Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: csüt. jan. 09, 2025 17:30

Hozzászólás a témához  [ 142 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3  Következő
Maxtor or Seagate or mi? 

Maxtor, Seagate vagy más
Maxtor 22%  22%  [ 14 ]
Seagate 38%  38%  [ 24 ]
Egyéb 40%  40%  [ 25 ]
Szavazatok száma : 63

Maxtor or Seagate or mi? 
Szerző Üzenet
gyémánt tag

Hozzászólás 
Bizony es a vezetok az ilyen ugyletekbol(a sok atbaxasbol... yajj mellnezest csak felforrt az agyvizem eleg gyorsan) elmennek telen is a Karibi tersegbe `telelni`. Nem szeretem a rendszert.

csüt. dec. 30, 2004 2:15
Profil Privát üzenet küldése
vas-tag

Hozzászólás 
McLaca írta:
NEKIK kell bebizonyítaniuk, hogy kapával szerelted-e be, nem Neked azt, hogy szakszerűen...!

Felhívtam a FVF-et. Azt mondták, hogy ha a jótállási papíron rajta van, hogy csak akkor érvényes, ha bizonyítani tudom, hogy az általuk kijelölt szakember szerelte be, akkor így is van, nem lehet mit tenni.
A másik, ami rajta van a jótállási papíron, hogy van egy azonosító szám egy címkén, amit ők ragasztanak rá a vinyóra, és ennek sélrtetlennek kell lennie, ill. olvashatónak, csak akkor lehet jótállási igényt érvényesíteni. Nos, ez a cetli vastagon át van satírozva ceruzával. (Elárulom, nem én voltam.) Erre azt mondta az FVF, hogy ha nem hívták föl külön a figyelmemet a boltban arra, hogy vizsgáljam meg a cetlit, sértetlen-e, akkor erre hivatkozva eljárást kezdeményezhetek. De mivel céges számlára kértem, nem tudnak segíteni, mert az FVF nem közvetíthet cégek közt. Azt ajánlották, hogy írjam össze, mennyi idejét és pénzét vitte el a meghibásodás a cégnek (telefonok, utánnajárás, stb) és az alőbbire hivatkozva követeljem a bolttól, hogy fizessék ki nekem. Gondolom, ez pereskedést jelent, meg csomó pénz, úgyhogy itt ért véget az egyén harca a rendszer ellen.

szer. dec. 29, 2004 23:43
Moderátor

Hozzászólás 
Na jól kiveséztük, hogy mivel kell számtek boltba menni :D:D:D

Visszatérhetnénk a 200 GB-os vinyókra?
Köszi

kedd dec. 28, 2004 18:56
Profil Privát üzenet küldése Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
Golden Axe VS DOOM
KépKép

kedd dec. 28, 2004 18:05
platina tag

Hozzászólás 
grimi írta:
:lol: :lol: :lol: :lol:

Ja, és azzal a szövegel mész oda a pulthoz, hogy:
Hello!
Volna itt egy kis garancia problémám. De ha lehet gyorsan intézzük el mert mennem kell haza fát vágni.
...

Persze e mellett az sem árt ha kicsit érdesebb hangon beszélsz és mellesleg egy fehér pólóban vagy, amin vérfoltnak tűnő pacák vannak. :lol: :lol: :lol:

:lol:

A jó kereskedő meg: Esetleg mutathatok egy új motorfűrész modellt....?!

kedd dec. 28, 2004 17:03
arany tag

Hozzászólás 
:lol: :lol: :lol: :lol:

Ja, és azzal a szövegel mész oda a pulthoz, hogy:
Hello!
Volna itt egy kis garancia problémám. De ha lehet gyorsan intézzük el mert mennem kell haza fát vágni.
...

