Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: pén. dec. 27, 2024 13:09

Hozzászólás a témához  [ 49 hozzászólás ] 
Pentium 733-ason akadnak a filmek... 
Szerző Üzenet
gyémánt tag

Hozzászólás 
Ezek a HSZ-ek mindig ugy feldobják a kedvem! :D:D

vas. nov. 02, 2008 10:06
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag

Hozzászólás 
igen, biztosan, de a közben eltelt több mint 4 év alatt csak megoldódott :D

vas. nov. 02, 2008 8:46
vas-tag

Hozzászólás 
valamivel gond lehet :D

vas. nov. 02, 2008 8:25
Profil Privát üzenet küldése YIM
arany tag

Hozzászólás 
NEUROFiRE írta:
Eleg tre az a Trio3D, de par alapdolgot az is tud, videolejatszasra boven eleg (ha nincsenek tul nagy igenyek, de pl. valamilyen szinten az is tud hw-bol atmeretezni, YUV-RGB konverziot csinalni, meg ilyesmiket), ugyhogy eleg lesz az ide.

Tud par dolgot, de 1024/32biten rohadt lassu volt a filmlejatszas nalam is anno. 1024/16biten vagy 800/32-ben zsir.
A masik pedig a minoseg. Nem tamogat olyan D3D textura kezelo cuccokat, amivel a deblockingot csinaljak. Vagyis full kockas a kep egy rendes D3D-s kartzahoy kepest. Akar egy Savage3D-hez kepest is.

pén. máj. 14, 2004 15:35
arany tag

Hozzászólás 
Köszönöm szépen a segítségeteket! A MoviX tökéletesen bevált. Köszönöm szépen!!!!

csüt. máj. 13, 2004 17:30
a fórum lelke

Hozzászólás 
ikszi írta:
Ajajj! Felraktam az mplayert tegnap, aztán este egy kártyaolvasót usbportra, vmit telepített a win, aztán most no Hang, de még winamp se!(és a mplayer is belassult) Folyamatosan egy kattogó hang hallaccik, amitől már lassan kezdek megőrülni....SEGÍTSETEK!!!

de mi kattod???? a vinyó??

kedd máj. 11, 2004 10:34
Profil Privát üzenet küldése ICQ Honlap
platina tag

Hozzászólás 
szta írta:
csakis a videokártyával van a gond.

minimum tnt2 ekkor 16 bites szinmélységben fogsz tudni filmeket nézni, gef2 mx-el már 32 millió szinben is (mindkettő esetet saját bőrömön tapasztalom :))

/me visszagondolt a regi szep idokre, amikor 486-on, valami VLB-s csodakartyaval bolhap*csnyi ablakban nezett MPEG(-1) filmet:)

Eleg tre az a Trio3D, de par alapdolgot az is tud, videolejatszasra boven eleg (ha nincsenek tul nagy igenyek, de pl. valamilyen szinten az is tud hw-bol atmeretezni, YUV-RGB konverziot csinalni, meg ilyesmiket), ugyhogy eleg lesz az ide.

IMHO az egyetlen problema a sok gyoker codecpack, amik altalaban onmagukkal is osszekadnak, es osszeganyolnak mindent.
Zuzd le az egesz rendszert (codecpack-et uninstalalni nem igazan lehet, mert mindenbe beleganyol), es csak azokat a codec-eket tedd fel kezzel, egyesevel, amik tenyleg kellenek (mittomen, divx, xvid, ogg/vorbis, stb).

Lehet, hogy pofatlansag mas forumba linkelni, de >itt< van egy eleg jo topic errol a temarol.

kedd máj. 11, 2004 1:06
vas-tag

Hozzászólás 
Ajajj! Felraktam az mplayert tegnap, aztán este egy kártyaolvasót usbportra, vmit telepített a win, aztán most no Hang, de még winamp se!(és a mplayer is belassult) Folyamatosan egy kattogó hang hallaccik, amitől már lassan kezdek megőrülni....SEGÍTSETEK!!!

csüt. máj. 06, 2004 14:50
vas-tag

Hozzászólás 
Ja és azért a linuxos alapú bootolható lejátszóhoz szüséges ISO készítés mikéntje is érdekelne még.

