Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: szomb. jan. 04, 2025 1:52

Hozzászólás a témához  [ 35 hozzászólás ] 
Olcsó nyomtatót otthonra 
Szerző Üzenet
gyémánt tag

Hozzászólás 
McLaca írta:
Gondolom, nem bántad meg :)
Én is szemeztem vele, de sajnos most erre nem volt pénzmag.

Üdv!

Majd kiderul hosszutavon. :-)

adamec22:
Kiskerben brutto 13.480-ert lattam eddig.

szomb. nov. 26, 2005 17:59
Profil Privát üzenet küldése
platina tag

Hozzászólás 
Samsung ML1610D2

Toner cartridge ML-1610 típusú nyomtatóhoz (2000 lap)

12500,- NAGYKER

szomb. nov. 26, 2005 17:36
a fórum lelke

Hozzászólás 
Gondolom, nem bántad meg :)
Én is szemeztem vele, de sajnos most erre nem volt pénzmag.

Üdv!

szomb. nov. 26, 2005 17:17
gyémánt tag

Hozzászólás 
tibuu írta:
Xerox Phaser 3117-rol velemeny? Ha ismeri valaki egyaltalan. :)

20ert vesztegetik az Intersparban es a Metroban is.

Vegul Samsung ML-1610-es nyomtato lett. :-)

szomb. nov. 26, 2005 13:11
gyémánt tag

Hozzászólás 
Samsung ML-4600-ról van valakinek tapasztalata?

http://www.pcstats.com/articleview.cfm?articleID=639

8k-ért lenne egy 3/4-ig lévő tonerrel.

hétf. nov. 21, 2005 1:05
Profil Privát üzenet küldése Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
Xerox Phaser 3117-rol velemeny? Ha ismeri valaki egyaltalan. :)

20ert vesztegetik az Intersparban es a Metroban is.

pén. nov. 18, 2005 18:41
Moderátor

Hozzászólás 
McLaca írta:
Neked elhiszem, hogy igaz :D
Viszont felmerült bennem egy kérdés: ezeket a már nyomtatott, és valamilyen festéket tartalmazó lapokat biztosan jó ötlet a nyomiba gyömöszölni? Az égetőhenger nem biztos, hogy díjazni fogja a más féle vegyi anyagot, mint amire tervezték.

Nem próbáltam még ki, de nem mondasz hülyeséget... De egy laptól még nem lesz semmi baja, a gyűrődés miatt kipróbálom. Amúgy raktunk már (kényszerűségből) annak idején a volt sulimban a HP lézerbe keménypapírt (márványmintával), na az se szerette, de azért kinyomtatta mindet.

csüt. okt. 27, 2005 17:36
a fórum lelke

Hozzászólás 
Neked elhiszem, hogy igaz :D
Viszont felmerült bennem egy kérdés: ezeket a már nyomtatott, és valamilyen festéket tartalmazó lapokat biztosan jó ötlet a nyomiba gyömöszölni? Az égetőhenger nem biztos, hogy díjazni fogja a más féle vegyi anyagot, mint amire tervezték.

Megnéztem közben a duplexes Samsung nyomikat, de a mono-k közül csak egyet találtam, az ML-2550-et, de az nagyon drága és nagy is. Viszont a színesekben mindben van (az aktuális modellek között).
Azt hiszem, maradok a kézzel forgatásnál :)

Üdv!

csüt. okt. 27, 2005 14:40
Moderátor

Hozzászólás 
Két A4-es borítékban hozták ki. Gondolj el egy hónapot lebontva, 30 másodpercenként egy-egy sornyi WAP bejegyzéssel és néhány fillérrel (összforgalom kb. 5-600 Ft-ot tett ki, megkergült a T68-am, folyamatosan visszamászott a WAPra). Kereken 100 oldal volt (vagy lehet, hogy itt már nem akarták tovább nyomtatni :))) Szkenneljek egy oldalt? :)
Na de ne offoljunk tovább...

csüt. okt. 27, 2005 14:04
a fórum lelke

Hozzászólás 
Dester írta:
McLaca írta:
Dester: szerintem a papír a ludas a dologban, nem szeresse az égetőhengert :D

Na ez könnyen lehet! De a múltkor kértem a pannontól hívásrészletezést papíron [...] keletkezett mintegy 100 oldalnyi WAP forgalom [...]