Persze e mellett az sem árt ha kicsit érdesebb hangon beszélsz és mellesleg egy fehér pólóban vagy, amin vérfoltnak tűnő pacák vannak. :lol: :lol: :lol:

kedd dec. 28, 2004 8:56
Profil Privát üzenet küldése ICQ
gyémánt tag

Hozzászólás 
--------[ EVEREST Home Edition (c) 2003, 2004 Lavalys, Inc. ]--------------

Verzió EVEREST v1.10.106/hu
Honlap http://www.lavalys.com/
Riport típusa Gyors riport
Számítógép D1-3425304BCA05
Riport készítő d1
Operációs rendszer Microsoft Windows XP Professional 5.1.2600 (WinXP Retail)
Dátum 2004-12-27
Idő 22:01

--------[ Érzékelő ]-----------------

Érzékelő tulajdonságai:
Érzékelő típusa Winbond W83697HF
Érzékelő elérés ISA 290h
Alaplap neve Abit AT7 / KD7 / KR7 / KV7 / KX7 / SA7 / SD7 Series

Hőmérsékletek:(fel ora NFS5 utan)
Alaplap 42 °C (108 °F) (KD7-RAID)
CPU 40 °C (104 °F) (FalconrockII)
SAMSUNG SP0802N 37 °C (99 °F)

Hűtőventilátorok:
CPU 2360 RPM

Feszültség értékek:(Enermax 353W)
CPU mag 1.62 V
CPU aux 0.06 V
+3.3 V 3.33 V
+5 V 5.03 V
+12 V 11.92 V
+5 V készenléti 5.02 V
VBAT telep 3.12 V
DIMM 2.56 V
AGP 1.55 V

Nekem is az a 80GB-os SAMSUNG van(mult het ota), SP0802N. Az SP0812N elodje, elvileg, de ugyanaz.
Hazhutes nincs(meg). Vinyohuto nincs. Csak a CPU es PSU ventik porognek, ehhez kepest a 37C nem rossz. Kezprobaval is 40C korulinek tunik. Kattogo hangot en is tapasztaltam, virusolo progi (NOD) rezidens moduljanal.

Roadkil`s Disk Speed:
Linear read
276.8750 MB
5sec
speed 55.3735 MB/sec (50 korul mindig)

hétf. dec. 27, 2004 22:28
gyémánt tag

Hozzászólás 
grimi írta:
Manson!

Baltával a boltba? Azért az elég durva. Bár kétségkívül hatásos lehet. :D

miért?
szállítani szabad...akkor vágsz fát mikor akarsz..:D éscsak épp hazafelé tartasz fátvágni és bemész a boltba...nincs ebben semmi furcsa :twisted:

hétf. dec. 27, 2004 13:13
Profil Privát üzenet küldése ICQ Honlap
ezüst tag

Hozzászólás 
Hali!

Ha a panaszkönyvbe írsz, akkor mindenképpen szedjél ki magadnak egy lapot, mert hajlamosak azt mondani, hogy ebből nem szabad kitépni.

Anyámmal csinálták meg ezt a gyógyszertárban. Amikor megkérdezte, hogy melyik példány az övé, akkor azt mondtak, hogy ebből nem szabad kitépni. Aztán természetesen nem történt semmi, mível nem tudja bizonyítani, hogy beleírt a könyvbe.

vigyázz ezekkel!

sok sikert.

hétf. dec. 27, 2004 12:47
arany tag

Hozzászólás 
Manson!

Baltával a boltba? Azért az elég durva. Bár kétségkívül hatásos lehet. :D

hétf. dec. 27, 2004 8:47
Profil Privát üzenet küldése ICQ
ezüst tag

Hozzászólás 
A fennebb emlitett csomagolaskor kattogo Samsung vinyo tipusa SP0812N. Tehat nem S-ATA.

hétf. dec. 27, 2004 7:27
gyémánt tag

Hozzászólás 
naad2 írta:
McLaca írta:
NEKIK kell bebizonyítaniuk, hogy kapával szerelted-e be, nem Neked azt, hogy szakszerűen...!

Köszi a tanácsokat, akkor megpróbálkozom ezzel.