szer. máj. 05, 2004 16:10
vas-tag

Hozzászólás 
Gyerekek! Eddig egy 440es cerkát gyilkoltam, de nagyon gagyinak kellett lennie ahhoz, hogy lejátszon egy filmet, viszont a mplayer mindent visz!!!
Télleg király, most megmentettetek attól hogy súlyos tízezrekkel gazdagítsam a kereskedők kasszáját...azért még királyabb lenne, ha mondjuk a felirattal nem sietne egy kissé a rendszer, erre nem tud vki vmi megoldást adni? Thx

szer. máj. 05, 2004 16:08
gyémánt tag

Hozzászólás 
Ez így van, mivel a mostani kodekekben nincs benne a 2D-s gyorsítás, és így mintdent a proc. csinál....
""--Van megahertz elbírja az...--"

Ez lenne az ösztönzés a vásárlói társadalomnak..

szer. máj. 05, 2004 4:57
Profil Privát üzenet küldése Honlap
ezüst tag

Hozzászólás 
Értem én, dehát xp celeron 300-ason és divx filmek tökéletesek? Valahol át van itt b-va a jónép, nem gondolod?

kedd máj. 04, 2004 19:15
gyémánt tag

Hozzászólás 
Hi!

Én Celeron 333-on, ASUS V-3000-el, ffdshow-al, és BS-Playerrel néztem szaggatás nélkül a filmeket.....

kedd máj. 04, 2004 19:08
ezüst tag

Hozzászólás 
Végigolvasgattam ezt sok okosságot amit írtatok, kipróbáltam egy régi gépemen, valami Lx alaplap, celeron300 proci, egy 6 gigás nem udma vinyó, ati expert2000 videokártya 256 mb ram,win xp, mplayer fullsscreenben tökéletesen megy cd-rõl. Nem is akartam elhinni, ezért költünk egy csomó lóvét erõmûvekre??

kedd máj. 04, 2004 18:59
vas-tag

Hozzászólás mplayer és "overlay"
Valaki JBuilder készített GUI-t ajánlott az Mplayer-hez ezen a listán. Az MPlayer fejlesztők vinnyogva nevetnének rajta: JAVA(!) gui egy olyan lejátszó progihoz, amit arra találtak ki, hogy minél gyorsabb, profibb és hatékonyabb legyen. Én régebben pl. P-I 200MMX-en (256MB RAM, fedélzeti Matrox Mystique-II 2MB videó kártya, azaz zéró hardveres gyorsítás, Intel Triton UDMA-33-as IDE vezérlő+ UDMA-s HDD) játszottam le vele DIVX-es filemket. A komolyabb DIVX-es filmek (pl. Terminator-III 2 CD-s változat) is 22, 23 fps-el mentek rajta, azaz -framedrop -double
módban simán lejátszotta, alig észrevehetően akadt időnként.

Azon gépen sokszor 10 másodperc lenne, mire egy JVM feltápászkodik, csak azért, hogy egy file-selection-dialog-ot megmutasson... Röhej.

Felejtsétek el a Java-s cuccot, "cipőt a cipőboltból kell venni":
Tessék megkeresni az Mplayer projekt honlapját:
http://www.mplayerhq.hu
Win32 portolások leírása:
http://www.mplayerhq.hu/DOCS/HTML/en/windows.html
Innen "natív" Win32 GUI-k és Win32 alá portolt mplayer is elérhető: http://www.mplayerhq.hu/homepage/design ... ml#windows

Megjegyzés
Az akadás mentes videólejátszáshoz kell:
- a legfontosabb a 2D GYORSÍTÁS a videókártyában. NEM 3D (az csak játékhoz kell), hanem 2D. Az más kérdés, hogy pl. az összes 3D-s kártyában van 2D-s gyorsítás is. A 2D gyorsítás azért kell, hoyg full-screenbe átméretezést a videókártya csinálja, ne a CPU. (mert CPU igényes művelet és mert a kis kép átküldése videókártyára kevésbé terheli a PCI/AGP buszt, mint a nagykép. (True color VGa kép 25 fps-el, az ugye 3*8*640*480*25 = 184 Mbps átviteli sebesség, ami még egy átlag PCI busz is elbír, viszont egy SVGA: 3*8*1024*768*25=472Mbps, amit már nem. Ekkor hiába van akár P-IV 1000GHz-es procid is.
2D gyorsításban király a Matrox sorozat, pl. g200, g4xx
- gyors diszk alrendszer (DMA mód!!!!)
- Multimediás proci (értsd legalább Pentium MMX, vagy AMD proci 3DNow! utasításokkal)
- nem túl öreg proci (érts > 3-400MHz)
Ennyi, és nem több. 3-4 éves vasakon simán lehet DIVx-et, vagy akár DVD-t is nézni a fentiek teljesülése esetén.

