Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: szomb. nov. 16, 2024 2:40

Hozzászólás a témához  [ 9 hozzászólás ] 
TV capture beállítások - segítség! 
Szerző Üzenet
gyémánt tag

Hozzászólás 
Sziasztok!

Végre eljutott hozzám a Cinergy 600, a tulajdonosa nem bírt vele, hétvégén azzal játszogattam. Az eredmények (1,1-es Tualatin processzorral), WinDVR-rel:
PAL DVD módban kicsit akadozik.
PAL 1/2 DVD-ben folyamatosan megy
PAL 1/4 DVD-ben folyamatosan megy, a kép kicsit romlik.
PAL VCD-ben valamiért lefagy.
PAL SVCD-ben gyönyörűen felvesz, egy másfél-két órás filmet automatikusan háromfelé darabol, 612-612-550 MB-os darabokra. Neroval felírtam SVCD formátumban, az asztali Sony DVD-lejátszó hibátlanul felismerte, lejátszotta. Mitsubishi kivetítővel 2 m-es vásznon gyönyörű volt.

hétf. júl. 07, 2003 13:20
Profil Privát üzenet küldése
vas-tag

Hozzászólás 
Sziasztok

Hasonló az en problemam is a felvetetthez, ezert fordulok hozzatok.
Nem sikerul a hangot a keppel szinkronba capture -olni. Valamiert a hang
mindig lemarad vagy elhuz. Mikor hogy.
Egyebkent IuVCR -t hasznalok.
Divx 5.0.3 video (3xx*2xx felbontasban), Lame MP3 44KHz, 128Kbit hang a
tomoritesi beallitasok.
Az options fulon van nehany beallitasi lehetoseg amelyek gondolom ezen
problemara szeretnenek megoldast nyujtani, de sajnos nem igazan ertem
melyiknek mi a funkcioja es igy nem is sikerult megoldani a dolgot.
Legyszi segitsetek.

hétf. máj. 19, 2003 12:18
platina tag

Hozzászólás 
Thebaios, az iuVCR azért kapcsolja ki a Preview-t, mert nem 288 sorból áll a felvételed (hanem 480-ból). Options alatt be lehet valamit kapcsolni, amitől akkor is marad a Preview, ha nagyobb felbontást (pl. 640x480) használsz. Bár úgy az is viszi a proci erejét, ezért nem érdemes.

csüt. máj. 08, 2003 12:32

Hozzászólás 
Az újabb codeceknél mindenhol multipass-t használnak. Ami ha jól gondolom tunerkártyás felvételnél eleve kizárt.
Egy lépcsős felvételnél szerintem ne is várd, hogy minőségileg és terjedelmileg olyan eredményt kapj, mint egy soklépcsős DVD-ripnél.
Ezért szoktak sokan tömörítetlenül, m-jpeg-be vagy mpeg2-be rögzíteni, majd azt később tovább konvertálni avi-ba vagy SVCD-be.

Újabban legelterjedtebb codec-ek DivX 5.0x (5.05 a legújabb). XviD (ingyenes).
Hangra legtöbbször még mp3 vagy ac3 (5.1-es hang). De egyre gyakoribb az Ogg Vorbis is. Persze ezzel csak OGM-t tudnak gyártani.

csüt. máj. 08, 2003 9:07
vas-tag

Hozzászólás 
Haliho!

Végre volt egy kis időm fogléalkozni a kártyával, meg havertól is kaptam egy programot. Azt hiszem, ami leginkább probléma volt a felvétel készítése során az az, hogy:
1.: A hangot is tömörítetten akartam felvenni, amire a gépem azt mondta, B... meg. :-)
2.: Felvétel közben be volt kapcsolva a kép (preview ablak).

A havertól kapott program az iuVCR, amivel nagyon szépen lehet felvenni, statisztikát ír ki felvétel közben, automatikusan kikapcsolja a preview ablakot, ami - mint a processzorterheltségi skálán láttam - nagyjából 25-30% processzorigényt támaszt a gép felé.
Mindezekkel lehetővé vált DivX 5.0.3-as codec-el 640*480-as felbontás mellett PCM hanggal (48KHz, 16bit, sztereo) 25frame/sec mellett - egy-két drasztikus gyors kameramozgástól eltekintve - frame drop nélkül felvennem az adott anyagot.

