|
Számítástechnikai rémtörténetek
Szerző |
Üzenet |
Chain
arany tag
|
Tisztelt Uraim!
Ha csak a fele is igaz annak amit Kispedró írt , ország világ elött BOCSÁNATOT KÉREK a Kellemetlen félreértésért , de még most is furcsa , hogy sem az Ő üzenetei sem az Én üzeneteim nem érkeztek meg.
Ebben az esetben tisztelettel kérném az illetékeseket , hogy nézzenek utána miért nem érkeznek meg a PÜ-k.Ezek után a minimum az , hogy KISPEDRÓ ajándékba kapja Tőlem az alaplapot és mégegyszer BOCSÁNATOT KÉREK Tőle !!!!!!!!
|
csüt. okt. 12, 2006 18:31 |
|
|
Zsivaagoo
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 779 Tartózkodási hely: Még mindig a bőrömben.
|
Chat topik Megint
Ejnye-bejnye
|
csüt. okt. 12, 2006 12:38 |
|
|
utini
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2462 Tartózkodási hely: gyökér könyvtár
|
Hoppá, hoppá... Te jössz, Chain !
|
csüt. okt. 12, 2006 11:56 |
|
|
kispedro
gyémánt tag
|
Ne haragudj, de jó lenne nem lejáratni mások előtt! Ugyanis küldtem neked még másnap egy pü-t, hogy okés az alaplap és mikor találkozhatunk, hogy odaadsjam az árát. Ja és azt is írtam bele, hogy ha nem akarsz oda bemenni a városba (meg nekem is jó lenne), akkor akár azt is megtehetjük, hogy pl. adsz egy mobilszámot és én feltöltöm a kártyádat 3.000 Ft értékben! Ja és jól emléxem, hogy azt is írtam, hogy jó az alaplap, csak sajnos a régi tápnak nincs +4 tüskés segédtáp csatija, amit hiányol az alaplap, de ezt majd megoldom. Úgylátszik nem kaptad meg a pü-t. Nem csodálkozom ezen, mert volt már sokszor sok emberrel, hogy többször is elküldtük egymásnak mire elment. De! Te is írhattál volna egy mailt, vagy egy pü-t, hogy mi van már, miért nem írok! Pont a napokban mondtam az asszonynak, hogy valyon miért nem írsz vissza, vagy már nem kell a pénz?
Csak az a szomorú, hogy a privát üzeneteim között nincs ott az elküldött fiókban, ezért nem tudom idézni.
Nagyon régóta nyopmom ezt a fórumot. Még anno az lx-en kezdtem. Rengeteg emberrel találkoztam is már. Szerinted megérne nekem **** 3.000 Ft-ot, hogy lejárassam mahgam mindenki előtt? Hát nem!
Most ezzel csak azt akarom mondani, hogy nyugodtam jelentkezhettél volna te is. Nem kell rögtön mindenkit tolvaj csalónak nézni!
Az a 3.000 Ft azóta itt van a szibámban egyik pohárba, hogy még véletlenül sem költsem el!
Amúgy én a héten délutános vagyok, úgyhogy holnap délelőtt ráérek. A jövőhéten délelőttös vagyok, úgyhogy délután érek rá.
|
csüt. okt. 12, 2006 11:48 |
|
|
utini
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2462 Tartózkodási hely: gyökér könyvtár
|
Chain írta: A PÜ-t kb.2 hét után próbáltam , de semmi. Egyébként Én is azon lepődtem meg , hogy már "régi motoros" itt és ilyen mégis van. Ott egye meg a fene az egészet ahol van . Remélem hasznát veszi sokáig a deszkának. -Nem érdemes erről többet beszélni. Azért köszi az eggyütérzéseket,jó volt. SZIASZTOK
Szia ! Nincs véletlenül eladó cuccod ? Bármi érdekelne !
|
csüt. okt. 12, 2006 7:42 |
|
|
Chain
arany tag
|
Gafly írta: > hm hm 3000 ft-ért a becsületet , nem semmi...............
Jo regi tag mellesleg. Biztos benne van a hiba?
Nem! A hiba a készülékében van!!! :lol: :lol: :lol:
|
csüt. okt. 12, 2006 7:31 |
|
|
Chain
arany tag
|
A PÜ-t kb.2 hét után próbáltam , de semmi.
Egyébként Én is azon lepődtem meg , hogy már "régi motoros" itt és ilyen mégis van. Ott egye meg a fene az egészet ahol van . Remélem hasznát veszi sokáig a deszkának.
-Nem érdemes erről többet beszélni.
Azért köszi az eggyütérzéseket,jó volt.
SZIASZTOK
|
csüt. okt. 12, 2006 7:28 |
|
|
utini
gyémánt tag
|
Lossfer írta: Igen nekem is ugy remlik hogy Kispedro eleg tozsgyokeres, igy erdemes lenne elobb megprobalni elerni, lehet hogy tortent vele vmi es ezert nem valaszolt. Persze amugy jogos a felhaborodasod.
Lehet, hogy már előzetesben van...
|
csüt. okt. 12, 2006 6:26 |
|
|
Lossfer
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 3127 Tartózkodási hely: A véka segge alatt.
|
Igen nekem is ugy remlik hogy Kispedro
eleg tozsgyokeres, igy erdemes lenne
elobb megprobalni elerni, lehet hogy
tortent vele vmi es ezert nem valaszolt.
Persze amugy jogos a felhaborodasod.
|
szer. okt. 11, 2006 20:54 |
|
|
Gafly
gyémánt tag
|
> hm hm 3000 ft-ért a becsületet , nem semmi...............
Mar 2000 HUF-ert is volt itt aki atcseszett.....
