Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: kedd jan. 07, 2025 18:04

Hozzászólás a témához  [ 2652 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 54  Következő
Számítástechnikai rémtörténetek 
Szerző Üzenet

Hozzászólás 
Még a 386-486-os korszakban történt . Csörög a telefon, osztálytárs leányzó telefonál. Panaszkodik, hogy az egere gyakran nem működik, egy darabig megy aztán egyátalán nem működik, aztán megint elindul, akadozik, szoval mindennemű használatra alkalmatlan... ... pedig ki is takarította meg minden.
Egyből jött a rutinos (géniusz és tsai-n növekedtem) kérdés:
-Mezei szürke egér avagy szép fehér?
Lendületes letolás, hogy ne viccelődjek, számítógépes egérről van szó.
Lévén hogy én tovább erőltettem az egér faji hovatartozását, végül megadta magát és bevallotta, hogy fehér.
Ezután jött a szoba megvilágításának kérdése. Először ezt is zokon vette, de aztán kibökte (tudta!), hogy 3x100W a csillárban és 20W a kislámpában (elég sok műszaki génje lehetett csibémnek). Megkértem, hogy kapcsolja le a villanyt, mivel a fehér egerek meglehetősen szégyenlősek.
Ekkor már a sírás kerülgette szegényt, hogy ne szórakozzak vele mert leteszi a telefont. Végül csak lekapcsolta a villanyokat, majd morcosan kijelentette, hogy megvan. Ezután megkértem, hogy próbálja ki az egeret... ... szegény majdnem elejtette a telefont: az egér hibátlanul működött.
-Mit lehet az ilyen egérrel tenni? -tette fel a kérdést.
-Garanciális?
(számla előkotrása a gép mellől, halk sóhaj)
-11 és fél hónapos
-akkor vidd vissza - mondtam poénból , nem is hittem, hogy egy olyan szutyok aviláglególcsóbbegere ügyében nem fogják kitenni egerestől a bolt elé.
Egy-két nappal később boldog telefonhívás: az egeret kicserélték és most már szürke és a lámpa mellett is működik.
Mit lehet erre mondani? Legközelebb is ott vásároljon.

(Az akkori (igénytelen) egereknek volt egy olyan betegségük, hogy a burkolatukat rendkívül vékony fehér műanyagból készítették, és átengedte a fényt. Ez pedig bezavarta a szintén rendkívül igényes számlálót. Tehát a megvilágítástól, és a megfogástól függően vagy ment vagy nem)

kedd júl. 22, 2003 13:33
Profil Privát üzenet küldése
Hozzászólás 
Hi
Na en is had mondjak egy csuda dolgot.
Haver mondja, tegyuk fel ujbol a WIN98SE-t mert egy halom jatek már
valamiert nem megy es a gyerek bőg.
Kettobe raktam a wincsit , mert elotte negy fele volt FAT16-ba, C:2 Mb D:4
Mb
TOMATO alaplap , elsore nem sikerul rendesen az alaplapi driver :) , de
aztan megis.
LG uj monitor , a fene se tudja hogy kell setupolni, uj scanner, uj printer
USB. Profi setupolta fel semmi perc alatt , mondta.
Nehany ora, de vegre minden megy. Sokat kinlodtam mar a gepevel, igy mondom,
GHOST a D:-re. Nem lesz itt legkozelebb kinlodas a setuppal. Ghost 1 kicsit
nagy, mert a swap-ot is bennehagytam. Mondtam is neki :ez egy kicsit nagy,
de nem erdekes .
Setup a kedvenc jatek , valami Rally. Nem akar indulni, setup majd maskor.
Gep allati lassu. 1 perc mire a WinCommander elindul, 3 perc mire kiirja a
fájlokat.
Mi a **** ez ?? Nem fut semmi idegen progi.
Csak RESET-elni lehet, mert a leallitas 5 perc mulva sem ugrik be.
RESET utan minden jo. Gyerek holnap jon es ha nincs kedvenc Rally-ja bogni
fog.
Jatek setup ujbol, valami nem OK. Mondja a haver, mert a fejeben maradt,
"tul nagy a Ghost fajl, azert nem megy a Rally" Na ezt o is meg tudta
jegyezni :)
Ne hulyits !! Ejjel 1-kor kinomban /titokban, amikor kavet fozott :) /
letoroltem a lementett windowst , mert hat ez baromsag. Mi koze lenne hozza
?
Es lass csodat, a hon ahitott Rally feltelepult es mukodott
Utanna lementettem ujbol a WIN-t es megis futott a Rally, semmi hiba nem
volt.
Mi a franc lehetett ???
by horex

---
Outgoing mail is certified Virus Free.
Checked by AVG anti-virus system (http://www.grisoft.com).
Version: 6.0.501 / Virus Database: 299 - Release Date: 2003. 07. 14.

hétf. júl. 21, 2003 21:57

Hozzászólás 
Meglehet, a pontos szövegere nem emlékszem, mindenesetre
úgy van megfogalmazva, hogy egy mezei user azt süti ki
belőle, így csináld, különben mossuk kezeinket. Másrészt
más oprendszerek is léteznek, amik meg alapértelmezésben
éppen hogy nem egy partícióra mennek föl.

De nem csak ebben éreztem poént, hanem inkább abban, hogy
valaki, akinek jóformán egy kukkja sincs a PC-khez, elsőre
(vagy sokadjára?), megjegyez ilyesmit, és csaknem
körömszakadtáig ragaszkodik hozzá, mondván bilgéc jobban
tudja.

hétf. júl. 21, 2003 16:24
platina tag

Hozzászólás 
Pedig nem az van. :-)
Az van, hogy "alapértelmezés szerint".

Én pl. olyat soha nem szoktam....
Nemcska Windows-ban. Nekem mindig Custom/Egyéni... olyan egy különc vagyok.:-)

