Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: hétf. dec. 30, 2024 23:26

Hozzászólás a témához  [ 98 hozzászólás ]  Oldal 1, 2  Következő
Csíkos szkennelés 
Szerző Üzenet
Moderátor

Hozzászólás 
Nos, kész. :) Kiderítettem, hogy biztosan az aksi elégtelensége okozta a gondot (egy izmosabb laptop aksi bebizonyította). Ezekután az egyik csoporttársam apja villámgyorsan összehajított egy 2A-es adaptert, dupla biztosítékkal. Összeforrasztottam a kábelt és itt az eredmény (300 DPI-s kép, 50%-ra lekicsinyítve, 75%-os JPG tömörítéssel):

Kép

Lehetne szebb, az tény, de én már így is meg vagyok elégedve. A csaj szeménél egy piszok van, nem szkennerhiba. :) Ha összevetitek az előző képekkel, igencsak szembetűnő a különbség.

Nagyon köszönöm mindenkinek, aki segített, jó ötleteket adott, vagy egyáltalán csak foglalkozott a problémával. A téma azt hiszem, lezárható. :)

hétf. dec. 06, 2004 20:57
Profil Privát üzenet küldése Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
Király ötlet, holnap kipróbálom! (Mellesleg az ATX táp elindítása se okoz gondot ;))
Köszönöm!!

szer. okt. 20, 2004 23:53
Profil Privát üzenet küldése
arany tag

Hozzászólás 
Hello Dester!

Egy újabb ötlet. Ha van kéznél egy elfekvő, bontott AT táp( mert azt könnyebb elindítani gépen kívül, mint egy ATX-et) annak a 12V-os kivezetésére (+ sárga / - fekete) próbáld meg rákötni. Esetleg az 5V-os kimenetre (+ piros /- fekete) tegyél műterhelésnek egy 6V 10-20W-os villany körtét (a kapcsoló üzemű tápok csak terhelés alatt működnek megfelelően). Egy próbát megér

További sok sikert a munkához!

Üdv: Vajk959

szer. okt. 20, 2004 22:28
gyémánt tag

Hozzászólás 
Kipróbáltam egy 800 mA-es táppal is (egyelőre ilyet találtam a környéken), nem volt változás. Még keresek egy nagyobbat.

szer. okt. 20, 2004 8:12
gyémánt tag

Hozzászólás 
Vajk959 írta:
Hello Mindenki!

Bocs, hogy csak így belepofázok!

Csak nyugodtan, azért vagy itt :)
Vajk959 írta:
Kedves Dester!

Foglaljuk össze mi történt idáig tápügyileg.
A szkennerre 12V 0,1A van írva állítólag, ami lehet hogy nem teljesen igaz, ha figyelembe vesszük, hogy van benne lámpa, motor (egy kazettás magnó motorja is 100mA körül fogyaszt) és még az elektronika.

A 0,1A = 100mA általában :-) a kis dugasztáp is elméletileg tud 500mA-t, mégsem működött vele (biztos hogy az jól működik egyébként?)

Biztos, ez az univerzális adapter elég új, max féléves, és igen ritkán használtam. Szinte új.
Vajk959 írta:
Szerintem teszteld le a Philips tápot. Mérd meg üresjáratban a kimenő feszt. Aztán tegyél rá műterhelésnek egy 12V 5W-os szofita égőt (autós boltban kapható) ez majdnem 500mA terhelést jelent, Újabb mérés. Ha a feszültség nem változik stabilizált tápod van, de a szkenner 800mA-nál többet fogyaszt és a túlterhelés védelem leszabályozza a tápot.

Hűha... na megnézem :)
Vajk959 írta:
Ha a táp üresben 14-16V-ot ad le akkor 12V-os trafó van benne és ha a névleges 800mA-el terhelnéd akkor kell 12V körülire esni a feszültségnek, miközben a brumm akár 2V is lehet (ezt csak szkópon látható, a műszered nem mutatja ki)
Ha a táp üresben 12-13V-ot ad le akkor csak 8-10V-os trafó van benne és max. terhelésen akár 9-10V-ra is csökkenhet a feszültség

Az izzólámpás műterhelés 500mA körüli terhelő áramánál természetesen arányosan kisebb feszültség változás következik be.

