|
Szerző |
Üzenet |
energoman
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2584 Tartózkodási hely: miskolc
|
Re: DVD lejátszás hány MHz-től?
tjmaci írta: Sziasztok!
Szeretném megkérdezni, hogy hány MHz-től lehet DVD-t lejátszani? Egyik ismerősöm akar új gépet venni. Nekem most lejátsza a Pentium 3 700MHz, de régebben akadozott valamiért.
Köszi.
A DVD mint lemez filekezeléséhez nem kell még 700MHz-sem egy P1-en is müködik, és hogy felismerje a gép, mondjuk én megkockázztatnák egy DOS-t is ha van hozzá driverem. de nem vállalkozok rá, tehát hozzám ne gyere
CSak ami a lemezen van az nem mindegy, ha MPEG2-ben kell kikódolni akkor egy minimum 600Mhz kell hozzá. A baj ezzel hogy a kezelőszoftverek keretprogramjai is megesznek egy csomó erőforrást és az foghatja a kódolást.
Egyébként nem értem a kérdésed mert már 10eFt-ért lehet venni P4-et.
üdv
|
szer. aug. 27, 2008 15:26 |
|
|
tjmaci
ezüst tag
|
DVD lejátszás hány MHz-től?
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni, hogy hány MHz-től lehet DVD-t lejátszani? Egyik ismerősöm akar új gépet venni. Nekem most lejátsza a Pentium 3 700MHz, de régebben akadozott valamiért.
Köszi.
|
szer. aug. 27, 2008 14:03 |
|
|
Hannibal
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 6486 Tartózkodási hely: Bonyhád - BP
|
Jajj, igen, egy dolog kimaradt: hajlékony billentyűzet nem játszik
|
csüt. aug. 14, 2008 12:31 |
|
|
Lossfer
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 3127 Tartózkodási hely: A véka segge alatt.
|
Hannibal írta: Sziasztok! Laptop mellé akarok venni egy billentyűzetet, mert ha sokat gépelek, zavaró, hogy olyan közelről kell néznem a monitort. Valami kis egyszerűt gondoltam, minél kisebbet, hogy ha kell akkor tudjam magammal hurcolni. Ha nem lenne rajta numpad, az lenne a legjobb, bár ilyet nem láttam. Az ilyen notebook szerű billentyűzetek nekem nagyon tetszenek, úgyhogy valami ilyesmit vennék. Mindenképpen kanócost akarok és hát ugye USB. Találtam pl egy Logitechet: http://www.edigital.hu/product.php?productid=25082 Ez úgy egész megnyerő számomra. Igazából amit kérdeznék, hogy tud-e valaki olyan billentyűt, amin nincs numpad? (És az ára nem veri a csillagos eget ) Illetve kíváncsi lennék a véleményekre, hogy ki-mit használ a noti mellé, és mennyire van megelégedve vele? Köszi szépen. Hannibal
van választék:
Logitech is van már 1500Ft-tól
van hajlékony bill is 2e-ért
http://www.depo.hu/szamitogepek_es_alka ... entyuzetek
|
csüt. aug. 14, 2008 12:26 |
|
|
Hannibal
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 6486 Tartózkodási hely: Bonyhád - BP
|
Sziasztok!
Laptop mellé akarok venni egy billentyűzetet, mert ha sokat gépelek, zavaró, hogy olyan közelről kell néznem a monitort.
Valami kis egyszerűt gondoltam, minél kisebbet, hogy ha kell akkor tudjam magammal hurcolni. Ha nem lenne rajta numpad, az lenne a legjobb, bár ilyet nem láttam.
Az ilyen notebook szerű billentyűzetek nekem nagyon tetszenek, úgyhogy valami ilyesmit vennék. Mindenképpen kanócost akarok és hát ugye USB.
Találtam pl egy Logitechet: http://www.edigital.hu/product.php?productid=25082
Ez úgy egész megnyerő számomra.
Igazából amit kérdeznék, hogy tud-e valaki olyan billentyűt, amin nincs numpad? (És az ára nem veri a csillagos eget ) Illetve kíváncsi lennék a véleményekre, hogy ki-mit használ a noti mellé, és mennyire van megelégedve vele?
Köszi szépen.
Hannibal
|
csüt. aug. 14, 2008 12:20 |
|
|
csaby26
ezüst tag
|
Sziasztok!
