|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 46 hozzászólás ] |
|
Szerző |
Üzenet |
.Dester.
gyémánt tag
|
Bocs, igazad van, elírtam, elég, ha az ATA100-as vinyó kap 80 ereset. Amúgy sokmindent láttam már, többek közt olyat is, hogy egy lassabb vinyó iszonyatosan visszafogta a gépet, ha egy kábelre volt kötve egy gyorsabbal. És még valami: ha valami sz*r a számítógépeddel kapcsolatban, felejtsd el a logikát. Millióegy esetet tudnék mondani!
Az ADSL MAGA nem lehet gond, nekem is az van itthon. Minden szép és jó. Ha valami nincs jól telepítve (ha arra gyanúzol), akkor meg a help desk is tud segítséget nyújtani, hogy milyen protokollok, stb. legyenek telepítve és milyen beállításokkal. Másrészt a ZA nem lassítja a netezést. Ha így lenne, senki se használná, én se. A Te esetedben viszont már lassan nem tudom, mit mondjak, látnom kéne azt a gépet.
Amit javaslok, hogy az ottani help deskkel zongorázzátok végig az összes beállítást, netán hívj ki tőlük vkit egy laptoppal tesztelni (netán egy haver segíthet).
Dester
|
szer. jún. 18, 2003 20:07 |
|
|
milestone
arany tag
|
Dester,
1. mi értelme annak, hogy 80 eres kábelt kapjon az ATA33-as
CD és ATA66-os vinyó? Egyébként is nemigen látok
összefüggést a netezés közbeni lassulás és a 2 vinyó
közötti adatmozgás között (mert akkor netezek, mást nem
futtatok és minden rendszerprogram a C-n - IBM ATA100 1.
part. - van). A 2 vinyó 2-2 partícióra van osztva. Pusztán
logikusan próbálok gondolkodni, tényleg nem kötekedni
akarok.
5. Igen. C:Win, boot innen
6. Tegnap kikapcsoltam egy kis időre a ZA-t, úgy tűnt,
mintha akkor is lassú lenne, bár nem annyira. Lehet, hogy
az ADSL-es netezéshez szükséges pluszban telepített (a
modemeshez képest) hálózati programok a ludasok, részben,
részben meg a ZA. Gondolom, nem tudom.
üdv,
milestone
|
szer. jún. 18, 2003 17:31 |
|
|
.Dester.
gyémánt tag
|
milestone!
1. A két vinyó persze ATA100-as kábelt kapjon (80 ereset, ne 40 ereset). És kösd be őket úgy, ahogy írtam, lehet, h ez lesz a megoldás.
2. ez akkor OK.
3. én azt hittem, erről netezel , akkor elméletileg ez is OK, de azért próbálj ki egy netezést nélküle.
4. a driverguide-on nézted? www.driverguide.com, user: drivers, pass: all. Itt sokminden van, ami kellhet... ))
5. Mármint a Win98 az ATA100-as IBM-ről megy, ami primary MASTER-en van, ugye? Még valami: nem tudom, nálad hogy van, de nem árt, ha a boot partíció egybeesik a rendszerpartícióval (tehát ne mondjuk C:-ről bootolj, míg a rendszer pl. a D:Win98 könyvtárban van).
6. egy rövid 5 perc erejéig kapcsold le a ZoneAlarmot. Nem hinném, hogy a teszt alatt betörnének a gépedre Annyit megér, hogy kiderítsd, hogy az van-e rosszul konfigolva.
Üdv: Dester
|
kedd jún. 17, 2003 18:14 |
|
|
milestone
arany tag
|
Dester,
köszi a választ.
Én is úgy gondoltam, hogy ez a konfig elég lesz egy
darabig. Nem vagyok grafikus, nincs szükségem egy erőgépre.
1. A 2 vinyó elválasztása nem tűnik rossz ötletnek,
kipróbálom. (ATA100 vs. ATA66 kábel nem segíthet?)
2. Alaplap tudja az ATA100-at, Biosban az IBM annyin megy,
a Quantum ATA66-on. Win-ben természetesen engedélyezve a
DMA.
3. Modemet nem cserélem le. Iszonyú megbízható, sok éve
megvan, soha semmi gond nem volt vele. Ráadásul most már
ADSL van, a modem csak faxra van. Egyébként az ADSL miatt a
modem már nem játszik szerepet a netezéskor és csak akkor
jelentkezik az említett probléma. ZA nélkül lehet, hogy
minden OK lenne net közben is, de már nem merem így
kipróbálni.
4. Igen, lehet hogy a Win98 is ludas (részben), u.is egy
kis ideig fennt volt a Win2k (azt sajnos nem tarthattam
meg, mivel nem volt a lézernyomtatóra (Minolta PP 6L) Win2k-
s driver, a vga kártyára sem találtam Creative-félét, csak
Nvidia-st, azzal meg a TV-kártya képe nagyon randa volt) és
úgy emlékszem, hogy akkor nem voltak ilyen gondok (talán,
nem biztosan).
