|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 47 hozzászólás ] |
|
"magától" megjavult cuccok esetei
Szerző |
Üzenet |
.Dester.
gyémánt tag
|
Szerintem az abszolút győztes a mindenkori összes Windows verzió lesz. A legfurcsább dolgokat itt láttam, sok érthetetlen "megjavulás" is volt, de ezeknek a száma elenyésző ahhoz képest, hogy hányszor csesződött el "magától" ))) (pl. most legutóbb a nagyszerű WinME a barátnőm gépén...)
Dester
|
pén. aug. 08, 2003 23:01 |
|
|
bazsy
|
Na 2-t mondok énis:))
1:
Anno w98am néha nemindult el, hanem dobott egy sötétképernyöt boot után. Namost ha naplozottan inditottam, ami elvileg annyival több, hogy txtbe menti mit csinál, na akkor indult és utána jo is maradt normállal is... ehhh
2:
van egy linux routerem itt a sarokba, na egyiknap mondom nemmegy a net
odanézek hálokártyán led nuku, mondom jajo. Nagynehezen szétszedem, megnpiszkálom jol van e helyén... elinditom, semmi.
Kiveszem kifujkálom a port, visszateszem, elinditom semmi.
Átteszem másik pci slotba ottse, lehozok másik hálokártyát azzalse, mondom **** meghalt az alaplap. Visszarakom az eredetit az eredeti helyére. Összerakom, mondom majd holnap megnézem, azt jött fater, mondom megmutatom neki micsinál... Erre nem megjavult?:))))) Azota is jo:))
Bazsy
|
pén. aug. 08, 2003 9:15 |
|
|
zajcev
vas-tag
|
Kanyika,
Jó hogy mondod, épp ma jön a ficere, és hozza a mobil rack-jét is... ))
|
pén. aug. 08, 2003 8:29 |
|
|
prophet
vas-tag
|
A topicnyitónak: biztos sokak számára hihetetlen, megmagyarázhatatlan a dolog, de az ilyen létezik!
|
csüt. aug. 07, 2003 9:07 |
|
|
Kanyika
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 107 Tartózkodási hely: Bp
|
Zajcev : A haverodnak rossz a kisugárzása, ha legközelebb odamegy földeld le )
|
csüt. aug. 07, 2003 8:17 |
|
|
GoYoBiSh
|
Nekem is van egy..van egy méltán híres ECS lapom )) Van neki egy kis integrált hangkártyája..ami egyszer csak nekiált hűdenagyon torzítani..ment is pár hétig...aztán meguntam, kiszedtem az alaplapot, visszaraktam, és csodák csodája, minden a legnagyobb rendben..de lehet,hogy itt nem öngyógyulásról van szó, hanem valami feszült, vagy zárlatolt, vagy mittudomén..de megy..kopp-kopp..ennyi.
|
csüt. aug. 07, 2003 7:31 |
|
|
.Dester.
gyémánt tag
|
XT-s táp. Elkezdett kerregni (kb. 5 évvel ezelőtt), de csúnyán, lehet, h venti. Hatalmas ütés ököllel a tetejére, azóta is megy tökéletesen (a táp és benne a venti is).
Istenem, már rohadtul zavart meg még ráadásul vmi/vki kegyetlenül fel is idegesített és akkor még nem voltam számítógépszerelő (is), hanem csak használtam. A régi cuccoknak néha még használt a kalapács is...
Dester
|
kedd aug. 05, 2003 14:59 |
|
|
CheGuevara
|
Na még nekem is van egy 2-in-1 megjavult magától dolog
Anno egy ismerőstől kaptam egy Aristo (asszem) SLOT1 alaplapot, mert ****. Havernál kipróbáljuk: nem megy, azt elrakom tarcsiba. Aztán történt 1x hogy a suliba egy pont ua. alaplap elszállt, mint az enyim, azt a rencergizda asszonta odaadja a 300as Cel procival 1ütt ha odaadok egy jó SLOT1 alaplapot. Próba, szerencse alapon beraktam a "****" alaplapot, ami bezzeg ment. Aztán meg hazavittem a sulisat, és csodák csodájára elindult (azt azóta is megy egy havernál)
|
kedd aug. 05, 2003 14:50 |
|
|
mincza
|
Ezt írta Gabor2:
"Tök jó így a topic. Majdnem pontosan 1 évet aludt )) "
Hát ez is egy cucc, most megjavult magától
|
kedd jan. 14, 2003 16:48 |
|
|
Dreef
|
Hali na ezt senki nem fogja elhinni volt egy régi sokol rádió nos a nagypapi kedvence mindig erre aludt el nos 1* csak hopp és le esett a földre uhh rossz na mos mi lesz a nagypapival? Sebaj elvisszük a szervizbe mondják hony nyista ennek annyi! HUH boltok keregetés mert pont ilyen kell semmilyen más szóba se jöhet de nincs, papi beduja majd ő megjavítja 1* hopp megy a rádió ...Bartók.. hopppá?!
