Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: szomb. dec. 28, 2024 22:37

Hozzászólás a témához  [ 22 hozzászólás ] 
Leállnak a gépek maguktól 
Szerző Üzenet
platina tag

Hozzászólás 
Hmmmmmm. Lakótelepi lakás. Van egyáltalán földelt konnektor kiépítve? Ha igen, működik az a föld?

kedd júl. 06, 2004 10:18
Profil Privát üzenet küldése
vas-tag

Hozzászólás 
Sziasztok!

Tehát a sűrübben leálló gép a PIII kölcsönbe van adva...
Lekopogjam pár napja az enyém nem ált le... A másik közben többször is. Van ugy hogy akár 1 órát is megy de olyan is hogy épp bebootol és leáll. Sajnos amint mondtam ez teljesen rendszertelen. Nemtudom mihez kötni...
A kimenő tápfeszültségek: 5,09V és 12,3V ( PIII )

Az enyémen még nem mértem meg.
Ha a másik helyen is jelentkezik a hiba akkor tuti veszek egy 300W tápot a kicsibe is. Gondolom anyagilag nem padlóz le..:-) Milyet érdemes venni?

Ja és egyszerre még sosem állt le a két gép..:-))

üdv

kedd júl. 06, 2004 7:06
platina tag

Hozzászólás 
Viszont, ha a 300W-ost betennéd a kisgépbe, hogy stabil-e?
A 230-ast meg nem a nagygépbe, nehogy eldurranjon valami...

hétf. júl. 05, 2004 21:36
gyémánt tag

Hozzászólás 
fxdx: Igazad lehet, de engedd, hadd vigyük végig az egyéb felhozott problémákat! Hátha valóban csak valami helyi probléma van és akkor talán nem kell tápot venni, vagy UPS-t.

hétf. júl. 05, 2004 21:12
platina tag

Hozzászólás 
Szerintem, ha hálózati hiba lenne, akkor mindkét gép mindig egyszerre állna le. KI ÍRT ILYET?

De ha leáll, akkor sem lenne szabad a tápnak ÚGY leállnia, hogy csak konektor ki-be húzogatással induljon újra.

Az a táp azért állt le mert vagy nem bírja a terhelést, vagy mert vén, öreg, lelakott, hibás....

ÜDV

hétf. júl. 05, 2004 21:01
platina tag

Hozzászólás 
Ha behatárolhatók az időpontok, amikor a gépek hanyattdobják magukat - azaz: hétköznap xx:yy - zz:qq, szombat-vasárnap ww:uu-ss:tt között, akkor a lakótelepi effektus gyorsan kideríthető az "egyéb emberi mozgások" egybevetésével.

hétf. júl. 05, 2004 19:44
gyémánt tag

Hozzászólás 
winters írta:
Ha már van multid is és méricskézel,akkor mérd meg a tápcsatikon is a kijövő feszeket is!
Mindegyiken meg van e a +3körüli?
Elég ha pont az egyiken nincs, mondjuk ami HDDre megy..... :)

A periféria tápcsatlakozókon mérhető feszültségek a +5V(piros) és a +12V(sárga), melyeket földhöz(fekete) képest lehet vizsgálni. Mindkettőnek 5%-os hibahatár van megengedve, de a 12V esetében nem kell megijedni akkor se, ha 10%-on belül van az eltérés. Ennek értelmében:
+5V-nál: 4.75V - 5.25V
+12V-nál: 11.4V - 12.6V (10.8V - 13.2V)

Elegendő ezenkívül megmérni egyetlen ágat, hiszen az összes többire ugyanaz van rákötve. Amennyiben pedig az lenne a probléma, hogy valamelyik kontakt hibás, akkor csak a periféria esne ki, amelyikre nem jut tápfeszültség. Tehát nem ez a hibajelenség játszódik le akkor.

winters: Ha másképp gondolod szólj, de szerintem inkább ne hallomásból adj tanácsot!

