Szerző |
Üzenet |
WhipsOfGod
platina tag
|
Integrált hangkártya=sux
|
szer. júl. 06, 2005 11:50 |
|
|
nacorvus
a fórum lelke
Csatlakozott: vas. szept. 12, 2004 18:08 Hozzászólások: 6037 Tartózkodási hely: Usa
|
|
hétf. jún. 27, 2005 10:31 |
|
|
csirkecsaba
arany tag
|
Kedves Nacorvus!
Sikerült megoldani, olyan boldog vagyok. Nem is tudjátok hány napig nem aludtam emiatt. A probléma az volt, hogy rossz helyen volt a két jumperból az egyik.
Ebből jöttem rá: "A front right a kétoldalon össze van zárva egy jumperrel és ue. a left -el is" Néztem az alaplap leírását és akkor esett le.
Valószínű, hogy egyszer szereltem és rossz helyre tettem vissza.
Üdv: Csirkecsaba
|
szomb. jún. 25, 2005 15:21 |
|
|
nacorvus
a fórum lelke
Csatlakozott: vas. szept. 12, 2004 18:08 Hozzászólások: 6037 Tartózkodási hely: Usa
|
NA,helyzet a következő:-mert elóször nekem is tök homály volt a tüskegyüjemény -
A házon az előlapi audio (alapkiépítesben) mic.,headphone,+a 2db usb-de ez most,per pillanat érdektelen
a sp in-out érdektelen lévén digitális hang ki bemenet tehát üresen marad,ha csak nincs ilyen erőködödőd ami ezt fogadni tudja.
A front right a kétoldalon össze van zárva egy jumperrel és ue. a left -el is
ezeket le kell tépned és a helyére a megfeleő előlapi dugókat rászerkeszeteni(2-2)
A VCC-re csak akkor van szükséged,ha "kapcsólós-elcret" mikrofonod van.
A GND közösítve van a micr. és a fejhalg.(90%)de,előtte mérd meg
tehát egy GND kábel elég ,tehát a másik üresben fityeg
A no conn gondolom világos
|
pén. jún. 24, 2005 20:06 |
|
|
csirkecsaba
arany tag
|
Sziasztok!
Támadt egy ötletem, csak a kivitelezésével van problémám.
Szóval gondolkodtam a probléma megoldásán és az jutott eszembe, hogy van nekem egy s1690-es házam, melynek az elején van audio kimenet is.
Tanulmányoztam a nf7-s hez adott használati útmutatót és meg is találtam az alalapon az audio kivezetést FPIO2 néven.
És itt elakadtam. Mikor megvettem a házat kiszedtem az elejéből a kábeleket, mert nem volt rá szükség. A kábelek persze megvannak csak már nem tudom melyik volt az audio. 2-re leszűkítettem a lehetőséget.
1. l-in, l-out, mic-in,gnd, másik fele: r-out, r-in, mic-in, gnd
2. tpb-,tpa-,vcc,gnd,
Szerintem az első lesz aaz audio kábel. Tudnátok segiteni abban hogy kössem rá az alaplapra?
az FPIO2 kiosztása:
mic - gnd
no conn. - vcc
front right - front right
no conn. - no pin
front left - front left
gnd - spdi-in
vcc - spdif-out
Miért van kétszer a front right és a left és mit jelent a vcc, no conn. spdi?
A válaszokat előre is köszönöm.
Csirkecsaba
|
pén. jún. 24, 2005 14:52 |
|
|
csirkecsaba
arany tag
|
Igen SoundStorm-os.
|
szer. jún. 22, 2005 16:51 |
|
|
StSanya
platina tag
|
csirkecsaba!
Egyébként SoundStorm-os a hangkeltő Mert akkor tényleg kár lenne érte...
Ha viszont nem, akkor a gányolás helyett, lehet jobb, bár picivel drágább megoldás egy külső hangkártya beszerzése... Még egy SB Live is jobb a sima AC97-eseknél...
|
szer. jún. 22, 2005 14:36 |
|
|
csirkecsaba
arany tag
|
Próbáltam mozgatni is, de akkor is csak az egyik oldal szól.