|
kedd jan. 14, 2003 16:28 |
|
|
Dreef
|
Hali na ezt senki nem fogja elhinni volt egy régi sokol rádió nos a nagypapi kedvence mindig erre aludt el nos 1* csak hopp és le esett a földre uhh rossz na mos mi lesz a nagypapival? Sebaj elvisszük a szervizbe mondják hony nyista ennek annyi! HUH boltok keregetés mert pont ilyen kell semmilyen más szóba se jöhet de nincs, papi beduja majd ő megjavítja 1* hopp megy a rádió ...Bartók.. hopppá?!
|
kedd jan. 14, 2003 16:28 |
|
|
Gabor2
platina tag
|
Tök jó így a topic. Majdnem pontosan 1 évet aludt ))
|
kedd jan. 14, 2003 15:50 |
|
|
Annak
|
Nos, a történet nagyon régen játszódik: még egy C64-est püföltünk a nyáron a haverokkal.
Volt egy csomag Parrot márkájú lemezünk, amelyből az egyikre valami pompás játék volt másolva, azonban mi nem tudtuk müködésre bírni...
Az egyik haverom mérgében kivágta az emeletről a kertbe, valahová a répa és a karalábé közé...
Anyukám találta meg vagy két nappal később, kellemes nyári napsütés és egy kiadós zápor után.
A lemezt pár nap alatt kiszárítottam, és bár nehezen lehetett begyömöszölni a floppyba, kipróbáltam és ment )
Viva Parrot!
|
kedd jan. 14, 2003 15:40 |
|
|
EG0
arany tag
|
és, és... hát használtam másfél évig, tök jó volt, csak kinõttem és 17"-esre cseréltem.
|
hétf. jan. 14, 2002 0:15 |
|
|
kawa
|
EGO!
Lehetek szőőőkés?
>Feltekertem a fényerőt.
És??? Ne csigázz!
|
vas. jan. 13, 2002 15:41 |
|
|
EG0
arany tag
|
Én is kaptam egy 15"-os NEC Multisync moncsit, hogy két hónap után reggel nem volt kép bekapcsolásnál, éveket állt szekrényen, kezdjek vele amit akarok.
Rákötöttem gépre, bekapcs, sötétség. Feltekertem a fényerõt.
|
vas. jan. 13, 2002 0:36 |
|
|
zajcev
vas-tag
|
Két történetem van:
Volt egy Abit BE6-II lapom. Egyik bios update után
elhatározta, hogy nem indul el, és ehhez tartotta is magát.
Semmi nem pörgött fel, CMOS clear-re immunis volt.
Lefixáltam kallaner komával a BIOS chip sütés körülményeit,
másnap estére. Hazaérek a munkahelyről, már éppen
birizgálnám kifelé a chipet, mikor hirtelen ötlettől
vezérelve bekapcsoltam a gépet. Egy nap semmittevés jót
tett nekünk, ő elindult, én meg eladtam.
A másikat még kevésbé értem:
Van egy cimborám, kedvelem, de egyre kevésbé szeretem,
ha számítógép használattal kapcsolatos ügyekben látogat meg.
Egyszerűen az ő, de csak az ő jelenlétében nem mennek a
dolgok...
Két gépet használok hálóban, ha ő ottvan, az istennek nem
látják egymást. Ha CD-t akarok neki írni, az rossz lesz,
ha floppyra másolni, akkor a gép nem látja a meghajtót,
ha letöltök neki, hiba lesz a *.zip file-ban, és így
tovább...