Naad

kérdmeg a böszme haverokat (biztos van ilyen) és menjetek el együtt a boltba..vagy régebben írta vki azt a módszert hogy fogsz egy baltát, bele egy reklámszatyorba, és leteszed a pultra...hogy sejteni lehessen mi van benn..és pihenteted rajt a kezed,közbenpedig csúnyán nézel..tuti módszer a cserére

vas. dec. 26, 2004 21:32
vas-tag

Hozzászólás 
McLaca írta:

Köszi a tanácsokat, akkor megpróbálkozom ezzel.

Naad

vas. dec. 26, 2004 18:22
a fórum lelke

Hozzászólás 
NEKIK kell bebizonyítaniuk, hogy kapával szerelted-e be, nem Neked azt, hogy szakszerűen...! Nem kötelező bizonyítaniuk, viszont ha nem teszik, akkor elfogadják a szakszerű használat tényét. Ha nem fogadják el, akkor nekik kell a vizsgálatot kérni. Nem csak arra KÖTELESEK garanciát vállalni, amit ők szereltek be, mivel a garanciát valójában nem is ők, hanem a gyártó cég adja, ők meg vagy nem tudják a gyártóval lekommunikálni, (mert töketlenek, nem beszélnek nyelveket, nem tudják, ki a MO-i disztribútor), vagy egyszerűen csempészáruról van szó. Mellesleg minden normális garanciaszerződésben ott van, hogy vitás kérdésekben a KERMI vizsgálata alapján kell eldönteni... Mellesleg ha kapával szerelem be, nem fog megsülni a chip rajta...

Szerintem nézd meg a következő dokumentumokat, nyomtasd is ki, és olvastasd fel velük hangosan :lol:

http://web.interware.hu/blpref/terminal ... m_rend.pdf
http://web.interware.hu/blpref/terminal ... ndelet.pdf
http://web.interware.hu/blpref/terminal ... ivalok.pdf

Amúgy meg: jaaaaa... Mi***al? (Nem írjuk ki, mert nem szabad :D ) Akkor minden világos. Ha a doksik után is azt hiszik, a törvény felett állnak, akkor 1. beírni a vásárlók könyvébe, mert arra azonnal írásban választ kell adniuk, plusz az FVF_nek is kötelesek elküldeni, 2. FVF-et rájuk ereszteni.

Üdv!

szomb. dec. 25, 2004 13:37
vas-tag

Hozzászólás 
McLaca írta:
naad2 írta:
...
Mondjuk való igaz, tényleg érdemes lenne kanyarítani egy levelet (mailt) az FVF-nek, illetve visszabaktatni a forgalmazóhoz, és közölni vele, hogy törvényi kötelessége cserélni az alkatrészt, azonban ha vita merül fel a hiba véletlenszerűségéről illetve szándékosságáról, akkor azt neki kell bebizonyítania. 2003. véfétől már nem kötelező az FVF véleményét kikérnie, de mivel bizonyítani köteles, ezért mégis csak ezt kell tennie, és a költséget ő állja. Engem tuti nem néznének hülyének... Ja, és a panaszkönyvbe is be kell írni, mert arra harap az FVF (szigorú számadású is), ha meg nem akarják ideadni, aztán valahogy mégis, akkor még azt is bele kell írni, hogy szándékosan visszatartották azt... Jól meg lehet őket fingatni, mert mindenkit hülyének néznek, csak sokan el is hiszik, hogy ez van. Van egy sztorim a Praktikerről hasonló szituról, bár ott az árakkal volt a baj.

Azt mondták, hogy mivel nem ők szerelték be, ill. nem tudom bizonyítani
hogy szakember szerelte be, nem kötelesek kicserélni, mert nem tudhatják, hogy nem kapával szereltem-e be. (Ez a Mistral.)

szomb. dec. 25, 2004 13:16
a fórum lelke

Hozzászólás 
Ez elég GÁZ...