Hogy lehetne kicsierélni azt az egy kimenetet, mert úgy látom egy fém burkolat veszi körülaz egészet?
|
szer. jún. 22, 2005 10:48 |
|
|
energoman
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2584 Tartózkodási hely: miskolc
|
Szerintem is!
De ha eza baj akkor ne szereld hanem cseréld. És ne utángyértottat, egy elektrós boltból, hanem keress valmami rossz walkman-t vagy hasonlót és abból szereld ki, ezt azért mert az utángyártottak hamar tönkremennek. Az egér microkapcsolóival jártam igy, mert az utángyártott 2hétig se ment. Egy kidobásraváró egérből kiszereltem, igy már 1,5 év megy (kop-kop)
|
szer. jún. 22, 2005 10:43 |
|
|
Salvatore Salvataggio
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 8673 Tartózkodási hely: Ahol fikázni könnyű alkotni nehéz!
|
vagy csak simán a kimenet ment tönkre. próbáltad mozgatni? lehet kontaktos lett.
|
szer. jún. 22, 2005 10:28 |
|
|
csirkecsaba
arany tag
|
Kedves Fórumozók!
Nagy gondban vagyok, ezért kérem a hozzáértők segítségét.
Adott egy Abit NF7-S alaplap amelynek a "zöld" audio kimenetére hifi van kötve. Már vagy 2 éve tökéletesen működött, amikor kb 4 hónapja azt vettem észre, hogy csak a bal hangszóró szól. Gondoltam biztos az xp vagy az nvidia drivere szórakozik.
Ma jutottam el oda, hogy lett egy szabad délutánom, újratelepítettem mindent de a probléma megmaradt. A kábel amivel a hifire kötöttem tuti jó, mert ha fejhallgatót dugok bele, annak is csak a az egyik fele szól.
Mit tudok tenni? Próbáltam már a hozzáadott régi, de eredeti driverekkel és próbáltam vadi új driverekkel is. Lehet az, h tönkremegy a kimeneten az egyik csatorna?
Válaszaitokat előre is köszönöm.
Üdv: Csirkecsaba
|
kedd jún. 21, 2005 20:19 |
|
|
Salvatore Salvataggio
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 8673 Tartózkodási hely: Ahol fikázni könnyű alkotni nehéz!
|
nézd meg a hangkártya nincs e egy IRQ-n valamivel. Lehet a megszakítások miatt recseg, de az is lehet hogy driver probléma. szedd le a legújabb drivert és frissítsd.
|
csüt. jún. 02, 2005 19:34 |
|
|
rexa
vas-tag
|
nagyon recseg a hang...
sziasztok
Kellene egy kis segítség:
Vettem egy asus p4p800s-x alaplapot és játékoknál nagyon recseg a hang.
Minden más alkalmazásnál tökéletes( filmek,tv stb)
Játék közben is változó ha egy játéknál pl nem mozgok és az eget vagy a földet nézem akkor alig hallatszik de ha sok minden van a képen akkor nagyon hangos.
Na ez biztos nem érthető:)
azért ha valakinek van ötlete...előre is köszi
|
szer. jún. 01, 2005 20:59 |
|
|
Charlie61
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 834 Tartózkodási hely: "Acélváros"
|
Mint fentebb írtam, úgyis a saját véleményedre van bízva a döntés, a meghallgatás alapján.
Nekem nforce2-es lapom van, az sztem nem azt a hangkeltőt használja.
|
kedd márc. 15, 2005 14:54 |
|
|
Katica1
ezüst tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 88 Tartózkodási hely: Gép előtt
|
Nem, nem próbáltam még ki, mert még nem kaptam procit. További vélemény?
|
hétf. márc. 14, 2005 19:56 |
|
|
Charlie61
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 834 Tartózkodási hely: "Acélváros"
|
Azóta már biztos kipróbáltad, de én javaslom, hogy először az alaplapon lévőt telepítsd fel, és a meghallgatás után Te döntsd el, hogy megfelel-e a rendszereden hallgatva. Gondolom az SB-t is ezeken a hangfalakon használtad, ezután el tudod dönteni, hogy melyik legyen.
|
hétf. márc. 14, 2005 16:03 |
|
|
Katica1
ezüst tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 88 Tartózkodási hely: Gép előtt
|
Sziasztok!