Kispedro egyebent nagyreszt az elektroban lakik,
szerintem is meg lehet PU-zni, stb. Jo regi tag
mellesleg. Biztos benne van a hiba?
|
szer. okt. 11, 2006 19:24 |
|
|
somebody
arany tag
Csatlakozott: hétf. ápr. 12, 2004 9:56 Hozzászólások: 316 Tartózkodási hely: Mindenhol előfordulok...
|
Chain írta: Ez nem rémtörténet , de talán mindenki elolvassa... Történt az "ADOK-VESZEK" rovatban , hogy egy "KISPEDRO" nevű fiatal úriember s478 alaplapot keresett olcsón.Nekem volt egy felesleges és felajánlottam neki priviben 3000 ft-ért. Megbeszéltük a részleteket és találkoztunk is.Ő jogosan feltette a kérdést , hogy mi van ha nem jó?! Felajánlottam Neki , hogy vigye el próbálja ki és majd 1-2 nap múlva meglátjuk mi lesz. Azóta is.....látjuk (kb 3 hete) -Nem a 3000 ft-ról van szó , de ebből tanulva vigyázzatok !!! hm hm 3000 ft-ért a becsületet , nem semmi...............
Majd egy pár év múlva jelentkezik, amikor már teljesen tönkretette, hogy mégse jó az lap...
|
szer. okt. 11, 2006 13:26 |
|
|
utini
gyémánt tag
|
Chain írta: Ez nem rémtörténet , de talán mindenki elolvassa... Történt az "ADOK-VESZEK" rovatban , hogy egy "KISPEDRO" nevű fiatal úriember s478 alaplapot keresett olcsón.Nekem volt egy felesleges és felajánlottam neki priviben 3000 ft-ért. Megbeszéltük a részleteket és találkoztunk is.Ő jogosan feltette a kérdést , hogy mi van ha nem jó?! Felajánlottam Neki , hogy vigye el próbálja ki és majd 1-2 nap múlva meglátjuk mi lesz. Azóta is.....látjuk (kb 3 hete) -Nem a 3000 ft-ról van szó , de ebből tanulva vigyázzatok !!! hm hm 3000 ft-ért a becsületet , nem semmi...............
Hozz neki létre egy külön topikot, már a mások érdekét szemelőtt tartva is. A profiljában nincs elérhetőség ?
|
szer. okt. 11, 2006 6:41 |
|
|
Chain
arany tag
|
Ez nem rémtörténet , de talán mindenki elolvassa...
Történt az "ADOK-VESZEK" rovatban , hogy egy "KISPEDRO" nevű fiatal úriember s478 alaplapot keresett olcsón.Nekem volt egy felesleges és felajánlottam neki priviben 3000 ft-ért. Megbeszéltük a részleteket és találkoztunk is.Ő jogosan feltette a kérdést , hogy mi van ha nem jó?!
Felajánlottam Neki , hogy vigye el próbálja ki és majd 1-2 nap múlva meglátjuk mi lesz. Azóta is.....látjuk (kb 3 hete) -Nem a 3000 ft-ról van szó , de ebből tanulva vigyázzatok !!!
hm hm 3000 ft-ért a becsületet , nem semmi...............
|
kedd okt. 10, 2006 19:06 |
|
|
sanan
ezüst tag
|
|
kedd okt. 10, 2006 14:08 |
|
|
dmaster
arany tag
|
Tanárok? Hmm...
Én egy általános iskolában dolgozom, nem tanárként. A minap egy számtech szakos kollegina jön oda hozzám, hogy segítsek neki. Elmondja, hogy rámásolta egy CD-re a tanmenetét, de hiába teszi bármelyik gépbe a lemezt, nem tudja olvasni. Az én gépem sem tudja olvasni, a Nero üres írható CD-nek látja. Kérdeztem, hogy hol másolta rá? Megmondja. A dolog itt lett gyanús, mert abban a gépben nincs CD-író...
Elég az hozzá, hogy meg volt győződve róla, hogy a CD-re ugyanúgy lehet másolni, mint egy floppyra, és hosszú perceimbe került, míg megmagyaráztam, hogy ahhoz bizony CD-író és CD-író szoftver (vagy legalább egy XP) szükséges.
|
kedd okt. 10, 2006 11:11 |
|
|
stol
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1929 Tartózkodási hely: Há' miko' hol... ;o)
|
A Ghostolásról már nem is beszélve.....
|
hétf. okt. 09, 2006 18:11 |
|
|
stol
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1929 Tartózkodási hely: Há' miko' hol... ;o)
|
Ilyen sztorikat én is tudnék mesélni százszámra.
8 gépterem, termenként 25gép, és mindegyik jókis prescot.
Aztán csodálkoztak, hogy miért ment majdnem csődbe az iskola az áramszámla miatt
|
hétf. okt. 09, 2006 18:06 |
|
|
Takibaa
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 846 Tartózkodási hely: Budapest
|
Hali!
Hát, ez leginkább a tanár szemszögéből rémtörténet, azaz számunkra, hiszen egy ilyen tanár inkább ne tanítson.
Feltételezem, hogy windows-os gépeket használtok windows-os tartományvezérlővel.
Innen nem értem, hogy mi a nyűgöt csinál ott a tanár.
Minek gépenként másolni és telepíteni, ha az működik hálózaton keresztül is válaszfájl és tartományvezérlő segítségével.
Takibaa
Vazze 24 gép telepítése és konfigurálása egyenként azért húzós
|
hétf. okt. 09, 2006 17:12 |
|
|
FeF
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1149 Tartózkodási hely: Tatabánya
|
Friss.
Én meg bolond.
Középiskolámban, melyben van 6 számtech terem, közülük 1 újonnan berendezve, döntöttek úgy, hogy épp mi leszünk a legtöbbet abban a teremben. Multimédiafejlesztő szak, ha mond valamit (filmvágás többek közt), ehhez meg rendeltek 3 GHz 1 GB Ram kb. gépeket, a rémtörténet itt még nem is rém... Hanem. Mi telepítettünk mindent, ez még eleddig fun is volt.
Csakhogy.
A gépekben rádiós Ethernet-kártya leledzik -- miért is ne 52 Mbps... És miért is ne valami jobb fajta... A rém itt jön.
A terem egyik sarkában megkezdjük a gépenként 20 percet igénybevevő telepítést.