19"-es monitort szeretnek vasarolni, nem wide-ot!
Szivem szerint a Samsung 971P-t vennem de tul draga :F
Esetleg tudnatok ajanlani valamit ami hasonlo tulajdonsagokkal rendelkezik, de olcsobb?
Foleg jatekra es filmre hasznalnam.
Elore is koszi!
|
vas. aug. 03, 2008 15:50 |
|
|
nacorvus
a fórum lelke
Csatlakozott: vas. szept. 12, 2004 18:08 Hozzászólások: 6037 Tartózkodási hely: Usa
|
Idézet: ... főleg, ha nincs hely a vinyón.
Akkor csak támogatni tudom az ötletet,de az első ellenvetésemben is azt szerettem volna hangsúlyozni,hogy az új lapokon nem lesz rá hely.
|
szer. júl. 30, 2008 20:44 |
|
|
integral
gyémánt tag
|
Végül a CD-író helyére tettem be a DVD-írót.
Jó az, ha van mégegy meghajtó, sokkal egyszerűbb úgy másolni, főleg, ha nincs hely a vinyón.
|
szer. júl. 30, 2008 15:45 |
|
|
nacorvus
a fórum lelke
Csatlakozott: vas. szept. 12, 2004 18:08 Hozzászólások: 6037 Tartózkodási hely: Usa
|
Akkor,valóban semmi értelme a 2db meghajtónak,csak azért,hogy ne kelljen lemezt cserélni,ez már lustaság-ami mint tudjuk fél egészség- ,de egy kicsit többe kerül.
|
hétf. júl. 28, 2008 12:11 |
|
|
Laci_L
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 11960 Tartózkodási hely: Budapest, Solymár
|
nacorvus írta: ... Pszt! azt hívják "röptében" másolásnak!
Psszt! Cccc.
Ha úgy állítod be, hogy azonnal írjon. Én mindig pufferelve másolok. Tehát nem a forrásról ír közvetlenül.
|
hétf. júl. 28, 2008 9:15 |
|
|
nacorvus
a fórum lelke
|
Idézet: Pl. milyen kényelmes, hogy másolásnál az egyikben van a forrás, a másikban a cél. Lemegy egyben, nem kell piszkálni
Pszt! azt hívják "röptében" másolásnak!
|
hétf. júl. 28, 2008 6:48 |
|
|
Laci_L
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 11960 Tartózkodási hely: Budapest, Solymár
|
nacorvus írta: Ha nem akarsz "röptében" CD-t másolni,sok értelme nincs a 2db optikai meghajtónak,csak feleslegesen terheli a tápot és a rendszert.
Nem kell ahhoz repülni.
Pl. milyen kényelmes, hogy másolásnál az egyikben van a forrás, a másikban a cél. Lemegy egyben, nem kell piszkálni.
|
vas. júl. 27, 2008 16:18 |
|
|
nacorvus
a fórum lelke
|
Ha nem akarsz "röptében" CD-t másolni,sok értelme nincs a 2db optikai meghajtónak,csak feleslegesen terheli a tápot és a rendszert.
|
vas. júl. 27, 2008 8:23 |
|
|
integral
gyémánt tag
|
Ma megvettem végülis ezt a dobozos samsung S202-es írót.
Energoman.. kerestem a neten, de én nem találtam meg ezeket a szoftvereket ingyen letölthető formában, csak shareware / trial formában. Úgyhogy szerintem megérte a szoftverek miatt (is).
Amit még nem ötlöttem ki, hogy a kettő közül melyik meghajtó helyére tegyem:
1. Sony CD olvasó
2. LiteOn CD-RW
Ti mit javasoltok?
Keveset fogom használni a DVD-t, meg kevés CD-t is írok. Emiatt talán arra hajlok, hogy meghagynám a Sony-t. A LiteOn nagyon frankó író, így megkímélném ha nem azt használom olvasásra. Csak így meg nem is tudom használni CD-írásra, pedig úgy szeretem!
|
szomb. júl. 26, 2008 19:04 |
|
|
energoman
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2584 Tartózkodási hely: miskolc
|
Hát a szofverek miatt én nem sokat tapsolnák, de valóban nem sokkal több, többnyira amit adnak hozzá azok ingyen letölthetők a NERO-tól.
