Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: hétf. jan. 06, 2025 10:35

Hozzászólás a témához  [ 11 hozzászólás ] 
Compaq DeskPro 2000 
Szerző Üzenet

Hozzászólás 
IRQ-nál én is 5-re tippelek. Amúgy biztos, h csak szabad eszközt/+szakítást
lehet adni neki. Csak úgy látatlanban kérdezem. DMA tipp: 1, (ill 3 lenne).

Üdv, Cov.
ui: többihez sajna nincs lövésem

vas. júl. 20, 2003 12:41
Profil Privát üzenet küldése
arany tag

Hozzászólás 
Hali!

Na mit jelent a FCC? : Federal Communication Commission

egyébként erről a 4 csatornás hangkártyáról lenne szó:
http://www.bpcland.com/mystore/servlet/details?prod=204

a kézi beállításokat próbálgatom de kicsit sok a variáció:
amiket be kell állitani:
IRQ (szabad a 3.5.9.10, de valószinű az 5 a jó)
DMA direct memory access (szabad 0.1.5.6.7)
I/O port itt hexa cimet kér kezdő és vég megadása
Memory Address: itt ismét hexa cim tól-ig

Írtam a C-media -nak az én silány angolságommal. Kiváncsi leszek a feedback-re:) Remélem azért megértik, és angolul irnak vissza nem china.

vas. júl. 20, 2003 12:12
arany tag

Hozzászólás 
http://www.monkey.org/openbsd/archive/m ... 01153.html

A fenti oldalt még át kell rágnom de nem rossz. Ahogy gondoltam a 5-ös IRQ kell neki, mármint az ilyen hangkártyának.

Az új harver hozzáadása nem megy. Ez Win9x alatt csak akkor OK ha az alaplap már detektálta és adott neki valamilyen kiosztást. Ennél a Compaq BIOS? esetében a bootoláskor még a (ami AWARD esetében megszokott) listát a rendszerbe illesztett kártyákról sem láthatom, csak a piros COMPAQ feliratot. Sajnos a plug and playt nem elég az oprendszernek támogatnia az alaplapnak is kell. Az XP pl. bizonyos szinten meg tudja kerülni a BIOS-t és ezért van, hogy menet közben is ki/be lehet venni/tenni a mobilrack-et, na nem azt amin a windows van. Ha lesz egy kis időm akkor tovább probálkozom.

Holnap (hétfőn) elkérem a hangkártya CD-jét meg a dobozát és akkor talán - talán.

vas. júl. 13, 2003 21:25
gyémánt tag

Hozzászólás 
Na kicsit bóklásztam a kártya után, és ezeket találtam:
a C-Media nem gyárt kártyát, csak hangchipet, tehát más a kártyád gyártója ! http://www.cmedia.com.tw/e_dload1.htm
Valami ilyesmi kártyáról van szó ? http://www.audioexchange.com/sybcmedcmi83.html
Ha nem, írd be a google-be, hogy CMI8738SX, és kiad egy rakat találatot, valahol biztos megtalálod a kártyád.
Azt próbáltad a windowsban, hogy új hardware hozzáadása ? Akkor sem találja meg a kártyát ?

szomb. júl. 12, 2003 19:40
Profil Privát üzenet küldése ICQ
arany tag

Hozzászólás 
Jó pihenést.

Előre is köszi az infokat.

Elmentem a gépért és elhoztam hozzám hátha így egyszerübb lesz.

Esztétikailag ma sem gyártanak szebb fekvő házat. A hátulja lepet csak meg igazán. USB egy Pentium I-es gépen? Ez a nem semmi.

A PCI kártya gyártója C-media. A kialakitása olyan, hogy csak kalapácsal lehetne beverni a helyére. Kénytelen voltam lefaragni belöle. Így már bemegy. A gépbe van egy elosztó kártya egyik oldalán 2 ISA 1 PCI, a másikon 2 PCI (a felsőbe raktam bele)

Minek utána a BIOS nem Plug and Play kompatibilis tehát fel kell ismertetni a kártyát. Compaq setup lemez, ADD-IN-DEVICES ezen belül 2 menüpont:
-PCI boards: ide belépek de hozzáadni nem lehet pedig itt kellene az én logikám szerint csak a meglévőek vannak benne VGA, IDE, USB, ezeket lehetne modósítani
-ISA: itt lehet hozzáadni és IRQ-t hozzárendelni de ez a kártya nem ISA hanem PCI.

