Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: szer. jan. 01, 2025 6:58

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 154 hozzászólás ]  Oldal 1, 2, 3, 4  Következő
Tv tuner kártyák 
Szerző Üzenet
Moderátor

Hozzászólás 
Kedves fórumozók. Mivel két egyforma téma fut egymással párhuzamosan az egyiket most bezárom. A döntés a hozzászólásszám alapján történt. Kérném a továbbiakban ezen topikban folytatni az eszmecserét.

kedd júl. 18, 2006 9:17
Profil Privát üzenet küldése
ezüst tag

Hozzászólás 
Sziasztok!
Egy Pinnacle PCTV stereo kártyát szeretnék venni, de előtte megkérdezném nálam okosabbaktól, megoldható e tv tuner kártyával és egy elég jó géppel valós időben felvenni vele soksok előre beállított programot divxbe, vagy túl nagy dolgot találtam ki?

hétf. júl. 17, 2006 20:13
Profil Privát üzenet küldése Honlap
vas-tag

Hozzászólás 
Hali mindenkinek!
Remélem mostmár jó helyre írok!!!

Nekem van egy KWorld VS-TV878RF (PVR) Tunnerkártyám, kifogástalan állapotban, sajnos távirányító és driver CD nélkül.
Az új drivert letöltöttem, és a ChrisTV nevű programmal No.1 műxik.
Csatlakozók:
* FM rádió antenna
* TV antenna
* Audio Output (kimenet) Külön erősítőre vagy hangkártyára (AUXra)köthető (Full Stereo Jack kivitelezés)
* mégegy Audio Output (kimenet) RCA kivitelezés
* Audio/VideoInput ezzel akár videóról, kameráról, vagy bármilyen külső képforrásról áthozható a kép és hang. (S-Video kivitelezés)
* S-VHS: Ezt még én sem tudom mi, de ez is Jack kivitelezésnek néz ki.

Tehát összesen 6 csatlakozóval rendelkezik ez a tunner.
A biztosított kép minősége egyszerűen tökéletes!
A letöltött Driver jól működik, XP alatt is!!!
Irányár: 5000 (HUF) Ft. Minél előbbi jelentkezéseteket várom, nagyon fontos lenne, vagy írj e-mail-t: peet64@freemail.hu
Előre is kössz!

pén. júl. 07, 2006 13:14
vas-tag

Hozzászólás 
sziasztok. Nemtom jó helyre írok-e, de elkélne egy kis segítség. Van egy Pinnacle PCTV 50i nevű tunerem, amire rákötöttem egy videot és arról digitalizálok. Szeretnék. Az a gondom, hogy a hang pár perc után "elmászik". A gyári software-rel nyomom (ami elég gagyi), a hangot egy Audigy karesz rögzíti. A másik gond, hogy csak egy minőségben tud rögzíteni: 352x576 MPG. Gondolom ennyi a video felbontása, azé nem változik, bármit is állítgatok, ugye? 28mb/perc - ez jó? Esetleg tudnátok vmi progit hozzá? A kártya ua. mint a PCTV 110i, jól tudom? Ennek a software-ét hol tom beszerezni? köszi

csüt. júl. 06, 2006 20:56
vas-tag

Hozzászólás 
Köszi!

csüt. júl. 06, 2006 8:50
Moderátor

Hozzászólás 
OFF: Itt kapásból egymás után három topicot (ebből 2 meglehetősen nagy) látok, ami ilyen TV tunerekkel foglalkozik. Nem lehetne egyesíteni őket?

Ha hülyeséget írtam stb, pls egy mod helyezze át az örök bitek menyországába :)

kedd júl. 04, 2006 22:27
Profil Privát üzenet küldése Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás Re: TV tuner
teker írta:
de kiírta hogy nem talált hozzá illesztőt, ezért nem fog megfelelően működni. Szerintetek illesztőt kellene leszednem hozzá?
Illesztő=driver, tehát ott van a CD-n.
Természetesen kereshetsz frissebbet a neten, ill. amikor az XP kereste, manuálisan is megadhattad volna az útvonalát a CD-n (már ha .inf fájlból is tud települni).

Üdv!

kedd júl. 04, 2006 22:09
ezüst tag

Hozzászólás 
lehet az előbb rossz helyre írtam, ide is beírom:

Sziasztok!

Szeretném a segítségeteket kérni. Nemrég vásároltam egy Acer 9500-as laptopot, Tv Tuner kártyával. Elkezdtem futtatni a setupot, és amikor ahhoz a részhez értem hogy scan, akkor bejött a kép gyönyörűen, a hang pedig nagyon sercegős volt, semmit sem lehetett hallani az eredeti hangból. A scanelés után megmaradt ez az állapot, és így most van egy gyönyörűen tiszta képem, és egy nagyon rossz hangminőségem. ebben szeretném a segítségeteket kérni, hátha tudtok valami megoldást.

