|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 23 hozzászólás ] |
|
Szerző |
Üzenet |
djsms
Moderátor
|
a nép akarata szent
|
kedd dec. 20, 2005 16:10 |
|
|
Thomas
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4154 Tartózkodási hely: Baranya
|
Valóban rengeteg a flame, és teljesen értelmetlen is, úgyhogy szerintem is nyugodtan zárható.
|
kedd dec. 20, 2005 15:46 |
|
|
Thomas
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4154 Tartózkodási hely: Baranya
|
Ez a gyógyító gömb már nagyon durva, ki tud ilyet kitalálni? Nobel-t neki!!
Én is hiszek pár meg nem magyarázható dologban, meg hasonló "ember által meg nem érthető" dologban, de azért ez már túlzás!
|
kedd dec. 20, 2005 15:14 |
|
|
MaXimiliam
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 753 Tartózkodási hely: Budapest
|
Re: LCD sugárzás!
D-trax írta: Igen sok jot hallottam az LCD monitorokrol, hogy az nem sugaroz, jo a szemnek, "egeszsegesebb". Viszont az egyik baratomtol azt hallottam, hogy ez nem egeszen igy van...
Aztak...a!
Nem hiszem el, hogy rákattintottam erre a linkre...
Ne mondjátok már, hogy elgondolkoztatott!
|
kedd dec. 20, 2005 14:01 |
|
|
dmaster
arany tag
|
MansonBoy írta: http://webgyogyito.uw.hu/ ez azért kell ha nincs bioshield.. semlegesíti a káros sugarakat...napi 10perc.. röhögjétek betegre magatokat
Aztán olvassátok el ezt is hozzá!
http://index.hu/tech/hoax/?title=perrel_fenyegetik_a_gyogyito_web_gombot&more=1&c=1&tb=1&pb=1
|
kedd dec. 20, 2005 11:10 |
|
|
CyberDragon
platina tag
|
|
kedd dec. 20, 2005 11:09 |
|
|
Victorius
gyémánt tag
Csatlakozott: csüt. szept. 23, 2004 15:47 Hozzászólások: 1955 Tartózkodási hely: Somewhere in time
|
MansonBoy írta: http://webgyogyito.uw.hu/ ez azért kell ha nincs bioshield.. semlegesíti a káros sugarakat...napi 10perc.. röhögjétek betegre magatokat
Azt azért ne felejtsétek el, hogy minden energia és rezgés. Az egész univerzum ebből áll. Sugárzás, aura, energiacsere bizonyítottan létezik. Azt sem hiszik el sokan, hogy az ásványok rezegnek, pedig igen. S mindegyiknek saját frekvenciája van. Miért ne lehetne sugárzást elnyelő vagy közömbösítő szűrő? Az ember hajlamos csak abban hinni, ami kézzelfogható. Ha csupán ezt vennénk figyelembe, akkor a fél világ nem létezne.
Azért, mert valamit nem tudunk, még igenis létezhet. Az éremnek két oldala van, s az ember hajlamos csak az egyiket nézni.
|
kedd dec. 20, 2005 10:58 |
|
|
man5on
gyémánt tag
|
http://webgyogyito.uw.hu/
ez azért kell ha nincs bioshield..
semlegesíti a káros sugarakat...napi 10perc..
röhögjétek betegre magatokat
|
kedd dec. 20, 2005 10:25 |
|
|
Rest
ezüst tag
|
fxdx írta: Helló! Lehet, hogy most megköveztek, de ezt találtam: http://www.labinfo.hu/labinfo/2003-2/munkavedelem.htmlMár én sem tudom kinek, mit.... Azért kezdtem keresgélni, mert már a 80-as években méregettek laborokban ilyeneket, nem kifejezetten a katódsugárcső elektronágyújáról volt szó, hanem pl hi-fi erősítőkről, (Hi-Fi Magazin sajtószemle), vagy bármiről, amiben áram folyik. És rémlik, hogy szabvány is van rá. Lehet az elektro-fórumban lenne valaki, aki tudja. Üdv
Hali
Nos végigolvasva a topicoz, ugy döntöttem én is szaporitom egy kicsit a tartalmát. De mit a munkabiztonsági szakember szolok hozzá.
kezdjük ott, hogy elég sok legális olyan munkahely (munkakör) létezik aminek a köreinkben képernyő előtti munkavégzés a megfelelő megnevezése.
Ezeket a helyeket az ÁNTSZ fokozottan ellenöri is:
1.BERENDEZÉSEK: Képernyő, Billentyűzet, Munkaasztal vagy munkafelület, Munkaszék.
2. KÖRNYEZET: Térkövetelmények, Megvilágítás, Tükröződés és fényvisszaverődés, Zaj, Klíma, Sugárzás (Minden sugárzást a látható fénysugárzás kivételével, a használó egészsége és biztonsága szempontjából elhanyagolható szintre kell korlátozni.)