Igy van, a 2 eszköz kijön 1 USB-s CD iró árából.
Elméletileg azért fel kell ismernie a Milleniumnbak is, de pont samsungot nem vennék a helyedben, kicsit lomhák a tálcakinyitáskor, már amivel én annó találkoztam. Vegyél NEC-eset azokból elég sok megy és nem panaszkodik senki. Manapság LG-t is vennék. ASUS-t ne vegyél 100%, azonnal nem de később kiderülenk a turpisságai!
Megsúgom számomra nincs kedvenc márka, inkább márkaellenes vagyok:
Le a WD-vel, le az ASUS-al, le a SAPPHIRE-val, le a DANA-val, le a MERCURY-val, de van még csak nincs a fejemben a nevük.
|
pén. júl. 25, 2008 10:49 |
|
|
integral
gyémánt tag
|
Sziasztok! Köszönöm, hogy írtatok! Ezt a külsős írót most hanyagolnám, mert szerintem nem is éri meg. Ennyi pénzből lehetne 1 IDE-s és 1 SATA-sat venni
Láttam a Tescoban Samsung SH-S202 dobozos DVD-írót 7490 Ft-ért.
Itt találtam róla tesztet. Van hozzá egy zsák szoftver a doboza szerint: Nero Express 7, InCD 5, Nero Vision 4, Nero ShowTime 3, Nero BackItUp 2, Nero Recode 2. Szerintem megéri a nem dobozoshoz képest ez a +1500 Ft.
Ami viszont nagyon aggaszt hogy az van rá írva rendszerkövetelménynek, hogy Windows2000, XP, Vista kell neki. És én Milleniumot is használok és ritkábban az XP-t. Szerintetek megy Milleniummal is?
Esetleg milyet javasoltok e helyett, ami hasonló kaliberű és megy Milleniummal?
|
pén. júl. 25, 2008 8:33 |
|
|
energoman
gyémánt tag
|
20-30 megával másolnak az USB-s cucok, tehát a cd irót is el fogják vinni.
De azért nem mernék menetközben mindenféle más USB-s eszközt bedugni.
Egyébként a mai alaplapokon van annyi SATA hogy nemigaz, tehát annak a 2 IDE eszköznek simán elégnek kell lennie.
A DVD-irókhoz még: Teljesen mindegy milyet veszel, vegyél NEC-eset, szinte mindegyik DVDiróhoz tudok adni 1-1 lemezt (ha már ki nem dobtam őket), amit nem olvas és a másik meg igen. (ez érvényes az LG-re is) Kezdetekben az LG CD-inagyon gányok voltak és a DVD irói is, de ezóta a globalizáció hatására mind egyforma majdnem.
MEGJ: szerintem nem éri meg a külső DVD iró!
|
csüt. júl. 24, 2008 9:41 |
|
|
Laci_L
a fórum lelke
|
integral írta: ... Ez ugye elfoglal egy PCI slotot? ...
Persze.
Ha abból is kevés van, akkor vagy nem bővítesz, vagy alaplapot cserélsz. Más nem nagyon jut az eszembe.
Esetleg a külső, USB-s megoldások, amiról írtál. De arra én nem tudok válaszolni, majd más valaki.
|
szer. júl. 23, 2008 19:44 |
|
|
integral
gyémánt tag
|
Laci_L írta: nacorvus írta: ... mai lapok csak egy db Ide csatolót tartalmaznak,tehát a felhasználható Ide-eszközök száma=2,azaz egy wincsi az írón kívül... Hacsak nem tesz be egy RAID bővítő kártyát (mint ahogy én is), és már is van +2 db IDE felület.
Ez ugye elfoglal egy PCI slotot? Előfordulhat olyan helyzet, hogy kéne az az 1 is, ha már 2 foglalt.
|
szer. júl. 23, 2008 19:41 |
|
|
integral
gyémánt tag
|
nacorvus írta: Persze hogy lehet,de egy szomorú tény adott,a mai lapok csak egy db Ide csatolót tartalmaznak,tehát a felhasználható Ide-eszközök száma=2,azaz egy wincsi az írón kívül. Ma,már mindegyik DL-s,az "extra"szolgáltatás a LiteScribe v. -hirtelenjében nem is jut eszembe a másik lemezcímkéző eljárás neve és az áruk is lassan a röhejes kategóriába tartozik.Az álatalad felsoroltakból talán az LG-vel van némi nemű aprócska,hibádzás,de jók még a Nec,Teac Optiarc etc.