5. Win98 természetesen ATA100-as Pri Slaveről megy.
Szoftveres beállítások esetleg?
Üdv,
milestone
|
kedd jún. 17, 2003 17:13 |
|
|
.Dester.
gyémánt tag
|
milestone: van pár ötletem. Először is ezzel a konfiggal mindennek stabilan kéne mennie. Én 40KByte/seces letöltés mellett (ZoneAlarm megy, WinMX, Opera tölt, a Bat 10 percenként nézi a leveleimet) nézek DivX-es filmet v. éppen teszteltem a Colin3-at vagy az Indy Series demóját. Az előbbi csak annyira szaggatott, amennyire az elvárható volt, tehát nem a letöltéstől volt, az Indy Series tök folyamatos volt. Ugyanígy netezés közben tudok netrádiót hallgatni és MÉG 48x-osan CD-t is írni, miközben az ICQ-n és az IRC-n egyszerre chatelek. Tehát a gépednek elégnek kellene lennie! Nekem is 384 MB RAMom van
5letek, "gyanúsorrendben":
1. a két vinyót rakd két külön kábelre a következők szerint:
az ATA100-as IBM Primary Master
a Creative DVD Primary Slave
a Plextor Secondary Master
a másik ATA66-os vinyó Secondary Slave
sokáig kísérleteztem a megfelelő összeállítással, ez tűnt a legstabilabbnak.
2. az alaplapod tudja az ATA100-at? Ha nem, akkor egy ATA100-as RAID kártya iszonyatosan meg tudja dobni az összteljesítményt, az enyémben is azért van, tehát saját tapasztalat!
Másrészt mind a 4 eszköz saját kábelt kaphat, ami azért nem mind1. Nálam is csak az író meg a DVD van az alaplapra kötve.
3. A modemodat próbált meg kicserélni (akár kölcsönbe) egy PCI-os, külső USB-s vagy CNR modemra.
4. Ha ezek nem jönnek be, teszteld le Windows XP-vel, ha teheted.
Ja igen: és nem árt, ha a Win98 az ATA100-as vinyóról megy, de gondolom ez így van.
Remélem tudtam segíteni!
LACASKA: tudom, későn szólok, de kerüld az ezüstös pasztát!!!!!!!!!! Állatira veszélyes, mivel az ezüst vezeti az áramot és ha véletlen kipréselődik, sirathatod az alaplapod!
|
kedd jún. 17, 2003 14:40 |
|
|
Dryman
vas-tag
|
Sziasztok! Már megint csak a gondok... Asus Tuv4x-ben Tua. Celeron 1200Mhz alapban is 53 Celsius-fok. 1344Mhz-re tuning 1,55v fesz emeléssel stabil, de és egy kis játék után az aida32 sensora cpu 58Celsius-fok alaplap 35Celsius-fok. Miért ilyen magasak az értékek? Elfogadhatóak ezek vagy valami nagy a gáz? Ja a ház közepes mérető torony álló táppal, kb 1,5 cm van a ventiig. A procin az intel álltal mellékelt eredeti hűtés kerreg, természetesen ezüstös pasztával ellátva..Kérem segítsetek! Vélemények, javaslatok...? Köszönettel!Lacas
Ez a level virusellenorzesen esett at!
This message was checked against viruses!
|
kedd jún. 17, 2003 14:28 |
|
|
milestone
arany tag
|
Ja, a CPU/System hőmérséklet jelenleg: 48/38. 50 fölé ritkán megy. És nincsen semmi túlhúzva.
|
kedd jún. 17, 2003 13:43 |
|
|
milestone
arany tag
|
Dester,
hasoló konfigom van nekem is és az a problémám, hogy amióta
hálókártya került a gépbe, de főleg amióta feltettem a
ZoneAlarm-ot, hihetetlenül lelassult a gép. Ha netezek - és
főleg egy hosszabb idő után - időnként a kurzort alig bírom
megmozdítani, főként, ha a ZA adatmozgást jelez. Net közben
a Winampról teljesen lemondhatok, annyira szaggat. Ha nincs
net és nincs ZA, akkor minden rendben, szépen megy. Arra
gondoltam kevés a proci és nagyobb kellene. Vélemények?
A konfig:
HW: ABIT KT7A, Duron 750, 2x64 MB LG (ha jól emlékszem, 100-
asok) + 1 x 256 MB Hynix SDRAM (133) / összesen 384 MB RAM/
IBM 40 GB (ATA100, master) + Quantum 6,4 GB (ATA66, slave)
winch.-k, Creative Riva TNT AGP vga, SB Live Value, TV-
tuner (PCI), IRDA, Realtek hálókártya (Genius, PCI), Acorp
56k modem (ISA), PS2 egér, USB scanner, lézernyomt. (párh.
port), Plextor 48/24/48 CD-író + Creative DVD-ROM, floppy,
Codegen 300 W táp/ház.
