Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: szer. jan. 01, 2025 7:00

Hozzászólás a témához  [ 54 hozzászólás ]  Oldal 1, 2  Következő
Amd Xp vs. Intel Celeron és Geforce vs. Ati Radeon 
Szerző Üzenet
ezüst tag

Hozzászólás 
Amit a gyári hűtőventiről írtam azt visszaszívom. alapállapotban is szépen felmegy a prockó 50fokig. most néztem miután egyhuzamban maxpayneltem vagy 7-8 órát.

pén. máj. 07, 2004 23:34
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag

Hozzászólás 
most nem olvastam végig az egészet de amit mindenképp vennék ha lenne pénzem:

Terratec hangkártya (überel mindent egy 40eft os cucc) az integrált **** elég ratyik(most épp nekem is azvan:( )

táp:ezen soha ne pórolj...egy élettartamgaris enermax

billentyűzet:logitech cordless desktop MX

pén. máj. 07, 2004 19:49
Profil Privát üzenet küldése ICQ Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
1. hány MHZ lehyen az AGP és a PCI esetleg a ratio beállítás- a te alapapodat nem ismerem annyira.
2. amikor a procinak nagyon nagyon melege van...

pén. máj. 07, 2004 15:31
ezüst tag

Hozzászólás 
Hmm. Sehol senki? :shock:

pén. máj. 07, 2004 0:37
ezüst tag

Hozzászólás 
Na még eszembe jutott 2 dolog.

1. Mi az az Agp/PCI spread spectrum

2. cpu thermal throttling.

szer. máj. 05, 2004 23:35
ezüst tag

Hozzászólás 
Na az utóbbi pár napban egy kicsit eltűntem, aminek a fő oka az, hogy megvettem a házamat
és tápomat, és végre összeraktam a masinámat. vettem egy codegen 7014 házat és egy Q-Tec
550W Dualfan Gold Pfc 13492 tápot. Úgy tűnik a tápegység nem volt életem vétele, bár sokkal
jobbat nem kaptam volna br15ért. Hogy nehogymá frankón menjen minden, azzal kezdődött, hogy
mehettem sógoromhoz a flexért, és ki kellett vágjak a házból egy darabkát. Ugyanis a
tápegység duplaventis, s az egyik lefele fúj. S azt a helyet,ahol fújna lefele, ott a
Codegen ház tervezői ahelyett, hogy üresen hagyták volna, há hogy rohadnának meg,nem ezt
tették. Úgyhogy azt a részt ki kellett vágjam. Raktam volna fordítva, de a csavarok ugyebár
csak egyféleképpen passzolnak a lukakhoz. Gondoltam inkább csinálok lukakat a csavaroknak
és másképp rakom be a tápot, de mivel olyan szép ívet is csináltak a nyíláshoz ahova a tápot
kell rakni ez se jött össze. Pedig frankó lett volna, ugyanis a táp fölött közvetlen van egy
hely hűtésnek, így azt kapásból tudtam volna kifújatni a házból. így meg az egyik venti
közvetlen a prochűtő mellé fújja a levegőt. Nem is tudtam hirtelen mire legyek mérgesebb.
A tápra, a házra, vagy a boltra ahol vettem. Ugyanis elmondásuk szerint elég sokat szoktak
ebből a házból és tápból eladni, de persze mélyen hallgattak erről. Na többet tőlük se
veszek semmit az tutter. Viszont a tápot kicsit furcsállom. Most így berakva úgy tűnik, hogy
fordítva van minden, az összes címke, a feliratok, a táp hátulján a tápkábli helye, lehet
hogy az enyémen véletlen megcserélték volna a csavarok helyét? Remélem fxdx errejár,
s megmondja nála hogy van, ugyanis neki is ilyen tápja van.
Ezt leszámítva a gépet pillanatok alatt összeraktam, ami aztán pöccre
indult, egyedül a hdd ledet raktam rossz helyre először, amit 2. indításra korrigáltam. Az
Xp is felment facán, mindjárt frissítettem is biost a flashmenu-vel. aztán mivel az ördög
nem alszik bennem, kíváncsi voltam a gyári hűtő képességeire. Most nem tudom mi van. Vagy
**** méri az alaplap a proc hőfokát, vagy a gyári hűtő meglepően jó. Ja, 6centis ventivel
szerelt rézmagos AVC, 3100körül pörög, gyárilag gyurmaszerő hővezetőanyaggal. Alapfrekin,
alapfesszel a 2500+ Barton nem ment 43 fölé. Pedig jó 1 órán keresztül kínoztam mindenféle
tömörítéssel(lame 3.96, winrarral be 2g-t stb. ) 100% procterheltség mellett. Aztán
elkezdtem feljebb vinni az fsb-t. Kezdetnek 180. itt jöttem rá, hogy a prockó kicsit
kevesebb feszt kap, mint ami be van állítva a biosba. s ez azóta több fórum által is
megerősítve lett. a biosba feszt 1,625-re kellett állítanom, hogy megmaradjon neki az 1,65.
Alapfeszen facán viszi, alig melegebb 1-2 fokkal. így hagytam pár órán keresztük
kódolgattam, játszottam stb. aztán fel ugyanezzel a fesszel 185re. megy. na a 190-hez
viszont már fel kellett rakni 1.75-re. s itt a gyári hűtő vége. itt már elérte a prockó
a jó félóra winrar (kb 1g.) után az 56-57 fokot, ami után inkább nem nyúztam tovább egy
pillanatig sem. most jelenleg 1,625v és 11*185 azaz 2035mhz-en megyek. max 51 fok.
nem tudom hol olvastam, hogy a by spd beállítás nem jó, nekem frankón megismerte a gyári
6-3-3-2 beállítást, s azóta is azzal megy szinkronban, dualban. viszont amikor a turbo
beállítást adtam meg, annak cmos reset lett a vége még 333mhz-mellett is. az 5-3-3-2 lett
volna nálam.

viszont hogy ne hazudtoljam meg önmagam, ismét kérdeznék. nézegettem az aida32-vel
különböző dolgokat, megakadt a szemem az érzékelő résznél. mégpedig a feszültségeknél:

Érzékelő tulajdonságai
Érzékelő típusa Winbond W83627HF
Érzékelő elérés ISA 290h
Alaplap neve Abit NF7 Series

Feszültség értékek
CPU mag 1.65 V
+3.3 V 3.33 V
+5 V 4.97 V
+12 V 11.80 V
-12 V -11.46 V
-5 V -4.95 V
+5 V készenléti 4.95 V
VBAT telep 3.50 V
DIMM 2.62 V

Most ez normális, vagy ekkora nulla a tápom? van amelyik érték magasabb, van ami alacsonyabb.
mellesleg ugyanezek az értékek vannak a biosban is.

a tápról:

peak max

3,3v 40A 30A

5v 30 kb. 23-24A

12v 20A 16A

Lehet hogy a 3,3v és az 5v értékét felcseréltem, de a 12v értékére pontosan emléxem.

Aztán még1 utolsó kérdés. Ha minden igaz szombaton jön haza a Powercolor 9800Pro-m. Jelenleg
egy Tnt2Pro van a gépben. Agp fast write legyen disabled? Most azon van.A másik meg az Apic.
szintén disableden van. vagy érdemes enabledre rakni? Na más most nem jut eszembe. A táp
kérdés lenne ami igazán izgat, meg a feszértékek. Előre is kösz!

Üdv.:
KP

szer. máj. 05, 2004 23:26
arany tag

Hozzászólás 
-KP- írta:
Aztán lassan jöhet az összeszerelés. Mind1. Amd gépet úgyse raktam össze még. Viszont egyenlőre driver ügyben nem tom mi legyen. Eddig ahány embert láttam, annyiféle Ati drivert használ. Nem a legújabb lenne a legjobb? :shock: Vagy hogy van ez?

Üdv.:
KP

Sztem mind2 tap jo lesz, barmelyiket is valaszd...

Driver: Valoban nem mindig a legujabb a legjobb, de nekem eddig minimalis gondom volt veluk. A problemak inkabb az osszevissza installalastol meg a benazastol lesznek sztem. En 8500LE-vel kezdtem 1.5 evvel ezelott a 2.1 driverrel talan. Akkor meg elegge gyerekcipoben jartak, tenyleg voltak gondok vele (de mar akkor sem sok) a 2.5-os drivertol gyakorlatilag megszunt minden problema. Minden ment a driverrel es mikor ujat raktam fel, akkor sem halt be semmi olyan, ami a regivel ment. Az elso problema a 3.8-assal volt, amivel elszarodott 1 csomo jatek. (akkor mar nemigen koncentraltak a 8500-re a driver irasakor, inkabb az ujabbakra...) Akkor visszatettem a 3.7-et es minden ujra jo lett. 3.9-tol ujra rendben voltak...
Azota 9700Pro-val nyomulok. Ezzel nem volt meg semmilyen drivergond soha. Eddig 1 driverrol volt olvashato (4.1) hogy ovakodni kell tole. Tobb forumon es tesztben is azt hoztak ki, hogy 1 jatek, az NFSU kb fele sebesseggel fut rajta. Emiatt nem raktam fel, de aztan megiscsak kivancsi voltam ra. Feltettem es semmi hibaja nem volt az emlitett jatekban sem.