hétf. júl. 21, 2003 15:49
Profil Privát üzenet küldése ICQ

Hozzászólás 
Anno egy nagy hw szakértő barátom vett egy p1-est. Hazaviszi, nem indul. Sokat szórakozik vele, majd felhív engem. Azt mondja, hogy a boltban még jó volt, de mire hazaárt vele, már nem működött. Ő megmozgatta a kártyákat is, hátha a videokártya nincs a helyén. Mivel késő este volt (és semmi kedvem nem volt a dologgal törőrni), ezért mondtam nek, hogy ha ennyire ****, akkor vigye vissza. Másnap visszavitte, és csak annyit mondott, hogy kicserélték, de elég csúnyán néztek rá. Mivel a bolban van ismerősöm, ezért megkerestem: ugyan, mondja már el, hogy mi volt a gond! A gépben valószínűleg valami kábel csúszott ki, de nem tudtak rajta segíteni, mert a gyerek olyan erősen tuszkolta bele a videokártyát, hogy az az alaplapot átszakítva kijött alul.
Másik történet, ez velem esett meg. Full új gépet vettem (900-as duron, 256 ram, akkor az elég jó volt). Egy baj viszont volt vele: az, hogy az eredeti hűtés, ami rajta volt, az iszonyatos hangot produkált, és én ettől nem tudtam aludni. Gondoltam veszek rá egy másikat. Mivel ez a hűtés iszonyatos erejű leszorító karral volt rögzítve, amit csak jó nagy erővel lehet lefeszegetni (csavarhúzó, fogó), ezért bevittem egy boltba, ahol ismerős dolgozott (nem ott vettem a gépet, de az közelebb volt :). Persze ő épp nem volt benn, ezért az uj "kolléga" vette kezelésbe a gépemet. Látván, hogy a kar milyen erősen szorítja a bordát, "-Itt az én barátom!" felkiáltás kíséretében felkapott egy bicskát, ami a közelben volt, és azzal állt neki feszegetni. Később még kb. 2 percig egy csavarhúzóval is próbálkozott, mire le tudta szedni (én csak kb 2 méterről néztem, amit csinált). Miközben dolgozott, megismerkedtünk, megtudtam a nevét, és még néhány egyéb dolgot róla. Feltette az új hűtést (Titan D5TB). Ez után a gép windows indítás közben lefagyott. Mindig. Csökkentett módban ment, de normálban nem. Még ott helyben lezúztam a windowst (őt ez már nem izgatta, mert közben jött egy haverja, akivel nekiálltak játékot másolni). Kértem tőle egy windows cd-t. Új windows fel. Minden szépen ment, mindaddig, amíg a detonatort nem akartam telepíteni. Amikor a detonator telepítése után rebootolt a gép, mindig fagyott. A telepítéssel ott is játszottam egy darabig, majd itthon folytattam. Miután kb 10x újraraktam a windowst, úgy döntöttem, hogy másnap folytatom. Másnap kértem egy másik nvidia kártyát kölcsönbe, azzal is ugyanez. Ekkor már nem tudtam mit csinálni. Vissza a boltba, ahol vettem a gépet: gari. A sokkal nagyobb rutinnal rendelkező szerelő pillanatok alatt kikapja az alaplapot a gépből, és amikor leveszi a hűtőt (neki ez 1 mozdulattal sikerült), észrevesszük, hogy a procifoglalat mellett egy helyen lyuk van az alaplapon. Pont olyan alakú, mint egy csavarhúzó feje. Elmondtam neki a másik szervizben történteket, erre ő nagyon rendes volt, írt egy papírt arról hogy felületi sérülés van a lapon, és hogy az valószínűleg cooler csere közben keletkezett. Én ez idegességtől nem láttam, és rohantam vissza a másik boltba, ahol a coolert feltette a srác. Persze most ő nem volt bent. Viszont az ottani ismerősöm igen. Mutatom neki az alaplapot, a papírt, ordibálok vele. Azt mondja, ez a S**** dolga, ő cseszte el... Ő persze legközelebb csak másnap lesz bent. Másnap vissza, és már S****-val "beszélem meg" a dolgot. Alaplap, papír megmutat. S**** meghökken, elismeri a hibáját, és beismeri, hogy végzettsége szerint személy- és vagyonőr, de állás kellett neki, itt meg felvették. Elmondta, hogy ráadásul még be sincs jelentve, feketén dolgozik ott. Ez szép, mondom. És most mi lesz? Azt mondja, én nyugodjak meg, nekem ki lesz fizetve az alaplap ára. Felhívja a főnököt, hogy jöjjön, mert gáz van. A főnök csak 1,5 óra múlva jött meg, addig én ott vártam. S**** közölte a főnökével, hogy más munkahely után fog nézni, és hogy nekem az ő fizetéséből adja meg az alaplap árát. Én megkaptam a 20.000 Ft.omat, rohantam vissza a gar. szervizbe, ott egy tök ugyanolyan lapot beraktak a gépbe, és már ment is minden. :) S****val azóta jóban vagyok, ő mostanában üres tintapatronokat tölt újra.
Üdv: acer

hétf. júl. 21, 2003 15:13

Hozzászólás 
Üdv hölgyek s urak!

Betegre röhögtem magam az elmúlt 2 hónap általam elhalasztott rémtörténetein, hálás köszönet mindenkinek!

az én mostani parám:
konfig: msi kt3 ultra, amd xp 1700+ palomino, 256 ddr 2700 ram, genius hálókari (gagyi)

die story: -kedves öcsém használta a gépem (nem először)

results: -fagyás
-sötét képernyő

végeredmény: - processzor fsb 133mhz-n nem hajlandó menni, vagy boot után rövid időn belül kifagy
- fsb 100mhz megy minden fagyás nélkül a gép

próbálkozások: -processzort kicseréltem, minden működött
- processzort megnéztem haver gépében, jól működött (fagyás nélkül játszott valamelyik rallye gémmel)
- a hálókártyát és egyéb csetreszeket kicseszerintettem már az elején.
- most már csak a memória van hátra, remélem az lesz a hibás, de a tesztelésre csak a jövő héten lesz mód.

egyéb építő jellegű kritikát és észrevételt, javaslatot meghallgatok.

u.i: "Mióta NT-t installáltam a porszívómra, semmi szívás vele!"

vas. júl. 20, 2003 21:02

Hozzászólás 
No, csak hogy végképp el ne tűnjön a téma...
Cégünkél saját fejlesztésű erősen bétaverziós raktárkezelő/számlázó fut.
Én éppen a városban vagyok, amikor jön a telefon: csúnya hangok jöttek a merevlemezből,oszt meg kékhalál...
Újraindították... ... a kerregés megmaradt, a gép nem bootolt.
Gyorsan vissza a céghez, gép bekapcs, kerregés, csattogás, HDD error...
Biztonsági mentést megnéztem, hát kb 1-1,5 hónapos.
Mivel a program biztonsági mentést készítő része még nem készült el, ezért az én feladatom lett volna az időszakos mentés.
Kezdett nagyon meleg lenni...
Gondolatok jöttek szépen gyorsan: Kürt vagy új leltár(kb 1 hét 10 embernek napi 12-14 óra), bizonylatok újboli felvitele - bármelyikért fővesztés.
Hogy az "ura-vagyok-a-helyzetnek" kép megmaradjon szétszedtem a gépet, HDD-t kivettem. miközben meglehetősen tanácstalanul ballagtam az irodám felé forgattam a kezemben. Közben feltünt, hogy valami klattyog benne. Saját gépre feltettem másodlagosként, és (mindenféle Kürt-féle ajánlás ellenére) bekapcsoltam, ugyanúgy nem indult... Ekkor jött az isteni szikra: úgy fordítottam, hogy a benne lévő valami klattyanjon, azaz élére állítottam. Gép bekapcsol, HDD felpörög, felismer, elindul...
Nosza több se kellett nekem másik Vincs Eszterre átmentettem az előbb az aktuális adatbázist majd az összes helyi mentést végül minden egyebet, amit rajta találtam. Biztos ami nem bizonytalan elv alapján kiírtam mindent CD-re...

Másnapra kész volt a hálozati biztonsági mentést készítő program...