Üdv!

pén. dec. 24, 2004 12:02
platina tag

Hozzászólás 
cszoleeka írta:
+ 1 erdekesseg: 2 hete vettek a cegnel vagy 10 darab IBM szervert, 2 ill. 4 procisak, +szekreny, ahogy illik. A bennuk levo osszesen negyvenvalahany 36 gigas SCSI IBM winyobol 1 startbol el sem indult, 1 meghalt 1 nap utan, tegnap meg az egyik szerver RAID-je teljesen lerobbant, valoszinu azert, mert ujabb winyo(k) haltak ki, reszleteket nem tudok most. Sok1000 dollaros szervereknel ez eleg furcsa jelenseg meg a mai vilagban is, nem gondoljatok?

Na, ha ezt a "technológiát" vette meg a Hitachi az IBM-től... :wink:

pén. dec. 24, 2004 11:56
ezüst tag

Hozzászólás 
Hetfon megirom a kattogo Samsung tipusat, 80 gigas az tuti, es szinte biztos hogy SATA.
Amugy itthon egy WDC800JB-m van, jo kis darab es remelem az is marad, kb. 8 honapos.

McLaca: 3 honapja tanuja lehettem 4 db 40-es Samsung uzembe helyezesenek, azota mennek.

+ 1 erdekesseg: 2 hete vettek a cegnel vagy 10 darab IBM szervert, 2 ill. 4 procisak, +szekreny, ahogy illik. A bennuk levo osszesen negyvenvalahany 36 gigas SCSI IBM winyobol 1 startbol el sem indult, 1 meghalt 1 nap utan, tegnap meg az egyik szerver RAID-je teljesen lerobbant, valoszinu azert, mert ujabb winyo(k) haltak ki, reszleteket nem tudok most. Sok1000 dollaros szervereknel ez eleg furcsa jelenseg meg a mai vilagban is, nem gondoljatok?

csüt. dec. 23, 2004 22:47
a fórum lelke

Hozzászólás 
naad2 írta:
...
Mondjuk való igaz, tényleg érdemes lenne kanyarítani egy levelet (mailt) az FVF-nek, illetve visszabaktatni a forgalmazóhoz, és közölni vele, hogy törvényi kötelessége cserélni az alkatrészt, azonban ha vita merül fel a hiba véletlenszerűségéről illetve szándékosságáról, akkor azt neki kell bebizonyítania. 2003. véfétől már nem kötelező az FVF véleményét kikérnie, de mivel bizonyítani köteles, ezért mégis csak ezt kell tennie, és a költséget ő állja. Engem tuti nem néznének hülyének... Ja, és a panaszkönyvbe is be kell írni, mert arra harap az FVF (szigorú számadású is), ha meg nem akarják ideadni, aztán valahogy mégis, akkor még azt is bele kell írni, hogy szándékosan visszatartották azt... Jól meg lehet őket fingatni, mert mindenkit hülyének néznek, csak sokan el is hiszik, hogy ez van. Van egy sztorim a Praktikerről hasonló szituról, bár ott az árakkal volt a baj.
Samsung 40GB-os megvehető kategória? Csak kiegészítőnek kellene egy régebbi (BX440) gépbe.

Üdv!

csüt. dec. 23, 2004 22:47
gyémánt tag

Hozzászólás 
naad2 írta:
Maxtor 80GB, "DiamondMax Plus 9". Vadi új volt, felraktam az XP-t rá, internet, zene, könyvtármásolgatás, minden működött. Egy napig. Aztán az egyik újraindításnál kiégett az elektronikáján egy chip. Nem vették vissza.

Vennék elekotronikát, vagy mechanikai hibásat ebből a szériából. Az adataim még kellenélnek róla.

Budapest
30/4845459
naad2@freemail.hu

hol vetted? 3napon belül AZONNAL kötelesek cserélni!
javaslom a fogyasztóvédelmet!!!

csüt. dec. 23, 2004 21:31
Moderátor

Hozzászólás Re: winyo
cszoleeka írta:
Szerintem WD vagy Seagate.

