Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: vas. nov. 17, 2024 14:44

Hozzászólás a témához  [ 1972 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 40  Következő
Merevlemezek 
Szerző Üzenet
a fórum lelke

Tartózkodási hely: Revuca.S.k>>Szlovákia, nem tudok jól magyarul írni, ezért ilyen amit látsz,
Hozzászólás 
Na mostan megint varazoltam:Igy ahogy azelott leirtam nemfog menni ;
Tehatt most pontosan leirom hogy mukszik a konzolan a diskpart parancs.
Valahogy azelott nemjol csinaltam hogy visza addta a NTFS-particiott nemfejeztem be-nemnyomtam le a ..L..bilentyutt.Tehatt TARGE T-cimbi megis igazad van: :wink:

IGY MUKSZIK:Persze az adatokatt most marr lementettem.

:lol:
1:Lemanntem a konzolara>parancs>diskpart>..nyomom..D..
2:Figyelmeztetes elvesztem az adatokatt a D:\ lemezroll de ha megis akarrom nyomjam meg az...L...nyomomm.a D:\particio eltuntt:
3:REstart visza mentem a windowsba megneztem ha latja e veletlenull a meghajtott D:\-meghajto=lemez nincsen,nemlatja.
4:Visza konzolara >parancs>diskpart>van>C:\..es egy masik ismeretlen xy-GB.Uresen minden nelkull.
5:Parancs diskpart...C....enter van uj-D:\-nemformazva-system nelkull.
6:Wisza a Windowsba megnezni mitt mond ra-semmit lassa de nemnyitja.
7:Visza konzola
8:Parancs FORMAT D:\ Q\ FS:NTFS-
9:Parancs >Diskpart>minden rendben C:\NTFS......D:\NTFS....
10:Visza Windowszba Mindent latt nyitt csak a D:\LEMEZ >URRESSS

:lol: Addatok nelkull.
Tehatt igy mukszik a Diskpartt
:idea: :!: :oops: :lol: :shock: :)

kedd jan. 29, 2008 13:27
Profil Privát üzenet küldése Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
Na most a parancssori DISKPART eseténben a meglévő NFTS partíciót törölve, majd ismét létrehozva az fájlrendszer nélküli lesz. Ahogy normálisan várható is. :wink:
Ezek szerint, vagy ahogy írod, helyreállító konzolról meg visszajön NTFS-ként. :nemar: :roll:
Igaz, hogy te mindig ezt a helyreállító konzolos mókát javasoltad, amit én meg nem próbáltam ki. Kép

kedd jan. 29, 2008 11:38
Profil Privát üzenet küldése
a fórum lelke

Tartózkodási hely: Revuca.S.k>>Szlovákia, nem tudok jól magyarul írni, ezért ilyen amit látsz,
Hozzászólás 
Igy vann valahogy,Na mostt ide teszem neked a kedvenc linkemett,Aztan eridj az aljara es klik Windows Xp-A-Z.
http://www.kellys-korner-xp.com/xp_tweaks.htm

kedd jan. 29, 2008 11:27
a fórum lelke

Hozzászólás 
Valóban elég lesz. :wink:
Akkor már csak egy dolog van. Valóban másképp működik a DISKPART a helyreállító konzolról, mint parancssorból.
Írtam is, hogy csak az utóbbit próbáltam.
:hm: Igaz a CHKDSK-nak is különbözik picit a kapcsolója a recovery console-ban.
De hogy a DISKPART ennyire? :roll: :wink:

kedd jan. 29, 2008 11:18
a fórum lelke

Hozzászólás 
Idézet:
elyette önmagad ismétled, Arrow format d: /q /fs: ntfs, meg diskpart c
Válasz helyett energiát nem kímélve guglizol, meg linkelgetsz különböző dolgokat,

E mar nemigaz TARGE T -cimbi mertt ezek a fontos dolgok mind benne vannak a konyvtaramban,mertt ha kell ello veszem,mertt senki se tart mindent a fejebbe,

Ha elolvastad a Linkett akorr :mitartt visza kiprobalnia Diskpart ..D...C..parancsokatt.

Használtad-e már ténylegesen életedben a DISKPART konzolparancsokat? Kipróbáltad-e, csináltál-e valamit egyáltalán velük?
A válasz elég költőinek tűnik. Úgy látom nem használtad. Laughing Vagy nem mostanában.

Igen en mar csinaltamm evell particiott,>megegyszer mostt> direct lementem a konzolarra .Nekem is szett van osztva a lemez C:\ es D:|-re a c:\ -n a rendszer van D:\-addatokk.
Beadtam a parancssorba ..Diskpart..megmutatta mind a kett particiott.
C:\ NTFS...
D:\NTFS...
Es meg vann ott 8GB amitt a windowsnak van rezervalva

Ramentem a D:\-re es a ...D...vel eltavolitottam a particiott ebben a pilantban eltuntt a D:\particio=Maradt csak a C:\-hasonlo eset mint aXerox cimbinek.
Benyomtam a ..C..bilentyutt es a D:\meghajtom particiovall ujboll visza jott..NTFS-file systemmel. :!:
Tehatt en nemertemm hogy mitt Filozofaljak evell.Ha NTFS-particio-system filek voltak a hiba elott,akorr ez a seged program Diskpart visza hoza a NTFS=komplett.

Pldaul az a parancs is megjavitja a konzolan Ha a NTFS atvaltozott RAW-RA.>FIXMBR, aztan>CHKDSK /p /r.

Idézet:
Szóval helyesen pl. CREATE PARTITION PRIMARY vagy CREATE PARTITION EXTENDED a parancs.

Ezt a parancsot akorr hasznalod ha akarsz uj particiott csinalni a lemezen=Ez nem a xerox esete mivell neki ott voltt csak megvaltozott.
tehatt nemkell uj particiot csinalni mertt akorr tenyleg elvesznek az adatok..A diskpart> az original telepito lemezel visza hoza az originall particiott.