SW: Win98EN, IE6, ZoneAlarm Pro, McAfee VirusScan, WinPoet,
stb., 2 hónapos telepítés.
A proci kevés, a memória, a táp, esetleg a SW beállítások?
|
kedd jún. 17, 2003 13:37 |
|
|
.Dester.
gyémánt tag
|
signal: ezért nem is nagyon bocsátkoztam bele a témába. Köszönöm a kiigazítást, amúgy igazad lehet... A monitorom tápja is így szállt el (nem a 21-esé, még a régi 14"-osé), este kikapcsoltam, mint rendesen, másnap reggel meg nem világított a lámpa. 5000 Ft.
|
vas. jún. 15, 2003 20:50 |
|
|
Signal
|
> ...A másik dolog az Enermax oldalán, a PFC (Power Factor
> Correction), vmi olyasmi, hogy nem engedi elszállni a kimenő
> feszültségeket, tehát, ha behal a tápod, nem ránt magával mindent.
PFC (Teljesítménytényező-javítás, Cosinusfí javítás), ennek semmi köze a kimeneti túlfesz. védelemhez.
A PFC gyakorlatilag parasztvakítás, mivel csak a nagyobb számítógépparkot üzemeltető cégek számára ajánlott (illetve a jövőben talán szabványszerűen kötelező lesz), ahol az áramszolgáltató méri a meddőfogyasztást is. A szokványos háztartási villanyóra csak a hatásos fogyasztást képes mérni.
Tehát vegyél PFC-s tápegységet, igaz hogy semmi hasznod belőle, de legalább energiát takarítasz meg vele az áramszolgáltatód számára, ezáltal megnyugodhatsz, hogy te is tettél valamit környezetünk védelme érdekében, mert emiatt kevesebb fűtőanyagot fognak elégetni a hőerőművekben, ami csökkenti az üvegházhatást kiváltó égéstermékek kibocsátását, ezzel az általános felmelegedési folyamatot, a sarkvidéki jég olvadását, a tengerszint emelkedését, a bőrrák kockázatát...
PFC-s tápegységgel a bőrrák ellen! És ez legalább nem parasztvakítás...
|
vas. jún. 15, 2003 12:47 |
|
|
Signal
|
> Az egyszerű dolgok is lehetnek
> teherbíróak, ha jól van összerakva, bár én nem néztem még bele a tápba,
> csak a ventijét takarítom.
Én meg javítom a kapcsolóüzemű tápegységeket. Nem a teherbírással van gond. Amíg működik, addig működhet jól, aztán egy bekapcsoláskor (mondjuk egy teljes áramtalanítás után) elszáll, és akkor nem fogod magasztalni...
|
vas. jún. 15, 2003 12:45 |
|
|
dj_csubi
|
A franc. Az előbb azt akartam mondani, hogy úgy indult el a gép, hogy többször SEM forgott a VGA-n (Geforce3Ti200) a hütöventi. Sorry...
CSUBI
|
szomb. jún. 14, 2003 10:40 |
|
|
dj_csubi
|
Üdv Mindenkinek!
Itthon is tök gáz a meleg, de én már novemberben számítottam erre, amikor is megcsináltam a vízhűtést a gépbe. Csak egy szimpla P3-asom van, ami most 1500-ön ficeg, de a proc. hőmérséklete 45-nél még nem ment fejebb. Ja és ugye nincs zajos ventilátor...ami nálam az első szempont volt. Azonban a videókártya... Az nálam is elég heves. (GeforceTi200) Van rajta bordaerdő, meg ventiláttor is, de az pi**afüst. Az elmult két hónapban többször is úgy indult el a gép, hogy forgott a kis szemét. Úgyhogy elkezdtem tervezni rá a hütöt. Aztán meguntam, mert a probléma (szószerint) égetö és sürgös volt, ugyhogy rendeltem egy Zalman passzív hütöt online. Ha valakit érdekel, www.overclock.hu . Mihelyst megérkezik beszámolok rola. Oks? Addig is jo meleget...
CSUBI
|
szomb. jún. 14, 2003 10:38 |
|
|
.Dester.
gyémánt tag
|
Nem pont, de majdnem... Legalábbis íróknál.
Amúgy megint egyetértek veled, Cov.
Hasonlítottál már össze akkor egy mostani 48/24/48-as Plextort egy hasonló paraméterű LG-vel súlyra? ))))
Dester
|
csüt. jún. 12, 2003 7:30 |
|
|
Cov
|
Nekem is van Plex 4/2/20-asom, bár nem érzékelek túl nagy különbséget
más régebbi irókhoz képest. Legalábbis nem 5X-öst. Igaz, ilyen tápban
van MÁS IS, ami a mezeibbekben nincs; nem csak "ugyanabból több".
