Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: szomb. dec. 28, 2024 4:54

Hozzászólás a témához  [ 59 hozzászólás ]  Oldal 1, 2  Következő
160GB Maxtor winyo (8mb cache) 
Szerző Üzenet
a fórum lelke

Hozzászólás 
nem hinném. talán a fejnek picit kímélőbb ha többet olvas cache-ből.

hétf. máj. 24, 2004 19:24
Profil Privát üzenet küldése ICQ Honlap
ezüst tag

Hozzászólás 
Ja, rendszerwinchinek használnám..

Nagy difi van a kettő között winfos gyorsaság ügyileg?

hétf. máj. 24, 2004 19:16
Profil Privát üzenet küldése
a fórum lelke

Hozzászólás 
talán rendszer vinyónak érdemes venni egy 8megásat de ha csak adatárolásra használnád akkor felesleges. és a seagate-tel elégedett vagyok.
de állítólag már a samsungok is felvették a versenyt sebességben és azokra 3 év gari van.

hétf. máj. 24, 2004 19:08
ezüst tag

Hozzászólás 
Na, ilyet tudnék (8mb cache-sel) 26-ért, sima 7200-est pedig 24-ért..

Mi a különbség gyakorlatban a kettő között?
Érdemes plusz 2eFt-ot kiadni a 8mb cache-esért?!

Vagy inkább Seagate-et vegyek ehelyett?

Viktor

hétf. máj. 24, 2004 17:04
arany tag

Hozzászólás 
A CD kis helyen is elfér, webre nem rakja ki éppeszû ember, és az ilyen 4K feletti keyfileokat nem nyomtatod ki kapírra begépelni úgyse nagyon tudnád...

szomb. máj. 01, 2004 7:35
ezüst tag

Hozzászólás 
TheElf írta:
[
Sharewaret veszel meg ahhoz nem küldenek dobozt, stb. és 10000 darabról nincs szó. De amint egy shareware programot regisztrál az ember legálisan azonnal menti szerintem CDre a kulcsfileval, a serial numberrel, stb. együtt. Mindig van 2 példány az aktuális kollekcióból. Ennyi. Ami kereskedelmi software az az eredeti CDjén van.

A legnagyobb probléma az hogy nem szokásom szoftwereket vásárolni, semmit. tudom ez nem szép dolog tőlem, de ez van. A benzin árába is van kb 70% adótartalom ami az útalapba kellene hogy menjen mégis kiesik a kerék a kocsiból, mert olyan **** az utak. de ilyenekkel nem foglalkozunk.
A 10000 db-ot csak azért mondtam mert az már egy elképesztöen nagy szám, max legen 100 serial ami kellhet, de azt sem írnám ki cd-re
akkor inkább kinyomtatom egy papírra és onnan nézegetem. vagy felrakom a webre txt-ben aztán ha kell akkor megnyitom.

pén. ápr. 30, 2004 23:26
Profil Privát üzenet küldése ICQ
arany tag

Hozzászólás 
Sityak írta:
TheElf írta:
Amit megvesz az ember, regisztrál legálisan ott általában legaláb a regisztrációs számot, stb. illik menteni... Amit neem vesz meg az ember az pótolható.

Amit megveszel annak ott a doksia, leírás, doboza stb-je a sorozat számmal.
mellelsleg 10000db serial, kulcs tárolása cd-n megint csak felesleges pazarlás.

Sharewaret veszel meg ahhoz nem küldenek dobozt, stb. és 10000 darabról nincs szó. De amint egy shareware programot regisztrál az ember legálisan azonnal menti szerintem CDre a kulcsfileval, a serial numberrel, stb. együtt. Mindig van 2 példány az aktuális kollekcióból. Ennyi. Ami kereskedelmi software az az eredeti CDjén van.

pén. ápr. 30, 2004 12:52
gyémánt tag

Hozzászólás 
TheElf írta:

- játék: Ha egy játék ér annyit, hogy játszak vele, akkor megveszem (többnyire amikor már olcsóbb). CDn van...
- film: Amennyi filmet én megnézek... De amit többször is meg tervezek nézni (Lord of the Rings, stb) az DVD
- programok: sharewaret ki kell írni seriallal, a sajátot ki kell írni (forrással együtt), ami viszont CDn jön arról maximum biztonsági másolat.
- Adat: Ki kell írni.