Előre is köszönöm a segítséget!

kedd júl. 04, 2006 12:22
vas-tag

Hozzászólás TV tuner
Sziasztok.
Lenne egy olyan próblémám, hogy vettem egy Pinnacle PCTV-t, és hiába telepítem fel hozzá a kapott cd-t, nem indul el. Azt írja ki, hogy nincs feltelepítve. XP-m van ezért először hagytam, hogy magától próbálja meg, de kiírta hogy nem talált hozzá illesztőt, ezért nem fog megfelelően működni. Szerintetek illesztőt kellene leszednem hozzá? Ha igen hol találom meg?
Létszí segítsetek!!
Előre is köszi

kedd júl. 04, 2006 12:19
arany tag

Hozzászólás 
Nem tudjátok véletlenül, hogy ez milyen antenna?

http://www.kepfeltoltes.hu/view/060615/ ... es.hu_.jpg

csüt. jún. 15, 2006 17:25
ezüst tag

Hozzászólás 
EFi írta:
Itt található néhány link a lap alja felé (remote control):
http://www.tv-cards.com/apps.php
Én a bremote-t használom, de ott nem láttam kiválasztható kártyaként pinnaclét.

Köszi, megnézegetem a progikat. Sokat segítettél.

hétf. jún. 12, 2006 21:12
ezüst tag

Hozzászólás 
Sziasztok.
Egy kis segítségre lenne szükségem.
Meguntam a kedves Feleségem műsorait nézni, így vettem egy Pinnacle PCTV 40i karit (50i távkapcs nélkül)
Következő a problémám.
Trehány pinnacle cég, rászórta a driverlemezre az összes kártyájukhoz tartozó drivert, és nekem kellene kiválasztanom melyiket telepítem.
Persze 40i vagy 50i nincs benne, de ha emlékezetem nem csal akkor 310i driverét kell ráhúzni.
Egyébként kipróbáltam mindegyiket, majd mindegyik müxik.
A nagyobbik baj az, hogy nem vagyok hajlandó a gyári view progjamjukat használni, mert borzasztóan sz@ar, és ott is a hangot alig bírtam elővarázsolni.
Chris TV, van kép, hang nincs.
DScaler, minden frankó de fapados, és herótom van állandóan találgatni a ráépített tuner tipusát, valamint itt is néha szórakozik a hang.
Hol nincs, hol van.
Fly2000TV, szintén kép van, hangot egyáltalán nem tudom működésre bírni.
Nincs vbalakinek tapasztalata, ötlete, hogyan tudnám a hangot stabilan elővarázsolni?

szomb. jún. 10, 2006 21:25
arany tag

Hozzászólás 
McLaca írta:
Lehet kapni párszáz (6-800) Ft-os áron egy kis kütyüt, ami galvanikusan leválasztja a kábelt a TV-től, mindössze 2-3dB jelveszteséggel. ...

Igen, én is erre gondoltam :wink:

pén. jún. 09, 2006 12:58
a fórum lelke

Hozzászólás 
Adam_batyam írta:
McLaca írta:
mivel az antenna - főleg kábeltévé esetén- feszültséget hordoz, ami jól ki tud sülni, szép kis feszültségtüskéket generálva.

Egy izolátor nem segít a problémán ? Annyira nem drága dolog.

Lehet kapni párszáz (6-800) Ft-os áron egy kis kütyüt, ami galvanikusan leválasztja a kábelt a TV-től, mindössze 2-3dB jelveszteséggel. Az elejét veszi az ilyen problémáknak (és az S-video kábelen keresztüli filmnézésnél jelentkező kép- és hangzavaroknak, amik sokszor az antennakábel TV-ből kihúzásával szűnnek meg).

Üdv!

csüt. jún. 08, 2006 20:19
gyémánt tag

Hozzászólás 
rk12005 írta:
EFi írta:
Hát én nem ismerem a kártyát, meg a szoftverét, de vannak külső progik, amivel minden gombját szabadon programozhatod, ráadásul (majdnem) tetszőleges programot vezérelhetsz vele.

És melyik szoftver lenne az?

Itt található néhány link a lap alja felé (remote control):
http://www.tv-cards.com/apps.php
Én a bremote-t használom, de ott nem láttam kiválasztható kártyaként pinnaclét.

csüt. jún. 08, 2006 18:38
ezüst tag

Hozzászólás 
EFi írta:
Hát én nem ismerem a kártyát, meg a szoftverét, de vannak külső progik, amivel minden gombját szabadon programozhatod, ráadásul (majdnem) tetszőleges programot vezérelhetsz vele.

És melyik szoftver lenne az?

csüt. jún. 08, 2006 10:59
arany tag

Hozzászólás 
McLaca írta:
Nem valószínű, de előfordulhat, mivel az antenna - főleg kábeltévé esetén- feszültséget hordoz, ami jól ki tud sülni, szép kis feszültségtüskéket generálva. Eddig még nem láttam ettől kimúlt kártyát, de elvileg megdögölhet tőle.

Üdv!

