Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: szomb. dec. 28, 2024 22:18

Hozzászólás a témához  [ 7 hozzászólás ] 
HP PSC 1350 
Szerző Üzenet
arany tag

Hozzászólás 
Sziasztok,

először is üdv a topicindítónak, mert amint kibontod, hatalmas betükkel rá van írva, hogy fel kell ragasztani a matricát az indítás előtt. De lehet, hogy a tied nem volt originál, akkor sorry.

Egyébként indítottam egy Topic-ot "HP PSC 1110-ből 1210 lehetséges? " címmel, hasonló témakörben. Ott eléggé magammal beszélgettem, bár még küzdök a témával, lesz folytatás.

Ami a patronokat illeti: a PSC-k patronjai szinte kivétel nélül megegyeznek: különböző sebességű gépekbe is ugyanaz az 56-os fekete-fehér és az 57-es szines (illetve ezek kisebbik testvére), valamint a nagyobb PSC-kbe az 58-as fotópapíros tinta kerül. Ez azt jelenti, hogy a patron tág sebességhatárok között bírja a terhelést. Más meg nem sok van ezekben a gépekben: egy csúszka a léptetőmotorral, meg néhány henger a továbbításra. Ezek között is tutira nem sok különbség van a modellek között. Tehát leginkább a nyomtatási sebességet fizeted meg (ami akár többszöröse a drágább modelleknél), nem a hardvert.

Azért jó lenne valami hiteles forrásból megtudni, hogy pl. a PSC 1110 és a 1210 tényleg megegyezik-e, vagy azért valami trükköt csak betettek? Nem akarom elcseszni a 1110-esemet azzal, hogy felteszek egy 1210-es lapot.

Üdv: MTom

kedd júl. 06, 2004 19:42
Profil Privát üzenet küldése
arany tag

Hozzászólás 
Nem a nyelvet azonosítja ez, hanem egy kicsit mást. Elkészül a nyomtató teljesen azonos mechanikával, majd elkészülnek a matricák. Ezek nem csak nyelvükben különböznek, hanem másban is. Pl. ezek alapján dönti el a nyomtató pontosan milyen típus is õ, hiszen azonos belsõvel (sok esetben azonos dobozzal is) sok típus készül, amik pár funkció engedélyezésében, letiltásában különböznek, nomeg abban, hogy melyik patront hajlandók használni.

Ugye a patronok támogatása tudásban is eredményezhetnek különbséget, de leginkább a laponkénti költséget határozzák meg, így tud a hp gyártani olcsó de kis terhelésre tervezett és drága nyomtatót egy azon gyártósoron, és nem csak vonalkódot olvas a rendszer.

vas. jún. 20, 2004 10:42
arany tag

Hozzászólás 
Én is kicsit másra számítottam. Azt gondoltam csak rádugom, beteszem a cdt, felrakom ami kell aztán kész. Erre jött ez a sok hülyeség. Bár azóta nem volt gondom semmi és a masina is jól müxik, szépen is dolgozik, de szerintem lehetne ezt egyszerűbbe is csinálni. De hát ők tudják. Na mindegy a lényeg, hogy a nagy ilyedtség ellenére happy enddel végződött a sztori, de ha év végén meg még a lóvé is visszajön, maga lesz a gyönyör. :lol:

szomb. jún. 19, 2004 22:12
Profil Privát üzenet küldése ICQ
platina tag

Hozzászólás 
Pisilog, pislog, gondolkodik...
Nem értem ezt... Több dolgot sem...
:?: Annyira hatalmas macera azt a ragacsot a gyárban rányomni?
-Persze erre van elfogadható válasz: nem tudják milyen országba kerül, így meg olyat ragasztassz rá, amilyen tetszik...
:!: De! Az már érdekes, hogy egy komplett vonalkódolvasót beépítenek, csak azért hogy neked beazonosítsa a nyelvedet ?!?
Rettenet sok fölösleges idejük van. Inkább a drivereket kellene gatyába rázni!
Ha pedig mást is csinál... minek? Nehogy már az döntse el, milyen tipusú lesz a nyomtató/scanner/akármi!
Rakjanak a panelra egy marék lyukat, és ha össze vannak dótozva 4751-es tipus, ha nincsenek, akkor 4741-es.
A nyelvet meg átállítom 15mp alatt.

