|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 15 hozzászólás ] |
|
3:1=wireless+kulso antenna+USB
Szerző |
Üzenet |
WM
vas-tag
|
djsms írta: drom írta: Ha igazad van, akkor a kolléga helyében az alapoktól gondolnám át a koncepciót:)
Pontosan! Ha vesz egy bridge-t akkor onnan már utp-vel tud továbbmenni, ami pedig meglehetősen nagy szabadságot ad a mostani megoldáshoz képest. Ha nem is vesz routert hálókártya valószínűleg mindkét gépében van, szvsz router nélkül is használható a dugdosós módszer, csak utp-vel. Persze ha beruház egy plusz wifis routerre még jobb a helyzet, de ez már plusz beruházás.
Szia! Egy hasonló téma merült fel.
Van két wrouter, az egyik -SMC- veszi a netet, -whálókártyával elérhető-, tehát az lenne a cél, hogy egy létező USR5432-es wbridge segítségével a wrouter-em (USR8054-es) tudja szétosztani a netet a helyi gépekhez. Egyik router sem WDS-es, tehát infrastruktúra módban próbáltam működésre bírni, de sikertelenül. A bridge szinte ugyanúgy látja az SMC-t, mint a hálókártyám de a a router-emen keresztül valamiért nem látja a netet.
Köszi előre is.
|
pén. szept. 01, 2006 12:17 |
|
|
bauXit
ezüst tag
Csatlakozott: vas. aug. 22, 2004 21:31 Hozzászólások: 15 Tartózkodási hely: Nagyvarad
|
Hello kollegak!
Koszonom szepen a boseges adatmennyiseget, igazan segitett. Az a helyzet, hogy halozatepitesben eleg kezdo vagyok, de igy most utanaolvasok az alapfogalmaknak, mint bridge, acces point, router.
Kozben ratalaltam egy erdekes kiegeszitore, olyanra amit eredetileg is kerestem. Megtekintheto az alabbi honlapokon:
http://www.senaoservis.com/senaoweb/pro ... 362ext.htm
http://www.gamaxnet.hu/gyartok/engenius ... le_hid=619
Eredeti elkepzeleseimnek ez a cucc tokeletesen megfelelne, de latva az arat [16100 Ft. netto], meggondolando egy esetleges AP+USB-s wifi megoldas. Figyelembe veve a villamcsapas elleni vedelmet is, sokkal biztonsagosabb ha a kabel nem egyenesen a gepembe csatlakozik.
Majd meg jelentkezem, addig is udv.
|
szer. aug. 16, 2006 9:33 |
|
|
drom
ezüst tag
|
djsms írta: drom írta: Ha igazad van, akkor a kolléga helyében az alapoktól gondolnám át a koncepciót:)
Pontosan! Ha vesz egy bridge-t akkor onnan már utp-vel tud továbbmenni, ami pedig meglehetõsen nagy szabadságot ad a mostani megoldáshoz képest. Ha nem is vesz routert hálókártya valószínûleg mindkét gépében van, szvsz router nélkül is használható a dugdosós módszer, csak utp-vel. Persze ha beruház egy plusz wifis routerre még jobb a helyzet, de ez már plusz beruházás.
Várj, én nem erre gondoltam. Szóval ha valami havertől jön a net, akkor nyilván egy routeren keresztül megy a dolog, tehát ha van egy access point akkor több gép is eléri ezen keresztül a netet, ellenben ha maga az internetszolgáltató vezetéknélküli akkor igazad van, de ebben az esetben én inkább keresnék valami Adsl, vagy kábelnetes kollégát a környéken, az úgy barátibb árakat jelenthet.
|
kedd aug. 15, 2006 20:09 |
|
|
Hannibal
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 6486 Tartózkodási hely: Bonyhád - BP
|
Mint fentebb írtam haveromnak is így van megcsinálva. És tényleg nagyon igénytelen megoldás. Haverom is ért a számítástechnikához, de újratelepítette az XP-jét és utána lehetetlenség volt felrakni a netet. Bement a szolgáltatóhoz, szétverte az asztalt (nem szó szerint ). Majd adtak vagy 2 CD-t meg egy leírást, hogy hogy is kell telepíteni.