Utánna - a játék kedvéért - még néhány napig használtam így élére állítva az otthoni gépen. Teleírtam, visszaolvastam, formáztam, meg minden. Hibátlanul működött, de csak élére állítva.

pén. júl. 18, 2003 16:06
ezüst tag

Hozzászólás 
Az a csúcslöket (Peak) amit a hangszoró képes elviselni a
másodperc tört részéig úgy, hogy nem köpi át a belső részeit
a másik szobába.

hétf. júl. 14, 2003 11:07

Hozzászólás 
Kb 8 éve, mikor még P1-esek voltak a menő gépek, körbejártunk néhány boltot gépösszeállítás ügyben. A Blahától kifele a Rákóczi úton volt egy szép nagy bolt nagy bemutatóteremmel, szóval amolyan csili-vili bolt. Körbenéztünk és felfedeztük korunk újdonságait az 100-300W-os aktív hangszórókat. Eddigre ért oda az eladó. Érdeklődtünk is hogy mi az a 300W - reméltük, hogy okosabbak leszünk. Mire jött a válasz: a teljesítménye. Ekkor szóvá tettük hogy két bébielemből a 300W meglehetősen nehéz feladat.
Erre az eladó srác sértődötten ránk förmedt:
-A HATÁSFOKRÓL MÉG NEM HALLOTTATOK?
Szolíd kacaj közepette jöttünk ki a boltból... ...és még mindig nem tom mit jelent a PMPO

hétf. júl. 14, 2003 10:17

Hozzászólás 
Mivel meglett a félévem a suliban, gondoltam a bulikra csinálok magamnak egy polót mindeféle felirattal. Elmentem az írószer boltba vettem hp inkjet fóliát. Rá kell nyomtatni aztán rávasalni a pólóra. Haverom meglátta. Mondja neki is kell. Megcsináljam? Mondja nem, majd ő. Kérdem: biztos? mondja hogy igen. Elkezdem neki magyarázni. Közbeszól hogy igenis tudja, mit hogy és különben is idegesíti hogy mindig okoskodom. Gondoltam ok. Ő tudja. Papírt adtam neki, minden leírással együtt, meg a fileokat.
Másnap hív hogy nem műkszik a nyomtatója, menjek át nyomtassam ki neki. Kérdem milyen nyomtatód van?

aszondja: hp laser jet....
csöcs:)

üdv:gb

vas. júl. 13, 2003 0:30
ezüst tag

Hozzászólás 
HP photosmart 318-as digitalis fenykepezo elromlott, kaptam cserebe egy 120 -ast.
Dugom fel a letoltokabelt, de letolteni nem tudtam a kepeket, mert mas program kell egy 120-ashoz, mint a 318 -ashoz. DUHONGOK EGY SORT: MI LENNE, HA SZABVANYOSITOTT SZOFT LENNE???

Megiszok egy sört, gondolkodom, megprobalom a 720-ashoz kapott szofttal.Kifogastalanul mukodik.

{b}MEGISCSAK LETEZIK SZABVANYOSITAS???{/b}

üdv.: Norb.

szomb. júl. 12, 2003 10:47

Hozzászólás 
"Kedves jóindulatú" hölgy kezelte nálunk a nagymegrendelők által bééküldött mekkrendeléseket. Ezeket egy Clipperes progival lehetett elkészíteni, ami a végén fogta a dbf fájlt arj-vel összecsomagolta, majd a delikvens elküldte emilen, lemezen, vagy gondolatátvitellel. Az emileket főhősnőnk letöltötte, lemezre másolta, áttette másik gépre, ahol egy megfelelő .bat fájl a megfelelő heyre kicsomagolta. Végül elindított egy progit, amely a dbf-ből az MS SQL-es adatbázisba tette a mekkrendeléseket. Főhősnőnk egy alkalommal ugyanazt a lemezt kétszer egymás után tette be a gépbe, és indította el a bat-ot, mirefel arj reklamál, hogy ilyen fájl már létezik, mit tegyen. Hölgyikénk beszól nekünk, hogy már fent van az új megrendelés. Kutatjuk az adatbázist, megrendelés sehol, mire hölgyikénk kiakad:
Itt írja az áerjé, hogy az adatok már benne vannak az eskuelben!
Szolidan szóvá tesszük, hogy valamit kifelejthetett a sorból, meg egyébként is hülyeségeket beszél.
Programozó kollégámmal ordítozott kb 2-3 percet, amelyből a következőnél kezdtem el hangosan röhögni(kollégámmal együtt) :
A főhősnőnk majdnem sírva kiabálja a következőket: velem nem lehet ilyeneket bemagyarázni, ha azt írja, akor az úgy van, egyébként is nekem felsőfokú programozói vizsgám van!
Még aznap felmondott...

kedd júl. 08, 2003 15:29
vas-tag

Hozzászólás 
Hali!
Imádom a topicot, sajnálnám, ha elsüllyedne.

Saját hülyeség:
Vettem egérhez és bill.-hez hosszabbítót, hogy ne kelljen olyan közel ülni a monitorhoz. Namost. Összepakoltam, működött minden, el is helyezkedtem az ágyon keresztben (a moncsit az ágy szélén lévő asztalra raktam) bill. nem kell, lábhoz; egér kell, comb mellé. Namost nekiálltam browzolni, és meglepődve konstatáltam, hogy a görgő nem működik. Vagyis működik, csak nem görgeti a lapot, hanem nagyít, mint állat.
Na erre én driver újra, gép újra, ugyanaz. Felültem, kábelek kihuziga, hosszabító csere, (bill <-> egér) menet közben, visszafexik, próba, ugyanaz. Régi egér elő, bedug, nagyít. Újraindít, még mindig szivat.
Már mardostam magam az ideg miatt, amikor kézbe vettem a bill-t. Csodák csodája mexűnt a hiba, a görgő görgetett. Rájöttem ugyanis, hogy a hosszábítókábel toldócsatija pont ráfeküdt a bill-re és lenyomta a jobb CTRL gombot. Észre nem vettem volna...

Ugyanez, csak pepitában:
Ideiglenesen a "multimédiás" hanxórókat használom a moncsin, mert költözés (albérletbe) miatt nincs hely az erőlködőnek meg a hangfalaknak (meg aztán panelben minek a nagy hangerő). Tudni kell, hogy öcsém is előszeretettel jön játszani hozzám. Namármost hazaérek, gyanútlanul bekapcsolom a gépet, winamp, zene, nuku hang. Gyanús, én hülye persze először szoftverben gondolkoztam, driver reinstall, csere, miegymás után más hangkártya próba, (ESS1868) még mindig nincs hang. Lényeg az, hogy kb 4-5 óra izzadás után rájöttem, hogy öcsikém lecsavarta a monitoron a hangerőt. Hehe.

Ígyjártam: Bachterman

kedd júl. 08, 2003 13:09
arany tag

Hozzászólás 
Megtörtént sztori egy elég nagy cégnél (név nélkül).