Feladat: 1 DVD másolása, a lemezből van 2, a gépekből 24.
Elkezdem a sort nagy bőszen, lemez betesz, másolom fel.
(8 perc)
Kész, jön egy ötlet hogy akkor hát osszuk meg. Én balga megosztom LYÓL minden sanda gyanú nélkül, mert az nekünk csak o.k., 3 gép települ egyszerre ésatöbbi.
Közbelép a rádiós éternet és minden hátránya és átka.
Másolunk fél órája (!) egy 30 megás fájlt, számtechtanár szintén fél órája ott görnyed a gépem mellett... fejünkbe ötlik hogy nézzük meg miért nem ért még mindig át...
Sebesség: 1,0 Mbps.
Jelerősség: 3 dB.
Így pihentünk fél órát a gép mellett. (!)
Tanácskoztunk egy kicsit hogy ez most 56 Mbps vagy 1,0 Mbps aztán... én győztem. A hálózaton keresztül másolást azt hiszem felváltottam én mint szorgalmas tanuló.
Aki bent maradt 8 tanóra után + 2x60 percet hogy feltegye a cuccost hogy másnap tudjon a ziskola dolgozni.
Kíváncsi leszek hogy mit fognak szólni hozzám holnap. (:
|
hétf. okt. 09, 2006 16:50 |
|
|
Xman
arany tag
Csatlakozott: szer. júl. 14, 2004 9:26 Hozzászólások: 391 Tartózkodási hely: TiszaNewCity
|
HavocS írta: Na urak, aki jól tud angolul, annak egy óriási csemege lehet a következő gyűjtemény: Calls From Hell.
Ez nagyon jó
Rég röhögtem ilyen jókat
|
hétf. okt. 02, 2006 8:28 |
|
|
Dester
Moderátor
Csatlakozott: kedd nov. 02, 2004 17:38 Hozzászólások: 5120 Tartózkodási hely: Budapest/Szeged
|
charly írta: :x lassan a topic vállik rémtörténetté két oldal óta egyetlen rémtörténet sincs csak vitta, meg chat meg winfos meg ti4200 meg ps2 meg mittomén ennek nem erről kéne szólnia Sajnálom ha valaki lelki világába gázoltam a mondatommal. De ha jól emlékszem nem oylan régen egyszer már zárolták a topicot mert nem arról szólt amiről kéne neki. OFF
Nem gázoltál, kis szabadidőm lesz, gyomlálok kegyetlenül, ne aggódj. (És én voltam, aki zárolta.)
|
szomb. szept. 30, 2006 18:50 |
|
|
HavocS
vas-tag
|
Na urak, aki jól tud angolul, annak egy óriási csemege lehet a következő gyűjtemény: Calls From Hell.
(egy barátom dolgozott a T-Online üfsz-án. Egy hét múlva siktíva menekült. Most már értem, miért )
|
pén. szept. 29, 2006 15:56 |
|
|
charly
arany tag
Csatlakozott: szer. máj. 26, 2004 8:39 Hozzászólások: 138 Tartózkodási hely: széles egyhazánk egyik szögeletében :D
|
lassan a topic vállik rémtörténetté két oldal óta egyetlen rémtörténet sincs csak vitta, meg chat meg winfos meg ti4200 meg ps2 meg mittomén ennek nem erről kéne szólnia
Sajnálom ha valaki lelki világába gázoltam a mondatommal. De ha jól emlékszem nem oylan régen egyszer már zárolták a topicot mert nem arról szólt amiről kéne neki.
OFF
|
csüt. szept. 21, 2006 18:10 |
|
|
dbali
arany tag
Csatlakozott: csüt. júl. 01, 2004 10:34 Hozzászólások: 297 Tartózkodási hely: Munkában...
|
Az enyim valamilyen szinten rémtörténet
|
szer. szept. 20, 2006 16:28 |
|
|
Salvatore Salvataggio
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 8673 Tartózkodási hely: Ahol fikázni könnyű alkotni nehéz!
|
Zsivaagoo írta: Chat topic
Majd Dester megint gyomlálhat!
|
szer. szept. 20, 2006 9:10 |
|
|
Zsivaagoo
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 779 Tartózkodási hely: Még mindig a bőrömben.
|
Chat topic
|
szer. szept. 20, 2006 9:08 |
|
|
dbali
arany tag
Csatlakozott: csüt. júl. 01, 2004 10:34 Hozzászólások: 297 Tartózkodási hely: Munkában...
|
Azt hiszem, nem erre gondolt Én is valamilyen szinten az ő véleményén vagyok. Régen az ember saját erejéből megcsinálta, ahogy neki jó volt. Most meg ez van, akármilyen ****. Sokan csak azért használnak win-t, mert egyszerű (ami bizonyos fokig igaz is), az hogy sok a hiba, és az ms mindig kitalál valami f*szságot, nem érdekes. Én is jobban szerettem, mikor magam állítottam be a rendszert, parancsorban szórakozva. Az volt az igazi sz.tech óra, mikor dos-al, meg esetleg win 3.11-el kellett dolgozni. Most meg mi megy? Beültetnek a gép elé, ott a word, azt' formázd meg így, meg úgy a szöveget (mintha valaki is nézné (főleg, mivel 90%-ban nyomtatja az ember az ilyet)) Ez, ami ma megy, már nem sz.tech oktatás. Ez csak időtöltés.