Ugyhogy a mese utan osszegezve: rakd csak fel a legujabbat mindig, ha vmi nem jo, max visszateszed a regit es varsz.
Ha mindenkepp biztosra akarsz menni, akkor ne rakd fel a megjelenes napjan, hanem olvass utana forumokon, hogy mit irnak rola, es tedd fel 3nappal kesobb :D. Igy biztos lehetsz benne, hogy jo. De a fenti hibastatisztika miatt meg ennyire is folosleges felni a driverektol...

pén. ápr. 30, 2004 16:24
ezüst tag

Hozzászólás 
sdfg írta:
Proci suxx. De nem feltetlenul kell a fogyasztovedelemhez menni. Eleg ha a boltba mesz es oket emlegeted :). Es telefonon talan olcsobb kicsit rakerdezni/raijeszteni, mint egybol visszamenni. plusz van az un. 3nap garis dolog. Ez egyertelmuen bizonyithato szivas, ha visszaviszed es vered az asztalt, tuti visszaadjak (sztem asztalveres nelkul is).

Rambol nehogy cl3-ast vegyel mar?!? Ezelott 1evvel is az osszes 400-as ram cl2.5 volt. es amennyibe most kerul egy 400-as DDR... Aki 400-as cl3-ast arul az **** 266 cl2.5-es modulok szintjeln allo cuccot akarja elszorni... No jo, ez nem pontosan igy van, de kb... Szal cl2.5!!!!

Idézet:
13*166 pedig 2158 - na nekem ez tűnik valószínűnek

13*166.66=2166.66, nem olyan valoszinutlen az.

9800Pro. Inkabb refnyakosat vegyel. Sapphire-bol (tudom, hogy abbol lite-ot irtal, de hatha talalsz rendeset is), ha kapsz. Ha nem, akkor GexCube (jol megy alapbol is!), HIS, Connect3D sorrend sztem.
Most is vannak hasznalt 9700-9800Pro-k eladoak folyamatosan. Meghozza olyan 50-65 kozott. Tavaly osszel-tel elejen nem volt 1sem. Es ahogy irtad, egy 9700Pro sem lassabb sokkal, a jol tuningolhatoak megerik mindenkeppen. Egy tipp ati kartyara: www.magicomp.hu

De a varakozassal jobban jarsz sztem is. Le fog az menni!!!
1. van meg keszleten 9800
2. vannak hasznaltan eladoak is
3. egyre tobb hasznaltan elado lesz...

Sok elvetemult ugyis lecserelik az uj meno cuccokra a regi csucskartyaikat. plusz ha igaz, akkor lesz az X800-bol 8, 12 es 16 pipe-os is, tehat jonnek a liteosabb kartyak, amik lehet, hogy arban nem lesznek veszesen dragabbak, es teljesitmenyben sem a csucskaterogiat jelentik majd. Ez a kevesbe fanatikusokat is cserere osztonozheti.
De majd idovel kiderul, hogy hogy arazzak be az uj cuccokat es hogyan hatnak a regiekre...
Lesz jo kartya olcson, az biztos...

Na kicsit felhozom ezt a topicot. Mivel úgy gondolom, hogy az x800 1-2 hónap mire megjelenik nálunk, s akkor is lesz még 1-2 hónap mire árcsökkentő hatása lesz, megveszem a cuccost. A héten már megvettem pár dolgot, de eddig összerakni nem tudtam. Persze érdekes is lenne. Eddig 164.500ba vagyok. Ami megvan:

Samsung 957MB monitor
2*512MB 400Mhz Geil Ultra Platinum Cl2 DDR RAM
Barton 2500+ Box
Abit NF7-S

A procin sokat filóztam, aztán úgy gondoltam megreckírozom a tuningot a 2500+-al. Főleg ha már ilyen cool ramokat vettem. Aztán lehet megbánom, mert nem fog menni 200 FSB-vel de nem tudom.

Videókarit köv héten veszek, ha minden igaz Powercolor 9800Pro és bruttó 58,5be lesz.

Viszont tápügyben most nemtom mit tegyek. Egyrészt a ram árak drágulása, valamint az, hogy 17flat helyett 19flat monitort vettem, kicsit megemelte a költséget. De bruttó 60ért nem akartam otthagyni a ramot.
Szóval időközben pesti unokatesóm újdonsült apa lett, így az elkövetkező hetekben nem tud nekem hozni semmit. Gondoltam a Feel V-re, de azt itthon nem kapok. Most vagy veszek egy 400W DTK-t, vagy egy 550W Q-TEC-et. Árban olcsóbb 4 ropival a DTK. Majd megnézem melyik jobb 12V-on, azt azt fogom megvenni.

Aztán lassan jöhet az összeszerelés. Mind1. Amd gépet úgyse raktam össze még. Viszont egyenlőre driver ügyben nem tom mi legyen. Eddig ahány embert láttam, annyiféle Ati drivert használ. Nem a legújabb lenne a legjobb? :shock: Vagy hogy van ez?

Üdv.:
KP

pén. ápr. 30, 2004 0:51
arany tag

Hozzászólás 
Proci suxx. De nem feltetlenul kell a fogyasztovedelemhez menni. Eleg ha a boltba mesz es oket emlegeted :). Es telefonon talan olcsobb kicsit rakerdezni/raijeszteni, mint egybol visszamenni. plusz van az un. 3nap garis dolog. Ez egyertelmuen bizonyithato szivas, ha visszaviszed es vered az asztalt, tuti visszaadjak (sztem asztalveres nelkul is).

Rambol nehogy cl3-ast vegyel mar?!? Ezelott 1evvel is az osszes 400-as ram cl2.5 volt. es amennyibe most kerul egy 400-as DDR... Aki 400-as cl3-ast arul az **** 266 cl2.5-es modulok szintjeln allo cuccot akarja elszorni... No jo, ez nem pontosan igy van, de kb... Szal cl2.5!!!!

Idézet:

13*166.66=2166.66, nem olyan valoszinutlen az.

9800Pro. Inkabb refnyakosat vegyel. Sapphire-bol (tudom, hogy abbol lite-ot irtal, de hatha talalsz rendeset is), ha kapsz. Ha nem, akkor GexCube (jol megy alapbol is!), HIS, Connect3D sorrend sztem.
Most is vannak hasznalt 9700-9800Pro-k eladoak folyamatosan. Meghozza olyan 50-65 kozott. Tavaly osszel-tel elejen nem volt 1sem. Es ahogy irtad, egy 9700Pro sem lassabb sokkal, a jol tuningolhatoak megerik mindenkeppen. Egy tipp ati kartyara: www.magicomp.hu

De a varakozassal jobban jarsz sztem is. Le fog az menni!!!
1. van meg keszleten 9800
2. vannak hasznaltan eladoak is
3. egyre tobb hasznaltan elado lesz...

Sok elvetemult ugyis lecserelik az uj meno cuccokra a regi csucskartyaikat. plusz ha igaz, akkor lesz az X800-bol 8, 12 es 16 pipe-os is, tehat jonnek a liteosabb kartyak, amik lehet, hogy arban nem lesznek veszesen dragabbak, es teljesitmenyben sem a csucskaterogiat jelentik majd. Ez a kevesbe fanatikusokat is cserere osztonozheti.
De majd idovel kiderul, hogy hogy arazzak be az uj cuccokat es hogyan hatnak a regiekre...
Lesz jo kartya olcson, az biztos...

szer. ápr. 14, 2004 12:40
ezüst tag

Hozzászólás 
GOD-GOD írta:
ok, ha már a zakvában járol, akkor nem tart semeddig elmenni az extreme digital-ba (XIII. Visegrádi 7 vagy 9), mivel nekem annyira bejöttek, hogy olcsóbb náluk kiskerben protkót vennem, mint a nagykerben. Ha már vizesföldre mész: FEEL V-ös ház. Huntkey 400w-os táp van benne, meg hűtés is valamennyi, bár az újabbakban már csak 1 db. 17.000.- Nem volt soha gondom azokkal a házakkal & tápokkal, pedig már vagy 20-at adtam L belőle... (Bocs! az utolsó 2-nek nem ment rendesen a front USB-je, pedig qr(V)uljak +, ha én lámáztam L...
Ja 1ébkén (v)EGYÉL sok abitot...! nálam nem jött be, 70%-ban cserélve lettek... DFI-vel viszont nem volt még gondom, ha nem veszem figyelembe a LANPARTYnál gyengébbek kézikönyvét... (Bár azért sokan nem használják... :lol:) Na jó, az asusokból volt hibás példányom, de csak 5% körüli...
combo: lehet szídni, nem is mind1ik jó, szerencse kérdése...
(Bocs, pár napig nem voltam fent a fórumon...)
Hangról meg csak annyit, hogy amíg nem ezüstből van a fülesed zsenyege, addig tán nem kéne olyan mélységekben belekanalazni a bitekbe... :twisted:
vidernyókárte: hát szerintem a szellemi elkorcsosulás első jele az fps-ezés, de ez magánvélemény.... 8)
úgy zaccperKV

Őszinte részvéttel: GOD!

