Szerző |
Üzenet |
balazsbela
ezüst tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 68 Tartózkodási hely: Bp
|
Arra gondoltam, hogy mivel van műholdvevő itthon, akkor mehetne az a jel a kariba is... de mindegy, értem a problémát, szal akkor nem érdemes ezzel xarozni.
|
szer. márc. 30, 2005 14:08 |
|
|
Pepi
gyémánt tag
|
balazsbela írta: Pepi írta: A kártya működik de TV adást nem fogsz tudni vele nézni és rögzíteni. Az USA-ban NTSC TV norma van. Itt meg PAL. Ez azt jelenti, hogy teljesen felesleges az USA-ból hozatni. Köszi, akkor nem lesz. Nincs olyan kari, ami tudja mindkettőt? Pl műhódos csatornákat lehetne fogni, csak a norma nem egyezik, de amúgy foghatók errefelé is, nem?
PC-s kártyában NTSC és PAL tuner egyszerre nem szokott lenni mivel teljesen más az amerikai csatornakiosztás.
NTSC normájú műholdas vételi lehetőség tudomásom szerint nincs Európában. Amúgy meg műholdas vételre műholdvevő kártya kell és nem hagyományos TV tuner. A TV tuner kártyák csak földi valamint kábelTV frekvenciákat tudnak fogni.
|
szer. márc. 30, 2005 13:24 |
|
|
balazsbela
ezüst tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 68 Tartózkodási hely: Bp
|
Pepi írta: A kártya működik de TV adást nem fogsz tudni vele nézni és rögzíteni. Az USA-ban NTSC TV norma van. Itt meg PAL. Ez azt jelenti, hogy teljesen felesleges az USA-ból hozatni.
Köszi, akkor nem lesz.
Nincs olyan kari, ami tudja mindkettőt? Pl műhódos csatornákat lehetne fogni, csak a norma nem egyezik, de amúgy foghatók errefelé is, nem?
|
szer. márc. 30, 2005 13:08 |
|
|
napata
ezüst tag
|
Sziasztok!
Nemreg vettem egy 17"-os LCD monitort (ACER AL1715MS), es szeretnek rajta TV-t nezni, ahelyett hogy LCD TV-et vennek. UPC kabel-elofizetesem van. Kaptam egy sok eves PixelView TV tuner kartyat kolcson. Kiprobaltam, hogy a TV (3 eves 37cm-es ORION) helyett a monitorotn nezem az adast. A monitoron nem volt rossz a kep, de tokeletes sem, zaj, "sisterges" latszodott, megneztem a TV-n is, es ott is ott volt a "sisterges" csak kevesbbe tunik fel, ezert nem zavart azon eddig.
Milyen TV tuner kartyat erdemes ehhez venni?
Erdemes UPC Direct-re valtanom?
Koszi a segitseget elore is!
Udv:n.
|
szer. márc. 30, 2005 13:01 |
|
|
Pepi
gyémánt tag
|
balazsbela írta: Hi!
Amerikában vásárolt tuner kari műxik vajon rendesen itthon? Nem értek a tv-s szabványokhoz... Egy kolléga az említett helyen van és úgymond ajándékba hozna egyet, "mer' milyen óccsó", csak ezért kérdezem.
Üdv
A kártya működik de TV adást nem fogsz tudni vele nézni és rögzíteni. Az USA-ban NTSC TV norma van. Itt meg PAL. Ez azt jelenti, hogy teljesen felesleges az USA-ból hozatni.
|
szer. márc. 30, 2005 11:32 |
|
|
balazsbela
ezüst tag
|
Hi!
Amerikában vásárolt tuner kari műxik vajon rendesen itthon? Nem értek a tv-s szabványokhoz...
Egy kolléga az említett helyen van és úgymond ajándékba hozna egyet, "mer' milyen óccsó", csak ezért kérdezem.
Üdv
|
szer. márc. 30, 2005 11:16 |
|
|
Zig
ezüst tag
|
Potyo! Korábban volt ace mega, de mivel mindent össze-vissza kevert és szinte semmi nem működött, így lekaptam. Mindezek ellenére úgy tűnik maradandó nyomot hagyott, mert egy csomó korábban lejátszott avi-ra pl. kiírja, hogy nincs codec. Kösz a tippet. Format után kiderül...
Egyre közeleg az idő, s eljő a format c:\ + ENTER ideje!
|
szer. márc. 30, 2005 10:43 |
|
|
potyo
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 3691 Tartózkodási hely: Ada
|
Zig írta: Hát igen ... én is ettől tartok. Mindemellett az eredeti topik a TV tuner, amivel kapcsolatban az egész jelenlegi ügy kifejlődött. A kérdés tehát továbbra is az, hogy tud-e valaki megoldást arra, hogy a WF TV2000 Expert audio capture device is megfelelően működjön?
Nalam is ilyen problema volt, megprobaltam leszedni a driveret a kartyanak, es ujra feltenni, de onnantol halott volt a dolog, meg akkor is, ha masik slotba tettem. A telepites kezdeten a kepembe dobott valami hulyeseget, es onnantol csak kilepes volt. Megprobaltam en is a registry pucolast, de nem vezetett semmire. Nincs a gepeden veletlenul ace mega codec pack? Az a tippem, hogy nalam az csinalta a galibat. A format utan azt nem tettem fel, es igy minden muxik.
|
kedd márc. 29, 2005 19:08 |
|
|
evko1
ezüst tag
|
Sziasztok!
Nekem is egy Kworld 878 kártyám van, kb. 1 éves. Most nincs meg a drivere, ezért letöltöttem az oldalukról a legújabb drivert, ami nem igazán jól működik..