:shock:
Ez komoly?

Üdv!

csüt. okt. 27, 2005 13:22
Moderátor

Hozzászólás 
McLaca írta:

Na ez könnyen lehet! De a múltkor kértem a pannontól hívásrészletezést papíron (ha már ingyen van), és mivel az akkori telefonom rendszeresen felmászott félpercenként a wapra, keletkezett mintegy 100 oldalnyi WAP forgalom, néhány fillérrel minden sorban :) Szóval van selejtlapom, majd etetek a nyomtatóval ilyet is. Hátha a pannonnál nem tecsó gazdaságos lapra nyomtatnak :D

csüt. okt. 27, 2005 12:47
a fórum lelke

Hozzászólás 
Egyébként a tesztekben is jól szerepel a zumzung lasernyomi kollekció. Szerintem a 15.000Ft/3000 lap nagyon is jó, ugyanis az én olcsónak mondható Canon fekete patronom egy S520 SOHO nyomiba 3200 pénz, de 500 lapnál többet még nem sikerült belőle kisajtolnom. Vagy még annyit se... És ez olcsó (gyári) fekete patron! Tehát nem az általános fajta, ahol 7-9 ezres/500-700 olda.
Én egyébként a zumzungokhoz 12.000-ért láttam 2000 lap kapacitású tonert.
Ez a gyári duplex dolog érdekel, ugyanis el van döntve, hogy egyelőre ha jobbat nem találok, itthon is laserre lesz cserélve a tintaköpő, de ha már laser, akkor legyen duplex egysége is :D

glad: ez a hybrid nyomi érdekesen hangzik, bár gondolom, az opciónak ára is van, meg a patronjainak is. A bajom vele egyedül az, hogy ami "opció", az általában mindig megsínyli. Kicsit olyan ez, mint a kombinált mosó-szárítógépek :), se mosni, se szárítani nem lehet velük rendesen. :lol:
A zumzungtól a számítástechnikában a memóriák terén nem indokolt az ódzkodás, ahogy a nyomiknál sem, azonban ODD-k terén indokolt. :D Egyéb területeken is csak az audiotechnikában mellőzendő.

Üdv!

csüt. okt. 27, 2005 11:11
Moderátor

Hozzászólás 
Majd kipróbálom újra, mert azóta se nyomtattam vele. Lehet, hogy rendbejön egy idő után :)

szer. okt. 26, 2005 10:36
arany tag

Hozzászólás 
Köszi a segítséget mindenkinek. Megvettem az ML-1610-es Samsungot. Remélem, jó lesz.

Dester, nekem egyáltalán nem látszik az a gyűrődés a papíron.

Zsolti

szer. okt. 26, 2005 9:54
arany tag

Hozzászólás 
Ebben a pillanatban került hozzám egy prospektus.

HP Laser jet 1020 br. 28ezer
opcionális Photoret 6 tintás rendszer.

Végül is ha valaki a lézert preferálja, de esetleg fotónyomtatásra is vágyik, akkor nem tünik olyan rossznak ez a hibrid.
Bár én csak most ezt a szoró anyagot láttam a gépet nem.

pén. okt. 21, 2005 21:33
Moderátor

Hozzászólás 
Ha úgy alakul, teszek fel róla egy fotót. Nameg hátha kinövi. :D

pén. okt. 21, 2005 21:23
arany tag

Hozzászólás 
Dester írta:
glad: azt mondod, hogy lehet, hogy ez a nyomtató tud egyszerre mindkét oldalra nyomtatni? Megmondom őszintén, ezt nem néztem, de eszembe se jutott volna.