Nem az FPS-eket miatt venném a 9800Pro-t. Az újabb gamék mint doom3, half-life2 stb. kifejezetten kb. ilyen kategóriájú kari alatt érzik jól magukat. Úgy vagyok vele, hogyha veszek akkor olyat veszek, hogy ne kelljen 1 éven belül cseréljek. De mint mondtam, most elbizonytalanított az új érkező Nvidia chip úgyhogy várakozó állásba raktam magam.

Abit. Nem akarok vitát indítani, de nem te vagy az első, aki ezt mondja az Abitokról. Mellesleg a környékbeli cégek árlistájáról eltűnt az nf-7. csak nf7-sl van.

Aqua. Hát szerintem ezek tudták, hogy mit adtak el. Nekem is gyanús volt elsőre is, pedig 2-3 éve proci nem volt a kezembe. Szerintem ők meg eladtak már párszáz darab Amd-t. Asszem nem is egyből hozzájuk kellene mennem, hanem a fogyasztóvédelmisekhez. visszakövetelem a lóvém, meg fizessék ki az utazásom, különben török-zúzok. Felnőttjeggyel bonyhád-népliget 4rugó oda vissza és még nem metróztam, buszoztam, troliztam stb.

szer. ápr. 14, 2004 4:26
arany tag

Hozzászólás 
ok, ha már a zakvában járol, akkor nem tart semeddig elmenni az extreme digital-ba (XIII. Visegrádi 7 vagy 9), mivel nekem annyira bejöttek, hogy olcsóbb náluk kiskerben protkót vennem, mint a nagykerben. Ha már vizesföldre mész: FEEL V-ös ház. Huntkey 400w-os táp van benne, meg hűtés is valamennyi, bár az újabbakban már csak 1 db. 17.000.- Nem volt soha gondom azokkal a házakkal & tápokkal, pedig már vagy 20-at adtam L belőle... (Bocs! az utolsó 2-nek nem ment rendesen a front USB-je, pedig qr(V)uljak +, ha én lámáztam L...
Ja 1ébkén (v)EGYÉL sok abitot...! nálam nem jött be, 70%-ban cserélve lettek... DFI-vel viszont nem volt még gondom, ha nem veszem figyelembe a LANPARTYnál gyengébbek kézikönyvét... (Bár azért sokan nem használják... :lol:) Na jó, az asusokból volt hibás példányom, de csak 5% körüli...
combo: lehet szídni, nem is mind1ik jó, szerencse kérdése...
(Bocs, pár napig nem voltam fent a fórumon...)
Hangról meg csak annyit, hogy amíg nem ezüstből van a fülesed zsenyege, addig tán nem kéne olyan mélységekben belekanalazni a bitekbe... :twisted:
vidernyókárte: hát szerintem a szellemi elkorcsosulás első jele az fps-ezés, de ez magánvélemény.... 8)
úgy zaccperKV

Őszinte részvéttel: GOD!

szer. ápr. 14, 2004 2:48
ezüst tag

Hozzászólás 
Na most nézem, milyen szép magyaros volt előhőző hozzászólásom. Bocs a nyelvtani hibáért. Na most kimegyek a nappaliba, és előveszem anyám vérnyomásmérőjét. Szerintem rekorddöntés lesz. :o

szer. ápr. 14, 2004 1:23
ezüst tag

Hozzászólás 
Na a procit beszoptam. :oops: Nézzétek meg a MINDENKÉPP NÉZZETEK BE IDE szöveggel kezdődő topicba. :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:

szer. ápr. 14, 2004 1:18
ezüst tag

Hozzászólás 
sdfg írta:
uhh
Eltunt a regeny, amit irtam! Na akkor meg1x:

1024-9600XT vs 512-9800Pro
Far Cry-nak nem eleg az 512 , 768-on meg mar szalad (most probaltam ki), viszont az osszes tobbi jatek meg full detailen 16xAF, 4AA fog szaladni a 9800Pro-n es 512ramon. Jobb valasztasnak tunik, de a rambovitesi gondod nem oldja meg. :cry: :
A dual mellozese nem sokat jelent, nalam -500 pont 3DMark2001-ben. Viszont kesobb a plusz 512-es modullal valo bovitesnel nem biztos, hogy olyat kapsz, ami megy a regivel dualban. Lehet, hogy jobb a 2x256, majd eladas es 2x512 vetel (amugy is elegge fent van a DDR ara, hatha le is fog meg menni egyszer. bar most rovid tavon meg nagyobb dragulast igernek...). plusz ha az NF2-ben lenne 4 ram slot, akkor 4x256 is mehetne dualban. De csak 3 van! :D :cry: Viszont a leiras szerint a 256, 256, 512 kiosztas is dual 2x512 megy. De gondolom itt ugyanakkora problema a 2x256 melle megfelelo modult valasztani. Ugyhogy ordogi kor :)
Bar igazsag szerint nincs tapasztalatom az "egy (ket) modul melle masikat veszek es nem megy dualban" problemara mennyi az esely.

9800Pro Lite: 9700 nyakra epul, regebbi konstrukcio, kevesbe huzhatonak mondjak. Bar asszem alapbol ugyananyin megy, mint a rendes 9800Pro. Nezz szet tobb boltban is (adjak tippet?), vagy esetleg hasznaltan, sztem ennyiert kapsz rendeset is (netto 65e-re gondoltal ugye?). Azt meg jol meghuzod es jo lesz :)
De ha csak ilyet tudsz szerezni, az se nagy gaz sztem...
Ja es felismerni onnan lehet a 9700 nyakost, hogy kis tapcsati van rajta, az uj nyakon meg nagy.

LG monitor helyett jobban jarsz a Samsunggal... Eseteg Iiyama monitorok?!?!?! Nagyon jok, bar asszem dragabbak is...

Proci: 2133 333-as FSB-vel. Haaat. Ha szorzo lockos es felteszed 400-ra, (vagy esetleg birna tobbet is, 420-430) akkor az mar 2600MHz (vagy tobb). Sztem olyan 2300, max 2400-ig megy fel a proci. Szoval mindenkeppen kellene, hogy a szorzot visszavedd, ha 400-on vagy felette akarod hajtani (marpedig igy kene). Probalj meg vmi regebbi lockmenteset venni, vagy nemtom.

Kicsivel kisebbet??? Egyreszt nagyobb az esely a lockmentessegre, masreszt, ha megis lockos, akkor is nagyobb lesz az FSB azonos orajel mellett. Csakhat itt meg ha kifogsz antimakkal vmi kis tuningpotenciaval rendelkezo peldanyt, akkor ott ragadsz 1-200MHz-el lentebb.
Ezt nem is tanacskent irtam, inkabb csak hangosan gondolkodtam :)

Ramban en nem vagyok valogatos. Nekem bejottek a nevtelenebb memoriak is. Sztem ha direkt 400-as CL2.5-os ramot kersz a boltban, akkor baj nem lehet utana...

Na akkor foglaljuk össze. Először is.

Proci.
Ma reggel meg lett véve. Van egy pesti unokatesóm, aki heti-kétheti rendszerességgel jár hazafele. Ma speciel pont temették egy rokonát, így reggel megvette, és délután már nálam is volt. Tbred 2700+ akcióban bruttó 21ért. Mit kapok ennnyiért? Barton 2500+-t. Ha esetleg kifogok egy jól tuningolható Bartont akkor azt tudom járatni 2100-2200-on esetleg 2300-on ha mákom van, meg jó hűtésem. Ehhez képest a Tbred 2700 ugyanannyi pénzért alapban alig jár kisebb órajelen, mint egy jól meghúzott Barton. És akkor a Tbredet még nem húztam. Mondjuk nem tudom mennyi lenne a max amin menne, de ha csak olyan 2400-ig felmegy, már jobban jártam, mintha Bartont vettem volna. Szvsz az a plusz 256 L2 Cache nem hiszem, hogy jelentősen dobhat rajta, legalábbis biztos nem 300mhz-nyit. Ha meg nem megy fel 2400-ig csak kb. 2300-ig, az se jelenti azt, hogy ha Bartont vettem volna azt tudtam volna 2200-2300-on nyomatni. Ahogy te is írtad: "Csakhat itt meg ha kifogsz antimakkal vmi kis tuningpotenciaval rendelkezo peldanyt, akkor ott ragadsz 1-200MHz-el lentebb."

Viszont felmerült valami a procival kapcsolatban. úgy nézem a 2700+ nem 2133, hanem 2166mhz-es. ha utánaszámolok, akkor 2166 tűnik logikusnak. de eltérőek az info-k. pl. tomshardware.hu szerint 2166, de ott 2800+ néven van. 2133 a 2600+ lenne, de 266 fsbvel. míg más árlisták szerint 2166 a 2700+ órajele és 333 fsb-vel. keresem az amd honlapját, de ilyen egy *** ***** ***** **** oldalt. Minden hülyeséggel tele van, csak amivel kellene, azzal nem. Szóval aki tudja mi az igazság, az szóljon.
u.i.:
12,8*166 lenne 2133
12,5*166 meg 2075

Ram. Ahogy egyre jobban belendültem a témába, úgy nőtt az étvágyam. Lesz dual méghozzá 2*512 Rammal. A típust egyenlőre még nem választottam ki. majd az ár fog diktálni. amit max szánok rá az bruttó 25.000/512MB. Ja és 400Mhz-es lesz. gondolom ebbe az árba csak cl3 fog beleférni.

