|
Szerző |
Üzenet |
koma106
ezüst tag
|
tv tuner
Sziasztok!
Van egy régi Avermedia TVcapture 98 tv kártyám, amit sikerült xp-re felraknom.
Problémák:
Ha bedugom a kártyába a koaxdugót, a dugó elkezd felmelegedni, de elég rendesen, valamint a monitor képe kissé remeg (mintha nem 85 Hz-en menne, hanem mondjuk 60Hz-en).
Van néhány csatorna ami csak gyengén jön be (kábeltv) függőleges csíkok vagy 45 fokban dőlt sűrű; csíkok "zavarják a képet". Mintha valami zavarná az adást.
Lehet, hogy valami árnyékolás vagy földelés probléma. Hogy szüntethetném meg? Ha tudtok adjatok ötletet a koax-kábel szereléséhez.
|
pén. dec. 02, 2005 15:05 |
|
|
bloodaxe
arany tag
|
dino !!!
Tegnap lesz ami lesz alapon azért kipróbáltam a SoundBlaster kártyát, hátha...éééééés IGEN !!!
Az SB-vel összekötve, se alapzaj, se sistergés, se hang akadás semmi !
Rögtön ki is próbáltam a rögzítést is (WinDVR3-al persze) és működik ! SVCD "minőségben" akadás, csúszás nélkül !
Tehát összeállt végre...köszi a türelmet, és a tanácsokat !!
|
pén. dec. 02, 2005 7:41 |
|
|
dino14
arany tag
Csatlakozott: hétf. júl. 18, 2005 21:00 Hozzászólások: 114 Tartózkodási hely: Bugyi
|
Hali!
Bloodaxe!
Nézz körbe itt: http://forum.hwsw.hu/index.php?s=1b981c0f4b8279465895128e7d3582cf&showforum=24. A keresőt nem érdemes használnod, mert kegyetlen rossz. Én olyan topicokat olvasgattam anno, amiknek a téma nevében benne volt, hogy Pctv TV Pro, illetve Pctv Stereo.
Ne szóld le a Vision(V5.90)-t, mert nem csak az sz*r, hanem a PCTV Stereo kártya is! Egy szóval, az egész! (Én már bánom, hogy nem vittem vissza a boltba, mert csak áll benne a pénz, és amire szeretném nem tudom használni. Mondjuk most hétvégén jól jött egy fölösleges tuner.) De nem csak ez a kártya és program sz*r, láttam már rosszabbat is! Jobbat még nem sokat, pontosabban csak egyet, amit már írtam.
Üdv.: Dino14
|
csüt. dec. 01, 2005 16:28 |
|
|
bloodaxe
arany tag
|
dino14 írta: Hali! Bloodaxe! Előfordulhat, hogy a progi (PCTV V5.90) nem komálja a géped (vagy valamilyen kodekkel, antivirussal ugrik össze (ezt írják is a manuálban!). Hozzá kell tennem, hogy eddig ez a legszutykabb Pinnacle TV tuner progi, amit láttam. Windows 2003-mal nekem nagyon sok és durva hibái voltak. Itt XP-vel minden gond nélkül megy. De a Windows Media Encoder, NeroVision összeállításban továbbra sem működik (ugyan az a jelenség, amit a weblapomon leírtam!). A hang: Hangkártyát szerintem feleslegesen cserélgetsz, mert ezek után véleményem szerint, a tunerrel van olyan probléma, hogy rosszul földel. Ezt több helyen is írták, én még nem tapasztaltam. Egy jó nagy ellenállás ráhegesztésével állítólag jól működik . (Nem csak Pinnacle tunereknél! Igaz csak Connexant (BT) kodek chipekkel tapasztalták, állítólag!) Ui.: Bocs a feltételezésekért, de ilyennel még nem találkoztam, és akár, hogyan próbálom is rá venni szobatársam gépében a tunert, hogy produlkáljon hasonló dolgokat, nem jön össze, pedig neki is integrál a hangkártyája (ráadásul valami noname alaplap). De ezek szerint itt is érvényes, hogy "Ahány ház, annyi szokás." . Ahány gép, annyi probléma, ráadásul mindegyik más. Üdv.: Dino14
Hali.
A Visionnal asszem nem fogok többet foglalkozni, szr és kész.
Erről az ellenállásos témáról lehet valami bővebbet tudni ??
|
csüt. dec. 01, 2005 13:15 |
|
|
dino14
arany tag
Csatlakozott: hétf. júl. 18, 2005 21:00 Hozzászólások: 114 Tartózkodási hely: Bugyi
|
Hali!
Bloodaxe!
Előfordulhat, hogy a progi (PCTV V5.90) nem komálja a géped (vagy valamilyen kodekkel, antivirussal ugrik össze (ezt írják is a manuálban!). Hozzá kell tennem, hogy eddig ez a legszutykabb Pinnacle TV tuner progi, amit láttam. Windows 2003-mal nekem nagyon sok és durva hibái voltak. Itt XP-vel minden gond nélkül megy. De a Windows Media Encoder, NeroVision összeállításban továbbra sem működik (ugyan az a jelenség, amit a weblapomon leírtam!).
A hang: Hangkártyát szerintem feleslegesen cserélgetsz, mert ezek után véleményem szerint, a tunerrel van olyan probléma, hogy rosszul földel. Ezt több helyen is írták, én még nem tapasztaltam. Egy jó nagy ellenállás ráhegesztésével állítólag jól működik . (Nem csak Pinnacle tunereknél! Igaz csak Connexant (BT) kodek chipekkel tapasztalták, állítólag!)
Ui.: Bocs a feltételezésekért, de ilyennel még nem találkoztam, és akár, hogyan próbálom is rá venni szobatársam gépében a tunert, hogy produlkáljon hasonló dolgokat, nem jön össze, pedig neki is integrál a hangkártyája (ráadásul valami noname alaplap). De ezek szerint itt is érvényes, hogy "Ahány ház, annyi szokás." . Ahány gép, annyi probléma, ráadásul mindegyik más.
|
csüt. dec. 01, 2005 11:14 |
|
|
bloodaxe
arany tag
|
Na szép reggelt mindenkinek.
A tegnapi nap eredménye.
1. 200W-os a táp de a fogyasztókat lehúzgálva nem tapasztaltam változást.
2. WinDVR3-al próbálva a rögzítést még PAL DVD minőségben sem csúszik a hang ! SVCD, VCD minőségben szerintem jól rögzíti a műsort, szóval a gyári progi szr.