Nem tudnátok segíteni?
Valaki a normál kworld szoftvert el tudná küldeni, vagy feltenni valahová?
Nekem a régi szoftver kellene, kb. 2 éves szoftver, mert azzal működött jól...
Csak a driver és a tv progi kellene, szerintem max. 20 MB az egész.
Adok címet, ha valaki elküldené..
EvKO
|
kedd márc. 29, 2005 11:34 |
|
|
agocsferenc
vas-tag
|
Sorry, felülvágó (a nagyferekvenciás tűimpulzusokkal van gond)
|
pén. márc. 25, 2005 6:40 |
|
|
agocsferenc
vas-tag
|
Egy apró ötlet Pixelwiev és Miro PCTV-pro hoz: előfordulhat, hogy a kártya jól működik, de a hang felvételkor halk és zajos. Ez a tunerkártya hangkimenetén megjelenő, nem megfelelően szűrt digitális segédjeleknek köszönhető, amelyek a Line in -en keresztül zavart okoznak a hang digitalizálásában. A Tuner és Line in-t összekötő kábelbe egy sztereó alulvágó szűrőt építve az csodákra képes. (nekem egy egyszerű R-C tag javított, de nem volt elegendő, komolyabb esetében tökéletes a hatás)
|
pén. márc. 25, 2005 6:36 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 10150 Tartózkodási hely: Miskolc City
|
Az overlay-ablakkal lesz valami bibi, vagy a WDM driverrel. Próbálj frissített drivert keresni hozzá, esetleg a videokártya driverét is frissíteni.
Üdv!
|
csüt. márc. 24, 2005 20:33 |
|
|
kezso
vas-tag
|
Sziasztok!
Pinnacle PCTV PRO kártyám van. A telepítés után minden ok, de nincs képem. Jó a hang, be tudom állítani a csatornákat de nincs kép. Viszont ha felvételt készítek akkor mentés után a felvett anyagot vissza tudom nézni. Végignéztem a beállításokat de semmi rendellenest nem találtam. Mi lehet a gond?
Köszi
|
csüt. márc. 24, 2005 19:01 |
|
|
Zig
ezüst tag
|
Hát igen ... én is ettől tartok. Mindemellett az eredeti topik a TV tuner, amivel kapcsolatban az egész jelenlegi ügy kifejlődött. A kérdés tehát továbbra is az, hogy tud-e valaki megoldást arra, hogy a WF TV2000 Expert audio capture device is megfelelően működjön?
|
szer. márc. 23, 2005 11:28 |
|
|
Pepi
gyémánt tag
|
Zig írta: Pepi! Noha még csak ez a nyolcadik hozzászólásom a fórumon, de nem vagyok lamer. Pontosan tudom, hogyan kellene registry kulcsot vagy egyéb bejegyzést törölni. Nem azzal van a gond, hogy nem tudom mit és hogyan kellene, hanem abban, hogy nem engedi! Tudom, hogy elvileg nem lehetne ilyen, de a Microsoft útjai (és programjai) kifürkészhetetlenek! Nyilván azért jöttek létre újabb és újabb bejegyzések az újratelepítéskor, mert a program/rendszer maga sem tudta kitörölni az előzőt!
Akkor szerintem jobban jársz egy format c: -vel mivel ha ilyen jellegű hiba van akkor a rendszer bármikor összeomolhat. De ha a meglévő adataid miatt nem szeretnél formattálni akkor csak töröld ki a Windows, Program files könyvtárakat. A documents and settings könyvtárat meg nevezd át (törölheted is ha nincs benne olyan amire szükséged van). Majd boot CD-ről és simán telepíted az XP-t a meglévő file rendszerre. Ha meg kész vagy a DV állományok szerkesztésével és kiírásával akkor pedig javasolt teljes format NTFS file rendszerre.
|
szer. márc. 23, 2005 10:48 |
|
|
Zig
ezüst tag
|
Pepi!
Noha még csak ez a nyolcadik hozzászólásom a fórumon, de nem vagyok lamer. Pontosan tudom, hogyan kellene registry kulcsot vagy egyéb bejegyzést törölni. Nem azzal van a gond, hogy nem tudom mit és hogyan kellene, hanem abban, hogy nem engedi! Tudom, hogy elvileg nem lehetne ilyen, de a Microsoft útjai (és programjai) kifürkészhetetlenek!
Nyilván azért jöttek létre újabb és újabb bejegyzések az újratelepítéskor, mert a program/rendszer maga sem tudta kitörölni az előzőt!
|
szer. márc. 23, 2005 10:39 |
|
|
Pepi
gyémánt tag
|
Zig írta: "A registry-ben bejegyzés törlésre nem volna egyszerűbb a Windows saját regedit nevű programját használni? (startmenü – futtatás – beírni, hogy regedit majd enter )" - Nyilván a regedit-tel kezdtem. De pont ez az, amire azt írtam, hogy nem működik benne a delete. S miért nem? Fogalmam sincs.