hétf. júl. 05, 2004 16:51
platina tag

Hozzászólás 
Ok:hiba van a mátrixban.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

hétf. júl. 05, 2004 15:21
ezüst tag

Hozzászólás 
Ha már van multid is és méricskézel,akkor mérd meg a tápcsatikon is a kijövő feszeket is!
Mindegyiken meg van e a +3körüli?
Elég ha pont az egyiken nincs, mondjuk ami HDDre megy..... :)

hétf. júl. 05, 2004 5:47
gyémánt tag

Hozzászólás 
én pl nem ismerem ezeket a táp márkákat...
most tuti kiröhögtök...a tápot mérd le milyen nehéz (minőségvizsgálat;))

vas. júl. 04, 2004 23:02
Profil Privát üzenet küldése ICQ Honlap
vas-tag

Hozzászólás 
Sziasztok!

Naszóval a hálózati feszültség több aljzatban is mérve 226-230V között mozog. Az áramkör egy új 16A biztivel van védve.
A gépek adatai:

A gyerekeké:

egy Maxpower ver. 2.03 230W os (nem 250W rosszul tudtam) táppal ellátott PIII as 667Mhz-es Intel gép Abit alaplappal 512MB SDRAM-mal, 32MB S3 as videokártyával (agp) 30GB Winyó CD olvasó.

Enyém:

Daylight P4 300W os táppal ellátott AMD +1700MHz gép Gigabyte alaplappal 512MB DDRAM-mal 2db 120GB winyóval 1DVD író 1CDíró valami ASUS videokártya 32MB, Firewire kártya, hálókártya.

hirtelen több nem jut eszembe a gépekről

Az ötlet remek Csabitól Már meg is beszéltem egy ismerősömmel aki pár lépcsőházzal arrább lakik hogy átviszem a gyerekek gépét hozzájuk és nézzük meg ott mitcsinál. Az a gép amelyik sürübben leáll.

Panda Titanium virusirtót használok ami naponta online frissit és szerinte "tiszta" a gépem minden fertőzéstöl.

Hirtelen ennyi.
A "kölcsönadott gép" fejleményről beszámolok.

kösz mindent eddig.

üdv

vas. júl. 04, 2004 18:57
gyémánt tag

Hozzászólás 
Dester írta:
Véleményem szerint a Hi-fi/DVD/TV kevésbé érzékeny a feszingadozásra, mint egy akármilyen számítógép. Mivel a számítógépet a hálózattal a tápegység "köti össze", ezért itt ez is lehet a gyenge pont. Viszont ha már a konnektornál van a gond, akkor ezen a jó táp sem mindig tud segíteni. Egy műszaki beállítottságú baráttól, ismerőstől kérj el egy multimétert, ha nincs otthon és nézd meg, mi van a konnektorban. Sok nyűgnek veheted az elejét, ha már itt kiderül, hogy hol van a gond...

Szerintem meg az indoklás nem okés a hálózati gondok egyszerűbb felderítésére meg már adtam megoldást. Nem kell hozzá műszer se.

A Hi-Fi/DVD/TV szintén egy tápegységről működik. Ráadásul mindegyik beépített tápegységről. A DVD és a TV ezenkívül még kapcsoló üzemű tápegységről legtöbbször, pont mint a számítógép. Egyedül a teljesítményfelvételben van különbség köztük.

vas. júl. 04, 2004 14:14
gyémánt tag

Hozzászólás 
Véleményem szerint a Hi-fi/DVD/TV kevésbé érzékeny a feszingadozásra, mint egy akármilyen számítógép. Mivel a számítógépet a hálózattal a tápegység "köti össze", ezért itt ez is lehet a gyenge pont. Viszont ha már a konnektornál van a gond, akkor ezen a jó táp sem mindig tud segíteni. Egy műszaki beállítottságú baráttól, ismerőstől kérj el egy multimétert, ha nincs otthon és nézd meg, mi van a konnektorban. Sok nyűgnek veheted az elejét, ha már itt kiderül, hogy hol van a gond...