Szóval a 700MHz proci bőven sok.

kedd máj. 04, 2004 9:20
vas-tag

Hozzászólás 
Bocsánat. Ezt a Topikindító Jacko - nak üzentem.

vas. máj. 02, 2004 22:30
vas-tag

Hozzászólás 
Ennek a kiküszöbölésére szolgál az ffdshow nevű program.

Itt talász rá megoldást.

vas. máj. 02, 2004 22:28
ezüst tag

Hozzászólás 
HI!
egy haverom gépe!

ABIT BH6-II(asszem) celeronA 300@450Mhz + Voodoo3 2000 +128Mb 66Mhz-es RAM és minden filmje ment szaggatás nélkül
jah + XP SP1 :lol:

a felturbozott régi média player én is ajánlom anno én is azzal néztem a videókat...

egyébként Skin ide-oda(lehehet kapcsolni) némelyik video jobban ment az új mplayerrel,
mondjuk a többség jobban szerette a régi 6.4-est
viszont most raktam össze egy-két hónapja egy 466-os configot,
ahhoz hogy rendesen menjenek a filmek felkellett tennem a kilences lejátszót a codec csomagjával együtt.
Ugyan ez nem mondható el 7.1 mplayerről na az az igazi sz**.

BSplayer-RADLIGHT rulez!!!! azok mindent visznek

byez

pén. ápr. 30, 2004 8:42
platina tag

Hozzászólás 
Csak egy kis adalék a témához, pont a napokban kerültem szembe ilyen gonddal. Van egy Abit BH6 alaplap 433 cerkával, 256 SD és 3dfx voodoo2 16 megás AGP-s vidkártya. Persze XP-vel, mert gyenge géphez az kell! :lol: Csak internetezéshez kellett volna leginkább, de gondoltam azért filmet is lehessen nézni vele. Nem mondom, hogy jó volt, először csak csíkokat játszott le kép helyett, ekkor visszavettem a színmélységből, és kivettem minden blikkfangot az XP képi megjelenítéséből. Ekkor már volt kép, de igen csak akadt Mplayerrel és BsPlayerrel is egyaránt. Fsb emelésével kicsit javult, de nem lett jó, ezért becserkésztem egy 800-as cerkát, ennek 100 Mhz az fsb-je. Így már egész jó volt, mellé még raktam egy egyszerű (legolcsóbb, 2/4-es AGP-s) Ati 7000 Radeon 32 MB-os vidkártyát. Innentől kezdve szaggatásmentesen vitte a filmeket és az XP összes képi csodáját is be lehetett kapcsolni, mert van akinek ez a fontos. :?
Üdv: Placa

csüt. ápr. 29, 2004 23:07
vas-tag

Hozzászólás 
Sziasztok! :D Engem is érdeklne ennek az ISO Movix-nek a létrhozása, mert így elvben leírva nagyon ötletes megoldásnak látom, le is töltöttem ValZol által megadott linkről, fel is installáltam, de tovább nem igazán tudok lépni. :( Pl. mi az a SRC könyvtár?, aztán "Húzd ide át a fájlokat...milyen fájlokat? :evil: Szóval ha valaki tudna segíteni nagyon örülnék neki.