Üdv, Cov.
ui: mintha a mezeibbek csupa műanyagból lennének?!
|
csüt. jún. 12, 2003 7:25 |
|
|
.Dester.
gyémánt tag
|
Igen, van. Egy jobb Enermax táp (500W körül) paraméterei: két ventillátor (vagy egy, de nagy), csendes, aranyozott csatlakozók, minimum 10 tápkivezetés (elég lesz?), túlfeszvédelem, feszültségkiegyenlítés. Mit tesznek bele? ANYAGOT. Nem sz*r, olcsó anyagokból rakják össze. Gondolj bele, a régi monitorok is mennyivel nehezebbek voltak, mint a mai hasonló társaik és egy jó részük még mindig bírja. Ugyanígy a Plextor írók is: mindig kiszereltem a gépből, ha vittem a gépet vmi LAN-partira, mert majdnem kétszer könnyebb lett tőle a gép, és már 3 éve kifogástalanul működik, többezer megírt lemez után is. És nem ólomnehezéket raknak bele ))
Az általam leírt Enermax táp pontos paraméterei (megint ide lyukadok ki) a www.mistral.hu-n a központi raktárban lekérdezhető és 40e Ft körül van a bruttó ára.
|
csüt. jún. 12, 2003 7:14 |
|
|
Cov
|
Enermax 465W? Huhh... Gondolom van benne bőven hőleadó felület (is)!
Mibe vesztegették? Amúgy miket tesznek bele, h akár 5X annyi (15kg), mint más???
Üdv, Cov.
ui: akárhova lukadunk ki, mindenki a nyári "forró" levegővel próbál hűteni :-/
|
csüt. jún. 12, 2003 7:02 |
|
|
ghosei
vas-tag
|
A Chieftech mellett döntöttem! Enermax egy kicsit drágább.
Majd késõbb veszek egy Chieftech házat is hozzá. Gombhoz a kabátot!!!
Néztem a Mistral árlistáját, ott lehet kapni házat táp nélkül.
Gee
|
szer. jún. 11, 2003 19:56 |
|
|
.Dester.
gyémánt tag
|
Nekem a Vargánés tápom (235W) már 4 éve bírja, és nem kímélem. Gyakran napi 24 órát van bekapcsolva a gép, 2 CD és 2 vinyó megy rajta folyamatosan, néha 3 vinyó. Ja, és nálam SEMMILYEN körülmények között nem akadoznak az MP3-ak, ha ráindítok egy egyszerűbb 3D-s játékot (pl. NFS3), akkor sem...
És nem, nem egy bika konfigom van... 850-es Celeron, 384 MB RAM, SB Live! (még az első szériából), GeForce2 MX400 (32 MB), Highpoint RAID, Realtek hálókártya, 2 db Maxtor vinyó (80GB, első széria és 20GB), Plextor 48/24/48A író, Asus DVD-rom. Ezzel a konfiggal 40x-esen minden gond nélkül tudok on the fly CD-t másolni, miközben fut egy IRC, WinMX, Winamp, ICQ, Zonealarm, The Bat, MBProbe, Norton Antivirus és még az ég tudja, mi minden. A WinXP a futtatott processzek listája 1280x1024-es felbontáson a kép tetejétől az aljáig ér.
És a lényeget a végére kaptam: Ampron PII-3100B alaplap. Ez akkor csúcskategória volt, jó sokba is került a többi "átlaghoz" képest. A barátaim (sokszor jobb gépek tulajdonosai) a csodájára járnak a rendszerem stabilitásának, még Win98 alatt is csak nagy néha láttam kék halált.
A teherbírásra jellemző adat még: az én gépemben ISA-s hálókártya volt akkor még, amikor én voltam egy helyi LAN-partin a host az akkor még 400-as Celeronommal, amúgy ugyanezzel a konfiggal. Én autórádiónak MP3-at hallgattam Winamppal, ismétlem: én voltam a host ISA-s hálókártyával, full grafika + tükör, eső és nem szaggatott ))))))
Szóval visszatérve... lehet, h nem is olyan rossz a Vargáné és TSA táp... Kicsit emlékeztet arra az esetemre (analóg módon), amikorr 30-cal beleszálltam egy ezer éves orosz biciklivel egy frissen kinyitott kocsiajtóba; 3 métert repültem (nem túlzás), és mi lett a baja a biciklinek? Leesett a lánc... ))) Az egyszerű dolgok is lehetnek teherbíróak, ha jól van összerakva, bár én nem néztem még bele a tápba, csak a ventijét takarítom. Félreértés ne essék: én is félek, hogy elfüstöl egyszer, ezért is a következő (nyáron esedékes) gépembe Chieftec vagy Enermax tápot fogok rakni.
|
szer. jún. 11, 2003 18:08 |
|
|
+Phoenix+
vas-tag
|
nekem codegen táp szállt el. nem volt csoda, hiszen csak 250es volt.
ez eddig előfordulhat, de képzeljétek el ezt egy nagy házhoz adták....én ilyet még nem láttam komolyan....
elszállt és vitte magával a nyú procimat. nagy nehezen csere proci, csere táp, majd ÉN HÜLYE csak otthon vettem észre, h vargánés tápot kaptam....
szal most imádkozom, mindamellett, h 37/63 fokos a gép üresjáratban, levett oldallap mellett....
lásd procihőmérséklet topic.
|
szer. jún. 11, 2003 16:23 |
|
|
Sornya
|
Ghosei!