Egy izolátor nem segít a problémán ? Annyira nem drága dolog.

csüt. jún. 08, 2006 10:22
gyémánt tag

Hozzászólás 
rk12005 írta:
Azt szeretném megkérdezni tőletek, hogy a pinnacle PCTV 110i kártyám távirányítóján van 3 olyan gomb, ami szabadon programozható - ha jól tudom! Én az egyik gombra szeretném rátenni a PC kikapcsolását. Megoldható ez, vagy nem? Vagy arra a 3 gombra csak a szoftveren - Media Center - belül lehet valamilyen funkciót rátenni?
Köszi.

kedd jún. 06, 2006 20:26
ezüst tag

Hozzászólás 
Azt szeretném megkérdezni tőletek, hogy a pinnacle PCTV 110i kártyám távirányítóján van 3 olyan gomb, ami szabadon programozható - ha jól tudom! Én az egyik gombra szeretném rátenni a PC kikapcsolását. Megoldható ez, vagy nem? Vagy arra a 3 gombra csak a szoftveren - Media Center - belül lehet valamilyen funkciót rátenni?
Köszi.

kedd jún. 06, 2006 9:45
vas-tag

Hozzászólás 
Sziasztok, kéne egy kis segírség! Vetten Egy Pinnacle PCTV 50i.
A telepítés tökéletesen ment, de minden adó fekete-fehér. Az alap formátomnak a Secam-D veszi, ha átálítom PAL-B re, a hang már megjön, de marad minden fekete fehér. Azt hittem, a gépemen nem szeret valamit (Athlon 64bit, 512MB ram, ATI 9550 256Mb RAM) kipróbáltam másik gépben is, de a reakció ugyan az, fekete-fehér. Még a Composit bemeneten is! Ha valaki tud segíteni, előre is köszi szépen.
Ja, kábel-TV van.

vas. dec. 25, 2005 23:09
vas-tag

Hozzászólás 
McLaca!

Igazad volt! Átdugtam a kamerát a hangkártya vonalbemenetére és egyből megszünt a zavar! :D

Köszi!

Robi

pén. ápr. 22, 2005 15:20
a fórum lelke

Hozzászólás 
Attól, hogy egyik sztereó, másik monó, nem hiszem, viszont lehet, hogy a tunerkártya csatlakozója nem érintkezik rendesen, vagy felszed valami zavart. Próbáld ki úgy, hogy a kamerát a hangkártya vonalbemenetére dugod, és persze ne felejtsd el a mixerben engedélyezni a bemenetet a felvételi eszközök között is!

Üdv!

pén. ápr. 22, 2005 15:02
vas-tag

Hozzászólás 
Hali!

Leadtek PVR 2000-es TV kártyával akarok Sony Handycam CCD-TR620E videokameráról felvenni. A kép jó de a hang nem, véletlenszerűen néha serceg. Ha közvetlenül a TV-re kötöm a kamerát, akkor tökéletes a hang.
Hogyan lehet ezt a hibát kiküszöbölni? Van valakinek ötlete?
Lehet attól, hogy a kártya sztereó a kamera meg mono?

Előre is köszi!

pén. ápr. 22, 2005 14:04
vas-tag

Hozzászólás 
Sziasztok!

Van egy régi TV-tuner kártyám: Lifeview Flyvideo 98 FM, BT878 chippel. Win98 alatt jól működött. Most van egy másik gépem Win XP-vel, de ezen nem tudom telepíteni. A gyártó honlapjáról letöltött friss drivert nem akarja elfogadni és az eszközkezelőben kis sárga kérdőjel van a multimédia eszköznél. Itt megakadtam. Valakinek sikerült már ezt a kártyát beindítani XP alatt? Esetleg hol találok másik drivert?

Előre is kösz!
Krisztián

kedd ápr. 12, 2005 7:53
ezüst tag

Hozzászólás 
Hali!

"A kérdésem az lenne, hogy az FM esetében ír-e ki hibát, miszerint nincs adudio capture? Ha minden okay (vagyis tudsz a rádióból is felvenni), akkor érdekelne, hogy milyen driver települt és milyen módszerrel. Nekem hónapok óta nem sikerült ezt a problémát áthidalnom. Kösz. Zig"

Az igaz, hogy nem települt az audio capture, de ettől még szól az FM tuner és nem jelez hibát.
A driver amit telepítettem a "all_drv_88X_41124.zip" fáljban leledzett úgy 140kb. A leadtek lapról töltöttem. A telepítést pedig kézzel végeztem, megkeresve a könyvtárat ahova kicsomagoltam a fájlt. Így már minden renndben volt. Ja igen, ki kellett lőnőm a víruskeresőt is.

Üdv: Mickasi

szomb. ápr. 09, 2005 14:31
gyémánt tag

Hozzászólás 
Pepi írta:
Ha nálad kábelTV rendszer van...

Még jó, hogy leírtam párszor, hogy a jel az antennáról jön... Szerinted az tetőantánnán kábelTV-t fogok? Csak azért kérdem, mert úgy érzem, nem olvasod, amit írok.

Pepi írta:
Ezt a nem így kell megközelíteni. Ahhoz, hogy 1 db TV-n kívül mást is rá lehessen kötni egy antenna kábelre a jelet el kell osztani. Minden elosztás jelveszteséggel jár (nem olyan mint a hálózati 230V) ami azt jelenti, hogy minél több felé osztjuk a jelet annál nagyobb a jelveszteség ezért erősíteni kell a jelet. Szóval nem belső TV hálózat építéséről van szó hanem arról, hogy egy 4-5 végpont kialakításának megvannak a technikai követelményei. Ezeket kötelező betartani azaz szakszerű kiépítést igényel kifejezetten kábelTV rendszerekhez készült elosztók, erősítők felhasználásával. Ha ezt nem tartjuk be akkor rossz minőségű jelet kapunk a végpontokon valamint ha a kábelTV rendszer nem csillagpontos akkor a szomszédok vételi minőségét is lerontjuk.