vas. júl. 04, 2004 12:50
platina tag

Hozzászólás 
Helló. Az, hogy csak a táp ki-be dugdosávál indul csak el, az egyértelmű, hogy táphiba. Leáll a tápod.
Azzal, hogy a 235-öst 250-esre cserélted, kb annyit értél el, mintha átfestetted volna a régit. Gyanítom, hogy a 250W-os sem új, de legalábbis jó sokat állt 1 raktárban. A tápok ÖREGSZENEK is! Nem mintha elvileg nem lenne elég ez a teljesítmény ehhez a géphez, de ahhoz az is kéne, hogy a táp le is adja ezt a teljesítményt. ( A napokban egy P2 500-as + TNT2 +CD + hangkari konfigú gépnél elég volt a vinyót 10-ről 80-asra cserélni, és már leállogatot a régi 235-ös, konektorból ki-be, úgy ment egy kicsit. Aztán bele egy 300W-os és oké.)
Próbáld ki egy garantáltan jó 300W-ossal.
üdv.

vas. júl. 04, 2004 12:00
gyémánt tag

Hozzászólás 
beedog írta:
Sziasztok!

Köszönöm az eddigi válaszokat. Naggyábol válaszolva a kérdésekre.
Igen lakótelepi a lakás egy áramkörröl megy de külön szobában vannak a gépek. Az én elosztómban a gépen kivül be van dugva még egy hifi egy nyomtató egy házimozi, egy video és egy tévé. A gyerekeknél csak egy tévé megy még a géppel közösen egy aljzatbol (mégis ott a gyakoribb a jelenség) Tavaly nyáron még a 3,2KW-os klima is az én elosztomba volt bedugva és nem voltak ilyen gondok. Igaz az mostmár külön áramkörön megy.(azaz nem megy mert még nem voltak olyan melegek hogy szükség legyen rá :-)) Üzemel még egy fagyasztóláda is erről a körröl egy harmadik szobában. Szóval kb. ez az összterhelése ennek az áramkörnek. A tápot a gyerekek PIII gépében cseréltem. Márkát nem tudok sajnos de egy 235W os-t egy 250W-es re. Mindkét gépen xp van de nemugyanaz. A jelenség rendszertelen hol ritkábban hol sürübben jelentkezik, thát konkrétan nemtudom mihez kötni. A feszingadozásra én is gondoltam de ilyenkor a gépen kivül más eszköz (hifi dvd tv) ezt "nem veszi észre"
na igy "dióhéjban" ennyi. de ha valoban a feszingadozás miatt áll le miért nem lehet ujrainditani? Miért kell mindig ki be dugdosni a tápkábelt?
Köszönöm
üdv

A következő férgeknek már utánanéztél, hogy fenn vannak-e a gépeden: msblaster, sasser ? Egyéb vírusellenőrzés volt-e friss vírusmintákkal?

A gépek esetében le tudnád írni a pontos konfigurációt? Különösen kitérve a tápegységek következő adataira:
-Márkanév
-Névlegesen leadható maximális áramok feszültségenként

Javaslom, hogy próbáld ki, hogy a jelenség jelentkezik-e máshol is. Például vidd át egy ismerőshöz a gépet. Olyan helyre érdemes vinned, ahol van monitor, mert akkor azt nem kell cipelned. Ezzel kiszűrhetjük a hálózati problémák körét, illetve megerősíthetjük azt, ha tényleg az okozza a problémát.

Ez egy ilyen játszma, próbálkozni kell sokféle dologgal. Látatlanban a legnehezebb segíteni, de azért megpróbálunk.

vas. júl. 04, 2004 11:12
gyémánt tag

Hozzászólás 
próbáld ki hogy beiktatsz egy szünetmentest..kérj egyet kölcsön v.kitől

egyébként nekünk balatonon volt ilyen gond mert kicsi volt a villanyóra...ha ment a mikró meg a tv és felvolt kapcsolva a lámpa akkor lebaxta a dolog:D

vas. júl. 04, 2004 11:05
vas-tag

Hozzászólás 
Sziasztok!