Ja! ValZol! Mond neked vmi az a név, hogy pmatthew :) :idea:

csüt. ápr. 29, 2004 22:06
a fórum lelke

Hozzászólás 
rakj fel egy java virtuális gépet, mert Viktor JBuilderben írta.
innen szedd le

csüt. ápr. 29, 2004 20:54
arany tag

Hozzászólás 
Tud valaki segíteni ebben?
Ja:

Az MplayerGUI ezt irja ki: Unable to find Java Runtime.
A gép pontos adatai:
-Windows 98 SE
-Intel Celeron II 733MHz (11x67) VIA VT82C693A Acorp 693A
-128MB (SDRAM)
-S3 Trio 3D/2 4MB

Az Overlay-nél az összes be van pipálva:
YUV Flipping,RGB Flipping,YUV Overlays,RGB overlays, YUV Offscreen,RGB Offscreen,DDraw Primary.

csüt. ápr. 29, 2004 20:47
arany tag

Hozzászólás 
Movix-0.8.3-ben pontosan hogyan kell beállítani, mert nem tudtam Iso-t csinálni :(

Köszönöm szépen!

szer. ápr. 28, 2004 17:43
arany tag

Hozzászólás 
Hi!

Nagyon szuper az a MovieX rendszer. Már több gyenge gépen is ezzel nézzük a filmet. Csak javasolni tudom. Áprilisban volt az utolsó frissitése.
Szedd le az ISOmaker-t. 30MB. Ez tud neked csinálni ISO-t, ami a NEROval ki tudsz irni.

Üdv:Windoki

szer. ápr. 28, 2004 10:03
a fórum lelke

Hozzászólás 
ez a bootolható kütyü is az mplayerre épül!:))) egy mini linux+az mpleyer!:)

szer. ápr. 28, 2004 9:54
vas-tag

Hozzászólás 
Szerintem ez lesz jo neked:
http://prdownloads.sourceforge.net/movi ... e?download

Ha jol emlexem, letoltod felinstallalod, es megirja a cdt amirol majd bootolnod kell, s mindezt nalam a nero cdiro progival csinalta. Szoval beallitottam mindent, s inditotta a nerot, s megirta a cdt. Remelem menni fog.

Osszes telepito, es eddigi verziok: http://sourceforge.net/project/showfile ... _id=116092
:)

szer. ápr. 28, 2004 9:01
Profil Privát üzenet küldése ICQ
arany tag

Hozzászólás 
Valzol, Hmatyas, el tudnátok küldeni? Nagyon szépen köszönöm!
Ha van link akkor azt, ha nincs jakooo@emil.hu

Köszönöm szépen!

szer. ápr. 28, 2004 8:52
arany tag

Hozzászólás 
ValZol írta:
Letezik egy olyan mulimedias CDrom, ami alapbol bootolhato, szoval beteszed a gepbe, es minden telepites nelkul elindul, betolt a memoriaba mindenfele codecet, es tokeletesen lejatszik minden filmet, szaggatas nelkul, kisebb gepeken is. A program neve most nem ugrik be, de ha valakit erdekel megnezhetem. Linux alapu az egesz, de a hdd-re nem rak fol semmit, es mplayer-re epul az egesz. Lejatszik kapasbol dvdimage, cdimage formatumokat is, es mp3 fajlokat. :wink:

És ez a geexbox meg a movix iso kreator :wink:

szer. ápr. 28, 2004 8:14
vas-tag

Hozzászólás 
Letezik egy olyan mulimedias CDrom, ami alapbol bootolhato, szoval beteszed a gepbe, es minden telepites nelkul elindul, betolt a memoriaba mindenfele codecet, es tokeletesen lejatszik minden filmet, szaggatas nelkul, kisebb gepeken is. A program neve most nem ugrik be, de ha valakit erdekel megnezhetem. Linux alapu az egesz, de a hdd-re nem rak fol semmit, es mplayer-re epul az egesz. Lejatszik kapasbol dvdimage, cdimage formatumokat is, es mp3 fajlokat. :wink:

szer. ápr. 28, 2004 8:09
Profil Privát üzenet küldése ICQ
arany tag

Hozzászólás 
Szia,

Mindenképpen kell mennie.