Videókari. Na ez q**a érdkes egy szitu. Az árat amit mondtam, az bruttó, nem nettó. Akár ma is megvehettem volna pécsen egy sapphire radeon 9800 pro 128megás karit 64ért. bár ez egy kicsit érdekes. lite verzió tehát 9700pro nyákkal van. viszont r360-as csippel, nem r350-essel. viszont a többi gyártó (connect3d, powercolor, gigabyte) meg ati referencia 9800pro nyákkal szerelte a legújabb darabjait r360-as chippel. Azt olvastam ezzel kapcsolatban, ezekre a kártyákra, amiket mostanság lehet olyan 60-70khhuf bruttó között kapni, a 9800 xt órajelét nem bíró xt chippek kerültek, hogy a jelenleg megmaradt chippek ne maradjanak az Ati nyakán. Persze Pro frekit és kicsivel többet, még bírnak. De kevésbé tuningolhatóak, mint az eddigi 9800pro darabok, amin r350 van. Jelenleg dilemmába is vagyok, hogy melyiket vegyem. vagy ne vegyem. A választék:

Sapphire Atlantis 9800 pro lite - 64500 bruttó úgy tudom 9700 pro nyákos

connect3d 9800 pro - 67-68 bruttó ati reference nyákos

his radeon 9800 pro iceq - 70 bruttó, kicsit jobb hűtéssel, mint ami a többin van, ati ref nyákos

powercolor 9800 pro - Arn szerint 51nettó, de nem tudom hol lehet kapni, mailemre meg egyenlőre nem válaszolt

gexcube 9800 pro - gexcuba itt is hozza magát - 400/700 alapba, 380/680 helyett, de árat nem tudok. olyan 70 körül.

Viszont két hónapot kibírok, addig vagy veszek egy olcsó 9200-as karit, amin bukok pár ezret, vagy kérek kölcsönbe egy tnt2-est, mert az új chip megjelenése megint bekavar. Mert mi volt tavaly? Mikor jött a 9600,9800 a 9500,9700 nem olcsóbb lett, hanem eltűnt. viszont a 9800pro, alig gyorsabb, mint a 9700pro, s asszem a 9600 9500 között sincs sok különbség, ha van egyáltalán. Ilyen formán lehet, hogy a megmaradt r350-360-as chippeket gyorsan elszórják bagóért, aztán jön az új Ati chip, de azt ismét 100ezer fölötti áron lehet megkapni. S akkor hirtelen mindenkinek majd az olcsó 9800pro fog kelleni ami már nem lesz, mert az erőteljes áresés miatt szépen elfogynak,s akinek csöpp esze lesz, nem adja el, úgy ahogy jelenleg se sokan akarják eladni a 9700Pro karijukat.
Persze lehet, hogy nem ez lesz, hogy rosszul látom a dolgokat, de nem tudom. De ezt tartom valószínűnek, logikusnak. Van valakinek ötlete ezzel kapcsolatban?

Monitor. Mint fentebb írtam a jelenlegi jelöltem Samsung 765MB. Bruttó 35-37-38ért láttam. Magicbright. 0.2mm-es,felbontás 1600*1200@64hz, 1280*1024@89hz, 1024*768 meg 100akárhány. Legolcsóbban bruttó 35ért láttam.

Lassan egyre inkább úgy tűnik, hogy minden cuccot pestről fogok venni. a depo.hu oldalt régóta ismerem, de azért kösz Sy. Hasznos lehet, hogy leírtad, hátha olyasvalaki is elolvassa a topicot, aki nem ismeri.

Ház. 400W-os táppal, márka Azona bruttó 12-ért. Mit szóltok hozzá?

Más most nem jut eszembe. Kezdek fáradni.

Üdv.:
KP

szer. ápr. 14, 2004 0:28
arany tag

Hozzászólás 
uhh
Eltunt a regeny, amit irtam! Na akkor meg1x:

1024-9600XT vs 512-9800Pro
Far Cry-nak nem eleg az 512 , 768-on meg mar szalad (most probaltam ki), viszont az osszes tobbi jatek meg full detailen 16xAF, 4AA fog szaladni a 9800Pro-n es 512ramon. Jobb valasztasnak tunik, de a rambovitesi gondod nem oldja meg. :cry: :
A dual mellozese nem sokat jelent, nalam -500 pont 3DMark2001-ben. Viszont kesobb a plusz 512-es modullal valo bovitesnel nem biztos, hogy olyat kapsz, ami megy a regivel dualban. Lehet, hogy jobb a 2x256, majd eladas es 2x512 vetel (amugy is elegge fent van a DDR ara, hatha le is fog meg menni egyszer. bar most rovid tavon meg nagyobb dragulast igernek...). plusz ha az NF2-ben lenne 4 ram slot, akkor 4x256 is mehetne dualban. De csak 3 van! :D :cry: Viszont a leiras szerint a 256, 256, 512 kiosztas is dual 2x512 megy. De gondolom itt ugyanakkora problema a 2x256 melle megfelelo modult valasztani. Ugyhogy ordogi kor :)
Bar igazsag szerint nincs tapasztalatom az "egy (ket) modul melle masikat veszek es nem megy dualban" problemara mennyi az esely.

9800Pro Lite: 9700 nyakra epul, regebbi konstrukcio, kevesbe huzhatonak mondjak. Bar asszem alapbol ugyananyin megy, mint a rendes 9800Pro. Nezz szet tobb boltban is (adjak tippet?), vagy esetleg hasznaltan, sztem ennyiert kapsz rendeset is (netto 65e-re gondoltal ugye?). Azt meg jol meghuzod es jo lesz :)
De ha csak ilyet tudsz szerezni, az se nagy gaz sztem...
Ja es felismerni onnan lehet a 9700 nyakost, hogy kis tapcsati van rajta, az uj nyakon meg nagy.

LG monitor helyett jobban jarsz a Samsunggal... Eseteg Iiyama monitorok?!?!?! Nagyon jok, bar asszem dragabbak is...

Proci: 2133 333-as FSB-vel. Haaat. Ha szorzo lockos es felteszed 400-ra, (vagy esetleg birna tobbet is, 420-430) akkor az mar 2600MHz (vagy tobb). Sztem olyan 2300, max 2400-ig megy fel a proci. Szoval mindenkeppen kellene, hogy a szorzot visszavedd, ha 400-on vagy felette akarod hajtani (marpedig igy kene). Probalj meg vmi regebbi lockmenteset venni, vagy nemtom.

Kicsivel kisebbet??? Egyreszt nagyobb az esely a lockmentessegre, masreszt, ha megis lockos, akkor is nagyobb lesz az FSB azonos orajel mellett. Csakhat itt meg ha kifogsz antimakkal vmi kis tuningpotenciaval rendelkezo peldanyt, akkor ott ragadsz 1-200MHz-el lentebb.
Ezt nem is tanacskent irtam, inkabb csak hangosan gondolkodtam :)

Ramban en nem vagyok valogatos. Nekem bejottek a nevtelenebb memoriak is. Sztem ha direkt 400-as CL2.5-os ramot kersz a boltban, akkor baj nem lehet utana...

kedd ápr. 13, 2004 14:06
Site Admin

Hozzászólás 
No, ha már ennyire benne vagy a vásárlásban, akkor ajánlom, hogy nézz körül "házon belül" is :)

http://www.depo.hu

Itt elég sok forgalmazót találsz, s az árakat össze is tudod hasonlítani egymáshoz képest, akár minden egyes alkatrészre is. Nem azért ajánlom, mert a miénk (Hírek Kft.), hanem mert pár kattintást tényleg megér.

Sy

kedd ápr. 13, 2004 13:34
arany tag

Hozzászólás 
Jujj es meg1:
elvileg ma megjelent a Geforce 6800 es 26-an jon az ATI X800.

1-2 honapon belul arcsokkenes varhato, de gondolom ez a teny teged mar inkabb csak felbosszant, mert nem szeretned az uj gepet videokartya nelkul nezegetni meg 2honapig :D :cry:

kedd ápr. 13, 2004 13:24
platina tag

Hozzászólás 
sdfg írta:
2400bruttoert vettem 1eve.

...Nagyon rossz helyen vásárolok :cry: , de most néztem, és most is 2725 pezeta...

-KP-! Semmiképp ne siesd el!
Mekkora macera feljönnöd Budapestre?
Gondolj arra, hogy ha Pesten veszed meg a cuccot, és valami elromlik, vissza kell vele cuppogni (pl. monitornál, ha csak vonat van, nem egyszerű), de mondjuk egy full gépnél már lehet hogy megéri. Nagyon nézz szét az árak tekintetében.
Boltot nem ajánlok (okát már említettem - hüpp-hüpp)

kedd ápr. 13, 2004 11:21
ezüst tag

Hozzászólás 
fxdx írta:
Látom jó kis húzós gép lesz.