Samsungnal lattam mostanaban egy erdekeset: uj winyo, latszolag okes, de mihelyt nekiallsz peldaul csomagolni egy jokora adatmennyiseget, utemes kattogasba kezd. Ugy tunik, valami mechanikai hibaja van, ami mar fullel is hallatszik, ha kicsit sportolniuk kell a fejeknek...
Amugy van jopar beloluk cegnel, egy mar meghalt, ez a masodik, dehat ennek sem lesz tul hosszu elete. Amugy a rosszalkodok mind 80-asok, ugy tunik kisse felresikerult a szeria...

Huha, kezdek félni...
Nekem is van itthon 1 80-as Samsung...

csüt. dec. 23, 2004 18:24
gyémánt tag

Hozzászólás 
Melyik tipus? Csak nem az SP0802N?

csüt. dec. 23, 2004 16:48
platina tag

Hozzászólás Re: winyo
cszoleeka írta:

Samsungnal lattam mostanaban egy erdekeset: uj winyo, latszolag okes, de mihelyt nekiallsz peldaul csomagolni egy jokora adatmennyiseget, utemes kattogasba kezd. Ugy tunik, valami mechanikai hibaja van, ami mar fullel is hallatszik, ha kicsit sportolniuk kell a fejeknek...
Amugy van jopar beloluk cegnel, egy mar meghalt, ez a masodik, dehat ennek sem lesz tul hosszu elete. Amugy a rosszalkodok mind 80-asok, ugy tunik kisse felresikerult a szeria...

SATA vagy PATA változat :?:

csüt. dec. 23, 2004 16:27
ezüst tag

Hozzászólás winyo
Szerintem WD vagy Seagate.

csüt. dec. 23, 2004 14:38
gyémánt tag

Hozzászólás 
StSanya: Nem csak te vagy bizalmatlan a Hitachival szemben. En is.

csüt. dec. 23, 2004 1:24
Moderátor

Hozzászólás 
StSanya írta:
A Samsungnak 160 Gb-os a legnagyobb SATA-ja...

Hát akkot Samsungnak szvsz.
Én erősen Seagate felé hajlok, bár nem igazzán tudom mit vegyek... :(

szer. dec. 22, 2004 22:08
a fórum lelke

Hozzászólás 
Hmm... most megint elkezdhetünk vitázni róla, de vissza kellett volna venniük, lévén, hogy igen hamar meghibásodott. Nem neked kell bebizonyítani, hogy te nem csináltál vele semmit, hanem nekik azt, hogy csináltál...

Üdv!
(Quantum Forever! Hülye Maxtor, miért nem a Quantum vonalát folytatta tovább... :?: )

szer. dec. 22, 2004 22:08
vas-tag

Hozzászólás 
Maxtor 80GB, "DiamondMax Plus 9". Vadi új volt, felraktam az XP-t rá, internet, zene, könyvtármásolgatás, minden működött. Egy napig. Aztán az egyik újraindításnál kiégett az elektronikáján egy chip. Nem vették vissza.

Vennék elekotronikát, vagy mechanikai hibásat ebből a szériából. Az adataim még kellenélnek róla.

Budapest
30/4845459
naad2@freemail.hu

szer. dec. 22, 2004 22:03
platina tag

Hozzászólás 
A Samsungnak 160 Gb-os a legnagyobb SATA-ja, s érdekes módon több gond, meghibásodás van velük/náluk, mint a PATA-s változatokkal...

A Seagate csak egy év garit ad, és picit lassúak a HDD-i...

A Hitachi-k nagyon gyorsak, nagyon jók, csak régebben voltak velük gondok, ezért én még nem szavaztam nekik bizalmat... Ismétlem, hogy csak én vagyok bizalmatlan, mielőtt még valaki messzemenő következtetéseket vonna le... Lehet, hogy ha pár hónappal később vásárolok, akkor én is Hitachi-t veszek...