No akkor még egyszer: nem kábelTV. Megértettem, máshogy kell megközelíteni, tehát beszerzed, kijössz, szakszerűen elvégzed a szerelést, mindezt persze költségkímélő módon... :) (bocsánat, de más farkával könnyű verni a csalánt) A segítséget viszont köszönöm!

szer. ápr. 06, 2005 16:43
Profil Privát üzenet küldése ICQ Honlap
platina tag

Hozzászólás 
Hali!
Próbáljátok ki a DScaler nevű progit, királyul dekódolja az adókat, és felvenni is lehet vele. :twisted:

szer. ápr. 06, 2005 13:53
ezüst tag

Hozzászólás 
Idézet:
Hali!

Megoldoldódott a probléma mert nem érinkezett rendesen az audio kábel.
Most már mindkét csatorna szól. Kicseréltem egy másikra és minden kircsi.

A kérdésem az lenne, hogy az FM esetében ír-e ki hibát, miszerint nincs adudio capture? Ha minden okay (vagyis tudsz a rádióból is felvenni), akkor érdekelne, hogy milyen driver települt és milyen módszerrel. Nekem hónapok óta nem sikerült ezt a problémát áthidalnom. Kösz. Zig

szer. ápr. 06, 2005 10:34
gyémánt tag

Hozzászólás 
Tigrincs írta:
Hozzáteszem, nem vagyok hardveres. Csak annyit tudok, hogy nálunk egy antennán két ág van, mindkettőn sajna elég hosszú kábel, és tapasztalati tény, hogy harmadik ágnál már zajos a kép. Tehát nálunk az elvet durván meghaladja a gyakorlat. Bár nem arra vonatkozott a fenti kérdés, hogy zaj szempontjából mi a helyzet (mert ugye átkapcsolásnál egy ágat lekapcsolok, egyet fel, tehát a terhelés ua. marad), hanem hogy a menet közbeni kapcsolós váltás (ami mondjuk nem húz ívet, mint egy kábel lehúzása) megsütheti-e a tv-kártyát.
De ha már itt tartunk, mennyibe kerülnek a fent említett szerelékek? Csak mert ha többe, mint maga a tunerkártya (13 ropi), akkor felejtős, lévén hogy nem belső rendszerű TV-hálózatot akarok otthon kiépíteni, csak vmi biztonságos, használható megoldást a fenti problémára. Ágyuval verébre nem.

Először is a kábel hossza ebből a szempontból lényegtelen ill. csak annyiban lényeges, hogy ha nem minőségi a kábel akkor különféle nagyfrekvenciás zavarokat tud összeszedni. Ha nálad kábelTV rendszer van akkor három elosztás után is még tökéletes kép kell, hogy legyen. Természetesen minőségi azaz kifejezetten kábelTV-s elosztásokra tervezett elosztó használata esetén. Ha zajos a kép akkor túl alacsony a bejövő jelszint (vagy hibás a központi elosztó ha csillagpontos a rendszer). Ebben az esetben a szolgáltatónál be kell jelenteni mert ez hiba.
Egy 1 be/2 ki splitter a jobb fajtából nem több mint 300Ft. Egy szabályozható szélessávú erősítő (pld. 0-20dB tartományban szabályozható) 4000Ft-tól már kapható.
Idézet:
Csak mert ha többe, mint maga a tunerkártya (13 ropi), akkor felejtős, lévén hogy nem belső rendszerű TV-hálózatot akarok otthon kiépíteni, csak vmi biztonságos, használható megoldást a fenti problémára. Ágyuval verébre nem.

Ezt a nem így kell megközelíteni. Ahhoz, hogy 1 db TV-n kívül mást is rá lehessen kötni egy antenna kábelre a jelet el kell osztani. Minden elosztás jelveszteséggel jár (nem olyan mint a hálózati 230V) ami azt jelenti, hogy minél több felé osztjuk a jelet annál nagyobb a jelveszteség ezért erősíteni kell a jelet. Szóval nem belső TV hálózat építéséről van szó hanem arról, hogy egy 4-5 végpont kialakításának megvannak a technikai követelményei. Ezeket kötelező betartani azaz szakszerű kiépítést igényel kifejezetten kábelTV rendszerekhez készült elosztók, erősítők felhasználásával. Ha ezt nem tartjuk be akkor rossz minőségű jelet kapunk a végpontokon valamint ha a kábelTV rendszer nem csillagpontos akkor a szomszédok vételi minőségét is lerontjuk.

szer. ápr. 06, 2005 10:10
gyémánt tag

Hozzászólás 
Pepi írta:
Elvileg annyi felé oszthatod a bejövő jelet ahány felé akarod. Ha minőségi splitter-t használsz akkor a jelcsökkenés mértéke egy 2 kimenetes elosztásnál áganként kb. 2dB. Az elosztásoknál arra kell figyelni, hogy 10dB jelcsökkenés már a képen zavar formájában látható. Abban az esetben ha több elosztási pont kell akkor javasolt egy szabályozható szélessávú erősítő beiktatása. Ja és a legfontosabb, hogy minőségi 75 Ohm-os kábeleket használjon az ember (pld. USA SAT, Cable TV jelzésűt)