Amikor ezt elmesélte, jól körberöhögtem, hogy én kábelmodemet csak rádugom a gépre és van net
|
kedd aug. 15, 2006 20:07 |
|
|
djsms
Moderátor
|
De hogy az eredeti kérdésre is válaszoljak külső antenna csatlakoztatására alkalmas usb-s wifi eszközt még nem láttam pályafutásom alatt, így csak a házilagos átalakítás marad, ami nem egy lehetetlen feladat!
|
kedd aug. 15, 2006 19:15 |
|
|
djsms
Moderátor
|
drom írta: Ha igazad van, akkor a kolléga helyében az alapoktól gondolnám át a koncepciót:)
Pontosan! Ha vesz egy bridge-t akkor onnan már utp-vel tud továbbmenni, ami pedig meglehetősen nagy szabadságot ad a mostani megoldáshoz képest. Ha nem is vesz routert hálókártya valószínűleg mindkét gépében van, szvsz router nélkül is használható a dugdosós módszer, csak utp-vel.
Persze ha beruház egy plusz wifis routerre még jobb a helyzet, de ez már plusz beruházás.
|
kedd aug. 15, 2006 19:11 |
|
|
drom
ezüst tag
|
djsms írta: bauXit írta: az antennatol pedig coax kabel van vezetve az asztali szamitogepemig. drom írta: Lehet, hogy én gondolom rosszul de, ha a "háztetõrõl" jön a net, ott már valahol figyel egy router, szóval szerintem egy sima acces point bõven elég. Te gondolod rosszul
Ha igazad van, akkor a kolléga helyében az alapoktól gondolnám át a koncepciót:)
|
kedd aug. 15, 2006 19:04 |
|
|
djsms
Moderátor
|
bauXit írta: az antennatol pedig coax kabel van vezetve az asztali szamitogepemig. drom írta: Lehet, hogy én gondolom rosszul de, ha a "háztetőről" jön a net, ott már valahol figyel egy router, szóval szerintem egy sima acces point bőven elég.
Te gondolod rosszul
Egyébként ez a routermentes megoldás eléggé rossz dolog több szempontból is. Egyrészt a hosszú kábel nem túl szerencsés dolog, mert csúnyán tud csillapítani, másrészről pedig hozzáértést kíván a felhasználó részéről is, főleg ha nem windows alapú rendszert szeretne használni. Arról nem is beszélve, hogy a légkörben előforduló elektromos dolgok közvetlenül jutnak a pc-be, ami egy közeli (de nem közvetlen) villámcsapás esetén szinte biztosan megöli a gépet is.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára djsms kedd aug. 15, 2006 19:07-kor.
|
kedd aug. 15, 2006 18:59 |
|
|
drom
ezüst tag
|
djsms írta: Ez jó lenne? Ugyan nem USB-s, de laptopokban szokott lenni pcmcia 100mW-os, pcmcia-s 2 antenna csatlakozási lehetõséggel. Persze gondolom neked nem MMCX végû a koax, de ez nem probléma, mert lehet venni/csinálni pigtailt. Egyébként eléggé igénytelen megoldás az, hogy pci-os kártyát ad a szolgáltató... Én a helyedben vennék egy bridge-t (árban olcsóbb is, mint a picimacis kártya) és hozzá egy wireless routert. Így akár mintkét géprõl is használhatnád egy idõben a netet. Ha MAC alapján authentikál az ISP az se baj, a legtöbb bridge-ben állítható a MAC is. Én ezt javaslom:
Lehet, hogy én gondolom rosszul de, ha a "háztetőről" jön a net, ott már valahol figyel egy router, szóval szerintem egy sima acces point bőven elég.
|
kedd aug. 15, 2006 18:52 |
|
|
djsms
Moderátor
|
Ez jó lenne? Ugyan nem USB-s, de laptopokban szokott lenni pcmcia 100mW-os, pcmcia-s 2 antenna csatlakozási lehetőséggel. Persze gondolom neked nem MMCX végű a koax, de ez nem probléma, mert lehet venni/csinálni pigtailt. Egyébként eléggé igénytelen megoldás az, hogy pci-os kártyát ad a szolgáltató...