Szabad IRQ 3, 5 (ha jól emlékszem WIN98-nál ez kell) meg még egy .... ezt elfejlejtettem:-))

Már ki fogom próbálni a hangkártyát az én gépembe, hogy jó-e egyáltalán.

szomb. júl. 12, 2003 9:48
gyémánt tag

Hozzászólás 
Na mindjárt utánanézek, csak hunyok egyet, holnapra (mára) keresünk valamit...
Egy kiadós kerti party után meg kell néznem, mi az az FCC...
(Pedig tudtam...:-)

pén. júl. 11, 2003 23:14
arany tag

Hozzászólás 
CMI8738 hangkártya PCI-os kivitel, sajnos a CD-t elfelejtettem elehozni.

Most mi is pontosan az az FCC?

A következő feliratokat találtam a kártyán:

hátsó papír címke CMI8738 SX
AB8112127

elől a nyákon: WT04 94V0
0220

Ezekre rákerestem de semmi.

Milyen beállitáson IRQ stb szoktak menni ezek a (2 csatornás) hangkártyák? Esetleg kipróbálnák 1-2 variációt.

pén. júl. 11, 2003 18:34
platina tag

Hozzászólás 
Van itt mellettem még 2 ilyen (korábban 3 volt). Igen, rejtett diagnosztikai partíción tárolják a cuccot (nemcsak ez, hanem az összes régebbi Compaq, pl. Presario CDS 522, az is van itt), de ezeken egyiken sincs meg, és mennek gond nélkül (egy Win95 OSR2 és egy Mandrake).

Ezekben van gyárilag egy ESS1868-as ISA-s hangkártya.
Mint az itt is látszik: http://h18007.www1.hp.com/support/files ... /3_69.html (Innen szedtünk le dolgokat.)

A Compaqnál nem tömörítvény van. Az egy disk image, amit ha elindítasz, kiírja magát egy floppyra (ill. kettőre), és az a Setup, és Diagnostics Disk, amivel meg lehet csinálni a diagnosztikai partíciót.

Ami a te hangkártyádat illeti, arról több infó kéne. (Az a chipset túl elterjedt.) Nézd meg a fenti linket is, meg nézelődj itt:

http://th99.pley.org/

hétf. júl. 07, 2003 9:25
ezüst tag

Hozzászólás 
A CMI8738 PCI hangkártya!

vas. júl. 06, 2003 8:02
gyémánt tag

Hozzászólás 
Hello !
Ilyen pechet ! Három hete volt nálam egy ugyanilyen gép, és a szó szoros értelmében SZÉP volt. Szétszedtem, mert kellett bele ez+az, plusz nyomtam rá egy win98-at, és tényleg örömm volt vele dolgozni.
Particionálni nem kellett, csak sima format c volt, de úgy emléxem, hogy a Compaq gépek nem BIOS chipen, hanem rejtett partíción tárolják a CMOS-t.
Namármost, ha jól tippelek, akkor a hangkártyán a chip a CMI8738, és a kártya ISA slotos. Nézd meg a kártya gyártóját, ha semmi nyoma, akkor az FCC számát, majd keress rá a http://www.fcc.gov/oet/fccid/ honlapon, és ott megtudod, ki gyártotta. Ezek után töltsd le a kártya manualját, mert sztem az IRQ-t jumperrel lehet állítani.(mint a régi SB-ken)
Sok sikert, ha nem megy, írj, valahogy megpróbáljuk megoldani...

szomb. júl. 05, 2003 21:04
arany tag

Hozzászólás 
Hali!

Nem sok esélyem van rá, hogy a próblémára valaki is tudjon válaszolni, mert csak aki már látott ilyen gépet az tud hozzászólni. Próba cseresznye. Ez még egy Pentium 1-es herkentyü, valamikor 97-ből. Érdekes mert nem a szokásos AWARD/AMI BIOS-a van, hanem egy saját fejlesztésü szörnyüség. Mielött valaki lefikázná a gépet (dobb ki cimen) ez nem játékra hanem szakdoga irásra, és 200MMX proci erre tök elég, a gép pedig az EDO RAM ellenére is stabil. Ha állitani akarod akkor saját bootlemezről (2db) inditás. Ez egyébként nem volt meg hozzá a Compaq site-ján meg hibás a tömöritvény! Vagy lehetőség van arra, hogy a floppyk segitségével egy rejtett particiót hozzunk létre persze ehhez újra kellene rakni a gépet, de akkor F1-re bejönne a BIOS beállitása.

A gond az, hogy egy sima mezei hangkártyát kellene betenni, de ez a gép nem támogatja a plug and play-t (mert azt az alaplapnak is tudnikell nem csak a oprendszernek) ezért kézileg kell beállitani. Tehát nekem egy ilyen configurálás kellene CMI8738?-as hangkártyához, IRQ stb.

Előre is köszi.

Ja egyébként már a compaq distributornak is irtam de b.....k rá válaszolni. Ennyit a termék támogatásról.

szomb. júl. 05, 2003 11:56
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 11 hozzászólás ]