Hozzáteszem, nem vagyok hardveres. Csak annyit tudok, hogy nálunk egy antennán két ág van, mindkettőn sajna elég hosszú kábel, és tapasztalati tény, hogy harmadik ágnál már zajos a kép. Tehát nálunk az elvet durván meghaladja a gyakorlat. Bár nem arra vonatkozott a fenti kérdés, hogy zaj szempontjából mi a helyzet (mert ugye átkapcsolásnál egy ágat lekapcsolok, egyet fel, tehát a terhelés ua. marad), hanem hogy a menet közbeni kapcsolós váltás (ami mondjuk nem húz ívet, mint egy kábel lehúzása) megsütheti-e a tv-kártyát.
De ha már itt tartunk, mennyibe kerülnek a fent említett szerelékek? Csak mert ha többe, mint maga a tunerkártya (13 ropi), akkor felejtős, lévén hogy nem belső rendszerű TV-hálózatot akarok otthon kiépíteni, csak vmi biztonságos, használható megoldást a fenti problémára. Ágyuval verébre nem.

szer. ápr. 06, 2005 9:09
gyémánt tag

Hozzászólás 
Tigrincs írta:
Bár ez nem bizonyított, de elvileg valószínű, hogy az én Pinnacle tunerem is, mert hogy a kártya okés, felismeri, hangolni tudom, jönnek-mennek a jelek, hang-kép-minden, csak épp a tuner egy csatornát nem fog be.
Azért nyűgös a dolog, mert egy TV is menne a kábelről, és a kettéosztás nem opció (antenna, és már osztva van, ennyit bír). Ha jól emlékszem, létezik olyan, hogy átkapcsoló egy bemenettel és két antenna kimenettel. darth, szerinted? Azt tudom, hogy a másik ágon két TV így működik jól, besülés nélkül, és nem egy sufnituning kapcsoló, hanem kifejezetten erre okoskodták ki...

Elvileg annyi felé oszthatod a bejövő jelet ahány felé akarod. Ha minőségi splitter-t használsz akkor a jelcsökkenés mértéke egy 2 kimenetes elosztásnál áganként kb. 2dB. Az elosztásoknál arra kell figyelni, hogy 10dB jelcsökkenés már a képen zavar formájában látható. Abban az esetben ha több elosztási pont kell akkor javasolt egy szabályozható szélessávú erősítő beiktatása. Ja és a legfontosabb, hogy minőségi 75 Ohm-os kábeleket használjon az ember (pld. USA SAT, Cable TV jelzésűt)

szer. ápr. 06, 2005 8:49
gyémánt tag

Hozzászólás 
darthsith írta:
Hali!Nekem a Pixelview Tunerem pontosan így múlt ki.Tapasztalat:Gép lekapcs,aztán kábel mehet fel,le,fel,le..... :lol:

Bár ez nem bizonyított, de elvileg valószínű, hogy az én Pinnacle tunerem is, mert hogy a kártya okés, felismeri, hangolni tudom, jönnek-mennek a jelek, hang-kép-minden, csak épp a tuner egy csatornát nem fog be.
Azért nyűgös a dolog, mert egy TV is menne a kábelről, és a kettéosztás nem opció (antenna, és már osztva van, ennyit bír). Ha jól emlékszem, létezik olyan, hogy átkapcsoló egy bemenettel és két antenna kimenettel. darth, szerinted? Azt tudom, hogy a másik ágon két TV így működik jól, besülés nélkül, és nem egy sufnituning kapcsoló, hanem kifejezetten erre okoskodták ki...

szer. ápr. 06, 2005 8:38
gyémánt tag

Hozzászólás 
darthsith írta:
....
Amúgy meg nem tom mi bajotok a VHS digitalizálással..Nekem több családi miniVHS-ről bedigitalizált felvételem is van a gépen lekódolva MPEG2-be.Nincs se hang, se képhiba.Csúszás sincs.Sima,11.000Ft-os Mercury kártyával. :!:

Már egy párszor leírtam. A VHS/SVHS rendszer függetlenül attól, hogy nagykazettás vagy VHS-C/SVHS-C a rögzítési technológiájából adódóan nem rendelkezik stabil szinkronjellel. A korrekt digitalizáláshoz pedig teljesen stabil szinkronjelre van szükség. A jobb VHS-C kamerák (főleg az SVHS-C) tartalmazhatnak TBC-t (időalap korrektor) vagy más stabilizátort mely lejátszáskor stabil szinkronjelet eredményez.
Olvasd el az alábbi idézetet melyet egy régebbi hozzászólásomból ollóztam ki.

Tudni kell, hogy a VHS/SVHS rendszerben soha nem pontos a szinkronjel. Ez azért okoz gondot mert a digitalizálás alapja a videó szinkronjele azaz ha nem pontos a szinkronjel akkor nem lesz jó a mintavételezés se azaz felbomlik a kép-hang szinkronja. Ez ellen védekezni csak és kizárólag szinkronstabilizátorral vagy TBC-vel lehet. Ez lehet magában a videomagnóban (a komolyabb SVHS videomagnók tartalmaznak TBC-t vagy szinkronstabilizátort) de lehet magában a digitalizáló eszközben.
Mivel az ingadozás mértéke függ a szalag állapotától azaz annál jobban ingadozik a szinkron minél viseltesebb a szalag (a mechanika miatti természetes szalagnyúlás, természetes átmágneseződés, szalagon lévő hordozóréteg minősége, stb.) ezért a VHS/SVHS digitalizálásához olyan eszköz kell ami kifejezetten analóg VHS/SVHS digitalizálásra van tervezve. Ez azért lényeges mert ezeken a capture eszközökön elhelyeznek szinkronstabilizátor áramkört vagy a komolyabb eszközöknél TBC-t.
Tehát ha a VHS/SVHS digitalizálása előtt nem stabilizáljuk a szinkronjelet akkor elcsúszhat a kép-hang szinkron.

