Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: kedd nov. 19, 2024 17:46

Hozzászólás a témához  [ 2652 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ... 54  Következő
Számítástechnikai rémtörténetek 
Szerző Üzenet
arany tag

Hozzászólás 
whatwho
Könnyebb lett volna a feladvány, ha egyből írod, hogy Codegen házról van szó. Ezzel a problémával már én is találkoztam, bár nekem már a floppy beszerelésnél feltűnt, hogy nem stimmel a kidobó gomb. Reszelni, vésni nem kell, csak a helyére kell feszíteni a meghajtót, és akkor nem lesz egy tátongó, fekete lyuk a ház elején :)

szomb. szept. 13, 2003 2:27
Profil Privát üzenet küldése Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
áááááááááááááááááh :))))))))))

pén. szept. 12, 2003 23:36
Profil Privát üzenet küldése
ezüst tag

Hozzászólás 
Na jo, de csak azert, hogy jol aludjatok igy a hetvege elott:

megoldas a kovetkezo. Design-os Codegen hazat vettunk, rejtett floppy-meghajto rekesszel ami moge ugye bedugod a drive-t. Valoszinu elmertek, vagy rosszul froccsontottek az elolap lemezkinyomo gombjat, mert ha a meghajtot betettem, akkor alig erezhetoen az benyomodott, de annyira meg nem, hogy kilokje a lemezt.

Arra persze eleg volt, hogy mar ne olvasson... : )

Persze mivel nem volt kedvem szenvedni, reszelni, miegymas, betettem a kikepzett lyuk ala a meghajtot. Minden telefoncsorgesre megrezzenek, alig varom, hogy hivjanak, hogy a gep csak eszi a lemezeket, de nem olvassa :)))

pén. szept. 12, 2003 21:55
Profil Privát üzenet küldése ICQ
gyémánt tag

Hozzászólás 
Persze, hogy megjavul, de csak ha a BIOSban is B: meghajtónak állítod be. :)

Engem érdekel a megoldás... Na?

Üdv: Dester

pén. szept. 12, 2003 21:21
ezüst tag

Hozzászólás 
De bizony meg fog javulni, felteve, ha nem a floppy a rossz, hanem a csavart
kabel pl. meg van szakadva.

----- Original Message -----
From: "Sebesi" <dester@bgrg.sulinet.hu>
To: <list@hardver.lx.hu>
Sent: Friday, September 12, 2003 3:41 PM
Subject: Re: [hardver] Számítástechnikai rémtörténetek

> -----------------------------------------------------------------
> Elindult Magyarország Legnagyobb Álláskereső Szolgáltatása:
> http://www.jobinfo.hu
> -----------------------------------------------------------------
> Csak egy adalék... Ha a floppy nem megy, attól nem fog megjavulni, hogy a
csavart vége helyett a "normál"-ra dugod, mert a csavart CSAK A: meghajtó
lehet, a másik CSAK B:.
>
> Üdv: Dester
>
>
>
> --
> Üzenet a csoportnak: list@hardver.lx.hu
> Feliratkozás: subscribe@hardver.lx.hu
> Leiratkozás: unsubscribe@hardver.lx.hu
>
>
>
>

pén. szept. 12, 2003 21:13
ezüst tag

Hozzászólás 
Dester, teljesen igazad van, de akkor, ott, olyan allapotban mar tokmind1 volt : )

Udv: Majke

ui: latom a megoldas senkit nem erdekel Nszabolcson kivul : )

pén. szept. 12, 2003 18:29
gyémánt tag

Hozzászólás 
Csak egy adalék... Ha a floppy nem megy, attól nem fog megjavulni, hogy a csavart vége helyett a "normál"-ra dugod, mert a csavart CSAK A: meghajtó lehet, a másik CSAK B:.

pén. szept. 12, 2003 14:39
ezüst tag

Hozzászólás 
Persze remtortenetnek ez is kivalo, informatikus letemre csak az emilcimet nem adom meg : )
szoval: whatwho@free"ezthagydki"mail.hu

De szerintem meg ma megoldjak a tobbiek, marha jar meg erre valaki. Amugy a megoldas vicces.