Az, hogy kinek milyen gyerekkora volt, magánügy. Ez informatikai fórum (nagyrészt), és nem családügyi fórum. Különben is. Van akinek ez a hobbija (munkája) valakinek más. És ez így van jól Mostanában egyre több gyerek nő fel gépen, mert a szülő **** foglalkozni vele. Ott a gép, püfölje, azt' legaláb csöndben van. Ezt ne hasonlítsd ahoz, mikor még tényleg igazi kihívás volt a sz.géppel "játszani"
(mellesleg megjegyzem, hogy az olyanok nélkül, akiknek más a hobbija, mint a "megszokott", még mindig a kis barlangjában ülne az ember )
|
kedd szept. 19, 2006 22:34 |
|
|
Nóra Norbert
arany tag
Csatlakozott: szomb. máj. 28, 2005 12:16 Hozzászólások: 315 Tartózkodási hely: Budapest
|
pax-ataraxia írta: Látod? Ezért rühellem a vinf*st! Mert pont a szépségét öli meg a számítástechnikának! 5 évesen C64-em volt, 7 évesen az első PC-m. 286-os. Én 10 évesen manuálisan telepítettem DOS-ban a cd meghajtót, az összes szükséges sort én adtam hozzá az mscdex-hez meg autoexec.bat-hoz stb stb. Amikor 286-osomat cseréltem 386-osra. És a 33 mhz-s procimat 66mhz-sre... azok voltak a szép idők.
Ne haragudj rám, és ne sértődj meg, de erre azt kell mondanom, hogy én ezekre nem lennék olyan büksze...
Bármelyik okosabb kisgyerek meg tudná a mai világban is ezt tenni, ha ugyanazok lennének a körülmények...
Én arra vagyok a legbüszkébb, hogy gyerekkoromban a többiekkel ellentétben (mert már akkor is sokaknak volt gépük) sokáig GYEREK TUDTAM MARADNI, és AKKÉNT tudtam élni...volt igazi GYEREKSZOBÁM, VALÓS!!! kreativitást fejlesztő, s egyéb játékokkal, és nem csak egy műanyagdoboz, amit reggeltől napestig nézek......5 évesen az óvodába játszottam nagy vidámsággal, műanyag-dobozra mit sem gondolva (mert ugye nem vót), 7 évesen kerültem első osztályba, ott is sokat játszottunk, délutánonként IGAZI foci volt a program, nem FIFA'92
A betűk formáját és azok leírását rendesen, szépen elsajátítottam az iskolában (helyesen írok mind a mai napig-nem csak gépen), de a suli mellett szerencsémre nem vágytam arra, hogy a gép billentyűit püföljem...megmaradt jó sokáig a foci délutáni programként...
És valóban erre vagyok a legbüszkébb, hogy a többieknél sokkal később kaptam meg az első gépemet, így sokkal több időm maradt egyéb dolgokra, amikre másoknak már nem jutott idejük (gépezés, játékok miatt)...pl. csajozás, tini-bulik, stv egyéb jóság...minden GÉP NÉLKÜL...
Ha visszamehetnék az időbe, azt próbálnám megvalósítani, hogy még később legyen meg az első gépem...
Mindezzel azt akartam szemléltetni, hogy nem mindig jó, ha valaki büszke arra, hogy 5-6 éves korától fogva a számítógép előtt nő fel...
|
kedd szept. 19, 2006 22:09 |
|
|
darthsith
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 526 Tartózkodási hely: Hogyhogy hol?ITT!!
|
|
kedd szept. 19, 2006 16:20 |
|
|
Dester
Moderátor
Csatlakozott: kedd nov. 02, 2004 17:38 Hozzászólások: 5120 Tartózkodási hely: Budapest/Szeged
|
Azt hiszem, szedhetem ki megint az utolsó két oldalt...
|
csüt. szept. 14, 2006 17:39 |
|
|
TargeT
a fórum lelke
|
Miért, állította valaki, hogy Billy "találta fel" az ablakos op. rendszert? Olvasd el mégegyszer, mit írtam.
Sőt még a Windows elnevezést sem ő találta ki. Még eleinte nem is tetszett neki.
De ettől még a Windows kódja nem lopott, nem fos, nem kell 3 havonta újratelepíteni, stb.
De ha annyira unix fan vagy, mint írod és értesz is hozzá, ne fanyalogj itt, hanem használd valamelyik Linux disztribuciót egészséggel. Oszt jó napot.
|
csüt. szept. 14, 2006 13:47 |
|
|
pax-ataraxia
ezüst tag
Csatlakozott: szer. szept. 13, 2006 7:29 Hozzászólások: 40 Tartózkodási hely: valahol a KERNEL és az ALU között
|
OFFtopic:
http://r-101.blogspot.com/2006/08/evolu ... ktops.html
vecc reá egy pillantást? nam a bil találta ki a 'windows' platformot..
ONtopic:
GeeForce'96@HTPA
|
csüt. szept. 14, 2006 13:40 |
|
|
Sparow2
gyémánt tag
|
pax-ataraxia írta: Nekem 3200+Barton 400mhz + 1024 ram (2*512 Corsair TwinX Dual Channel KIT) + 206 gb hdd + abit gef4ti4200 videókari házilag modolva egy p4 3600mhz-ig hűtő réz procihűtőbordával meg 6cm-es ventivel) És a quake 4 pl akadozik, szaggat, belassul, fps leesik 10 alá, stb... Te hogy csinálod, hgoy nálad jól fut? (Ezt nem irónikusan mondom, őszintén kiváncsi vagyok!) De megmondhatnád, hogy hogyan csináltad:D
Nemtom, mert az öcsém tette fel, én csak néztem néha, ahogy játszik.
De a DOOM3-at (amire azt hittem, hogy kevés lesz a gép), csak feltettem, és alapban ment simán, nem is álítgattam az opciókban semmit, csak elindultam a játékban. Csak még nem sok időm volt játszani vele
Inkább a videokártya számít ... driver-éből újabb van a gépeden? BIOS beállítások ... így látatlanban nemtom ...
Az a gef4ti4200 mikori kártya? Nem vagyok otthon videokártya témában, (nvidiaban meg még kevésbé, mint atiban) lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de nem lehet, hogy annak kevés a teljesítménye?
Kezd sok lenni az off, lassan szerintem kizárnak bennünket a terminálról ... bocs mindenkitől
|
csüt. szept. 14, 2006 12:37 |
|
|
TargeT
a fórum lelke
|
Asszem te kevered a Gizikét a gőzekével.