Proci:
Az nem gáz, ha nem dobozos, max nem adnak hűtőt hozzá.
Valaki korábban ezen a fórumon írta, hogy 2400? prociról váltott 2500-ösre, és semmi gyorsulás,talán némi lassulás. (Ha én vennék most procit, 266 FSBjű 2600-ost vennék, mert az FSB átállításával /333 vagy 400-ra/ a szorzó visszafogása mellett / hogy a CPU órajel ne változzon/ kész is a 2700-2800-as proci. - jelenleg 2600xp+/333MHz- nf7-s konfigom van, semmi szorzó zár, a procit decemberben vettem.)
De az Aquanál láttam, hogy a 2600-2700 kb 1 árban van, akkor meg....

A VGA-RAM-helyett ötleteddel 1-t értek, sokkal többet hoz a jobb VGA.

Táp:Q-tec DualFan Gold 550W-osom van. Azt nem mondanám, hogy nagyon hangos, de azt meg végkép nem, hogy csendes. Viszont a nyugati tesztekben, fórumokon dicsérik a minőségét.
üdv

Nos, ha minden igaz, holnap pesti uncsitesóm vesz egy Tbred 2700+(2133Mhz/333FSB) procit. A többit majd később. Viszont, hogy ne hazudtoljam meg önmagam, megint módosítottam a konfigon. picit olcsóbb monitor, egyenlőre nem lesz tuningolva a proci, így asszem olyan 3k huf körül vehetek jó ventit, ha meg később húzni kell, akkor majd veszek vmi. brutált. szóval.:

ház+táp 16350 400W Q-TEC 13023 DualFan PFC 2év!
+ codegen midi ház

monitor 38500 Samsung 765mb - 17", MagicBright-DFX
0.2,1024*768@100hz,1280*1024@89hz

ram 46400 2*Kingston 512MB/400Mhz DDR SDRAM

vkártya 64500 Sapphire Atlantis Radeon 9800Pro Lite

alaplap 22700 Abit NF7-S

proci 21000 AMD Athlon XP Tbred 2700+

cooler kb. 3000 Titan TTC-D9TB vagy Spire Falckonrock2

Ez így kb. 212.500.

Viszont felmerült egy-két újabb probléma. Mégpedig a VGA karival kapcsolatban. Azt hallottam, hogy a Lite verzió nem Ati referencia nyákkal készül, hanem 9700Pro nyákkal. Nem tudom mennyire gáz ez, viszont ami aggasztóbb, az az, hogy ez nem dobozos, hanem zacskós. Én meg nem komálom a zacsis dolgokat. A hwsw.hu-n viszont említett egy illető egy powercolor 9800pro-t, ami dettó ugyanennyi, de dobozos+ referencia nyákos. csak sehol nem látom árlistában.

A házzal sajna nem tudok mit tenni, itt nálunk nem lehet táp nélküli házat kapni csak a drágább fajtákat (>25k huf), házat meg csak codegent, abból is csak 300W-ost. Amiről tudvalevő, hogy mennyi náluk a 300. így nem tudok mást tenni, veszek egy ilyen házat, meg egy jobb tápot, és lesz egy 300as codegen tápom levélnehezéknek. Esetleg ha valaki tud ajánlani 15-16k körül normális házat az ne fogja vissza magát.

Rammal meg az a bibi, hogy itt nálunk Kingstonból csak a HyperX modulokat lehet kapni, nekem az túl sok. 512-es modulból meg csak PQI-t(ár 26/512mb) láttam árlistában. Tud valaki egy helyet ahol értelmes áron lehet értelmes ramokat venni?

Hűtőt meg vagy Titan D5-öt, vagy 3 féle Thermaltake ventit tudok venni itt nálunk, igazából egyikről sem olvastam túl jó véleményeket. Meg az az igaszság, a listámban írt két típust a különböző fórumokon olvasott vélemyények alapján választottam, személyes tapasztalat nuku.

Igazság szerint ha akarnám, akár holnap is megvehetnék mindent, cash van rá, csak nem akarok kapkodni. Lehet inkább Pestről szerzem majd be a cuccokat és nem Pécsről. Egyre inkább kezdek lemondani arról, hogy egy helyen vegyem meg a cuccosokat. Még1x kösz minden eddigi választ.

Üdv.:
KP

hétf. ápr. 12, 2004 23:11
gyémánt tag

Hozzászólás 
-KP- írta:
Most néztem neten árlistákat. Asszem proci inkább 2700+ Tbred. Ennek 2133 a gyári órajele,ha szerencsém van, húzhatom 2500ra,200 FSB-vel. viszont bruttó 25 és nem dobozos. Gáz az, hogy nem dobozos? Nem akarom, hogy valami alacsonyabb tuningolt modellt sóssazzanak rám. Vagy ha berakom a procit az alaplapba, akkor az automatice felismeri, hogy milyen procit raktam bele? Mert akkor nem gáz.

A dobozos változathoz jár egy CPU cooler is, míg a nem dobozoshoz külön kell venned. Jobban jársz a nem dobozossal, mert így olyan ventit veszel mellé, amilyent csak akarsz. Jól látod, ha berakod a procit az alaplapba, az automatikusan felismeri, hogy milyent raktál bele.

Szerintem is jobb az erősebb VGA - kevesebb RAM összeállítás, mert azért 512MB RAM manapság még szinte mindenre elég kell, hogy legyen.

hétf. ápr. 12, 2004 12:14
platina tag

Hozzászólás 
Látom jó kis húzós gép lesz.

Proci:
Az nem gáz, ha nem dobozos, max nem adnak hűtőt hozzá.
Valaki korábban ezen a fórumon írta, hogy 2400? prociról váltott 2500-ösre, és semmi gyorsulás,talán némi lassulás. (Ha én vennék most procit, 266 FSBjű 2600-ost vennék, mert az FSB átállításával /333 vagy 400-ra/ a szorzó visszafogása mellett / hogy a CPU órajel ne változzon/ kész is a 2700-2800-as proci. - jelenleg 2600xp+/333MHz- nf7-s konfigom van, semmi szorzó zár, a procit decemberben vettem.)
De az Aquanál láttam, hogy a 2600-2700 kb 1 árban van, akkor meg....

A VGA-RAM-helyett ötleteddel 1-t értek, sokkal többet hoz a jobb VGA.

Táp:Q-tec DualFan Gold 550W-osom van. Azt nem mondanám, hogy nagyon hangos, de azt meg végkép nem, hogy csendes. Viszont a nyugati tesztekben, fórumokon dicsérik a minőségét.
üdv

hétf. ápr. 12, 2004 7:24
ezüst tag

Hozzászólás 
Most néztem neten árlistákat. Asszem proci inkább 2700+ Tbred. Ennek 2133 a gyári órajele,ha szerencsém van, húzhatom 2500ra,200 FSB-vel. viszont bruttó 25 és nem dobozos. Gáz az, hogy nem dobozos? Nem akarom, hogy valami alacsonyabb tuningolt modellt sóssazzanak rám. Vagy ha berakom a procit az alaplapba, akkor az automatice felismeri, hogy milyen procit raktam bele? Mert akkor nem gáz.

hétf. ápr. 12, 2004 2:24
ezüst tag

Hozzászólás 
Kicsit utánanézegettem dolgoknak. Monitornak tényleg kilőném az LG-t. Viszont a Ram dolgon is elgondolkodtam, s arra jutottam, hogy egyenlőre ''csak'' 512 lesz. S az így megspórolt pénzen meg nem 9600Xt, hanem 9800 Pro. Szóval a jelenlegi listám így néz ki.

ram 23200 Kingston 512MB/400Mhz DDR SDRAM

videókártya 64500 Sapphire Ati Radeon 9800 Pro

proci 21600 Bart. 2500+ vagy ennyibe kerülő TB

alaplap 22700 Abit NF7-S

cooler 8000 tuning valami, még nem döntöttem el

monitor 50738 Samsung 757mb

össz: 214288

A végösszegben benne van valamilyen ház jó nagy táppal. 20at számoltam rá. Persze lehet hogy kevesebbért fogok venni, még nem lefutott. amit néztem 400W DTK, vagy 550W Q-Tec.

Viszont a Rammal kapcsolatban felvetődik 1 kérdés. Egyenlőre vennék 1 db 512es modult, és majd kb. 1 év múlva még1-et. Lehet hogy dualban kellene használni, de úgy gondolom jobban járok 512ram+9800pro párosítással, mint 9600xt+1g ram. A másik meg az, hogy ha most veszek 2db 256os modult akkor ha 1g-re akarok bővíteni, akkor azokat el kell adni, amin meg majd kb. bukom a memória árának felét. Ehhez meg nincs kedvem. A far cry-al meg max nem játszok 1 évig. Mivel játékokban kb. 3 éves a lemaradásom, így is lesz bőven, amivel lefoglalnom magam. Azt majd egy év múlva veszek még 512őt. S így, hogy nem csak a Mistrál által forgalmazott g9600xt extreme karit venném, hanem a bárhol kapható sapphire 9800pro-t, meg tudnám venni az utcám végén levő számtech boltba, s velük tutira tudnék alkudni a végárból.