Vettem egy Asus P5AD2-E Premium alaplapot. Ezeken az új alaplapokon milyenek az integrált hangkártyák? Mert eddig egy SB Live! 5.1-et használtam Asus P4C800-E Deluxe lapban. Van olyan vagy jobb minőségű az integrált, mint az SB? Mert akkor feleslegesen nem teszem bele, ha nem muszáj.
Előre is köszönöm a válaszokat!
|
szomb. márc. 12, 2005 21:34 |
|
|
MaXimiliam
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 753 Tartózkodási hely: Budapest
|
Két dolog lehet gyanús: esetleg a Line-in-be dugtad csak nem...
Vagy a drivered kutyul meg valamit, és mégsem bemenetként üzemel a mic bemenet.
Láttunk már ilyet. Próbáld ki az összes lyukat, majd próbálj letölteni újab drivert.
|
szer. márc. 02, 2005 15:26 |
|
|
energoman
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2584 Tartózkodási hely: miskolc
|
nacorvus: egy kicsit régire válaszoltán de mindegy.
egyébként az rca szerintem csak a csatlakozás tipusa. azon mehetbár mi. Pl.: videójel analógban tv-hez, vagy digitális mitudoménminek.
snapscan: Van a Vezérlőpult/Hangbeállitások között egy mikrofon beállitó varázsló, ebben lehet a gerjedés elkerüléséhez beállitani a mikrofon/hangrendszer-t hangerejét.
Más ötletem nincs csak a driver maradt.
üdv
|
kedd márc. 01, 2005 13:49 |
|
|
nacorvus
a fórum lelke
|
@TTamas
Idézet: .... optikai kimenet van a DVD-n pedig RCA ami elvileg digitális.
És ezt kitől hallottad,hogy az RCA digitális
Belü:+.avagy melegpont,kivi: a test.Hol van itt 1 és 0
És akkor hol van a digi-optó fogadórész?
|
hétf. feb. 28, 2005 19:16 |
|
|
snapscan
platina tag
|
Sziasztok,
van némi problémám a topic végig olvasása után is.
Úgy egy hete kötötték be az ADSL-t, haveromékkal ma próbáltuk a SKYPE progit. Vettem mikrofonos fejhallgatót, haveromnál próbáltuk, műxik, jó, szép, stb.
Itthon bedugom, a mikrofonnak alig-alig van hangereje. Olyannyira, hogy amikor a windows-al szeretném beállíttatni automatán a hangerőket, nem hagyja magát, mondván, hogy nem hallja a mikrofonba olvasott szöveget. Nem is csodálom. A record eszközöknél a mikrofon van kiválasztva, hangereje fullra van állítva (bár valamiért ugyanakkora az erősítése minimumra állítva is). A kimenő hangerőnél a mikrofon hangereje középállásban (fő hangerő maxon) már kissé hallható ha ordítok bele, alatta nem igazán. Feljebb tekerve meg csak zúg (nem sípol, mint egy normál erősítő-mikrofon páros gerjedése, csak úgy kb. 3kHz-en zúg). Van egy mikrofon boost opció is, amit kipipálva minden mikrofon hangerőtől függetlenül a fő hangerő állítóval beállított hangun zúg mint állat (mélyebben). Kártya install természetesen fenn van, ott állítgatom, be van állítva a 2 hangszórós üzemmód, még ki is rajzolja a progi, hogy a mikrofon bemenet ilyenkor valóban mikrofon bemenetként funkcionál.
Kérdés:
mi a fenéért ilyen halk nálam a mikrofon???
Ha nem előtte próbáltuk volna...