Külsű USB-s DVD írónak van valami hátránya? Olyasmire gondolok pl hogy lassabb-e vagy lehet-e róla bootolni? Azon kívül, hogy a duplájába kerül a normálnak, 12000 Ft körül láttam.
|
szer. júl. 23, 2008 19:38 |
|
|
Laci_L
a fórum lelke
|
nacorvus írta: ... mai lapok csak egy db Ide csatolót tartalmaznak,tehát a felhasználható Ide-eszközök száma=2,azaz egy wincsi az írón kívül...
Hacsak nem tesz be egy RAID bővítő kártyát (mint ahogy én is), és már is van +2 db IDE felület.
|
szer. júl. 23, 2008 18:28 |
|
|
nacorvus
a fórum lelke
|
Persze hogy lehet,de egy szomorú tény adott,a mai lapok csak egy db Ide csatolót tartalmaznak,tehát a felhasználható Ide-eszközök száma=2,azaz egy wincsi az írón kívül.
Ma,már mindegyik DL-s,az "extra"szolgáltatás a LiteScribe v. -hirtelenjében nem is jut eszembe a másik lemezcímkéző eljárás neve és az áruk is lassan a röhejes kategóriába tartozik.Az álatalad felsoroltakból talán az LG-vel van némi nemű aprócska,hibádzás,de jók még a Nec,Teac Optiarc etc.
|
szer. júl. 23, 2008 15:54 |
|
|
integral
gyémánt tag
|
Sziasztok!
Néhány hozzászólással feljebb pedzegettem egy újítást. Az most egyelőre nem aktuális. Viszont a kb 4 éves gépemhez ha veszek IDE-s DVD-írót, akkor azt egy új alaplahoz lehet használni?
És milyet nem ajánlotok? LG, Toshiba, Sony-val nem szimpatizálok, de ha azt mondjátok, nem kell tőlük tartani, akkor lehet befutó. Ja és lehetőleg dual layert tudja írni és olvasni.
|
szer. júl. 23, 2008 15:24 |
|
|
nacorvus
a fórum lelke
|
Ha,kimondottan AM2+ procit keresel Phenom név alatt keresd.Alapok egyébként visszafelé kompatibilisek tehát belerakhatsz dual v egymagosat is.
|
pén. júl. 04, 2008 11:43 |
|
|
Hannibal
Moderátor
|
Ha ez a felállás, akkor jól jöhet a minőségi ram.
IGP-t szerintem a legkisebb X2-es is kihajtja, sőt...
|
csüt. júl. 03, 2008 22:43 |
|
|
Hannibal
Moderátor
|
Ramot azért linkeltem ezt, mert ha nem akarsz tuningolni, akkor szerintem felesleges ilyen-olyan ramokat belepakolni. Még januárban raktam össze gépeket ilyen rammal, senki nem panaszkodik a sebességre. 3 év gari van rá, annyi idő múlva valószínűleg úgysem lesz a gépben 5ezret meg akkor inkább a procira költöd.
Apropó proci. Ha később akarsz rendes VGA-t, akkor szerintem egy olyanon is gondolkozz el, hogy most veszel egy gyengébbet procit (ami azért legalább annyira erős mint a régi ), aztán majd amikor lesz rendes VGA, akkor teszel bele egy phenom-t is. Szvsz ez is járható út.
|
szer. júl. 02, 2008 20:40 |
|
|
Hannibal
Moderátor
|
Integrált videóban tényleg jobb az AMD.
Három magos Phenom: http://prohardver.hu/teszt/wolfdale_a_h ... todik.html
Depo szerint 25-30ezertől lehet kapni.
Szerintem akkor érdemes ilyet venni, ha szándékozol később diszkrét videókarit tenni a gépbe, egyébként egy 2 magos is bőven elég lesz az integrált chip mellé.