Bocs de az, hogy nem megy a törlés az lehetetlen. A kiválasztott bal oldali kulcson jobb egérgomb és törlés menüpont vagy a kiválasztott kulcs jobb oldalon megjelenő elemeinek valamelyikén jobb egér gomb és törlés menüpont. Ennek működnie kell. Persze alapfeltétel, hogy rendszergazdai jogkörrel rendelkezz az XP-ben
|
szer. márc. 23, 2005 10:29 |
|
|
Zig
ezüst tag
|
"A registry-ben bejegyzés törlésre nem volna egyszerűbb a Windows saját regedit nevű programját használni? (startmenü – futtatás – beírni, hogy regedit majd enter )" - Nyilván a regedit-tel kezdtem. De pont ez az, amire azt írtam, hogy nem működik benne a delete. S miért nem? Fogalmam sincs.
|
szer. márc. 23, 2005 10:14 |
|
|
Pepi
gyémánt tag
|
Zig írta: McLaca! Remélem, nem áll fent az általad említett megállapíthatatlan hardverinkompatibilitás (ez olyan szép magyar kifejezés! ) A FAT vs NTFS párharcban én is örülnék, ha format nélkül megoldódhatna. Amúgy a HDD a videó (ezek ép DV) felvételekkel van tele. Előbb meg kellene szerkesztenem és kiírnom. Addig nem merek még csak belenyúlni sem a gépbe. Nagy gáz lenne, ha a kb. 4 órányi home video elveszne, azt nem tudnám pótolni! Ami a registry-t illeti: nem tudom mi okozza, azt sem, hogy hogyan. A jelenség: (alapfelállás: felismerem a TV kártya által feltelepített regkey-ket, márcsak azért is mert benne van a kódban a Leadtek elnevezés.) Sem delete nem működik (hibát ír ki, de most nem emlékszem, hogy azt, hogy használja, vagy más), és az erre szakosodott progi sem szedi ki. (Most ennek a nevére sem emlékszem, de valami EasyCleaner vagy hasonló) - Most nem az otthoni gépemnél vagyok. Hát most ennyi. Üdv.
A registry-ben bejegyzés törlésre nem volna egyszerűbb a Windows saját regedit nevű programját használni? (startmenü – futtatás – beírni, hogy regedit majd enter )
|
szer. márc. 23, 2005 10:02 |
|
|
Zig
ezüst tag
|
McLaca! Remélem, nem áll fent az általad említett megállapíthatatlan hardverinkompatibilitás (ez olyan szép magyar kifejezés! )
A FAT vs NTFS párharcban én is örülnék, ha format nélkül megoldódhatna. Amúgy a HDD a videó (ezek ép DV) felvételekkel van tele. Előbb meg kellene szerkesztenem és kiírnom. Addig nem merek még csak belenyúlni sem a gépbe. Nagy gáz lenne, ha a kb. 4 órányi home video elveszne, azt nem tudnám pótolni!
Ami a registry-t illeti: nem tudom mi okozza, azt sem, hogy hogyan. A jelenség: (alapfelállás: felismerem a TV kártya által feltelepített regkey-ket, márcsak azért is mert benne van a kódban a Leadtek elnevezés.) Sem delete nem működik (hibát ír ki, de most nem emlékszem, hogy azt, hogy használja, vagy más), és az erre szakosodott progi sem szedi ki. (Most ennek a nevére sem emlékszem, de valami EasyCleaner vagy hasonló) - Most nem az otthoni gépemnél vagyok.
Hát most ennyi. Üdv.
|
szer. márc. 23, 2005 9:33 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 10150 Tartózkodási hely: Miskolc City
|
Előfordulhat, hogy egy adott hardver egy adott alaplapban az istenek sem akar menni, ez általában megoldhatatlan helyzet, megállapíthatatlan harverinkompatibilitás.
A FAT32 miatt valóban indokolt lehetne a formázás, ha nem lehetne NTFS-t csinálni fomat nélkül is. Ha sok adatod van, amit backupolni kéne, inkább konvertálj, a vindóz is megcsinálja, de a PartitionMagic is.
A registryből nem lehet kitölörni a kulcsot? Hogyhogy? Ez nekem új...
Üdv!
|
kedd márc. 22, 2005 23:21 |
|
|
Zig
ezüst tag
|
Az alaplap ASUS P4P800 Deluxe. Valószínűtlen az inkompatibilitás, de előfordulhat. A baj valószínűleg a vezérlőkben/driverekben lehet, amit viszont nem hajlandó a rendszer frissíteni (pl. a DX9.b-ről semmilyen módszerrel nem sikerült még c változatra ápgrédelnem).
A formázásra amúgy is szükség lenne, mert FAT32 formájú (a boltban így adták át az összeszerelt gépet) és a video digizisnél 4 GB-onként töri a filmet. (kb. 18 percenként!)
A Leadtek szolgálatkész ügyfélszolgálata is csak annyit mondott (írt), hogy frissítsem a drivereket. Mivel nekem sem lehet törölni a registriből a benne lévő adatokat!!!! így már vagy 8 bejegyzésem van. Valszeg ezen is segítene egy format. Bár a fene tudja. Kezdek elkeseredni és hagyni a fenébe az egészet. Marad a bolti átdigizés, csak az ... drága, belegondolva, hogy kb 20 órát kéne átalakítani!
|
kedd márc. 22, 2005 10:18 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
Hmm... akkor ott lehet, hogy alaplapi inkompatibilitás áll fenn, illetve az alaplapi vezérlő sem biztos, hogy teljesen korrekt a PCI-busszal.
Apropó formázás: hány fóumon le volt már írva (általam is), hogy a vinyót életében egyszer kell formázni. A windóz nem "távolítódik" el jobban a formattól, mint a DEL -től. Jól behatárolható a win elhelyezkedése a vinyón. Mappák letörtlése után mehet a telepítés, felesleges formázni, már csak az adatok miatt is.