Sokan mondják, hogy tuner kártyával és más home kategóriába tartozó eszközzel nem csúszik a hang. Ez így nem helytálló. Ha a VHS/SVHS felvétel friss és elsőgenerációs akkor a csúszásmentes digitalizálásra nagyobb az esély mint a viseltesebb anyag esetén. Továbbá csak komolyabb csúszás vehető észre szemmel. Ha a csúszás mértéke nem éri el minimum az egy képkockát azaz a 40ms-ot akkor azt szemmel nem lehet észrevenni. Tehát ha a digitalizáló eszköz vagy a lejátszó videomagnó vagy kamera nem tartalmaz stabilizátort vagy TBC-t akkor nagyon kicsi az esély arra, hogy csúszásmentes digitalizálást lehessen elvégezni

Összefoglalva: VHS/SVHS felvételek digitalizálására a TV tuner kártyák nem alkalmasak függetlenül attól, hogy ők kezelik le a hangot vagy a hangkártya. Továbbá azok az eszközök se alkalmasak erre amiknél a VHS digitalizálása úgymond marketing szöveg azaz a kártya reklámszövegében benne van de a műszaki dokumentáció semmit se említ a szinkronstabilizálás lehetőségéről.

Ha valaki VHS/SVHS digitalizálására szánja rá magát fontos, hogy a kiszemelt digitalizáló eszköznél megtalálja a VHS hangelcsúszás nélküli rögzítéséhez nélkülözhetetlen áramkör meglétének ismertetését. Az ilyen áramkör meglétét audio lock vagy AV szinkron lock jelzéssel említik meg a műszaki dokumentációknál. A komolyabb capture eszközöknél TBC (időalap korrektor) van ami nem csak stabil szinkronjelet eredményez hanem megszünteti a VHS/SVHS-re jellemző sorcsúszkálásokat, a kép vízszintes ill. függőleges remegését továbbá az élek mentés fellépő pixel remegéseket.

szer. ápr. 06, 2005 8:11
platina tag

Hozzászólás 
McLaca írta:
Nem valószínű, de előfordulhat, mivel az antenna - főleg kábeltévé esetén- feszültséget hordoz, ami jól ki tud sülni, szép kis feszültségtüskéket generálva. Eddig még nem láttam ettől kimúlt kártyát, de elvileg megdögölhet tőle.

Üdv!

Hali!Nekem a Pixelview Tunerem pontosan így múlt ki.Tapasztalat:Gép lekapcs,aztán kábel mehet fel,le,fel,le..... :lol:
Amúgy meg nem tom mi bajotok a VHS digitalizálással..Nekem több családi miniVHS-ről bedigitalizált felvételem is van a gépen lekódolva MPEG2-be.Nincs se hang, se képhiba.Csúszás sincs.Sima,11.000Ft-os Mercury kártyával. :!:

szer. ápr. 06, 2005 7:53
ezüst tag

Hozzászólás 
Hali!

Megoldoldódott a probléma mert nem érinkezett rendesen az audio kábel.
Most már mindkét csatorna szól. Kicseréltem egy másikra és minden kircsi.

kedd ápr. 05, 2005 19:30
ezüst tag

Hozzászólás 
Hali!

Köszi McLaca!

Részben megoldódótt, mert telepítetem egy még újabb drivert és így már szól a TV és FM tuner is de csak az egyik csatorna.
Az igazság az hogy amit leírtál volt az első amit megnéztem és ott természetesen kivettem a pipát az AUX alól. A kártyán nincs line out, így csak belső összeköttetés lehetséges. A Tv néző progiban is néztem a beállításokat és ott is renben volt, kijelölve az aux.
A kártyán az FM, TV, S-Video bemenetek és a távkapcsoló érzékelő kimenet van hátul.
Még próbálkozom tovább csak összejön egyszer.

hétf. ápr. 04, 2005 11:01
a fórum lelke

Hozzászólás 
Namost:
a hangkártya AUX és TAD csatiját írtad? Mert azokat engedélyezni kell a mixerben is, hogy szóljanak. Illetve nem írtad, most a TV-tunereden van belső audió kimenet, amit rá lehet dobni a hangkártya egyik bemenetére? Mert ez esetben van értelme TAD és AUX csatikról beszélni. Ha nincs ilyen csatlakozó, akkor bizony össze kell kötnöd a TV-tunert a hangkártyával külsö kábellel, sok TV-tunernek van a hátulján egy line out vagy hasonló csatlakozó (jack), azt kell összekötni egy sztereó jack hosszabbítókábellel (két jack a kábel kétoldalán, a dobozban benne kell lennie) a hangkártya vonalbenemetével, és engedélyezni kell a vonalbemenetet a mixerben.
Ha belső összekötés van, és már össze is dugtad, akkor pedig:
A mixert nyisd meg, majd:
Kép
Ezután: itt pipálj ki mindent, majd OK,
Kép
ezután itt:
Kép
minden "elnémít" mellől szedd ki a pipát, és persze a csúszkákat kb. középértékre állítsd. Így a hangkártya minden bemenete és kimenete szólni fog. Ha össze van kötve a hangkártyával a tuner, így meg kell szólalnia.