Amennyiben elveted a "tudományos" modszer használatát, kössél polaritás helyesen egy legalább 2200mikrofarádos 16 vagy 25V-os elkót provizorikusan a táp kimenetére és úgy próbáld ki a szkennert. Ha a puffer elkó kiszáradt (és nem stabilizált a tápegység) ez megszünteti a hibát, ha esetleg az egyenirányító diódák közül valamelyik szakadt akkor lehet hogy nem sokat ér.

Na ezt még emésztenem kell egy kicsit. :)))
Vajk959 írta:
További sok sikert a javításhz!

Köszöntem :)
Vajk959 írta:
Ui: remélem nem úgy mérted le az akksi kimenő áramát, hogy rövidrezártad az ampermérövel, mert ha igen, akkor a jövőben tartózkodjál ettől a technikától (bocs, remélem nem bántottalak meg!):-)

Dehogy :) Igen, ezt kérdeztem meg egy havertól, szóval így eleve nem próbáltam.
Köszönöm a választ!

pén. okt. 15, 2004 13:12
arany tag

Hozzászólás 
Hello Mindenki!

Bocs, hogy csak így belepofázok!

Kedves Dester!

Foglaljuk össze mi történt idáig tápügyileg.
A szkennerre 12V 0,1A van írva állítólag, ami lehet hogy nem teljesen igaz, ha figyelembe vesszük, hogy van benne lámpa, motor (egy kazettás magnó motorja is 100mA körül fogyaszt) és még az elektronika.

A 0,1A = 100mA általában :-) a kis dugasztáp is elméletileg tud 500mA-t, mégsem működött vele (biztos hogy az jól működik egyébként?)

Szerintem teszteld le a Philips tápot. Mérd meg üresjáratban a kimenő feszt. Aztán tegyél rá műterhelésnek egy 12V 5W-os szofita égőt (autós boltban kapható) ez majdnem 500mA terhelést jelent, Újabb mérés. Ha a feszültség nem változik stabilizált tápod van, de a szkenner 800mA-nál többet fogyaszt és a túlterhelés védelem leszabályozza a tápot.
Ha a táp üresben 14-16V-ot ad le akkor 12V-os trafó van benne és ha a névleges 800mA-el terhelnéd akkor kell 12V körülire esni a feszültségnek, miközben a brumm akár 2V is lehet (ezt csak szkópon látható, a műszered nem mutatja ki)
Ha a táp üresben 12-13V-ot ad le akkor csak 8-10V-os trafó van benne és max. terhelésen akár 9-10V-ra is csökkenhet a feszültség

Az izzólámpás műterhelés 500mA körüli terhelő áramánál természetesen arányosan kisebb feszültség változás következik be.

Amennyiben elveted a "tudományos" modszer használatát, kössél polaritás helyesen egy legalább 2200mikrofarádos 16 vagy 25V-os elkót provizorikusan a táp kimenetére és úgy próbáld ki a szkennert. Ha a puffer elkó kiszáradt (és nem stabilizált a tápegység) ez megszünteti a hibát, ha esetleg az egyenirányító diódák közül valamelyik szakadt akkor lehet hogy nem sokat ér.

További sok sikert a javításhz!

Ui: remélem nem úgy mérted le az akksi kimenő áramát, hogy rövidrezártad az ampermérövel, mert ha igen, akkor a jövőben tartózkodjál ettől a technikától (bocs, remélem nem bántottalak meg!):-)

csüt. okt. 14, 2004 23:11
gyémánt tag

Hozzászólás 
Sikerült végre megmérni az áramerősségét az aksinak. 400 mA-t tud leadni max, ami igencsak karcsú... Dobhatjuk ki. :( Én meg szerezhetek másik aksit. :)

csüt. okt. 14, 2004 18:40
gyémánt tag

Hozzászólás 
Értem. Igazad is lehet, mert kb. feleannyira is működött. :)
Totál elkeveredtem mostmár a mértékegységekben... V, VA, A, Ah... :?