Az ügyintéző hölgy gépénél a BMC-s hálókártyából a vezeték nem volt megfelelöen elvezetve/lerögzitve így amikor felált a szék lábával kirántotta a vezetéket a hálókártyából (a bajonetzár nem lehetet jól rögzitve). Észrevette a szabadon logo vezetéket és elkezdte keresni a helyét. Jobb hilyán bedugta a 220V-os elosztoba (ott volt üres hely). kb 30 hálokártyát kellett kicserélni.

hétf. júl. 07, 2003 22:09

Hozzászólás 
kimerek egy kis vizet a sullyedo hajobol....

hétf. júl. 07, 2003 15:58

Hozzászólás 
Kérem szépen, olyan jóóó kis topic volt. Nem lehetne az
eredeti témánál maradni?

hétf. jún. 30, 2003 15:11
vas-tag

Hozzászólás 
bpityu amiket leír a mistrálról minden szavában igaz.
Én is teljesen hasonlóan jártam velük. Szintén a fogyasztóvédelemnél van az ügy.
Rengeteget vásároltam náluk, többet a közelükbe se megyek!!!
különben, mamár, az áraikat is ha összehasonlítjátok, rengeteg dologba már drágábbak is mint más boltok.
Garanciális ügyintézésüket senkinek nem kívánom.

pén. jún. 27, 2003 1:03

Hozzászólás 
T. mcwbp

Egyetértek a név nélküli fikázás megjegyzéseddel, de ez a
hozzászólás egy kicsit erős.
Tény, hogy a pesti üzletetek híre egy kicsit gáz, de
szerintem ne ilyen módon próbálj meg javítani rajta. Bár
személy szerint nekem soha semmi bajom nem volt veletek, de
túl sokat hallani ezt azt rólatok.
Meglátjuk mit lép bpityu, vagy bizonyít, vagy bebukta, és
hiteltelenné válik.
Mindezek ellenére próbáljunk meg a kultúrált kommunikáció
szintjén megmaradni.

Köszönettel:
oglala

csüt. jún. 26, 2003 16:36

Hozzászólás 
Jókat derültem az utóbbi két napban a történeteken...

Nekem is vannak hasonló kalandjaim júzerekkel...
Az ikb-től könyvtárunk nyert pályázaton hat darab számítógépet és Internet hozzáférést. A követelmények között szerepelt, hogy egy könyvtárosnak el kell végeznie egy tanfolyamot, majd 20 órás tanfolyamot kell tartania 60 főnek számítógép kezelésből, Internet + stb.

Vak vezet világtalant...

Ez mind szép és jó.

Könyvtárosunk hozzáállását imádom. Mutassam meg neki, hogyan lehet keresni a Neten, de lassan és minimum háromszor. A negyedik próbálkozás után kijelenti, hogy ő ezt soha nem fogja megtanulni!!! :((
De ez már megy, csak egyéb dolgokkal van még problémája.

Van valami kapcsolat az említett hölgy (könyvtáros) és a számítógépe között... A nyomtató nem hajlandó neki normálisan nyomtatni...

Hozzám már nem igen mer fordulni, mivel csúnyán nézek, ha harmadszorra is ugyanazt a dolgot kell megmutatnom neki...

A legjobb egyébként az, amikor a júzer nem olvassa el azt, ami a képernyőre ki van írva. Ott a kérdés, a választási lehetőség, és megkérdezi, hogy "Most mit csináljak?"

A GDF-ről csak annyit, h. én is oda járok, talán ősszel diplomázom. Arra tényleg jó, hogy diplomát szerezz a jobb fizu reményében (éljenek a közalkalmazottak!!!). De tapasztalataim szerint máshol is vannak béna emberek, sőt!
Személy szerint nagyon sok jó tanárom van, akik tényleg értenek a saját szakterületükhöz!!!

Matáv...

A könyvtárban bérelt vonalon csordogál a Net :((
egy napig tartott, míg a szerelők megtalálták a tervrajzát. még egy nap, míg megtalálták a telefon-elosztót.. még két nap, míg bedrótozták a dolgokat... és még egy hónap, mire működött a vonal :((

Adsl
Tavaly decemberben leadtam igényemet ADSL hozzáférésre...
Januárban kaptam egy levelet, h. nem lehetséges a bekötés, de értesítenek, amint igen.
Értesítés elmaradt, új bejelentés, lassabb net drágábbért...
Egy időben a cégek is vehettek ADSL otthont, de most már csak Profit. kevesebbet, többért :(( De így megoszthatom legalább...

Bocs, egy kicsit hosszú lett, de összegyűlt...
Könyvtáros kedvencemről még tudnék mesélni...

csüt. jún. 26, 2003 13:28
vas-tag

Hozzászólás 
KWP!

Az alaplap nem VIA-s volt hanem SiS, de annyira remélem nem gondolsz hülyének, hogy nem jut eszembe felrakni az alaplap driverjeit. :)

csüt. jún. 26, 2003 13:25
ezüst tag

Hozzászólás 
multkori hülyeségem:
notimba igértek olcsón jó ramot.
mondom okés, majd teszteljük milyen.
otthon noti elrak, el a taghoz, ram bele: XP kékhalál azonnal ahogy bootolna.
másik ram: az is.
jól elhordtam a **** ramjait, át akar ****, csávó alig tudod szabadkozni (neki nem volt noti, amiben teszteljük)

ramom vissza, noti táska, haza.

itthon kinyit, power, megfordulok, iszok egy kortyot, hallom tadam zene.
hmm, vazz, de gyorsan bootolt...

én hülye hibernáltam nem leállítottam, és persze a 256mb-os ramfilet nem tudta a 512mb membe visszatölteni, mert kicsit más lett a memória bankok elosztása.

azért nem volt pofám visszamenni, te, mégis lehet kéne egy ram :DDDD

csüt. jún. 26, 2003 13:13
Profil Privát üzenet küldése Honlap
ezüst tag

Hozzászólás 
Tény, hogy a Mistrálnál igen érdekes értelmezik a garanciát, legalábbis a szerviz által adott garancialapon. Ám eddig még nem volt velük gondom, mert a szervizben mindig a törvényt követték, ráadásul a szervízes srác is nagyon rendes volt velem mindig, az alkatrészeik, amiket vettem, pedig működtek mindig. Ellenben az országban általánosságan egyetlen egy céget utálnak, de nagyon, és az a Mistral. Tessék végigolvasni az ide vonatkozó topicokat.

csüt. jún. 26, 2003 10:11

Hozzászólás 
Hi!

Tomhud: milyen chipsetes volt az alaplap? Ha VIAs, akkor te voltál a béna, mert a VIAhoz van egy Via servicepack, korábban Via 4in1-nak hívták, a mai neve Hyperion. Ezt muszáj felrakni a legtöbb VIÁs lapra, anélkül fos az egész. Én is szívtam vele mire rájöttem, és nekem is az tűnt fel, hogy PCI módban ment a Titanium kártyám.
Felraktam, és kapásból 3.000 ponttal több a 3DMark 2001-ben.
Na. Ontopic.