Erre mondhatnám, hogy bárkivel előfordul. De ha kiteszi
a lábát, azonnal helyreáll a háló, meglesz a floppy, nem
hibáz a letöltés és írás.
Valami mindig előjön, ha ő ott van, pedig amúgy
atomstabil a cucc...
|
pén. jan. 11, 2002 9:34 |
|
|
kirana
|
Jelenleg is zsenge számítógépes koromban, szeretem szorakoztatni a magasan képzett Urakat az adathordozásra használt IBM lap top winyómmal.
Őkelme ui. csak néhány, általam preferált személy számítógépéhez hajlandó csatlakozni, sokszor csak akkor, ha személyesen "bírom rá" erre...
A titok nem boszorkányságomban rejlik, csak a lap top winyók IDEjét fordítva (kellene) összedugni, mint ahogy azt próbálják egyesek
Kira
|
pén. jan. 11, 2002 3:22 |
|
|
Sy.
Site Admin
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 0 Tartózkodási hely: Budapest
|
Zsenge számítógépes koromban LAN-partyn voltam és nem akart működni a korábban jól teljesítő hálókártyám. Ma már tudom, hogy a gép szállítmányozása miatt kicsúszhatott picit a slotjából (még ISA-s volt a drága), de akkor ez eszembe sem jutott.
Az egyik barátom kikapta a gépből, titokzatos arcot vágott, majd ráfújt! egyet a kártyára és a kezembe nyomta azzal a szöveggel, hogy így már jó. Beraktam és működött
Sy
|
pén. jan. 04, 2002 17:00 |
|
|
akki
gyémánt tag
|
|
kedd dec. 18, 2001 14:30 |
|
|
akki
gyémánt tag
|
|
kedd dec. 18, 2001 14:27 |
|
|
akki
gyémánt tag
|
yahagyma
1/QDPS =ellenőrzés, totál teszt
2/zerofill = a dc952.exe ben,
3/quantum lemezzel part/format =a dc952.exe ben
www.kiwwi.hu/fws/elacie/dc952.exe
www.kiwwi.hu/fws/elacie/qdps102.exe
a harmadikat, amivel sectort is lehet nézni, most rakom fel, majd itt lesz.
|
kedd dec. 18, 2001 14:01 |
|
|
harcu
ezüst tag
|
Az újrapartícionálás elfedi a logikai bad-sectorokat.
Ilyenkor nem a vinyó felülete sérül, hanem az oprendszer
által kreált CRC-érték nem stimmel abban a sectorban. Egy
formázás még alapban nem elég, hogy eltüntesse, a format
c: /c az hatásos szokott erre lenni.
|
kedd dec. 18, 2001 13:26 |
|
|
harcu
ezüst tag
|
HA zöldül/sárgul a monitorod, akkor első lépcsőben cseréld
ki a monitorkábelt.
|
kedd dec. 18, 2001 13:21 |
|
|
German
|
Nekem a múlt héten magától megjavult a redőnyöm.
Idáig, ha feltekertem a tekerővel, akkor visszatekeredett
zuhanva, és közben a tekerő össze-vissza csapdosott.
Ezért mindig beakasztottam, hogy ne tekeredjen le.
Egyszer csak beakasztás előtt elengedem, és nem zuhan le!!
Azóta **** megy.
Hisztiző gyerek, barátnő/feleség és elektronikai eszköz
egyébként általában egy jól irányzott és időzített
ütéstől MEGJAVUL MAGÁTÓL!!!!!!
|
kedd dec. 18, 2001 1:52 |
|
|
yahagyma
|
légyszi bővebben akki!!!!!!!!
tudom hogy fizikai hiba de mondom működik!!!!!
hál istennek
|
szomb. dec. 15, 2001 23:27 |
|
|
akki
gyémánt tag
|
Van a Quantumnak egy QDPS nevű ontrak teszt progija, rá kell inditani a gépet a berakott flopyra, nézzétek meg vele. A kattogás sajnos fizikai hiba, vagy előjele. Win alatt működik, attól lehet rossz. A nullára irás legközelebb format helyett ajánlott.