csüt. okt. 14, 2004 7:47
gyémánt tag

Hozzászólás 
Dester írta:
(...)
A félreértések elkerülése végett: a szkenner adaptere egy nagy böhöm Philips valami, 12V / 900mA. Zörög is benne valami egyébként. Van egy másik univerzális adapterem, 6 fejjel, 3V-tól 12V-ig lehet állítani a szokásos lépcsőkben. A következő felirat van rajta:

AC-DC Adaptor (gitárszólót nem játszik :))
Input: 230V ~ 50Hz
Power: 12.5W
Output: 3-4,5-8-7,5-9-12 V
Current: 500mA6VA(max)

(...)

Nos, ebből már világosan látszik számomra, hogy elnézted. Mert ez nem azt jelenti, hogy 6V-on 500mA-t ad le. Hanem azt, hogy 6VA-es!!! Azt az 500mA-t valójában 12V-on adja le. Ami tisztán Ohmos terhelés esetén 6W-ot jelent számodra.

A hozzá adott adapter viszont 10.8VA-es. Majdnem a duplája, ez okozhatta a problémát.

csüt. okt. 14, 2004 7:07
gyémánt tag

Hozzászólás 
McLaca írta:
stol írta:
McLaca írta:
Az enyém is ennyit tud (USB 2.0), igaz, nekem csak "kommersz" felhasználásra kell, tehát egy átlag minőség megfelelő, ezért is felel meg az USB-s.

Üdv!

Tessék csak jobban megnézni!
Ott lesz a doksiban, INTERPOLÁLVA!

A multkor néztem árlistákat, és az optikai 2400dpi-sek 60k fölött vannak.
Na de stol! Azért ennyire ne nézz hülyének! :wink: Én nem az vagyok, aki a dobozfeliratokkal brillírozva dicsekszik! :lol:
Na jó, féligazságot állítottam, a scannerem fizikai felbontása "csak" 1200×2400 dpi, tehát a 2400-at csak függőlegesen tudja, de ennek is van jelentőssége, gondoljunk csak a videótechnikára, illetve a CVD lemezekre. A többletinformáció (ha az eredeti szkennelt kép az asszimetrikus dpi-szám miatt torz is lenne) a méretkonvertálásnál jelentőséggel bír. Viszont én már nem tudok mit kezdeni egy 10.190×14.012 képpontos, 1200×1200 dpi-s 408,7MB-os képpel, és ez még nem a maximum. A szkennerem alapszoftverében egyébként nem is lehet interpolált felbontást beállítani, csak a hozzá adott csili-vili progikban, de távol áll tőlem a 9600 dpi, azt meg tudja az összes grafikai progi is csinálni.

Ha a 2400×4800 dpis szkennereker gondoltál, azok tényleg 60k fölött vannak (bőven).

Üdv!

Hi!

Nekem 2400*2400dpi, akko' peace!

csüt. okt. 14, 2004 6:31
a fórum lelke

Hozzászólás 
stol írta:
McLaca írta:
Az enyém is ennyit tud (USB 2.0), igaz, nekem csak "kommersz" felhasználásra kell, tehát egy átlag minőség megfelelő, ezért is felel meg az USB-s.

Üdv!

Na de stol! Azért ennyire ne nézz hülyének! :wink: Én nem az vagyok, aki a dobozfeliratokkal brillírozva dicsekszik! :lol:
Na jó, féligazságot állítottam, a scannerem fizikai felbontása "csak" 1200×2400 dpi, tehát a 2400-at csak függőlegesen tudja, de ennek is van jelentőssége, gondoljunk csak a videótechnikára, illetve a CVD lemezekre. A többletinformáció (ha az eredeti szkennelt kép az asszimetrikus dpi-szám miatt torz is lenne) a méretkonvertálásnál jelentőséggel bír. Viszont én már nem tudok mit kezdeni egy 10.190×14.012 képpontos, 1200×1200 dpi-s 408,7MB-os képpel, és ez még nem a maximum. A szkennerem alapszoftverében egyébként nem is lehet interpolált felbontást beállítani, csak a hozzá adott csili-vili progikban, de távol áll tőlem a 9600 dpi, azt meg tudja az összes grafikai progi is csinálni.