Memó: http://aqua.hu/index.php?id=termekek&ar ... 5af686ba39
|
szer. júl. 02, 2008 16:08 |
|
|
Lossfer
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 3127 Tartózkodási hely: A véka segge alatt.
|
ha elég mATX ház akkor a Gigabyte háza táján nézz körül
E2140/E2160 olyan X2 4000+ -al egyenlő, inkább E2200 1ezressel drágább, elég a 2magos
|
szer. júl. 02, 2008 12:02 |
|
|
mina
vas-tag
|
Hannibal írta: Corsair jónevű gyártó, kizártnak tartom, hogy selejtet adna ki a kezéből, így jó választás. Amit még érdemes: FSP, Chieftec, Enermax. Árban nem tudom, hogy hogy viszonyulnak most egymáshoz. Házat nem tudok, én azt szoktam tanácsolni, hogy ami tetszik
Köszi szépen a választ!
Sok szép ház van, nem panaszkodhatom!
|
szer. júl. 02, 2008 10:32 |
|
|
Hannibal
Moderátor
|
mina írta: Sziasztok!
Érdekel a véleményetek, hogy a Corsair 450VX táp milyen. Van valakinek tapasztalata vele kapcsolatban? Jó vagy inkább valami mást válasszak? Ha mást, akkor mit?
Házat is szeretnék, úgy gondoltam, a kettőre együtt rászánok egy 30-ast. A célom, hogy ebből a pénzből a lehető leghalkabb megoldást hozzam ki, ami persze stabil, biztonságos rendszer lesz. Barkácsolni nem tudok, csak vadiúj, bolti áru érdekel.
Köszi előre is! Corsair jónevű gyártó, kizártnak tartom, hogy selejtet adna ki a kezéből, így jó választás. Amit még érdemes: FSP, Chieftec, Enermax. Árban nem tudom, hogy hogy viszonyulnak most egymáshoz. Házat nem tudok, én azt szoktam tanácsolni, hogy ami tetszik sutszi írta: Üdv!
Segítségeteket kérném. Öcsém gépe fejlesztésre szorul. Az alábbi kritériumok vannak: Alaplap: Integrált VGA legyen rajta. Valami jobb fajta ebből is. CPU: Azért legyen kétmagos (engem érdekelne, hogy legolcsóbb 4 magos megoldás mennyi felárba fájna.) RAM: 1GB vagy ha belefér 2x1GB
Minden más van csak ez a három főbb elem amire szüksége van. A keret 40K a maximális tűréshatár 45-esetleg 50K.
Előre is köszönöm
ui: Hallottam, hogy van AMD-nek valami fantasztikus teljesítményt nyújtó IGP. Esetleg tudtok ajánlani egy megbízható alaplapot ami ezt alkalmazza?
AMD-s chipset, szerintem erről hallottál: http://prohardver.hu/teszt/amd_780g_nye ... almat.html
Nvidia hasonló megoldása: http://prohardver.hu/teszt/geforce_8200 ... kedik.html
Konkrét alaplapokat nem tudok, nem követem annyira a részleteket.
Proci: ha Intelt választasz, akkor E2160. Olcsó, gyors, hűs, van benne tartalék ha kell.
Ha AMD, akkor nem tudom Desktop vonalon eléggé egy helyben toporog AMD, meg kéne nézni egy-két tesztet, hogy E2160-nal melyik van egy szinten.
Ha olcsó 4 magost akarsz, akkor AMD Phenom vagy kompromisszumos megoldásként 3 magos Phenom X3-mas. Intenél a legkisebb 4 magos a Q6600, ha minden igaz.
Ram: olcsóért van Kingmax 800MHz-es DDR2-es ram. Legalább 2GB-t tegyél bele.
|
kedd júl. 01, 2008 19:56 |
|
|
vasti
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1104 Tartózkodási hely: Zalaegerszeg
|
Helló!
Most vettem egy Gigabyte M68SM-L2L alaplapot AMD64 X2 4800+ procival és 1GB memóriával, 30.000 forint alatt volt valamivel.
NVidia 7025 VGA van rajta, DVI is van, kisebb 3D játékokhoz elég: gyorsabb, mint az FX5200/128MB-os AGP kártyám volt az előző gépemben ;-) de gondolom nem a csúcs játékokhoz akartál integrált VGA-s alaplapot.
Én azért vettem ezt (NVidia chipset), mert jobb az NVidia linuxos támogatottsága: de kb. ennyiért vannak AMD/ATI chipsetes integrált VGA-s alaplap, lehet, hogy azok jobbak.
Üdv!
|
kedd júl. 01, 2008 17:25 |
|
|
mina
vas-tag
|
Sziasztok!