De nem gondolnám, hogy itt most a Billy fiú meggazdagodásának történetét kellene megvitatni, meg hogy ő milyen ügyes volt, miközben mások nem ismerték fel a lehetőséget és hülyék voltak. Meg hogy ki kitől mit lopott.
Amerika egy furcsa ország. Az is furcsa magyar ésszel, hogy egy 14 éves kölyöknek mi a francnak kell céget alapítania. Nem kamuból, fedőszámlázásra, áfacsalásra magyar módon, hanem a legenda szerint céget egy garázsban, de komolyan.
Céget, amelyikből az első megbukott, majd a másodikkal megvásárolta a QDOS programot valami 50.000 dollárért, hogy továbbpasszolja egymillióért, vagy mennyiért. Nálunk is volt hasonló pl. a Toi-Toi WC-kkel.
Azután elkezdték átdolgozni, programot írni. A Billy fiú még maga írta a Basic kódjait.
De az nem erős túlzás, hanem kb. valótlanság, hogy a Win akárhány tele lenne lopott kóddal. Az ötlet, ablakok, egérhasználat, naná, hogy más ötlete volt.
De én itt fejeztem be ezt a storyt.
|
csüt. szept. 14, 2006 12:13 |
|
|
pax-ataraxia
ezüst tag
Csatlakozott: szer. szept. 13, 2006 7:29 Hozzászólások: 40 Tartózkodási hely: valahol a KERNEL és az ALU között
|
TargeT írta: pax-ataraxia írta: Látod? Ezért rühellem a vinf*st! Idézet: Akkor ne használd. No meg ne nevezd "vinf*s"-nak, meg hasonlóknak. Fölösleges. Nem leszel tőle menőbb.
Sorry Nem állt szándékomban 'menőbb' lenni. Sőt, egyáltalán 'menőnek' lenni sem, még a szót is utálom igazán... viszont ami f*s, az f*s. Főleg, hogy tudjuk, hogy az egész Windows egy az egyben egy ELLOPOTT és lemásolt oprendszer. És nem azért van ilyen sok verziója, meg javítópatch-e, mert a microsoftnál bénák dolgoznak, hanem azért, mert különben nem lenne bevételük. Mert mondjuk ha a Win'95 tökéletes lenne, akkor senki nem venne más progit. Mert minek? Ha egyszer az jó. De így megvetted a kiegészítőket, meg a Win'98-at, aztán a Win'98 SE-t, aztán a Millenium Editiont, aztán az NT-t, aztán az XP-t, aztán az SP1-et, majd az SP2-t, majd a Longhorn BETA-ta, aztán most meg már Vista lesz... Amihez majd a NASA-tól kell gépet venned kábé, hogy jól fusson... Már a Longhorn is agyonterhelte a gépet...
Egyébként meg csak ezen a gépemen van (hogy szépen írjam) Microsoft Windows Professional Service Pack Two, mert a játékokat meg sok programot, amit használok, erre a platformra fejlesztik igazán. A másik gépemen UNIX van.
GeeForce'96@HTPA
|
csüt. szept. 14, 2006 11:14 |
|
|
pax-ataraxia
ezüst tag
|
Sparow2 írta: T Idézet: e már 5 évesen tudtál írni? Vagy inkább csak játszottál Ilyen elven előszedhetnénk az őskori gépeket, amiket még bináris kóddal kellett programozni ... az micsoda szépség lehetett: fejből tudni, vagy táblázatból kinézni a gépi kódú utasítások bináris kódjait Ha ez mindenkinek tetszene, még mindig ez volna. De a legtöbb ember nem a beállításokkal szeret bíbelődni, hanem játszik, dolgozik, stb., a géppel. Minél egyszerűbb módon. Nem, 5 évesen játszottam a c64-en. 7 évesen már tudtam írni:P Meg gépelni is viszonylag jól:P Idézet: Most is évekig jó egy új konfig (pl. nekem AMD Athlon XP 2500+, 768 MB RAM, 40 GB HDD, ATI Radeon 9200, 2 éves, vagy több is, és egyenlőre nem szándékozom cserélni; POP, Quake 4, Doom3, CoD megy rajta, esetleg egy videokártya csere esedékes, de az se mostanában -- és mikor vettem, már akkor se ez volt a csúcskategória, és még most is használható) Nekem 3200+Barton 400mhz + 1024 ram (2*512 Corsair TwinX Dual Channel KIT) + 206 gb hdd + abit gef4ti4200 videókari házilag modolva egy p4 3600mhz-ig hűtő réz procihűtőbordával meg 6cm-es ventivel) És a quake 4 pl akadozik, szaggat, belassul, fps leesik 10 alá, stb... Te hogy csinálod, hgoy nálad jól fut? (Ezt nem irónikusan mondom, őszintén kiváncsi vagyok!) De megmondhatnád, hogy hogyan csináltad:D Idézet: A PS2 direkt a játékokra van kihegyezve. Ne csak a processzort figyeld, a legtöbb játéknak processzorból elég egy 1 GHz-es PIII-as még manapság is. (Csak zárójelben kérdezem meg: a PS2-ben is IA32-es proc. van? Különben sok értelme nincs összehasonlítani, hogy hány MHz-es) Na ezt nem tudom, még nem szedtem szét PS2-t. De lehet erre is sor kerül majd. Majd ha lesz ps3-mam. GeeForce'96@HTPA ui.: Ja és nem a topicba tartozik, úgyhgoy bocsánat hogy felhozom. De nem vagyok Cracker! Csakmert kérdezték már, mert a HTPA (hungarian technophantoms alliance) nagyon hasonlít a volt HPA (hungarian pirates alliance) Cracker/Hacker csapat fedőnevére. Én egy egyszerű mezei informatikus vagyok. Vagyis leszek ha végre megkapom azt a rohadék diplomámat. :D:D Úgyhogy nem vagyok hacker, akkor sem, ha a teamünk (haverok+én) neve hasonlít is a Lukundoo-ék féle féle HPA-hoz. (Igen, attól hogy olvastam már általuk írt dolgokat, doksikat meg megnéztem, és feltörtem a 'crack.me'-jüket, nem tartozom közéjük, és nem is áll szándékomban. Sőt, azt sem tudom, hogy egyáltalán léteznek-e még, mint HPA, mert évek óta nem lehet sem a HPA-ról, se Lukundoo-ról hallani semmit!)
|
csüt. szept. 14, 2006 11:07 |
|
|
Sparow2
gyémánt tag
|
pax-ataraxia írta: Látod? Ezért rühellem a vinf*st! Mert pont a szépségét öli meg a számítástechnikának! 5 évesen C64-em volt, 7 évesen az első PC-m. 286-os. Én 10 évesen manuálisan telepítettem DOS-ban a cd meghajtót, az összes szükséges sort én adtam hozzá az mscdex-hez meg autoexec.bat-hoz stb stb.