Ha a 2400×4800 dpis szkennereker gondoltál, azok tényleg 60k fölött vannak (bőven).

Üdv!

szer. okt. 13, 2004 19:58
gyémánt tag

Hozzászólás 
Nem tudtam, de megkérdeztem egy komámat előtte, így eleve sorba próbáltam kötni. Ettől függetlenül valamiért még mindig 0-t írt ki a multiméterem. Biztos valamit elbaltáztam (bár azért bíztam benne, hogy egy sorbakötést nem faragok el).
Amikor rajta volt a szkenner az aksin és megmértem az akku feszültségét, a 13,13 pontosan felét kaptam (6,6).
Autó van, de nem akarom kioperálni belőle az aksit, mert apám megöl. Ettől függetlenül próbálok szerezni egy autóakkumulátort, talán sikerül.

szer. okt. 13, 2004 14:55
platina tag

Hozzászólás 
Dester!
Ugye tudod, hogy ha ampert akarsz mérni, akkor azt sorba kell kötni?
Azt is nézd meg, hogy amikor bekapcsolod a scannert, mennyit esik a feszültség.
Hátha tényleg az akkud hulla már (autód nincs?)

szer. okt. 13, 2004 11:31
gyémánt tag

Hozzászólás 
De sokan írtatok. :)
Több kérdés felmerült. A 12V 0,1A a szkenner hátulján van, a műanyag része, tehát kidomborodik a hátsó lap síkjából (ahol van a két SCSI és egy Option csatlakozó, SCSI ID állító és a tápcsatlakozó). Szóval ez szerintem hitelesnek mondható.
A félreértések elkerülése végett: a szkenner adaptere egy nagy böhöm Philips valami, 12V / 900mA. Zörög is benne valami egyébként. Van egy másik univerzális adapterem, 6 fejjel, 3V-tól 12V-ig lehet állítani a szokásos lépcsőkben. A következő felirat van rajta:

AC-DC Adaptor (gitárszólót nem játszik :))
Input: 230V ~ 50Hz
Power: 12.5W
Output: 3-4,5-8-7,5-9-12 V
Current: 500mA6VA(max)

Valamint van a fenti akkumulátor, ami 12V-os és 4Ah-s. Ez utóbbi nem tudta rendesen meghajtani a szkennert, az áramerősségét nem tudtam megmérni. Biztos rosszul csináltam valamit, mert a multiméter mindenáron csak nullát volt hajlandó mutatni.

Ismerem a szkennerárakat. De ha ezt meg tudom csinálni 1-2e Ft-ból, akkor minek vegyek újat? Fénykorában láttam még vele készített képet, igaz elég lassan dolgozik, de akkor még nagyon szép képeket csinált.

szer. okt. 13, 2004 7:44
gyémánt tag

Hozzászólás 
Te Dester, milyen adapter az, amire 6V~500mA van ráírva, de 12V-ra is lehet állítani? Nincs a közelemben ilyen TG adapter, de úgy rémlik a maximum feszültség~maximum áramot szoktak/kell feltüntetni.

szer. okt. 13, 2004 7:09
gyémánt tag

Hozzászólás 
McLaca írta:

Üdv!

szer. okt. 13, 2004 6:21
a fórum lelke

Hozzászólás 

Üdv!

kedd okt. 12, 2004 20:30
gyémánt tag

Hozzászólás 
McLaca írta:
Nem próbáltad szétszedni? Lehet, hogy az áramköri lapon rajta vannak a valós adatok. De ha az aljára/címkéjére az van írva, hogy 12V 0,1A, azt szerintem el lehet hinni. Viszont nem hiszem, hogy érdemes vesződni az egésszel, a mai scannerárak mellett.