A neve miatt is maradt a WD, egyenlőre nagyon jók a tapasztalatok... Ha a Hitachi-nál kisebb sebessége a megbízhatóságánál pluszban jelentkezik, akkor meg főleg... 8)

szer. dec. 22, 2004 18:32
arany tag

Hozzászólás 
Nekem vagy egy régebbi 60 gigás Seagate Barracuda. Igaz melegszik szépen, elfér neki a hűtés, de amit kibírt.... kb 1 méter magasról esett le a végére, de szerencsére semmi baja nem lett, semmi bad sector.. :oops:

És nemrég sikarült elejtenem a 160-as P-ATA-s vinyómat is / 10 cm-t esett /, no az szépen megsínylette, ugyanis fel se pörgött, csak kattogott. Némi kocogtatás hatására sikerült elindulnia, de lett rajta rendesen bad sector. Szerencsémre 3 részre van partícionálva, és az utolsó partíció lett szinte hulla, 8 óra alatt le se formázta, pedig csak 45 giga :( Így most 100 gigásként használom...

Így most én is vinyó vásárlás előtt állok, SATA-t szeretnék venni.
Én Seagate-re vagy Samsungra gondolok elsősorban.

A jelenlegi Samsungom nagyon halk, nem is melegszik hűtés nélkül se, de azért van alatta venti. Nem egyszer szállt már el róla a partíció, de az az én hülyeségem volt, mert sima XP-t használtam, nem SP1-et. Mióta SP1 van, azóta nincs vele ilyen gondom.

szer. dec. 22, 2004 12:44
platina tag

Hozzászólás 
Ja, majd elfelejtem, beszereltem a cuccot, nagyon tetszik... Halk, gyors, hüvős... 8)

Verzió EVEREST v1.52.212/hu
Honlap http://www.lavalys.com/
Riport típusa Gyors riport
Számítógép STSANYA
Riport készítő Sanya
Operációs rendszer Microsoft Windows XP Professional 5.1.2600 (WinXP Retail)
Dátum 2004-12-21
Idő 23:20

[ WDC WD2000JD-00HBB0 (WD-WMAL81317614) ]

ATA eszköz tulajdonságai:
Modell azonosító WDC WD2000JD-00HBB0
Sorozatszám WD-WMAL81317614
Revízió 08.02D08
Paraméterek 387621 cilinder, 16 fej, 63 szektor sávonként, 600 bájt szektoronként
LBA szektorok 390721968
Puffer 8 MB (Dual Ported, Read Ahead)
Multi-szektorok 16
ECC bájtok 74
Max. PIO átviteli mód PIO 4
Max. UDMA átviteli mód UDMA 6 (ATA-133)
Aktív UDMA átviteli mód UDMA 5 (ATA-100)
Formázatlan kapacitás 223573 MB

ATA eszköz jellemzői:
SMART Támogatva
Biztonsági mód Támogatva
Energiagazdálkodás Támogatva
Fejlett energiagazdálkodás Nincs támogatva
Írási gyorsítótár Támogatva
Host Protected Area Támogatva
Power-Up In Standby Támogatva
Automatic Acoustic Management Támogatva
48-bit LBA Támogatva
Device Configuration Overlay Támogatva

ATA eszköz gyártó:
Cégnév Western Digital Corporation
Termék információ http://www.westerndigital.com/en/products

--------[ Érzékelő ]----------------------------------------------------------------------------------------------------

Érzékelő tulajdonságai:
Érzékelő típusa Winbond W83627THF (ISA 290h)
GPU érzékelő típusa Winbond W83781D (I2C 2Dh)
Alaplap neve Asus P4C800 / P4P800 / P4P8X

Hőmérsékletek:
Alaplap 33 °C (91 °F)
CPU 34 °C (93 °F)
GPU 38 °C (100 °F)
GPU memória 56 °C (133 °F)
WDC WD2000JD-00HBB0 35 °C (95 °F)

Hűtőventilátorok:
CPU 2722 RPM
Tápegység 2280 RPM
GPU 8036 RPM

Feszültség értékek:
CPU mag 1.52 V
+3.3 V 3.34 V
+5 V 5.16 V
+12 V 12.04 V
+5 V készenléti 5.17 V
GPU mag 1.57 V
GPU Vcc 3.23 V
GPU AGP VDDQ 2.02 V
GPU FB VDDQ 2.94 V
Debug Info V 61 C6 D1 C0 C0 00 00 21 (03)
Debug Info T 33 34 208

