Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: szer. jan. 01, 2025 8:34

Hozzászólás a témához  [ 17 hozzászólás ] 
XP és az egér 
Szerző Üzenet
vas-tag

Hozzászólás 
Mint a téma indítójának pontosítanom kell az adatokat. Az egér ugrálása már az XP telepítése után is megvolt, csak a bootolás tartott rövidebb ideig, és ekkor kevésbé volt feltűnő az ugrálás, mivel nem tartott sokáig. Ezt az információt is meg kellett volna adnom az elején.

szomb. márc. 27, 2004 15:50
Profil Privát üzenet küldése
platina tag

Hozzászólás 
Hát,sztem egy sürgős XP újratelepítés kellene és megoldódna a probléma.

dvictor

szomb. márc. 27, 2004 1:10
Profil Privát üzenet küldése Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
Érdekes ez a "szaggatottan mozgó egér" probléma, mert egy 1700Mhz-es Celeronnal ilyen már nem történhetne meg még 128MB-al XP alatt sem, feltéve ha az egérdriver föl van telepítve. Utoljára P2-es gépnél láttam ilyent, ahol sem az alaplapi driver, se az egérdriver nem volt föltelepítve, csak minden úgy volt, ahogy a Windows felismerte. (Az pedig...)

Van nálam egyébként ilyen proci, bele is raktam egy gépbe, de nem sikerült megakasztanom az egérkurzor folyamatos mozgását, pedig próbáltam úgy leterhelni a gépet, ahogy csak lehetett. (Egérdrivertől függene? Esetleg az alaplapi chipsettől? Vagy az alaplapi chipset driverétől? Ill. annak hiányától?)

pén. márc. 26, 2004 22:30
ezüst tag

Hozzászólás 
eddyjackal: vágom, mit mondasz, és van is benne valami, de: ha tele van progikkal winfos, és háttérben sok-sok alkalmazás futkos, akkor lehet, hogy az okozza a lassúságot. Egyébként én nagyon nagyot csalódtam az 1700-as cerkában...

pén. márc. 26, 2004 9:38
ezüst tag

Hozzászólás 
"Hali
eddyjackal: ezt te sem mondtad komolyan... szervizben/boltban dolgozok, és rengeteg olyan géppel találkoztam, amire sokkal nagyobb oprendszert raktak föl, mint amit emlbírna szegény vas. Ezeknél a gépeknél igenis előfordul, hogy ugrál az egér, ha csinálsz valamit. Nagy kínlódás..."

Ha egy 233-as P1-esre nyomtad volna fel az XP-t azt mondanám,hogy kicsi a vas,de egy 1,7-es cerkánál már tökéletesen kellene neki futnia.
Nem egy oprendszert telepítettem már és nem is ma kezdtem el pc-kkel foglalkozni.Tény,hogy kevés a 128Mb,de nem hinném,hogy ezért ugrál az egered...Anno mikor kijött az XP nekem csak egy 1G-s P3-masom volt 128 sd-vel és tökéletesen futott rajta.Unokatesóméknál hasonló configos gépre kb másfél éve raktam fel az XP-t és azóta is tökéletesen megy, sőtt
nem rég egy 366-os Cerkára(128sd) rakattak velem XP-t és csodák-csodája még működött is.Nem mondom,hogy nem volt lassú,de az egér nem ugrált, nem szaggatott, sőtt a startmenü sem.

pén. márc. 26, 2004 9:04
Profil Privát üzenet küldése ICQ YIM
ezüst tag

Hozzászólás 
Hali
eddyjackal: ezt te sem mondtad komolyan... szervizben/boltban dolgozok, és rengeteg olyan géppel találkoztam, amire sokkal nagyobb oprendszert raktak föl, mint amit emlbírna szegény vas. Ezeknél a gépeknél igenis előfordul, hogy ugrál az egér, ha csinálsz valamit. Nagy kínlódás...

pén. márc. 26, 2004 8:08

Hozzászólás Re: XP és az egér
labor írta:
A gépem néhány adata: 1.7GHz Celeron, Fastfame 8IFE alaplap, 128 MB RAM, GForce 32MB videókártya, PS/2 egér, XP Proffessional. Azon túl, hogy már nagyon lassan bootol a rendszer (kb. 4 perc), ezt bizonyára az induló programok is lassítják, az a problémám, hogy a rendszer beállás vége felé, a kurzort nem lehet mozgatni, illetve ugrál. De ez később is előjön, hogyha valami folyamat zajlik a háttérben, akkor alig lehet irányítani a kurzort. Ez WIN9x-nél sose volt. A startmenü lapjai is lassan gördülnek le stb. Egyesek szerint kevés a 128 MB RAM, de biztos, hogy csak ez az oka? Ha netán így látatlanban lenne valakinek ötlete, azt kérem, írjon. Köszönöm:
Sándor

Nos azért...ha nagyon kevés ram van benne, az erősen lassítja a rendszer vezérlését, működését, így pl az egér mozgatását is megbolondíthatja. Mindamellett valóban nem ártana egy xp telepítés, de még minimum 128 mb ram beszerzése sem...

tisztelettel: gdea :shock:

pén. márc. 26, 2004 6:45
Profil Privát üzenet küldése ICQ
ezüst tag

Hozzászólás 
Szerintem szinte biztos,hogy a rendszer haldoklik.A memóriának szvsz semmi köze az egér mozgásához.A 128 valóban kevés,bár legjobb tudomásom szerint 64Mb az XP-nek az alapkövetelménye.Én is csak a rendszer újratelepítést tudom ajánlani...
:idea: Megjegyzem én használtam egy darabig XP-t,de a 2k sokkal jobban bevált nálam.