Üdv!
|
hétf. márc. 21, 2005 22:57 |
|
|
Zig
ezüst tag
|
McLaca hozzászólására márc 17-én
A javaslatod Krilehornak nem feltétlenül oldja meg a problémát. Mint korábban írtam, nekem WF TV2000 Expert kártyám van. Mindegy, hogy az alaplapra vagy a SB hankártyára dugom a hang kivezetést, a hiba fenáll. Odaadtam a kártyát szakembernek (legalábbis nálunk ő a guru) és nála működött. (Viszont nem tudta kiszerelés után eltávolítani a drivereket a rendszeréből!!!) Arra az elhatározásra jutottunk, hogy format C:\ és mindent előről. Erre még nem került sor.
Krilehor - nálad segített a dolgon valami is? Nagyon szeretném már ha igazán használható lenne a gép, de 120 GB-ot nem formáznék feleslegesen!
Amúgy home user eszközökkel sikerült már valakinek normális VHS/digital átalakítást végeznie? Nekem vagy nem volt hang (egyáltalán semmi hang, talán a fenti okok miatt?) vagy a 4:3 képet 16:9-re alakította át a digizés (noha nincs is ilyen opció a rendszerben!!!
|
hétf. márc. 21, 2005 15:38 |
|
|
xlife
ezüst tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 87 Tartózkodási hely: P3579, vagy P4988
|
Hi Sunnysys!
Mostanában én is digiztem be VHS-ről. A TV-kártyám egy Hauppage PVR250, hardveres mpeg2 tömörítéssel. Egyből mpeg2-be vesz fel, így ez eléggé leegyszerűsíti az életem, ha DVD a cél. Ha nem, akkor kicsit tovább tart, de a Virtualdubmod eléggé egyszerűvé teszi ezt is. És az ára sem egetverő...
http://www.hardwarefutar.hu/termek.php? ... tya&page=2
|
szomb. márc. 19, 2005 19:51 |
|
|
Pepi
gyémánt tag
|
sunnysys írta: sziasztok! elnézést ha már felmerült a dolog,de elég sürgős,és nincs most időm végigolvasni az egész topicot! vhs videórol szeretnék digitalizálni. csakhogy eddig valamiért mindig probléma volt, vagy a hang késett,vagy a kép volt rossz minőségű,ill. ugrált,stb. most viszont fontos lenne,hogy jó minőségben meg tudjam oldani,de mivel nem igazán értek hozzá elkelne egy kis segítség. a konfig : amd2200+, 1024ram, pinnacle pctv pro, a szoft: a tunerhez adott szoftver köszi A március 16. 12:25 hozzászólásomból mindent megtudsz. Idézet: A másik ok az amikor valaki VHS/SVHS felvételeket digitalizál. Tudni kell, hogy a VHS/SVHS rendszerben soha nem pontos a szinkronjel. Ez azért okoz gondot mert a digitalizálás alapja a videó szinkronjele azaz ha nem pontos a szinkronjel akkor nem lesz jó a mintavételezés se azaz felbomlik a kép-hang szinkronja. Ez ellen védekezni csak és kizárólag szinkronstabilizátorral vagy TBC-vel lehet. Ez lehet magában a videomagnóban (a komolyabb SVHS videomagnók tartalmaznak TBC-t vagy szinkronstabilizátort) de lehet magában a digitalizáló eszközben. Mivel az ingadozás mértéke függ a szalag állapotától azaz annál jobban ingadozik a szinkron minél viseltesebb a szalag (a mechanika miatti természetes szalagnyúlás, természetes átmágneseződés, szalagon lévő hordozóréteg minősége, stb.) ezért a VHS/SVHS digitalizálásához olyan eszköz kell ami kifejezetten analóg VHS/SVHS digitalizálásra van tervezve. Ez azért lényeges mert ezeken a capture eszközökön elhelyeznek szinkronstabilizátor áramkört vagy a komolyabb eszközöknél TBC-t. Tehát ha a VHS/SVHS digitalizálása előtt nem stabilizáljuk a szinkronjelet akkor elcsúszhat a kép-hang szinkron.
Sokan mondják, hogy tuner kártyával és más home kategóriába tartozó eszközzel nem csúszik a hang. Ez így nem helytálló. Ha a VHS/SVHS felvétel friss és elsőgenerációs akkor a csúszásmentes digitalizálásra nagyobb az esély mint a viseltesebb anyag esetén. Továbbá csak komolyabb csúszás vehető észre szemmel. Ha a csúszás mértéke nem éri el minimum az egy képkockát azaz a 40ms-ot akkor azt szemmel nem lehet észrevenni. Tehát ha a digitalizáló eszköz vagy a lejátszó videomagnó vagy kamera nem tartalmaz stabilizátort vagy TBC-t akkor nagyon kicsi az esély arra, hogy csúszásmentes digitalizálást lehessen elvégezni
Összefoglalva: VHS/SVHS felvételek digitalizálására a TV tuner kártyák nem alkalmasak függetlenül attól, hogy ők kezelik le a hangot vagy a hangkártya. Továbbá azok az eszközök se alkalmasak erre amiknél a VHS digitalizálása úgymond marketing szöveg azaz a kártya reklámszövegében benne van de a műszaki dokumentáció semmit se említ a szinkronstabilizálás lehetőségéről.
Ha valaki VHS/SVHS digitalizálására szánja rá magát fontos, hogy a kiszemelt digitalizáló eszköznél megtalálja a VHS hangelcsúszás nélküli rögzítéséhez nélkülözhetetlen áramkör meglétének ismertetését. Az ilyen áramkör meglétét audio lock vagy AV szinkron lock jelzéssel említik meg a műszaki dokumentációknál. A komolyabb capture eszközöknél TBC (időalap korrektor) van ami nem csak stabil szinkronjelet eredményez hanem megszünteti a VHS/SVHS-re jellemző sorcsúszkálásokat, a kép vízszintes ill. függőleges remegését továbbá az élek mentés fellépő pixel remegéseket.