Én a helyedben vennék egy bridge-t (árban olcsóbb is, mint a picimacis kártya) és hozzá egy wireless routert. Így akár mintkét gépről is használhatnád egy időben a netet. Ha MAC alapján authentikál az ISP az se baj, a legtöbb bridge-ben állítható a MAC is.
Én ezt javaslom:
|
kedd aug. 15, 2006 15:17 |
|
|
drom
ezüst tag
|
bauXit írta: Haliho! Hannibal, te pontosan ratapintottal a problema lenyegere. Egy olyan hardware-re van szuksegem, ami USB-n csatlakozna a laptophoz, beledugnam a coaxot es lenne netem... Ha van konkret otletetek- gyarto/modell- kerlek jelezzetek. Elore is koszi a segitseget. Udv
Szerintem vegyél egy AP-t, meg egy tök mezei pcmcia vagy usb wifi kártyát, és az asztali gépeden is, meg a notebookodon is lesz wireless hálód, bár én is hallottam antennacsatlakozós pcmcia kártyáról, de látni még nem láttam.
|
hétf. aug. 14, 2006 20:08 |
|
|
bauXit
ezüst tag
Csatlakozott: vas. aug. 22, 2004 21:31 Hozzászólások: 15 Tartózkodási hely: Nagyvarad
|
Haliho!
Hannibal, te pontosan ratapintottal a problema lenyegere. Egy olyan hardware-re van szuksegem, ami USB-n csatlakozna a laptophoz, beledugnam a coaxot es lenne netem...
Ha van konkret otletetek- gyarto/modell- kerlek jelezzetek.
Elore is koszi a segitseget.
Udv
|
hétf. aug. 14, 2006 7:51 |
|
|
Hannibal
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 6486 Tartózkodási hely: Bonyhád - BP
|
Én se értem igazán, de lehet h mégis
Szóval haveromnak is mikronete van. Nála úgy van, hogy nem ki szép asztali modemecske van (álá ADSL&kábelnet), hanem egy PCI-os modem van a gépébe. Ezen a modemen van egy luk, és ebbe kell beledugni a koaxkábelt.
A kedves topicnyitó sztem egy ilyen kártyát keres, de PCMCIA foglalattal, hogy a laptopiba be tudja rakni, koax bele és van net.
És szerintem egy kicsit össze van keveredve a topicnyitó: ha a laptopba lenne is wlan, akkor is kéne a koax meg minden Mivel az a kis antenna nem tudja fogni a mikronet jeleit, így hogy nincs optikai rálátása az adóra.
Erről pontosabbat djsms kolléga tud mondani
|
csüt. aug. 10, 2006 22:12 |
|
|
hcs
arany tag
|
Szia!
Nem igazán értem a dolgot.
-Az antennától jövő koax kábel mire csatlakozik?
-Mit kezdenél a laptopban a wifi kártyával?
-Milyen modemed van?
üdv
|
csüt. aug. 10, 2006 21:27 |
|
|
bauXit
ezüst tag
|
3:1=wireless+kulso antenna+USB
sziasztok kollegak!
a temaban szereplo kombinacio erdekelne...van wireless internetem otthon, ami alapbol egy haztetore szerelt antennan keresztul kapja a jelet, az antennatol pedig coax kabel van vezetve az asztali szamitogepemig. A problema ott kezdodik, hogy van egy laptopom, amiben nincsen beepitett wifi kartya. Olyan USB-s halokartyat keresek amibe lehetseges a coax kabel csatlakoztatasa. Sok helyen keresgeltem, de mindeddig sikertelenul.
Ha tudtok, kerlek segitsetek!
Udv, muzliskex
|
csüt. aug. 10, 2006 13:40 |
|
|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 15 hozzászólás ] |
|