Idezett a LINKBOLL:
Idézet:
Ha a partíciót korábban az NTFS fájlrendszerrel formázták, akkor a fájlrendszer kiterjesztése automatikusan megtörténik a nagyobb partíció lefoglalása érdekében, és nem történik adatvesztés. Ha a partíciót korábban az NTFS fájlrendszertől eltérő fájlrendszerrel formázták, a parancs sikertelen, és nem módosítja a partíciót.
:wink: :roll:

Na Enyi ebbol elegg> :arrow: :?
UDV:

kedd jan. 29, 2008 11:02
a fórum lelke

Hozzászólás 
stell írta:
Igen valamikorr a multt szazadban a win 95-98 az FDISK progivall. :lol:

Hja, vagy úgy. Akkor már értem, miért nem tudsz egyetlen egyszerű kérdésemre sem válaszoni. :wink:
A kérdéseim nem arról szólnak, hogy én ne tudnám, hanem, hogy te mit mondasz rájuk.
Helyette önmagad ismétled, :arrow: format d: /q /fs: ntfs, meg diskpart c
Válasz helyett energiát nem kímélve guglizol, meg linkelgetsz különböző dolgokat, amelyek ugyan lehetnek hasznosak a maguk valójában, csak éppen a kérdésre nem válaszolnak. Illetve nem arra válaszolnak, sőt álláspontod sem igazolják.
Én meg energiát nem kímélve próbállak ráébreszteni a valóságra. :lol:

További kérdésem van. Ez most komolyabb, mint az előbbi partíció létrehozásosdi.
Használtad-e már ténylegesen életedben a DISKPART konzolparancsokat? Kipróbáltad-e, csináltál-e valamit egyáltalán velük?
A válasz elég költőinek tűnik. Úgy látom nem használtad. :lol: Vagy nem mostanában.
Én használtam már korábban, igaz nem helyreállító konzolról, hanem sima parancssorból, és nem is sokszor. Kipróbáltam, pl. pendrive-on töröltem, meg hoztam létre partíciót, aktívvá tettem. De egyszerűbb a grafikus partíciókezelő programok használata, ezért hanyagolom a parancssorit.

Hogy miért mondom, hogy ki sem próbáltad? Mert a DISKPART nem úgy működik, nincs olyan, hogy DISKPART és C, meg hogy a DISKPART megmutatná, hogy milyen partícióid és köteteid vannak.
Megmutatja persze, pl. DETAIL DISK parancsra, de ahhoz is előbb ki kell jelölni egy lemezt. Pl. SELECT DISK 0 vagy SELECT DISK 1 paranccsal.
Azután a partíció létrehozása sem úgy megy, hogy DISKPART C vagy a DISKPART után C, oszt jónapot.
Nem, nem így van, a C-re nem csinál semmit, csak felajánlja a hibás paraméter esetében szokásosan a lehetséges használható parancsokat. És még azt is meg kell neki mondani, hogy partíciót vagy kötetet akarsz létrehozni, de még az sem elég, arról is nyilatkoznod kell, hogy elsődleges, kiterjesztett, logikai.
Szóval helyesen pl. CREATE PARTITION PRIMARY vagy CREATE PARTITION EXTENDED a parancs.
Kötetnél meg arról kell egyúttal nyilatkoznod, hogy egyszerű kötet vagy RAID, azaz pl. CREATE VOLUME SIMPLE vagy CREATE VOLUME RAID.

Hogy miért nem mondam eddig? Mert az egész állításod annyira nem felelt meg a valóságnak, hogy most ki sem próbáltam, pontosan nem jártam utána, mert azt értettem, hogy elvileg mit akarsz, csak az meg gyakorlatilag nem adott választ és megoldást a konkrét ügyre.
Tehát, ha nagyvonalúan elfogadjuk, hogy a "DISKPART ... C" azt csinálja, amit akarsz, és létrehoz egy partíciót, akkor változatlanul nincs semmi. Egy nagy büdös zéró van. :P :gigalol:
Azaz nincs fájlrendszer az újonnan létrehozott partíción, és pláne nem lehet direktben hozzáférni az egykor rögzített fájlokhoz.

Idézet:
Idézet:
hogy ha törölsz, majd létrehozol egy partíciót, akkor annak honnan lesz fájlrendszere

http://support.microsoft.com/kb/300415/hu

Tessen má' nekem konkrétan megmutatni a belinkelt Microsoft oldalon, hogy ottan hol és hogyan írják, hogy fájlrendszer is kerül az újonnan étrehozott partícióra. És hogy az a fájlrendszer milyen lesz, NTFS vagy éppen FAT32?
Segítek, nem szerepel, minthogy nincs is ilyen a DISKPART-nál. A fájlrendszer formázással kerül a partícióra. :P

Azért a dolog mégis nagyszerű, mert xerox ennek hatására helyreállító konzollal próbálkozott, és valahogy a chkdsk helyrepofozta a mint utóbb kiderült rackben lévő, melegedő és már korábban is problémás vinyóját. :D
Ja, meg hogy van másik rendszervinyója is, szóval a FORMAT C: /Q sem okozott volna akkora fejfájást. :P :lol:

stell, ha már a Kürt szóba került általam, nem gondolod, hogy beajánblhatnálak, mint adatvisszanyerő kollegát, aki új nagyszerű eljárási móddal formattálással kezdi az adatvisszaállítást. :wink:

kedd jan. 29, 2008 9:47
Moderátor

Hozzászólás 
xerox írta:
...
RAW a fájlrendszer NTSC-ből.Ezt tanúlságként írtam csak le !
...

Gondolom itt NTFS-t akartál írni :)
NTSC az az amcsiban a TV szabvány ha jól tudom :)

hétf. jan. 28, 2008 23:22
ezüst tag

Hozzászólás 
stell és Target T!