" ...vagy a kép volt rossz minőségű,ill. ugrált,stb."
Ha a kép ugrál ill. vízszintesen remeg vagy kileng akkor az csak és kizárólag TBC-vel (időalap korrektor) szüntethető meg. TBC a jobb minőségű SVHS videomagnókban és SVHS kamerákban van. PC-s digitalizáló eszközöknél a professzionális kategóriába tartozó capture eszközök tartalmaznak TBC áramkört.
Továbbá a jobb minőségű asztali DVD felvevők rendelkeznek TBC-vel pld. Pioneer, Panasonic DIGA családja.
|
szomb. márc. 19, 2005 8:15 |
|
|
sunnysys
vas-tag
|
sziasztok!
elnézést ha már felmerült a dolog,de elég sürgős,és nincs most időm végigolvasni az egész topicot!
vhs videórol szeretnék digitalizálni. csakhogy eddig valamiért mindig probléma volt, vagy a hang késett,vagy a kép volt rossz minőségű,ill. ugrált,stb. most viszont fontos lenne,hogy jó minőségben meg tudjam oldani,de mivel nem igazán értek hozzá elkelne egy kis segítség.
a konfig : amd2200+, 1024ram, pinnacle pctv pro, a szoft: a tunerhez adott szoftver
köszi
|
pén. márc. 18, 2005 19:49 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
Tomla: szerintem az USB-s tunerek mindent az USB-n nyomnak át, ezért nem kell külön csatlakozó, de kérdezd meg a forgalmazót, ha normális (tehát nem a fostral), akkor nem fog valótlant állítani.
Krilehor: nézd meg a kártya beállításainál (valszeg jól el lesz dugva), hogy melyik az alapértelmezett eszköz a felvételre. Lehet, hogy olyan van neki beállítva, ami a te rendszeredben nem szerepel. Aminek a kártya beállításainál is szerepelnie kell, az az, ami a vezértlőpulton elérhető hangbeállításoknál is van.
Üdv!
|
csüt. márc. 17, 2005 21:11 |
|
|
Krilehor
vas-tag
Csatlakozott: szer. márc. 02, 2005 20:19 Hozzászólások: 6 Tartózkodási hely: Nagyváros (NEM BUDAPEST)
|
Most vettem szombaton egy Leadtech winfast PVR2000-es kártyát. Nincs külön hangkártyám csak az alaplapba integrált. Az a problémám hogy az FM rádió résznél azt irja ki hogy "cannot open recording device" és igy nem is tudok felvenni semmit a rádióból. Mi a baj??
|
csüt. márc. 17, 2005 16:50 |
|
|
Tomla
ezüst tag
|
Sziasztok!
Használt már valaki Leadtek Winfast TV USB II-t? Én notebookhoz használnám, csak az a baj, hogy nincs a hangkártyának line in-je, és attól tartok, hogy emiatt nem fogok tudni hanggal együtt digizni. Vagy az USB-n hanggal együtt megy át az anyag? Kösz a segítséget előre is.
|
csüt. márc. 17, 2005 12:21 |
|
|
zedy41
vas-tag
|
kérdés
egyre gyanúsabb, hogy kampec a kártyának, habár a kiváltó okát máig nem tom. Aki megmondja, az kap 1 csokit tőlem
kénytelen leszek beújítani, itt jön a kérdésem:
jóféle régi pornó VHS digitalizálásához kéne, meg a legkirályabb 3 tévécsatorna nézésére(ertéelklubb-tévékettő-királyitévé triumvirátus).
Valami fajint tudtok ajánlani? (ezek tudnak rádiót is fogni?)
üdv,
zedy
|
csüt. márc. 17, 2005 12:20 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
Úgy tűnik, porosodhat tovább a szekrényben, míg meg nem unod... Nagyon valószínű, hogy elhalálozott a drága.
Üdv!
|
szer. márc. 16, 2005 20:07 |
|
|
zedy41
vas-tag
|
Re: érdekes jelenséggel állok szembe
Pepi írta: Mit értesz az alatt, hogy a BIOS nem ismeri fel? A bekapcsolási ernyőn a PCI listában kell szerepelnie mint multimedia device. Ha ott nem látszik akkor lehet, hogy hibás a kártya vagy nem kompatibilis a kipróbált alaplapokkal, másik PCI slot-ba kell helyezni, IRQ összeakadás, nem kompatibilis a videokártyával, stb.
De úgy ám! Se kép se hang! az eggyel előtti alaplapom sem ismerte fel, de elindult, tehát PCI listában nuku. (1ébként először nem is néztem meg a listát, felszúrtam a progiját és az huncutul a szemembe röhögött, hogy előbb dugjam be a vasat az alaplapba )
Aztán a mostani konfigurásziómnál meg el se indul a gép, csak nyekken egyet.
1ébként mind az 5 slotot végigjárta már, szépen ki van tördelve a hátsó rész a házban (Asus alaplap dzsíforsz videjókártyával)
pedig csak "porosodott" a szekrényben...oszt most meg zárlatos?????
verigúd verinájsz. Kapja be a gyártó
|
szer. márc. 16, 2005 16:44 |
|
|
Pepi
gyémánt tag
|
Re: érdekes jelenséggel állok szembe
zedy41 írta: Üdv mindenkinek! Én is használtam vmikor pinnacle tv/pro kártyát és fajinul digitalizálgattam is vele, uszkve 4 éve. Aztán nem kellett, beraktam a polcra. Most újra elővettem és már 3 alaplap sem akarja felismerni a BIOS-ban. Szerintetek mi a fene lehet vele? elvileg a zárható szekrényben húdenagy sebesüléseknek nem lett kitéve.... 5let vkinek?