Ocsémnek a kov konfigja van : 166 mmx, 1 megas trio, és 128 mega ram.
Win98se angol nincs fent semmi kodek, hanem a mplayer t használja, ami linuxbol jott. ( le van forditva win ala)

Igaz nincs hozzá gui ( igaz lehet hozzá rakni) de tokéletes és semmi film nem akadozik.

ha gondolod akkor irj és elkuldom neked.

udv

kedd ápr. 27, 2004 21:04
arany tag

Hozzászólás 
Köszönöm, kipróbálom a tanácsaitokat, meg a lejátszót!

kedd ápr. 27, 2004 17:14
arany tag

Hozzászólás 
stol írta:
A Crystal Playert felejtsd el!
Én ffdshow és BS-Player kombinációt használok.
Ha ffdshow-ot telepítesz, akkor abban külön bekapcsolod az overlay mixert, és más dolgod nincs!

vagy ezek vagy a sima mplayer2.exe, amit irtak es ffdshow helyett az alap codecek.

tnt2 pedig tuti visz mindent es szebb is lesz 3x :)

kedd ápr. 27, 2004 16:45
a fórum lelke

Hozzászólás 
ezt próbáljátok ki:kiváncsi vagyok a véleményetekre.
pláne te Jacko, kiváncsi vagyok ezzel megy e

kedd ápr. 27, 2004 9:07
gyémánt tag

Hozzászólás 
Jacko írta:
Hello! Mégegyszer köszönöm!
Lenne pár kérdésem:
Az Overlay-t hol kell beállítani? A Crystal Player-ben tudom hogy van overlay felszín, próbáltam ki és bekapcsolva.. nem jó. Amúgy Mplayerrel játszom le, ÉS kis képernyőben is akad!
"Esetleg ffdshow-ot próbáltad már?"--ezt asszem nem telepítettem fel(mert az én gépemen akadt), kellett volna?
Celeron a Proci. Az alaplapot még nem volt időm megnézni, de nem hiszem hogy az lenne. Ja a Winyó már új buszkábeles (az a vékonyeres).

Tehát ha vennék pl: Tnt2-est, jó lenne? Mert ha mégsem az? (De egyébként én is a videokártyára gyanakszom, csak itt a suliban integrált van és 433Mhz-es gépek és itt nem akadnak!!!)

Próbáltam a codekek változtatásával is, ugyanaz az eredmény!

Köszönöm!

A Crystal Playert felejtsd el!
Én ffdshow és BS-Player kombinációt használok.
Ha ffdshow-ot telepítesz, akkor abban külön bekapcsolod az overlay mixert, és más dolgod nincs!

kedd ápr. 27, 2004 8:04
platina tag

Hozzászólás 
Melyik media playert használod? Ezek az új skin-ekbe bujtatható vackok sok pocesszort esznek ám!
Próbáld meg: Start :arrow: Futtatás :arrow: írd be: mplayer2 :arrow: ok.
Elindítasz egy filmet, azután le is állíthatod.
File :arrow: Tulajdonságok :arrow: Speciális (fül)
Video renderer (double click/tulajdonságok) :arrow:
A Quality fül alatt írja az infókat (hány képkockát játszott le, hányat dobott...)
A DirectDraw fülnél lehet állítani az overlay-t (már ha támogatott)

kedd ápr. 27, 2004 7:58
arany tag

Hozzászólás 
Hello! Mégegyszer köszönöm!
Lenne pár kérdésem:
Az Overlay-t hol kell beállítani? A Crystal Player-ben tudom hogy van overlay felszín, próbáltam ki és bekapcsolva.. nem jó. Amúgy Mplayerrel játszom le, ÉS kis képernyõben is akad!
"Esetleg ffdshow-ot próbáltad már?"--ezt asszem nem telepítettem fel(mert az én gépemen akadt), kellett volna?
Celeron a Proci. Az alaplapot még nem volt idõm megnézni, de nem hiszem hogy az lenne. Ja a Winyó már új buszkábeles (az a vékonyeres).

Tehát ha vennék pl: Tnt2-est, jó lenne? Mert ha mégsem az? (De egyébként én is a videokártyára gyanakszom, csak itt a suliban integrált van és 433Mhz-es gépek és itt nem akadnak!!!)

Próbáltam a codekek változtatásával is, ugyanaz az eredmény!

Köszönöm!

kedd ápr. 27, 2004 7:39
gyémánt tag

Hozzászólás 
Lallermájszter írta:

...
Ha az S3-nál maradsz
Trio helyett szerezz be minimum egy Virge DX-et (GXx)-et..
...