Te már 5 évesen tudtál írni? Vagy inkább csak játszottál Ilyen elven előszedhetnénk az őskori gépeket, amiket még bináris kóddal kellett programozni ... az micsoda szépség lehetett: fejből tudni, vagy táblázatból kinézni a gépi kódú utasítások bináris kódjait Ha ez mindenkinek tetszene, még mindig ez volna. De a legtöbb ember nem a beállításokkal szeret bíbelődni, hanem játszik, dolgozik, stb., a géppel. Minél egyszerűbb módon. pax-ataraxia írta: Amikor 286-osomat cseréltem 386-osra. És a 33 mhz-s procimat 66mhz-sre... azok voltak a szép idők. Évekig jó volt. Most meg tulajdonképpen 3 havonta cserélheted a komplett gépedet, mert a programfejlesztők és hardvergyártók között kialakult egy jó kis kereskedelmi kapcsolat, olyan programokat gyártanak, amik zabálják a gépedet, ők meg megfejlesztik azokat a hardvereket amik mégis elbírják a terhelést, utána azonnal jön a következő program, ami már azt is kihasználja, és így tovább. Lassan már hetente jelennek meg az új játékok és az új videókártyák... Csak a pénz van a háttérben.
Most is évekig jó egy új konfig (pl. nekem AMD Athlon XP 2500+, 768 MB RAM, 40 GB HDD, ATI Radeon 9200, 2 éves, vagy több is, és egyenlőre nem szándékozom cserélni; POP, Quake 4, Doom3, CoD megy rajta, esetleg egy videokártya csere esedékes, de az se mostanában -- és mikor vettem, már akkor se ez volt a csúcskategória, és még most is használható) pax-ataraxia írta: Különös, ugyanaz a játék mondjuk konzolon fut 450 MHZ-s procival, a PC-n érdekes módon 3200 mhz-s proci meg 1 g ram meg brutál videókártya stb kell ahhoz, hogy ugyanúgy fusson. Pedig van PS2-m, és mondjuk ott a HALO nevü játék, ami PS2-n full graffal csont nélkül fut, az akkori 1700-es procimon meg akadt... no mindegy. elkalandoztam.
A PS2 direkt a játékokra van kihegyezve. Ne csak a processzort figyeld, a legtöbb játéknak processzorból elég egy 1 GHz-es PIII-as még manapság is. (Csak zárójelben kérdezem meg: a PS2-ben is IA32-es proc. van? Különben sok értelme nincs összehasonlítani, hogy hány MHz-es)
|
csüt. szept. 14, 2006 10:05 |
|
|
TargeT
a fórum lelke
|
pax-ataraxia írta: Látod? Ezért rühellem a vinf*st! Akkor ne használd. No meg ne nevezd "vinf*s"-nak, meg hasonlóknak. Fölösleges. Nem leszel tőle menőbb. pax-ataraxia írta: Évekig jó volt. Most meg tulajdonképpen 3 havonta cserélheted a komplett gépedet, mert ...
A "mert ..." utáni részeddel elviekben egyetértek, mert ezt szokták mondani, kb. így is van, meg ez a business.
De mégis , ha belegondolok, 2003-ban raktam össze a mostani gépet, és igazából amire használom megfelel, nem cserélném, csak ha a pénzt akarnám szórni. Az pedig nem 3 hónapja volt, hanem 3 éve.
Jó, volt némi bővítés is közben, RAM, HDD, de mégis, alapvetően megfelel.
Persze el kell gondolkodnom, ha majd Vistát is akarnék, hogy mi legyen és hogyan. Valószínű amúgy is csak egy OEM konstrukció jöhetne szóba.
|
csüt. szept. 14, 2006 9:46 |
|
|
pax-ataraxia
ezüst tag
|
sry, off
|
csüt. szept. 14, 2006 8:32 |
|
|
pax-ataraxia
ezüst tag
|
Sparow2 írta: Lossfer írta: Igen, az is lehet hogy egy osztalytarsa volt. Bar sajnos inkabb a tanar a sanszos. 12 eves gyerekekrol van szo.
Azért egy papírlapot be tud szkennelni egy 12 éves gyerek is.
Pl. ismerős 10 éves fia telepíti az otthoni számítógépükre a windowst. Jó, tudom, nagy szaktudás nem kell hozzá, beteszed a CD-t, aztán megy szinte magától végig, de a szüleinek lövése sincs hozzá.
Látod? Ezért rühellem a vinf*st! Mert pont a szépségét öli meg a számítástechnikának! 5 évesen C64-em volt, 7 évesen az első PC-m. 286-os. Én 10 évesen manuálisan telepítettem DOS-ban a cd meghajtót, az összes szükséges sort én adtam hozzá az mscdex-hez meg autoexec.bat-hoz stb stb. Amikor 286-osomat cseréltem 386-osra. És a 33 mhz-s procimat 66mhz-sre... azok voltak a szép idők. Évekig jó volt. Most meg tulajdonképpen 3 havonta cserélheted a komplett gépedet, mert a programfejlesztők és hardvergyártók között kialakult egy jó kis kereskedelmi kapcsolat, olyan programokat gyártanak, amik zabálják a gépedet, ők meg megfejlesztik azokat a hardvereket amik mégis elbírják a terhelést, utána azonnal jön a következő program, ami már azt is kihasználja, és így tovább. Lassan már hetente jelennek meg az új játékok és az új videókártyák... Csak a pénz van a háttérben. Különös, ugyanaz a játék mondjuk konzolon fut 450 MHZ-s procival, a PC-n érdekes módon 3200 mhz-s proci meg 1 g ram meg brutál videókártya stb kell ahhoz, hogy ugyanúgy fusson. Pedig van PS2-m, és mondjuk ott a HALO nevü játék, ami PS2-n full graffal csont nélkül fut, az akkori 1700-es procimon meg akadt... no mindegy. elkalandoztam.
