Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: szer. jan. 08, 2025 0:14

Hozzászólás a témához  [ 3 hozzászólás ] 
LCD képe szemcséződik DVI bemeneten? 
Szerző Üzenet
arany tag

Hozzászólás 
Kérj kölcsön 1 olyan kábelt, ami biztosan működik, vagy próbáld ki a kábelt más monitoron.

kedd júl. 08, 2003 19:53
Profil Privát üzenet küldése ICQ YIM Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
Pici finom kontakt-spray.

Dester

kedd júl. 08, 2003 19:22
Profil Privát üzenet küldése

Hozzászólás 
Egy elég érdekes problémával fordulok hozzátok. Ilyenről még sosem hallottam.

A probléma az, hogy az LCD monitoromon piros pixelek villognak néhány helyen, de mindig máshol és fogalmam sincs róla, hogy miért. Ez nem a klasszikus pixelhiba, ami az LCD-knél szokott lenni. Ez csak akkor van, ha DVI kábelen jön a videó-jel. VGA-n semmi gond.

Alkatrészek:
- Belinea 10 17 41 LCD monitor DVI és VGA bemenettel. 17,4"=44cm látható képméret
- 3 méteres DVI/DVI kábel
- ABIT Siluro GeForce4-4200-8XAGP 128 MB +TV +DVI

Eddig 3 hétig VGA-n használtam és semmi problémám nem volt. Jó sokszor leteszteltem a monitort. Sehol sincsen benne pixelhiba.

Aztán vettem tegnap hozzá DVI kábelt.
Na egyből ki is próbáltam, sokkal szebb lett tőle a kép, de észrevettem egy kis szemcsésedést azokon a helyeken, ahol sötét karakterek vannak. Itt piros pixelek ugrálnak. Csak 1280-as felbontásban látni ezeket. Ha átváltottam 60 Hz-ről 75 Hz-re, akkor a nagy részük eltűnt. 16 bitről 32 bitre váltva még eltűntek, de még így is maradt 10-20 pirosan vibráló pixel, ahol pedig feketén kéne világítania.

Nem a monitorra gyanaxom, mert ott akárhogy állítgatom a fényerőt, kontrasztot, színeket, a képpel együtt változnak a rakoncátlan pixelek.
A windózban állítva a kontrasztot és a fényerőt néhol eltűnnek, néhol megjelennek ezek a pixelek, de sosem tűnnek el teljesen, akárhogy trükközöm.

Kicsit úgy néz ki, mint ha a kábel lenne érintkezési hibás, de nem akarom fölöslegesen visszavinni az üzletbe.
Még az lehet talán, hogy a vidkártya DVI kimenete kicsit hibás.
Nem tud valaki valami jó módszert arra, hogy egy kábel érintkezőit hogyan lehet leellenőrizni, hogy nem hibásak-e?

Köszönettel: HuBa

kedd júl. 08, 2003 13:15
Profil Privát üzenet küldése
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 3 hozzászólás ]