Proci kérdés se lefutott, lehet hogy inkább T-Bred a magasabb órajel miatt. Apropó, a hwsw fórumon azt olvastam, hogy a 2003. 39. hete után gyártott AMD-k Nforce2 ide vagy oda, kivétel nélkül szorzólokkosak, mert nem nagyon vitték a jónépek,a nagyobb számozású AMD modelleket. Van valakinek erről tapasztalata?

Más most nem jut eszembe. Eddig is kösz minden hozzászólást.

Üdv.:
KP

vas. ápr. 11, 2004 23:48
ezüst tag

Hozzászólás 
Ehh. Természetesen én is erre az Extreme változatra gondoltam. 256ram? :oops: LOL. Mikor csak 128 van neki. Nembaj. Mentségemre szól, hogy baromi álmos voltam mikor a hozzászólásomat írtam.

vas. ápr. 11, 2004 23:20
gyémánt tag

Hozzászólás 
DVD+CDRW kombót nem ajánlom, az eddig látottak nem voltak túl hosszúéletűek. Sokkal jobb megoldás egy külön DVD olvasásra, és egy külön CDRW kizárólag írásra. Nagyon minimálissal kerül csak így többe.

szomb. ápr. 10, 2004 18:27
gyémánt tag

Hozzászólás 
Az LG CD-írók azért mégiscsak jobbak, mint pl. a Samsungok. De nyomába sem érhetnek egy Plextornak (vagy akár Teac-nek).

Én láttam már jópár hibás Abit és Asus alaplapot is. Mondjuk több hibás Abittal találkoztam, mint Asus-sal, ez tény.

szomb. ápr. 10, 2004 18:23
arany tag

Hozzászólás 
Dester írta:
Én még mindig nem az Abitot javasolnám. Olyan Abit lapot, ami jó lett volna, nem nagyon, vagy csak elvétve tudnék mondani (legújabb példa barátnőm gépe). A jó/rossz arány, amit eddig láttam, kb. 80/20%. Asus-szal a környéken még eggyel sem volt gond (enyéimet is beleértve, van kettő).

Nekem eddig az Abitnál a jó/rossz arány 100/0%, Asus-nál 0/100%. Lehet, hogy csak én vagyok nagyon szerencsés az Abit lapokkal és nagyon peches az Asusokkal, de én ezekután senkinek nem javaslom az Asus lapokat.

szomb. ápr. 10, 2004 15:26
Profil Privát üzenet küldése Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
Én még mindig nem az Abitot javasolnám. Olyan Abit lapot, ami jó lett volna, nem nagyon, vagy csak elvétve tudnék mondani (legújabb példa barátnőm gépe). A jó/rossz arány, amit eddig láttam, kb. 80/20%. Asus-szal a környéken még eggyel sem volt gond (enyéimet is beleértve, van kettő).

Az LG Flatron monitorok nem túl jók. Nem tudom hogy hívják pontosan azt a tesztet, amikor van egy fehér keret, és azon belül az egész kép fehéren-feketén villog, talán konvergencia-teszt? Ebben rettentően rossz, és relatíve homályos a képük is (AMIT ÉN láttam, de lehet, hogy csak nagyon hozzászoktam a TFT-hez :P) A fehér kereten akkorát rúgnak ezek a monitorok, hogy ihaj. Ha valakinek van ilyen monitora, és rám tud cáfolni, nem leszek meglepve. Két monitor sem egyforma. Belinea (nálam) szintén felejtős.

Biztos, hogy kombót akartok a gépbe tenni? Itt tudom, hogy megint ellenállásba fogok ütközni, de ne LG-t :) Akkor már inkább a Samsung, amit írtál, vagy Teac, Pioneer.

A többivel teljesen egyetértek, azért nem árt az az 1 GB RAM. Igaz, hogy ez az egyik legkönnyebben bővíthető alkatrész, de nem árt előre gondolkodni.

Mindig lesznek olyan emberek, akik Az Abitot tartják jó lapnak, mások az ASUS-t, ugyanígy vannak, akiknek az LG-vel nincs gondjuk régóta és soha nem is volt. Én a tapasztalataim után írtam le a véleményem.

Üdv: Dester

szomb. ápr. 10, 2004 12:17
arany tag

Hozzászólás 
MaXimiliam írta:
Több az mint 2kiló! Ráadásnak még jön a sarc, úgyhogy inkább 3000...

2400bruttoert vettem 1eve.

-KP- írta:
1. az lg monitor azért nem olcsó. viszont a másik márkáról a Belineáról nem voltak vmi jó vélemények. pedig az se lehet rossz, 1024*768@115hz 1600*1200@75, 0.24mm2. a másik pedig az, hogy 19' méretnél mennyire számít, ha egy monitor nem flat. mindegy. 45-55 körül kéne egy jó 19es monitor.

2. nem tudom tényleg kell-e 1g ram. csak jáccani akarna. ha tényleg kell, mondjatok 1-2 példát hogy mihez.

3. nem ide tartozik. május 1 után fognak változni az árak + vagy - irányba?

Aztán jó lenne ha mondanátok egy-két linket nekem ahol vannak normális árlisták, nagy választékkal, mert nálunk elég szegényes a kínálat. Előre is kösz!

Üdv.:
KP

GexCube 9600XT! Nehogy a sima XT valtozatat vedd 250MHz-es rammal (5ns-es ramokkal), hanem az XT Xtreme valtozatot 2.5ns ramokkal!!!

1. LG nalam nem jon be monitorra. Az utobbi 2evben sztem nagyon elhagytak a minoseget...

2. Eddig kb. egyedul a Far Cry-nak kell. Nagy szukseg nincs most ra, de jobb, mintha 0.5-1ev mulva cserelned.

3. van aki azt mondja +, van aki azt, hogy - Ezzel most sokat segitettem :D

szomb. ápr. 10, 2004 1:43
ezüst tag

Hozzászólás 
Mindegy. Veszek egy dobozos procit. A mellékelt hűtőt megtartom. S ha esetleg a leendő tuning hűtőm megadja magát, lesz egy hűtőm. Nem kell hirtelen boltba futni.

Viszont időközben megszületett a döntés a rendszerről kérnék véleményt róla:

ram 46400 Kingston 1024MB (2*512)/400Mhz DDR
videókártya kb.38900 GexCube Ati Radeon 9600XT 256MB TV
proci 21600 AMD XP Barton 2500+ dobozos ventilátorral
alaplap 22700 Abit NF7-S
monitor 61900 19' LG Flatron T910BU
winchester 29600 160 GB Seagate 7200rpm Barracuda 8MB cache
dvd+cdrw kb.15 LG vagy Samsung 52/24/52/16x CDRW+DVD ROM

Viszont ezzel több újabb kérdés merült fel.

1. az lg monitor azért nem olcsó. viszont a másik márkáról a Belineáról nem voltak vmi jó vélemények. pedig az se lehet rossz, 1024*768@115hz 1600*1200@75, 0.24mm2. a másik pedig az, hogy 19' méretnél mennyire számít, ha egy monitor nem flat. mindegy. 45-55 körül kéne egy jó 19es monitor.

2. nem tudom tényleg kell-e 1g ram. csak jáccani akarna. ha tényleg kell, mondjatok 1-2 példát hogy mihez.

3. nem ide tartozik. május 1 után fognak változni az árak + vagy - irányba?

Aztán jó lenne ha mondanátok egy-két linket nekem ahol vannak normális árlisták, nagy választékkal, mert nálunk elég szegényes a kínálat. Előre is kösz!

Üdv.:
KP

szomb. ápr. 10, 2004 0:45
platina tag

Hozzászólás 
Több az mint 2kiló! Ráadásnak még jön a sarc, úgyhogy inkább 3000...

pén. ápr. 09, 2004 14:27
gyémánt tag

Hozzászólás 
Hali!
Értem, én csak azért szóltam, mert aki nem akar tuningolni, és kapásból kilövi a gyári hűtőt, lehet hogy később megbánja, ugyanis ilyen áron nem kap ilyen hűtőt. Persze ez csak az én véleményem.
Nem vagyok képben lehet... Falconrock 2e Ft-ért? Nálunk ugyanis ennyi a boxos és a sima proci között a különbség kb.

Üdv: Archon

pén. ápr. 09, 2004 14:21
arany tag

Hozzászólás 
Archon írta:
Hali!
sdfg: én azért óvatosabban írnék ilyet, hogy a gyári hűtőket felejtse el... Raktam össze elég sok gépet már, és eddig a gyári hűtővel semmi gond nem volt. Most NEM a tuningról beszélek! A gyári hűtők halkak, és az adott procihoz tökéletesen megfelelnek.