Érdekel a véleményetek, hogy a Corsair 450VX táp milyen. Van valakinek tapasztalata vele kapcsolatban? Jó vagy inkább valami mást válasszak? Ha mást, akkor mit?
Házat is szeretnék, úgy gondoltam, a kettőre együtt rászánok egy 30-ast. A célom, hogy ebből a pénzből a lehető leghalkabb megoldást hozzam ki, ami persze stabil, biztonságos rendszer lesz. Barkácsolni nem tudok, csak vadiúj, bolti áru érdekel.
Köszi előre is!
|
kedd júl. 01, 2008 10:00 |
|
|
nacorvus
a fórum lelke
|
Optiarc néven fut közösen a NEC a Sony-val,igy a neked mefegfelelő a AD-7191A -atás kivitel ue.csak S véggel sata.Mindegyik tud firkantani a lemez másik oldalára is és kb 6e HUF körül mozoghat az ára.
|
kedd jún. 24, 2008 19:10 |
|
|
nagylacza
arany tag
|
energoman írta: megsugom: Szeritnem mindegy milyet választasz! Legfeljebb az ASUS-t nem javaslom mert drága és nem megbizható, ezt csak azért mondom mert otthon egy ASUS-t használok és amit ő nem tud elolvasni azt a céges LG elolvassa! Amilyen necceseket eddig vetettem az ismerősökkel azok még mindig mennek!
Köszi, akkor megveszem.
|
kedd jún. 24, 2008 12:00 |
|
|
energoman
gyémánt tag
|
megsugom:
Szeritnem mindegy milyet választasz!
Legfeljebb az ASUS-t nem javaslom mert drága és nem megbizható, ezt csak azért mondom mert otthon egy ASUS-t használok és amit ő nem tud elolvasni azt a céges LG elolvassa!
Amilyen necceseket eddig vetettem az ismerősökkel azok még mindig mennek!
|
kedd jún. 24, 2008 8:57 |
|
|
nagylacza
arany tag
|
Üdvözletem
Új dvd írót kellene vásárolnom, de nem tudom most melyiket érdemes.
Ti melyik írót ajánlanátok?
Ez megfelelő lenne? NEC AD-7200A-01
Köszi a válasz: Lacza
|
kedd jún. 24, 2008 8:45 |
|
|
energoman
gyémánt tag
|
pont multhéten álitottam ösze magamnak egy gépet én is, iideirom hátha megtetszik:
Alaplap (Mainboard) MSI K9A2 Platinum V2 (27000)
Chipkészlet AMD 790X / SB600
Processzor (CPU) AMD Athlon 64 X2 Black Edition 5000+) (18000)
Memória (RAM) Corsair TWIN2X1024-8500C5DF (15000)
Videokártya (VGA) Leadtek WinFast PX8500 GT TDH Extreme (15000)
Táp Chieftech GPS-450AA-101A (11000)
(Táp FSP ATX-450PNF (6000))
Merevlemez (HDD) Maxtor DiamondMax 22 (STM3500320AS) (500GB) (17000)
Optikai meghajtó NEC AD-7191A (5500)
Ház JetBlack - SP7060B (v. Chieftec BH-02B-B-B 15eFt) (11000)
A winy ómiatt régen nem idegesitem magam, mert maxtrot már régen használok és egyszer elszált túlfesz miatt, azót szépe megy ami kezem ügyébe kerül!
|
hétf. jún. 23, 2008 16:02 |
|
|
Hannibal
Moderátor
|
RAMból DDR2-t tudsz csak a lapba tenni.
Nem tudom, hogy akarod-e tuningolni, ha nem, akkor bőven megfelel a Kingmax DDR2-es ramja is.
Proci nagyon jó választás.
Vinyóból én WD-t ajánlom inkább. Ha nagyon számít a gyorsaság, akkor elgondolkodnék a RAID-en vagy raptor rendszervinyó+sima adatvinyón.
Hálókari van az alaplapon. DVD írónak mondjuk egy NEC vagy Pioneer.
Videókarival várnék egy picit, most indul útnak az Ati HD4xxx sorozat, nagyon jónak ígérkezik, illetve Nvidia is most dobja piacra új kártyáit. Ha nem is ilyet veszel, a mostaniak árát mindenképpen lenyomja majd.