Udv: Majke

pén. szept. 12, 2003 13:35
ezüst tag

Hozzászólás 
Nszabolcs,
Egy rugora jar az agyunk, mert elso korben en is erre gondoltam, bar sose hittem volna. Becsavartam mind a 4 helyre kulon a csavarokat, es ugy tettem a gep melle a drive-ot, de nem ez volt a hiba.
Amugy lokj egy emilcimet, arra megirom a talany megfejteset, tobbieknek meg adok gondolkodasi idot : )

pén. szept. 12, 2003 13:24
ezüst tag

Hozzászólás 
Hosszu volt a rogzitocsavar, beleert a driveba:))? Ird le legyszi hogy mivolt mert erdekel!!

pén. szept. 12, 2003 11:55
ezüst tag

Hozzászólás 
Hosszu volt a rogzitocsavar, beleert a driveba:))? Ird le legyszi hogy mivolt mert erdekel!!

pén. szept. 12, 2003 11:53
ezüst tag

Hozzászólás 
Tegnapi tortenet:
fonokom (bar nem ez a profilunk), bevallalta, hogy osszerakunk egy kis cegnek egy konfigot. Elmentunk szepen nagykerbe, bevasaroltunk, osszedrotozunk mindent. Bekapcsolom, minden ok. Na akkor telepitsunk. A cegnek volt egy legalis Win ME-je, mindenkepp azt akartak velunk feltoni. Nekialltam.
Particionaltam a vinyokat, elkezdem telepiteni (hulye telepito mind3 particiot megformaztatja, anelkul nem megy tovabb). Scandisk utan "Windows fajlok masolasa", ezek utan visszalep DOS-ba. Probalom telepiteni mindenhogy... Felmasolom vinyora a telepitot, setupcor-t inditok, semmi! Utolso 5letkent arra gondoltam, hogy megsys-elem (de szep szo...) a meghajtot egy win98 bootlemezzel, merthogy ugye winme-n sys nincs, format /s nincs.
Beteszem a floppyt a drive-ba, probalom olvastatni semmi. Beteszek egy masik floppyt, semmi. Bar nem vilagitott a LED folyamatosan a floppy-n, azert a kabelt ossze vissza forditgatom, atdugom a csavartrol az egyenesre, semmi. Kabelt cserelek, ugyanaz. Visszaallitom a kabeleket.
Faintos, vagy drive vagy alaplap hiba. Kiszedem a sajat gepembol a floppy drive-t, radugom a a kabeleket, leteszem a gep melle. Floppyt szo nelkul beolvassa.
Kikapcsolom a gepet, becsavarom az en drive-omat, gondolvan odaadom ezt nekik, ugyse hasznalom. Boot, "a meghajto nem tudja olvasni..." hibauzenet.
Kezdenek megjelenni az elso izzadsagcseppek a homlokomon. Kiszedem a drive-ot, leteszem a haz melle. Mukodik. Fel oras szenvedes utan rajottem a hibara...
Tipp?

pén. szept. 12, 2003 9:25
gyémánt tag

Hozzászólás 
Vidd át a tévét egy másik szobába, netán a fürdőkáddal szemben :)))

szer. szept. 10, 2003 10:17
arany tag

Hozzászólás 
Hmm kicsit jobban is figyelhettem volna a helyesírásomra :P

kedd szept. 09, 2003 20:10
arany tag

Hozzászólás 
Egy jó kis itthoni történet.
Mostanság, hogy szobaantennával hadonásszuk össze a TV-adást (kb ugyan olyan az adás mintha UPC adná sima kábelen), a gép mikor simán csak működik szép kis szemcsés lesz a kép (a tv kb 5-6m-re van a géptől).
Ez még mind semmi. Nah ha elkezdek másolni akkor a vinyó működéséből adódóan a kép, jobb fentről ferdén, becsinkozódik.
Ha áthelyezek akkor függőleges csíkok lesznek rajta.
Ha cdt írok akkor a cd pörgésének a "hangja" hallatszódik.
Így legalább tudom hogy milyen egyenletesen írja a cdt :P
Úgyhogy ezt most tűrjük, vagy gép és tv nincs eccere, esetleg az ugyan ilyen adásért még fizetünk is az UPCnek.
Ötlet?