3. EMBER-GÉP KAPCSOLAT
Nos itt picit sántit a dolog mivel a képernyő sugárzásával nincs kiadva semmilyen állásfoglalás, jogszabály stb,.
A sok képernyő előtti munkahelyböl és a munkabaleseti illetve a foglakozási megbetegedésének szigorú nyilvántartása és kivizsgálási folyamata van. Ebből adidik, hogy központilag nagyon könnyű ezekröl az esetekről statisztikát késziteni.
A foglakozási megbetegedéseket az ÁNTSZ több lépcsőben vizsgálja, foglakozás-egészségügyi orvos, szakértők, stb,.
Konkluzio: A statisztikák nem mutatnak olyan esetekre magyarországon amelyek bizonyithatóan a monitorok sugárzása miatt következett volna be egészségkárosodás (nem beleértve a látható fény okozta sugárzást).
Söt megkockáztatom még az EU-ban sem.
Nos amig az ÁNTSZ, az OMMF, illetve a törvényhozás nem adnak ki valamilyen csatornán erröl törvényt, rendeletet, stb-t, addig ezt a fajta "sugárzást" nem tekintem kockázatnak.
Ez az én véleményem erről a témáról mint munkabiztonsági tanácsadó.
(Bocsi ha kicsit hosszú lett)
Rest
|
kedd dec. 20, 2005 9:13 |
|
|
fxdx
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 674 Tartózkodási hely: Salgótarján
|
Helló!
Lehet, hogy most megköveztek, de ezt találtam: http://www.labinfo.hu/labinfo/2003-2/munkavedelem.html
Már én sem tudom kinek, mit....
Azért kezdtem keresgélni, mert már a 80-as években méregettek laborokban ilyeneket, nem kifejezetten a katódsugárcső elektronágyújáról volt szó, hanem pl hi-fi erősítőkről, (Hi-Fi Magazin sajtószemle), vagy bármiről, amiben áram folyik.
És rémlik, hogy szabvány is van rá. Lehet az elektro-fórumban lenne valaki, aki tudja.
Üdv
|
kedd dec. 20, 2005 8:08 |
|
|
Thomas
gyémánt tag
|
Hannibal írta: Jézusom, hogy lehet ilyen hülyeségeket kitalálni, illetve ilyenen gondolkozni???? Megáll az eszem. Nem hogy valami értelmes dolgon törnék a fejüket. Ez kb olyan szintű, mint hogy tudósok megvizsgálták, hogy a pingvin se**éből milyen gyorsan jön ki a sz*r. Hihetetlen.
Mi?? Ez komoly? Mehetünk még lejjebb??
|
hétf. dec. 19, 2005 16:04 |
|
|
Hannibal
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 6486 Tartózkodási hely: Bonyhád - BP
|
Jézusom, hogy lehet ilyen hülyeségeket kitalálni, illetve ilyenen gondolkozni???? Megáll az eszem. Nem hogy valami értelmes dolgon törnék a fejüket. Ez kb olyan szintű, mint hogy tudósok megvizsgálták, hogy a pingvin se**éből milyen gyorsan jön ki a sz*r. Hihetetlen.
|
hétf. dec. 19, 2005 15:20 |
|
|
thegs
arany tag
Csatlakozott: kedd máj. 11, 2004 11:04 Hozzászólások: 358 Tartózkodási hely: Slovakia ;)
|
Wazze, még jó hogy nem az elektro fórumba írtál, mert meglincseltek volna!
Ez vlami olyasmi baromság, mint a tétrerő csökkentő villogó mobilra.
|
hétf. dec. 19, 2005 14:38 |
|
|
Thomas
gyémánt tag
|
Huhh, akkor a legjobb, ha kivizsgáltatom magam. Amikor berakok egy úk kártyát a gépbe, akkor nem is csukom be az oldalát, hanem odaszegezem a nagy orrom, és csak szagolom, amíg az összes új szag el nem fogy belőle.
A TFT-m pedig az ölemben tartottam, hogy pont az orrom alatt legyen.
Pff, mekkora hülyeséget tudnak kitalálni azemberek.