Nekem is van egy érdekes storym amivel havert megszivatták. Srácnak összegyűlt egy adag pénze, és gépet akart bővíteni. Komplett új gépet rendelt, alaplap, proci, memória. Ráadásul vidékről, (Szegedről) mert valami ismerős útján áfa nélkül megkapta.
Egy asus a7v8x volt a választása, XP2000+ procival.
Eljött hozzám egy másik haverral, hozta a régi gépét és az újat, hogy akkor ma este mi 3-an összerakjuk neki az új gépét. OK. Minden rendben ment, összeszereltük a dolgot, és a bekapcsolásig minden OK volt.
Bekapcsoláskor az asus post reporterje (ez olyan mint a bios hibajelző sípjai csak nem sípol hanem pofázik), közölte velünk hogy "system failed CPU test", vagyis nem ismeri fel a procit a zalaplap. Körülbelül 4 (négy) teljes órán át szenvedtünk vele, a létező összes lehetőséget kipróbáltuk mi lehet a hiba, hűtés, kontaktok, memória, még videókártyát is cseréltünk, de el sem indult a rendszer, ha megkapta az áramot, már pofázni kezdett a proci miatt.

Na elmaradt a gépszerelés aznapra. Haver ezekután felküldte vissza a procit Szegedre, hogy ****. Onnan visszaküldték: a procinak semmi baja. Elvittük ezután egy korrekt számtechboltba a cuccot ahol szerviz is volt, és csak azt próbáltuk ki, hogy más procit megeszik-e az alaplap. Nos, NEM. Innentől tehát úgy tűnt, az alaplap a hibás.
Visszaküldte az alaplapot Szegedre, és egyúttal másmilyet kért, kért valami hiper szuper új Epoxot. Megjött. De mostmár nem bízta ránk a szerelést érthető módon, bevittük egy megbízható számtechboltba ahol vállalták az összeszerelést.
Na mit ad isten, az Epox alaplap pontosan ugyanezt csinálta mint korábban az Asus. A bekapcsolás pillanatában már leállt hibajelzéssel, valami procibaja volt.
A srác ismét telefonált Szegedre de itt már átkozódott, aszondta inkább kifizetné az áfát mostmár, mert már egy hónapja tart ez a huzavona lassanként. Szegedről azt a választ kapta, hogy küldje fel az új cuccot, meg a komplett régi gépét és ott belerakják. Jó.
1 héten belül visszajött a cucc működőképes állapotban, a szegedi hercehurca meg annyit küldött le kommentárként, hogy "nem volt jól belenyomva a processzor az alaplapba, ezért nem működött."

Na amikor én ezt meghallottam, a szegediek anyukája nagyon elkezdett csuklani.
Biztos vagyok ugyanis benne hogy arról volt szó, hogy szép csendben kicserélték a processzort egy működő példányra, mert azt nekem nem fogja senki sem bemesélni, hogy sem mi hárman 3 óra alatt, sem a számtechbolt profi szervízese nem tudta beindítani az alaplapokat, pedig mind a 4en bénák voltunk mert csak jobban bele kellett volna nyomni a procit... na neeem.

Na mára ennyi.
Jóéjt!

csüt. jún. 26, 2003 2:28
vas-tag

Hozzászólás 
megbeszéltem egy távoli ismerõsömmel, hogy nagykerbõl szerez nekem alaplapot+procit+ramot.

Mikor hozták a gépet, hogy majd õk beszerelik. Mondtam jó, ugysem akarok most ezzel fáradni, meg különben is tudomásom szerint elég hozzáértõek. Tehát beraktak egy abitSA7-et egy Celeron 1.7-et és 256Mb DDR266-ot. Minden rendben is ment XP install. De mikor játszani kezdtem volna egybõl kifagyott. Gondoltam talán a kártya nem bírja a 4x AGP-t ezért vettem egy újat. A probléma megmaradt, kezdtem kétségbe esni, ezért felhívtam õket hogy gáz van a lappal elvitték magukhoz tesztelni... hát akkor felhív hogy win98-al minden OK, XP nem megy. Hozzák a gépet és már majdnem megörültem, de mikor megláttam a játékok csigalassúságát rögtön legörbült a szám. Ellenörzöm a detonátort erre látom, hogy "AGP (PCI mód)"-ban fut. Namondom ez egy nagy xar. Újra felhív, hogy garizzák vissza a cuccot. Egyhét múlva visszahozzák kicseréletlenül, hogy a bolt szerint semmi baja. Jó újra felrakjuk, már az 98 is befagy bármilyen 3d és videó mûveletnél. Mondom ez így nem lesz jó, vigyétek vissza. Aztmondja: -Rendben bevisszük. Erre másnap telefonál, hogy a haverjánál van a gép és sikerült megcsinálni. Mondom jó akkor hozd el és megnézem. ugyanolyan istenverte **** grfika és PCI mód. Akkor lett elegem és visszatettem az 500Mhz-es konfigom.

Azóta vettem egy Chaintech 9VJL3-at és minden tökéletesen megy. Az Abiton az AGP sín lehetett ****, nemtom. A lényeg: SOHA NE VEGYÉL PULT ALÓL SEMMIT MERT NAGYON MEGSZÍVHATOD!

szer. jún. 25, 2003 20:17

Hozzászólás 
kedves bpityu,

szerintem te hazudsz.

Biztos tudnánk róla ha pénzt kellett volna visszafizetnünk.
De nem tudunk. Esetleg tudnál az ügyről valami konkrétumot
is írni? Hamár nemegyszer bizonyítottad, akkor most is
megtehetnéd.... :)

Esetleg valami miniboltos döglődő konkurencia vagy?

Vagy valami lecsúszott proli aki névtelen fórumokon
fikázgat?

szer. jún. 25, 2003 16:19

Hozzászólás 
Kicsit elhajlotok off topic...
Bpityut meg absz. nem értem: ha annyi baja van a M* céggel,
miért mindig oda megy vissza? Lehet, hogy mazochista... :)

szer. jún. 25, 2003 16:10
gyémánt tag

Hozzászólás 
AZT A HÉTSZÁZÁT!!!

szer. jún. 25, 2003 15:59

Hozzászólás 
Elvittem egy rossz 40x SONY CD meghajtómat a szervizbe ( csak 5 percig volt hajlnadó olvasni/CD ), mondja a srác, hogy még menthető, 3000 FT-ért megcsinálja ( újonnan 9500 ft volt ). Oké, visszamentem, odaadta. Betettem a gépbe. De feltűnt, hogy bootolásnál csak azt írta ki h ATAPI CD-ROM. Eddig SONY + típuszsámot írt. Mindegy, nem foglalkoztam vele. Kinyitottam a CD tálcát, és érdekes volt a hangja is, kicsit lassabban jött ki, mint a javítás előtt. Ekkor már furcsa volt a dolog. Betettem egy CD-t és Nero CD Speeddel leellenőriztem: csak 24x sebességet tudott elérni max. **** a beállításokkal, DMA , stb. de semmi eredmény, 24x, vagy kevesebb lett a max. Kiszedtem a gépből a drive-ot, szétszedtem és...egyáltalán nem is SONY CD meghajtónak nézett ki a dolog. CyberDrive volt mindenhová írva. A CyberDrive pedig köztudottan egy kínai gagyi. A LED pedig elég furcsán, celluxszal volt rögzítve az előlapra, kb. 4 cm-es vezetékkel. Ekkor jöttem rá, hogy a CD meghajtómnak kicserélték a belsejét! És egy 24x CyberDrive használtan 2500 ft volt a boltban.
Felhívtam a SONY ügyfélszolgálatot és azt mondták, hogy ilyen essetekben ki lehet kérni szakértő véleményt, azaz meg tudják mondan, hogy pontosan mi is történt itt. Beadtam a drive-ot. 2 hét múlva kaptam egy új meghajtót és egy sajnálkozó levelet.
Szóval csak ennyire néznek hülyének.

