Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: csüt. dec. 26, 2024 19:39

Hozzászólás a témához  [ 16 hozzászólás ] 
elromlott? de mi? 
Szerző Üzenet
a fórum lelke

Hozzászólás 
:D -off van enné még furcsább-de ez igen off remélem átirányítanak:Unce upon time,amikor még lovat is patkotam :P -most jön az hogy"Aranyjancsis":nem mese ez gyermek;télleg így vót'!"
Nyihogott a lő(örömében? :roll: )-engem meg fenéken harapott a komondor,hogy lopom a háztol a lovat-kevésbé vicc :x
NA de irgum-burgum az összes többoit áatirányitaní

csüt. okt. 11, 2007 19:59
Profil Privát üzenet küldése ICQ YIM Honlap
ezüst tag

Hozzászólás 
nacorvus írta:
Idézet:
Én még Resetnél csak olyat láttam, hogy a legkisebb időre (általában a BIOS első készítési ideje) pl 2000-re áll be alapból.

Két lehetőség is van: vannak alaplapok amiből ha kiveszed a Li elemet akkor is a legutolsó dátummal indul(ezeket kimindottan célhardverekre fejleszették pl:kasszarendszer,rakétakilővővezérlő és egyebek:itt kimondottan a rendszergazda kezébe adják a vasat és valóban "nemfelejtős" maga az alaplap,azaz egy "igazi"Epromba égeti a beállításokat és a RAM hátára rá van építve egy segédáramforrás)-de ezek nem hiszem hogy esetünkben fennálnak.
Második lehetőség egy nyomógobbal vagy egy jumperrel "kisüstöd" az elemet(jól néznénk ki ha egy Li-elemet vagy aksit tényleg lepadlóznál :arrow: mehet a veszélyeshulladéktárolóba)-a logikai lebgőpont (kb 1,7V) alá húzod a memórafigyelő tápot.Az újabb alaplapokon túlhajtás (overlock) után sem kell szétszedni a "brájzlit",SŐT kisem kell húzni(hosszan nyomvatatartani a bekapcs ill- reset gombot,ill.a kettőt egyszerre..és máris megvan a soft-reset és szerencsés esetbe a gép már tölti is a 'zoprendszert...'Akármilyen dátummal-láttam 3012 is-ha kiveszed a litiumot és ki volt húzvaa tápból a 220 ,jump átrak,menetköben bekapcs.gombot is nyomiszkolsz-hogy az alaplapi kondik is eveszejtjsék az "magvukat"-a töltöttségük a "küszöb" alá billlenjen azt hívják igazi hard-resetnek ill.CMOS-clearnak-ilyenkor a beégetett BIOS-dátummal indul a a masina.
-és akkor még nem is beszéltünk az igazi flash-memoryról (USB,RAM-Disk)aminek külön kell feszültség a töléshez íráshoz(lórugás a hátulsóba)hogy kibillenjen a rögzült tudatállapotból :D

Hi

Hát ez az ilyet még én sem láttam csa most. Ezért nem tünt fel sokáig.
Elég érdekes volt. hogy pl az opera üres kezdölappal inditva gond nélkül futott de mint beirtam vmi cimet egyböl elszált külömbözö memoriacimekre hivatkozva h nem tudja olvasni. Ha fülraktam a nod-ot akkor már akkor elszált mikor a win be akarta léptetni a felhasználot. Ezért gondoltam hardver problémára.

Rest

csüt. okt. 11, 2007 18:48
Profil Privát üzenet küldése
a fórum lelke

Hozzászólás 
Idézet:
Én még Resetnél csak olyat láttam, hogy a legkisebb időre (általában a BIOS első készítési ideje) pl 2000-re áll be alapból.

Két lehetőség is van: vannak alaplapok amiből ha kiveszed a Li elemet akkor is a legutolsó dátummal indul(ezeket kimindottan célhardverekre fejleszették pl:kasszarendszer,rakétakilővővezérlő és egyebek:itt kimondottan a rendszergazda kezébe adják a vasat és valóban "nemfelejtős" maga az alaplap,azaz egy "igazi"Epromba égeti a beállításokat és a RAM hátára rá van építve egy segédáramforrás)-de ezek nem hiszem hogy esetünkben fennálnak.
Második lehetőség egy nyomógobbal vagy egy jumperrel "kisüstöd" az elemet(jól néznénk ki ha egy Li-elemet vagy aksit tényleg lepadlóznál :arrow: mehet a veszélyeshulladéktárolóba)-a logikai lebgőpont (kb 1,7V) alá húzod a memórafigyelő tápot.Az újabb alaplapokon túlhajtás (overlock) után sem kell szétszedni a "brájzlit",SŐT kisem kell húzni(hosszan nyomvatatartani a bekapcs ill- reset gombot,ill.a kettőt egyszerre..és máris megvan a soft-reset és szerencsés esetbe a gép már tölti is a 'zoprendszert...'Akármilyen dátummal-láttam 3012 is-ha kiveszed a litiumot és ki volt húzvaa tápból a 220 ,jump átrak,menetköben bekapcs.gombot is nyomiszkolsz-hogy az alaplapi kondik is eveszejtjsék az "magvukat"-a töltöttségük a "küszöb" alá billlenjen azt hívják igazi hard-resetnek ill.CMOS-clearnak-ilyenkor a beégetett BIOS-dátummal indul a a masina.
-és akkor még nem is beszéltünk az igazi flash-memoryról (USB,RAM-Disk)aminek külön kell feszültség a töléshez íráshoz(lórugás a hátulsóba)hogy kibillenjen a rögzült tudatállapotból :D

csüt. okt. 11, 2007 18:04
a fórum lelke

Hozzászólás 
Rest írta:
...a rendszeridö 2038-ra állt át...

csüt. okt. 11, 2007 15:44
ezüst tag

Hozzászólás 
nacorvus írta:
Ha,előtt normálisan működött és most nem valamelyik újrarakott driverrel akad össze a bajsza.