Más: bent suliban van 2 gép a számtechteremben amelyiken nincs internet, de háló van. IP rendesen beállítva kábel ok.
Én már kifogytam az ötletekből és nincs kedvem újratelepíteni és a majd 100 usert újra rápakolni :|

kedd szept. 09, 2003 20:08

Hozzászólás 
egyetértek

vas. szept. 07, 2003 0:46

Hozzászólás 
UP

szer. szept. 03, 2003 7:52
vas-tag

Hozzászólás 
Kb. másfél éve egy gépterem PC100 fantázianevû alaplapja megadta magát. Elõször a floppy nem mûködött, majd be sem bootolt, végül se kép se hang. Ez van, volt mire cserélni, van ilyen. (A többi alaplap, amirõl szó lesz, pont ugyanilyen.)

Majd egy évre rá egy másik gépben szintén használhatatlanná vált a floppymeghajtó. Egy napra rá egy újabb gépben...
No, gondoltam valami fizikai probléma, bár ennek ellentmondott, hogy a floppyn néhány GB szabad helyet mutatott, s mindegyik használhatatlanná vált egy olvasást követõen. Az alaplap beállításai rendben, a meghajtó másutt jó. Hm. Amikor volt idõm, gondoltam beteszek egy õsrégi ISA-s vezérlõt, amelynek még a leírását is megtaláltam. Be a gépbe, de így sem ment.
Mivel a floppyra voltaképpen nincs szükség, hagytam a csudába. Szerencsére az alaplap ettõl eltekintve mûködött. Kb. egy hónapja hálókártyát kellett cserélnem az összes gépben, amely korábban koaxon lógott (SMC8216). SMC1255-ös kártyák az újak. Ebben a gépben nem ment. Más PCI-os 100 Mbps-os kártyák mentek, de SMC1255-bõl egy sem.
Dühös voltam, mert az egyforma gépeket csak könnyebb karbantartani. Csak az alaplap lehet a rossz... Egy független gépben azonban találtam egy ilyen alaplapot, kiépítés-beépítés, csak az alaplap mozog, minden marad. Próba. A hálókártya nem megy. [a francba!]
Mit nem cseréltem ki? Hm. A tápegyság valami Kovácsné és társa [hogy kerül ez ide?], valami elektromos zavar...
Tápegységcsere. A helyzet változatlan...

Húúú! Akkor marad a memória és proci. Memóriacsere. Mûködik a hálókártya. [Hogy a ....] A gép korábban stabilan dolgozott Win98 alatt, de nem volt gond SUSE és Debian alatt sem.

Bújkált benne a kisördög. Lehet, hogy az fdd is?
Igen, az is meggyógyult!

hétf. aug. 25, 2003 19:12

Hozzászólás 
"Feltételes reflex"

Anno dacumál a W95 megjelenése után pár hónappal:

- Hallo! Haver, bekaptam valami vírust, a vírusirtó azt
írja, h. nem tudja leszedni.

- Nyugi, nézünk valami frissebb irtót, vagy speckó erre
szánt fertőtlenítőszert. Mit ír ki, mi a neve?

- Megnézem... ez és ez.

- Ja, azt ismerem, azt írják, agyonvágja a fájlrendszert,
de addig nem aktivizálódik, amíg újra nem indítod a gépet.

- Ez a k***a 95-ös, hogy ezt mennyit kell indítgatni.
Mindegy, nyomok egy resetet...

Mit mondjak, mire felfogtam, mit is mond, már elkéstem az
üvöltéssel, a vírus meg gallyra tette a fat16-ot. Pár
fontos doksit sikerült szó szerint bájtonként összevadászni
a NU diskeditjével, de fdisk lett a vége.

hétf. aug. 25, 2003 17:57
ezüst tag

Hozzászólás 
Hali Bagira!
Ez király volt :-D
By Zso :-)

szer. aug. 20, 2003 8:42
vas-tag

Hozzászólás 
Egy friss történet. Nekem rémtörténet.