Kaninjo: az a "Motor F" hiba szerintem nem a kenőanyag eltűnésének és az USB-tápolásnak az összefüggése, sokkal inkább szimpla hardver ill. elöregedési hiba (a mai világban mindent 1 évre - se - terveznek).

Üdv!

Nana!

A SCSI szkennerek nagy optikai felbontással bírnak!
Nekem van Microtek, 2400dpi optikai felbontással!

kedd okt. 12, 2004 20:16
a fórum lelke

Hozzászólás 
Nem próbáltad szétszedni? Lehet, hogy az áramköri lapon rajta vannak a valós adatok. De ha az aljára/címkéjére az van írva, hogy 12V 0,1A, azt szerintem el lehet hinni. Viszont nem hiszem, hogy érdemes vesződni az egésszel, a mai scannerárak mellett.

Kaninjo: az a "Motor F" hiba szerintem nem a kenőanyag eltűnésének és az USB-tápolásnak az összefüggése, sokkal inkább szimpla hardver ill. elöregedési hiba (a mai világban mindent 1 évre - se - terveznek).

Üdv!

kedd okt. 12, 2004 19:59
gyémánt tag

Hozzászólás 
Dester írta:
A fene tudja, én így kaptam egyben... szkenner + adapter + SCSI-kártya + kábelek.
Lehet, hogy valami suskus van a dologban, mert egyszer volt szervizben az egész gép (ahol használták a szkennert azelőtt) amiatt, hogy az ISA-s kártya helyett keressenek egy PCI-osat (SCSI). Talán ott elcserélték az adapterét?!

Az akku döglött volt, nahgy a belsőellenllása, nem bírja a terhelést.

kedd okt. 12, 2004 19:58
gyémánt tag

Hozzászólás 
A fene tudja, én így kaptam egyben... szkenner + adapter + SCSI-kártya + kábelek.
Lehet, hogy valami suskus van a dologban, mert egyszer volt szervizben az egész gép (ahol használták a szkennert azelőtt) amiatt, hogy az ISA-s kártya helyett keressenek egy PCI-osat (SCSI). Talán ott elcserélték az adapterét?!

kedd okt. 12, 2004 19:30
a fórum lelke

Hozzászólás 
Namost 12V-on 0,1A az nem kb. 1,2W-nak felel meg? Az meg kevés lesz a szekkenerk hidegkatódcsövéhez, szóval nem értem... Persze (még) nem vagyok olyan jó elektrofizikából... :lol:

Üdv!

kedd okt. 12, 2004 17:12
gyémánt tag

Hozzászólás 
Sajnos nem jártam sikerrel. Rákötöttem az aksira, de kevésnek bizonyult. Bekapcsolt, a LED villogott úgy, ahogy szokott, de a lámpának csak a fele (!) világított, tehát gondolom nagyobb az áramfelvétele, mint amit az aksi biztosítani tud. Más ötlet?
Esetleg ha van valakinek egy adaptere, ami jó lenne ehhez a cucchoz, szívesen venném! Akár kölcsönbe, akár megvételre, ha jó.

Jah, még valami. A vele kapott adapterem 900mA-es, a szkenneren 0,1A van írva. :?: Magyarul valószínűleg ez se az eredeti adaptere... :? (Philips adapter.)

kedd okt. 12, 2004 10:58
gyémánt tag

Hozzászólás 
Úgy néz ki, hogy úgy van, ahogy írtad, a belső a +.

kedd okt. 12, 2004 10:11
gyémánt tag

Hozzászólás 
Kösz a tippet, megnézem!

hétf. okt. 11, 2004 23:50
platina tag

Hozzászólás 
Ha nincs a szkenner házára rányomatva a csati bekötése, nézd meg a műszerrel azon a tápon, amit eddíg használtál, hogy melyik a + és melyik a - (ált. a 'belső' a +, külső a -, de ezt szeretik variálni :) ).
A 13.13V már nem vészes. Annyit még ki kell bírnia.