Nem olvastam végig a topicot, de lenne egy saját tapasztalatú tippem a játék kiakadásra, újraindulásra! Szerintem a memóriáddal lehet a gáz!
Főleg ha samsung! (Elég gagyi, de mindenből...)
Folyton kilépett windowsba vagy újraindult, volt hogy fél perc alatt, volt hogy két óra után, volt hogy kibírt egy 3Dmark tesztet, és csak utánna...
Visszavittem vártam rá egy hetet, azt mondták teljesen rendben van, de nagy nehezen kicseréltettem hynix memóriára! Na az már márka! Az mp3 lejátszás nem ugrik néha, ritkán meg csak néha?? Mert nekem csinálta az áldott samsung!
|
szer. jún. 11, 2003 14:49 |
|
|
Mirage
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 289 Tartózkodási hely: Moson megye
|
Én is meguntam... Leszedtem a ház burkolatát. Vettem egy asztali ventit (5 tHUF). 10cm távolságból fújja a házat, mint az állat... még az ATA100-as kábelek is lobognak a huzatban. Halk, megbízható megoldás... és még nekem is jut a huzatból valamennyi...
A Vargáné és TSA tápom(senkinem sem ajánlom) még mindig bírja! Na ez az igazi kalandvágy! Nem az iraki utazás!! )
|
szer. jún. 11, 2003 14:23 |
|
|
.Dester.
gyémánt tag
|
Lehet, nézd meg pl. a www.mistral.hu-n a központi raktár készletét.
Dester
|
szer. jún. 11, 2003 11:33 |
|
|
ghosei
vas-tag
|
Vissza nyomtam a procit is, és a memóriát is! Így mûködik.
Ha vissza kötöm a winyókat, akkor nem jó. Kevés neki a 300Watt.
Szokott olyat csinálni, hogy bekapcsoláskor pittyeg. Pont akkor, amikor bekéne kapcsolnia a monitort. Ezt havonta eggyszer-kétszer csinálta. Nem is foglalkoztam vele. De így már minden világos. Már régen is kevés volt! mindegy.
Megrendeltem az új tápot. A Chieftech melett döntöttem. Szerintem 420Watt elég lesz. Késõbb meg majd veszek hozzá, egy házat.
Apropó!! Lehet Chieftech házat venni, táp nélkül?????
Gee
|
kedd jún. 10, 2003 14:36 |
|
|
Gabor2
platina tag
|
Igen, ezzel csak a videókártya-kérdésre kaptunk választ. Ettől még lehet mondjuk ram hiba is. Vissza kell állítani a procit és a ramokat is, és ha így is minden OK, akkor már tényleg a táp a ludas. Ha nem OK, akkor még lehet egy pár dolog.
|
kedd jún. 10, 2003 10:56 |
|
|
saghfjdafsj
|
RAW értelem szerűen nyers. Azaz formázatlan. Nincs
filrendszer.
PL asszem az ORACLE adatbázis igényel ilyet, de a te
esetedben valószínűleg csak hibás felismerés/sérülés
következménye.
Más: Amit fenn csináltál az NEM táp teszt volt!!!!
Én ez alapján nem szűrnék le messzemenő következtetéseket.
Lehet, hogy a tápod gyenge, de ezt nem úgy tesztelem, hogy
lejjebb veszem a procit és a memóriát is!!!!
A vinyók, CD lehúzása ok. Így már bírnia kell a tápnak a
2.4 procit + 333 memóriát is. De ha ez nem elég neki akkor
ott nem csak a táp a problémás. Vagy annyira gázos a táp,
hogy kész csoda, hogy elindul a géped.
|
kedd jún. 10, 2003 9:46 |
|
|
janek
|
Hi mindenki!
Csak hogy én is mondja k valami okosságot:-))
Én megkínálnám egy 400W tápegységgel!Egy ekkora gépnek már kell.
janek
|
kedd jún. 10, 2003 8:42 |
|
|
ghosei
vas-tag
|
Újabb helyreigazítás!!!
A gépem nem újraindult, hanem egy fekete képernyõ lett, aztán visszaugrott a háttér az ikonokkal. Aztán fekete, és megint vissza minden. És ezeket ismételgette vagy 10 percig, és utánna írta ki a fent említett hibaüzenetet.