Egy elõadóterem plafonjára projektort szerelnek. Ehhez kell áramellátás egy asztalba, ami tartalmazza a gépet, majd onnan az adatkábelek és a táp megy fel a projektorhoz.
A szállító azt mondta, mivel úgyis festés lesz, inkább tegyük fel mi a csatornákat, fessenek, majd ha minden kész, akkor jön. Az igazgatónak mondtam, hogy feltesszük mi a csatornát (kollégámmal már majd 100 végpontot építettünk ki csatornázást is beleértve, szóval 14-15 méter) nem okoz gondot. Nem, ennek szépen kell kinéznie, mondjam milyen vastag kábelnek kell. Mondom 2 darab adatkábel, darabjának átmérõje legfeljebb 1 cm (tutira beleférjen), meg a tápkábel. Nem szép, ha együtt mennek, legyen osztott a csatorna.

Tegnap megnéztem, mert elkészült. Osztott a csatorna. IBOCO, 12x4-es ha jól látom, meg a számlán jól van (nem mm, hanem cm). Brrrr!
Megnéztem a számlát is. Méterét 3 eFt-nak számolta el a vállalkozó! Brrrr!
Kérdeztem az igazgatót, kért-e árajánlatot. Nem, mert nem gondolta, hogy drága lesz. Brrr!

kedd aug. 19, 2003 22:48
vas-tag

Hozzászólás 
Rendszergazdák, ha találkoznak... (saját hülyeségünk)

Beszélgetés során szóba került egy rövid leírás (mintadokumentum valami jogi procedurához), ami pdf-ben van az egyikük notebookján. Elõtte éppen az tárgyaltuk, melyik mit notebook mit tud. Nagyszerû, mindkét gépen van infraport, majd szinkronizálnak, másolnak. Próbálkoznak, nem megy. Sebaj, majd akkor soros porton. Egyikük kimegy a kocsihoz, de nincs megfelelõ kábel nála. Akkor keresztkötésû utp-kábel, hiszen van beépített csatoló. Nos, nincs, de az egyiknél van szerszám, a másiknál pedig kábel, 1-2 perc alatt meglesz ez!

Egyszercsak megszólal egy másik kolléga: Srácok, floppy nincs a gépben?
Volt.

kedd aug. 19, 2003 22:08
vas-tag

Hozzászólás 
(remélem még nem volt)
Egy kollégától (rendszergatda volt az önkormányzatnál) hallottam. NetWare hálózaton, akkoriban még DOS alatt dolgoztak.

Egy fiatal kolléganõ izgatott hangon a telefonba:
"Nincs meg a [gépontom]!"

No igen. Volt valami nyilvántartó program, ami a G: meghajtóra való átlépést követõen volt indítható. A hálózat nem mûködött, így nem csoda, hogy elveszett az a [gépont].

kedd aug. 19, 2003 21:05
vas-tag

Hozzászólás 
Gondoltam, majd akkor írok, ha végigolvastam, de úgy látszik lassan haladok.

Egy történet a hõskorból. (96 körül) Belsõ tanfolyamot tartottam, mert szg volt ugyan, de tudás az nem. Kis fájlkezelés, szövegszerkesztés, levelezés. Ha gond volt, "órán kívül" is kérdezhettek.

Középkorú hölgy telefonált, mesélte mit tett :
"... és akkor elmentem a vécére "
??? Bocs, de mit csináltál?
Megimételte még kétszer, nekem meg járt az agyam, miért lényeges az ügy szempontjából. Aztán leesett. Azt akarta mondani, hogy elindította a Volkov Commandert. No ekkor villámgyorsan befejeztem a beszélgetést, de egy ideig ha csak megláttam, eszembe jutott, hogy elment a vécére.

kedd aug. 19, 2003 20:29
gyémánt tag

Hozzászólás 
Amúgy nincsmit, de végülis ne nekem, hanem zsbere-nek köszönjétek :)

hétf. aug. 18, 2003 15:39
gyémánt tag

Hozzászólás 
Jaja, elég zúzós :)

hétf. aug. 18, 2003 15:36
platina tag

Hozzászólás 
Helló Dester !

Tetszik a link.

