Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: pén. nov. 15, 2024 5:32

Hozzászólás a témához  [ 13 hozzászólás ] 
Mobil rack problem? 
Szerző Üzenet
arany tag

Hozzászólás 
- Lehet, hogy sikerült eltörni egy vagy több eret a
rackfiókban.
- A fiók hátsó felén a csatlakozót 2 csavar tartja. Ezeket
nagyon picit lazitsd meg.
- Nem viás alaplap, 686-os délihíddal?
- A SMART-ot csak akkor tudod win alatt kiolvasni, ha az
alaplapod ezt támogatja. (Van ahol a biosban ki-be
kapcsolható, de sok alaplapnál nincs ilyen menü, és tiltva
van.)

Próbáld meg az x-ata progit, amelyet bootfloppyra kell
felmásolni. A legutolsó lapon az "UDMA CRC error rate"-re
hívnám fel a figyelmedet.

ftp://ftp.elf.stuba.sk/pub/pc/utildiag/x-ata141.zip

(Ha már újabb verzió van, akkor ftpböngészővel kukkants be,
és keresd meg az újabb verziót!)

hétf. júl. 21, 2003 17:00
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag

Hozzászólás 
Ja, még valami. Nekem 1 hűtőventim van a rackemben, elöl. Egy 5400-es 20 GB-os Maxtor van benne, ami hűtés nélkül olyan forró, hogy még 5 perccel a leállítás után sem tudom puszta kézzel megfogni. A vinyó gyakran a nap 24 órájában ment, de miután észrevettem, milyen forró a rackben, igyekeztem minél hamarabb lelőni, amikor nem volt rá szükség. Amióta 1 ventillátor hűti, tartós használat után is csak langyos, pedig alatta egy 16/48-as ASUS DVD, fölötte pedig egy 48/24/48-s Plextor duruzsol (inkább süvít :).

Üdv: Dester

szomb. júl. 19, 2003 21:10
gyémánt tag

Hozzászólás 
Keress rá az interneten. Láttam valami Smart reader progit (talán itt a Terminal DL rovatban), de az sajna csak shareware volt, bár a lényeg látszódott.

Üdv: Dester

szomb. júl. 19, 2003 21:06
platina tag

Hozzászólás 
Hát sajna nincs.

szomb. júl. 19, 2003 8:30

Hozzászólás 
hi!
fxdx:az eddigi valaszokat koszonom.a smart-infora nincs tipped veletlenul?
az alaplapi ide 133-as,a vinyo 100,a rack-re 66/100 van irva,de sem a fiokban,sem siman a kabelen "logva" nem adja ki a smart-ot.
koszonettel:
IceS

szomb. júl. 19, 2003 7:24
platina tag

Hozzászólás 
Ide prefetch mode: a vinyó előre olvas, elraktározza a kesbe, és ha kell, már innen szedi az adatokat, ha nem kidobja. Ezzel gyorsítja az adatelérést.
Javaslom xp telepítésekor a dma-t is tiltsd le. Csak ha fenn van minden driver utána engedélyezd. UDMA100-nál semmi bajom nem volt, 133-nál szívtam emiatt. Gondot az is okozhat, hogy az alaplap, vinyó 133-as, a rack kábele meg 100-as. Szóval minden előfordulhat, én úgy vettem észre, hogy a 133 minden kis hülyeségre megborul.
Üdv

szer. júl. 16, 2003 8:06

Hozzászólás 
kicsit felhozom,hatha....

szer. júl. 16, 2003 6:40

Hozzászólás 
hi!
idokozben ket ujabb kerdes merult fel:
1.pontosan mit jelent a bios-ban az "Ide prefetch mode"?annyit sikerult kihamoznom a kezikonyvbol,hogy ez valami vinyo gyorsito beallitas.ugy nez ki,ez volt a masik oka,hogy nem ment fel az xp.(ugy emlexem,a regi gepen is be volt kapcsolva,ugyanennel a vinyonal).mikor kikapcsoltam,minden happy.mennyire lassitja ez a vinyot,es mikor?csak mert most ugy hasznalom,de igazabol semmi extra lassusag.
2.hogyan,es hol lehet bekapcsolni,hogy a vinyo kiadja a smart-infot?feltettem az aida legujabb verziojat,de mindket meghajtonal szurke ez a resz,pedig regebben megmutatta.ugyanez a helyzet az active smart legujabb verziojaval is.a ket drive:quantum fireball lm20,5(7200,20gb),ill seagate barracuda 4(st380021;80gb).hivatalosan mindketto ismeri a smart-ot(lattam is).
a valaszokat koszonom
udv:
IceS