Akkor ment el a kedvem a HP-tól amikor egy, talán 5300C scannert akartam feldugni W2K-ra. A gyári driverrel nem ment.
9x alatt simán, 2k meg csak lesett.
Valami szennyet le kellet hozzá tölteni, és csak azzal működött.
De ezekszerint meg sem próbálták Win2000 alá felrakni a scannert. Akkor hogy a rákba adnak ki egy drivert?

Legutóbb pedig a sz.ros Share2Web vagy mi a halál készített ki idegileg.
HP Digi fényképezőgépről (nem az enyém :twisted: ) kellett lementeni a képeket - gondoltam mi bajom lehet - feltelepítettem.
Csak amit mond, tovább, tovább...
Feldugtam a gépet, előjött egy hülye program. Bezártam, nem kell ez nekem felkiáltással, mentem a WinCMD-be. öööö... nincs is új drive!
Újraindítom, továbbra sincs. Csak az ő kretén, lassú programjával lehet letölteni a képeket.
De ez lenne a legkevesebb, mondom maradjon az idétlen HP progi, ha legközelebb jönnek is ki tudjuk írni CD-re a cuccukat, csak az ikonokat tirhítom le az asztalról. De nem bírtam. Az a köcsög odanőtt!

Na ennyit a HP-ről.
Huh! Bocs egy kicsit sok lett...

pén. jún. 18, 2004 10:06
arany tag

Hozzászólás 
Basszus, annyira egyszerű volt a megoldás, hogy az már nagyon fáj. A gombokhoz fel kellet ragasztani egy matricát, aminek az alján van valami vonalkód féle. Gondolom ehhez igazodik a scanner mert van egy kis rés a vonalkák alatt amit lát a scanner olvasója. Most már megy az egész. Én hülye nem olvastam el rendesen a papírt, mert azon rajta van, hogy e nélkül bizony nincs tovább. Felhívtam a boltot, ott mondta a csávó.
Azért köszi Maximiliam, hogy írtál.

csüt. jún. 17, 2004 17:59
platina tag

Hozzászólás 
Hali!

Úgy látom nem írták vadul tele a topic-ot, sajna én sem tudok sok okosat nyögni, csak annyit, hogy nekem a Lexmark, sőt a Hp720c is, ha felnyitom a tetejét, bezavarja a patronokat középre. Ha nem megy a PC akkor is.
Próbáld meg úgy, hogy csak a táp van bedugva.

:!: ps:Nem lehet hogy egy pöcök bent maradt, ami a fejet tartja a helyén, hogy szállítás közben ne lötyögjön jobbra-balra :?:

csüt. jún. 17, 2004 10:04
arany tag

Hozzászólás HP PSC 1350
Hello mindenkinek!

Sulinettel vették anyámék a fent nevezett csodát. Ma jöttem haza a suliból és örömmel vártam, hogy végre beizzíthatom a nyomtatót. Szépen kibontom, bekötöm, mindent úgy csinálok ahogy a leírásban van, elkezdem feltelepíteni, majd amikor a hardver felismerésére kerülne sor csak várok és várok, de nem történik semmi. Elindítom taskmanagert, hogy megtudjam töténik-e valami egyáltalán a háttérben. Hát ja, a hp telepítő dolgozik. Úgy öt perc után meguntam és kinyomtam. Előről kezdtem az egészet, de hiába. Ugyanaz az eredmény. A leírás szerint éppen a patron tartójának kellen bekúszni középre, hogy be is tudjam rakni azokat, de hát csak nem jön. Már full ideg vagyok, gondolkodom mit csesztem el. Minden leellenőriztem mégegyszer, átdugtam másik usb portba a kábelt, megnyomtam az összes gombot, de semmi. A nyomtatón meg csak villog 2x2 led, ami gondolom arra figyelmeztet, hogy nincs benne patron. De, hogy a francba rakjam bele, ha egyszer meg se mozdul a tartója.

Körülnéztem a telepítő cdn, de az a vicc, hogy egy bit xp drájvert sem találtam. Csak Win98 és 2000. Egyetlen egy poszter angol leírás van hozzá, a többi mind valami szláv nyelv. Egy vicc az egész. :evil:

Mi lehet a baj?
Rossz a drájver és azért nem működik, vagy mechanikai hiba lehet.

Kérlek segítsetek!

Előre is köszi!

Cső

szer. jún. 16, 2004 20:52
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 7 hozzászólás ]