3. a hang még mindig nem jó( olyan mintha a víz alól szólní). az audió kábelt lehúzva, vagy cd-re átdugva nincs sistergés.
Kértem kölcsibe egy hangkarit. nem nagy szám, egy C-Media CMI83valahányas-t. a már említett hangprobléma továbbra is fenn áll.
Most meg szerváltam egy SB kártyát (creative chip-el) majd azzal is tesztelek.
Tuti ami biztos, feltettem még1szer az audió patch-et, leszedtem a legújabb drivereket (az alaplapihoz) stb,stb.
Az eredmény változatlan.
Itt tartok most.
|
csüt. dec. 01, 2005 7:45 |
|
|
dino14
arany tag
|
Hali!
Bloodaxe!
A codec packot jó, ha leszeded, mert azzal a videó szerkesztők és tuner progik rendszeresen összekapnak.
bloodaxe írta: Tápot nemhiszem, hogy tudok szerezni, de amit csak lehet lehúzgálok róla hátha bloodaxe írta: Kipróbálom, és majd jelkez.
Rendeben.
|
szer. nov. 30, 2005 15:43 |
|
|
bloodaxe
arany tag
|
dino14 írta: Hali! Bloodaxe! Nem tudom, hogy ez a tápos dolog igaz-e, mert nekem volt már 250W-os tápom ASRock Ge-Pro HT laphoz (S478-as (Willamette magos), 1,8 GHz-s Celeronnal), abban gond nélkül ment minden. Ráadásul még P1-esben is használtam ugyan azt a tunert (PCTV (sima)), 200 W-os táppal és azzal is normálisan működött (még a felvétel is (igaz a V2.10-es progival, és Windows AVI formátumban, bár nehezen, de még a DiVX4-et is vitte (352*255-ös felbontásban)). Most itt a kollégiumban, szobatársam gépében van a PCTV Stereo tunerem (laptopba sajna nem lehet PCI-os kártyát rakni). Neki 350W-os tápja van, igaz (valami kínai alaplap) P3-as (Celeron), 950 Mhz-s processzorral, de azért viszi az SVCD formátumot is, és nincs semmilyen csúszás. "XEON-os kalandjaim, most nem aktuálisak, mert abban az IBM szerverben redundáns 500W-os táp(ok) van(nak)." Ha tudod esetleg próbáld ki valami nagyobb teljesítményű táppal. Más magyarázatot ebben az esetben én sem találok (most per pillanat). Egyik ismerős szerint "AMD-nek nagy teljesítményű táp kell". Neki most 420W-os van, Abit alaplappal, Barton magos AMD Athlon XP 3200+ processzorral. Nekem meg utoljára 6 éve volt AMD processzoros gépem. "Bár használtam és szereltem "intenzíven" többet is, azokban 400W-os táp volt." Ha az AUX kábelt lehúzod a tunerről, vagy bedugod, pl. egy DVD olvasóba, akkor is hallod azt a hangot alapból? Mert amennyiben ebben a két esetben nem lesz zúgás, akkor a tunerrel lesz gond. Ha ez lenne, akkor esetleg ajánlom figyelmedbe ezt a javítást: http://www.freeweb.hu/dino14/Pinnacle_PCTV_5.90_AudioLevel_Control_Patch.exe. Ha minden esetben lesz zúgás, akkor a hangkártyáddal van gond. "MSI lapban Line-In-ben találkoztam ilyennel, bár ott nem tunert kellett rá kötni..." Archon! Rendben. Üdv.: Dino14
Köszi a türelmet és a segítséget.
Az említett patch-et telepítettem rögtön az elején(előbb olvasok utána kérdezek általában )
a kábelhúzgálós dolgot még nem próbáltam (eszembe juthatott volna pedig... )
Kipróbálom, és majd jelkez.
most közben eszembe jutott az SLD codect pack ami még fenn van. elég régóta használom, de még semmivel nem volt gondja.
Tápot nemhiszem, hogy tudok szerezni, de amit csak lehet lehúzgálok róla hátha
|
szer. nov. 30, 2005 15:35 |
|
|
dino14
arany tag
|
Hali!
Bloodaxe!
Nem tudom, hogy ez a tápos dolog igaz-e, mert nekem volt már 250W-os tápom ASRock Ge-Pro HT laphoz (S478-as (Willamette magos), 1,8 GHz-s Celeronnal), abban gond nélkül ment minden. Ráadásul még P1-esben is használtam ugyan azt a tunert (PCTV (sima)), 200 W-os táppal és azzal is normálisan működött (még a felvétel is (igaz a V2.10-es progival, és Windows AVI formátumban, bár nehezen, de még a DiVX4-et is vitte (352*255-ös felbontásban)). Most itt a kollégiumban, szobatársam gépében van a PCTV Stereo tunerem (laptopba sajna nem lehet PCI-os kártyát rakni). Neki 350W-os tápja van, igaz (valami kínai alaplap) P3-as (Celeron), 950 Mhz-s processzorral, de azért viszi az SVCD formátumot is, és nincs semmilyen csúszás. "XEON-os kalandjaim, most nem aktuálisak, mert abban az IBM szerverben redundáns 500W-os táp(ok) van(nak)."
Ha tudod esetleg próbáld ki valami nagyobb teljesítményű táppal.
Más magyarázatot ebben az esetben én sem találok (most per pillanat).
Egyik ismerős szerint "AMD-nek nagy teljesítményű táp kell". Neki most 420W-os van, Abit alaplappal, Barton magos AMD Athlon XP 3200+ processzorral. Nekem meg utoljára 6 éve volt AMD processzoros gépem. "Bár használtam és szereltem "intenzíven" többet is, azokban 400W-os táp volt."
Ha az AUX kábelt lehúzod a tunerről, vagy bedugod, pl. egy DVD olvasóba, akkor is hallod azt a hangot alapból? Mert amennyiben ebben a két esetben nem lesz zúgás, akkor a tunerrel lesz gond. Ha ez lenne, akkor esetleg ajánlom figyelmedbe ezt a javítást:
http://www.freeweb.hu/dino14/Pinnacle_PCTV_5.90_AudioLevel_Control_Patch.exe.
Ha minden esetben lesz zúgás, akkor a hangkártyáddal van gond. "MSI lapban Line-In-ben találkoztam ilyennel, bár ott nem tunert kellett rá kötni..."
Archon!