|
szomb. dec. 15, 2001 11:07 |
|
|
yahagyma
|
nekem kattog a vinyám néha de nem jöttem rá mitől
mitől lehet
quantum lct10 20gigas
??????????
haver vincsije meghalt és azt irta ki bades
dosos es vindózos scandisket is lefuttattunk és mind2nél ezt irta ki
nem hittük el... tanácstalanok voltunk 2szer vagy 3 szor is eljátszottuk format + scandisket és mindig badet itr ki
majd visszatettük a gépébe full leformázva meg egybeparticionálva és azóta is műxik
mi lehetett a baja??????????
az egerem winxp alatt mindig lefagy.
akárhányszor indítom el a wint és csak az egér áll meg a kurzorja meg sem mozdul hihetetlen de ME alatt semmi baja
HIGHLIGHT optikai egér a chip javaslatára vettem ugy 1 éve mikor tesztelték
bal kezes vagyok és akkor ez olcsó volt és állitolag microsoftos felépitesű:)))))))))))))))))))))))))))))
hahaha
naná hogy az hogy rohadjon le a microsoft
|
szomb. dec. 15, 2001 2:43 |
|
|
biker
ezüst tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 74 Tartózkodási hely: Dunaharaszti
|
én egy acorp 7via71+700 athlon párossal. persze a harmadikkal, mert addigra kettőt már cseréltek garba. egyik nap (3. vagy 4. az alaplap életében), már majd kész a teljes telepítés, minden progi belőve, és ekkor egyszercsak nem indul be. persze pénteken. szombaton sem, ekkor szétdobtam az egészet, asztalon csak vga-val indul. mindent vissza sorban, és akkor is ment. de azért hétfőn visszavittem, és visszakértem az árát.
|
pén. dec. 14, 2001 15:27 |
|
|
Gabor2
platina tag
|
Alaplapról jut eszembe. Nyáron vettem egy használt SocketA-s alaplapot, aminek a procihűtőt tartó füle el volt törve a socketen, és emiatt egy szervizben socket lett cserélve rajta (persze csak a csere után vettem). Ám utána nem akart működni, a proci nem kapott feszt. Vissza a szervizbe, az ürge megnézte nagyítóval, talált egy kis pontot, ami vmit összekötött, azt eltávolította, és volt fesz. Ám a lap ekkor vmilyen memóriahibára hivatkozva nem akart indulni.
Ott a manusnak nem is indult (az ott lévő 5-6 memória egyikével sem). Hazavittem, hogy akkor visszaviszem annak, akitől vettem, de másnap reggel gondoltam, csak kipróbálom előtte. Hát otthon elindult. Eleinte csak 1/2-1 órát ment, majd fagyi, és nem indult. Ez az idő fokozatosan nőtt, és harmadnapra már egyáltalán nem fagyizott, és azóta mindig indul. De hogy mitől jött helyre? Talán az otthoni légkör?:)
Üdv!
Gábor
Ui: htbmp: Leszedéshez a dumpbiost használtam, betöltésre pedig a MakeTSR-t. Nvidiához VgaBios való. Pont ezt a linket kellett volna nekem is betennem, mint amit hl225 linkelt be, csak nem jutott eszembe.
|
csüt. dec. 13, 2001 13:39 |
|
|
Bird_oph_A.L.L.
|
At 13:29 2001. 12. 13. +0100, you wrote: >Cégnél a polcon találtam egy Abit BF6-ot. Kérdem, mi a baja, miért van >ilyen sanyarú sorsra kárhoztatva. Azt mondták, hogy az enyém lehet, mert >meg sem mukkan, ha elindítják. Hazavittem. >Szerintetek milyen alaplap van az otthoni gépemben? Csak nem ASUS? BYE --- Bird of AntiLamer League (A Member of Terminal Group) Terminal Digicam rovat: http://www.terminal.hu/digicam
|
csüt. dec. 13, 2001 13:34 |
|
|
Zee
|
Cégnél a polcon találtam egy Abit BF6-ot. Kérdem, mi a baja, miért van ilyen sanyarú sorsra kárhoztatva. Azt mondták, hogy az enyém lehet, mert meg sem mukkan, ha elindítják. Hazavittem.
Szerintetek milyen alaplap van az otthoni gépemben?
|
csüt. dec. 13, 2001 13:29 |
|
|
Sopanka
|
Az én alaplapom is egy érdekes dolog.