Most konkrétan a te nyomtatódat nem tudom, de van olyan samsung amely alapban tudja.
A nyomtató menüjében állítható.
Ráadásul nem csak szimplán kétoldalasan jön már ki az anyag hanem elég sok opció is állítható még (pl behúzások a kétoldalnak megfelelően váltakozzanak, szemben álló oldalak, stb)

----------------------

Most megnéztem sajna mégse tudja :?
Akkor viszon tényleg furcsa a lap hajtogatás....

pén. okt. 21, 2005 20:42
Moderátor

Hozzászólás 
glad: azt mondod, hogy lehet, hogy ez a nyomtató tud egyszerre mindkét oldalra nyomtatni? Megmondom őszintén, ezt nem néztem, de eszembe se jutott volna.

pén. okt. 21, 2005 19:42
arany tag

Hozzászólás 
Dester írta:
glad: igen. Közben utánakérdeztem a tonernek is: aki sokat nyomtat, annak nem éri meg. Eredeti toner boltból hozzá 15e Ft (3000 lapos).

Ja gondoltam, amikor írtad a furcsa hajtást.
Nem rég néztem a samsung nyomtatókat és akkor meglepet, hogy egyes samsung lézerek alapban tudják a kétoldalas nyomtatást (amit más csak opcióban). Ehhez pedig elég csavaros utja kell, hogy legyen a gépen belül. Gondolom ez a henger elrendezés a sima papíron is nyomot hagy... :roll:
Persze csak tipp.

Takibaa:
Jól hangzik, de azért én húzodzkodom használtat venni egyes dolgoknál (amiben jelentős mozgó alkatrész van).
Az a baj, hogy a garancia se vonatkozik mindenre (pl.: rondán nyomtat). Persze sima szövegnél mindegy, meg aztán megértem, hogy a pénz is nagy úr (gyakran érzem én is :oops: ).

OKI val óvatossan.
Nem rég néztem a színesüket és drága volt a kellék hozzá + egyedi a technológiájuk (ami persze lehet jó is meg rossz is, de én is kiváncsi lennék hogy mi a tapasztalat akinek van ilyen).

pén. okt. 21, 2005 17:40
Moderátor

Hozzászólás 
glad: igen. Közben utánakérdeztem a tonernek is: aki sokat nyomtat, annak nem éri meg. Eredeti toner boltból hozzá 15e Ft (3000 lapos).

pén. okt. 21, 2005 16:11
platina tag

Hozzászólás 
Én is a lézert támogatom, de ha tizenezer HUF körül érdekel, van egy bolt, ahol használtan OKIPAGE nyomikat adnak 12,9k áron, kis ráfizetéssel akár 1 év garival is, az utántöltött toner pedig 4e HUF hozzá náluk. Jah, nem ragaszkodnak hozzá, hogy ott vegyél tonert. A garancia a fényhengerre is vonatkozik.

www.unicomp.hu

Fritz Tibort kell keresni

vagy

http://www.vatera.hu/item/view/real.php?cod=3508801

pén. okt. 21, 2005 10:48
arany tag

Hozzászólás 
Dester írta:
Kipróbáltam a nyomtatót, de még csak 2 tesztoldalt nyomtattam vele. A sebessége megfelelő, a hangja sem túl izmos, viszont érdekesen "gyűri meg" a lapot kiadás után: mintha a lap 4 25%-os részre lenne osztva, úgy meghajlik keskeny U alakban (keresztben) 3 helyen. Sose láttam még ilyet... Amúgy nem zavar. Nem maszatol, minden rendben van vele.
A szoftvere nagyon egyszerű, de a lényeges dolgokat tudja: takarékos nyomtatás, több oldal elrendezése egy lapra, stb. Ennyi pénzért megérte.

Alulról szedi a papírt?

csüt. okt. 20, 2005 23:18
Moderátor

Hozzászólás 
Kipróbáltam a nyomtatót, de még csak 2 tesztoldalt nyomtattam vele. A sebessége megfelelő, a hangja sem túl izmos, viszont érdekesen "gyűri meg" a lapot kiadás után: mintha a lap 4 25%-os részre lenne osztva, úgy meghajlik keskeny U alakban (keresztben) 3 helyen. Sose láttam még ilyet... Amúgy nem zavar. Nem maszatol, minden rendben van vele.
A szoftvere nagyon egyszerű, de a lényeges dolgokat tudja: takarékos nyomtatás, több oldal elrendezése egy lapra, stb. Ennyi pénzért megérte.

csüt. okt. 20, 2005 23:04
arany tag

Hozzászólás 
lzsolti írta:
Egyáltalán nem baj, ha fekete-fehér. A Deskjet 600-as is színes, de a hozzá kapott színes patront szerintem nem is nagyon használtam el. Csak dokumentumokat, leveleket, kimutatásokat szoktam nyomtatni, meg néha borítékékat, és ajánlott levéhez nyomtatványt. 30-40 borítékot ugyanis nem szeretek megcímezni. :) Ja, az jó lenne, ha ez könnyen menne a nyomtatóval.