A gépemben 2 vinyó van ! Egy 250 GB-s Seagate barracuda ( 30-220-as partícióbanban tökéletesen működik csendes gyors nem melegszik szóval hibátlan) amin az op (30) rendszer van és egy 160 GB-s Maxtor (20-140 na ez hangos és kenyeret lehet rajta sütni úgy melegszik) ami mobil rack-ben van.Eredetileg a 160-as volt csak, azzal vettem a gépet.Azért lett "kirakva" a Maxtor mert előtte is csinált ilyet mint említettem.Az első alkalommal töredezettség mentesítés, másodszor pedíg kötet hibakeresés közben-miatt lett RAW a fájlrendszer NTFS-ből.Ezt tanúlságként írtam csak le !

Szerencsére lassan végzek az adatok kiírásával, szóval úgy nézem megúsztam!!!

1000 köszönet mind kettőtöknek !!!

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára xerox kedd jan. 29, 2008 14:31-kor.

hétf. jan. 28, 2008 20:41
a fórum lelke

Hozzászólás 
Idézet:
Hülye kérdés, de hoztál már létre életedben partíció

Igen valamikorr a multt szazadban a win 95-98 az FDISK progivall. :lol:

Idézet:
hogy ha törölsz, majd létrehozol egy partíciót, akkor annak honnan lesz fájlrendszere

http://support.microsoft.com/kb/300415/hu

:roll:

hétf. jan. 28, 2008 20:25
a fórum lelke

Hozzászólás 
Hurrá, valahogy jó lett. :D
Akkor végül egyszerűen, vagy nem is olyan egyszerűen, de egy chkdsk jellegű dolog oldotta meg.

:shock: stell, még van hajam, de lehet hogy má' nem sokáig. :lol: Hülye kérdés, de hoztál már létre életedben partíciót. :wink:
Mer' ha igen, áruld már el begyöpösödött és földhözragadt agyamnak, hogy ha törölsz, majd létrehozol egy partíciót, akkor annak honnan lesz fájlrendszere, és hogyan fogod látni rajta a Lullaby fájlt, akár volt gyorsformázva NTFS-re partíciótörlés előtt, akár nem. :gigalol:
Ha meg konzolparancsokkal mégis varázsolsz rá NTFS fájlrendszert, akkor a GetDataBack, meg hasonlóak, meg a Kürt Zrt.-t kivéve, hogyan látod azt a korábbi Lullaby fájlt.
De lehet, hogy tényleg nagy varázsló vagy. :wink:

hétf. jan. 28, 2008 19:35
a fórum lelke

Hozzászólás 
Na akkor rendben van xerox cimbi mert a TARGE T-cimbivel mar majdnem hajba kaptunk. :wink: De neked meg evell nincsen rendben,neked megkell a registerben csinalni egy kiss javittast.Tehatt a te geped -vagy az alaplap -BIOS -nemtamogatja a nagy lemezekett,csak 137GB-ig.Addig nincsen baj meg nincsen tobb addat a lemezen mint az emlitett 13GB.Akorr jonnek a bajok mikorr marr tobb addat vann,es a windows csinal hasonlo balhett a lemezell.Ezertt csinald meg eztett.:
48-bitové logikus cimmzestt (Logical Block Addressing - LBA)
Eztett ted a registerbe:
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\a­tapi\Parameters]
"EnableBigLba"=dword:00000001

Aztan restart es utanna add a parancssorba >chkdsk/r/f enter es restartt es hagyod hogy menjen a kontrolla.
UDV

hétf. jan. 28, 2008 18:55
ezüst tag

Hozzászólás 
Úraim siker ! :D

Le töltöttem a Target T mester által ajánlott progit ami az elözőekhez hasonlóan hibát írt ki már leértekor.Mondom akkor meg próbálom stell cimbi által ajánlott módszert. Be raktam a lemezt ami a kód be írása után hibaüzit írt ki. Próba 2x /újra indításokkal persze/ ,semmi változás.Az újabb restart -kor szektor ellenőrzést csinált a gép és a 17,19-es / ÁRVA /FÁJL REKORDSZEGMENS -OLVASHATATLAN. Ezek meg keresésekor ki is akadt /2x restart/. A 3. restart után kiírta ezt a két hibát, majd ez után restart magától és láss csodát látja a meghajtót !!!!! Bele hallgattam-néztem és eddíg jó !!!!!

Ez úton is köszönöm mindenkinek aki segített!!!!

hétf. jan. 28, 2008 18:29
a fórum lelke

Hozzászólás 
Béke van. :shock: :D

hétf. jan. 28, 2008 16:33
a fórum lelke

Hozzászólás 
Idézet:
Ez nem először fordul elő sajnos . Az NTFS formátum át változott RAW-ra

Tehat a 140gigas NTFS-system particioja att valtozott RAW-ra.
Az adatok Hully_Gully_Lullaby.wav vagy mp3 fájlj ott vannak csak a windows mivel hogy nincsen NTFS-system NEMLATJA.

Idézet:
1:Lemenni a konzolara
2:baedni a parancsot ..Diskpart-ez megmutatja a letezo meg nemletezo particiokatt.
3:ramenni aD:\particiora=RAW-de en nemvagyok Sibilla hatt nemlatom mijen>C>D>E>F a kurzorall>benyomnia ..D..=delette.
4:Benyomni a C...=Create es kesz.

ES KESZ ez parancs viszaadja a NTFS-system Fajl a lemeznek.Restart windowsba es mostmar a windows latja Hully_Gully_Lullaby.wav vagy mp3 fájlj is.

hétf. jan. 28, 2008 16:17
a fórum lelke

Hozzászólás 
stell írta:

Kép Kép Mi van kész??? Kép
Lesz egy régi-új partíció, és?? Mi van kész?
Hogyan máshogy fér xerox a partícióján a Hully_Gully_Lullaby.wav vagy mp3 fájljához?
Hogyan, ha nem GetDataBackkel? Tökéletesen ugyanúgy, mint particionálgatás előtt. Akkor minek?
Ez sokadik ismétlés volt a részemről, újabbat nemigen tudok hozzátenni.
Ha te is csak saját magad ismételgeted, de nem gondolkodsz el, mit írtam, és nem válaszolod meg feltett kérdéseim, csak írod, hogy format, meg diskpart, akkor kész. Kész, minden, csak nem a fájl. :P

Egyet még tudok. Én kérek elnézést. :wink:

hétf. jan. 28, 2008 14:39
a fórum lelke

Hozzászólás 
Marr enis belebutulltam :lol:
Tehatt megprobalom leirni hogy mitt kellet volna a xerox cimbinek csinalni.
1:Lemenni a konzolara
2:baedni a parancsot ..Diskpart-ez megmutatja a letezo meg nemletezo particiokatt.
3:ramenni aD:\particiora=RAW-de en nemvagyok Sibilla hatt nemlatom mijen>C>D>E>F a kurzorall>benyomnia ..D..=delette.