Itt tuningrol volt szo, es arra nem felelnek meg.
Tuning nelkul megfelelnek ugyan, de sztem kap annal halkabbat ES jobban hutot ugyanannyiert. (pl Falconrock 2...)

pén. ápr. 09, 2004 13:50
gyémánt tag

Hozzászólás 
Hali!
sdfg: én azért óvatosabban írnék ilyet, hogy a gyári hűtőket felejtse el... Raktam össze elég sok gépet már, és eddig a gyári hűtővel semmi gond nem volt. Most NEM a tuningról beszélek! A gyári hűtők halkak, és az adott procihoz tökéletesen megfelelnek.

pén. ápr. 09, 2004 12:45
arany tag

Hozzászólás 
-KP- írta:
Sziasztok!
1. Ha neked az XP 1700+ és 2100+ olyan 2200-2300 Mhzen megy, akkor kérdés, vajon mennyire lehet felhúzni a nagyobb alapórajelen járó Tbred 2700+, ill a 2800+-t. És ugyanezt 2800 Bartonról. Fel lehet húzni azokat 2500-2600-ra? Vagy azokat már nem lehet ilyen jól húzni, mint a kisebb modelleket? Azt venném amelyiket a legtovább lehet húzni,Vagy nincs erről infoja senkinek? Mellesleg kedves sdfg csak kíváncsiság, feszt mennyit emeltél és milyen hűtőt használsz?

2. Mit tudnak az AMD procik mellé pakolt hűtők? csak azért kérdem mert alig 2ezressel drágább nálunk a dobozos, 3 év garis, hűtővel mellékelt 2500+ Barton, mint a sima. Nem normál célra érdekelne a cooler, hanem tuning célra. A másik meg, hogy azt olvastam egy másik oldalon, hogy a dobozos példányok között a legújabb darabok, mind lockosak. bár szerintem ez baromság.
Üdv.:
KP

1. A procik kozott kulonbozo steppingu es revizioju szeriak vannak. AMD-nel ugye a TbredA,B,Barton. (persze vannak ezen beluli valtozatok is, pl Tbred B-n belul: AIUHB, JUIHB, KIUHB...) Ezek kulonboznek altalaban egymastol. Mondjuk jelen eseteben tuningolhatosag szempontjabol majdnem egal. Az A-sok talan picit gyengebben, a B es Barton kb ugyanugy huzhato.
Mikor megjelenik egy uj szeria, akkor altalaban megvan a felso orajel korlatja. Ezek utan pedig a szokasos modom megy a modellszamozas. Gyartjak oket a futoszalagon, tesztelik es ami gyengebben sikerul, arra ranyomjak, hogy 1700+, ami jobban sikerul, arra meg, hogy 2400+. Tehat elvileg az tuning eselyed egy kisebb jelolesu, de ugyanolyan szeriaju procibol nagyjabol csak a valogatastol fugg. Ezert szokott az lenni, hogy egy uj szeria bevezetesenel, a meg ovatosabb szamozas miatt, jobb az esely a kis modell jo tuningolasara, az ido elorehalataval pedig csokken. En anno a 2100-ast a Tbredek megjelenesekor vettem. Persze akkor is volt 1-2 fajta, amik kulonbozo mertekben voltak tuningolhatoak. Olvastam, hogy az AIUHB sorozat jo es olyat vettem.
Aztan kijottek a 1700-esek is. Abbol edig a masodik szeriabol vettem. Ott a JIUHB jelolesu volt a nyeru. Raadasul abbol is volt meg 2 tipus, aszerint, hogy mennyi az alapfeszultsege: 1.6(DUTC) vagy 1.5V (DLCT). Nyilvan az 1.5-os stabilabbnak tunik a kisebb fesz miatt.

Altalanossagban elmondhato, hogy mikor kijon egy procibol egy ujabb szeria es bejelentik, hogy mondjuk 1700+ -tol 2600+ -ig fogjak gyartani (vagy Intelnel pl. 2.4-tol 3.4-ig) akkor a legkisebb modellt kell megvenni a kijovetelkor nagy valoszinuseggel menni fog a legnagyobb ertek korul.

Persze a biztos az, ha a megjelenes utan kis idovel, mikor mar vannak tapasztalatok, az ember utananez forumokon vagy mas odalakon (pl asszem a www.overclockers.com -on van cpu adatbazis). Ott kerdezhet, vagy kikeresheti az adatbazisbol, hogy melyik szeria mennyin megy atlagban.

konkretan a kerdesedre a valasz pedig az, hogy 2000MHz koruli AMD-t vegyel. Onnantol pedig sztem tokmind1, hogy Tbred vagy Barton. Makon mulik, de kb 2300-ig el fog menni. Afelett mar vizhutes vagy extra nagy mak! Mondjuk ha biztosra akarsz menni es penzt sem akarsz tul sokat kolteni, akkor Tbredet veszel, mert adott jelolesnel nagyobb az orajele, a Barton nagyobb cache merete meg alig jelent valamit. Mondom, sztem egy 2000-2100MHz koruli modell (nem tudom az mekkora +-os jeloles most, talan 2400-2500+ lehet?!?) Afolott mar kidobott penz.

2. hutobol felejtsd el a dobozos gyari hutoket. Se AMD-ben se Intelben nem jok (utobbi regebben meg jonak szamitott, de a mostani modelleknel mar gyengecske) Veszel vmi jo nagy hutot kulon es kesz.

pén. ápr. 09, 2004 12:32
arany tag

Hozzászólás 
kazso írta:
sdfg írta:
Hang: tenyleg csak digitalis kimenetert erdemes soundstormos lapot venni, az analog kimenet azon is ratyi. tema lezarva :)

Hogy írhatsz ekkora baromságot? A Soundstorm messze a legjobb "hangkeltő". Az SB kacatjait megeszi reggelire.

Sztem olvass utana, mielott baromsagnak nevezned az iromanyom.
A Soundstrom-os (NF7-S) lapokon biza ugyanaz a D/A konverter van, ami a sima (NF7) lapokon. Vagyis, ha analog kimeneten hallgatod, akkor ugyanazt kapod.
Digitalis kimenetet viszont az NF7-S-en az nvidia cucca hajtja (no es ez eszi meg a Live-ot, sot meg az Audigy-vel is felveszi a versenyt...)

Ez a kulonbseg!
Nekem van sima NF7 es NF7-S lapom is, tudom mit beszelek, de ha nem hiszed, akkor utananezhetsz barhol...

pén. ápr. 09, 2004 12:06
ezüst tag

Hozzászólás 
sdfg írta:
-KP- írta:
Sziasztok!

Hang: tenyleg csak digitalis kimenetert erdemes soundstormos lapot venni, az analog kimenet azon is ratyi. tema lezarva :)

NF-S 2.0. A lap verzioszama. Van 1.0-as, 1.2-es es 2.0-as (vagy 1.1-es is talan). Dobozara ra van ugyis irva. Illetve magara a lapra. Nezd meg jol es kiderul.
Megjegyzes:
1. A korabbi verziok 95%-a is tud 400-as FSB-t annak ellenere, hogy hivatalosan csak 333-asok.
2. En anno az 1.2-es megjelenese utan 2 hettel vettem a lapot, es mar akkor is ilyet (1.2) kaptam es nem a korabbi 1.0-at. Sztem kizart, hgoy most 2.0 alattit kapj, de paran irtak, hogy veluk bizony elofordult.
A konkluzio az, hogy nem kell felni, de azert erdemes megnezni a lapot/dobozt vetelkor.

Procik FSB-je: 333 es 400 lehet. Szorzo lock menteset vegyel (asszem csak Bartonbol van superlockos, aminel nem lehet szorzot allitani), es akkor mindenkepp 400-on hajthatod, persze 400-as ramok mellett!
Barton vs Tbred nincs sok kulonbseg. A Bartonban tobb a cache(ami szinte semmit nem er), de kisebb orajelen megy. Vagyis ha siman hajtod, akkor inkabb Tbred a gyorsabb, de nem sokkal. Ha huzod, akkor meg tokmind1, mert mindkettot kb ugyanaddig lehet.
2500 es 2800 kozott alig van orajel kulonbseg, nem er meg 9000-et. meg felet se. Inkabb egy olcso 2500 es icipicit felhuzni 2300-2400MHz-re. Es kesz is a leggyorsabb elerheto AMD :D :D :D

Úgy látom sdfg kolléga nagyon otthon van tuning témában. Mostanában elolvastam rengeteg topicot és újabb kérdések merültek fel bennem.

1. Ha neked az XP 1700+ és 2100+ olyan 2200-2300 Mhzen megy, akkor kérdés, vajon mennyire lehet felhúzni a nagyobb alapórajelen járó Tbred 2700+, ill a 2800+-t. És ugyanezt 2800 Bartonról. Fel lehet húzni azokat 2500-2600-ra? Vagy azokat már nem lehet ilyen jól húzni, mint a kisebb modelleket? Azt venném amelyiket a legtovább lehet húzni,Vagy nincs erről infoja senkinek? Mellesleg kedves sdfg csak kíváncsiság, feszt mennyit emeltél és milyen hűtőt használsz?

2. Mit tudnak az AMD procik mellé pakolt hűtők? csak azért kérdem mert alig 2ezressel drágább nálunk a dobozos, 3 év garis, hűtővel mellékelt 2500+ Barton, mint a sima. Nem normál célra érdekelne a cooler, hanem tuning célra. A másik meg, hogy azt olvastam egy másik oldalon, hogy a dobozos példányok között a legújabb darabok, mind lockosak. bár szerintem ez baromság.