Zsolti

Nekem korábban HP ff lézer volt most váltottam színes lézerre, szóval benne vagyok a témában. :)
Pl nekem is fontos volt a borítékra nyomtatás és habár elméletileg az Epson is tudja a gyakorlatban nem bírta (nem volt kézi adagolója.
Ezzel szembe a HP probléma nélkül viszi.
Amúgy tintasugarasban nekem nem a HP lenne az első de lézerben igen.

A Samsung is nagyon jó papírforma szerint, de kevés tapasztalatot hallotam róla. Más területen kerülném a samsungot, de a lézerben állítólag xerox belső van :?:
Most az irodánban van egy samsung mutifunkciónális, de még nem mernék véglegeset nyilatkozni róla.

csüt. okt. 20, 2005 20:22
arany tag

Hozzászólás 
Egyáltalán nem baj, ha fekete-fehér. A Deskjet 600-as is színes, de a hozzá kapott színes patront szerintem nem is nagyon használtam el. Csak dokumentumokat, leveleket, kimutatásokat szoktam nyomtatni, meg néha borítékékat, és ajánlott levéhez nyomtatványt. 30-40 borítékot ugyanis nem szeretek megcímezni. :) Ja, az jó lenne, ha ez könnyen menne a nyomtatóval.

Zsolti

csüt. okt. 20, 2005 19:27
arany tag

Hozzászólás 
dmaster írta:
Ha a nyomtató egyszerre több lapot húz be, annak általában nem a nyomtató az oka.

A HP esetében igen!
Egyes modelleknél ezt tipikus HP betegség.
Én is így jártam a HP6L-el. Amúgy nagyon jó gép volt ettől eltekintve.

Nos rátérve az eredeti kérdésre valóban nem az a lényeg, hogy mennyi az alapgép.
Abból a mondatból kiindulva, hogy "...nem baj ha színes..." egy fordított kérdést tennék fel:
Nem baj ha Fekete-fehér???
Mert ugyan is nagyon nem mindegy!
Ha veszel egy HP ff lézert akkor igaz, hogy az alapgép kb 30ezer, de utánna évekig nem lesz gondod és a minőség is szebb.
Ha jól tudom lézernél a nyomási költség kb 2-4 Ft, amíg a tintasugarasnál kb 30Ft (szóljatok ha rosszul tudom).
Szóval nagyon hamar behozza különbséget nem is szólva arról, hogy tartósabb is a lézer gép.

-----------
Ja most olvasom, hogy már te is lézerben gondolkodsz. :)

csüt. okt. 20, 2005 19:02
arany tag

Hozzászólás 
Dester, Remélem hamarosan lesz időd kipróbálni a nyomtatót :), és tudsz róla valami jót mondani.

Köszi, Zsolti

csüt. okt. 20, 2005 16:08
Moderátor

Hozzászólás 
Én most vettem egy pont ilyen Samsungot. Tudom, hogy ilyen helyen nem érdemes venni, de a Lecsóban 19900 Ft volt, ennyiért nem hagyhattam ott... Akármennyi is a toner bele, amennyit én nyomtatok, megéri (főleg, hogy a tintás Canon S200-am már kiszolgálta az idejét és minden lapot 3x kell kinyomtatni, mire lesz egy nem csíkos). Ki fogja bírni nálam jó ideig :) Tapasztalatom még nincs vele, mert egyszerre vettem meg a 300 GB-os vinyót, az Audigy2-t és a nyomtatót is, és mivel sürgősen adatot kéne mozgatnom, a vinyó (és formázása) az első. Pofára egész aranyos a nyomtató, nem foglal nagy helyet, de még nem kapcsoltam be. Nemsoká beszámolok az eredményekről.

csüt. okt. 20, 2005 15:21
arany tag

Hozzászólás 
Most találtam egy Samsung ML-1610 nyomtatót. Ez lézer. KB 22000 Ft. Szerintetek ez milyen? És kb mennyibe kerülhet egy toner bele?