Rendben.
|
szer. nov. 30, 2005 15:19 |
|
|
bloodaxe
arany tag
|
dino14 írta: Hali! Bloodaxe! Milyen formátumban rögzítettél? Mert nem a hang szalad előre, hanem a kép megy gyorsan, ugyanis nincs meg a megfelelő mennyiségű renderelt kép. Az AMD Sempron 2200+ valódi órajele 1,6-1,8 GHz, nos szerintem ezzel ne akarj túlságosan nagy renderelésbe fogni (A DVD-s MPEG2-őt és felette lévő társait kerüld (azonnali rögzítésnél)!). A RAM itt túlságosan nem számít (azért van jelentősége!). Ha esetleg DV AVI-ban vagy MiroXL-ben rögzítettél, akkor a HDD átvitele lesz lassú, vagy a rögzítéskor volt lassú. Első nekifutásra, válaszd a VCD-t (MPEG1-et), nem lesz szép, de ha az normálisan működik, akkor nem a TV tunerrel, vagy a programjával van gond, hanem egyszerűen ahhoz a feladathoz kevés a gép. Lehetőleg rögzítés közben ne csinálj semmit a gépen (lépj ki minden más programból!), mert néha még az a pár százalékos processzor, vagy HDD használat is számíthat! Mikor zajos a hang? Ha csak rögzítésnél, akkor bizony az integrált hangkártya az oka. Ha alapból és rögzítésnél is, akkor vagy a kábel, vagy a tuner adja le zajosan a hangot, vagy ilyen jó az integrál hangkártyád. Ha nem belső AUX-os (CD AUX kábellel van összekötve a hangkártyával) a tuner hangátvitele, hanem egy jack-jack kábellel van összekötve a hangkártyával, akkor könnyen kiderítheted a probléma okát úgy, hogy beledugsz a tunerbe egy fejhallgatót és meghallgatod milyen a hang, ha úgy is zajos, akkor a tunerrel van valami gond, vagy nem jók a beállítások (a csatornáknál). Ha úgy jó, akkor próbáld ki valami mással a kábelt. Ha az is rendben van, akkor a hangkártya a "kacat" . Ha belső AUX-os, akkor kicsit nehezebb a dolgod, mert egy fejhallgatót rá kell operálni, de a többi úgy, ahogy már leírtam. Bár nekem is ASRock lapom van, integrált hanggal és nincs vele gondom (igaz CMedia CMI9739A-val). Üdv.: Dino14
Huh...megpróbálok válaszolni mindenre
Tudom, hogy a valódi órajele 1.5Ghz a procinak. Ennek fényében Mpeg-1-be próbáltam rögzíteni. Semmi nem futott, csak egy Total Commander.
Olvastam olyat is, hogy gyenge táp miatt is csúszhat kép-hang. A gépben van az említetteken kívül 1 dvd-rw, egy dvd-rom. egy 30G-s vinyó+ egy radeon. Szerintem max 300W-os a tápom, de lehet, hogy 230-as
A hang minden esetben zajos. ha a Vision nem fut akkor is sziszeg a hang. (ilyenkor a hangbeállításoknál elnémítom )
A Tuner belső kábellel van összekötve alaplapi AUX-al. (a tuneren nincs kívül audio csati)
Nekem is C-Media a hang.
|
szer. nov. 30, 2005 13:29 |
|
|
Archon
gyémánt tag
|
dino14 írta: Archon!
Sikerült megoldani a dolgot?
Még nem volt időm, valszeg csak hétvégén tudom kipróbálni. Majd megírom a fejleményeket!
|
szer. nov. 30, 2005 13:03 |
|
|
dino14
arany tag
|
Hali!
Bloodaxe!
Milyen formátumban rögzítettél?
Mert nem a hang szalad előre, hanem a kép megy gyorsan, ugyanis nincs meg a megfelelő mennyiségű renderelt kép. Az AMD Sempron 2200+ valódi órajele 1,6-1,8 GHz, nos szerintem ezzel ne akarj túlságosan nagy renderelésbe fogni (A DVD-s MPEG2-őt és felette lévő társait kerüld (azonnali rögzítésnél)!). A RAM itt túlságosan nem számít (azért van jelentősége!). Ha esetleg DV AVI-ban vagy MiroXL-ben rögzítettél, akkor a HDD átvitele lesz lassú, vagy a rögzítéskor volt lassú.
Első nekifutásra, válaszd a VCD-t (MPEG1-et), nem lesz szép, de ha az normálisan működik, akkor nem a TV tunerrel, vagy a programjával van gond, hanem egyszerűen ahhoz a feladathoz kevés a gép. Lehetőleg rögzítés közben ne csinálj semmit a gépen (lépj ki minden más programból!), mert néha még az a pár százalékos processzor, vagy HDD használat is számíthat!
Mikor zajos a hang?
Ha csak rögzítésnél, akkor bizony az integrált hangkártya az oka.
Ha alapból és rögzítésnél is, akkor vagy a kábel, vagy a tuner adja le zajosan a hangot, vagy ilyen jó az integrál hangkártyád. Ha nem belső AUX-os (CD AUX kábellel van összekötve a hangkártyával) a tuner hangátvitele, hanem egy jack-jack kábellel van összekötve a hangkártyával, akkor könnyen kiderítheted a probléma okát úgy, hogy beledugsz a tunerbe egy fejhallgatót és meghallgatod milyen a hang, ha úgy is zajos, akkor a tunerrel van valami gond, vagy nem jók a beállítások (a csatornáknál). Ha úgy jó, akkor próbáld ki valami mással a kábelt. Ha az is rendben van, akkor a hangkártya a "kacat" .
Ha belső AUX-os, akkor kicsit nehezebb a dolgod, mert egy fejhallgatót rá kell operálni, de a többi úgy, ahogy már leírtam.
Bár nekem is ASRock lapom van, integrált hanggal és nincs vele gondom (igaz CMedia CMI9739A-val).
Archon!
Sikerült megoldani a dolgot?
|
szer. nov. 30, 2005 13:00 |
|
|
bloodaxe
arany tag
|
Salvatore Salvataggio írta: egy via hangkeltőtől ne vár sokat!
Hát nem is, de azért reméltem, hogy zajos nem lesz. lejátszáshoz nekem nagyszerű. De a zajt nem értem
|
szer. nov. 30, 2005 11:32 |
|
|
Salvatore Salvataggio
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 8673 Tartózkodási hely: Ahol fikázni könnyű alkotni nehéz!
|
egy via hangkeltőtől ne vár sokat!
|
szer. nov. 30, 2005 10:37 |
|
|
Archon
gyémánt tag
|
bloodaxe írta: Esetleg alaplapi hangcucc?