Elf:
Úgy érzem te nem értettél meg!
De végülis mind1. Mindenki úgy csinálja ahogy neki tetszik!
Mi itt elvégre csak ötleteket osztunk!

Üdv,
Zsoca-M5

pén. ápr. 30, 2004 12:11
ezüst tag

Hozzászólás 
TheElf írta:
Amit megvesz az ember, regisztrál legálisan ott általában legaláb a regisztrációs számot, stb. illik menteni... Amit neem vesz meg az ember az pótolható.

Amit megveszel annak ott a doksia, leírás, doboza stb-je a sorozat számmal.
mellelsleg 10000db serial, kulcs tárolása cd-n megint csak felesleges pazarlás.

pén. ápr. 30, 2004 10:43
arany tag

Hozzászólás 

pén. ápr. 30, 2004 8:15
platina tag

Hozzászólás 
Pont ez itt a problem.
Ha minden shareware progit kiírnék, tele lenne a ház cd-vel. Havonta jön ki a frissítés, javítás...
Mondjuk ha a régit azonnal a kukába rakod, akkor nincs gond.

pén. ápr. 30, 2004 8:06
arany tag

Hozzászólás 
Zsoca-M5 írta:
Azóta mindent a winyón tartok:
-játék végigjátszik: töröl (kivéve UT) :D
-film megnéz: töröl
-A programokat pedig tárolom és amikor jön újabb verzió kicserélem aztán évente tartok egy rostálást (ami már tuti nem kell: töröl). Ráadásul Daemonnal mountolva a telepítés sokkal gyorsabb winyóról :D :!:

- játék: Ha egy játék ér annyit, hogy játszak vele, akkor megveszem (többnyire amikor már olcsóbb). CDn van...
- film: Amennyi filmet én megnézek... De amit többször is meg tervezek nézni (Lord of the Rings, stb) az DVD
- programok: sharewaret ki kell írni seriallal, a sajátot ki kell írni (forrással együtt), ami viszont CDn jön arról maximum biztonsági másolat.
- Adat: Ki kell írni.

csüt. ápr. 29, 2004 23:05
ezüst tag

Hozzászólás 
Zsoca-M5 írta:
Hi!

Nos én annak idején a CD-vel voltam így besózva, mint sokan közületek a DVD-vel! Orrba szájba írtam mindent CD-re! Játékok, filmek, programok. Egy idő után több mint 300 CD-m volt. Jött a karácsony, hát mondom megtisztítom a tokokat a portól, stb. (máskor nem szoktam :) ) Akkor majd 2 órámat :!: vette el, és közben erősen elgondolkodtam: :?:
- fogok én még 1x ezzel a játékkal játszani? NEM
- megnézem én még1x ezt a filmet? NEM (annyi új jön hogy nem győzöm nézni)
- Ezek a progik kellenek még? Olyan ócskák! NEM ami meg kell az pótolható lenne.
:arrow: Úgyhogy döntöttem:
A 300 cd-ből 150-et kivágtam a kukába, 120-at odaadtam unokaöcsémnek (játék+film). Azt mondtam a többi még jó lehet (azóta is csak 2-t használok: WinXP-ENG és WinXP HUN :D

-A programokat pedig tárolom és amikor jön újabb verzió kicserélem aztán évente tartok egy rostálást (ami már tuti nem kell: töröl). Ráadásul Daemonnal mountolva a telepítés sokkal gyorsabb winyóról :D :!:

Egyedül a digitális képeimet és videóimat írom ki CD-re, illetve ezek után lassan már DVD-re!

Nem kell megfogadni a tanácsomat, csak elmondtam nektek a véleményemet még ha senkit sem érdekel akkor is :oops: :P

Na sziasztok,
Zsoca-M5

És hidd el te csinálod jól :)
ezért tartok én is 400Gb tárhelyet itthon, évente megtoldom még +200-al
igy elgalább mindig kéznél van minden no meg gyorsan!
ami fontos az meg DVD-re, pl képek, doksik, levelezés, kedvencek, címek, sms-ek, stb. stb.
a vinyókról meg annyit hogy évente max 5x vannak leállítva, szóval ennyivel is nő az élettartamuk.

mellesleg megjegyezném, hogy kicsit eltértünk az eredeti témától :)

csüt. ápr. 29, 2004 18:22
gyémánt tag

Hozzászólás 
TheElf írta:
Memorex-et is szokták dícsérni, azt is hozzá lehet tenni a lemezmárkák listájához, és még jópár más lemezt. De akkor is inkább kétszer írod ki.