Üdv.:Kaninjo

U.i.:Az USB-s tápellátás valóban kényelmes, de Desternek igazat adva, a kezdet mindig nehéz. Nálam miután eltűnt a kenőanyag a sínekről, néha ( akár csak egy picit is) megszorul a mechanika ill. a motor, annyira leesik a fesz, hogy nem tud mit csinálni, kidob egy "Motor F" hibaüzivel a szkennelésből.

hétf. okt. 11, 2004 23:36
gyémánt tag

Hozzászólás 
Igen, stimmel a csatlakozó leírása és én is így tudtam a kiosztást.
Az a progi érdekelne, párszor már jól jött volna. Ma tettem egy lépést a barkácsolás irányába, vettem egy digitális multimétert és azonnal megnéztem vele az aksit. 13,13V-ot ír. Ezt elbírja még a 12V-os szkenner? Ha jól sejtem, ezzel még nem kéne gondnak lennie.

Megjegyzéshez: na igen, az USB-s tápellátás kényelmes dolog, de - főleg a korai időkben volt ez így - nem mindig tökéletes :)

hétf. okt. 11, 2004 18:04
a fórum lelke

Hozzászólás 
Ha ez a csatlakozó az a hengeres, aminek a közepén furat van, akkor ott (ha jól emléxem :) ) a külső henger a negatív pólus, bent a lyuk meg a pozitív... Még régebben láttam egy progit, ami mint egy katalógus, tartalmazott egy rakás dugót, aljzatot, bekötésüket, csatlakozókiosztásukat...
Csak megjegyzésként: remélhetőleg nálam ilyen tápgondok nem lesznek, a scannerem az USB-ről csapolja a naftát :wink:

Üdv!

hétf. okt. 11, 2004 17:16
gyémánt tag

Hozzászólás 
Semmi baj Stol!

Az aksin HATALMAS plusz és minusz jelek mutatják a polaritást, ráadásul az egyik piros, a másik fekete. Nagyon elcseszni nem tudom, max ha fordítva forrasztom rá a csatlakozóra (vettem egy dugót, ami tökéletesen rámegy a szkenner tápcsatijára, biztos tudjátok, az univerzális adaptereken ez a legvastagabb a négyágú bizbaxból :)). Ez remélhetőleg nem fog megtörténni, ha sokat nem is, de ennyit értek még a dologhoz :P
Addig viszont nem kötöm rá, amíg nem vettem egy multimétert, hogy kiderüljön, mit ad le pontosan az aksi. Nem akarok pl. 7V-ot rákötni a szükséges 12 helyett... Ki tudja, milyen állapotban van már ez a cucc.

vas. okt. 10, 2004 21:31
gyémánt tag

Hozzászólás 
Dester írta:
A szkenner is 12V-os, 1000mAh-s.
Az aksin a következő felirat van (mindent ideírok):

GP 1240
12V 4.0Ah
CSB Battery CO., Ltd.
Made In Taiwan

Mi a nem jó ebben? Nem vagyok erős fizikából, azért kérdem... (de legalább megkérdem, mielőtt hülyeséget csinálnék :))
Úgy tudom, hogyha az Ah nagyobb, az nem baj, csak kisebb ne legyen és a feszültség stimmeljen. Persze lehet, hogy rosszul... :?

Áh.....!

A 4Ah a kapacitás, a szkenneren az 1000mA az áramfelvétel....
Bocs, nem láttam feljebb a szkenner feszültségét!

szomb. okt. 09, 2004 20:05
ezüst tag

Hozzászólás 
Üdv!
Jól tudod, az akksiról - mint ahogy anno javasoltam,- kipróbálhatod a kütyüt.
Egy dologra kell vigyáznod, hogy a + és a - t nehogy felcseréld, mert ha ez mégismegtörténik, akkor meghalhat a szkenner. Még akkor sem biztos, mert ha van benne polaritás védelem, akkor csak annyit tapasztalsz, hogy nem tudod bekapcsolni.Egyéb veszélye nincs a dolognak. Ha mag tudod mérni, melyik a + és a minusz, akkor rajta, de csak akkor!!

szomb. okt. 09, 2004 15:25
gyémánt tag

Hozzászólás 
A szkenner is 12V-os, 1000mAh-s.
Az aksin a következő felirat van (mindent ideírok):