Please, help!!
|
vas. feb. 27, 2005 21:27 |
|
|
TTamas
ezüst tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 35 Tartózkodási hely: Dunakeszi
|
Nekem is lenne egy kérdésem, az alaplapomon optikai kimenet van a DVD-n pedig RCA ami elvileg digitális. Mivel tudom ezeket összekötni?
|
vas. okt. 03, 2004 12:30 |
|
|
Hannibal
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 6486 Tartózkodási hely: Bonyhád - BP
|
Na! Hazaértem. Kipróbltam a drivert, semmi változás. Ugyanúgy jön ki a hang a microfonon. V.melyik hétvégén kijön ismerős, megnézi, aztán ha ő se tud semmit, akkor megy vissza a boltba a gép.
|
pén. okt. 01, 2004 21:27 |
|
|
Hannibal
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 6486 Tartózkodási hely: Bonyhád - BP
|
Köszi fxdx! Mivel hétközben koleszba vagyok, hétvégén kipróbálom.
|
hétf. szept. 27, 2004 13:30 |
|
|
fxdx
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 674 Tartózkodási hely: Salgótarján
|
Szer ezt próbáld ki: NF7S-win2kxp.exe Driver Issue Date:2003/03/21 . Hátha.
innen:
http://www.abit.com.tw/page/en/download ... E=Socket+A
Előtte jól takarítsd le a régit.
|
vas. szept. 26, 2004 10:49 |
|
|
Hannibal
Moderátor
|
Új gépet vettem, és arra tettem fel win Xp-t. Nekem ilyen soundstorm nincs a gépen, legalábbis nem találtam. Esetleg tudnátok ajánlani valami driver lelőhelyet, ahonnan le tudnék tölteni régebbit?
Köszönöm szépen.
|
vas. szept. 26, 2004 10:25 |
|
|
fxdx
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 674 Tartózkodási hely: Salgótarján
|
Hannibal
Jól érted.
Itthon egy 1db nf7-s és 1db nf7 lapom is van, a win-es beállításoknál nekem meg sem jelenik, hogy a kimenetet átirányítsa a mic-re, csak a soundstorm vezérlő pultnál. (NF7-S 5.1-ben az NF7 sztereóban megy.) Kb 3mp-ig tartott beállítani mindent. Mikrofon is megy persze. Nekem a drájver gyanús. Valami régebbi drájverrel próbálkoznék, az újak nekem gyanúsak.
Ja. Neked most hogy van ez? Vettél egy új gépet, lapot és felraktad a wint, vagy csak lapot cseréltél és fel a drájver?
És melyik win?
|
vas. szept. 26, 2004 6:28 |
|
|
Hannibal
Moderátor
|
Elmélkedtem egy kicsit.
Tehát 5.1=6 csatorna = 3X2 csatorna. Ebből az követketik, hogy nekem három luk kell az 5.1-hez, mivel mindegyik jack stereo. Akkor 2 szabadon marad, gondolom ez lesz a microfon és a line in, mivel oda nincs más írva.
MaXimiliam akkor erre értette ezt: "mindennek megvan a maga lyuka ".
Akkor én tudom használni az 5.1-et és a microfont együtt. Elvileg.
Akkor a windowsba mért azt tudom állítani, hogy a microfonon jöjjön a center+subwoofer és line in-en a hátsó hangszórók????? A windows nem ismeri fel a lapot rendesen?????
Nekem ez már bonyolult!
Ha hülyeségeket írtam légyszi helyesbítsetek, és ha tudtok építő jellegű ötleteket, ne tartsátok magatokba!
|
szomb. szept. 25, 2004 22:46 |
|
|
Hannibal
Moderátor
|
A könyvében valami olyasmi van (szerény angoltudásom szerint), sárga: center/subwoofer; fekete: rear left/rear right; zöld: Front left/front right vagy a 2 csatornás audiórendszer dugója (ide dugtam be a hangszórót); kék: line in; piros: mic in (itt a mikrofon).
|
pén. szept. 24, 2004 16:37 |
|
|
energoman
gyémánt tag
|
Off vagy nem
Maximiliam:"Így mindennek megvan a maga lyuka "
Hát ez tényleg imigyen van.