szer. jún. 25, 2003 8:57
gyémánt tag

Hozzászólás 
Érdekes ez. Én a szegedi Mistrallal kapcsolatban nem hallottam ilyenről, velünk rendesek voltak és elmondták a véleményüket a vásárolandó gép minőségéről. Nem akarták ránksózni azt, amit nem akartunk, plusz sz*rt se. Gondolom azért sejtitek, hogy nem ma kezdtem és anno még süldő koromban épp elégszer vágtak már át boltokban ahhoz, hogy tudjam, hogy mikor akarnak átlódítani. Most is feltettem 1-2 keresztkérdést tettetve a hülyét, de a válasz korrekt volt. Hozzáteszem: gépet vettünk csak ott (ill. az egyik barátom, itt a terminalon "pocsid" néven írogat), szerviztapasztalataink nincsenek. De az összes eladó, akivel ott beszéltem, rendes(nek tűnik).

Üdv: Dester

kedd jún. 24, 2003 20:02
vas-tag

Hozzászólás 
na kitörölték előző véleményemet.
lehet hogy durva volt,de az M betűs cég is amit irtam legalább annyira durva.

igen, fogy védelmi perre, fizetésmeghagyásra vittem pár dolgot a M ellen. mindig nyertem,mindig kaptam lét.

amikor először fogy.védelemnél meg bejelentkeztem az előadóhoz,hogy bajom van:köszönés után első kérdés: Mistral? kérdem:ugye nem vagyok egyedül?
válasz: a megnyert esetek 90%a mistralos ügy.

tehát a gyökereknek ismerni kell a törvényt,annyit buktak már (sok milliónyi bünti),és mégis van aki náluk vásárol,és garos baj esetén elfelejtheted a garipapirt.
sokat vártam a szervizük fotelén,sok esetet láttam.

a lényeg:aki nem ismeri a jogait,tuti bedől nekik. aki ismeri,elmondja, le van anyázva, mint pl én. akár ebből pert lehetett volna csinálni.

és jött ujra és ujra: kérem a panaszkönyvet.
beleirom a panaszom(egyszer PONT akkor kellett elmennie annak akinek alá kelllett irnia) aláiratom. mégy a fogy védelemhez a papperral,felveszik az adatokat,és 3-4 hónap múlva jön a végzés.

ha meg konkrétan nem fizetnek,biróság.

ugyanis pl. elromlik az alaplap. szerviz megállapitja rossz.kérek cserét. nincs mire. mondom,akkor azonos gyártó picit jobb tipusa.erre: fizessek rá! mondom a törvény szerint vagy megegyezünk,vagy pénz vissza.
-ilyen törvény nincs-rá a válasz. dehogynem.
VAN!
és nem egyszer bebizonyitottam tisztelt cégnek,hogy van olyan törvény.

ami gáz,és nagy gáz: sokat kell az eljárásra várni.addig is mistralnak kamatozik.

és tisztelettel kéretik ezen véleményemet nem kitörölni.
kiki eldöntheti megéri-e ott vásárolni 100FTal olcsóbban.

vagy még1 példa. anno abit bx alaplap mistralnál 9eFT
bárhol máshol 36eFT volt.kérem,honnét tudnak leakasztani olyan olcsón?

vagy eladónak mondom: kivül-belül sik képcsöves monitort akarok venni.ki gyárt ilyet.mondja samsung
mondom mutassa. mondom az belül ugyanolyan gömbölyű erre eladó: miért,nekem nem mind1? hát mondom nem.erre aszongya:
minek nekem az?

kedd jún. 24, 2003 19:04
a fórum lelke

Hozzászólás 
Egyik kedves ismerősöm felhívott telefonon hogy nézzem már meg a számítógépüket mert vettek egy programot a gyerekeknek de nem bírják használni.
El is mentem hozzájuk, nézem a program dobozát, p166 16mb ram 256 color szín windows95/98 800*600 felbontás a követelmény. Mivel a gép 466-os celeron volt nem hittem hogy ezzel lenne gond.
Gép bekapcs. a monitoron a kép középre összehúzva teljesen bezsugorítva!!!!! Gyorsan szépen beállítom a képet, látom hogy nagyon szemcsés a felbontás, lám 640*480 felbontás 16 color. Gyorsan átállít 800*600-ra 32 bit-re, de nem áll át! Nézem a rendszert egyszer csak látom hogy a monitor egy szabványos laptop monitornak van beállítva!(hoppá) Kicsit furának tartottam mert ennyire nem értenek a géphez hogy ilyenbe belekotorjanak. Visszaállítom szabvány 14 col SVGA, frankón megy minden.
DE most jön csak a lényeg!
Megkérdezem ismerősömet, hogy miért húzták így össze a képet vagy mióta van így és máskor ha ilyen lesz huzzák szét a monitoron a megfelelő gombokkal.
ERRE kicsit szégyenkezve mondja hogy már előttem hívtak valakit aki valamilyen programozói szakot végzett a munkaközvetítőnél és mivel utcabeli őt hívták, és mivel 1 órán át **** a gép előtt felállt hogy most neki sürgős dolga van, de ha összehúzzák a képet akkor jó lesz mert a progam kezelőfelülete nem fog lelógni és belefér a képbe!(NEM ám a 640*480 felbontás miatt)
Mindenkit óvjoz az Isten a hasonló szakértőktől!:)

hétf. jún. 23, 2003 16:17
Profil Privát üzenet küldése ICQ Honlap

Hozzászólás 
Az ilyenektől az én fejem is lila szokott lenni. Pl.
valahányszor elmegyek egy kolléganőm mellett, rákérdez,
mikor cserélem ki az egerét "világítós"-ra, mert a
mechanikus folyton elkoszolódik. Egyszer azt találtam neki
mondani, most nem tudom itthagyni a rendszert, menjen egy
emelettel lejjebb, most vettek új optikai egereket, jut
neki is. Válasz: óh, jó ez még egy darabig, ha
megtisztogatja. Szal inkább a "világítás" tetszett neki, de
annyira nem, hogy egy egész emeletet menjen érte.

hétf. jún. 23, 2003 15:18
ezüst tag

Hozzászólás 
Mindenkinek minden jol mokudik???
Sehol egy rossz gep, sehol egy Anomália?