Üdv.:
KP

csüt. ápr. 08, 2004 1:04
arany tag

Hozzászólás 
sdfg írta:

Hogy írhatsz ekkora baromságot? A Soundstorm messze a legjobb "hangkeltő". Az SB kacatjait megeszi reggelire.

szer. ápr. 07, 2004 19:51
arany tag

Hozzászólás 
-KP- írta:
Sziasztok!

NF-S 2.0. A lap verzioszama. Van 1.0-as, 1.2-es es 2.0-as (vagy 1.1-es is talan). Dobozara ra van ugyis irva. Illetve magara a lapra. Nezd meg jol es kiderul.
Megjegyzes:
1. A korabbi verziok 95%-a is tud 400-as FSB-t annak ellenere, hogy hivatalosan csak 333-asok.
2. En anno az 1.2-es megjelenese utan 2 hettel vettem a lapot, es mar akkor is ilyet (1.2) kaptam es nem a korabbi 1.0-at. Sztem kizart, hgoy most 2.0 alattit kapj, de paran irtak, hogy veluk bizony elofordult.
A konkluzio az, hogy nem kell felni, de azert erdemes megnezni a lapot/dobozt vetelkor.

Procik FSB-je: 333 es 400 lehet. Szorzo lock menteset vegyel (asszem csak Bartonbol van superlockos, aminel nem lehet szorzot allitani), es akkor mindenkepp 400-on hajthatod, persze 400-as ramok mellett!
Barton vs Tbred nincs sok kulonbseg. A Bartonban tobb a cache(ami szinte semmit nem er), de kisebb orajelen megy. Vagyis ha siman hajtod, akkor inkabb Tbred a gyorsabb, de nem sokkal. Ha huzod, akkor meg tokmind1, mert mindkettot kb ugyanaddig lehet.
2500 es 2800 kozott alig van orajel kulonbseg, nem er meg 9000-et. meg felet se. Inkabb egy olcso 2500 es icipicit felhuzni 2300-2400MHz-re. Es kesz is a leggyorsabb elerheto AMD :D :D :D

szer. ápr. 07, 2004 16:30
arany tag

Hozzászólás 
Hát m**-t azért ne mert minden jólelkű ember tudja hogy nem igazán korrektek és kicsit több csíntalanságra képesek mint más sztech bolt :)

Prociból Barton magosat (166os fsbje van de 200fsbje is lehet így 3200+ lesz) több topicban is taglalva van. A 2500+ asszem 1800mhzen megy? (nem biztos).

http://www.tomshardware.hu/cpu/03q1/030 ... on-09.html

Az Abit NF7-S v2.0 az alaplap verzió száma, ezen már olyan nforce chip van ami stabilan kezeli a 200-as fsb-t és CSAK ismételm CSAK v2.0-höz való biost szabad beleégetni.

Procit elméletileg a létező legnagyobb AMD-t tudod belerakni, persze csak a "socket A" tokozásut, az új 64bit-ket már nem :)

Egyébként nézd végig ezt:
http://www.tomshardware.hu/cpu/03q1/030210/index.html

kedd ápr. 06, 2004 6:33
ezüst tag

Hozzászólás 
Sziasztok!

Úgy látom kár volt a hangkártyát megemlítsem, mert másfelé viszi a témát. nem érdekel a digi kimenet, most adtam el az erősítőm (marantz sr 4300) és a hangfalaim (wharfedale diamond 8.4 és 8.3) ilyenformán a kártya csak analógban lesz használva. arra meg az sblive meg az audigy kevéske. főleg egy olyan kaliberű füleshez. hangminőségben az általam említett kártya még az audigy2zs-t is megeszi, más kérdés hogy játékra az audigy2zs jobb 5.1-ben. de nekem nem lesz 5.1 egy darabig. mellesleg a Terra kártyában még fülhallgató erősítő is van, amire szükség is lesz, mert a HD 590 120 Ohm, az 580 hirtelen nem tudom, de asszem az olyan 300 vagy 600. úgyhogy szerintem a hangkártya témát ejtsük.

Viszont alaplappal kapcsolatban felmerült egy pár újabb kérdés. Az Abit NF7-S-t nézegetve azt olvastam, hogy a 400-as FSB-t csak a v2.0 támogatja. Ez most itt mit takar? v2.0 típusjelű alaplap, vagy csak egy mezei bios upgrade? A másik pedig az, hogy sehol nem láttam még, hogy megadták volna egy alaplapra, hogy max. mekkora procit lehet beletenni, max. hányas szorzót tudnak stb. abit, asus honlapon is néztem de eléggé szűkszavúak.

Processzorokról meg jó lenne ha valaki mondana egy linket, ahol össze van foglalva, hogy melyik amd proci hány megahertzes valójában, és hányas szorzóval, hányas fsb-vel műxik alapban. épp azon filózunk, hogy melyik procit éri meg jobban megvenni, a legújabb árlistákat nézegetve 9ezer forint a különbség a 2500+ és a 2800+ között.

Ezt a mistralt többen is szidják. megmondaná valaki, hogy miért? Több kérdés most nem jut eszembe. Köszönöm az eddigi válaszokat!

Üdv.:
KP

hétf. ápr. 05, 2004 23:35
platina tag

Hozzászólás 
Nekem is az a véleményem, hogy igényes dologra igényes hangkarit.
üdv.

hétf. ápr. 05, 2004 13:45
arany tag

Hozzászólás 
nf7-s
tbred vagy barton 2600-tol felfele
9600pro vagy xt

es meg annyi, hogy nem ertek a hangugyekhez, de a soundstormos lapok digitalis kimenete barmijo jo minosegure sikerult, az analog mar mas teszta....

hétf. ápr. 05, 2004 13:19
platina tag

Hozzászólás 
Hi!

Majdnem minden rendben van, amit írtak, de a jó hangkártyáról ne hagyd lebeszélni magad! Az abszolut hallásnak semmi köze ehhez, ha figyelsz egy kicsit, te is észteveszed a különbséget.
Hát még ha digizel is vele. Tudom nem sokan használják erre a gépet, de én néha igen. És nem mindegy, hogy mekkora az alapzaj. És az alapzaj kifelé is hallatszik itt-ott.
A többivel tényleg egyetértek...

Ps.:SEMMIKÉP SE A M1STRÁLBAN!!!

hétf. ápr. 05, 2004 9:54
arany tag

Hozzászólás 
Abit olcsóbb és kicsit jobban húzható.
Asus drágább és jól húzható.
Nekem Asus van és meg vagyok elégedve vele.

Ez mi? "HD 580"
(Ok megtaláltam Sennheiser füles.)
Sztem nem fogtok különbséget hallani max ha abszolút hallásotok van

hétf. ápr. 05, 2004 8:56
ezüst tag

Hozzászólás 
fxdx!

Hangkártya ügyben nem vitatkoznék. Arra amire neki kell és majd nekem kelleni fog, arra kell egy jó kártya. Egy HD 580-at fog hajtani vele. Én valszeg egy 590-et. Most vagy ne vegyünk ilyen komoly fülest, vagy rakjunk alá minőségi vasat. Ez a két lehetőség van. Mellesleg az NF7 az Abit alaplap és az NF7-S-re gondoltam. Amúgy érdekelne, miért Abit az Asus helyett? Kb. ugyanazt tudja mind2 alaplap.

Üdv.:
KP

hétf. ápr. 05, 2004 0:16
gyémánt tag

Hozzászólás 
KP!

Bárhol, csak nem a Mi*tralban! :shock:

Celeronból kizárólag még a PIII korszakból a Tua. volt jó, most egyik sem!

szomb. ápr. 03, 2004 7:11
platina tag

Hozzászólás 
Hellóka.
Ne NF-7 legyen, hanem NF7-S! Lényeges különbség!
Másrészt én inkább az Abitot javaslom.
Hangkártyát meg ne vegyél ehhez a laphoz, fölösleges, inkább (ha el kell költeni a pénzt:-) XT-s atit.

szomb. ápr. 03, 2004 6:55
ezüst tag

Hozzászólás 
Ja és annyit még megtehetnétek, hogy mondtok nekem pár helyet Pesten ahol érdemes vásárolni. Zsír új gép lesz, úgy cakli pakli 250-300at szán rá. mondjuk egy olyan helyet ami nem drága, és ilyen értékű vásárlás esetén hajlandóak engedni olyan 10%-ot. vagy ilyet ne is reméljünk?

Üdv.:
KP

szomb. ápr. 03, 2004 0:41
ezüst tag

Hozzászólás 
Köszönöm mindenkinek a választ. Salvatore-nak meg a sok sok linket. Mindet el fogom olvasni. Végülis megerősítést kaptam, mert én is Barton+9600 kombót ajánlottam neki. Akkor asszem 9600Pro lesz belőle.
Alaplap meg valszeg Abit A7N8XE-Deluxe, vagy egy NF7. Hangkártya meg Terratec Aureon Space.

Üdv.:
KP

pén. ápr. 02, 2004 23:33
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 54 hozzászólás ]  Oldal 1, 2  Következő