Azért egy S3 Trio 3D (AGP, 4/8 MB) leveri a PCI-os S3 Virge DX/GX-et.

hétf. ápr. 26, 2004 20:18
gyémánt tag

Hozzászólás 
Hi!

Esetleg ffdshow-ot próbáltad már?
Az ilyen gépeknek az overlay mód iszonyatosan fontos....!!!!!!!!

hétf. ápr. 26, 2004 16:40
arany tag

Hozzászólás Re: Pentium 733-ason akadnak a filmek...
Jacko írta:
Van egy Pentium 733Mhz-es számítógép, 128Mb Ram, S3 Trio 2/3D videokártya, 40Gb-os (nem lassú) winyó és akadnak a filemk. Miért?
Gordian és Elecar codekek vannak fönn eddig mindenhol jók voltak, még a suliban NT-n is 433-asokon. i lehet a hiba, miért van ez? Ja Win98 SE van rajt, de XP-n is ugyanez a helyzet.

733 eleg gyors a filmlejatszashoz. 128 is boven eleg. a vidkartya gazos.
gondolom ablakban lejatszik normalisan, de fullscreenen mar nem birja.
Allitsd vissza 16-bitre a desktopot, ha az sem eleg, akkor felbontas vissza.
Igy egy ilyen S3-nak is le kell jatszania full screenen egy filmet.

De ha nem nagy gond, akkor szerezz be egy rendes 3D-s videokartyat par ezer forintert. Mar egy TNT2 is megteszi. Az midnen csont nelkul elvisz fullscreenen es ami a legfontosabb, hogy mivel tud rendes Direct3D-t, sokkal szebb lesz a film (el lesz szepen mosva es nem lesz tiszta kockas).

Ja es meg1 jo tanacs: Nem szabad mindenfele hulye codeket felinstallalni. Anno pl sokan hasznaltak a DivXG400-at feliratozasra. En gyengebb gepen VobSubbal feliratozva siman lejatszottam azt a filmet, amit a G400-zal egyutt 10-15fps-sel tudtam lejatszani.
Kell egy DivX, XviD, valami jo mpeg2, esetleg wmv kodekek, valami hangkodek (Moonlight, AC3) meg egy VobSub es kesz.

hétf. ápr. 26, 2004 16:17
arany tag

Hozzászólás 
ja, de az enyém simán ment 100 Mhz-vel, 1100 Mhz-on

a topicnyitom, meg csak pentiumról beszélt, nekem nem egyértelmű, hogy rendes, vagy celeron. azt sem tudom, a rendes p3-as coppermine 733-nál készült-e 100-asban

hétf. ápr. 26, 2004 13:25
gyémánt tag

Hozzászólás 
733-as celeron az ha jól emlékszem 66 MHz-es csak! 800asban láttam 100MHz-et

hétf. ápr. 26, 2004 11:45
ezüst tag

Hozzászólás 
HI!

Gigabyte P-I-es alaplap + 200@225Mhz proci + 64Mb Ram 66Mhz + PCI S3Trio 4mb----- semmi sem megy csak az mpg1 szabványú filmek meg a VCD filmeg...

TRIO kuka + és bele egy PCI ASUS-V3000(Riva-128) 4mb

(jó néhány DIVX+mp3 kombinációjú film elment butítva, mono hanggal)
:lol: :cry:

Ha az S3-nál maradsz
Trio helyett szerezz be minimum egy Virge DX-et (GXx)-et..

a másik egy 466cel (f*s Biostar alaplap+ ugyanaz a memó+ video kártya kombináció mint az előzőekben)
szinte minden elment a Riva-val de az S3Trioval csak az mpg1..... :))

de vissza tekintve ezt lehetett volna javítani, orvosolni egyre jobb codec-ekel

amit konkrétan javaslok neked:
egy jó AC3 codec, egy Lame mp3 codec, egy jó Mpg2 Codec, egy régebbi Divx-es codec 5.02-es verzió( és itt a lényeg, az Overlay extended mód legyen bekapcsolva!!!!!),+1.04-es Xvid codec és némelyik filmet érdemes a régi 6.4-es media playerrel nézni+egy sub-os lejátszó ÉS SEMMI TÖBB nekem így minden ment... (ill megy)

a Windows alatt Codec-ek-től is rengeteg függ

a mostanság letölthető mindenféle codec pack kényelmesnek-kényelmes csak felesleges és gyakran sok minden nem indul el miatta.
ezért nem is használom őket

inkább szerezz be egy TNT2-est, ahogy szta mondta, azzal már viszonylag "jól" mennek a filmek.. és csak pár ezer forintba kerül..(nekem is volt ilyenem)

de egy új, mostanság kapható videókártya nagy valószínűséggel megoldja a gondjaidat..