Mit értesz az alatt, hogy a BIOS nem ismeri fel? A bekapcsolási ernyőn a PCI listában kell szerepelnie mint multimedia device.
Ha ott nem látszik akkor lehet, hogy hibás a kártya vagy nem kompatibilis a kipróbált alaplapokkal, másik PCI slot-ba kell helyezni, IRQ összeakadás, nem kompatibilis a videokártyával, stb.
|
szer. márc. 16, 2005 14:19 |
|
|
zedy41
vas-tag
|
érdekes jelenséggel állok szembe
Üdv mindenkinek!
Én is használtam vmikor pinnacle tv/pro kártyát és fajinul digitalizálgattam is vele, uszkve 4 éve. Aztán nem kellett, beraktam a polcra. Most újra elővettem és már 3 alaplap sem akarja felismerni a BIOS-ban. Szerintetek mi a fene lehet vele? elvileg a zárható szekrényben húdenagy sebesüléseknek nem lett kitéve....
5let vkinek?
|
szer. márc. 16, 2005 13:33 |
|
|
Pepi
gyémánt tag
|
Nerve írta: Nos azzal talán én is tisztába vagyok, hogy a kártya nem adathordozó. A kérdésem arra vonatkozott, -hogy egyértelműsítsem- a kártya digitalizálja-e a hangot vagy pedig ezt a munkát átadja a hangkártyának? Tévedsz, ugyanis a hangcsúszás szempontjából ez egyátalán nem mindegy, mert ha mindkettőt a tunner végzik akkor tudja szinkronizálni a hangot a képhez, ellenkező esetben viszont köze sincs a hangsávhoz mivel azt egy tőleg független eszköz (a hangkártya) digitalizálja.
Tegyük azért tisztába a hangcsúszás kérdését. Az elcsúszásnak két oka van melyek egymástól teljesen függetlenek. Az egyik az amikor a kártya úgynevezett software alapú ami azt jelenti, hogy a kártyán lévő digitalizáló chip csak digitalizál de a tulajdonképpeni tömörítést a software codec végzi. Ebben az esetben ha a codec nem megfelelő vagy a gép teljesítménye kicsi akkor a másodpercenkénti képkockák száma nem pontosan 25 hanem 24.999 vagy 25.222, stb. Ebben az esetben mindig csúszik a szinkron mivel a hang digitalizálása 44100Hz vagy 48000Hz és a codec 25fps rendszerben kacsolná a hangot a képhez de mivel a videó képkocka száma nem pontosan 25 ezért nem lesz jó a szinkron.
A másik ok az amikor valaki VHS/SVHS felvételeket digitalizál. Tudni kell, hogy a VHS/SVHS rendszerben soha nem pontos a szinkronjel. Ez azért okoz gondot mert a digitalizálás alapja a videó szinkronjele azaz ha nem pontos a szinkronjel akkor nem lesz jó a mintavételezés se azaz felbomlik a kép-hang szinkronja. Ez ellen védekezni csak és kizárólag szinkronstabilizátorral vagy TBC-vel lehet. Ez lehet magában a videomagnóban (a komolyabb SVHS videomagnók tartalmaznak TBC-t vagy szinkronstabilizátort) de lehet magában a digitalizáló eszközben.
Mivel az ingadozás mértéke függ a szalag állapotától azaz annál jobban ingadozik a szinkron minél viseltesebb a szalag (a mechanika miatti természetes szalagnyúlás, természetes átmágneseződés, szalagon lévő hordozóréteg minősége, stb.) ezért a VHS/SVHS digitalizálásához olyan eszköz kell ami kifejezetten analóg VHS/SVHS digitalizálásra van tervezve. Ez azért lényeges mert ezeken a capture eszközökön elhelyeznek szinkronstabilizátor áramkört vagy a komolyabb eszközöknél TBC-t.
Tehát ha a VHS/SVHS digitalizálása előtt nem stabilizáljuk a szinkronjelet akkor elcsúszhat a kép-hang szinkron.
Sokan mondják, hogy tuner kártyával és más home kategóriába tartozó eszközzel nem csúszik a hang. Ez így nem helytálló. Ha a VHS/SVHS felvétel friss és elsőgenerációs akkor a csúszásmentes digitalizálásra nagyobb az esély mint a viseltesebb anyag esetén. Továbbá csak komolyabb csúszás vehető észre szemmel. Ha a csúszás mértéke nem éri el minimum az egy képkockát azaz a 40ms-ot akkor azt szemmel nem lehet észrevenni. Tehát ha a digitalizáló eszköz vagy a lejátszó videomagnó vagy kamera nem tartalmaz stabilizátort vagy TBC-t akkor nagyon kicsi az esély arra, hogy csúszásmentes digitalizálást lehessen elvégezni
Összefoglalva: VHS/SVHS felvételek digitalizálására a TV tuner kártyák nem alkalmasak függetlenül attól, hogy ők kezelik le a hangot vagy a hangkártya. Továbbá azok az eszközök se alkalmasak erre amiknél a VHS digitalizálása úgymond marketing szöveg azaz a kártya reklámszövegében benne van de a műszaki dokumentáció semmit se említ a szinkronstabilizálás lehetőségéről.