Megj.:Egyébként mindenkinek Jancsiszög
|
hétf. szept. 20, 2004 12:36 |
|
|
MaXimiliam
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 753 Tartózkodási hely: Budapest
|
Hmmm! Érdekes! Rettentő érdekes.
Hannibal! Ha tényleg öt jack lyuk van, akkor ott nem lehet állítani driverből semmit. Így mindennek megvan a maga lyuka , és ott kellene neki muzsikálni, vagy bemenő jelre várni.
De akkro a line-in megy? Én oda a hifit szoktam dugni... van hifid?
Használhatnád erősítőnek (mic -> Hifi -> line-in)
Mondjuk érdekes ágyúval verébre szaga lenne a dolognak, viszont menne.
Ha garis, vidd vissza a rákba, ha nem, vegyél 1000Ft-ért egy pci-s hangkártyát.
|
hétf. szept. 20, 2004 12:33 |
|
|
fxdx
platina tag
|
A mic kb 1mV-ot ad ki, a line_in-nek meg legalább 100mV kell. (meg az impedanciákban is van különbség.)
Mikrofont erősítőn keresztül lehet rákötni.
|
szomb. szept. 18, 2004 18:54 |
|
|
Hannibal
Moderátor
|
Tehát mikrofonomat akarom használni, 5.1-et nem (nincs is mihez használjam). Próbáltam két realtekes meghajtóprogit és azt ami a CD-n van. Az alaplap márkája ABIT. Összesen 5 jack dugó van rajta : zöld: itt a hangszóró, kék: line in, piros:mikrofon, feket:üres, sárga:üres. És van egy optikai kimenet vagy mi a fene, ami nem tudom mire való.
Line in-er nem lehetne vhogy a mikrofont rákötni?
|
szomb. szept. 18, 2004 18:35 |
|
|
vier
ezüst tag
|
hali!
Közben megoldódott a problémám. Egyszerűen felmásoltam a vinyóra. Működik, kipróbáltam a teszten. Minden ok.
|
szomb. szept. 18, 2004 7:46 |
|
|
fxdx
platina tag
|
Ha jóltom, az csak az MCP-T-s chippel működik, vagyis a Delux verziónál.
|
pén. szept. 17, 2004 19:48 |
|
|
vier
ezüst tag
|
Hali!
Nekem szintén az asus a7n8x alaplapommal van bajom. Nem telepíti fel a telepítője a soundmanager programot, amiről azt hallaootam, hogy ott sok mindent lehet állítgatni. Volt valakinek hasonló gondja ezzel a lappal?
Ha tudtok, légyszi segítsetek.
Előre is köszi
|
pén. szept. 17, 2004 5:41 |
|
|
fxdx
platina tag
|
A www.asus-on A7n8xe drájvereinél van egy "swap"-valami nevű program, ami helyrehozta a hangcsatornák össze-visszaságát az Asus-nforceos lapokon.
|
szer. szept. 15, 2004 19:37 |
|
|
MaXimiliam
platina tag
|
Volt egy gyártó (talán nem is egy) akinek a kimenetei össze-vissza kuszálódtak.
Ha "ki" volt állítva akkor bemenő jelre várt, ha "be" akkor meg a mikrofonnak nyomta a basszust
A gyártó amellett, hogy szidta a hangproci gyártóját, kiadott egy javított drivert, amivel mindent helyreraktak.
Nem tudom melyik gyártó volt, és Hannibal alaplapjának a gyártóját sem (az hogy NF7 az elég kevés)
Utánanézhetek ha nagyon fontos, de az ügyet szerintem nem lendítené előrébb, ugyanis Hannibal írta, hogy driverügyben mindent kipróbált.
|
szer. szept. 15, 2004 10:11 |
|
|
energoman
gyémánt tag
|
Hannibál: Én ugy tudom ennek a lapnak 3 jack dugója van( összesen 6 csatorna mert mind stereó). Ugye?