Amikor megvettem, nem akart elindulni. Egész pontosan 100 MHz-es FSB-vel nem indult, átkapcsoltam 66-ba, elindult, aztán kikapcs, jumper vissza 100-ra, és akkor már ment. Aztán pár hét alatt a helyzet rosszabbodott, eljutott oda, hogy egyáltalán nem indult. Be a szervizbe (tél volt), ott persze semmi gond nem volt vele. Vissza haza, azóta jól ment. A következő télen, még garanciásan, megint be kellett vinnem a gépet a szervizbe valami más miatt. Utána megint produkálta a jelenséget. Mégegyszer bevittem, meg haza, elmúlt. Azóta sem panaszkodott.
|
csüt. dec. 13, 2001 12:15 |
|
|
kazso
arany tag
|
Ilyen videokártyás dolog velem is történt. Egy boltban árultak sok hibás kacatot. Köztük volt egy S3 Trio 3D 4Mb-os AGP kártya is. Azt mondták a boltban, hogy el sem indul, csak sípol vele a gép. Meg is mutatták, szóval tényleg **** tűnt a kártya. Az ára kemény 100 ft volt, szóval elhoztam. Itthon beleraktam a gépbe, és simán elindult. Aztán néhány nap múlva eladtam néhány ezerért, és akinek eladtam, annál is ment a kártya, szóval nem volt rossz üzlet
|
csüt. dec. 13, 2001 3:10 |
|
|
runningman
|
Velem már régen történt. (emlékszik még valaki a jó öreg K. drága Spea V7 Mirage-ra? még a cirrus logic vesa local bus-os időkből?) Na tehát: Volt egy ilyen Speám, és az istennek sem akart elindulni, csak sípolt a gép. átjött hozzám a haverom és gondoltam megviccelem, odaadtam neki ajándékba, nem említve, hogy rossz. Még aznap telefonált, hogy nagyon köszöni, mert iszonyat gyors, meg ilyen, meg olyan hálás. Én meg vertem a fejem a falba, hogy elbuktam a kártyát. Még áthozta azóta és akkor már az én lapomban is ment. Nembaj, adni is jó, nemcsak kapni.
|
csüt. dec. 13, 2001 2:26 |
|
|
mano01
|
Mielőtt még bármilyen misztikus dolgokba bocsátkoznátok, hadd mondjam el hogy ezeknek a problémáknak fizikai alapjuk van. Akkor vegyük sorban visszafelé:
A Nokia 5110 es nek közismerten **** érintkezik az lcd kijelzője (nekem is volt) előfordul olyan hogy pár C fokos környezeti hőmérséklet változás elég hozzá hogy menjen avagy sem az lcd-je.
A használt monitornak ki fog purcanni a képcsöve (valszinűleg) most van abban a stádiumban amikor még éppen elindul benne minden színágyú.
Az én monitorom is produkált ilyen hol jó vagyok hol nem tüneteket (17" belinea) de szétszedtem darabokra és addig néztem a nyák lapját nagyítóval ameddig meg nem találtam egy stab IC lábának a forrasztásán azt a hajszálrepedést (tulajdonképpen körbe volt törve a forrpont) ami a "misztikus" jelenségeket produkálta:-))
A másik nagy misztikus jelenség produkáló alkatrész a kiszáradt elkó. A berendezés melegedésével együtt elveszti a kapacitását. Aztán itt vannak még a félvezetők amik néha vezetnek néha nem. A misztikus hibák kikeresésére legjobb módszer egy flakon hűtőspré és egy jó nagy teljesítményű hajszárító. Lefújod a gyanús cuccot a sprével aztán adsz neki a hajszárítóval.
Üdv
|
szer. dec. 12, 2001 17:40 |
|
|
kisbence
|
A harmadik az igazi.
Bocsesz!
|
vas. dec. 09, 2001 18:34 |
|
|
kisbence
|
Én a telefonommal jártam hasonlóan szerencsésen. Egy érdekes mozdulattal sikerült a vállam és a fülem közül leejtenem. Elment a képe és vissza se nagyon akart jönni. Csak valami halvány derengés látszott. Na, gondoltam, itt az ideje a cserének. Megjavíttatom, és el is adom. Ez egy 2 éves Nokia 5110-es volt.