(egy kicsit lehet hogy zagyva lett, mert sajna sietnem kellett)

byez

hétf. ápr. 26, 2004 11:16
arany tag

Hozzászólás 
köszi a válaszokat! Az alaplapot sajnos nem tudom, mert nem az enyém a gép, majd megnézem..

Ja meg megnézem a Bios-ban a buszsebességet, nemtudom mi lehet, miért akad, ennyire gagyi a videokártya? Ja a DMA-t bepipáltam.

hétf. ápr. 26, 2004 9:56
arany tag

Hozzászólás 
ja, és érdemes lenne megnézni, 100 Mhz-es buszsebességgel megy e a proci? megy e a proci

hétf. ápr. 26, 2004 7:51
arany tag

Hozzászólás 
csakis a videokártyával van a gond.

minimum tnt2 ekkor 16 bites szinmélységben fogsz tudni filmeket nézni, gef2 mx-el már 32 millió szinben is (mindkettő esetet saját bőrömön tapasztalom :))

egyébként a 128 mega határeset, bár nekem anni 400-ról 600 ra húzott celeron procival meg 64 mega 100 MHz-s rammal is sikerült filmeket nézni (ez volt 2,5 éve)

ma is ugyanezt a konfigot használom otthon, annyi különbséggel hogy tettem bele +128 mega ramot. és legtöbb filmet meg tudom nézni rajta

amugy.... inditottam már hasonló topic-ot, ahol nekem semmentek a filmek a 733-as celeron procival. ott végül, szerintem az alaplap lett a ludas, hisz aida szerint 100 Mhz-s buszsebesség mellett (1100 Mhz), 256 mega rammal is a ram irás/olvasás sebessége a AMD k6-2 konig alatt volt. ez egy abit vl6-os lap volt

Milyen alaplapod van?

másik: én úgy tapasztaltam, az én 733-as celeronomnak 256 mega ramnak sok a XP, meg a filmlejátszás win98 alatt azért jobban futottak a filmek.

hétf. ápr. 26, 2004 7:47
a fórum lelke

Hozzászólás 
1. használj szerintem UHU linuxot, mert teljesen magyar jól kezelhető, nem bonyolult, stabil és alaplban benne van egy program amit úgy hívnak hogy mplayer. ez egy magyar progi mai úgyí fordul be a gépre és azt teljesen optimalizálja. olyan szinten hogy egy P1 166Mhz +128Mb ram +s3trio 1Mb .os géppel gond nélkül Divx-es filmeket néztünk(kb 1.5 éve!!!)

vas. ápr. 25, 2004 22:15
ezüst tag

Hozzászólás 
Lehet, hogy a vinyó ultra DMAja nincs bekapcsolva, és csak pio modban megy...

vas. ápr. 25, 2004 21:40
arany tag

Hozzászólás 
Elsõ körben a Trio-ra, másodikban a 128MB-ra tippelnék. A többivel sztem nem lehet gond.

vas. ápr. 25, 2004 21:38
arany tag

Hozzászólás Pentium 733-ason akadnak a filmek...
Van egy Pentium 733Mhz-es számítógép, 128Mb Ram, S3 Trio 2/3D videokártya, 40Gb-os (nem lassú) winyó és akadnak a filemk. Miért?
Gordian és Elecar codekek vannak fönn eddig mindenhol jók voltak, még a suliban NT-n is 433-asokon. i lehet a hiba, miért van ez? Ja Win98 SE van rajt, de XP-n is ugyanez a helyzet.

vas. ápr. 25, 2004 20:52
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 49 hozzászólás ]