Egyébként nem rossz a 88/96GT.
Tápnak egy 450W körüli Chieftec, FSP, Enermax. Háznak meg ami tetszik
Alaplap témában nem vagyok otthon, ahhoz majd mások adnak tanácsot.
|
hétf. jún. 23, 2008 12:12 |
|
|
nnnnn
vas-tag
|
Hello, nekem is lenne egy konfigom bár 1-2 dolog kéne bele és ha van vmi változtatni való sztetek akkor szóljatok.A gépet játékra és filmnézésre illetve letöltésre használnám elsődlegesen és sok program lenne rajta , és negyon fontos hogy gyors legyen. Tehát vhogy így nézne ki:
Alaplap: Gigabyte GA-EP35C-DS3R (23.000-)
Processzor: Intel Core Duo E8400 (40.000)
VGA: Gigabyte Getfroce 9600GT (vagy bármilyen 9600GT/8800GT ami sztetek jo)(30.000)
RAM: Kingston HyperX 2GB DDR2 1066MHz (14.000) nemtom h megéri-e a drágább
Kingmax 2GB DDR3 RAM 1333MHz (23.000) DDR3-as ram...
HDD: Seatgate 320Gb 16MB (bármien gyors, olcsó vinyó jöhet 400GB-ig) (12.000)
na így kb ennyi lenne, még kell ház meg táp... erre várnék vmi javaslatot max 20 ezer legyen a kettő együtt.Ez így nagyából 130.000.Tehát ami nincs és kell: Ház+táp,dvd író/olvasó, hálózati kártya, és bármilyen változtatás a fentiekhez képest. Előre is köszönöm!
|
hétf. jún. 23, 2008 12:00 |
|
|
energoman
gyémánt tag
|
nacorvus figyelemfelkeltésére már ellátogattam az oldalra!
Szájtátva bámultam az oldalt, hogy sokan mennyire feleslegesnek érzik az idejüket!
A notilevonó (remélem nem nyálazós) még tetszene is ha megtudnám nézni nagyban mit is rejt a szakértelem, de Error 404-van !
Megj.: ha saját nevével az adok veszekbe beteszi az illető, véve a fáradságot hogy megnézze mi a helyzet ezen a fórumon akkor azt mondom hogy rendben van, de igy még azért sem veszek ennél a kft-nél semmit.
Laci_L írta: ... Mellesleg nekem nem izzad a kezem, mert csak 1+2 ujjal fogom az egeret, és nem szorítom. Azt máskor kell csinálni.
Szorítani máskor sem jó!
|
kedd jún. 17, 2008 16:13 |
|
|
nacorvus
a fórum lelke
|
@Mánika:
Má' meg ne haragudj,de nincs a cégednél egy ember aki normális árlistát is tud gyártani webes felületen? ,mert,ez még letöltve is ratyli...
|
kedd jún. 17, 2008 15:17 |
|
|
Laci_L
a fórum lelke
|
Re: egerek
Mánika írta: ... Ti hallottatok már erről? ...
Nem. De itt nem szokás reklámozni.
Mellesleg nekem nem izzad a kezem, mert csak 1+2 ujjal fogom az egeret, és nem szorítom. Azt máskor kell csinálni.
|
hétf. jún. 16, 2008 15:24 |
|
|
Mánika
vas-tag
|
egerek
Sziasztok!
A minap találtam ezt az oldalt: http://www.funmouse.extra.hu/
Nagyon érdekes egereket mutat be. Nekem is volt olyanom hogy már annyira izzadt a kezem hogy nem győztem a nadrágomba törölni
Ti hallottatok már erről?
Szép hetet!
|
hétf. jún. 16, 2008 13:07 |
|
|
energoman
gyémánt tag
|
Sziasztok,
Már ha itt tartunk, mondjatok már nekem valami olyan PC HÁZat, esetleg márkát vagy egy jó keresőszót, vagy konkrét tipust, ami a legegyszerűbb, legkissebb, extra vékony, csilivili nélküli (szóva semmi), kb egyszinű, legalább 1 (v. 2) külső 5,25"-os hellyel és amilyen sok csak lehet 3.5"-os hellyel van kialakitva. Normal ATX lap megy a házba.
Ja és beleférjen egy Chieftec táp.