Hi!

Vigyázzatok a Memorex-el, mert CMC-Magnetics.........

SCSI kérdésem lenne!
Van egy Adaptec AHA-2944U vezérlőm, és három SCSI vinyóm.
Tud ez a vezérlő RAID-olni?
Két vinyó egyforma, 9,1GB-os, a harmadik 2,1GB-os.

csüt. ápr. 29, 2004 17:24
Profil Privát üzenet küldése Honlap
platina tag

Hozzászólás 
Gondolkodtam :arrow: 90 db leselejtezett video és játék cd várja új és szerető gazdiját...

Na jó ez csak poén volt, de tényleg elgondolkodtató amit mondtál:?

csüt. ápr. 29, 2004 15:15
gyémánt tag

Hozzászólás 
Hi!

Nos én annak idején a CD-vel voltam így besózva, mint sokan közületek a DVD-vel! Orrba szájba írtam mindent CD-re! Játékok, filmek, programok. Egy idő után több mint 300 CD-m volt. Jött a karácsony, hát mondom megtisztítom a tokokat a portól, stb. (máskor nem szoktam :) ) Akkor majd 2 órámat :!: vette el, és közben erősen elgondolkodtam: :?:
- fogok én még 1x ezzel a játékkal játszani? NEM
- megnézem én még1x ezt a filmet? NEM (annyi új jön hogy nem győzöm nézni)
- Ezek a progik kellenek még? Olyan ócskák! NEM ami meg kell az pótolható lenne.
:arrow: Úgyhogy döntöttem:
A 300 cd-ből 150-et kivágtam a kukába, 120-at odaadtam unokaöcsémnek (játék+film). Azt mondtam a többi még jó lehet (azóta is csak 2-t használok: WinXP-ENG és WinXP HUN :D

Egyedül a digitális képeimet és videóimat írom ki CD-re, illetve ezek után lassan már DVD-re!

Nem kell megfogadni a tanácsomat, csak elmondtam nektek a véleményemet még ha senkit sem érdekel akkor is :oops: :P

Na sziasztok,
Zsoca-M5

csüt. ápr. 29, 2004 15:09
gyémánt tag

Hozzászólás 
Szóba került 2 márka, amit itt dicsértetek, nekem viszont NAGYON ROSSZ tapasztalataim vannak velük. Igaz, nem DVD, hanem CD. Ezek a Maxell és a Memorex. Sajnos olvashatatlanná váltak, míg a velük azonos korú Philips-ek és TDK-k még mindig jók. Szóval hosszú távra én nem ajánlom senkinek se a Maxell-t, se a Memorex-et. (Pedig már máshol is hallottam jó véleményt róluk, akkor vajon több év elteltével miért váltak nálam olvashatatlanná, holott különböző íróval, különböző helyen és időpontban lettek írva?! Ja, és semmi karc, semmi maszat nincs rajtuk, tokban voltak tárolva, a tok pedig dobozban, a doboz pedig szekrényben.)

csüt. ápr. 29, 2004 14:56
platina tag

Hozzászólás 
Kis adatmennyiségnél nagyon jó a Cd, de itt valaki 400Gb-ot is emlegetett, az pedig barátok között is 585 db cd. Kicsit macerás lenne.

csüt. ápr. 29, 2004 14:51
arany tag

Hozzászólás 
Jóval komolyabb szallag sem örökéletû, igaz a pár évtizedes élettartamuk valahol a CDk elméleti és gyakorlati élettartama között van... Kis mennyiségû adatra viszont jobb a CD...

csüt. ápr. 29, 2004 14:46
a fórum lelke

Hozzászólás 
MaXimiliam írta:
Ha már annyira féltitek az adatokat, és még sok is van belőle, akkor én vagy külön vinyóra, ami ha nem kell, akkor a mackó gyomrában szundikál, vagy szalagra mentenék.
A DVD tényleg nincs eléggé kiforrva, hogy az életemet bízzam rá.

ez a megoldás. minden nagy cégnél még mindig szallagra mentenek(IBM,HP...) mert sokkal biztonságosabb és tudják meddig marad meg az adat.