Üdv!

vas. ápr. 03, 2005 16:53
ezüst tag

Hozzászólás 
Hali!

Igaz, hogy volt már hasonló hozzászólás, de kéne gy kis help.
A héten vettem egy WinFast TV2000 XP Espert kártyát. Minden szép és jó csak nincs hangja. Sem a FM, sem a TV tuneren. A hangkártyám egy SB Live! 5.1 Digital valamint alaplapi, de ezt nem használom ott a Live!. Az a problémám, hogy a kártyán csak TAD_IN és AUX_In bemenet van semmi más. Elvileg az AUX_IN-en jónak kell lennie, de semmi, vagy CD_IN-nek kell rajta lennie ( a helye megvan)?
Esetleg egy hangkártyacsere? Próbáltam új driverrel is.
Konfig: MSI K7N2_Delta_L, Barton 2500+@3200+, 1GB RAM, Abit GF4 Ti4200, WinXP Prof. SP2
Esetleg au SP2 miatt nem megy fel a tuner audio drivere?

vas. ápr. 03, 2005 16:22
a fórum lelke

Hozzászólás 

Üdv!

pén. ápr. 01, 2005 21:40
gyémánt tag

Hozzászólás 
Nyah, megvan a cucc, egy apró kérdésem lenne... Szerintetek egy tunerkártya tönkremehet attól, ha menet közben lehúzom-feldugom az antennát a kártyáról/ra?

pén. ápr. 01, 2005 20:26
gyémánt tag

Hozzászólás 
Pepi írta:
Ha DV kamerából szeretnél anyagot bevinni akkor mindenképp firewire kell. Mivel a DV tömörítés nem a PC-n történik (a DV capture DV porton olyan mint a hálózati másolás) ezért erre egy mezei fw kártya (vagy az alaplapi fw ha van) is tökéletes.

Igen, fején találtad a szöget!
Tudom, hogy vannak csak FW port-kártyák, a tuner egy FW-ös beíráshoz nem kell, mivel tényleg csak digitális adatforgalom van, se tömörítés, se hangolás, se moduláció. Szóval ha DV fog kelleni, akkor elvileg ez utólag is megoldható (ha egyszer DVCamet vesz az ember, akkor egy FW kártya ára már aprópénz, amúgyis - bárcsak tartanék ott :) ), a Leadtek megoldása ezek szerint egy kellemes, de nem szükséges árúkapcsolás. Egy FW kártya is 6-7 rugó körül van tudtommal...

pén. ápr. 01, 2005 11:58
gyémánt tag

Hozzászólás 
Tigrincs írta:
Pepi írta:
A DV felbontása 720x576 és ez nem alap felbontás hanem csak ez az egy felbontás létezik. Nincs olyan, hogy 320x288 DV. A 320x288 csak MJPEG, MPEG1 lehet szabványosan.
A DV kameráknál a DV tömörítés a kamerában történik mikor az anyag rákerül a szalagra (a szalagon már digitális anyag van). A firewire porton csak simán bemásolja az anyagot a capture program mivel DV esetén nincs semmilyen további tömörítés. Ez azt jelenti, hogy ha egy firewire portra kötsz egy DV kamerát akkor a PC-be 720x576 felbontású 25Mbit-es 5:1 arányú tömörítéssel rendelkező DV kerül bemásolásra.

Bár képtelen lettem volna ilyen szabatosan elmondani, de nagyjából én is így gondoltam a dolgot, csakhát ugye nem vagyok hardveres. Köszi!
Kb. 5 perce mondtam le a DV-s verzióról, most fáj a fejem, hogy mi a fene legyen. :) Győzzetek meg, hogy kell nekem a DV! Csak mert a 7 eFt különbség csak és kizárólag a FW miatt van, és nekem most per pill nem lenne kihasználva, viszont szűk a budget.

Ha DV kamerából szeretnél anyagot bevinni akkor mindenképp firewire kell. Mivel a DV tömörítés nem a PC-n történik (a DV capture DV porton olyan mint a hálózati másolás) ezért erre egy mezei fw kártya (vagy az alaplapi fw ha van) is tökéletes.

pén. ápr. 01, 2005 11:33
gyémánt tag

Hozzászólás 
Pepi írta:
A DV felbontása 720x576 és ez nem alap felbontás hanem csak ez az egy felbontás létezik. Nincs olyan, hogy 320x288 DV. A 320x288 csak MJPEG, MPEG1 lehet szabványosan.
A DV kameráknál a DV tömörítés a kamerában történik mikor az anyag rákerül a szalagra (a szalagon már digitális anyag van). A firewire porton csak simán bemásolja az anyagot a capture program mivel DV esetén nincs semmilyen további tömörítés. Ez azt jelenti, hogy ha egy firewire portra kötsz egy DV kamerát akkor a PC-be 720x576 felbontású 25Mbit-es 5:1 arányú tömörítéssel rendelkező DV kerül bemásolásra.