Használsz 5.1-et? Mert ha igen akkor a mikrofon esélytelen, mert vagy 5.1 vagy mikrofon! Ezt mind driverrel tudod állitani hogy melyik csatornára mi menjen.
Ez vonatkozik wid2 -nak is mert ő pedig 5.1 et akart.
Egyébként az alaplapi hang, vga........ mindennek az alaplapi telepítőCD-n kell lennie.
Volt hogy nekem sem ment valami driver telepitő, ha önkicsomagoló exe-ben van. Ilyenkor érdemes előtte valahova kicsomagolni, és ugy telepiteni.
|
szer. szept. 15, 2004 8:49 |
|
|
MaXimiliam
platina tag
|
Ha jól emlékszem, ez driver probléma, de mivel írtad, hogy mindent kipróbáltál, nem az...
Ha garis, és nem szereted a lapot /vagy fejleszteni akarsz/ vidd vissza hogy rossz, és kérsz egy másikat, jobbat...Persze ezzel azt is feltételezem, hogy nem a M!$+rá1ban vetted
Viszont egy BIOS frissítést azért kipróbálnék.
|
kedd szept. 14, 2004 13:27 |
|
|
Hannibal
Moderátor
|
MaXimiliam írta: Aludtam egyet, mennyivel jobb... Hannibal szóval te a mikrofon bemenetet akarod kimenetnek használni?? Azzal csak az a baj /nem 1000%/, hogy a mikrofon csatik mono-k szoknak lenni, így a stereo fülesnek csak az egyik fele szól.
Na szóval. Kezdjük előlről, hogy mindenkinek éthető legyen!!
Van egy NF7-es lapom. És én azt szeretném, hogy működjön a mirofonom!, DE nem működk.
Próbléma leírása: Ha bedugom a hangszórót a mikrofonnak szánt bemenetre, akkor rendes sztereó hang jön ki rajta, mintha a rendes hangszóró kimenetre dugnám.
Beavatkozások: Driver újratelepítés, sikertelenség. Leszedtem egy progit az nvidia oldaláról, melybe belehet állítani, hogy 2 hangszórót, 4 hangszórót vagy 5.1-et használok. Kéthangszóróra állítottam be. Nem használt. A mikrofont kimenetként lenémítottam a programban, nem használt. Egyedül akkor marad csendbe, ha azt állítom be, hogy a mikrofonba van dugva a mélynyomó és még valami (pontosan nem tudom). Csak az a baj ezzel, hogy akkor hang se ki se be nem megy.
Gondoltam arra, hogy a line in-t használni mikrofonnak, mivel ha a videó hangkimentét összekötöm a line in-nel, akkor fel tudom venni a söveget. Esetleg ezt nem lehetne megvalósítani?
Vagy az lehet, hogy hibás a lap és ezért nem működik?
Ötlet?
|
kedd szept. 14, 2004 13:02 |
|
|
.djsms.
gyémánt tag
|
wid2 írta: Nekem agy NF7 alaplapom van és azon is csak a LINE kimenet müködik az 5.1 nem se a center kimenet se a többi nem megy. Valamit be kell állitani vagy nem jó a lap? Tud valaki segiteni? Kösz
na ezzel én is szívtam jól
nekem csak akkor hajlandó 5.1-en menni, ha bekapcsolás előtt csatlakoztatom a hangcuccokat! Ellenkező esetben ha fejenállok se szólal meg a többi kimenet!
továbbá driverrel is sokat küzdöttem, mire sikerült beállítani (pedig nem vagyok azért kezdő annyira )
nf7-ben valami nem 100 az tuti. Az sb-men azonnal megy rendesen, sőt még egy gagyi cmi-vel is ment!
|
kedd szept. 14, 2004 8:08 |
|
|
MaXimiliam
platina tag
|
Aludtam egyet, mennyivel jobb...
Hannibal szóval te a mikrofon bemenetet akarod kimenetnek használni??
Azzal csak az a baj /nem 1000%/, hogy a mikrofon csatik mono-k szoknak lenni, így a stereo fülesnek csak az egyik fele szól.
|
kedd szept. 14, 2004 7:16 |
|
|
Charlie61
platina tag
|
kispedro !