Elf:
Idézet:
Szallag lemágneseződhet

ezek nem 90 perces tdk kazetták!:)

csüt. ápr. 29, 2004 14:38
arany tag

Hozzászólás 
Szallag lemágnesezõdhet, stb. megjegyzem az otthoni használatra szánnt DVDk újak, de akadtak már régebben is eszközök csak jó drágán. Annyi vinyót meg nem fogok tárolni amennyi backup kell. Amúgy a legegyszerûbb megoldás a legtöbb esetben még mindig a CD...

csüt. ápr. 29, 2004 14:06
platina tag

Hozzászólás 
Ha már annyira féltitek az adatokat, és még sok is van belőle, akkor én vagy külön vinyóra, ami ha nem kell, akkor a mackó gyomrában szundikál, vagy szalagra mentenék.
A DVD tényleg nincs eléggé kiforrva, hogy az életemet bízzam rá.

csüt. ápr. 29, 2004 13:55
arany tag

Hozzászólás 
sityak: Egyfelõl a 30000 forintos raid kártya még mindig sokkal olcsóbb, és valóban ilyenrõl van szó, olyanról ami ha kell 8 egységet is meghajt, amibõl mondjuk 2 szállhat el büntetlenül...

A DVD lemezek kapcsán megjegyzem, ugyanaz a mentés készül el két példányban, de ugye ugyanaz az adat nem csak egy mentésben lehet benne. Így ugye nincs semmi gond a dologgal. Természetesen a mentéseket ellenõrizni kell idõnként, kell csinálni havonta és mondjuk fél évente egy összesített mentést, stb. nem nagyon száll el minden.

Az SCSI RAID kapcsán: Ha villám, vagy táphiba öl, akkor az egybe is viszi a raidet... Két IDEs gép, külön árramkörön, több külön túlfesz védelemmel, köztük optikai hálóval, stb. akkor lényegesen jobb az adatok túlélési esélye. Tûz esetén, fellökött váza / stb kapcsán befolyó víz esetén is ott a különbség.

csüt. ápr. 29, 2004 13:42
ezüst tag

Hozzászólás 
TheElf írta:
Például azért marad meg, mert két példányt különbö9ző helyen tárolsz, a két példány más-más adathordozón van. A felesleges és drága pazarlás az, amikor nem készítesz biztonsági másolatot mondjuk heti 3000 forint költségen és ezért elszáll az értékes adat... Amit nem használsz annál a gépről természetesen lekerülhet az éles példány, de ebben a pillanatban készül a 3. lemez.

nem érted mit akarok mondani vele. Egyszerüen ma nincs olyan hogy jó minüségű DVD-lemez
sajnos a gyártók ontják a lemezeket, amire most azt tudod mondani hogy frankó, mert meg tudod írni, meg olvasni is tutod rendesen. de azért ez még olyan nagy múltra nem tekint vissza. gondolj bele az otthoni DVD írás, ami mindenki számára elérhető, az kb 7-8 hónapja van jelen. tehát a legrégebbi adatok is erre az időre tehetőek. Ha előkotrok egyg két régi CD-t, amiket 2-3 éve írtam, van olyan köztük amit nem vagy csak részben tudok olvasni. pedig minöségi íróval PLEXTOR, minöségi lemezekre írtam öket pl TDK.
És annó a lemezárak arányaiban közel sem voltak ilyen olcsóak. tehát én sajnos félek a DVD lemezek minőségétől. de ne legyen igazam 300DVD-m van már adattal tele, de azért azt a 400Gb-adatot ami itt van a vinyón az sokkal nagyobb biztonságban érzem :) lassan 2 éve

csüt. ápr. 29, 2004 13:33
ezüst tag

Hozzászólás 
TheElf írta:
Ha 4 egységet kötsz raidbe (netán veszel egy ötödiket is) akkor az nem stripe szokott lenni. Amúgy az IDE alapú RAID *szerintem* tökéletes ha nem kell 100% folyamatos működés. Amennyivel olcsóbb annyival több egységet tudsz venni. Csinálsz mellé a teljes gépről egy tükrözést ha kell egy tar talék gépre... Ennyivel nem biztonságosabb az SCSI.

Ha nagyon gyors gép kell, nem akarod hiba miatt kikapcsolni, a gép fogyasztása a vinyón múlik nem a monstrum VGAn, éps egyebeken, akkor SCSI...