Ha valaki VHS/SVHS digitalizálására szánja rá magát fontos, hogy a kiszemelt digitalizáló eszköznél megtalálja a VHS hangelcsúszás nélküli rögzítéséhez nélkülözhetetlen áramkör meglétének ismertetését. Az ilyen áramkör meglétét audio lock vagy AV szinkron lock jelzéssel említik meg a műszaki dokumentációknál. A komolyabb capture eszközöknél TBC (időalap korrektor) van ami nem csak stabil szinkronjelet eredményez hanem megszünteti a VHS/SVHS-re jellemző sorcsúszkálásokat, a kép vízszintes ill. függőleges remegését továbbá az élek mentés fellépő pixel remegéseket.
Szerk:
A VHS/SVHS instabil szinkronjele miatti csúszás utólag elég nehezen korrigálható mert a csúszás nem állandó azaz holt több hol kevesebb. A korrigálás csak NLE rendszerű videó szerkesztő programmal lehetséges és elég komoly ismereteket igényel az utószinkron terén.
|
szer. márc. 16, 2005 12:25 |
|
|
Nerve
ezüst tag
|
Nos azzal talán én is tisztába vagyok, hogy a kártya nem adathordozó. A kérdésem arra vonatkozott, -hogy egyértelműsítsem- a kártya digitalizálja-e a hangot vagy pedig ezt a munkát átadja a hangkártyának?
Tévedsz, ugyanis a hangcsúszás szempontjából ez egyátalán nem mindegy, mert ha mindkettőt a tunner végzik akkor tudja szinkronizálni a hangot a képhez, ellenkező esetben viszont köze sincs a hangsávhoz mivel azt egy tőleg független eszköz (a hangkártya) digitalizálja.
|
szer. márc. 16, 2005 9:29 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
Nerve írta: Ugye a kártya rögzíti a hangot is nem pedig a hangkártya? Nem akarok hangcsúszásokkal szenvedni. A kártya nem rögzít semmit, azt a vinyód teszi, ami a processzorból kapja az adatot, a prociba pedig a PCI-buszról kerül a feldolgozandó adat - külön a hang és a kép. A csúszás szempontjából teljesen mindegy, hogy a képi és hangi adatfolyam egy, vagy két kártyából jön-e, mivel külön adatfolyamok. A tunerkártyából nem ideális esetben ugyanúgy csúszahtna. De! Leggyakrabban a tunerbe be lehet az audiót is dugni, de azt csak "átvezeti", mert a hangkártyával úgyis össze kell kötni a tunert, hogy halld a TV-adások hangját.
Üdv!
|
kedd márc. 15, 2005 21:20 |
|
|
Farkasa
vas-tag
|
Sziasztok!
Nekem van egy PCTV pro és egy Leadtek Winfast DV 2000 kártyám. Nem egy kategória, szinte összehasonlítani sem érdemes. A Leadtek messze hardwaresen és softwaresen is sokkal jobb, mint a PCTV. A PCTV egy régi, elavult széria, amihez még egy normális drivert sem tudtak kiadni évek óta. A Leadtekhez folyamatosan jönnek a driverek, és tökéletesen lehet vele digitalizálni. Codec pack telepítése után bármibe tömörít, mpeg2be is megfelelően rögzít. Én már számos VHS és egyéb analóg anyagot digiztem, semmi probléma nem volt vele. A DV bemenetét nem használtam arra inkább a Canopus kártyámat koptatom. A többi tuner kártyát nem ismerem, de a Leadtek Deluxe-ot, Expert-et és DV2000-t bátran merem ajánlani. Az előbbiekkel is jó tapasztalatom van, mert azokkal is dolgoztam.
Üdv
|
kedd márc. 15, 2005 12:13 |
|
|
Nerve
ezüst tag
|
Sziasztok!
Szükségem lenne egy eszközre, sima vhs kazetták digitalizálásához. Két eszközt néztem ki az egyik az ADS DVD XPress USB a másik a LEADTEK WINFAST PVR2000. Mindkettő mellett és ellene is szólnak érvek. Az ADS-t azért vettem számításba mert elvileg ezt erre találták ki, és állítólag képjavító funkció is van benne. Viszont mivel külső egység eléggé bizalmatlan vagyok vele szemben na meg a gyártó sem valami elismert-, ismert cég. A leadtek viszont elismert termékeket gyárt így a hozzászólásaitok alapján, viszont ő igazából egy tunnerkártya és nem halottam, hogy lenne benne képjavítás stb. Ti melyiket vennétek? Melyiknek jobb a minősége? (Képminőség). Más megoldások, kártyák is érdekelnének, de a hardveres mpeg2 tömörítés és a minél jobb képminőség mindenkép kell. A másik kérdésem, hogy ugyebár a winfast pvr2000-be közvetlenül a koaxkábel megy? Ugye a kártya rögzíti a hangot is nem pedig a hangkártya? Nem akarok hangcsúszásokkal szenvedni.
A válaszokat előre is köszönöm. Sűrgős lenne.
|
kedd márc. 15, 2005 11:25 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
Re: Mercury
darthsith írta: Érdekes módon nekem eddig 1 2.0GhZ-es Celeron-al ment az SVCD-s felvétel Nero Vision Expres 3-al. Nincs abban semmi érdekes, én a PAL felbontáshoz írtam a procit, és 1,5Mbit/s bitrátára, tehát nagyjából DVD paraméterekre (MPEG2).
