Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: hétf. jan. 13, 2025 18:04

Hozzászólás a témához  [ 4 hozzászólás ] 
6800gt + nv silencer 5 = :)) 
Szerző Üzenet
gyémánt tag

Hozzászólás 
Igen, remélem összejön az üzlet.
Az AA-t én is csak a régebbi játékokban használtam, de az AF-et mindenhol, ahol lehetett, és az előző kártyám (9600 420/560)is engedte.

hétf. szept. 20, 2004 23:57
Profil Privát üzenet küldése Honlap
ezüst tag

Hozzászólás 
Thomas: köszi szépen. Tényleg folyamatosan lenyűgöz a grafika a játékokban... nem gondoltam volna, hogy ekkora a különbség.

A 9500 -->> 9700 Pro nagyon jó mod, korábban én is felfigyeltem rá, de megmaradtam az Nvidiánál meg az Intelnél, tudod, hogy van ez.

AA-t én is most használom először, eddig nem foglalkoztam vele.

Üdv, Cyber

hétf. szept. 20, 2004 23:36
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag

Hozzászólás 
Na én ehhez csak gratulálni tudok.
Szép eredmény, és egy nagyon jó kártyával lettél gazdagabb, ami egy jó darabig meg fog felelni az elvárásaidnak.

Én most kb. ugyanennyire örülök annak, hogy találtam egy moddolható 9500-öt, ami megy a 9700 Pro órajelein.
Nekem ez is nagyon jó lesz egy darabig. AA-t nem annyira használom majd.

hétf. szept. 20, 2004 21:38
Profil Privát üzenet küldése Honlap
ezüst tag

Hozzászólás 6800gt + nv silencer 5 = :))
Helló Skaccok,

röviden megosztanám Veletek friss és kellemes tapasztalataim az Inno3D Geforce 6800GT kártyával, overclockolhatóságával és hűtésével kapcsolatban, hátha érdekel valakit.

Alapból 350/1000 MHz-en fut a kártya, 256MB DDR3 van rajta. 3DMark2003 pontszám: 10431, P4 2.4C processzorral, 1GB DDR3200 ram-mal az Abit AI7 alaplapon.

Ha a kártyát felhúzom 420/1120-ra, a procit pedig 3.3Ghz-re, akkor a pontszám felmegy 13125-re, ez igen kellemetes...és ez még nem a vége...

Ami zavart eközben az az, hogy a mag hőmérséklete 89 fokig is felment... naná, hogy meg kellett néznem ''közelebbről'' a gyári hűtést... Amit találtam, nem nyugtatott meg: a hűtőpaszta a Geforce chipen nem volt egyenletesen elkenve, szitaszerű kis ''lyukak'' voltak rajta, illetve a memóriák és a hűtőborda között enyhén ragacsos műanyagszerű hővezető lapocskák voltak, nem túl bizalomgerjesztő látványt nyújtva. Ráadásul az egyik memória-chipről lecsúszott ez az lapocska és ott hevert a hűtőborda és a nyomtatott áramköri lap között, a memória felszíne pedig ott ''meztelenkedett''(!). Mellesleg Samsung 2ns-osak a chipek, azaz 1GHzre vannak specifikálva.

Már régebben is olvastam a Futuremark fórumain az Arctic Cooling videókártya hűtőiről, mint az egyik #1-ról a témában, és nemrég ki is jött az NV Silencer 5 modelljük a GF6800 sorozatra tervezve. Amikor felhívtam a TTS Kft-t (http://www.freeweb.hu/ttskft/), épp a polcra pakolták fel az újonnan érkezett darabokat. Este már szereltem is fel, tökéletesen illeszkedett, igényes a design, és most már hőátadó paszta van a memória és a sokkal nagyobb rézborda között. Másik lényeges pontja, hogy az 1-es PCI slot helyét elfoglaló hűtés kivezeti a házon kívűlre a (szó szerint) felforrósodott levegőt. ÉG és FÖLD a különbség, ezt mindjárt meglátjátok:

Saját hűtőjével 3DMark2003 hatására 400/1100-en (a 6800 Ultra sebessége) 61-ről 87 fokra melegedett fel a mag. Eközben a kártya által érzékelt külső hőmérséklet 44-ről 55 fokra ment fel, mindezt nyitott ház mellett. Fontos: a mag 32 fokkal volt melegebb terhelés alatt a külső hőfoknál.

Az NV Silencer 5-tel ugyanazon a 400/1100as sebességen 52-ról 71 fokra ment a mag, illetve 35-ről 47 fokra a külső hőmérséklet (legalábbis amit a kártya annak érzékel). Kiemelendő: 24 fokra csökkent a mag/külső hőmérséklet-különbség.

Konklúzió: 16 (!!!) fokkal volt hűvösebb a mag ugyanolyan terhelés mellett, illetve 9 fokkal hűvösebb normál állapotban (!!!). Ez aztán megéri a pénzét, kemény 7100.- Ft volt a hűtő ugyanis.

Megjegyzés: 76 foknál magasabbra sehogy sem tudtam feljebb tornászni a mag hőmérsékletét, a legnagyobb terhelés mellett sem (444/1180, 3DMARK2003, 1280*1024, 4*AA, AF), annyira jól hűt a Silencer.

Arról pedig nem is beszéltem, hogy minden eddigi játék, ahol le kellett venni a grafikai minőségből/febontásból, most 1280*1024-en max minőségben tökéletesen folyékonyan fut, szaggatás nélkül, mintha egy hollywoodi filmet néznénk. Még hozzá kell szoknom...

Mellesleg így a régi hűséges videókártyám eladósorba került: Abit GF4200 64MB, 250/500 gyárilag, de kiválóan fut 300/600-on ha szükséges, és Zalman ZM80C-HP hűtőborda van rajta Zalman ZM-OP1 halk ventillátorral.

Képek a Silencer-ről:

http://www.xoxide.com/arctic-cooling-nvidia-silencer.html

Üdv Mindenkinek, köszönöm a figyelmeteket.

hétf. szept. 20, 2004 1:25
Profil Privát üzenet küldése
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 4 hozzászólás ]