Ha a masik particio csak unknown betu nelkull lenne akorr ugyanugy>Diskpart...c..ad neki betutt>mostann adna a formatt........Igy gondoltamm,de mondom ez igy nehezz.

Ha visza nezell akorr en irtam a xerox gyereknek hogy csak neze meg hogy mi van ott ha akarja es ,es varjon rad ha akkarr.
Idézet:
tt nem torolsz semmitt,legalab nezd meg hogy mitt irr ki a konzolan.Ha lemegy a konzolara ugy ahogy leirtam es beadod a parancsot.DISKPART<Akorr kiirja mijen particio van>ha akarod csinalod

http://www.webtree.ca/windowsxp/repair_xp.htm

hétf. jan. 28, 2008 14:16
a fórum lelke

Hozzászólás 
stell írta:
En nemtudom Hogy miertt vagy ojan bena ma.Vagy direct nem akarodd ertenni.Itt nincsen semmi korekcio.
En sehova se irtam hogy a jo Particiott formazuk:

Kód:
stell írta:
1:Betenni az xp-telepito lemezt a meghajtoba-restart-kivalasztod R-REPAIR-vagy =J-javitas
2:Bejon a konzola-kerheti a jelszot beadod.

1:Parancsor beirni..FORMAT C: /Q /FS:NTFS -ha a C:-n-van a particio,TERMESZETESEN HA MAS BETU VAN AKORR MASATT ADOLL
2:Aztan parancssorba beirod...DISKPART..benyomod a ..C.

:shock: Háááát stell barátom, ha ma van olyan, aki valamit szántszándékkal nem akar megérteni, az kettőnk közül te vagy. :P :lol:
Bocs, de fogjuk jóindulattal a nyelvi problémák rovására. :wink:
Ez itt elég erőteljesen format C:-nek tűnik fentebb, ahogy idézgeted. A C: az meg többnyire a rendszerpartíció, tehát csak óvatosan arról a konzolról. :wink:
Másrészt ebből szó szerint nem derül ki, mi és miért lenne az egyéb partíció betűjel, meg hogy az most a jó vagy a hibás, vagy melyik.
De fogjuk rá, hogy a rosszra gondoltál. Én biztos felületes vagyok, de xerox mire gondolhatott?

Idézet:
Persze hogy megkell formatozni is.

KépKépKép Azt reméltem, ezen már túljutottunk.
Olvasd már el még egyszer, vagy üsse kavics, legyen kettő, hogy mit és miért írtam, hogy nem kell, sőt felesleges a formázás, még ha gyors is.
Helyette, ahogy mondom, átírsz a lemezen 2 bájtot direktben, oszt annyi. Jó esetben visszakaptad a partíciót.
A formázás meg ezen nem segít. Mert így legjobb esetben is csak ugyanúgy tudja csak GetDataBackkel leszedni az adatokat egy másik partícióra.
De a formázás meg a partíció létrehozás dolgába szerintem már magad is belekeveredtél, de erre lentebb térek ki.

Idézet:
Az originall xp-telepito lemez pontosan ojan geometria meg nagysagott tesz visza ami voltt.
TEhatt pldaul az abran a RAW-particio a D:|
Tehatt ramenyunk a D:\re a kurzorall es beadjuk a parancsot:
FORMAT D: /Q /FS:NTFS
Utanna lehett igy is Diskpart ...c..es kesz.

Ha magadat visszaolvasod, először nem helyette volt a DISKPART, hanem a FORMAT után.
Most meg azt mondod, vagy megint azt mondod, utána lehet így is.
Hogy is vagy nem is, vagy helyette vagy utána, már a jóisten se igazodik ki rajta, xerox-ot külön nem irigylem :wink:.
Csak azt áruld el már kedves stell cimbi, hogyha teszem azt megformázod azt amit, utána diskpart c, akkor hogy a jóistenbe fog partíciót létrehozni, amikor fullig particionálva van az egész vinyó? :shock: :roll: :lol:
Azt hogy törölni kell partíciót, majd újra létrehozni, csak később vetetted fel. De akkor meg mi a jó égnek kellett formázni? :gigalol:
Azért, hogy laza mozdulattal ezután ne RAW-ként, hanem NTFS-ként töröljük. :roll: !-D :gigalol:

A kérdés nem az volt, hogy semmilyen programot nem használva, kizárólag a konzolról hogyan lehet megjavítani egy partíciót.
A kérdés az volt, hogy hogyan jut xerox az adataihoz. Szerinted???! Hogyan, a konzolparancsaiddal? Sehogy :!:
A GetDataBack tudtommal nem konzolparancs. :P
A Paragon programért pedig ez esetben fizetni nem kell, retail verzió. Ez legyen a cég baja.
Amúgy olyan dolgokra is jó, amit se konzolparanccsal, se semmilyen Microsoft programmal nem tudsz megcsinálni.
Pl. a dinamikus lemezek adatvesztés nélküli visszakonvertálására hagyományos lemezzé. 8)
Az MS szerint ez nem lehetséges. Náluk. :P :lol:

hétf. jan. 28, 2008 13:56
a fórum lelke

Hozzászólás 
stell írta:
Idézet:
OK. Mostmár nem bántjuk Wink, vagy ahogy nbela is írta fentebb, közben korrigáltál. Ez a korrekció elkerülte a figyelmemet.
Tehát nem bántjuk, és nincs format sem. Se itt, se másutt. Wink Laughing

En nemtudom Hogy miertt vagy ojan bena ma.Vagy direct nem akarodd ertenni.Itt nincsen semmi korekcio.