A monitort nézni, a vid. kártyákat pedig használni kell, nem szagolni. A parfümöt kell szagolni, és nem nézni.
|
hétf. dec. 19, 2005 12:39 |
|
|
Wiki
Site Admin
Csatlakozott: csüt. márc. 25, 2004 18:31 Hozzászólások: 3429 Tartózkodási hely: IV.
|
Tudtommal (majdnem) minden elektronikai eszközre igaz, hogy a felhasználás legelején, az üzemelés közben olyan vegyi anyagok párologhatnak el (például a melegedés hatására), amik károsak a szervezetre. Ezért nem szagolgatni kell a monitort, hanem nézni
|
hétf. dec. 19, 2005 10:53 |
|
|
gall
arany tag
|
Én meg olyat hallottam, a TFT-ékkel kapcsolatban, hogy a technológia folytán felhasznált nehézfémek, kezdeti időszakban, kicsit erősebb dózisban párolognak, ezért nem érdemes a monitorba dugni az orrot számítógépezés közben...
|
hétf. dec. 19, 2005 9:55 |
|
|
Zsoca-M5
gyémánt tag
Csatlakozott: pén. márc. 26, 2004 9:12 Hozzászólások: 2711 Tartózkodási hely: Budapest, Érd
|
Kibocsájt sugárzást, csak éppen fénysugárzást!
Épp ezért "bioshield" kell mindenhova! A lámpákra, a rádiókra, a radiátorokra (hősugárzás), sőt néhány embertársunknak sem árt ha bioshield-be öltözik, mert sugárzik belőlük a hülyeség!
|
hétf. dec. 19, 2005 9:18 |
|
|
man5on
gyémánt tag
|
énmeg aztmondom hogy fatális baromság
ovodás koromtól fogva dobáltam papírlapot a Hercules monitorokra poénból hogy felragad...na annak volt sugárzása,aztán kb a tco95ös monitoroktól fogva a sugárzás nem az arcodba hanem ellenkező irényba megy el...(90%ban legalábbis) azért nemszabad a moncsi mögé ülni v másik gépet tenni...
eltudom képzelni a TFT nek mekkora sugárzása lehet...
ez az egész oldal arról szól ami a linken van hogy valaki meg akarja szedni magát...ennyi
másképp:
feltalálták már a puha illatosított wc papírt is ami nem dörzsöli annyira a segged,de az embereknek megfelel a 2rétegű crepto is mert azsem fogja kidörzsölni...
|
hétf. dec. 19, 2005 0:16 |
|
|
Thomas
gyémánt tag
|
Ez valami olyasmi, mint a sugárzás-elnyelő kő?
Arról is szépeket lehetett olvasni itt a fórumon is.
|
hétf. dec. 19, 2005 0:07 |
|
|
CyberDragon
platina tag
|
Elég csak a főoldalt elolvasni:
http://www.bioshield.hu/index.html
(Meg az árakat )
|
vas. dec. 18, 2005 23:39 |
|
|
D-trax
arany tag
Csatlakozott: pén. dec. 31, 2004 1:04 Hozzászólások: 109 Tartózkodási hely: Szabadka
|
LCD sugárzás!
Igen sok jot hallottam az LCD monitorokrol, hogy az nem sugaroz, jo a szemnek, "egeszsegesebb". Viszont az egyik baratomtol azt hallottam, hogy ez nem egeszen igy van: az LCD-nek is van karos hatasa,sugarzasa, nem is sokkal kisebb mint a CRT-je. Ezt nem igazan hittem el, de egy kicsit dilemaba ejtett. Az altala mutatott Bioshield kepernyovedorendszer katalogusban kovetkezo szoveg all:
"A televíziókészülékek, a számítógépek és a
video játékok képernyõi azonos elven mûködnek.
A felgyorsított elektronnyaláb végigsöpri a
képernyõ fluoreszkáló felületét, amely pontrólpontra
kirajzolja a fénylõ képet. Ez nem is
jelentene problémát, ha az elektronok energiája
csupán a képet hozná létre. A valóságban
azonban ennek az energiának egy része változó
spektrumú – alacsony és nagyon alacsony
frekvenciájú (VLF és ELF) – sugárzás formájában
elszökik, ami elektromágneses szennyezõdést
okoz. Legtöbben nap mint nap ki vagyunk
téve ennek a pulzáló elektromágneses hatásnak.
A képernyõn végigszáguldó elektronok létrehozzák
azt, amit a tudósok úgy hívnak, hogy
REMP (pulzáló elektromágneses sugárzás). A
REMP rövidtávon felborítja az élõ sejtek
egyensúlyát. Káros hatását a képernyõ teljes
körzetében mérték, különösen a képcsõ elõtti
és mögötti 11O fokos zónában.
A TFT-LCD képernyõk háttérvilágítását a
minél tökéletesebb képminõség elérésének
érdekében erõs ívfény szolgáltatja. Ez az ívfény
egy széles spektumú elektromágneses zajt is
tartalmaz, amelyben megtalálhatóak a fent
említett alacsony frekvenciájú összetevõk is. "
Szeretnek minel tobbet megtudni a TFT monitorok karos hatasairol (amit ezidaig ugy tudtam h nem igazan vannak)! Aki bovebben tud valamit errol a temarol, kerem ossza meg velem(velunk).
|
vas. dec. 18, 2005 23:14 |
|
|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 23 hozzászólás ] |
|