Az mondjuk nem tudom, hogy miért ír rá csak UDMA 5 (ATA-100)-t, bár nagy jelentősége nincs....

kedd dec. 21, 2004 23:25
platina tag

Hozzászólás 
Hannibal írta:
Köszi fandw! Ilyen leírásokat várnék.
Nézegettem a samsung oldalát, nem találtam 160 GB-osnál nagyobb vinyót + árlistákban sem láttam. Tényleg nincs 160 GB-nál nagyobb vinyója a samsungnak????

SATA-ban nincs, az biztos...

kedd dec. 21, 2004 23:16
Moderátor

Hozzászólás 
Köszi fandw! Ilyen leírásokat várnék.
Nézegettem a samsung oldalát, nem találtam 160 GB-osnál nagyobb vinyót + árlistákban sem láttam. Tényleg nincs 160 GB-nál nagyobb vinyója a samsungnak????

kedd dec. 21, 2004 21:42
a fórum lelke

Hozzászólás 
Idézet:
Napi 8-16 órát megy a winyó

a vinyókat leginkább az újraindítás és a bekapcsolás terheli meg nagyon és persze a rossz feckók meg ha dög melegben van.

kedd dec. 21, 2004 20:21
vas-tag

Hozzászólás 
Üdv mindenkinek!

Én március környékén vettem egy garancia nélküli (az eladónál kipróbálod, aztán vagy máködik vagy nem) 200-as Maxtor-t (7200 RPM, PATA).

Szerintem nyugodtan válaszd ezt. Halk, gyors, és kibírta a nyarat egy átlag házban, panel lakásban különösebb melegedés nélkül. Adatvesztés, leállás egyéb probléma 1x sem volt. Napi 8-16 órát megy a winyó (néha letöltésnél 36-48 órát is akár). Többször volt áramszünet, meg sem kottyant neki. Nekem bejött, de lehet hogy csak mázlista vagyok.

Egyébként én is egyet értek azzal, hogy nem a garancia hosszától lesz jó vagy rossz egy winyó. Ha elszállt az adat, tökmindegy, ami fontos azt arhíválni kell. Attól meg nem leszek boldog hogy kicserélik a bekrepált cuccot egy pont ugyan olyanra.

kedd dec. 21, 2004 18:03
platina tag

Hozzászólás 
Dester írta:
Azon a maximum négy csavaron múlt? :D Én új hardver vásárlásakor olyan vagyok, mint a kisgyerek Karácsony estéjén... azonnal hajítom bele a cuccot a gépbe :)

Hidd el, ez nagy önuralmat kíván ám, csak tényleg sok okom volt rá, hogy így tettem:

1. Fáradt voltam hozzá, mert 16.00 - 19.00 vírus írtottam a havernál, akinek kedves (szőke) barátnője internetezett... :shock:

2. Közben a HDD kint maradt a kocsiban, ahol hidegen volt, így hát hazaérve melegedett csak...

3. Gyerkőceim a nyakamba ugrottak, így hát szóba sem jöhetett itt bármilyen munka jellegű foglakozás, inkább fevettem videóra, hogy a 11 hónapos fiam feláll, lenyúlja a dobozos sörömet, és elcipeli a szoba másik sarkába, s közbe kiröhög... 8)

4. Ja a sör, meg a lazító whisky... :lol: Részegen meg nem szerelek...

Kb. ennyi okom volt a beszerelés elhalasztására, de azért esz az ideg rendesen... :D :D :D