Most már világossá vált, hogy a videokártyának semmi baja, elkeztem a hûtést megcsinálni. A memóriákra hûtõbordákat ragasztottam. Most úgy néz ki, mint egy kis sündisznó. A GPU-ra is megpróbálok valami light-osabb P4-es bordát csavarozni. A P3-as méretben elé kicsi, úgy hogy P4-esre voksoltam.
Kicsit érthetetlen számomra, hogy egy ilyen vid.kártya, ami ilyen nagy hõvel dolgozik, miért csak ekkora bordát meg ventit raknak.
Most a memóriák, már nem annyira forróak mint elötte. Hát ennyivel is elõrébb vagyok.
Gee
|
hétf. jún. 09, 2003 15:16 |
|
|
Cov
|
Amíg döntenél táp ügyben, addig próbálgasd még a rendszert.
Ventik vissza, meg a tuning is; de a vincsik+CD még ne.
Hátha a húzás (is) kiakasztja egy idő után. Melegedés, stb.
Üdv, Cov.
ui: kicsi UPS-ben gondolkodom magamnak, plusz nem túl márkás, de NAGY
tápban, ez olcsó+biztos is - ár/teljesítményben legalább is
|
hétf. jún. 09, 2003 14:30 |
|
|
sasfioka
ezüst tag
|
Enermax tápok élettartamgarisak. Legalábbis ANNAK KELL LENNIE! A CHieftech tápok is jó tápok. Vegyél egy 360W-osat a jobb tápból, azzal már faxa lesz.
Amúgy az újraindulás az valszeg vindóz védelmi gebac, elvben kék képernyő kellene, csak ki kellene kapcsolni neki az újraindulást, és akkor konkrétan látnád, hogy miért halasztja meg az xpt. (Kikapcsolni úgy tudod, hogy Vezérlőpult>Rendszer>Speciális fül>Indítás és helyreállításnál Beállítások>Rendszerhiba résznél az Automatikus újraindítást kapcsold ki (vedd ki a pipát))
SF
|
hétf. jún. 09, 2003 14:17 |
|
|
ghosei
vas-tag
|
Az ACORP-ról megvan a véleményem!! A haverom vett eggyszer egy komplett gépet. A boltban az égig magasztalták, hogy az milyen jó. Másfél hónap után elszállt a táp, és vitt vele együtt minden.
Elõbb néztem egy Chieftech tápot 420Wattos, 20.000+Fa. Mi az az "aktív PFC"????
Mennyire jó ez a márka?? A házakról már halottam! Elég **** néznek ki.
Gee
|
hétf. jún. 09, 2003 12:20 |
|
|
.Dester.
gyémánt tag
|
Enermax. AZ TÁP. Már a súlyán is érzed, ha megemeled. Én úgy vagyok vele, hogy ebből inkább nem akarok spórolni ui. ha elfüstöl a táp és vele együtt a valahány százezres gép (vagy elég, ha a vinyó(k) az adatokkal), akkor már késő azon tépelődni, hogy miért azon a 15e Ft-on spóroltam... Amúgy a Codegenek se nagyon rosszak az olcsóbb kategóriából, Acorpot kerülni!!! Az Acorpok MIND (kivétel erősíti a szabályt) tönkremennek 1 idő után, gyakran 1 hónap alatt.
Másrészt jelentősen megkönnyítheted a tápod dolgát, ha egy UPS-re kötöd rá, mivel akkor nem a tápnak kell még a feszültségkiegyenlítéssel is bíbelődnie, hanem az UPS elvégzi azt helyette és egy stabil feszültséget ad neki.
A leírtak alapján szerintem is a táp izzadt, osztom Cov és Gabor2 véleményét.
|
hétf. jún. 09, 2003 12:11 |
|
|
ghosei
vas-tag
|
Próba cseresznye!!!
Lekötöttem az összes winyót, a rendszert kivéve, 2.4-est visszavedtem 1.8-ra, a memóriát 333-ról 266-ra. Cd leköt, ventilátorok szintén. 44.03-as Nvidia drivert felraktam, újraindít, ........ és lõn csoda!!
MÛKÖDIK!!!
Mindentõl függetlenül a vid. kártya még mindig elég forró!!!
Proci, memo épp hogy csak langyos.
Tényleg kicsi lenne a 300Watt? 400-as elég lenne?? Ja és ha veszek, akkor milyen márkát javasoltok? Néztem Enermax-ot, meg Chieftek-et. Hát elég borsos áruk van. Nincs valami olcsobb, de hasonló jó??
Gee
|
hétf. jún. 09, 2003 12:05 |
|
|
Cov
|
Ja... csak a rendszervinyót hagyd fent, ha úgy okés, akkor kevés a táp.
Azt a 8 ventit egy kicsit "írányítsd át", talán nem eléggé aktívak.
Amúgy, ha Linux meg jól fut, komolyabb baj nem hiszem, h van. Lehet, h
tényleg "csak" a driver ****.