A barátnőmmel elég sokat sms-eztünk akkoriban, és nem értette, hogy miért nem vagyok bekapcsolva. Másnap találkoztunk, és mesélem neki a sztorit, mutatva, hogy a telefonomon nincs kép. Bekapcsolom, és láss csodát, minden a legnagyobb rendben működött. Én meg magyarázhattam, hogy tényleg rossz volt. Azért két hónap múlva lecseréltem, de az új tulaj sem hozta vissza, hogy bármi hibája lenne. (Mármint a telefont. A barátnő még megvan! )
|
vas. dec. 09, 2001 18:18 |
|
|
kisbence
|
Én a telefonommal jártam hasonlóan szerencsésen. Egy érdekes mozdulattal sikerült a vállam és a fülem közül leejtenem. Elment a képe és vissza se nagyon akart jönni. Csak valami halvány derengés látszott. Na, gondoltam, itt az ideje a cserének. Megjavíttatom, és el is adom. Ez egy 2 éves Nokia 5110-es volt.
A barátnőmmel elég sokat sms-eztünk akkoriban, és nem értette, hogy miért nem vagyok bekapcsolva. Másnap találkoztunk, és mesélem neki a sztorit, mutatva, hogy a telefonomon nincs kép. Bekapcsolom, és láss csodát, minden a legnagyobb rendben működött. Én meg magyarázhattam, hogy tényleg rossz volt. Azért két hónap múlva lecseréltem, de az új tulaj sem hozta vissza, hogy bármi hibája lenne.
|
vas. dec. 09, 2001 18:17 |
|
|
kisbence
|
Én a telefonommal jártam hasonlóan szerencsésen. Egy érdekes mozdulattal sikerült a vállam és a fülem közül leejtenem. Elment a képe és vissza se nagyon akart jönni. Csak valami halvány derengés látszott. Na, gondoltam, itt az ideje a cserének. Megjavíttatom, és al is adom. Ez egy 2 éves Nokia 5110-es volt.
A barátnőmmel elég sokat sms-eztünk, akkoriban és nem értette, hogy miért nem vagyok bekapcsolva. Másnap találkoztunk, és mesélem neki a sztorit, mutatva, hogy a telefonomon nincs kép. Bekapcsolom, és láss csodát, minden a legnagyobb rendben működött. Én meg magyarázhattam, hogy tényleg rossz volt. Azért két hónap múlva lecseréltem, de az új tulaj sem hozta vissza, hogy bármi hibája lenne.
|
vas. dec. 09, 2001 18:17 |
|
|
hl225
|
A program amivel a videokartya biosa lementhető a DumpBIOS,
amivel pedig a merevlemezről betölthető a VGA BIOS. A
programokat letöltheted és leírést találhatsz róluk:
http://www.hwhunpage.com/drivers/bios.htm
|
vas. dec. 09, 2001 18:03 |
|
|
htbmp1
|
"Fási Gábor" wrote: > > Utánanéztem a neten a dolgoknak, és találtam olyan progit, amivel a videókártya Bios-a lementhető hdd-re, és egy másik progit, amivel a memóriába tölthető a gép indításakor (vakon indul kislemezről, arról betölti a biost, ezután restart, és van kép). Kipróbáltam... volna, hogy tényleg működik-e, de az első próbálkozás óta állandóan indul (már 1,5 éve). Pedig ez a progi elvileg nem nyúlhatott a vga bios-ához, vagyis attól nem javulhatott meg. Azóta a program már meg sincs.
A program nevére sem emlékszel?
H.T.
|
vas. dec. 09, 2001 16:00 |
|
|
Gabor2
platina tag
|
Van egy vga kártyám, amit 1,5 éve használtan vettem. A vétel után 3 hétig gond nélkül ment, azután viszont bénázni kezdett: nem mindig indult el (nem mindig adott képet), mintha a bios hol jó lett volna, hol nem. Ezt egyre gyakrabban csinálta, míg végül már csak kb. 3 naponta egyszer volt hajlandó elindulni (meg is fogadtam, hogy soha többet használt holmit).