Felig OFF, de nagyon zavarna, ha a harmadik oldalra esne vissza kedvenc temam:

Szamitogepet hoztam vissza javitasbol es a geptol nem lattam kolleganom fx1050-es nyomtatojara keresztbe felrakott billentyuzetet, amit lesodortam (2e forintos genius). Az eses kovetkezteben a csuklotamasz rogzitese eltort. {b}Mivel bevalottam, hogy en sodortam le a blillentyut, onnantol minden talakozasunk alkalmaval megkerdezte, mikor veszek neki egy uj tamaszt??? {/b}
En csak annyit tudtam ondani, hogy ha majd arra jarok (mertugye az ember nem megy be egy **** billentyutamaszert a boltba).
Eljott a beszerzes ideje, vettem egy komplett billentyut, tamasszal. Koran reggel, -kivancsisagbol, hogy ne lassa a muveletet- ki is csereltem neki. Aztan aznap tobbszor talalkoztunk, de semmit se mondott, se koszonomot se semmit.
Aztan delutan harom ora korul megkerdeztem, hogy mostmar oke a tamasz?
-Miert, kicserelted???

NEM VETTE ESZRE, HOGY MEG LETT CSINALVA. CSAK ADDIG VOLT FONTOS, AMIG CSESZEGETHETETT MIATTA.

Az ilyen viselkedes annyira ki tud akasztani. Az ember megy csinalja a kis dolgait, kozben otpercenkent mondanak neki valamit, persze hogy elfelejti, hova is indult. A fenekuket, vagy a telefont nem emelnek fel, mert annyira nem fontos. De amikor meglatnak, akkor mondjak es mondjak...

Az ilyeneket at kellene programozni. Vagy agyatultetest csinalni.

Nna jol kiduhongtem magam.

tisztelettel: Norb.

hétf. jún. 23, 2003 11:19

Hozzászólás 
" Behaltam tőle. Nekem itthon egy 166 MHZ-es proci van,
igaz, fel van nyomva 210 MHZ-re, és 256 SDram memória van
benne, de tulajdonképpen ugyan az a konfig, amit 5 évvel
ezelőtt vettem 150 ezerért. És az én gépem XP-vel
kicsit sem fagy, teljesen stabil az egész, és mp3-mat is
tudok hallgatni, miközben avi file-okat alakítok mpeg-gé. "

Radix, téged is meg kellene rajzolni, ha nem lennél. 210
megás gépen AVI-MPEG konvertálás?Hány kockát konvertál
másodpercenként? Nem lódítottál egy keveset? Az ilyen gépek
leginkább le sem játsszák pl. a DIVX-es vagy mpeg2-es
fájlokat szinkronhibák és akadozás nélkül.

hétf. jún. 16, 2003 21:31
ezüst tag

Hozzászólás 
Ennyit bizony! Gondolom XP van rajta. 128Mega épphogy az
oprendszerhez elég, nem 8-10 ablak megnyitásához. Micsoda
swapstorm mehet ott.

pén. jún. 13, 2003 23:43

Hozzászólás 
Az elmúlt napokban volt alkalmam egy p4-es 2,7 ghz-es gépnél dolgozni. Az összes program folyamatos fagyásban volt, mert szokás szerint, ahogy itthon, megnyitottam 8-10 ablakot, és játszadoztam az internetes programokkal, e-mailt írtam, meg ilyen apróságok.
A gépben 128 mram volt. Nem csináltam vele semmi különösebb dolgok (de komolyan nem) és a wincsi kapart 1000L, hallgattam mp3-mat, és akadozott... Mondta a srác (akié a gép), hogy ilyenkor ki kell kapcsolni a gépet egy órácskára, és akkor megint jó lesz....

Behaltam tőle. Nekem itthon egy 166 MHZ-es proci van, igaz, fel van nyomva 210 MHZ-re, és 256 SDram memória van benne, de tulajdonképpen ugyan az a konfig, amit 5 évvel ezelőtt vettem 150 ezerért. És az én gépem XP-vel kicsit sem fagy, teljesen stabil az egész, és mp3-mat is tudok hallgatni, miközben avi file-okat alakítok mpeg-gé.
És kb 1 hónapja volt kikapcsolva a gépem, és akkor is csak egy vihar miatt. 5 éve folyamatosan működik, semmi baja nem volt eddig?

Megéri százezreket kiadni egy processzorért?
Vagy ennyit jelenten +128 Mram?

pén. jún. 13, 2003 15:30

Hozzászólás 
Tudjátok, hol alszanak az álmos bitek?
????
A hálókártyán...
pacsee

csüt. jún. 12, 2003 10:45
gyémánt tag

Hozzászólás 
Tegnap az egyik kollégám elhozta a gépét, hogy nem megy nézzem már meg. Tavaly vették 1xx.xxxFt-ért, boltból.
Első fizikai szemrevételezés:
- Hiányzik a kis takarólemez az alaplapra integrált cuccok kivezetéseinél, ez azért gáz, mert ez tartaná a csatlakozókat, hogy ki ne törjenek az alaplapból. Van benne bőven: VGA, LAN, USB, Hangkártya+szokásos
- A táp csak 2 csavarral van becsavarva, a másik kettő a ház lemezén belül van, tehát kitámasztja a tápot, így az kicsit ferdén van benne...Na, ez miért lehet?
Szétszedés után a következő: kis méretű az agyonintegrált alaplap, de a procit pont oda tették a táp alá, tehát coolerrel együtt nem fér el, csak ha a tápot féloldalasan 2 csavarral rakják bele. Amúgy hardveresen más gond nincs benne, a vinyóban/floppyban a szokásos 2-nél több csavar van.. :))

A beindítás után: (win98) PS2 egér nincs, csak soros, pedig a BIOSban ok, engedélyezve. Az autoexec.bat/config.sys párosban CD izzítása! Ezt kiszedve winbwn nincs! Alaplapi cuccok fel, na ez még külön téboly, kb. 8 újraindítás, minden integrált eszköz után, újraindítás egy fix 5 másodperces várakozás után, se ok, se cancel... Viszont megjelent a CD rom. (előtte vinyóra driverek másolása)
Bootoláskor alivxd.vxd szükséges lenne, de törölték üzenet, nyomj egy gombot és tovább...
Ja, a vinyó 13GB (létezik egyáltalán ilyen?), ebből FAT16 2GB, és a maradék FAT32.

Újratelepítés következik...

Üdv
Inhouse

csüt. jún. 12, 2003 7:54
Profil Privát üzenet küldése Honlap
vas-tag

Hozzászólás 
Csasztok!
máig ment a gépem de ma net közben nem akar szot fogadni!
ha rámegyek a 777smsre hibaüzenetek ezerrel nem jelenit meg+lelassult+chateket sem hozza be!
vmit elállithattam a javában?
mit kéne tennem?
köszi
Kenwood

szer. jún. 11, 2003 14:34
ezüst tag

Hozzászólás 
huhhh vazz.... süllyed asszem.

szer. jún. 11, 2003 8:05
ezüst tag

Hozzászólás 
asszem kicsit sűjed ez a csónak.

A vizet kimertem.......