ui:bocs a regenyert,meg az ekezetekert

hétf. júl. 14, 2003 19:12

Hozzászólás 
hi!
GenyoBenyo:ez a rack is 3 ventis,ha kiveszem belole a vinyot,akkor hidegebb,mintha normalisan lenne benne a hazban,tehat nincs melege.
Cov:ugyanazon a kabelen ment a dolog,tehat a kabel jo.a rack ata 66/100-as,marha lehet hinni a feliratozasnak(80 eres kabel van benne).95%-ban ok a telepites,csak a fennmarado 5%-nal lassu.
rendszervinyot hajtani benne csak ideiglenes megoldasnak szantam,hogy ne kelljen nagyon szetszedni a gepet,amig kitakaritok a masik vinyon(regi oprendszer,kedvencek,stb.+kb 70gb egyeb cucc).igy legalabb nem kellett mindket vinyot kiszedni,ha nem ert el a masikig a kabel(nagytorony,legfelul az a meghajto,amin takaritani akartam).
tehat akkor igy jartam?
azert koszonom.
udv:
IceS

hétf. júl. 14, 2003 1:17

Hozzászólás 
Az a "bekapcs" a tápot is elveszi tőle, gondolom a ventik sem
forognak, így természetes, h akkor nem csinál semmit.
Amúgy UNAGYAZON az IDE kábelen megy jól, ami a rack-re kötsz?
Szal a teszt idejére a rack csatlakozójáról húztad le a kábelt?

Ha így van, akkor szinte biztos, h hibás vmilyen formában a rack.
Lehet, h egyes vinyóknál/lapoknál jön csak elő, és kifogtad...
Ha másik kábelen próbáltad, akkor cserélj kábelt sztem. A rack
különben támogat vmi ata133/100 módot azért? Csak mellékesen kérdem,
mert valószínű, h ezért olyan tetű lassú a telepítés rá.

Üdv, Cov.
ui: rack-et nem kötnék elsődleges IDE-re, főleg nem master-re

vas. júl. 13, 2003 23:28

Hozzászólás 
kb 2 hónapja egymás után vittem vissza a 80Gb-os, 7200rpm-es vinyokat a boltba, bedöglöttek. Mind egytől egyig. Mostanra már rájöttem hogy hiába rack, meg 3 ventilátor meg stb. Így is ugy is túlmelegednek. (jelen eseben maxtor)
Most nincs rackben, de még igy is nagyon meleg. Szal szerintem az lesz a baja. Ja és rackben a vinyot nem ajanlott allandoan üzemeltetni. Max addig amíg le másolod a cuccot aztán vedd is ki.

na üdv:gb

vas. júl. 13, 2003 18:25

Hozzászólás 
ez kimaradt:xp nem is telepul fel ra,a fajlok masolasa utan ujraindit,es a fenti uzenettel megall.me-t is probaltam feltenni igy,az esetek 95%-ban sikeres,a fennmarado 5%ban is felmegy,csak kb 1,5(!) oraig tart,es gyakran fagy.
udv:
IceS

vas. júl. 13, 2003 18:09

Hozzászólás 
hi!
nehany honapja vettem egy mobilrack-et,ami eddig kifogastalanul mukodott.a jelenseg:ha pri master vincsi van benne,a win xp nem indul rola "unmountable boot volume(vagy record,nem emlexem)" felkialtassal.ha ezt a vinyot csak ugy raakasztom az ide kabelre,akkor ok minden,most is arrol irok.a vinyo lett tesztelve masik gepben,hibatlan.a racket egyik kollegam tesztelte,tobbszaz megas allomanyok masolasanal sem volt hiba.az erdekesseg most jon:a regi gepen is hasznaltam pri mas-t rola,nem volt gond,de ennel mar nem jo.(regi/uj gep:abit ka7-slot a athlon/abit nf7s-barton).ha szamit valamit,van a kereten egy "bekapcsologomb",ha nincs bekapcsolva,nem latja az alaplap a bedugott fiokban a vinyot,ami fel sem porog.mintha nem lenne semmi a kabelen.
van erre valakinek valami hasznalhato otlete?
koszonettel:
IceS

vas. júl. 13, 2003 18:03
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 13 hozzászólás ]