[code]stell írta:
1:Betenni az xp-telepito lemezt a meghajtoba-restart-kivalasztod R-REPAIR-vagy =J-javitas

1:Parancsor beirni..FORMAT C: /Q /FS:NTFS -ha a C:-n-van a particio,TERMESZETESEN HA MAS BETU VAN AKORR MASATT ADOLL

[quote]ITT EGY KICSITT KORIGALOM,lementem a konzolara es

kvalasztotam a D:\particiott,beadtam a diskpart parancsott>eltavolitotam a D:\ particiot ...D>>vell>utanna raktam ujatt a ..C..vell-Nincsen semmi problemm.De ha visza megy a parancssorba meglehett formazni iss.
Az originall xp-telepito lemez pontosan ojan geometria meg nagysagott tesz visza ami voltt.

Utanna lehett igy is Diskpart ...c..es kesz.

MOST MAR KUTYA LEGYEK HA ERTETTEK BELOLE VALLAMITT>OFF-TOPIC

hétf. jan. 28, 2008 13:53
a fórum lelke

Hozzászólás 
Tehatt en nemlatom mivan a xerox cimbinek ha lemegy a konzolara.Ha mutasa hogy a pld:D:\unknoww vagy RAW-akorr FORMATT;
Es lehett Diskpart...c..is mind a ketto jo.Scak azertt irom a tobbi lehetosegett ,hogy lassad a konzolan mindent meglehett javittani. :twisted: :roll: :wink: :lol: :o

hétf. jan. 28, 2008 13:07
a fórum lelke

Hozzászólás 
Idézet:
How To Format using the Recovery Console (click for info on How To Access The Recovery Console)

format drive : /Q /FS:file-system

Use the above command (where /Q performs a quick format of the drive, drive is the drive letter of the partition to format /FS:file-system specifies the type of file system to use [FAT, FAT32, or NTFS]) to format the specified drive to the specified file system. For example the following quick formats C partition as NTFS
FORMAT C: /Q /FS:NTFS
the following will do a full format of C as FAT32
FORMAT C: /FS:FAT32
*** Note: If a file system is not specified, then the existing file system format is retained.

Type EXIT to quit the Recovery Console and restart your Computer

Idézet:
How to Repair the Boot Sector:
If XP won't start it may be due to a damaged boot sector or a missing or corrupt ntldr or ntdetect.com files.

To replace damaged ntldr and ntdetect.com you can copy fresh files from the XP CD using the COPY command. Boot with the XP CD and enter the Recovery Console (as above). At the Command Prompt type the following (where "X" is your CD-Rom drive letter) allowing the files to overwrite the old files
COPY X:\i386\NTLDR C:
COPY X:\i386\NTDETECT.COM C:

To repair a damaged Boot Sector at the command prompt type FIXBOOT and press Enter. Then answer "Y"

hétf. jan. 28, 2008 12:44
a fórum lelke

Hozzászólás 
Idézet:
OK. Mostmár nem bántjuk Wink, vagy ahogy nbela is írta fentebb, közben korrigáltál. Ez a korrekció elkerülte a figyelmemet.
Tehát nem bántjuk, és nincs format sem. Se itt, se másutt. Wink Laughing

Kód:
stell írta:

[quote]

Utanna lehett igy is Diskpart  ...c..es kesz.

[/quote]

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára stell hétf. jan. 28, 2008 12:46-kor.

hétf. jan. 28, 2008 12:34
a fórum lelke

Hozzászólás 
Meg tudom erősíteni (jártam így): ha az újra particonálás pontosan ugyanakkora méretekkel történik, minden ott marad. Csak tátotam a szám. Megadtam egy picivel többet, úgy már jó lett.

hétf. jan. 28, 2008 11:56
a fórum lelke

Hozzászólás 
stell írta:
En ugy nezm amitt a xerox cimbiirtt hogy a 20 Gigas -on van a rendszerr ez jo ezttett nembabraljuk.

OK. Mostmár nem bántjuk :wink:, vagy ahogy nbela is írta fentebb, közben korrigáltál. Ez a korrekció elkerülte a figyelmemet.
Tehát nem bántjuk, és nincs format sem. Se itt, se másutt. :wink: :lol:

Idézet:
De a 140-gigason att van irva az NTFS-system particio RAW-ra tehatt semmire.

Így jelenlegi állapotában valóban nem jó semmire. Ezért mondtam, hogy disk editorral írjuk vissza NTFS-re, oszt jó lesz. 8) Vagy nem, de egy próbát megér.

Idézet:
Tehatt lemegy a konzolara es beirod a parancssorba DISKPART a parancs kiirja hogy menyi particio van.
Ez estben kiirja:
1:Partition win xp NTFS -20.......mb
2:Partition RAW unknown 140.....mb
Mostan eztett nemtudja olvasni az xp mertt mertt nem NTFS-erre ramegy a kurzorlal es attcsinalod NTFS-re D=delete particion-C=Create particion.

Restart es a rendszer mostan marr latni gfogja a 140-gigas particiott.

Igen, törlöd, majd létrehozod ugyanazt a partíciót. A partíciót már látni fogja, de az adatokat nem :!:
Az adatok persze változatlanul ott vannak a merevlemez szektoraiban, de csak garantáltan a GetDataBack az ami ebben az esetben visszahozhatja.
Ami ugyanúgy visszahozza enélkül a partíció törlés, majd újra létrehozás játék nélkül is. xerox szerint látja a GetDataBack.
Akkor meg minek partíciózgatni :?: :roll: Nehogy még elcsússzon valahogy akár egy szektort vagy fél cilindert is.

Az én javaslatom szerint meg optimális esetben visszaírja NTFS-re a 07-tel a partíció típusát, és minden adat látható lesz.
Vagy nem, de akkor még mindig ugyanúgy ott a GetDataBack, vagy előtte az említett TestDisk, Hiren vagy Ultimate boot CD.