4 meghajtót mondjuk raid(0+1) tudsz kötni ami menövekedett gyorsaságot jelenet IDE rendszereknél kb 30-40%-ot plusz ott van a biztonsági tényező is hogy ha elszáll egy meghajtó akkor megvan az adatod, de azonnal cserélni kell.
elég lenne 3 meghajtó is mondjuk egy raid5 fürthöz, de akkor ehhez már speckó IDE raid kártya kell ami minimum 30e pénz.
De azért a SCSI RAID-ben (elméleti)100%-os biztonságot tud nyújtani.

csüt. ápr. 29, 2004 13:26
a fórum lelke

Hozzászólás 
ja ha olyan embert kell aki megmondja meddig bírja, akkor csixi-t kell kérdezni. ők egy nec1300A-val tobb száz DVD lemezre archiváltak. még nem panaszkodott.

csüt. ápr. 29, 2004 13:26
arany tag

Hozzászólás 
Sityak írta:
azért mert két példányban írom ki miért marad meg? ha meg még plusszban a gépen is megtartom akkor ez nem archiválás hanem felesleges és drága pazarlás.

Például azért marad meg, mert két példányt különbö9zõ helyen tárolsz, a két példány más-más adathordozón van. A felesleges és drága pazarlás az, amikor nem készítesz biztonsági másolatot mondjuk heti 3000 forint költségen és ezért elszáll az értékes adat... Amit nem használsz annál a géprõl természetesen lekerülhet az éles példány, de ebben a pillanatban készül a 3. lemez.

csüt. ápr. 29, 2004 13:20
arany tag

Hozzászólás 
Memorex-et is szokták dícsérni, azt is hozzá lehet tenni a lemezmárkák listájához, és még jópár más lemezt. De akkor is inkább kétszer írod ki.

csüt. ápr. 29, 2004 13:17
ezüst tag

Hozzászólás 
TheElf írta:
Sityak írta:
Azért ezzel nem biztos hogy egyetértek. Sajnos az a baj hogy ha most kiírok egy DVD-t akkor nem biztos hogy azt 6 hónap múlva olvasni is fogom tudni! :shock:

Kiírod 2 példányban és akad a gépeden is egy példány... Esetleg egy távoli serveren is, így ugye kicsit nagyobb a biztonság. Persze ez sem lehet teljes biztonság, de viszonylag jónak mondható.

azért mert két példányban írom ki miért marad meg? ha meg még plusszban a gépen is megtartom akkor ez nem archiválás hanem felesleges és drága pazarlás.

csüt. ápr. 29, 2004 13:16
a fórum lelke

Hozzászólás 
Sityak írta:
Azért ezzel nem biztos hogy egyetértek. Sajnos az a baj hogy ha most kiírok egy DVD-t akkor nem biztos hogy azt 6 hónap múlva olvasni is fogom tudni! :shock:

ezzel nem teljesen értek egyet. igaz van ilyen, de nemBTC-vel kell princo DVD lemezt írni, hanem PIONEER-rel Fuji, Ritec, verbatim, maxel, vagy TDK lemezeket.

csüt. ápr. 29, 2004 13:13
arany tag

Hozzászólás 
Sityak írta:
Stripe esetén ez nem igaz :), de ha már raid-elünk akkor az IDE-t el is lehet felejteni.

Ha 4 egységet kötsz raidbe (netán veszel egy ötödiket is) akkor az nem stripe szokott lenni. Amúgy az IDE alapú RAID *szerintem* tökéletes ha nem kell 100% folyamatos mûködés. Amennyivel olcsóbb annyival több egységet tudsz venni. Csinálsz mellé a teljes géprõl egy tükrözést ha kell egy tar talék gépre... Ennyivel nem biztonságosabb az SCSI.

Ha nagyon gyors gép kell, nem akarod hiba miatt kikapcsolni, a gép fogyasztása a vinyón múlik nem a monstrum VGAn, éps egyebeken, akkor SCSI...

csüt. ápr. 29, 2004 13:10
arany tag

Hozzászólás 
Sityak írta:

Kiírod 2 példányban és akad a gépeden is egy példány... Esetleg egy távoli serveren is, így ugye kicsit nagyobb a biztonság. Persze ez sem lehet teljes biztonság, de viszonylag jónak mondható.

csüt. ápr. 29, 2004 13:07
ezüst tag

Hozzászólás 
TheElf írta:
persze döönthetsz úgy, hogy a 4 egység helyett jobb a raid, ahol ugye 1 vinyó elszállása még nem jelent adatvesztést. Ellenben a raid fürtöt nem muszáj a legnagyobb vinyókból építeni...