Zsolti

csüt. okt. 20, 2005 14:23
arany tag

Hozzászólás 
Szerintem nem a papírral van a gond. Igaz, hogy a papír, amit használok, megvan már vagy 2 éve, de kb másfél hónapja bontottam ki az eredeti csomagolásából. A márkára nem emlékszem, de valami jobb fajta. Berakás előtt pedig át szoktam pörgetni a papírt, hogy ne legyen összeragadva.

Zsolti

csüt. okt. 20, 2005 9:04
arany tag

Hozzászólás 
Ha a nyomtató egyszerre több lapot húz be, annak általában nem a nyomtató az oka. A behúzógörgő ugyanis mindig csak a felső laphoz ér hozzá. Viszont a papír (különösen a rosszabb minőségűek) hosszabb szabadon (nem csomagolásban) tárolás közben kiszáradnak annyira, hogy összetapadnak a lapok.

Nem mondom, hogy biztos ez a baj, de kipróbálhatnád egy frissen bontott csomag jó papírral is. Biztos ami biztos.

A típusról: hansúlyozom, hogy ez az én tapasztalatom, de a HP nyomtatókkal sokkal több bajom volt, mint a Canonnal, mindkettőből 10+ példányhoz volt már szerencsém. Minőségben már a legkisebbek is tudják azt, amit elvársz.

csüt. okt. 20, 2005 8:38
arany tag

Hozzászólás 
Bocs, azt hiszem félreérthető voltam, egyáltalán nem ragaszkodom a HP-hez. Sőt a fenntartása tényleg nagyon drága, ha tudtok valami olcsóbbat, akkor segítsetek, légyszi.

Köszi, Zsolti

szer. okt. 19, 2005 23:17
platina tag

Hozzászólás 
Ha ragaszkodsz a HP-hez, akkor nézd meg EZT!

HP DeskJet 3920

Kapható Sulinetben is november 1.-ig!

Az ára kb. 12.000Ft

szer. okt. 19, 2005 18:17
ezüst tag

Hozzászólás 
Hali!

Szerintem ne a nyomtató árát nézd, hanem az üzemeltetés költségeit. Egy HP nyomtató árát nézve a gyári tinták áraránya miatt a nyomtatót szinte ingyen adják. Szerintem...

szer. okt. 19, 2005 16:56
arany tag

Hozzászólás Olcsó nyomtatót otthonra
Sziasztok!

Szeretnék egy olcsó nyomtatót venni itthonra. A régi, egy HP DJ600-as kezdi megadni magát. Mondjuk van már vagy 10 éves. A baja az, hogy egyszerre több papírt is behúz. Na ezt szeretném lecserélni.

Amit szeretnék, tudjon jó minőségben nyomtatni szöveget. Kb. 50 oldal/hó szerintem amire kellene. Ha színes, az nem baj. Ne legyen túl nagy, de legyen papíradagolója, ahova bele tudom rakni a papírt, és valami normális gyűjtő is, hogy a nyomtatások ne a földre essenek.

Amit nem szeretnék, hogy az áramot USB-n keresztül kapja. Legyen kikapcsolható, nem tetszik az, amikor bekapcsolom a gépet, a nyomtató el kezd zakatolni (ritkán nyomtatok).

A régi HP-ben az tetszik, hogy a tintapatronon van a fej is, így az unánagyártott tinta nem tuja eldugítania fúvókákat. Ha van esetleg most is ilyen, az jó lenne. Nincs nagy tapasztalatom a mai nyomtatók terén, szóval nem tudom, milyenek az utángyártott patronok. Ezekről mi a véleményetek?

Nos, ebben kérném a segítséget. Ha tudtok mondani konkrét boltot, akkor budapestit mondjatok.

Köszi, Zsolti

szer. okt. 19, 2005 16:31
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 35 hozzászólás ]