GP 1240
12V 4.0Ah
CSB Battery CO., Ltd.
Made In Taiwan

Mi a nem jó ebben? Nem vagyok erős fizikából, azért kérdem... (de legalább megkérdem, mielőtt hülyeséget csinálnék :))
Úgy tudom, hogyha az Ah nagyobb, az nem baj, csak kisebb ne legyen és a feszültség stimmeljen. Persze lehet, hogy rosszul... :?

csüt. okt. 07, 2004 22:52
a fórum lelke

Hozzászólás 
És csak úgy `a la nature akarod rákötni azt az akksit? Mert akkor nagy valószínűséggel kidobahtod a scanneredet utána...

Üdv!

csüt. okt. 07, 2004 20:47
gyémánt tag

Hozzászólás 
Dester írta:
Úgy látszik, igazatok van! Rádugtam az adapterem, 12V-ra állítottam. Az adapteren a következő felirat van: 500mA6V, ami gondolom azt jelenti, hogy 500mA-t tud biztosítani 6V feszültség mellett, így - ha a fizikai ismereteim jók - ezekszerint 250mA-t tud adni 12V mellett.
A szkenner bekapcsolt, elindítottam. Az eredmény katasztrofális lett. A kép iszonyatosan csíkos volt! Úgyhogy most szereztem egy 12V-os UPS-aksit, 4A-es, rá fogom kötni a szkennert, csak feltöltöm teljesen. Kíváncsi leszek az eredményre... 8)

1. Az akku nem 4A-es, hanem 4Ah-ás, ami nem mindegy!
2. Ha a szkenner 6V-os, akkor a 12V-tól károsodhat!

csüt. okt. 07, 2004 16:33
gyémánt tag

Hozzászólás 
Úgy látszik, igazatok van! Rádugtam az adapterem, 12V-ra állítottam. Az adapteren a következő felirat van: 500mA6V, ami gondolom azt jelenti, hogy 500mA-t tud biztosítani 6V feszültség mellett, így - ha a fizikai ismereteim jók - ezekszerint 250mA-t tud adni 12V mellett.
A szkenner bekapcsolt, elindítottam. Az eredmény katasztrofális lett. A kép iszonyatosan csíkos volt! Úgyhogy most szereztem egy 12V-os UPS-aksit, 4A-es, rá fogom kötni a szkennert, csak feltöltöm teljesen. Kíváncsi leszek az eredményre... 8)

csüt. okt. 07, 2004 14:21
a fórum lelke

Hozzászólás 
Seci01 írta:
Ezek után remélem hogy lényleg igazam lesz! :oops:

Ajánlom is :!:

:D

Üdv!

kedd júl. 20, 2004 17:38
ezüst tag

Hozzászólás 
Ezek után remélem hogy lényleg igazam lesz! :oops:

kedd júl. 20, 2004 17:04
a fórum lelke

Hozzászólás 
Seci01 írta:
...szerintem még mindig TÁPFESZ GOND...

Igaz, ami igaz, a bizonytalan tápellátás okozhatja a lámpa meghülyülését és így egyenetlen színhőmérsékletét is...

Üdv!

vas. júl. 18, 2004 21:33
gyémánt tag

Hozzászólás 
Hiszek Neked Seci, ráfekszek a témára!

vas. júl. 18, 2004 21:24
ezüst tag

Hozzászólás 
Sziasztok! Túllihegitek a témát, szerintem még mindig [u]TÁPFESZ GOND[/u].
Vagy kicsi a teljesítmény, vagy kiment a puffer kondi és brummos a táp.
Én is dettóra ugyanilyen képeket csináltam az enyémmel, mint amit a honlapodon láttam. Megpróbáltam egy stabil táppal, és a probléma..hip-hop mexünt!!
Nézz körül a házban, hátha valaminek a tápja jó hozzá: nyomtató, videó, stb., vagy kérj kölcsön valakitől, míg megpróbálod. :roll:

vas. júl. 18, 2004 20:47
gyémánt tag

Hozzászólás 
Ilyet már találtam:

Q: My Umax scanner works perfectly with Umax scan Windows software, only SilverFast cannot find the scanner, what can I do?
A: Microsoft systems install a default INF file for Umax devices. SilverFast will NOT work with Umax devices when the Microsoft hardware assistant installed the device using those generic Umax INF file.
Please delete this device entry from the Windows device manager, install the Umax scan software using their INF file (on CD) and ONLY then SilverFast can communicate with the Umax scanner.