Üdv, Cov.
|
hétf. jún. 09, 2003 1:08 |
|
|
Gabor2
platina tag
|
Szerintem egyszerűen a táp kicsi. Nem kis fogyasztást kellene kiszolgálnia, ráadásul emiatt belül tűz forró lehet. Így nem csoda, ha nem tudja a feszültségeket stabilan tartani. Az alaplapnál/videókártyánál pedig okozhat furcsaságokat a fesz-ingadozás.
A konfigod egyébként tökéletesen alkalmas arra, hogy egy tápot leteszteljen. Nem is olyan rossz a Codegen, ha ezt kibírja/kibírta.
A videókártyát úgy is kizárhatod, ha mondjuk meg tudnád tenni, hogy egy teszt erejéig csak 1 vinyót hagysz fent (és néhány ventillátort is lehúzol; apropó, mihez kellhet 8 venti???). Ha tudod, akkor még a proci sebességén is visszavehetsz. Ha még ezek után is létezik a probléma, akkor lehet a videókártyára gyanakodni.
|
hétf. jún. 09, 2003 0:06 |
|
|
ghosei
vas-tag
|
nem, nem!! van rajta venti is.
Ez lenne az:http://www.abit.com.tw/abitweb/webjsp/english/pt_main_back.jsp?pPRODUCT_TYPE=Video+Card&pMODEL_NAME=Siluro+GF4+Ti4200-8X
Elég szerény borda van rajta, kis ventivel. A memóriák is elég melegek. Gondolkoztam, hogy egy kicsit át építem. Pl. 3 vagy P4-es bordát rárakni ventivel, a memóriákra is bordákat ragasztani. Ezzel egy a probléma. Ha valami gáz van a kártyával, akkor nem fogják kicserélni a nagykerbe.
Megprobálom kideríteni csere-berével, hogy mi lehet a baj. Aztán meglátjuk.
Gee
|
vas. jún. 08, 2003 23:40 |
|
|
.Dester.
gyémánt tag
|
!CSAK! borda? No ventillátor? Én már a Savage4-esemre is eszkábáltam anno ventillátort, mert az is forró volt... A teljesítmény is nőtt tőle... Nade egy GeForce4-en CSAK borda? Szerintem az nagyon kevés oda, mintha a Szaharán akarnál átkelni 1 liter vízzel... Próbáld meg lehűteni (akár ráfújsz közvetlen egy asztali ventillátorral) és nézd meg az eredményt.
Dester
|
vas. jún. 08, 2003 23:05 |
|
|
ghosei
vas-tag
|
A memóriák Samsungok 333Mhz-esek. Bár mindegy a márka.
A proci továbbra is 50 fok környékén, a winyók egy kicsit melegek, bár mindig ilyenek voltak, a memóriák egy kicsit langyosak, de nem vészes. A Geforce GPU-ja nagyon forró. Kis borda van rajta (gyári). Nem lehet, hogy ez a baj?
A szobánban egyébként 32 fok van.
Gee
|
vas. jún. 08, 2003 21:01 |
|
|
.Dester.
gyémánt tag
|
És a memóriák? Azok se szeretnek sülni...
|
vas. jún. 08, 2003 20:45 |
|
|
ghosei
vas-tag
|
A tápommal eddig nem volt semmi problémám, bár mondták már, hogy egy kicsit kevés az a 300Watt.
Biztos hogy nincs fent semmi tuning progi. Én mindig a nyers erõt szeretem a gépekben.
A házról már tavasszal levedtem az oldallapot. A vid. kártya elég forró. Bár haveromnak is ugyanilyen kártyája van és az övé is hasonló meleg. Szerintem. A procim 50 és 55 fok között ingadozik.
Gee
|
vas. jún. 08, 2003 20:32 |
|
|
zso
ezüst tag
|
Hali!
Szerintem nézd meg,hogy nincs-e fennt valami tweaker progi,vagy maradványa!És esetleg nem pörgeti túl a vidkardot.Mert a frekik Linux alatt is ugyanazok.Ha csak Win alatt jelentkezik a problem akkor.........De a ház szellőzését,hőfokokat ellenőrizni kellene!Ha van lehetőséged mérd meg a vidkardod hőfokát is!Mert eddig nekem sem volt meleg a házban,de most azért a proci 52C°.
Üdv Zso
|
vas. jún. 08, 2003 20:16 |
|
|
vocsok
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 615 Tartózkodási hely: Budapest
|
2 tippem is van:
- A 300-as codegen táp rendkívül vacak és a te esetedben alaposan túl is van terhelve. KB egy 150W-osnak felel meg és így P4-hez nem jó !