Bár képtelen lettem volna ilyen szabatosan elmondani, de nagyjából én is így gondoltam a dolgot, csakhát ugye nem vagyok hardveres. Köszi!
Kb. 5 perce mondtam le a DV-s verzióról, most fáj a fejem, hogy mi a fene legyen. :) Győzzetek meg, hogy kell nekem a DV! Csak mert a 7 eFt különbség csak és kizárólag a FW miatt van, és nekem most per pill nem lenne kihasználva, viszont szűk a budget.

pén. ápr. 01, 2005 11:24
gyémánt tag

Hozzászólás 
Tigrincs írta:
Hi!

Tippre lenne szükségem...
Leadtek WinFast TV2000 XP Expert vagy WinFast DV2000?
TV-nézésre, rádió hallgatására kellene, lenne digitalizálandó VHS-em is (tudom, elvileg nem lehet, de próbálkoznék), és izgat a FireWire csatlakozó is, hátha hozzájutok egy DV kamerához. A melóhelyen van egy Matrox vágókártya, ami a 720x576 (ha jól emlékszem) felbontáson visz be mindent, ez a DV alap felbontása is. Kérdés, hogy ha egy DVCamet a FW-ra rákötök, akkor onnan ilyen felbontásban, vagy a 320x288-ban (vagy mennyi, szóval a butuska...) felbontásban tudnám behúzni a videót?
Szerintetek 7 rugót megér egy FW csati?

pén. ápr. 01, 2005 11:03
gyémánt tag

Hozzászólás 
Hi!

Tippre lenne szükségem...
Leadtek WinFast TV2000 XP Expert vagy WinFast DV2000?
TV-nézésre, rádió hallgatására kellene, lenne digitalizálandó VHS-em is (tudom, elvileg nem lehet, de próbálkoznék), és izgat a FireWire csatlakozó is, hátha hozzájutok egy DV kamerához. A melóhelyen van egy Matrox vágókártya, ami a 720x576 (ha jól emlékszem) felbontáson visz be mindent, ez a DV alap felbontása is. Kérdés, hogy ha egy DVCamet a FW-ra rákötök, akkor onnan ilyen felbontásban, vagy a 320x288-ban (vagy mennyi, szóval a butuska...) felbontásban tudnám behúzni a videót?
Szerintetek 7 rugót megér egy FW csati?

pén. ápr. 01, 2005 10:48
a fórum lelke

Hozzászólás 
újdonságok:
http://prohardver.hu/rios3_content.php? ... id=597&p=1
http://prohardver.hu/rios3_content.php?mod=10&id=12315

csüt. márc. 31, 2005 18:00
ezüst tag

Hozzászólás 
"Van valakinek valami tapasztalata? Mennyi helyet foglal egy 1 1/2 órás film felvétele?" Tömörítetlen avi-ból kb. 18 perc = 4 GB (ez a legéhesebb fáljfajta). Nekem továbbra is WinFast 2000 van. Itt választható, hogy milyen felbontásban és milyen minőségben kívánom a felvételt. Én 720x576 (PAL) normában szoktam TV adást felvenni, "Optimal" minőségben (ez ha jól emlékszem 6000 bps) és 44.1 KHz hanggal, így egy másfél órás film kb. 6 GB-ot nyel el. Nézd meg a kártyád leírását (vagy a gyártót/kártyát a neten) mert az általában tartalmazza az ilyen jellegű infókat!

csüt. márc. 31, 2005 12:02
arany tag

Hozzászólás 
Macikag írta:
suly írta:
Sziasztok!

Van egy Pixelview PlayTv Pro Ultra kártyám, és nem tudok felvenni vele... Nagyon rossz a minőség, és rengeteg helyet foglal. Próbáltam a christv-t is, de hang az nem akar jönni, miközben kép az van. Van valakinek valami tapasztalata? Mennyi helyet foglal egy 1 1/2 órás film felvétele?

Én a NeroVisionExpress progival veszek fel. Ha DVD /MPEG2/ felvételt választok, akkor 1 perc kb. 55 MB, tehát 100 perc olyan 5 giga körül van.

Elég láma vagyok ám ehez... Neked is ilyen karid van?

csüt. márc. 31, 2005 11:57
ezüst tag

Hozzászólás 
suly írta:
Sziasztok!

Van egy Pixelview PlayTv Pro Ultra kártyám, és nem tudok felvenni vele... Nagyon rossz a minőség, és rengeteg helyet foglal. Próbáltam a christv-t is, de hang az nem akar jönni, miközben kép az van. Van valakinek valami tapasztalata? Mennyi helyet foglal egy 1 1/2 órás film felvétele?

Én a NeroVisionExpress progival veszek fel. Ha DVD /MPEG2/ felvételt választok, akkor 1 perc kb. 55 MB, tehát 100 perc olyan 5 giga körül van.

csüt. márc. 31, 2005 11:51
arany tag

Hozzászólás 
Sziasztok!

csüt. márc. 31, 2005 11:01
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.   [ 154 hozzászólás ]  Oldal 1, 2, 3, 4  Következő