Stripe esetén ez nem igaz :), de ha már raid-elünk akkor az IDE-t el is lehet felejteni.

csüt. ápr. 29, 2004 13:04
ezüst tag

Hozzászólás 
stol írta:
Vegyél csak nyugodtan DVD-írót!

A fontos dolgokat kiírod, és ott nagyobb biztonságban van, mint a vinyón.

Még a drága SCSI-vinyón sincsenek 100% biztonságban az adatok...

Megfontolandó!

csüt. ápr. 29, 2004 13:01
arany tag

Hozzászólás 
Szerintem is software, a Nero körül elég sok a gond mostanság, telepítésekor hajlamos a windows idõnként elfelejteni a CD meghajtókat, más CD író programokkal összeakad az eredmény hasonló, stb.

szer. ápr. 28, 2004 3:53
gyémánt tag

Hozzászólás 
energoman írta:
:?: ha már emlitetted a UDF-re való formázást.
Én otthon a néhány cdt igy használok Incd-ben(Nero Edition 6.0-hoz van), de az utóbbi időben halál jár rá mert nem ir a cdre ill. nem tudom ki-mountol-ni a cdt csak ha ujrainditom a rendszer, és akkor is csak induláskor tudom kivenni.
Mi lehet a hiba? Én tisztán softwer-re gondoltam. (Gondolom az Incd)

De hátha van más ötlet.

üdv energo. :D

Ez szerintem is toszver hiba, mert nekem tökéletesen működik.

kedd ápr. 27, 2004 20:24
ezüst tag

Hozzászólás 
:?:

kedd ápr. 27, 2004 20:15
arany tag

Hozzászólás 
Tapasztalat: A DVD jobb befektetés, de kicsi lesz hozzá a vinyód. Miért? Mert amikor valamit szerkesztesz, kódolsz majd kiírsz gyakran megeszel közel 15 giga helyet tempnek, ugye ezek mellett a jó sebességhez nem árt, ha a vinyósebesség igényes mûveleteknél a forrás, a cél, a rendszer és a swap külön vinyón van (igen 4 azaz 4 egység a célszerû) persze döönthetsz úgy, hogy a 4 egység helyett jobb a raid, ahol ugye 1 vinyó elszállása még nem jelent adatvesztést. Ellenben a raid fürtöt nem muszáj a legnagyobb vinyókból építeni...

kedd ápr. 27, 2004 16:10
vas-tag

Hozzászólás 160GB Maxtor winyo (8mb cache)
Hali!

Itt sokan leszóltátok a Maxtor vinyókat, igazából nem értem mért, nekem még soha nem volt gondom vele. Kb 1,5 éve dolgozom egy számítástechnikai boltban és semmivel sem lehet mondani, hogy több vinyót kéne visszavinni a nagykerbe a Maxtorok közül, mint az általtok említett egyéb márkákból...
Nekem személy szerint volt már Seagate, IBM, WD-k és mindegyiket hiba nélkül és pár év használat után adtam túl rajtuk. Most jelenleg Maxtor és IBM van a gépben (egy 160 GB SATA MAxtor egy 30 GB-os (örököl) IBM, és hordozáshoz használok egy 60 Gb-os Maxtort).
Ami igaz az igaz kissé hangosak és néh atodnak 45°C körülire melegedni a maxtorok, de pár ezresér lehet jó Hdd hűtöket venni, amit egyébként az ilyen nagy méretűek mellet minden típusra melegen ajánlják a gyártók is. Azonban a céges gépemben lévő 80-ast nem lehet hallani, hogy megy-e vagy sem :-))
Én senkit sem szeretnék rábeszélni, hogy vegye ezt, vagy azt vegye, csak annyi, hogy Nekem és ismerettségi körömben még nem volt olyan, hogy a Hdd hibája miatt száltak volna el az adatok.. (azt hogy valaki keret nélkül hordja a vincsit a táskájában és letörik róla egy-két SMD alkatrész, meg inkább hadjuk).
Végszóként, nálam a 160-as (Hangsúlyozom SATA, nem 8Mb ATA!) 2,5 hónapja megy néha hetekig folyamatosan és igen csak szoktam használni (videodigitzés :-)) és eddig még gondom sem volt vele.