GeeForce'96@HTPA
|
csüt. szept. 14, 2006 8:31 |
|
|
djsms
Moderátor
|
waze, az apró kérdésekbe akartam
|
csüt. szept. 14, 2006 8:09 |
|
|
Dester
Moderátor
|
Offtopic!
|
szer. szept. 13, 2006 22:45 |
|
|
djsms
Moderátor
|
Adott egy gép (p3@1GHz 128MB RAM) amin win98 futott eddig. Felhasználó dosban ügyesen hazavágta a windowst, ezért újra kellett telepíteni. Ez eddig szokásos történet, semmi extra.
Na most a helyzet az, hogy újratelepítés óta csomó program nem indul el amik azelött futottak a gépen. (természetesen reinstallálva azok is)
Pl ilyen egy szimpla bde. Másik vason ugyanezen telepítőkből simán megy minden! Memtest nem talál hibát. Vinyó is cseréle, ámbár másik gépben semmi baja. Szóval a hardver elvileg jó... De akkor mi rossz?
|
szer. szept. 13, 2006 20:04 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 10150 Tartózkodási hely: Miskolc City
|
pax-ataraxia írta: A lényeg az az, hogy ha holnaptól nem gyártanak olyan alaplapot, amin PCI busz van, nem fogod tudni megjavítani. De ha ismered a lényegét az ilyen egységeknek, ismered az áramköröket, az integrált rendszereket, akkor minden bizonnyal könnyeben boldogulsz egy teljesen új környezetben (egy új egységgel szemben) is.
GeeForce'96@HTPA Leírtad ugyanazt, amit én, csak cizelláltad. A lényegét kell ismerni. De attól, hogy ismered a lényegét, nem biztos, hogy egy szép, barokk körmondatba bele tudod azt zsúfolni. Sőt, az ilyen egymondatos fogalommeghatározások sokszor igen felületesek és nem fedik a teljes valóságot (sőt, annak csak igen kis részét).
Üdv!
|
szer. szept. 13, 2006 17:34 |
|
|
Sparow2
gyémánt tag
|
Lossfer írta: Igen, az is lehet hogy egy osztalytarsa volt. Bar sajnos inkabb a tanar a sanszos. 12 eves gyerekekrol van szo. Azért egy papírlapot be tud szkennelni egy 12 éves gyerek is. Pl. ismerős 10 éves fia telepíti az otthoni számítógépükre a windowst. Jó, tudom, nagy szaktudás nem kell hozzá, beteszed a CD-t, aztán megy szinte magától végig, de a szüleinek lövése sincs hozzá. Lossfer írta: Sparow2 írta: Amúgy meg ebben a rémtörténetes topikban a legtöbb történet másnak a hülyeségéről/szerencsétlenségéről/hozzá nem értéséről szól Hany kiskoru `butasagan` nevettunk eddig?
Valóban nem a vicces kategóriába tartozik.
Viszont az sem helyes, hogy néhányan egyből azt mondták, hogy nem a gyerek tehet róla, hanem a tanár, a társadalom, satöbbi, meg nincs lehetősége számítógépet használni, satöbbi.
Lehet, hogy így van, de nem biztos. Lehet, hogy egyszerűen csak nem érdekli a téma, és az órán meghallgatta, aztán pár nap múlva, mire írta a dolgozatot, ennyi maradt meg neki.
Az is lehet, hogy a gyerek minden nap otthon órákat játszik a Call of Duty nyóccal, csak éppen ezeket a dolgokat nem tudja, mert nem érdekli, mi az a hardver, meg szoftver, meg informatika. Persze ez egy kisarkított példa. De ismerek olyat, aki már nem gyerek, de annyit tud, hogy beteszem a CD-t, aztán játszok. Sőt, elmondta, hogy "megtanultam krekkelni is", ami nála annyit jelentett, hogy a másolt CD vagy DVD crack könyvtárából bemásolta az új exe-t a régi helyére, amit a parancsikon tulajdonságai között megnézett, hogy hol van. Neki több nem is kell, ha gond van, hívja az ismerőseit, de általában nincs gond. De ha elétennéd a fenti dolgozatot, ő se tudná jobban kitölteni.
Ellenpéldaként olyan ismerős is van, aki előadta, hogy jóvolna egy számítógép a gyereknek. Sokszor dicsekszik, hogy milyen söröket ivott, amiből egy doboz vagy egy üveg 500 ft volt. Erre mikor megkérdezték tőle, hogy miért nem iszol inkább kevesebb, vagy olcsóbb sört, a különbözetet meg félrerakod, és egy év múlva veszel belőle egy számítógépet a gyereknek, akkor csak annyit mondott: "Lóf.szt a gyereknek! Majd nem iszom meg a sört, hogy neki számítógépe legyen?!"
|
szer. szept. 13, 2006 13:51 |
|
|
TargeT
a fórum lelke
|
pax-ataraxia írta: Egyébként rémtörténetnek beillenek egyes boltok árlistái... amikor egy videókártya 170ezer forintba kerül... no comment.
Maga a sztorid rémes volt ugyan, de nekem valahogy nem ilyesmi ugrik be rémtöténetként.