A fájlméret viszont - az audio átkonvertálása után is - meglehetősen nagy.

Milyen codec használatával lehetne kisebb fájlméretet előidézni úgy, hogy a kapott anyag számítógépen is élvezhető lehessen?

Egyáltalán, a DVD-ről leszedett DivX-es filmeket hogyan tömörítik, milyen codec-et és hangtömörítést használnak?

Segítségeteket előre is köszönöm!
Thebaios

csüt. máj. 08, 2003 7:58
gyémánt tag

Hozzászólás 
http://www.hardware.info/reviews.php?id=378&page=8 itt találsz egy tesztet, és a hozzá tartozó beállításokat.
A video formátum 352x288, (VCD/CIF), YUY2, DivX 5.0.2 codec; hangeszköz Cinergy, kompresszió nélkül.
Mindenhol azt ajánlják, hogy a WinDVR-rel vegyél fel.
Win98 alatt ugyanilyen problémák vannak.

hétf. ápr. 28, 2003 12:33
platina tag

Hozzászólás 
Mp3 helyett próbáld meg tömörítetlen PCM wav hanggal. Esetleg a wma-t is kipróbálhatod, hogy működik-e. Ugyanolyan bitráta mellett az mp3-nál jobb hangot eredményez (már ha működik).

DivX 5-nél a Bidirectional Encoding-ot ne pipáld be.
A bitrátát legalább 1500-2000-re érdemes venni, ill. minőségalapú tömörítésnél 90-93%-ra. Ha nagyon fontos a méret, akkor persze lehet lejjebb venni, de az már meglátszik a felvett anyagon is.

YUY2 jó, legtöbb tvtuner kártya úgyis azt használja.

Milyen felbontásban veszel fel?

hétf. ápr. 28, 2003 12:05
gyémánt tag

Hozzászólás 
Mivel próbálsz rögzíteni, a TerraTV-vel vagy a WinDVR-rel?

hétf. ápr. 28, 2003 8:24
vas-tag

Hozzászólás 
Haliho!

Kis problémám akadt a tegnap vásárolt Terratec Cinergy 600 tunerkártyámmal. Ez nevezetesen az lenne, hogy nem tudok vele megfelelő méret-minőség arányt hozni... már ahhoz képest, amit állítanak róla. Gondolom, valami beállítás nem stimmel. Ha kiválasztom a DivX 5.0.2 codec-et, hozzá MP3 192 Kbit/sec hangot 44,1 KHz-el YUY2-vel, akkor képtelen felvenni (úgy hallottam, nagyjából 1300 MHz felett már képes a gép ilyen minőségű rögzítésre - gépem paramétereit lásd lent). Van olyan, amikor csak 2-3 frame-t rögzít, aztán abbahagyja, miközben úgy néz ki, mintha felvenne. Próbáltam állítgatni, választani a különböző codecek közül, de eddig egyik sem jött be. Vagy nem is veszi fel, vagy ha felveszi, akkor nagyon nagy a méret (nagyjából 3 percnyi anyag volt 210 MB). Tudtok valami megldást a problémára?
Pl.
- Win98 alatt jobban menne?
- A szín szabványokról gőzöm sincs: YUY2, RGB 24, stb. Mit kellene használnom?
- A DivX -nek is van egy konfigurációs panele, csupa olyan beállítással amiről szintén semmit nem tudok (pl. KBit/sec=780-as alapértékkel próbáltam meg egy kicsit játszani, illetve a Performance/Quality kapcsolót vettem le Medium-ra... nem jött össze).
- MPEG-ben mekkora tömörítést lehet elérni és hogyan?
- Milyen codec-et lenne érdemes használnom a kép tömörítésére és milyen beállításokkal? Van egy rakás a listában, de nem nagyon ismerem őket...

A gépem paraméterei:
Gigabyte GA-8ID533 alaplap
(leírás: http://www.giga-byte.com/MotherBoard/Pr ... 8ID533(1.1).htm# )
2 GHz Northwood processzor
256 MB SDRam
(Powered by) ATI Radeon 7500 TVout
Windows XP
Win 98 (erre még nem telepítettem a kártyát)

hétf. ápr. 28, 2003 7:52
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 9 hozzászólás ]