A baj csak az, hogy nincs CD-m.... De keresek egyet! :twisted:

vas. júl. 18, 2004 18:13
gyémánt tag

Hozzászólás 
Persze. Umax Astra 1220s. Körülnézek ott is...

vas. júl. 18, 2004 18:06
arany tag

Hozzászólás 
Gondolom hülye a kérdés, de biztos, hogy a szkennernek megfelelő twaint installáltad? :oops: Csak azért, mert minden támogatott szkennerhez más és más a szoftver. Ha ez tuti, akkor csak a fórumjukat tudom ajánlani, hátha van ott valami infó a problémával kapcsolatban...

vas. júl. 18, 2004 17:45
gyémánt tag

Hozzászólás 
Köszönöm az infókat! Majd megnézem mit tehetek :)
Larsen: felraktam a programot, a Twain drivert és külön a programot is, de egyik sem találja a szkennert... :cry:

szomb. júl. 17, 2004 12:48
a fórum lelke

Hozzászólás 
Ez tuti nem táphiba, nem is szoftver. Valahol az optikában vagy az azt kezelő elektronikában lesz a bibi, de a csíkok elrendeződéséből ítélve a legvalószínűbb a mechanikai hiba lesz. (Ezalatt értsd a lámpa hibáját is!)

Üdv!

szomb. júl. 17, 2004 12:08
arany tag

Hozzászólás 
Talán nem tartozik srticte az ügyhöz, de megpróbálhatnád a világ legjobb szkennelő programjával is. Itt tudod letölteni: http://www.silverfast.com/sf-download/demo/en.html, ez csak demóverzió, de szkennelni lehet vele, ezzel nagyjából ki tudod zárni a szoftver problémákat. Van a típusodhoz is drivere, ki kell választani a menüben. Szólj, hogy van-e változás. Bár az előttem szólók jobban értenek hozzá, én nem szerelek, csak szkennelek.

szomb. júl. 17, 2004 10:02
gyémánt tag

Hozzászólás 
Igen, szép fehér fénnyel... :lol:

szomb. júl. 17, 2004 9:59
platina tag

Hozzászólás 
A kép teteje tiszta kék, mintha a lámpa későn kezdene el világítani, és lefelé haladva egyre "sötétebb". A csíkozást okozhatja a lámpa villódzása, ezt a "bekékülést" pedig a villódzásból adódó egyenletlen fényerő.
A korábbi 'néha jó-néha rossz' üzemre is adhat némi magyarázatot: néha sikerült rendesen begyújtani a lampét, néha nem. Feltéve, hogy valami fénycsőszerűség világít benne... :)

szomb. júl. 17, 2004 8:52
gyémánt tag

Hozzászólás 
Kaninjo írta:
Az elektro-fórumban. Tippeltem a "megtört" floppykábelre.

Jaaaaaaaaaaaaa :D

Bár lehet, hogy csak én látom rosszul, de szerintem az elején (a kép tetején) is csíkoz :P

szomb. júl. 17, 2004 0:33
platina tag

Hozzászólás 
Dester írta:
Kaninjo: miért is lógsz nekem egy floppy kábellel?

Az elektro-fórumban. Tippeltem a "megtört" floppykábelre.
Viszont a kép igencsak érdekes. Az elején mintha minden OK lenne, a végére viszont teljesen megbolondul. Lehet, hogy mégiscsak a lámpa, ill. annak valamely áramköre lesz a ludas. De inkább a lámpa. Persze ez csak tipp! :)

pén. júl. 16, 2004 23:21
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 98 hozzászólás ]  Oldal 1, 2  Következő