Szerintem ez a legesélyesebb. Nekem is nagyon sok gondom volt az alaplapi zajgenerátorral, az lett a vége, hogy berágtam, és vettem egy Audigy 2 ZS hangkártyát. Igazából már megfizethető áron kapsz normális hangcuccot, szerintem sok bosszúságtól megkíméled magad.
|
szer. nov. 30, 2005 10:01 |
|
|
bloodaxe
arany tag
|
dino14 írta: Hali! bloodaxe írta: tuner v. capture...ilyen apróságokkal nem foglalkozom Csak nincs rajta "tuner" (TV vevő), ez az egy apró különbség. Végeredményben egy plusz eszköz kérdése! Ha van, pl. egy videód, akkor tunernek is használhatod! A valódi TV tunerhez, ellenben nem kell plusz eszköz! Viszont neked nem kell szenvedni a csatorna beállítással (videón kicsit egyszerűbb! ) Üdv.: Dino14
Hali.
Kipróbáltam a PAL DK stb. beállításokat. Mostmár van hangom ! Viszont sistergős alapzaj is társul hozzá. Kábel miatt lehet ? Esetleg alaplapi hangcucc driver ?
Kipróbáltam, hogy milyen a felvett anyag minősége, ott meg a hang szalad előre..
A gép : AMD Sempron 2200+, 768M RAM, 80Gigás, Samsung vinyó, 8M cache, Alaplap ASrock K7VT4a+
|
szer. nov. 30, 2005 8:14 |
|
|
dino14
arany tag
|
Hali!
De ügyesek a Ahead Software-nél...
Itt http://www.nero.com/nero6/eng/nero-up.php, Update-Package 2-nél kiveszed a pipát a Yahoo toolbar elől, majd a download gombra kattintasz!
Szerk.: (Archon) Rendben!
|
kedd nov. 29, 2005 16:01 |
|
|
dino14
arany tag
|
Hali!
bloodaxe írta: tuner v. capture...ilyen apróságokkal nem foglalkozom
Csak nincs rajta "tuner" (TV vevő), ez az egy apró különbség.
Végeredményben egy plusz eszköz kérdése! Ha van, pl. egy videód, akkor tunernek is használhatod! A valódi TV tunerhez, ellenben nem kell plusz eszköz!
Viszont neked nem kell szenvedni a csatorna beállítással (videón kicsit egyszerűbb! )
|
kedd nov. 29, 2005 15:57 |
|
|
Archon
gyémánt tag
|
dino14 írta: Le tudtad tölteni (a NeroVision-t)? Kódot megtaláltad?
Kód meg van, ftp nem műx.
Szerk.: már az ftp is jó, köszönöm! Ha van valami nyűgöm, majd megírom. Még egyszer köszi!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Archon kedd nov. 29, 2005 15:58-kor.
|
kedd nov. 29, 2005 15:50 |
|
|
bloodaxe
arany tag
|
dino14 írta: Hali! CyberDragon írta: Nem Nincs rajta tuner, ez csak egy capture-kártya! Csatlakozom! Tényleg csak egy capture kártya! Üdv.: Dino14
tuner v. capture...ilyen apróságokkal nem foglalkozom
|
kedd nov. 29, 2005 15:47 |
|
|
dino14
arany tag
|
Hali!
Igen, tud felvenni! Fogjuk rá, egy olyan program ("félhülye" is tudja kezelni).
A gépemen fenn van, ha nagyon elakadnál, akkor írj, és levideózom, hogy kell kezelni. Remélem 5-20 MB-os WMV letöltése és lejátszása nem okoz gondot.
Le tudtad tölteni (a NeroVision-t)?
Kódot megtaláltad?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára dino14 kedd nov. 29, 2005 15:48-kor.
|
kedd nov. 29, 2005 15:47 |
|
|
Archon
gyémánt tag
|
Namármost. A dugók stimmölnek, azzal nem lesz gond. A szoftver résszel lesz inkább szopacs, ha jól sejtem. Csak driver van a kártyához, az eredeti szoftvert nem találtam meg. Ez a NeroVision tud felvenni gépre videót a kameráról? Olyan progira lenne szükségem, amit egy a témához félhülye (ez lennék én) is tud kezelni.
|
kedd nov. 29, 2005 15:39 |
|
|
dino14
arany tag
|
Hali!
Archon!
A ASUS kártyán milyen "dugók" vannak? (pl.: S-Video, Composite (RCA), Antenna, VGA) Illetve a kamerán milyen "dugók" vannak?
Ha találsz egyezést, (pl. van mind két eszközön S-Video) akkor egy (pl. S-Video) kábellel "összedugod" a kamerát és a ASUS kátyát. Hang általában külön vezetéken "közlekedik", azt a kábelt, pedig a hangkártyába "dugod" (pl. Line-In-be).
Feltételezem a programját tudod kezelni!
Elindítod a programját, arra a "csatornára" váltasz, ahova a kábelt "dugtad" (pl.: S-Video). A programjában beállítod, hogy a hangot arról a bemenetről vegye, ahova "dugtad" (pl.: Line-In), beállítod milyen formátumot szeretnél felvenni, rögzíteni (pl.: DV AVI, MPEG 2, MPEG 1). Ezután kamerán elkezded lejátszani a felvételt, a ASUS programjában pedig megnyomod a felvétel (capture) gombot (ha van! Lényeg, hogy elindítod a rögzítést. ).
Ha esetleg csak driver van a kártyához, akkor ajánlom figyelmedbe a NeroVision-t! Ha jó a géped, akkor még közvetlen DVD-re is rögzíthetsz!
Itt letöltheted: ftp://ftp4.usw.nero.com/NVE-3.1.0.21_no_yt.exe
A telepítéshez kódot az oldalamon találsz, vagy PÜ-ben elküldöm!
Remélem, segítettem valamit...
|
kedd nov. 29, 2005 15:20 |
|
|
dino14
arany tag
|
Hali!
CyberDragon írta: Nem Nincs rajta tuner, ez csak egy capture-kártya!
Csatlakozom! Tényleg csak egy capture kártya!
|
kedd nov. 29, 2005 14:53 |
|
|
Archon
gyémánt tag
|
Sziasztok!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy egy ASUS V7100 Deluxe Combo kártyával lehetséges-e pl videokameráról felvenni gépre videót?