Hi.

Köszi a hozzászolást.
Megoldodott!
A problémát 1 bios reset okozta amitöl a rendszeridö 2038-ra állt át, igy nem futottak az időkorlátos proik.

Rest

csüt. okt. 11, 2007 6:15
a fórum lelke

Hozzászólás 
Ha,előtt normálisan működött és most nem valamelyik újrarakott driverrel akad össze a bajsza.

szer. okt. 10, 2007 14:56
ezüst tag

Hozzászólás 
Sziasztok.

Kis segitségre lenne szükségem
A gond egy ujratelepítés után lépett fel.
A lap abit nf7 s v.2 2500+ barton, 2x256, 1x512 memoria.
Egy-két program indulásakor ezt irja ki:
A "0x00406b7e" cimen található utasítás a "0x00406b7e" memoriacimre hivatkozott. A memoriaterületen nem végezhető el a következő müvelet: read.

Memot átnáztem, külön külön is ezt csinálja együt is.

köszi

Rest

szer. okt. 10, 2007 7:18
arany tag

Hozzászólás 
Mindenkinek nagyon köszönöm a segitséget,és a tanácsokat!!
A türelmetlen ember közben elvitte szervizbe(képes érte vagyont fizetni tanácsom ellenére),igy már nem kell vele foglalkoznom.
Köszönettel és üdvözlettel.:CHAIN

csüt. aug. 16, 2007 7:03
Profil Privát üzenet küldése Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
Na jó, de a linket olvastad? Bár abban is csak többféle okot feltételeznek.

Kérdés: Hogyan, illetve miről lett újratelepítve?
Erősen elképzelhető, hogy ez csak a saját FuSi OEM, driverekkel egybefésült XP telepítőkészletével rakható újra. Legalább is egyszerűen.
Ebben kütyüben nincs az az előtelepített, rejtett partíciós játék?
Vagy még az van, hogy a BIOS-ban az összes nélkülözhető alaplapi hardvert le kell tiltani telepítés előtt.
Azután később a drivereket majd meglátjuk.

kedd aug. 14, 2007 9:40
arany tag

Hozzászólás 
FU-SI Amilo L 6820

kedd aug. 14, 2007 9:04
a fórum lelke

Hozzászólás 
:arrow: http://support.microsoft.com/kb/329284

kedd aug. 14, 2007 7:45
arany tag

Hozzászólás 
Édesapámé a gép , neki szeretnék segiteni ,megprobálom összeszedni az adatait....

kedd aug. 14, 2007 6:41
a fórum lelke

Tartózkodási hely: Revuca.S.k>>Szlovákia, nem tudok jól magyarul írni, ezért ilyen amit látsz,
Hozzászólás 
Ez hardwer problem,mar keresem a megoldast.Meg irjal egy kicsit tobett a laptoprol,,PLD>> Fujitsu Siemens Amilo D8820 | Intel P4 | 2.8GHz | SIS645DX | 512MB DDR SDRAM | Fujitsu MHS2060AT 60GB | ATI Radeon 900 Mobility 64MB external DDR SDRA | QSI CDRW/DVD SBW-241 | Cirrus logic CS4299 |...igy valahogy nezen ki/...es milyen rendszert teszel fel??

hétf. aug. 13, 2007 22:53
arany tag

Hozzászólás 
OKÉS,SZOVAL:

A rendszer problémát talált és a windows a szgép károsodásának megelőzésénak érdekében leállt.

MACHINE_CHECK_EXCEPTION

Ha először látja ezt a képernyőt..........(ismered)

Ellenörizze,hogy minden új hardwe és szoftver telepitve van.
Új rendszernél forduljon a szoftver vagy hardver forgalmazójához.(nem szószerint irtam)
Távolitsak el és kapcsoljak ki minden ujonnan telepitett hardwer és szoftverelemet.

Kapcsoljam ki a BIOSban a mem beállitásokat minden gyorsitotárazást és árnyékolást....

Tech informácio:
xxx stop:0x00000009c (0x00000000,0x8054da70,0xb2000000,0x1020080f)
0x102

A fizikai memoria listázása....
A fizikai memoria listázása lemezre 30%......

Ennyi

hétf. aug. 13, 2007 22:27
a fórum lelke

Tartózkodási hely: Revuca.S.k>>Szlovákia, nem tudok jól magyarul írni, ezért ilyen amit látsz,
Hozzászólás 
Idézet:
kék" tartalma nagyjábol: MACHINE_CHECK_EXEPTiON
.eztett nem nagyabol de pontosan ird ide.

hétf. aug. 13, 2007 22:02
arany tag

Hozzászólás elromlott? de mi?
Adott egy FUSU AMILO lapos.Évek óta hibátlanúl megy.Gyűlt rajta minden ,de nem volt karbantartva,úgyhogy ujratelepitést követelt a dolog.Itt kezdődött a probléma.Az oprendszer felkúszik és a rendszerinditásnál vagy "kék" tartalma nagyjábol: MACHINE_CHECK_EXEPTiON valami ujonnan telepitett hardwerrel van baja,Vag ha bejön az op.renszer akkor meg mindenféle kodot,de folyamatosan ugyanazt.
A szép az.hogy semmi nem lett megváltoztatva, a gyári állapothoz képest,bövitve sem lett.
Elszálhatott benne valami , talán a memoria??
Izgatottan várom az ötleteket.
Üdv:chain

hétf. aug. 13, 2007 21:45
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 16 hozzászólás ]