Köszönöm az eddigi válaszokat. Naggyábol válaszolva a kérdésekre.
Igen lakótelepi a lakás egy áramkörröl megy de külön szobában vannak a gépek. Az én elosztómban a gépen kivül be van dugva még egy hifi egy nyomtató egy házimozi, egy video és egy tévé. A gyerekeknél csak egy tévé megy még a géppel közösen egy aljzatbol (mégis ott a gyakoribb a jelenség) Tavaly nyáron még a 3,2KW-os klima is az én elosztomba volt bedugva és nem voltak ilyen gondok. Igaz az mostmár külön áramkörön megy.(azaz nem megy mert még nem voltak olyan melegek hogy szükség legyen rá :-)) Üzemel még egy fagyasztóláda is erről a körröl egy harmadik szobában. Szóval kb. ez az összterhelése ennek az áramkörnek. A tápot a gyerekek PIII gépében cseréltem. Márkát nem tudok sajnos de egy 235W os-t egy 250W-es re. Mindkét gépen xp van de nemugyanaz. A jelenség rendszertelen hol ritkábban hol sürübben jelentkezik, thát konkrétan nemtudom mihez kötni. A feszingadozásra én is gondoltam de ilyenkor a gépen kivül más eszköz (hifi dvd tv) ezt "nem veszi észre"
na igy "dióhéjban" ennyi. de ha valoban a feszingadozás miatt áll le miért nem lehet ujrainditani? Miért kell mindig ki be dugdosni a tápkábelt?
Köszönöm
üdv

vas. júl. 04, 2004 6:32
ezüst tag

Hozzászólás 
Lakótelep jelenség?
Ha tuti nem a táp a bűnös ,akkor elképzelhető,hogy egy jó kis szünetmentes megoldaná a problemet.
Egy havernál is ez volt,végigszenvedett már memó-tól alaplap méricskéig mindent és semmi.
Be tett egy szmentest,ami stabilizálja a feszt is, :wink: és azóta megszűnt a gondja.

szomb. júl. 03, 2004 16:37
gyémánt tag

Hozzászólás Re: Leállnak a gépek maguktól
beedog írta:
Sziasztok!

Az a problémám, hogy véletlenszerüen leállnak itthon a számitógépek. Két gép van itthon egy amd nekem és egy PIII as a gyermekeimnek. Mindkettőnél ugyanaz a jelenség talán a fiuk gépén gyakoribb. Egyszercsak kikapcsol. Visszakapcsolni nem lehet ilyenkor, csak ha kihuzom a gépekből a tápkábelt és kis várakozás után visszadugom. Tápot is cseréltem igaz csak a fiuk gépében de a jelenség ugyanaz.
Kérem ha van valakinek ötlete ossza meg velem.
Előre is köszönöm
üdv.

Milyen tápot cseréltél, milyen tápra? Köthető-e a jelenség esetleg valamilyen eseményhez(erre ne az alapvető NEM legyen a válasz, mert akkor falnak megyek)? Pontos konfiguráció mi?

Ha már beszélünk róla, akkor konkrétan és ne ködösítve.

szomb. júl. 03, 2004 16:34
gyémánt tag

Hozzászólás 
Nem megy sok hűtő vagy hasonló ugyanarról a körről? A barátoméknál az okozott hasonló jelenségeket, hogy a ház legalsó szintjén egy gyógyszertár működött a légkondival, millió hűtővel és közel nem 230V volt a konnektorokban. Nem bírták a tápok... :?

szomb. júl. 03, 2004 16:31
a fórum lelke

Hozzászólás 
én a helyedben a konektorokban megnézném mennyi a fesz!

szomb. júl. 03, 2004 9:29
vas-tag

Hozzászólás Leállnak a gépek maguktól
Sziasztok!

Az a problémám, hogy véletlenszerüen leállnak itthon a számitógépek. Két gép van itthon egy amd nekem és egy PIII as a gyermekeimnek. Mindkettőnél ugyanaz a jelenség talán a fiuk gépén gyakoribb. Egyszercsak kikapcsol. Visszakapcsolni nem lehet ilyenkor, csak ha kihuzom a gépekből a tápkábelt és kis várakozás után visszadugom. Tápot is cseréltem igaz csak a fiuk gépében de a jelenség ugyanaz.
Kérem ha van valakinek ötlete ossza meg velem.
Előre is köszönöm
üdv.

szomb. júl. 03, 2004 8:58
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 22 hozzászólás ]