Ez egy Gef2 MX kártya, megspékelve egy tunerrel. Még sosem csináltam hasonlót, de most valamit ki kellene találnom, hogy barátnőm Hi-8-as kamerájáról le tudjam menteni az eddigi felvételeket. Sajnos nem digitális kamerát vettek anno, és most indul a szívás. Legalábbis nekem.
Körülnéztem, és ezt a kártyát találtam hirtelen. Igazából elképzelésem sincs, hogy hogyan működik a gépre átjátszás nem digitális kameráról. Ha valaki tudna segíteni, azt nagyon megköszönném!
|
kedd nov. 29, 2005 14:52 |
|
|
CyberDragon
platina tag
|
Re: leadtek winfast vc100 xp
bloodaxe írta: gugyi írta: valaki tud segiteni? a LEADTEK VC100 XP kartyaja TV tuner? ezek szerint : "# Capture format profile:Support friendly setting for MPEG-1/MPEG-2/MPEG-4/WMV/VCD/DVD video and MP3/WMA audio encoding format. # Support Video Streaming(WMV/WMA format) for Web Broadcasting and Network Video/Audio sharing." http://www.leadtek.com/multimedia/winfa ... 0xp_2.htmlIgen
Nem
Nincs rajta tuner, ez csak egy capture-kártya!
Csak kompozit és S-video bemenetről tud felvenni.
|
kedd nov. 29, 2005 14:44 |
|
|
bloodaxe
arany tag
|
dino!!
Amint hazaértem kipróbálom.
Nagyon szépen köszi !! Remélem működik !
|
kedd nov. 29, 2005 13:40 |
|
|
dino14
arany tag
|
Hali!
A hangnormát "nem lehet" külön állítani, sőt szerintem nem ezekkel a beállításokkal lesz gond, mert nekem mindig jó a hang, akár milyen országot (kép- és hangnormát) is állítok be.
Azért próbáld ki!
A Video Standard-nél próbáld ki a PAL DK-t, az alapértelmezéses PAL, a PAL BG. Felette ki választhatod az országot, régiót. Ha a PCTV Vision programban globálisan szeretnél "környezeti" beállítást (pl.: ország, kép- és hangnorma) váltani, akkor futtasd az Auto Scan-t, és ott állítsd be!
Windows 2003 Server-rel egyesével nem is lehet állítgatni ezeket a dolgokat (a V.5.90-es programban), mert a program nem menti, tehát marad a globális megoldás!
Ui.: Az Advanced Settings részt úgy lehet elővarázsolni, hogy az Advanced gombra kattintasz!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára dino14 kedd nov. 29, 2005 13:47-kor.
|
kedd nov. 29, 2005 13:34 |
|
|
bloodaxe
arany tag
|
Re: leadtek winfast vc100 xp
gugyi írta: valaki tud segiteni? a LEADTEK VC100 XP kartyaja TV tuner?
ezek szerint :
"# Capture format profile:Support friendly setting for MPEG-1/MPEG-2/MPEG-4/WMV/VCD/DVD video and MP3/WMA audio encoding format.
# Support Video Streaming(WMV/WMA format) for Web Broadcasting and Network Video/Audio sharing."
http://www.leadtek.com/multimedia/winfa ... 0xp_2.html
Igen
|
kedd nov. 29, 2005 11:10 |
|
|
bloodaxe
arany tag
|
Sziasztok.
A fent említett cuccal volna nekem is problémám. Pinnacle PCTV Stereo Vision 5.90-el.
A gond az, hogy bár a kép egész jó minőségű, de a hang szr. zajos, sistergős. mintha rossz hangnorma lenne beállítva.
A gyik-ban azt olvastam ,hogy az osztrák vagy német normára kell állítani, és akkor jó lesz. De ilyen beállítást nem találtam.
A tuner az alaplapi hangkártya AUX/phone dugaszával van összekötve.
Tud valaki segíteni ?
Előre is kösz.
|
kedd nov. 29, 2005 10:11 |
|
|
dino14
arany tag
|
Hali!
Egy megoldás a hangproblémára (e-mailben kaptam):
Idézet: "A tuner fórumon általad említett PCTV Stereo hang problémával kapcsolatban írok (ha már megoldottad a dolgot akkor persze tárgytalan). Mi itt a cégnél szintén szívtunk rendesen a dologgal (miszerint második indításnál nincs hang) és a következő megoldást találtuk rá: Vezérlőpult -> Hangok, beszéd,audio... -> Hangok és audioeszközök (valahol alul van) -> Audio fül (felül) -> hangrögzítés alapértelmezett eszköze: itt a hangkártyád helyett válaszd a tv tunert. Ez után már okés (legalábbis nálunk működött), persze a csatornák közötti váltás során továbbra is lesz egy 1-2másodperces szünet mielőtt bejön a hang. Remélem segítettem."
Ui.: Pinnacle PCTV Vision V5.90 (PCTV Stereo)-ról van szó! És működik!
|
szer. nov. 16, 2005 1:25 |
|
|
dino14
arany tag
|
Hali!
Sajna gép problémák miatt nem tudtam eddig fórumozni (ennyit az ASUS laptopomról... )! Telóról meg sajna nem tudok hozzászólni...
Amire eddig jutottam a Pinnacle PCTV Stereo-val:
Amint azt már írtam terveztem, hogy kipróbálom a Pinnacle MediaCenter 300i driverével, mivel a két kártya feltűnően hasonló. Nos, a Pinnacle oldaláról letöltött Pinnacle MediaCenter 1.50 - 2.01 to 2.02 Update-ből kicsomagolt driverrel sikerült is. Sajna eredeti CD, MediaCenter hiányában csak a drivert tudtam kipróbálni (az update a teljes szoftver nélkül nem települ), az működik a PCTV Stereo-val is. Viszont "javulást" nem tapasztaltam, a Windows Media Encoder továbbra sem ad képet, a NeroVision-ben továbbra sincs hang. Bár ezekből levontam azt a tanulságot, hogy gyakorlatilag is kompatibilisek a kártyák, tehát PCTV MediaCenter 300i-hez mellékelt driver CD jó a PCTV Stereo-hoz, bár használatát megnehezíti a Pixie nevezetű "védő" program. (Ahogy írtam már, a Pinnacle oldaláról leszedett dolgok, nem a legjobbak!)
Nem régiben a Pinnacle kiadott egy frissítést a Pinnacle PCTV 5.90 Audiolevel Control Patch-et, (már felraktam az oldalamra, az URL-je: http://www.freeweb.hu/dino14/Pinnacle_P ... _Patch.exe ), az az igazság, hogy ezzel nem tapasztaltam semmi javulást a programon (PCTV Vision V5.90).