Az 5.25"-os hely is mellőzhető végülis mert ha tudom akkor slim DVDRW-t is tudok beletenni, csak legyen neki hely!
Tehát egy olyan ház kellene ami egy 22" lcd monitorral szépen össze lehet csomagolni.
Barabone cucc kilőve.
(ha valamihez hasonlithatám akkor egy olyan 2U-s önmagában mutató házra gondoltam)
üdv
|
szomb. máj. 31, 2008 10:34 |
|
|
Laci_L
a fórum lelke
|
integral írta: ... nem fogyaszt sokat egy ilyen ház?
A ház gyakorlatilag semmit sem fogyaszt (néhány LED esetleg). A táp üresjáratban szintén nem fogyaszt szinte semmit (ventilátor plusz üresjárati telj felvétel). Ventilátor annyi megy a házban, ahányat bekötsz. A többi (alaplap, kártyák, DVD, stb) meg mindenhol ugyanannyit fogyaszt.
Hacsak nincs benne valami idióta vllogó, vagy fény. De te nem vagy kínai.
|
csüt. máj. 08, 2008 18:30 |
|
|
integral
gyémánt tag
|
nacorvus írta: Ilyen áron inkább vegyél egy használt szerverházat abban sokkal több fiók van,nem beszélve a tápról!
Köszi ez jó ötletnek tűnik, felkutatom. Gondolom, nem véletlen, hogy szóbahoztad, én meg akkor már megkérdezem: a táp nem túl nagy, nem fogyaszt sokat egy ilyen ház?
|
csüt. máj. 08, 2008 18:11 |
|
|
nacorvus
a fórum lelke
|
Ilyen áron inkább vegyél egy használt szerverházat abban sokkal több fiók van,nem beszélve a tápról!
|
kedd máj. 06, 2008 16:55 |
|
|
integral
gyémánt tag
|
Lossfer írta: Nem elég? Az 1db dvd írón kívül mi menne még bele?
egy olvasó és egy író és egy vagy két mobil rack, meg egy hangkártyának előlapi kivezetés.
|
kedd máj. 06, 2008 12:11 |
|
|
Lossfer
gyémánt tag
|
integral írta: Lossfer írta: Hali,
- én is csak a prohardver.hu apró-ról ismerem a használt árakat, ha ott meghirdeted, ahogy így nézegettem mostanában a lap+proc+ram-ért 8at biztosan kapsz: 2-3e a proci és 2-3e ram is, a lap olyan 4k lehet sacc/kb, Ejh, 2002-ben ez a gép még 300ezer forintot súrolta alulról, a proci 35000 volt. Én meg 2004-ben 4eFt-ért vettem egy 1000Mhz-es Athlon-t és ugyancsak 4eFt-ért hozzá egy Abit KD7-RAID remek alaplapot és nem volt sokkal rosszabb gépem. Nem muszáj feltétlen drágán vásárolni. Most is vehetnél gépet 200e-ért, mert van annyiért is. De megoldhatod 50 alatt is. Minden relatív.Minden annyiba kerül amennyiért el lehet adni. Amennyiért megveszik.Lossfer írta: -már nincs AGP slot, tehát eladhatod az AGP vga-t is az is +pénz a 20GB os hdd ATA szabványos semmi gond nem lesz vele
De örülök ennek is Ez van a mai vga-k már jóval gyorsabbak, ha játszani is szeretnél, a régi AGP-s el az 1FPS(Frames per second)-t súrolnád alulról. Van agp-s pl ATI 3650 . De semmi értelme nem lenne P4 1500Mhz mellé venni.Köszi a válaszokat. Megnéztem a másik gépházat, sajnos csak 2 db 5,25-ös fiók van elöl. Úgyhogy az ugrott. Nem elég? Az 1db dvd írón kívül mi menne még bele?PCI-slotból 3 a maximum az alaplapon? Mit lehet tenni ha több kártyát szeretnék bele tenni? Rendes ATX méretű alaplap.pl Asus P5B egy remek lap Intelhez, 15eFt
|
kedd máj. 06, 2008 10:17 |
|
|
integral
gyémánt tag
|
Laci_L írta: integral
Off. Bocs, de nem durva, a Fórumhoz nem illő a megnevezett tartózkodási helyed? Talán valami más jobb lenne.
Ok, átírom.
|
kedd máj. 06, 2008 8:45 |
|
|