Én eddig is értettem, mit akarsz, a formázásos kitérőt eltekintve. :wink:
Mostmár talán te is, hogy én mit és miért. :D

hétf. jan. 28, 2008 11:02
gyémánt tag

Hozzászólás 
stell írta:
Tehatt lemegy a konzolara es beirod a parancssorba DISKPART a parancs kiirja hogy menyi particio van.
Tehát akkor mégsem a Format parancscsal esünk neki...

hétf. jan. 28, 2008 10:39
a fórum lelke

Hozzászólás 
Valahogy nemertjuk egymastt. :shock:
Idézet:
Segítséget kérek!
Van egy Maxtor vinyóm ami ketté van partíciónálva /20-140/ és persze a nagyobbik partíció adta be a kulcsot

Ez egy egy merev lemez ammi szetvan osztva:

En ugy nezm amitt a xerox cimbiirtt hogy a 20 Gigas -on van a rendszerr ez jo ezttett nembabraljuk.De a 140-gigason att van irva az NTFS-system particio RAW-ra tehatt semmire.
Ez estben kiirja:
1:Partition win xp NTFS -20.......mb
2:Partition RAW unknown 140.....mb
Mostan eztett nemtudja olvasni az xp mertt mertt nem NTFS-erre ramegy a kurzorlal es attcsinalod NTFS-re D=delete particion-C=Create particion.

Restart es a rendszer mostan marr latni gfogja a 140-gigas particiott.

Idézet:
How Partition using the Recovery Console: (click for info on How To Access The Recovery Console)
At the command prompt type DISKPART and press Enter.

Kép

Idézet:
An interface is displayed which you can move through with the Arrow Keys. Press "C" to create a partition in unused space. Pressing "D" will delete the highlighted partition.

Kép
Idézet:
How To Exit the Recovery Console:
You can not use Ctrl+Alt+Del to quit the Recovery Console. Instead type "EXIT" at the command prompt and Windows will be started

hétf. jan. 28, 2008 8:51
a fórum lelke

Hozzászólás 
A partíció létrehozása akkor lehetséges, ha van hozzá particionálatlan hely.
Ebből a szempontból közömbös vagy felesleges, hogy egy másik partíciót gyorsformázzunk. A sérült partíciót meg formázni sem tudjuk.
A lényeg pont az lenne, hogy tökéletesen pontosan ugyanazzal a geometriával, ugyanazon a helyen létrehozzunk egy ugyanolyan partíciót.
Ez vagy sikerül, vagy nem, de az adatok ugyan a felületen vannak, csak így nem nyertünk semmit. Legfeljebb a GetDataBack hozza vissza, mint ahogyan már most is. :wink: 8)
Legalább is úgy gondolom, stell ezt akarta volna.

Amit ajánlottam, az meg megpróbálja egyszerűen helyreállítani a meglévő geometriákkal az nTFS partíciót.
Vagy jó lesz, vagy nem, de egy próbát megér.
A partíció recovery programok valószínűleg hasonlóan.

hétf. jan. 28, 2008 8:45
gyémánt tag

Hozzászólás 
TargeT írta:
Ha gyorsformázod a C: partíciót, akkor xerox alól kihúzod azt, magát az op. rendszert
Igen, kicsit pongylán fogalmazott, de utólag javította magát:
Idézet:
Ez Nbelukam nem format C:
Leforditva Format C:=ha a C:\van a particio megserulve
Szerencsésebb lett volna, ha Format D:-vel magyarázza a javítást. Mondjuk azt sem értem, hogy Format D: ntfs gyorsformázás után a DISKPART parancs visszahozza a törölt "D" particiót? Mindegy, én maradok a Hiren's boot cédénél.

hétf. jan. 28, 2008 8:36
a fórum lelke

Hozzászólás 
stell barátom, te tényleg Nagy Varázsló vagy :!:
De nem más esetekre kellene megoldás, hanem ami van.
Ha gyorsformázod a C: partíciót, akkor xerox alól kihúzod azt, magát az op. rendszert, amivel egyáltalán hozzápiszkálhat a sérült D: partíciójához. :roll: :gigalol:
(Nem biztos, hogy 5-6 másik XP-je van telepítve valahol. :wink:)
Utána meg majd tanácsot kérhet tőled, hogyan szerezze vissza elveszett XP-jét a C: partícióján adatvisszanyerésileg, hozzápiszkálás nélkül. :P :lol:

Na most a partíció törlés és újra létrehozás amúgy, más esetekben, meg ha van erre "feláldozható" más partíció, nem rossz, hozhat helyre geometriákat a partíciós táblában. Vagy az említett fixmbr és utána a fixboot parancs.
De itt nem ez van. Nem arról van szó, hogy a vinyót kell visszaszerezni, hanem az adatokat.
Azt meg ne mond nekem, hogy ehhez a legjobb út a rendszerpartíció gyorsformázása :!: :wink:

Ezen kívül vannak partíció recovery programok.
talán a TestDisk amiről hallottam ilyesmit. Én nem használtam még.
A Hiren és az Ultimate boot CD-n is rajta van.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára TargeT hétf. jan. 28, 2008 8:37-kor.

hétf. jan. 28, 2008 8:24
a fórum lelke

Hozzászólás 
Idézet:
nem is volt sérült Razz, majd partíciót hozol létre..

Epen errol van szo neked nem voltt serultt,de ha ijen van pld.mint xerox cimboranak akorr egy ketore oda tesz uj NTFS-system particiott es nemkell mindenfelle draga programokk.De csinalja a xerox cimbi ahogy gondolja.Az is igen jo amitt irsz, :wink:

hétf. jan. 28, 2008 7:58
a fórum lelke

Hozzászólás 
Ha már a nempiszkálás esete forog fenn adatvisszanyerésileg azzal, hogy gyorsformázod NTFS-re a C: vinyót, ami egyébként nem is volt sérült :P, majd partíciót hozol létre... :nemar:
Akkor inkább ajánlom mégis újra ugyanazt, másképp. :wink:

Letöltöd. :arrow: Paragon Partition Manager 9.0 Prof

Telepíted működő XP-re és elindítod. Gondolom a C: partíciódon az van. :)

Kép

A rossz partíción jobb klikk az egérrel, és kiválasztod a Change Partition ID... menüpontotot.