A Pinnacle PCTV MediaCenter 300i driver CD-je továbbra is kerestetik! Ha valakinek véletlenül van, akkor e-mailben keressen meg! Előre is köszi!
|
szer. nov. 16, 2005 1:15 |
|
|
gugyi
vas-tag
|
leadtek winfast vc100 xp
valaki tud segiteni? a LEADTEK VC100 XP kartyaja TV tuner?
|
szer. nov. 02, 2005 14:58 |
|
|
Gabor2
platina tag
|
Én egy kis szerencsével (Tesco, utolsó darab) hozzájutottam egy Samsung 910MP-hez (Sulinet, 120eFt).
Néhány szolgáltatás: teletext, kép kinagyítása, képkimerevítés, Virtual Dolby Surround, BBE Digital, auto volume, Picture in Picture (csak PC módban), sleep timer.
Átlagos 8ms válaszidőt ír a gyártó, ennek ellenére ez szerintem jóval gyengébb. Bár eddig nem volt LCD monitorom, de azért ilyen utánhúzásnak szerintem nem szabadna lennie (fehér háttér felett húzva az egeret már lassú mozgatásnál is elmosódik a széle). Ez mondjuk tv-n nem zavaró (csak a gyorsan mozgó feliratoknál tűnik fel), de pl. netezésnél a szöveg egyenletes mozgatásánál (pl. Opera + középső gomb) meg kell szokni. Igaz többnyire tv nézésre és filmek nézésére fogom használni, netezésre ritkán (csak ha a másik gép éppen foglalt).
A tuner része jónak tűnik, átrendezhetők a csatornák, szép éles képet ad (már amelyik adó szépen jön Matáv kábelen ; a videóm képe a rosszabb minőségű adóknál jobb képet továbbít rá, igaz úgy már nem annyira éles). A kontraszt, fényerő, élesség, színmennyiség, színhőmérséklet beállításokkal nagyon jól be lehet állítani a képet.
A hangja átlagos, bár én nem használom, mert a hifimre nyomom a hangot. Sajnos a NICAM Stereo adóknál (pl. Tv2, Rtl Klub) a scartból kimenő hang torz (ez lehet, hogy nem a tv hibája), ezért a fülhallgató kimenetet kell használnom, így már tökéletesen meg vagyok elégedve vele.
Nem tudom mindegyik (nem DVI-os) LCD monitornál így van-e, de nekem tetszik, hogy adott felbontásban 1 gombnyomásra beállítja a képet.
Pixelhibát eddig nem vettem észre, remélem a jövőben sem találkozom vele.
Bocs, ezt inkább az LCD monitoros topicba akartam, de ide sikerült. Azért itt is meghagyom, ha nem zavar titeket.
|
kedd nov. 01, 2005 5:39 |
|
|
grimi
arany tag
|
Sziasztok!
Végre elhatároztam magam és vettem egy tv-tunert. Mint már korábban is írtam számítógép nélkülit szerettem volna. Elég sokat keresgéltem neten, fórumokon, boltokban, stb. és végül az Avermedia TV Box 9 mellett döntöttem. Az Extreme Digital-nál rendeltem, többek között azért mert ingyen házhoz szállítják utánvéttel az egész országban, másrészt pedig azért mert a honlapon a vevő leírásánál szerepelt a Teletext és nem opcionálisan. Megmondom őszintén az első kipróbálásig nagyon izgultam, hogy valóban tudja-e, vagy csak etetés volt és a boltosok is csak úgy kiírták az oldalra. De a lényeg, hogy tudja, és tudja és tudja... Nagy kő esett le a szívemről mikor szépen bevillant az M1 Txt képernyője.
...
A vevőt múlt csütörtökön rendeltem és hétfőn már át is vehettem. Teljesen korrekt volt az ügyintézés, felhívtak a boltból, hogy pontosítsák a rendelést, több visszaigazoló e-mail-t is kaptam. /főleg azért, mert nem volt raktáron, de megrendelték, majd szombaton jelezték, hogy megjött és hétfőn tudják szállítani. Úgy is lett, szépen meghozta a futár gyerek, kifizettem, aztán örültem neki....
De térjünk át a Tunerre, gondolom ez mindenkit jobban érdekel. A készülék külsejéről nem írok, azt mindenki megnézheti neten. A kábelek bekötése után jött a nagy pillanat, megnyomtam a power gombot. Szépen kattant is a monitor és jött a kép. (Alapban 1024x768-ra állította a felbontást.) Első lépésben a régiót kellett beállítani, majd miután kiválasztottam, szépen végigfutott egy gyors állomáskeresés. Ez elég sok csatornát felismert, de nem értem be ennyivel rányomtam a all freq scan-re vagy mi a neve. Ez végignézte az összes frekit és meg is talált mindent. (Olyan csatornákat is, ami nekem csak hangyaháborúnak tűnt.) Persze ekkor a csatornák össze-vissza lesznek eltárolva, illetve abban a sorrendben, ahogy felismeri őket. És ekkor ismét levert a víz. Nem találtam a menüben olyan pontot, ami a csatornák áthelyezhetőségére szolgált volna. Nagyon ideges lettem, gondoltam, ha egy ilyen drága cuccnál nem lehet a csatornákat variálni akkor az elég tré. Szedtem is elő a papírját, hogy a végére járjak a dolognak. Szerencsére meglett a megoldás, van ugyanis egy Favorite channel menüpont. Itt lehet kiválasztani, hogy melyik csatornát hová szeretné az ember pakolni. Eléggé hülyén van ez szerintem megcsináni, mert nem lehet hibázni. Ha elrontja az ember, és egy adót nem a megfelelő helyre tesz, vagy letöröl, a helyére tesz egy másikat, akkor az egész csatornakeresést újra végig kell nyomni. Olyat ugyanis nem találtam, hogy beállít az ember egy csatornát és akkor annak a helyén keres, majd elmenti valahova. Itt ahogy megy a scan sorban rakja be az adókat 1-től kezdve. Szóval ez nem tetszik.
...
Képminőség:
Szerintem erre nem lehet panasz. Szép, egyszerűen, nem hiszem hogy rosszabb lenne egy Tv-nél. Ráadásul nem vágja annyira az ember szemét. Az alapbeállítással sincs gond, nem sokat kellett variálni.
...