Tisztelettel: Zsivágó

hétf. aug. 18, 2003 13:36
gyémánt tag

Hozzászólás 
Aki tud angolul, az jót fog röhögni, most kaptam a linket:
http://rinkworks.com/stupid/

pén. aug. 15, 2003 13:47
arany tag

Hozzászólás 
Na igen eddig mint írtam a vga-t sikerült lenyúlni a többit eléggé nehéz cserélni mivel eléggé "agresszív" a leltár és nyílvántartás egy iskolához képest. Még az egereknek is külön leltári számuk van. Múltkor egy memória modult akartak előkerestetni leltári szám alapján.

kedd aug. 05, 2003 16:41
platina tag

Hozzászólás 
Egy rendszergazdának/informatikusnak tudnia kell lopni, csalni, rabolni, hazudni. Továbbá érteni kell a lépcsőzetes korszerűsítés elvéhez. azaz:
- Új gép új házába régi gép bele bele, minimál fejlesztés. A tikárnő örülni fog az újnak. :-)
- Új bél régi gépbe bele. Informatikus szerény szegény, megérti a cég gondjait. :-)))
- Jelenlegi gépem: gyári und leltári szmos Cpq fedél a 99 decemberi gépből, ház a 2000-es Cpq gépből, alaplap+proci 2002 1,3 Tua celerongyos Cpq gépből. RAM, CD-író, vinyó egyéb beszerzés. Monitor (17") IBM gépről lerabolva. (Költségvetési intézményben dolgozom.

kedd aug. 05, 2003 14:52
arany tag

Hozzászólás 
Nálunk suliban is sírnak a dolgozók hogy milyen lassú ez a gép nem lehet valahogy gyorsítani? Erre a válasz, de kell szolni gazdaságiignak hogy adjon rá pénzt, de nem ad. Akkor másképp megoldani, dehogynem leszedjük a win98at a p100-as 16mb gépről és rakunk rá egy 3.11 wint, az nem jó akkor marad ez :)
Vagy másik lehetőség amikor pályázaton nyernek gépet. Jönnek a gépek szépen belekukk úgyis telepíteni kell akkor már konfigot is nézzük meg: irodista néninek aki nem használ mást mint word excel és etr oda raknak egy P4 Celeront 2ghzel 40-60-80gb vinyóval, g4 mx440 vagy 460 vgaval 256-512 rammal. XP figyel rajta és a win98 után persze alig tudja kezelni
Nekem meg jut egy p2 cerka 500mhz és 128 rammal (g4 440-et sikerült "lopni") oszt dolgozzak gyorsan. A vonal 100Mbit de ugye én a gép teljesítménye miatt ezt nem tudom kihasználni.

kedd aug. 05, 2003 13:50
gyémánt tag

Hozzászólás 
Kisrobi:Inhouse: esetleg adatbázismotort kellene váltani...
néhány év alatt újraírni a progit és máris megszabadultunk az ilyen kényelmetlen dolgoktól.

Néhány év alatt megtanulod azt a másikat, majd néhány év fejlesztés, majd emberek rászoktatása, majd fejhez kapás, hogy már nem használ ilyet senki... :))

Kössz a javaslatot, kb. olyan volt, mintha panaszkodnék, hogy az öreg autómnak ismerem minden porcikáját, mert már mindent kellett javítani, erre te: Vegyél egy újat, azzal nem lesz gond... ;)

Ez is jó lenne, ha jól lenne megírva, de így egy toldozott, foldozott rendszer. Nagy rálátást kíván a belenyúlás, mert a program nem következetes. Újra lesz írva kicsit másképp, de ugyanebben a nyelvben. Mikor idekerültem, néhány hónap alatt sikerült annyira átlátni, hogy már bele mertem nyúlni...

Újabb eset:
Szólnak az egyik géptől, hogy áramszünet volt, menet közben elszálltak... Aggregátor izzít, indítanak, de belső hibaüzenettel elszáll. Egy adatbázis feltöltő függvénynél van a gond. A feltöltést memóriaváltozókból végzi és közben ellenőriz, hogy a változó és a mező típusa egyezik-e, na itt akadt ki, hogy nem az. Nézem az adatbázist, tökéletesnek tűnik. Kiürítem, feltöltik újra, csak nem megy. Megnéztem egy másik gépen, meg ezen is az üres adatbázis méretét, hoppá, ezen kisebb! Viszont ha adat volt benne, akkor látszódott, semmi hiba... a fejrésznél volt összeakadva valami. Átmásoltam az üres jót és meggyógyult...