Ez sem igazán az, de annyiban kapcsolódnék, hogy miért a jó égbe kell egy most újonnan kapható középkategóriás videokártyának alapon 90 W-ot fogyasztani, ha meg dolgozik úgy 150 W-ot. Hogy azután pörögjön, zörögjön a ventillátor, vagy jobb esetben, ha ki bírom fizetni inkább hőcsöves hűtés.
Miközben csak internetezek vagy Office programot használok 2D-ben.
Jó, modhatnák, akkor ne vegyek külön VGA kártyát, elégedjek meg az alaplapival. Ha egyáltalán olyan alaplapom van.
De mégis minek ez
|
szer. szept. 13, 2006 13:33 |
|
|
Sparow2
gyémánt tag
|
McLaca írta: Ezt valamelyik OFF-ban már tárgyaltuk. Ott is megkérdeztem: mégis miért kéne tudnia egy 12 évesnek az informatika fogalmát szabatosan megfogalmazni!? Tudjon másolni, átnevezni, alapvető dolgokat csinálni a wordben, programot indítani, vagy az ikonját asztalra rakni, stb., mert annak van haszna... Üdv!
Mert ez a tananyag. Az iskolában sok dolgot tanítanak, aminek nincs gyakorlati haszna. Pl. miért kell tudni, hogy mi volt az ókori Rómában és Görögországban?
Különben nem bonyolult a fogalom meghatározása, régen én is tanultam, de már nem emlékszem pontosan (kb. mint az ókori Rómára), de valami olyasmi, hogy "Az informatika az információ feldolgozásával, tárolásával, stb. foglalkozó tudomány". Kb. ennyi a fogalom. Előtte még volt a könyvben néhány sor az infomrációról és az adatról, meg hogy mi a különbség a kettő között.
|
szer. szept. 13, 2006 13:10 |
|
|
pax-ataraxia
ezüst tag
|
McLaca írta: dbali írta: Engem 12 évesen is komolyan érdekelt a számtech. Erre mit tanítottak mindehol? Be van kapcsolva a gép, ott a word, és formázd így meg úgy a szöbveget. Ez az! Ezt tudja ám használni az ember az életben. Látom, rendkívül megfogtad a mondanivalóm lényegét... djsms: bár nekem csak technikusi papírom van, azért láttam már néhány számítógépet, de én sem tudnám megfogalmazni az informatikát úgy egy az egyben. Szerintem nem az a lényeg, hogy meg tudjuk fogalmazni, hanem az, hogy bánni tudjunk vele. A kutyát sem érdekli, hogy kívülről fújja az infó fogalmát egy "szakember", ha gondot jelent neki egy egyszerű manuális meghajtóprogram telepítés. Üdv!
Az informatika meghatározása:
Az informatika az információ gyűjtésével, értelmezésével, feldolgozásával, továbbításával és tárolásával foglalkozó tudományág. (hú de rég tanutuk a zegyetemen... már felejtek) Na mindegy. A lényeg, hogyabban igazad van, hogy akinem tud megoldani egy problémát, az nem jó szakember. Sőt, nem is szakember. Max kontár. De aki nem tudja az elméleti alapokat, és az, amit csinál nincs alátámasztva "fogalmak fújásával" akkor semmit nem ér az égész.
Pl lehet, hogy most meg tudsz szerelni egy PCI buszt, és fogalmad sincs, hogy mit csinálsz, csak megnézted mások hogy csinálják. Vagy valaki megtanította neked. Mindegy. A lényeg az az, hogy ha holnaptól nem gyártanak olyan alaplapot, amin PCI busz van, nem fogod tudni megjavítani. De ha ismered a lényegét az ilyen egységeknek, ismered az áramköröket, az integrált rendszereket, akkor minden bizonnyal könnyeben boldogulsz egy teljesen új környezetben (egy új egységgel szemben) is.
GeeForce'96@HTPA
|
szer. szept. 13, 2006 11:53 |
|
|
pax-ataraxia
ezüst tag
|
Sziasztok!
Az én rémtörténetem elég szokványos. Egyszerű. Régi számítógép, ócska tápegység (300W Codegen). Gyorsan lezajlott. Játszom a gépen. Játék közben kékhalál. Kékhalál után azonnal kikapcsolt. Füstszag.
(Mérnök-informatikus révén) gépet feltettem asztalra, szétszedtem. Processzor felpuposodva. Annyira, hogy lenyomta magáról a hűtőt, és az alaplap is elrepedt. Alaplapon égési nyomok. Memóriák túlforrósodva. Minden elégett. Nézem a tápegységet. Eldurrant egy transzformátor. Gondolkodás. Végeredmény: 12V helyett rányomta a 220-at. Egész gép szétégett. Egyedül a videókártya maradt épségben. Mai napig azt használom.
REKLÁM: ABIT SILURO GeFORCE 4 TITANIUM 4200
Igaz, ma már kicsit elavult, de nem probléma. Eredeti hűtő (3 centis venti) kivág, hűtőborda levés... Fiókból előszedni 3600 MHz-ig hűtő P4 procihűtőt. Öklömnyi réz borda, 6 centis ventivel. Mindezt ráfúr a videókártyára. Remekül működik! A mai napig minden játék kifogástalanul fut. Vampire: Bloodlines, Fable, Doom3, Quake4, Oblivion... 1024*768*32. Full graf. Hát igen. Első szériás gef4-ek kegyetlen jó konstrukciók. Csak a memóriája kezd nagyon kevés lenni, 64 DDR van rajta...
Egyébként rémtörténetnek beillenek egyes boltok árlistái... amikor egy videókártya 170ezer forintba kerül... no comment.
|
szer. szept. 13, 2006 11:11 |
|
|
djsms
Moderátor
|
Lossfer írta: http://forum.terminal.hu/index.php Ha vki innen az osszes temakorben profi - kulonos tekintettel a Gamer es MP3 forumokra - az mar eleg sokat tud az informatikarol. Vloszinu nem letezik olyan informatikus aki minden teruleten szagember.
Nem valószínű, hanem biztos!
|
csüt. szept. 07, 2006 7:45 |
|
|