Tisztelettel: Virgil

szer. jún. 11, 2003 6:28
Profil Privát üzenet küldése ICQ Honlap
ezüst tag

Hozzászólás 
Kicsit felhozom a topicot, bár a téma offtpoic lesz, de mulatságos

Szóval adott egy McDonals étterem, ahova betértünk enni a barátnőmmel. Ő leült, én meg sorbaálltam. Mivel két sorban álltak az emberek, beálltam az egyikbe. Legelöl állt egy szőke 20 éves csajszi. Mivel a mi sorunk baromira nem haladt, a másik meg igen, hát átálltam abba a sorba. Utána néztem meg, hogy a szőke!!!!!!! csaj előtt nem is működik a pénztárgép. Azaz abban a sorban nem is volt kiszolgálás!!! Már végeztem, de a csaj még mindig ott álldogált, immár magányosan a sorban. Valaki megszánta, szólt neki, erre "Tényleg? Nem is vettem észre" felkiáltással átállt a másik sorba. És még mondják, hogy nem igazak a szőkékről szóló viccek.

hétf. jún. 02, 2003 10:30
ezüst tag

Hozzászólás 
vagy a kinai mutragyaszallito hajoera ;-))

Norb.

hétf. jún. 02, 2003 6:17

Hozzászólás 
Csak hogy nehogy a Titanic sorsára jusson a tipic...

csüt. máj. 29, 2003 17:07
platina tag

Hozzászólás 
Nekem is van egy igen tanulságos,ámde kissé ciki esetem.A kollégám p1-es gépe hirtelen elromlott.Se kép,se hang.Mondtam ez biztosan táp probléma lesz.Volt egy robbantott p1-es is,nosza tápcsere.Gépet darabokra szétrobbantottam,majd az "új" táppal összeraktam.Tyúkbél bedug,gép bekacs,semmi.Erős szentségelés,majd fejvakarás.Próbáljuk meg másik 220-as kábellel.És lőn csoda,gép elindul.Dolgoztam másfél órát teljesen feleslegesen,hiszen csak a kábel volt megtörve.Ennyi!

kedd máj. 27, 2003 10:58
ezüst tag

Hozzászólás 
Na, újabb, nem rémes, de annál tanulságosabb esetem.

Adva vagyon a cégnél a fejlesztésre használt gépem, ami egy 21 collos Samsung monitorra van kötve. Mivel telepítve van rajta a Visual C++ 6.0 és NT-vel van megáldva a lelkem, naná, hogy nem tudtam rá tenni egy Embedded Visual C++-t - PDA-ra való fejlesztésre kell - a picipuha cégtől, bár elvileg minden stimmelt, de telepítéskor a leglátványosabb üzenetekkel halt meg mindig a gép. Kértem kölcsön egy XP-s gépet, és azóta azon dolgozom, a másik gépre eddig nem is volt szükség, állt a sarokban. Eddig. Múltkor szóltak, hogy fejleszteni kellene valamit a VC++ 6.0-ban. Semmi akadálya, van egy üres 17-es monitor (Samsung 700p, kicsit koros, de nagyon profi kis monitor, bírja az extrém beállításokat is) a szobában + egy üres hálózati végpont, hát majd oda dugom fel a gépet. (Előtte próbálgattam, hogy a 700-as P3 meddig pörgethető, 7x133 volt a max).
Szóval rádugom a 17-esre, boot, hardverfelismerés rendben, majd vinyó pörög, fekete háttér, és kész. Na, mondom, túlpörgettem, vissza default beállításba, reboot. Ugyanaz. Nosza, akkor itt gáz állapota leledzik fenn. Boot VGA üzemmódba, scandisk ezerrel, minden rendben. Szövegel, hogy 100 Hz-et nem igazán fogja tudni, de mit érdekel az engem.
Újra boot normál módban, vinyó pörög, fekete háttér, semmi.
Szóltam a harveres srácoknak, hogy a gépem bizony nem kóser, de tippjük sem volt, mi lehet a hiba)

Aztán megjön az isteni szikra. A 21-es monitoron 1280-as felbontás megy 100 Hz-cel. A 17-es bírja? Naná, hogy nem. Igaz, hogy ezt szövegelte már VGA módban is, de akkor is én vagyok az okosabb ugyebár.:(

Ráment másfél órám, mire bebootoltam. Visszavettem VGA módban a frekit és a felbontást, majd boot és láss csodát, minden szuper.

hétf. máj. 26, 2003 10:08

Hozzászólás 
Áramszolgáltató bejelenti a kis falumban, hogy X és Y
utcákban áramszünet lesz... Ajjaj, lőttek a betervezett
filmfelvételnek. Nosza, PC mozdul a szerencsésebb utcában
lakó haverhoz, gyors próba: minden sirály. Másnap este gép
begyűjt, film visszanéz(ne): mákos tészta... Na ja, a
központi antenna erősítője is a mi utcánkból kapta (volna)
a naftát...

csüt. máj. 22, 2003 18:38
ezüst tag

Hozzászólás 
Kollega ur szol, hogy nem megy az egere, nezzem meg! Tenyleg nem mukodott, nezem a gep hatuljat, sokmindent lattam mar, de ilyet meg nem: {b}az eger USB csatlakozojat beledugta az utp csatlakozoba.{/b} Kerdezem:
-szerelgetted?
-nem csak a nyomtatot vittem haza a hetvegere, azt dugtam vissza. (USB-s 3820-as hp)

Az tortenhetett, hogy csendben visszacsente, de a nagy dugdosasban az utps aljzatba dugta:-)

Norb.

szer. máj. 21, 2003 13:04
platina tag

Hozzászólás 
Úgy látom, hogy mindenki szépen végzi a dolgát, és már 5 napja nem létezik Rémtörténet. :-)))

kedd máj. 20, 2003 14:17

Hozzászólás 
Remélem, nem csesznek le érte:
A cégnél szükség volt egy ECDL vizsgabiztosra. El is mentem az NJSZT-hez, ugye ők intézik az egészet. Részt kellett vegyek egy reklámhadjáraton, amiben ecsetelték, hogy ez milyen k.v jó nekünk. De nem is ez a lényeg. Ugye vannak az ECDL feladatok. Próbáltunk feltenni pár kérdést velük kapcsolatban. Pl.: Feladat: hozzon létre egy szamok.num nevű állományt, majd írjon bele valamit... Megkérdeztük, ezt hogyan kell megoldani? Hát könnyen: Új/Szöveges dokumentum/szamok.num. Hiába próbáltuk az oktatónak elmagyarázni, hogy akármennyire szeretné, az szamok.num.txt lesz, hiszen a Jegyzettömb automatikusan hozzáfűzi a kiterjesztést... Aztán "nevezze át az adatok.txt-t adatok.doc-ra!" De mért??? Kicsit megváltozik a file hozzárendelés. És ez csak egy-két aprócska probléma volt. A végén kijelentették: ha hibát észlelünk egy feladatban, ne adjuk ki őket a vizsgázóknak. Ez a nagy NJSZT!

Joc

csüt. máj. 15, 2003 12:26
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 2652 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 54  Következő