Kép

A RAW partíciódon nyilván nem ez az NTFS 07 lesz, de átállítod arra.

Kép

Ha jó lesz, oké, és örülhetünk. Kép
Ha nem, akkor még mindig sok hasznosságot el lehet követni ezzel a programmal. :wink: 8)

hétf. jan. 28, 2008 5:24
a fórum lelke

Hozzászólás 
A te problemod az hogy megkell majd aztan a registerben javitani a nagy lemez tamogatasatt.

TARGE T-cimbi ez nempiszkalas ez direct erre van,majd probald ki egy gepen es meglatod hogy mijen egyszeru dolog. :wink:
Es majd mastt fogoll mondanni.

vas. jan. 27, 2008 18:18
a fórum lelke

Hozzászólás 
stell írta:

1:Parancsor beirni..FORMAT C: /Q /FS:NTFS -ha a C:-n-van a particio,termeszetesen ha mas betu van akorr masat adol.

:shock: KépVazze, stell, minden tiszteletem, de másodszor játszod már el ezt a formázást és felesleges további disk matatást adatvisszaállítás helyett.
Nem kell azt így piszkálni, mikor látta is az adatokat a GetDataBack. Azzal vissza lehet hozni, talán még a formázásod után is :P, csak azzal elég macerás. :wink:
Sérült a partíció illetve a partíciós tábla, ezért írja RAW-nak, de valószínűleg elég az a 07 visszaírás, hogy megint NTFS legyen.
Abban igazad volt, hogy nem árt a fixmbr, mert valószínűleg sérülhetett az MBR is. Így nem árt. 8) Csak ezután nincs az az XP, ami az ezt követő fixboot parancs nélkül elindul. :lol:

@xerox
:hm: Lehet, hogy valami .dll-t vagy hasonlót hiányol még a letöltött Ptedit32. Mintha rebesgettek volna ilyesmit.
Ezt XP alól indíthatod, de van DOS verziója is.
:hm: vagy még az van, hogy ezek a Partition Magic cuccok háklisak a jó partíciós táblára, és mindenféle hibaüzikat, meg javítási szándékot akarnak, ha geometriai hiba van a partíciós táblában.

vas. jan. 27, 2008 18:13
a fórum lelke

Hozzászólás 
Itt nem torolsz semmitt,legalab nezd meg hogy mitt irr ki a konzolan.Ha lemegy a konzolara ugy ahogy leirtam es beadod a parancsot.DISKPART<Akorr kiirja mijen particio van>ha akarod csinalod ha nem akor CTRL+ALT+DEL es restart.De Enszerintem ott lesz ijen:
NTFS=particion
UNKNOWN partitition
Nezd meg hogy mivan ott.
Ha nem akorr vard meg TARGE T cimbitt es o valami progitt ajanl. :wink:

vas. jan. 27, 2008 18:01
ezüst tag

Hozzászólás 
stell !
Nem szerettem volna törölni a partíciót mert van rajta egy csomó adat amit még nem írtam ki , de legalább a progival ki tudtam listázni , hogy miket kell be szereznem esetleg újra ! Arról a 100 giga zenéről nem is beszélek ami rajta van de azok ki vannak mind írva. Ez a RAW-os dolog csak is ezzel az egy partícióval fordult elő eddig /Maxtor/.

Mindenkinek köszönöm a segítséget !!!!

vas. jan. 27, 2008 17:36
a fórum lelke

Hozzászólás 
Ez Nbelukam nem format C:
Nezd meg a parancsot-ez csak particio format,ez klasikus fojamat mikor a particio megvan serulve:
Tehatt:
Idézet:
FORMAT C: /Q /FS:NTFS

Leforditva Format C:=ha a C:\van a particio megserulve-Ha az F:\akorr FORMAT F:/Q/FS:NTFS
Q/FS:NTFS=File System:ntfs

De ugyis maskep lesz ertt ha eszebe jutt akorr beadja eloszor a Diskpart=parancsot ez megmutatja az NTFS:system particiott-ami jo- es megmutatja az masikatt is az ugynevezett RAW-itt kb oda lesz irva Unknown-particion-mostan erre ramegy es benyomja a -C-bilentyutt es igy meglesz a masik particio is-mondjuk az F:.mostan beadja a parancssorba:FORMAT F: /Q /FS:NTFS es megint beadja a parancssorba -diskpart...nyomni a ..C..es kesz.

:wink:

vas. jan. 27, 2008 16:56
gyémánt tag

Hozzászólás 
stell írta:
Parancsor beirni..FORMAT C:
Hu! :o Minden tiszteletem, de én ezt nem tenném :oops:
De nagyon kíváncsian várom az eredményt :?

vas. jan. 27, 2008 16:40
a fórum lelke

Hozzászólás 
En szerintem az nemis fog menni mertt a RAW-az semmi,vagyis a windows amitt nemismer kiirja RAW-...Ugy hogy ott nincsen semijen particio.
Csinald meg igy ha nemjon jobb otlett.

1:Parancsor beirni..FORMAT C: /Q /FS:NTFS -ha a C:-n-van a particio,termeszetesen ha mas betu van akorr masat adol.