Üdv
Inhouse

kedd aug. 05, 2003 13:16

Hozzászólás 
Inhouse: esetleg adatbázismotort kellene váltani...
néhány év alatt újraírni a progit és máris megszabadultunk az ilyen kényelmetlen dolgoktól.
Rutinosan meg kell vetetni egy Intebase 6-ost vagy egy Firebird-öt (mindkettő ingyenes, nyílt forráskódú).
Előnyük a korrekt tranzakciókezelés, hátrányuk a nagyobb szerveroldali gépigény.

No de hogy a rémtörténetek listáját is bővítsük:
A számítógépvezérlésű lángvágó masina

Szomszéd cég ilyet vett kb 2-2,5 milláért - 2,5x12méteres lemezek darabolásához még 2000-ben. Valóban egy rendkívül szolid ár egy ilyen masináért (15-20 közt szoktak kezdődni).

1. rész
Összerekják, összekötnek mindent, majd bekapcs.
Jönnek át, hogy nam működik a számítógépe. Reflexszerű válasz: be kell dugni a konektorba. Élénk letolás, szóval kimentem, bedugtam a monitor hátuljába a tápkábelt és láss csodát elindult
2. rész
Egy jó fél évvel később
Reklamáció: időnként fagyizik, kimegyek nyilván nem fagyizik. Néhány hét mulva kiírja a bios memóriaellenőrzése, hogy hibás memória. Na kimegyek megnézem, és láss csodát a bios-féle memóraellenőrzés valóban hibát talált. Majd hibát talált a memoriaellenőrző progi is. Hát nincs más hátra mint előre gép kivesz, szétcsavaroz... ...no itt akadtam el egy csöppet, mivel a menet belül volt. Szolid nézegetés után rájöttünk, hogy egy olyan szegecs, amelynek besejében menet van. Lévén, hogy ilyet nem túl gyakran alkalmaznak, felhívtam a gyártót, és ecseteltem a problémát. Ezek után sajnos igazat kellett adnom nekik a szegecselés ügyében, mivel máshol a következőket találták a gépekben:

3d-s videókari, CD-ROM/író, hangkártya, win95/98, és egy halom játék.

No aki ilyet tesz egy lángvágót vezérlő géppel... ...

Végülis szegecs lefúr, memória kicserél, gép működik. Lévén, hogy garanciális csere volt, ezért még a memóriát is kifizette a gyártó.

folyt köv

hétf. aug. 04, 2003 16:49
ezüst tag

Hozzászólás 
Köszönöm! Visszavettem az fsb-t, és már megy is...
133-on menne minden gond nélkül, de ahhoz egy új borda
kell majd.

szomb. aug. 02, 2003 16:43

Hozzászólás 
Heh, bocs, kicsit dadogok. :D

csüt. júl. 31, 2003 0:37

Hozzászólás 
EEPROM égetővel meg lehetett volna oldani. Olyan nincs, hogy fizikailag kipurcant.

csüt. júl. 31, 2003 0:37

Hozzászólás 
EEPROM

csüt. júl. 31, 2003 0:36

Hozzászólás 
EEPROM

Hozzászólás 
EEPROM

Hozzászólás 
Naaaaa, egy saját eset happy end nélkül. Tegnap éjjel nekiláttam firmware-t installálgatni az LG CD írómba. Mit ad isten, félúton megállt, mire én nagy bátran reset-eltem. Egy óra szentségelés és hiba keresés után lefeküdtem aludni és ma megyek új CD írót venni. Bios chip kipurcant, nem garanciális hiba stb... :o(

szer. júl. 30, 2003 14:01

Hozzászólás 
Unokahugom valami jó könyvet kért eskúelről. Ajánlottam neki helyette egy Agatha Christie könyvet, mondván, hogy az való neki. Lévén, hogy ragaszkodott az eredeti dologhoz adtam neki egy SQL felsőfokon címűt, hadd legyen vele boldog.
Néhány héttel később hozta vissza. Kiderült, hogy vmilyen ECDL vizsgára készülnek a kolléganői, és nekik kellett. Kérdeztem is hogy mennyire tetszett.
- A könyv nagyon jó, mert végre tudják, hogy mire való az SQL, hogy milyen parancsok vannak benne, és hogyan állnak össze. Az oktatótól is kérdezték, de ő csak felírta a mintapéldákat, és elmondta hogy ha ezt akarod, akkor ezt kell beírni.
Nem mondta el, hogy egyátalán mire is való, hogy adatbázis lekérdezésére jó, stb.
Nem válaszolt részletesebben, hogy SELECT/From/Where/Order by mire is valók. A group by-ról még csak nem is hallott. Sőt, még egymásba ágyazott selectet is fel tudott írni (a könyvből). De a delete és az update parancsot képes volt mintaként felírni mindenféle where rész nélkül. Csak hogy megmutassa, hogy ilyen is van.
Félelmetes...
(de legalább a lányok megnyugodtak, hogy ezt tényleg nem fogják használni ebben az életben)