A NeroVisionExpresst most már tényleg kipróbálom, mert főnököm játszadozik most a kamerájából kiszedni a filmeket (Hi8), de a progi, amit a kártyához kapott, eléggé kötött lehetőségeket kínál, és a felkínált bitráta is elég vacak. Helyette a Win MOvie Makert használja, de 640×480-ban, vagy PAL-ba az is belefagy, csak 320×240-ben működik, de az nem elég.
Üdv!
|
vas. márc. 13, 2005 1:37 |
|
|
darthsith
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 526 Tartózkodási hely: Hogyhogy hol?ITT!!
|
McLaca írta: Szoftvereshez 2,5Ghz proci minimum(!), Celeronból inkább 2,8, a harvereshez meg már 800MHz is elég.
Érdekes módon nekem eddig 1 2.0GhZ-es Celeron-al ment az SVCD-s felvétel Nero Vision Expres 3-al. Amúgy tényleg qrva jó erre az NVE..Szép képet csinál,bár az SVCD-nek nagyon hülye felbontást ad,ezért jobb a DVD,vagy a Costum-beállításoknál az mpeg2 320X240,vagy a nagyobbik választható felbontás,de ahhoz már ilyen proci kell minimum mint az enyém+1 jó gyors vinyó+sok ram...
|
szomb. márc. 12, 2005 16:55 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
darthsith írta: [...] 12000Ft-os Mercury [...] mpeg 1-2,avi tömörítés [...] Szoftveresen természetesen.
A drágábbak tudják hardveresen is. Mi a különbség? Szoftvereshez 2,5Ghz proci minimum(!), Celeronból inkább 2,8, a harvereshez meg már 800MHz is elég.
A NeroVisionExpressről nem is tudtam, hogy tud TV-capture-t TV-tunerkártyákról. Pont most lenne rá szükség. Ki is próbálom hamarjában.
Üdv!
|
pén. márc. 11, 2005 22:05 |
|
|
darthsith
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 526 Tartózkodási hely: Hogyhogy hol?ITT!!
|
Mercury
Hy!!
Nekem már volt több tv kártyám is,de a legmegbízhatóbb eddig az a 12000Ft-os Mercury volt,amit az egyik kis üzletben adtak a tönkrement Pinnacle Studio PCTV Pro helyett...Stereo felvétel,mpeg 1-2,avi tömörítés...
Amúgy a legjobb felvevő program a Nero Vision Express 3..1 egyszerű kóddal lehet aktiválni benne a DVD videó plugint,onnantól kezdve te válogatsz,hogy mibe akarsz felvenni (DVD, SVCD, DivX, AVI, MOV, MPEG4 stb) csak attól függ,hogy mennyi kodek van feltelepítve a gépre.Én az ACE MEGA CODECS pack 6.03 professional kiadását használom,de csak egy pár plugint raktam fel belőle a gépre,mert így stabilabb...Ha kell infó:e-mail
|
pén. márc. 11, 2005 21:29 |
|
|
rlazar
vas-tag
|
Krilehor írta: Mi a különbség a leadtech winfast tv2000 xp expert és a leadtech winfast PVR2000 között??
Az alapvető, és talán egyetlen, hogy a PVR2000 támogatja a hardveres MPEG2 tömőrítést is!
Érdemes a részletes technikai infokért a gyártó honlapján böngészni:
http://www.leadtek.com.tw/eng/tv_tuner/ ... p?lineid=6
|
csüt. márc. 10, 2005 15:26 |
|
|
Macikag
ezüst tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 92 Tartózkodási hely: munkahely
|
Sziasztok!
Én is szeretnék egy TV kártyát venni mostanában.
Láttam egy listában Terratec Cinergy 1200 tipusu kártyát. Hallott valaki közületek erről? Én még csak hangkártyában találkoztam evvel a márkával, abban elég jókat hallottam róla.
Amúgy az ára kb. 18000+Áfa.
Köszönöm mindenkinek előre is az infót!
|
csüt. márc. 10, 2005 14:12 |
|
|
Zig
ezüst tag
|
Halihó! Tud nekem valaki segíteni? Nekem Leadtek WinFast TV2000 XP Expert kártyám van. (Akit az érdekel, hogy jó-e, szerintem igen, és a kezelő programja is elég használható.) Ugyanakkor az FM tuner állandóan hibát jelez, amely szerint nincs audio capture eszközöm. Megnéztem, csak video capture-t telepít a progi. 2 hangkártyám is van (alaplap + SB 5.1), de egyiket sem ismeri fel a tuner. A TV-vel jól működik (bár csak az egyiket tudom kimenetként választani és nem tudok váltani közöttük, csak ha az alaplapon átdugom a kábelt.) Volt másnak hasonó tapasztalata?
Kösz.
|
csüt. márc. 10, 2005 13:40 |
|
|
Draco
arany tag
Csatlakozott: vas. ápr. 18, 2004 13:32 Hozzászólások: 346 Tartózkodási hely: Szeged
|
Nekem is Leadtek Expertem van, ésszerintem tök jó.
|
kedd márc. 08, 2005 13:07 |
|
|
Krilehor
vas-tag
Csatlakozott: szer. márc. 02, 2005 20:19 Hozzászólások: 6 Tartózkodási hely: Nagyváros (NEM BUDAPEST)
|
Mi a különbség a leadtech winfast tv2000 xp expert és a leadtech winfast PVR2000 között??
|
vas. márc. 06, 2005 22:24 |
|
|
Krilehor
vas-tag
|
Néztem hogy a Hauppauge WinTV PVR kártyáknak van BT878-as chipje. Ezek jó kártyák??? Tud vki segiteni.
|
szomb. márc. 05, 2005 22:08 |
|
|