- Próbáld meg vagy az órajelet visszavenni, vagy a memóriát 266MHz-re állítani. Ugyanis a P4-ek nehezen viselik a meleget még normál hőmérsékleten sem. Nekem ez a proci pl. nem megy 400-as DDR Ram-mal sem Legalábbis hosszútávon nem. Elindul 3 GHz-en is, de stabilan csak 2.4-en megy.
|
vas. jún. 08, 2003 19:14 |
|
|
.Dester.
gyémánt tag
|
Ez így tényleg furcsa.... Akkor lehet, h nem is ez a gond. A memóriamoduljaid mennyire melegednek fel működés közben? Ugyanis azokat nem nagyon hűti gondolom semmi...
Teljesen más, teljesen szubjektív vélemény, és ezzel, lehet, h jó kis vitát is fogok szítani: a néhány barátom szenvedését látva az Abitokkal én nem Abit alaplapot fogok venni az új gépembe 1 hónap múlva, az biztos.
Amúgy nem muszáj egy nagyon profi kártyát szerezni, ha van 1 GF2 v. hasonló a környéken, az is megteszi egy teszt erejéig.
Mondom: még a memóriákat nézd meg, esetleg teszteld le másik modullal, vagy ha több van benne, akkor csak eggyel!
|
vas. jún. 08, 2003 17:55 |
|
|
ghosei
vas-tag
|
Xp-t használok!! Kb. fél éve van meg a config még garis!!
Eddig semmi probléma nem volt. Miért pont most jött elõ??
Jövõ héten megprobálok kölcsön kérni egy kártyát. Már gondoltam a memóriára, vagy a lapra. Hát nem tudom. A BE7 ennyire **** lenne? Annak idelyén 20 lap közül választottam ki.
A tápot is nemrég vettem. Azt tudom, hogy a GF4-esek elég sok delejt zabálnak, megy a négy winyo is.
Egy kicsit furcsának találom, hogy egy Abit lapba, Abit vid.kártya nem passzol!!!!!
Gee
|
vas. jún. 08, 2003 17:49 |
|
|
.Dester.
gyémánt tag
|
Milyen Windowst használsz? Gondolom XP, ilyen gép alá már nem szokás Win98-at rakni
Én a helyedben megpróbálnám másik vidkártyával... Akár más típussal is. Annak idején én is sokat szenvedtem hasonlókkal (még Win98-cal), akkor 2 hét után az derült ki, hogy az alaplap nem szereti a vidkártyát... Alaplap csere után rendbejött minden. Szóval sztem kérj kölcsön egy havertól 1 órára egy vidkártyát és teszteld le azzal. Másrészt én ez alá a konfig alá MINDENKÉPP 400W-os tápot tennék.
|
vas. jún. 08, 2003 17:41 |
|
|
ghosei
vas-tag
|
Hi all!
A következõ a problémám. Az utóbbi hetekben érdekes dolgokat csinált a gépem. Játék közben lefagyott, aztán fél perc után újraindult a játék. Tíz perc múlva megint lefagy, fél perc után megint újra indult a játék. Ha kilépek a windowsba, elég sokat kell várni. Vissza veszi a felbontást 640X480-ra, 8 bites szinmélységre és a következõ hibaüzenetet írja ki: Windows - Rendszerhiba. A Microsoft Windows eszközhibát észlelt, és azt követõen helyreállt. Mentse el a minkáját, és a teljes mûködõképesség helyreállításához inditsa újra a számítógépet.
Ha újraindítom a gépet utána jó lesz.
Ma újra telepítettem az egész rendszert. Az elsõ indítás után tökéletesen mûködik minden, egésszen addig, amig nem telepítem fel a vid.vez. driverét. Újraindítás után a kép elsötétül a windowsban. Ha megmozgatom az egeret, akkor beugrik a kép, aztán megint elsötétül. És ez így megy kb. 5 percig, aztán gondol eggyet és a fent említett hibaüzenetet írja ki. Próbáltam a gyári drivert felrakni, de az sem jó. Az Nvidiától 4 féle drivert. Az se.
A másik dolog amit észre vettem, hogy DOS-ba is csinál érdekes dolgokat. Mondatokból kihagy egy pár betüt, külömbözõ kriksz-krakszokat tesz a betük helyére.
Nem tudom mi lehet a baj. Felraktam a másik particióra a Linuxot. Ott nem csinál ilyeneket. először hardver hibára gondoltam. Windows alatt rossz, Linux alatt jó!! Hogy van ez?? Vagy lehet, hogy a kánikula miatt van minden?Ha megfogom a videókártyát, elég forrók a memóriák is meg a GPU is. Vagy lehet , hogy eddig is forró volt csak én nem vettem még észre? Ha tudtok, légyszi segítsetek.
A gépem:Abit BE7-Raid , P4-2.4Ghz , Abit Siluro GF4 Ti4200-8X Otes , 256DDR/333Mhz , 1db 20 1db 60 gigás WD, 2db 40 Maxtor , 300W Codegen táp. Ventilátorokból van 8 darab. mindegyik sorba kötve (2X4 db (6V)).
Kössz.:Gee
|
vas. jún. 08, 2003 17:34 |
|
|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 46 hozzászólás ] |
|