Valszeg nálad is az a helyzet, amit MaXimiliam írt, nekem az Asus lap
szintén ily módon adhat az előlapra vonal, illetve miki csatlakozót.
(illetve csak adhatott, amíg jobb létre nem szenderült a hangcsip)
|
hétf. szept. 13, 2004 17:26 |
|
|
MaXimiliam
platina tag
|
Húha! De kusza ez a topic...
Kispedro-nak válaszonék, mert az ő problémáját fel tudtam fogni /lehet hogy az agyam fele még nyaral??/.
1 - Nekem az Codegen házamban az előlapi kibemenetek jack-ban végződnek, így nem tudom rádugni az alaplapra, viszont kaptam egy helyes kis lyukas hátlemezkét, amin kifér a drót, és be tudom dugni a lyukba /elég idétlenül nézne ki/
2 - Ugyan Abit alaplapom van, de azokon a csatlakozókon van 1-2 jumpi, ami letiltja az alaplapi kivezetést, tehát amíg azt le nem veszem, nem szólna /nem nézlek lámának, csak siklottam már el én is ilyen dolog fölött/
A többieket még mindig nem értem... nem szól, csak az egyik füles, ha a mikrofonbemenetre kötöd? He??
|
hétf. szept. 13, 2004 15:29 |
|
|
nszabolcs
ezüst tag
|
Na akkor vmit felreertettem. Az MSI meg a realtek ugy jon ide hogy az msin is az a chipset van mint az nf7-en (nforce2), ha jol tudom akkor a sima nf7 sem soundstormos, es itt jon kepbe a realtek, mert o csartja a hangchipet. A mikrofonos prblemet passzolom. Ha nem jon ki semmi, akkor biza be kene hogy menjen . Talan szedd le a drivert, majd rakd fel ujra...
|
hétf. szept. 13, 2004 14:58 |
|
|
Hannibal
Moderátor
|
nszabolcs írta: Hannibal: Az alaplapomhoz adott driverrel nekem sem ment az 5.1, de a realtektol letoltottel mar minden ment szepen(MSI K7N2-Delta-L). Proba szekerce...
Ezt nem igazán értem!
1. Realtek hogy jön ide?
2. MSI hogy jön ide?
3. Nekem az 5.1-re semmi szükségem, csak a mikrofonom kéne működjön!
|
szomb. szept. 04, 2004 21:26 |
|
|
nszabolcs
ezüst tag
|
Hannibal: Az alaplapomhoz adott driverrel nekem sem ment az 5.1, de a realtektol letoltottel mar minden ment szepen(MSI K7N2-Delta-L). Proba szekerce...
|
szomb. szept. 04, 2004 10:25 |
|
|
fxdx
platina tag
|
Az NF7 -nél nem tud feltelepülni az az nvidia hangkezelő, gondolom a T betű hiánya miatt. (MCP-T vs MCP)
Oda menj, hogy "vezpult/hangok.../hangok és audió eszközök/hangerő/hangszóró beállításai/speciáls"(gomb). Itt állhatsz rá 5.1-re.
|
szomb. szept. 04, 2004 7:18 |
|
|
Hannibal
Moderátor
|
Thomas írta: Archon írta: A kis hangerőikonon a tálca jobb sarkán ha nyomsz egy jobb klikket, feljön egy menü, kettő választási llehetőséggel. Itt tudsz hangtulajdonságot, illetve hangerőt állítani. Itt a megoldás a problémádra Hannibal! Az Nforce driver alapban tartalmazza ezt a progit.
A hangtulajdonságoknál felvételre és lejátszásra az nvidia nforce audio van betéve (nincs is más). Ha átállítom, hogy a micropohononjöjjön a középső hangszóró és a mélynyomó (center speaker and subwoofer connected to Microphone), akkor egy deci hang nem jön a microphonon, de nem is megy be. Ötlet?
|
pén. szept. 03, 2004 17:31 |
|
|