A hang jelenleg egy HIFI-n keresztül szólal meg. Ezzel sincsen semmi probléma. Nem recseg, stb. nekem tetszik.
Nem is tudom mit kellene még kiemelni. Egy apró bosszantó dolog még akad, ugyanis a tuner elején van egy LED, ami világít, ha be van kapcsolva. Na, ennek olyan böszme, erős, vakító fénye van, hogy bevilágítja a szobát. Erre majd ragasztok valamit, mert nagyon zavaró.
...
Ja, még egy dolog, amit majdnem elfelejtettem. Számítógéppel összekötni még nem próbáltam, az ugyanis most Dvi kábellel megy és lusta voltam átkötözni analogra. (De nem is a géphez vettem.)
...
Ennyi jutott eszembe hirtelen, ha van kérdésetek, szívesen válaszolok. A Tuner jelenleg bruttó 28.600 HUF az E-digital-nál. (Nem reklámnak szánom!)
Szóval, amiket neten nézegettem, azok nem tudtak ennyi mindent, bár még egyiket sem láttam akcióban. Ennek ellenére szerintem nem egy rossz választás ez a vevő!
Üdv, grimi
Leírom még a doboz tartalmát
- Tuner
- Távirányító
- 2db elem
- talp a tunernek
- Vga kábel
- Audio kábel
- S-video -> S-video & RCA
- Táp
- Manual
|
pén. okt. 28, 2005 20:59 |
|
|
utini
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2462 Tartózkodási hely: gyökér könyvtár
|
nagylacza írta: UtiniNálam 1 régi PixelView playTv Pro kártya megy kábeltvről, az InterVideo WinDVR3 progival. Kifogástalan a képe. Több programot próbáltam, köztük a gyárilag mellékeltett is. Egyedül a WinDVR3 veri mindett. Sajnos erőssen fizetős, de biztos találsz Te is "okositást" hozzá.
Nagggyon köszönöm, kifogom próbálni !
|
szer. okt. 19, 2005 10:33 |
|
|
nagylacza
arany tag
|
Utini
Nálam 1 régi PixelView playTv Pro kártya megy kábeltvről, az
InterVideo WinDVR3 progival. Kifogástalan a képe.
Több programot próbáltam, köztük a gyárilag mellékeltett is.
Egyedül a WinDVR3 veri mindett. Sajnos erőssen fizetős, de
biztos találsz Te is "okositást" hozzá.
|
szer. okt. 19, 2005 10:31 |
|
|
utini
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2462 Tartózkodási hely: gyökér könyvtár
|
Nos, közben sikerült Linux alatt további adókat befogni, mégpedig úgy, ahogy dino mondta, az országkódot átállítottam Germany-ra, és így megtalálta a többi adót is, valamivel jobb minőségben... Tehát nem a kártya a rossz.
Windows alatt továbbra sem megy...
|
szer. okt. 19, 2005 6:53 |
|
|
utini
gyémánt tag
|
Halló !
Az elején leszögezném, hogy soha az életben nem használtam még TV kártyát, de most, hogy az MTV1 újra sugározza kedvenc szappanoperámat , elhatároztam, hogy veszek egy használt kártyát. Így jutottam hozzá a LifeView cég FlyVideo 98 típusú Bt878 chipes kártyájához. Mivel az eredeti telepítő CD-n csak Win98 támogatás van, letöltöttem a gyártó oldaláról az XP-s drivert. De nem megy. A kábel TV-n (merthogy az van nálunk) az 54 adóból bejön 6 és az is rettenetes minőségben. A kábel hibátlan.
UHU Linux alatt a zapping alkalmazás már behoz 24 adót, van, amelyik egész jó minőség, de az MTV1 nincs köztük.
Aztán megpróbáltam a Btinstall.exe (Conexant támogatás) de az sem segített, sőt, csak fekete háttér, stb.
Tegnap bedurrant az agyam, feltettem egy Win98-at, teljesen szűz, csak a hangkártya és a GeForce4Ti4200-as kártyámhoz az 56.xx-es drivert, és az eredeti telepítőről a TV kártya drivereit, de ahogy indítottam a TV néző progit, úgy lefagyasztotta a rendszert, hogy csak resettel tudtam kimászni...
A konfigom: ASUS P4B, 512MB SD, 40 GB. Maxtor HDD, Pioneer DVD-ROM és Pioneer DVR-108 DVD-RW.
Van valami 5letetek ? Lehet, hogy rossz a kártya ?
|
hétf. okt. 17, 2005 12:08 |
|
|
grimi
arany tag
|
Van nálatok TXT-es és nem TXT-es is? Meg tudnád írni, hogy pontosan mennyibe kerülnek bruttó?
...
Basszus azért nem gondoltam volna, hogy ennyire borsos áron mennek ezek a tunerek. Ennyiből már szinte TV-t kapni. Nem értem miért ilyen mocskos drága.
Valaki homályosítson már fel
|
csüt. okt. 13, 2005 8:20 |
|
|
.djsms.
gyémánt tag
|
grimi írta: A http://www.ready.hu-n találtam a TV-Box 9-ből. Az egyik listában 22.260 HUF (nettó) az ára, viszont az "A" Rendeléses listában van egy teletextes is 31.820 HUF nettóért. De az qrva sok! Ismertek valami occcsóbb boltot?
Sajna ennek ennyi az ára. álunk is pluszminusz 500Ft, de ennyi.
|
szer. okt. 12, 2005 20:31 |
|
|
grimi
arany tag
|
A http://www.ready.hu-n találtam a TV-Box 9-ből. Az egyik listában 22.260 HUF (nettó) az ára, viszont az "A" Rendeléses listában van egy teletextes is 31.820 HUF nettóért. De az qrva sok! Ismertek valami occcsóbb boltot?
|
szer. okt. 12, 2005 20:26 |
|
|
grimi
arany tag
|
Kerestem egy-két tesztet, íme:
AVerTV Box 9:
http://www.digit-life.com/articles2/aver-box9/index.html
http://www.macworld.com/news/2002/02/02/avertv/index.php
Az egyik oldalon ezt írták erről a tunerről:
The performance of TV Box is brilliant. Compared with other TV boxes in this testing, the image of AVerMedia Box 9 is quite good.
In addition, when it is connected to a game console, there is no image retention even playing action games. Besides, the Chinese setup menu is easy-to-use and simple for users. The nice users' interface is quite convenient for beginners. The box case design is quite easy to connect peripheral devices to the product. Surprisingly, you can adjust the values of brightness by holding the same setup button. Without repeating pressing the same button, the value will automatically continues to change.