Úgy, hogy csak annyit tudok mondani, hogy vágjatok bele! és ne feledkezzetek meg a hűtésről :-)))

Üdv Gem Géza

kedd ápr. 27, 2004 16:00
gyémánt tag

Hozzászólás 
:?: ha már emlitetted a UDF-re való formázást.
Én otthon a néhány cdt igy használok Incd-ben(Nero Edition 6.0-hoz van), de az utóbbi időben halál jár rá mert nem ir a cdre ill. nem tudom ki-mountol-ni a cdt csak ha ujrainditom a rendszer, és akkor is csak induláskor tudom kivenni.
Mi lehet a hiba? Én tisztán softwer-re gondoltam. (Gondolom az Incd)

De hátha van más ötlet.

üdv energo. :D

kedd ápr. 27, 2004 8:53
gyémánt tag

Hozzászólás 
Hi!

Ez is egy meglátás, csak nekem 2 balset után erősen csökkent a bizalmam "egyes" vinyók iránt.

>Bármikor törölhető....

Erre a célra meg lehet formázni UDF-re a DVD+RW-t is....

hétf. ápr. 26, 2004 14:53
gyémánt tag

Hozzászólás 
Hajdanán én cdrw kontra wincsi között vaciláltam, a végén mind a kettőt csak beszereztem.
Miért winyó! Kedves Stol mert: :shock: egy DVD ugy 400Huf 160GB=24000Huf=kb.30dvd=kb.12000Huf+akár mikor törölheted, bár mikor frissitheted az adataidat, nem kell "millió lemezzel" foglalkozni (amin néha csak a verziószámo változnak)+nagyobb meghibásodási esély valamint a legrosszabb esetbenminden ugorhat.
Eredmény: ha pótolható adatokat szeretnénk tárolni akkor winyó, ha saját személyes anyagot(pótolhatatlan) akkor CD v. DVD.
De mindkettővel számolni kell egy tönkremeneteli idővel(néhány év) még akkor is ha 1000evig válalnák a garanciát.

üdv energo :roll:

hétf. ápr. 26, 2004 13:21
arany tag

Hozzászólás 
Sziasztok!

Egyetértek az stol-lal. Vegyél DVD-írót, jobban jársz hosszabb távon is.

Amúgy meg nekem és a bátyámnak együtt 6 Maxtor és 1 Seagate ( 40 és 120 GB közöttiek ) merevlemezünk tanyázik a gépeinkben 2,5 éve és egyikkel sem volt még gond. Napi 3-4 óra ( vagy még több ) mellett is.

A három év garira most nem írok semmit nem akarok vitát nyitni, de elvesztett adatra nem sokat ér... hát még a hazai ügyintézés ezügyben.

hétf. ápr. 26, 2004 11:21
vas-tag

Hozzászólás 
Ugyanilyen gonddal küszködtem annak idején, mikor a DVD-írómat megvettem. Winyó legyen v. író. Végülis mindkettő kellett... :)

hétf. ápr. 26, 2004 0:08
gyémánt tag

Hozzászólás 
Emberek!

Ezen már ne vitatkozzunk, inkáb vegyen DVD-írót, és kész.....
Azzal jobban jár.

Ez olyan, mintha autót akarnál fejleszteni, és el kellene dönteni, hogy nagyobb motort, vagy nagyobb benzintankot raksz bele!

vas. ápr. 25, 2004 7:55
gyémánt tag

Hozzászólás 
Viszont a Samsungok a leglassabbak mind közül.

szomb. ápr. 24, 2004 22:23
platina tag

Hozzászólás 
Én ajánlanám a SAMSUNG vinyókat.3 év gari,és nem akarom elkiabálni,de nekem kb 4 hónapja van,egész nap szinte megy a gép,és minden oké,fele annyira melegszik mint a maxtorom,hangja szinte meg nincs is... :lol:

szomb. ápr. 24, 2004 19:41
gyémánt tag

Hozzászólás 
én WDt vagy Samsungot vennék..

szomb. ápr. 24, 2004 19:33
gyémánt tag

Hozzászólás 
Bármelyik vinyó meghibásodhat, legyen az akár Maxtor, akor bármi más. Munkahelyi/otthoni tapasztalataim révén nyugodt szívvel állíthatom, hogy a Maxtor vinyók semmivel sem rosszabbak, mint más gyártók vinyói. Sőt, mind közül a leggyorsabbak. Igaz a legjobban is melegednek.

szomb. ápr. 24, 2004 17:30
ezüst tag

Hozzászólás 
lehet, hogy igazad van..

szomb. ápr. 24, 2004 8:52
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 59 hozzászólás ]  Oldal 1, 2  Következő