Szerk: nyelvtan... hukkkk... :lol:

hétf. dec. 20, 2004 23:53
platina tag

Hozzászólás 
Azért van úgy, hogy az ember aznapra megelégszik a szerzés örömével. :wink: :D
Üdv: PLaca

hétf. dec. 20, 2004 23:48
Moderátor

Hozzászólás 
Azon a maximum négy csavaron múlt? :D Én új hardver vásárlásakor olyan vagyok, mint a kisgyerek Karácsony estéjén... azonnal hajítom bele a cuccot a gépbe :)

hétf. dec. 20, 2004 23:42
platina tag

Hozzászólás 
Ma vettem egy Western Digital 200GB (SATA 7200rpm 8MB cache) -t, de még nem volt erőm beszerelni, talán majd holnap...

hétf. dec. 20, 2004 23:22
Moderátor

Hozzászólás 
Senkinek sincs itt a fórumon 200 GB-os vinyója? Ne má'

hétf. dec. 20, 2004 23:09
a fórum lelke

Hozzászólás 
Én vinyónál soha nem azt néztem hogy melyik a gyorsabb azonos rpm mellett, ha sebesség kell raid 0 vagy wd raptor.....

pén. dec. 17, 2004 19:01
ezüst tag

Hozzászólás 
Én is most vadásztam új winyóra!
Sokat vívódtam samsung és maxtor között végül Hitachi nyert! :D
HWSW forumon sokat dicsérik és mindenhol a leggyorsabbnak hozták ki!
Én személy szerint egy Hitachi 7K250 160GB 8mega PATA-s winyót néztem ki!
Jha és ennek a formázott mérete is nagyobb aszem 4 gigával a samsungtól! Jha és ennek a leghalkabb az idle hangja.
Nekem 1-2 hét és meglesz ha valakit érdekel madj írok tapasztalatokat.

Üdv

pén. dec. 17, 2004 0:53
Moderátor

Hozzászólás 
Akkor akinek 200 GB-os vinyója van, az írja le a tapasztalatát légyszi

Köszi szépen.

csüt. dec. 16, 2004 18:19
platina tag

Hozzászólás 
Hát engem még mindig nem tudtatok eltántorítani a MaXtortól :wink:
És az segített leginkább, hogy azt írta azokat(Samsung) lehet javítani, mert van hozzá alkatrész...
Ha lehet javítani, akkor javítják is őket, és újra eladják. Te pedig megveszed, és nézel nagyot, hogy miért nem működik :evil:
Thx nem kérek belőle!

csüt. dec. 16, 2004 15:17
vas-tag

Hozzászólás 
Nekem egy maxtor 1 év után megadta magát. A bootsector megmihálylott. Samsungot vettem mert 3 év gar. van rajta. Szerintem jó a Samsung. Csendes nem melegszik.

csüt. dec. 16, 2004 14:36
vas-tag

Hozzászólás 
96 óta 2db 15GB-os Quantum SCSI vinyó megy a gépbe. 4 évig serverként 0 leállás. Kidőlt alóluk az alaplap (elfüstölt), a táp (elfüstölt), proci (eldurrant).
4 éve a gépembe, napi 9-12 órát megy.
BAD sectorok csak az egyiken vannak 1.2%
Vagyetek használt Quantumot. :D

szer. dec. 15, 2004 7:19
ezüst tag

Hozzászólás 
És olyat hol lehet kapni, mert én még nem halottam erröl? :oops:

kedd dec. 14, 2004 19:38
a fórum lelke

Hozzászólás 
Átalakítóval.

kedd dec. 14, 2004 17:37
ezüst tag

Hozzászólás 
Sziasztok,nekem jelenleg egy IBM 40-es de nincs vele gond, de multkor szereltem be egy Samsung 120-ast az nagyon csendes votl.Az elöb olvastam hogy ide vinyót rálehet kötni SATA-ra, de hogy?

kedd dec. 14, 2004 10:27
Moderátor

Hozzászólás 
kazso írta:
Hannibal írta:
Kérdés:
Ha veszek egy SATA-s vinyót azt tudom használni IDE-n?

Az nem fog menni. IDE-s winyót tudnál csak SATA-ra kötni.

OK. köszi.

pén. dec. 10, 2004 16:13
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 142 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3  Következő