. Azt írják a hangszint vagy micsoda 28 - 33 dba. Ez jó?
Nekem egy 200 GB-os SATA WD-m van, (WDC WD2000JD-00HBB0), szerintem halk, gyors, hűvös...
Ja, és három év a gari, szemben a Seagate magyarországi egy évével...
|
pén. jan. 21, 2005 16:38 |
|
|
Hannibal
Moderátor
|
Lehet mégsem Seagate lesz, bolt nem tud hozni, most rokonszenvezek egy WD 200 GB-os vinyóval. Azt írják a hangszint vagy micsoda 28 - 33 dba. Ez jó?
|
pén. jan. 21, 2005 16:02 |
|
|
Hannibal
Moderátor
|
grimi írta: Oksa, remélem jól választás lesz.
Én is
|
szomb. jan. 01, 2005 15:35 |
|
|
grimi
arany tag
|
Oksa, remélem jól választás lesz.
|
szomb. jan. 01, 2005 15:27 |
|
|
Hannibal
Moderátor
|
grimi írta: Figyu nekem uncsitesóm ott dolgozik egy szállítmányozó cégnél, épp ezért elég messzire ér a keze. Szerintem megbeszélhető vele, hogy hazahozza én meg elküldöm valahogy. Posta elég gázos. Igaz drágább is valamivel így vásárolni. Azért kérdeztem, hogy mi tartanál rajta, mert ez azért sok adat és ha száll akkor szívás. Sajna ma már nincs akkora bizalom a gyártók felé mint régebben.
Az, hogy hol és miként veszem, az megvan, de azért köszi.
Én úgy döntöttem, hogy akkor egy Seagate Barracuda 200 GB-os 8MB cache-s PATA vinyót veszek.
Köszönöm mindenkinek, aki leírta véleményét és tapasztalatát.
Majd ha meglesz, akkor én is leírom.
|
szomb. jan. 01, 2005 2:32 |
|
|
grimi
arany tag
|
Figyu nekem uncsitesóm ott dolgozik egy szállítmányozó cégnél, épp ezért elég messzire ér a keze. Szerintem megbeszélhető vele, hogy hazahozza én meg elküldöm valahogy. Posta elég gázos. Igaz drágább is valamivel így vásárolni.
Azért kérdeztem, hogy mi tartanál rajta, mert ez azért sok adat és ha száll akkor szívás. Sajna ma már nincs akkora bizalom a gyártók felé mint régebben.
|
pén. dec. 31, 2004 18:55 |
|
|
Hannibal
Moderátor
|
Nyugi, nem eszlek meg titeket, bár elégé éhes vagyok most
Játék, zene, film, progik lennének rajta.
Ausztriában sajna nincs ismerősöm.
Nem SATA vinyó kell, hanem PATA (nincs az alaplapomon SATA)
|
csüt. dec. 30, 2004 15:19 |
|
|
grimi
arany tag
|
Bocs Hannibal a kis kitérőért. Ezért még meg ne egyél minket!
Szóval a vinyók.
Nekem 3 Seagate vinyóm van (2x80Gb, 1x10Gb), és nagyon szeretem őket. A 10es csak 5400rpm-es és jobban is melegszik, de ez egy régebbi széria. Ehhez a vinyóhoz volt egy support cd és azon voltak videok a gyártásról, tesztelésről, meg interjúk tervezőkkel, mérnökökkel, marketingesekkel. Az nekem elég meggyőző volt, amikor a gépet úgy 1,5 méter magasból ledobták a földre, a vinyónak meg semmi baja nem lett. Mutattak még hasonló teszteket is, a lényeg ugyanaz. Lehet, hogy csak beugrottam a marketingnek, mert ugye minden gyártó tud ilyen reklámanyagot készíteni.
A lényeg, hogy szerintem megbízható termékeket csinálnak. SMART szerint a 80asok 36 fok alatt mennek, pedig a szobában is elég meleg van. Emellett halkan működnek.
Haverjaimnak maxtorok vannak és melegszenek mint állat. Miután ki szoktam venni az egyiket rackből rá szoktam tenni az ujjam a motorra és a chipekre és fordult már elő nem egyszer, hogy nem tudtam pár másodpercnél tovább rajta tartani olyan forró volt. Emellett viszont gyorsabbak is a maxtorok. Újságtesztekben is szinte mindig ők nyernek.
Egyáltalán mit tartanál rajta?
Ha nagyon fontos a gari, vegyél samsungot. Bár ha van Ausztriában ismerősöd akkor vegyél ott. Geizhalson láttam, hogy valamelyikre 5 év garanciát adnak.
Pl:
Seagate Barracuda 7200.7 SATA 200GB (ST3200822AS)
Übersicht & Preise Preisentwicklung Bewertungen Info beim Hersteller
8MB Cache • fünf Jahre Hersteller-Garantie (Shipping-Datum ab 1.6.2004) • drei Jahr Hersteller-Garantie (Shipping-Datum vor 1.6.2004)
22 von 27 Besuchern empfehlen dieses Produkt (81.48%).
112,93 EUR + gewichtsabhängig ab € 12,- webplanet.at
Seagate ST3200822AS
BARRACUDA 7200.7 200GB 8MB SAT
Schnittstelle: S-ATA/ Kapazität: 200 GB/ 7200 rpm/ Formfaktor: 3,5 Zoll/ Cache: 8 MB/KB (Art.Nr. 275Y162)
(2004-12-30)
|
csüt. dec. 30, 2004 9:22 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
Még mindig bajom van. A vásárláskor "kijelöltek" Neked egy szakembert, hogy csak ők szerelhetik be? És rajta van a garancialevélen/számlán az említett kijelölősdi?
Nagy valószínűséggel valami kétes forrásból származó ezért nem cserélhetőszervizelhető vinyótól akartak így megszabadulni, mert nagyon jól tudták, hogy be fog xarni.
Mondjuk én azért még megkérném tőlük a termék származási igazolását
Üdv!
|
csüt. dec. 30, 2004 2:22 |
|
|