Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: hétf. jan. 06, 2025 5:42

Hozzászólás a témához  [ 5 hozzászólás ] 
ATA -s rackbe ide -s winchester 
Szerző Üzenet
platina tag

Hozzászólás 
Tudom, hogy van ugye IDE és SCSI interface. Az ATA pedig az IDE -nek egy továbbfejleszett változata. Az adatávitel gyorsítása volt a cél, ezért fejlesztették ki. Csakhogy a gyors jelváltások miatt zajok keletkezhetnek ezért 80 eres kábelt kell használni, mert növelték a földvezetékek számát (GND). Természetesen a winchester csatlakozója továbbra is 40 tüskét tartalmaz. További különbség, hogy az ATA33 -tól kezdve ULTRA-DMA módban müködnek(régi csak DMA volt, még előtte PIO ...). Természetesen visszafele kompatibilisek az eszközök.
Őszintén szólva tudtam, hogy be lehet tenni, csak féltem, hogy az új gépemmel valami gond lesz. Egyszer kb. 2 éve sikerült egy a szakirodalom szerint rosszul nem bedugható dugót rosszul bedugni és a táp gyönyörű tűzijátékot produkált. Ez egy kicsit visszavett az önbizalmamból.

Egyébként most már előbányásztam egy CD-t, melyen a UPGRADING AND REPAIRING PCS nevezetű könyv van (állítólag az egyik legnevesebb mű) és szerintük az ATA is interface. Az UDMA az adatátvitel módja, ami érthető, hiszen külön vezérlő gondoskodik az adatátvitelről.
Köszönöm a segítséget, már működik.

NickE

szomb. jún. 21, 2003 13:36
Profil Privát üzenet küldése

Hozzászólás 
Na ember, elöször is az IDE az az interface, az ATA meg az adatátviteli szabvány, szal az ATA66os winyo is IDE-s...:)
Amit te IDEsnek irsz azmeg ATA33 lehet... Amugy tuti beletudod tenni.
ha ATA66volt benn, akkor ATA33 is simán menni fog. Akkor lenne max gond ha ujabb winyot akarnál régi keretbe, mer lehet a rack csak ATA66ot tud, a winyo meg monnyuk ATA100at, és akkor csak ATA66on menne, de az se katasztrofa...

Bazsy

szomb. jún. 21, 2003 9:01
platina tag

Hozzászólás 
Tényleg kicsit hülyén van leírva, de nem tudtam jobban megfogalmazni.
Tehát van két winchester. 1 Quantum, ami ATA66 -os. A másik egy régebbi Seagate, amely csak egy normál IDE -s winchester. A mobilracknek ugyebár 2 része van. Egy fix rész beépítve a gépbe és egy hordoztató rész a winchesterhez fogatva. A gépben levő fix rész az ATA -s mobilkeret. A hordozható rész, tehát ami a winchesterhez van fogatva a Quantum esetén ATA -shoz adott mobilrack, viszont a Seagate pedig a régi IDE -s hordozható részben van. A kérdés az, hogy a régi IDE -s hordozható részt a nem ATA -s Seagate winchesterrel be lehet -e tenni az ATA -s fix keretbe?

Nem tudom jobban leírni.

szomb. jún. 21, 2003 7:07

Hozzászólás 
"Az a kérdésem, hogy az ata -s keretbe be lehet -e tenni a régi winchester a nem ata-s rackel?"

Udv.

Figyi, szerintem olvasd el, hogy mit irtal es utana fogalmazd at egy kicsit, mert igy nincs tul sok ertelme es igy nem lesz tul konnyu segiteni... :)

Marci.

pén. jún. 20, 2003 19:07
platina tag

Hozzászólás 
Nemrég tuningoltam a gépemen egy kicsit. 2 winchesterem van. Egy ATA66 -os ATA-s rackben és egy normal ide -s winchester sima rackben. Az a kérdésem, hogy az ata -s keretbe be lehet -e tenni a régi winchester a nem ata-s rackel?

Köszi

pén. jún. 20, 2003 18:28
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 5 hozzászólás ]