"próbáld meg ezt: Ha megduplázzuk az egér mintavételezési értékét, sokkal finomabb lesz a mozgás, ami pl. FPS játékokban nagyon jól jön. Ehhez kattintsunk jobb gombbal a Sajátgépen, majd válasszuk a Tulajdonságok, Hardver, Eszközkezelõ gombot, itt keressük ki az egeret, majd válasszuk a Speciális beállítások fület. Itt átállíthatjuk az alapértelmezett 100 jelentést 200-ra"
:arrow: Feltéve,hogy az egér képes rá és a rendszer is engedi...

pén. márc. 26, 2004 1:40
gyémánt tag

Hozzászólás 
Hát ez bizony egy új winfos lesz SZVSZ is. Az a 128 mega ram pedig igen szerény. Amikor még nekem is csak 256 volt, akkor nem játszottam XP alatt, mert szinte az összes komolyabb játék beakadt. Most már azért kicsit korrektebb 512-vel. :lol:

pén. márc. 26, 2004 1:10
Profil Privát üzenet küldése Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
Telepítsd újra a Windowst.

Amúgy a 128MB nagyon kevés valóban, de az egérkurzor mozgása nem akadozhat emiatt.

csüt. márc. 25, 2004 23:46
arany tag

Hozzászólás 
Szia!

Sztem elég soványka az a 128M, az xp-nek min 256 kell a normális működéshez. Még 128M és szárnyakat kap hidd el:-)

Obelix

csüt. márc. 25, 2004 16:01
vas-tag

Hozzászólás 
eddyjackal__ írta:
Hi!
Milyen egered van?Az egérhez milyen drivert használsz?XP-hez letöltötted a frissítéseket?Vírus,féreg,trójai nem lehet a gépeden?Most hirtelen ennyi jut eszembe.

Hi!

Genius scrollos egerem van. Feltelepítettem a hozzáadott drivert, azonban a scrollozása nagyon lassú volt, a beállításokkal nem szórakoztam, eltávolítottam, és maradt az XP-s driver, ezzel jól működik, amikor működik. SP1 volt. Telepítés után elkapta a Blaster vírust, amit megfelelő programmal eltávilítottam, ezután a vizsgálat azt jelezte, nincs Blaster, a Norton antivírus sem. Ez utóbbi azóta is működik rendszeres frissülésekkel, a teljes rendszervizsgálat nem talált vírusokat.

csüt. márc. 25, 2004 13:13
Hozzászólás 
:twisted: próbáld meg ezt: Ha megduplázzuk az egér mintavételezési értékét, sokkal finomabb lesz a mozgás, ami pl. FPS játékokban nagyon jól jön. Ehhez kattintsunk jobb gombbal a Sajátgépen, majd válasszuk a Tulajdonságok, Hardver, Eszközkezelõ gombot, itt keressük ki az egeret, majd válasszuk a Speciális beállítások fület. Itt átállíthatjuk az alapértelmezett 100 jelentést 200-ra

csüt. márc. 25, 2004 13:06
ezüst tag

Hozzászólás 
Opsz, lehet nem volt egyértelmű... Nem a cikk íróját szidtam, hanem a csodálatos bill gates birodalmat!

csüt. márc. 25, 2004 8:40
ezüst tag

Hozzászólás 
Hi!
Milyen egered van?Az egérhez milyen drivert használsz?XP-hez letöltötted a frissítéseket?Vírus,féreg,trójai nem lehet a gépeden?Most hirtelen ennyi jut eszembe.

csüt. márc. 25, 2004 8:39
ezüst tag

Hozzászólás 
Hali! Sztem megérett egy XP telepítés... :) Egyébként meg a 128 elég soványka, de attól még nem kellene ennyire lassúnak lennie a vasnak! Nemrég olvastam, hogy az XP 1 giga fölött érzi jól magát... Menjenek a pi***ba... Szép lassan kitalálják, hogy 500 ezres vassal műkszik csak elfogadhatóan egy új microfos oprendszer.

csüt. márc. 25, 2004 8:39
vas-tag

Hozzászólás XP és az egér
A gépem néhány adata: 1.7GHz Celeron, Fastfame 8IFE alaplap, 128 MB RAM, GForce 32MB videókártya, PS/2 egér, XP Proffessional. Azon túl, hogy már nagyon lassan bootol a rendszer (kb. 4 perc), ezt bizonyára az induló programok is lassítják, az a problémám, hogy a rendszer beállás vége felé, a kurzort nem lehet mozgatni, illetve ugrál. De ez később is előjön, hogyha valami folyamat zajlik a háttérben, akkor alig lehet irányítani a kurzort. Ez WIN9x-nél sose volt. A startmenü lapjai is lassan gördülnek le stb. Egyesek szerint kevés a 128 MB RAM, de biztos, hogy csak ez az oka? Ha netán így látatlanban lenne valakinek ötlete, azt kérem, írjon. Köszönöm:
Sándor

csüt. márc. 25, 2004 8:22
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 17 hozzászólás ]