Minek kell ilyenekre megtanítani egy kezelőt???

Ez arra emlékeztet amikor felírták a táblára nagy betűkkel a format c: -ot és elmagyarázták, hogy ezt nem szabad. Lévén, hogy a nagy többség monoton táblamásoló, ezért csak a format c: került a füzetébe. Amit természetesen ki is próbált vizsga előtt.
Ugyanez pepitában amikor az FDISK parancsot tanították ilyen szintű tanfolyamokon.

szer. júl. 30, 2003 10:27
ezüst tag

Hozzászólás 
Tegnap jottem vissza szabadsagrol, a kovetkezo helyzet fogadott:

1-es gep nem latja a halozatot, igy nyomtatni se nyomtat halozatra.
2-es gep latja ugyan a halozatot, de nem nyomtat helyi nyomtatojara sem.

Az 1-esnel kicsereltem a lengokabelt, atneztem a beallitasokat, es idonkent latta, idonkent (semmihez nem nyultam) nem. Gondoltam egyet, a 2-es nyomtatojat foltettem az 1-esre, megosztottam, 2-re feltelepitettem, de off-line allapotot jelzett folyamatosan. Ket ora kinlodas utan foladtam, szoltam a halozatepitoimnek, jojjenek, csinaljak meg, allitsunk be egy printer servert.

Ma reggel (kaver varva) gyorsan vegigneztem mindent, es kepzeljetek el, {b} a gepek az ejszaka meggyogyultak.{/b}

ECDL kislany kerdese erre:
-Te ejszaka itt maradtal, dolgoztal rajta???
-Persze, persze, ....

udv.:Norb.

szer. júl. 30, 2003 7:20

Hozzászólás 
Az AC97 nagyon érzékeny az ilyesmire...bár nekem csak akkor nem ment, ha az fsb-t 126 felé állítottam ( alapértelmezett 100 [ p4 nw 1,8 ] ) de ha aztán visszavettem, újra működött.

szer. júl. 30, 2003 0:13
gyémánt tag

Hozzászólás 
Én a 850-es Celeronomon Windows Media Playerrel való filmnézés közben is töltök le 40K-val, megy az ICQ, a levelezőprogramom nézi az e-maileket 10 percenként, ZonaAlarm, Norton Antivirus, egyszóval rengeteg program fut (néha FTP is). A film megy akadás nélkül.

Dester

vas. júl. 27, 2003 13:01
ezüst tag

Hozzászólás 
Nem ment nálam az xvid mpeg-4 lejátszás celeron 900-on. Először 133-as fsb-vel próbálkoztam. Instabil. Szét kellett szednem, hogy az fsb-t 133-ról 128-ra vegyem vissza. Bekapcsolás után csatlakoztattam a hangkártyát az erősítőre: azóta nincs AC97 audio.

Erre az egészre azért került sor, mert a winfos media player olyan igényeket támaszt a hardver felé, ami irreális! BS playerrel már minden simán megy (de nekem hang nélkül)!

Bs-playerrel 55-60% CPU usage - 100% helyett. Lehet mellette letölteni is.

vas. júl. 27, 2003 12:50
gyémánt tag

Hozzászólás 
harcu!

Ezen a fórumon ez bocsánatos bűn szerintem...nem a konkrétumok a fontosak.

Van egy idősebb boltos kollégám, akinek nap mint nap használnia kell a számítógépet. Van egy eladási programja, a zárást modemen küldi. A modemes rész le van fordítva magyarra és lebutítva 3 gombra, kapcsolat, küldés, bontás. A zárásnál először zárnia kell, majd konvertálnia és küldheti.