Mivel nyár eleje volt, a hőmérsékletre fogtam a dolgot. Szóval be a hűtőbe 10 percre, majd rögtön utána a gépbe, és lám indult (ha már egyszer elindult, nem volt gond vele a kikapcsolásig). Egy pár hétig ez ment (először 10 perc hűtés, majd vissza a gépbe és indítás), de aztán meguntam.
Utánanéztem a neten a dolgoknak, és találtam olyan progit, amivel a videókártya Bios-a lementhető hdd-re, és egy másik progit, amivel a memóriába tölthető a gép indításakor (vakon indul kislemezről, arról betölti a biost, ezután restart, és van kép). Kipróbáltam... volna, hogy tényleg működik-e, de az első próbálkozás óta állandóan indul (már 1,5 éve). Pedig ez a progi elvileg nem nyúlhatott a vga bios-ához, vagyis attól nem javulhatott meg. Azóta a program már meg sincs.
Nem értem mi történhetett, de örülök neki:)
Üdv!
Gábor
|
vas. dec. 09, 2001 1:04 |
|
|
Alien311
|
Többször volt nekem is ilyen "élményem"...
pl... megy vagy egy hétig egyfolytában a monitor(amit használtan vettem). Péntek este bezüldül... mondom kész... kalap... hazamegyek a koliból, tök idegesen vagyok egész hétvégén...
Vasárnap bejövök, gép be, monitor be, és láss csodát, semmi baj... most a leghosszabb bekapcsolása 2 hét volt egyfolytában (nincs se képernyővédő, se pienő üzemmód!!!)
Hát ehhez mit szóljak??? A gépnek is pihenni kell!
Alien
|
szomb. dec. 08, 2001 22:49 |
|
|
kawa
|
Kösz Xanyi,pontosan ilyen dolgokra gondoltam
Szerinted "ki" javíthatta meg az említett tárgyévben az alaplapod?
Biztos sok userrel történt már ehhez hasonló eset.Kérem,mesélje el ebben a fórumban is.
Esetleg,ha műszerész olvas,mi is lehetett a Tv baja igazán?
Kösz
|
szomb. dec. 08, 2001 16:32 |
|
|
Xanyi
ezüst tag
|
Mi meg egy napot szenvedtünk egy számtechüzeltbe a régi gépemen, valamiért akadt a hang! Végig próbáltunk mindent...
Minden külső perifériát egyenként lecserélgettünk! Akkor javult meg, amikot a PS/2-es egeret kicseréltük sorosra...
Egért másik gépen kipróbáltuk, és jó...
Tehát a PS/2-es egérport volt a ludas! Utána sokáig használtam soros egérrel, mert ugye egy egér miatt nem akartam új alaplapot venni!
Kb rá egy évre poénból gondoltam kipróbálom PS/2es egérrel
Hát nem jó lett a kis szemét...
Xanyi
|
szomb. dec. 08, 2001 16:09 |
|
|
kawa
|
Tudom,hogy off,de kíváncsi lennék,létezhet-e olyan eset,amikor spontán gyógyul a meghibásodott elektronikai eszközünk?
Szomszéd nénikével történt :
Összeugrott a Tv-jének a képe,és utána már bármit csinált,kép nem volt,csak hang. Én megnéztem az összes üvegbiztit a készülékben,de jó volt.A képcsőfűtésre gyanakodtam... Viszont 2x-3x szétszedette velem a Tv-t a néni,és különben is állandóan kapcsolgatta,hátha beugrik egyszer. Aztán a 3. napon azt mondta,hogy a nemrég fiatalon meghalt fia - ha élne - biztos meg tudna javítani.
Másnap szólt,hogy megjavult a Tv. Tényleg működik azóta is. Esküszik,hogy az elhunyt fia lelke (vagy micsodája) csinálta meg a Tv-t.
Szeretnék 1-2 esetet elmondani neki,hogy ilyenkor nem szellemek javítanak,hanem valami érintkezési hiba lehetett,és egyszer csak újra kontakt lett a szakadásnál. Pl hideg-meleg miatti elmozdulások miatt.
Tudtok ilyen történeteket?
Még1x bocs az offtopikért.
|
szomb. dec. 08, 2001 15:24 |
|
|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 47 hozzászólás ] |
|