3:CTRL+ALT+DEL-restart-es otvannak az uj particiok-es megy az xp-win UDV.

vas. jan. 27, 2008 16:06
ezüst tag

Hozzászólás 
Nem sikerül használni a progit! Letöltöttem a link-ből is máshonnan is és ezt írja ha telepíteni akarom : HIBA ! Error #5 Starting the Powerquest engine! Gondoltam Hibás lett a letöltés , de akár hányszor szedtem le mindig ezt írja !

vas. jan. 27, 2008 15:46
ezüst tag

Hozzászólás 
Köszönöm szépen Target T és stell!
Próbálkozok! Engem nagyon a RAW formátum kavart meg.Mert az "okés", hogy eltünik de az , hogy átformatálja magát RAW-ra és mind 2x erre a formátumra ez már magas!
Még 1x köszi és próbálom.

vas. jan. 27, 2008 12:44
a fórum lelke

Hozzászólás 
:shock: A szabványos MBR mitől hozna helyre egy elcseszett partíciót?? :roll:
Ártani nem árt, legfeljebb a fixmbr után fixboot is kell az XP bootolásához. :wink:

vas. jan. 27, 2008 12:32
a fórum lelke

Hozzászólás 
Ha nemsegitt a TARGE T-cimbi tanacsa,eridj a MS-konzolara es add be a parancssorba FIXMBR.

vas. jan. 27, 2008 12:26
a fórum lelke

Hozzászólás 
http://forum.terminal.hu/viewtopic.php?p=712459#712459
http://forum.terminal.hu/viewtopic.php?p=762503#762503
:arrow: Ptedit32

Megkeresed a partíciót, beleklikkelsz a Type értékéhez.

Kép

Utána a Set Type gombbal feldob egy választó ablakot is. Így listából is tudsz választani.

Kép

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára TargeT vas. jan. 27, 2008 12:27-kor.

vas. jan. 27, 2008 12:08
ezüst tag

Hozzászólás 
Üdv!
A GETDATABACK frankón meg is találta az egészet de ha vissza állítani vagy másolni akarom azt írja : csak a licenszes verzióval lehet azt a feladatot meg csinálni.
Target T! hogyan kell az NTFS 07 hexa-t szerkesztéssel átírni? le írnád mert nem vagyok guru sajnos!
Köszönöm előre is !!!

vas. jan. 27, 2008 11:07
a fórum lelke

Hozzászólás 
xerox írta:
Át olvastam az első 4-5 oldalt de nem találtam semmit se addig.

Ha továbbra sem találtál semmit, akkor mielőtt a "szokásos" GetDataBacket kezdi valaki ajánlani, egy partíciókezelővel (Acronis Disk Director Suite, Paragon vagy a Partition Magic féle Ptedit32) nézzed meg a partíciódat és indíts szerkesztést és írd vissza a típusát az NTFS 07 hexa értékére. Oszt annyi. 8)
Mielőtt bármit csinálnál és esetleg jobban elbarmolódna. :wink:
De van valami automatikusabb célprogram is a törölt vagy sérült partíció visszaállítására.

vas. jan. 27, 2008 8:33
gyémánt tag

Hozzászólás 
Egy picit olvass vissza :!:

vas. jan. 27, 2008 0:44
ezüst tag

Hozzászólás 
Üdv Úrak!
Segítséget kérek!
Van egy Maxtor vinyóm ami ketté van partíciónálva /20-140/ és persze a nagyobbik partíció adta be a kulcsot.Nem lehet sem a saját gépben ( azt írja nincs meg formázva ,megformázza?) és a totalcommander-el sem (azt írja nincs ilyen meghajtó) meg nyitni de mind kettőben látszik a partíció. Ez nem először fordul elő sajnos . Az NTFS formátum át változott RAW-ra(????) és azt mutatja , hogy a meghajtó üres de csak nem törlődött magától 140 giga????!!!!!! Töredezettség mentesítést nem sűrűn csináltam manapság de anno az előző eset előtt rendszeresen el végeztem ezt a folyamatot.A rendszert vissza állítottam 2 nappal de nem változott semmi se.A segítséget előre is köszönöm !!!!

Át olvastam az első 4-5 oldalt de nem találtam semmit se addig.Potyo ez gyors volt!!! :D

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára xerox vas. jan. 27, 2008 0:47-kor.

vas. jan. 27, 2008 0:42
ezüst tag

Hozzászólás Re
Udv: Ez a legolcsóbb Raptor, sztem nem éri meg a 30k-t.
Western Digital WD Raptor (WD360GD) 27.570 Ft 36,7 GB , 10.000 rpm
http://www.depo.hu/western_digital/wd_raptor_wd360gd

Lossfer: hat egen azota en is rajottem, hogy annak az araert ket winyot wehetnek :D . Ha minden jol jon ki es olcsobban tudom megvenni a procit, akkor lehet, hogy ne 1 hane 2db Wd-it weszek es a haverrel beprobaljuk a Raidet akkor majd referalok. Csako

csüt. jan. 24, 2008 20:18
a fórum lelke

Hozzászólás 
Ugy ahogy a LaciL-cimbi irja:
Idézet:
EasyRecovery

File Recovery

GetData Back

O&O-UnErase

OnTrack Easy Recover

PowerQuest-LostAndFound

Recovery

Restoration

R-Studio - A Legjobb
RunTime Software

Stellar Phoenix FAT+NTFS

Tiramisu

Undelete

csüt. jan. 24, 2008 17:12
a fórum lelke

Hozzászólás 
bpp79 írta:
hello! kellene 1 kis segítség! formatáltunk 1 gépet és az én külsős vinyóm be volt kötve és particionáltunk szerintem az enyém is közte volt.
mint meghajtó felismeri, de nem lát rajta semmit. Azt írja hogy formázzam. a számítógép kezelés is látja csak fájlrendszert nem lát. ami rajta voltak adatokat szeretném visszahozni ha lehetséges. ha tudna valaki valamit segíteni jó lenne. köszi

GetDataBack. Addig semmit se csinálj vele, nehogy valami írjon rá. De kell valami másik legalább ugyanakkora hely, és sok türelem.

csüt. jan. 24, 2008 16:24
vas-tag

Hozzászólás 
hello! kellene 1 kis segítség! formatáltunk 1 gépet és az én külsős vinyóm be volt kötve és particionáltunk szerintem az enyém is közte volt.
mint meghajtó felismeri, de nem lát rajta semmit. Azt írja hogy formázzam. a számítógép kezelés is látja csak fájlrendszert nem lát. ami rajta voltak adatokat szeretném visszahozni ha lehetséges. ha tudna valaki valamit segíteni jó lenne. köszi

csüt. jan. 24, 2008 13:45
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 1972 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 40  Következő