Néha sikerül neki azt a 3 funkciót és a zárás 2 pontját összekeverni, ilyenkor a szöveg:
Nem tudom mi volt velem, valahogy összekavartam, csináld már meg...
Nosza, modemen összes gyűjtött adat leszed, aznapra leszűkít, összepakol és kész...+20 perc munka.

Üdv
Inhouse

pén. júl. 25, 2003 7:06
ezüst tag

Hozzászólás 
1. 97-98 körül 2x-es kártyás CD-olvasók már nem nagyon voltak kaphatók, az enyémet 95-ben vettem boltból 12-ért, és csak azért került ennyibe, mert már kint voltak a 4X-esek.

2. Nekem mindig gyanús, amikor előad valaki egy ezeréves urban legendet sajátként. A CD-ROMos történet nekem 96-ból rémlik vissza. Ráadásul az ilyen történetekben soha semmi konrkétum, melyik cégnél mikor, és természetesen csakis nickname, hogy teljesen hiteles legyen.

csüt. júl. 24, 2003 10:30
vas-tag

Hozzászólás 
Sziasztok!

1. sztori.... Lehet, hogy hihetetlen, de velem megtörtént. Tanuló voltam, hívnak egy elég nagy céghez, hogy ha arra járunk, akkor menjünk már be... (Ez olyan 97-98 körül lehetett.) Kérdezem a főnököm, hogy megyünk-e ki, vagy mi lesz? Főnök utasít, hogy hívjam vissza őket, mert most előreláthatólag 5-6 órán keresztül bent kell maradnunk gépeket összerakni. Visszahívom a nőt és kérdezgetem, hogy mi a probléma. Mondja nekem, hogy a pohártartó letört, mert rátett egy kancsót, vigyünk már egy másikat, mielőtt a főnöke észrevenné. Először nem értettem, hogy miről beszél, visszakérdeztem, hogy milyen pohártartó? Erre beszól, hogy az ami a gépbe van építve és gombnyomásra jön elő... Hallottam már hasonló sztorikat a neten, de ez velem is megtörtént. (akkoriban a 2x es kártyás cd-k kerültek 14-17 eFt-ba :))))

2. Egy elég jónevő számtech boltba bement az egyik pali, vett egy win95 cd-t. Másnap visszavitte, hogy ez nem jó, cseréljék ki. Szó nélkül kicserélték, a lemez tiszta karcos volt, de azt gondolták a boltosok, hogy gyárihibás... Másnap megint megjelenik a ****, megint cserélni akarja a lemezt, de ekkor már azt mondták neki, hogy legyen kedves behozni a gépét... A **** beviszi a gépét az egyik eladó megkérdezi tőle, hogy "ember, hát ebben hol van a cd meghajtó?", mire az ürge rámutat a 5,25-ös floppyra :)))

Majd még jövök...

Üdv mindenkinek!

szer. júl. 23, 2003 7:20

Hozzászólás 
Ha netán ismétlem magam, elnézést - a kisrobi féle egérről
jutott eszembe. Nekünk is volt "zavarba esett" egerünk, nem
is túl rég. Ha egy adott hölgy csak felemelte a kezét,
akkorákat ugrott, hogy a kenguruk sápadoztak az
irigységtől. Mígnem kiderült, hogy az adott típust nem a
hölgy, hanem a hölgytől 2 m-re üzemelő rádiós
vonalkódolvasó hozta zavarba. Természetesen médin dzsunka.

kedd júl. 22, 2003 20:48

Hozzászólás 
horex alias regin_a

Akkor (is) ilyesmi a windóz viselkedése, ha nem létező
elérési út van a path-ban (gyakori eset: valami
telepítéskor bennmarad egy path=a: bejegyzés, emiatt
folyton a floppyt cseszteti - abban meg mostanában ritkán
fordul meg lemez. És a floppy elérési ideje...) Először
megpróbál mindent a nem létező path-ban is keresgélni.
Valszeg volt egy ilyen bejegyzés. Néhány program egészen
nevetséges okokból beletúr, és beírja a könyvtárát, akár
többször is.

kedd júl. 22, 2003 20:41
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 2652 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ... 54  Következő