Forrás: ITT
Ez is jó oldalnak látszik, csak sajna nem tudok oroszul.
http://www.pctuner.ru
Ez is hasonló, és angol:
http://www.tv-cards.com/
Majd még keresek, de most mennem kell vissza dolgozni.
|
kedd okt. 11, 2005 10:56 |
|
|
grimi
arany tag
|
Köszi az infókat! Közben én is keresgettem, nézegettem a kínálatot. Ez az AVerTV Box 9 ígéretesnek látszik. Viszont nem szeretem az ilyen zárójeles opcionális dolgokat. Ez mindig azt jelenteni, hogy csak a májer Amerikában meg egyes országokban van, nálunk meg vagy nincs, vagy pár ezrest rá kell dobni...
Megnézem még az újságaimat, mert az egyikben volt az egyik vevő értékelése.
|
hétf. okt. 10, 2005 20:52 |
|
|
Gabor2
platina tag
|
grimi írta: Mi a véleményetek a következő TV vevőről? ADS Technologies (USA) TV Station 100/ Külső TV tuner, PC nélkül használható! Termék honlapjaVan egy 19"-os monitor, ami csak áll és feleslegesnek tartom egy külön TV beszerzését, ezért olyan eszközt szeretnék, amihez nem kell a gépet használni. Kettő szépséghibát fedeztem fel benne, az első, hogy nincs rajta Teletext, legalábbis nem írja az ismertetője. A másik pedig az, hogy nem használható TV-adás rögzítésére. Ismertek esetleg olyan Tunert, amelyik ezeknek a kritériumoknak is eleget tesz és minőségi cucc? Esetleg ez? Avermedia AVerTV Box7
Én is gondolkodom egy ilyen vételén, mert a Sulinetes pénzt el kell nyomni valamire, és bár még nincs LCD monitorom, nem látok esélyt arra, hogy egy LCD monitor + Tv-t meg tudjak szerezni (Tesco-ban is hiába akciós, ha egyszer nincs). Úgyhogy valószínűleg veszek egy 19"-os LCD monitort, és mellé egy hasonló kütyüt (azt persze csak Sulineten kívül lehet kapni).
Eddig én ezeket néztem:
Az említett ADS 100:
http://www.adstech.com/products/PTV-360 ... id=PTV-360
AVerTV Box7 és 9:
http://www.avermedia.com/cgi-bin/produc ... tvbox9.asp - Box9
http://www.avermedia.com/cgi-bin/produc ... tvbox7.asp - Box7
http://www.depo.hu/?pn=product&c_main=6 ... p_id=22443
http://www.depo.hu/?pn=product&c_main=6 ... p_id=20469
Genius TVB-S201 PRO TV Box (csak max. 1024x768, azaz nem túl nyerő):
http://www.geniusnet.com.tw/product/pro ... ?pdtno=476
PixelView Play TV box egy régi változata (biztos van újabb is):
http://fscomputer.vac.hu/show/read.php?id=14759
Ahogy látom mind 20-30e között vannak. A teletext nem lenne rossz, az AverTVBox9-ben a honlapja szerint opcionálisan lehet, hogy van:
Teletext (Optional and for Europe only)
http://www.avermedia.com/cgi-bin/produc ... tvbox9.asp
Kíváncsi lennék gyakorlati tapasztalatra is, hogy a gyengébb adásra mennyire érzékenyek ezek a tunerek. Az én belső KWorld tunerem (talán a legolcsóbb tuner) a rossz adókat eléggé nem csípi, úgyhogy legtöbbször (ha valamit fel akarok venni a gépre) a videón keresztül küldöm felé a képet, úgy már jó a minősége.
|
hétf. okt. 10, 2005 20:20 |
|
|
Salvatore Salvataggio
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 8673 Tartózkodási hely: Ahol fikázni könnyű alkotni nehéz!
|
Az ADS nem gyárt rossz cuccokat, ezért nem is a legolcsóbbak.
|
hétf. okt. 10, 2005 14:40 |
|
|
grimi
arany tag
|
Mi a véleményetek a következő TV vevőről?
ADS Technologies (USA) TV Station 100/ Külső TV tuner, PC nélkül használható!
Termék honlapja
Van egy 19"-os monitor, ami csak áll és feleslegesnek tartom egy külön TV beszerzését, ezért olyan eszközt szeretnék, amihez nem kell a gépet használni.
Kettő szépséghibát fedeztem fel benne, az első, hogy nincs rajta Teletext, legalábbis nem írja az ismertetője. A másik pedig az, hogy nem használható TV-adás rögzítésére.
Ismertek esetleg olyan Tunert, amelyik ezeknek a kritériumoknak is eleget tesz és minőségi cucc?
Esetleg ez? Avermedia AVerTV Box7
|
hétf. okt. 10, 2005 14:03 |
|
|
Salvatore Salvataggio
a fórum lelke
|
|
hétf. okt. 10, 2005 11:56 |
|
|
Zsolttt
vas-tag
|
tv tuner
Sziasztok van nekem egy CONEXANT Bt878KHF tipusú tv kártyám és az a gáz hogy nem találok hozzá megfelelö dráivert amivel menne xp alatt.
Ha valaki tudna segiteni megköszönnén........
|
vas. okt. 09, 2005 20:23 |
|
|
lllll
ezüst tag
|
Sziasztok!
Én nem szavazni szeretnék, hanem kérdésem lenne. Szeretnék egy tv tuner kártyát vásárolni, de van némi gond, nem tudom sajna, hogy mivel. A lapom MSI NEO2- PFSR, azt hiszem. 1 agp, 5 pci slot. Volt egy Terratec Cinergy 600- as kártyám, de azzal néhány adónak nem volt hangja. Kábel tv. Kaptam kipróbálásra egy Mercury valamit, ott semmi nem volt. Most van nálam egy Pinnacle pctv, az feltelepszik, de bármilyen alkalmazást indítanék el, nem megy. Már mindegyik slotban volt, más pci eszköz nincs a gépben, csak egy nyomtató, meg egy multifunkciós usb- n. Azt hallottam, hogy Leadtek valamelyik 15000 ft körüli modellje minden lapban megy. Most nem tudom, hogy ez a lap ennyire kényes, vagy máshol van a baj. Természetesen minden kártyához leszedtem a legújabb drivereket, de semmi.
Nagyon köszönném, ha tudnátok mondani valami jót: Robi
|
vas. okt. 09, 2005 19:19 |
|
|