|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 21 hozzászólás ] |
|
Okosok véleményét nyalókáért cserébe
Szerző |
Üzenet |
man5on
gyémánt tag
|
Western Digital WD Caviar High-Performance ( WD800BB ) 6 16.416 / 20.520
/ 80 GB-os / 7200 RPM / 2 MB-os buffer
Western Digital WD Caviar High-Performance ( WD1200BB ) 3 21.900 / 27.375
/ 120 GB-os / 7200 RPM / 2 MB-os buffer
|
csüt. júl. 17, 2003 11:02 |
|
|
DaSilva
|
- Fijúk. Azt gondolom, hogy bármilyen moboba fektetsz, megvan rá a pár százalék esélyed, hogy elromlik. Ez az Abit-Asus/MSI/Gigabyte/Chaintech vita kicsit parttalan, mert mindig lesz valaki, aki alőáll, hogy ez nekem ****, vegyél mást, mer az meg nagyon jó. Az Abitról olvastam elég sok helyen, az a benyomásom, hogy ár/teljesítményben veri a többit. Ha elromlik, az **** dolog, de arra van ott a gari.
- A 80 Gb-ra is csak nagy nehezen hagytam magam rábeszélni, a 120 még annál is sokkal nehezebb lesz.
- Lehet, hogy ezt egy másik topicban kéne keresgélni, de örülnék egy-két hangszóró ajánlatnak.
|
csüt. júl. 17, 2003 8:29 |
|
|
DaSilva
|
Á, túrórudit mendenki evett már. Chilis nyalóka legközelebb
Mexikóban terem szerintem. Amúgy is emelni kellett a tétet,
mert ez már a 2.0 verzió.
|
csüt. júl. 17, 2003 8:14 |
|
|
utini
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2462 Tartózkodási hely: gyökér könyvtár
|
Hi !
GenyoBenyo !
Nagy igazság, amit az Inno kártyák ventijéről írtál. Van egy garis GeForce 4 Ti4200-as kártyám, ma szétkaptam a gépet a hálókártya csere miatt, és ahogy a kisujjam hozzáért a bordájához, enyhe égett bőrszagot éreztem ! Megnézem, bekapcsolom a gépet, a venti meg se nyikkan. De úgy, hogy még kézzel sem tudom megpörgetni. Na, gyorsan kocsiba be, vissza Pentcomp-ba, kaptam egy új ventit, de úgy, hogy a srác meg se fogta a kártyát ! Levett a polcról egy CoolerMaster ventillátort, és kész
Az érdekes a dologban az, hogy minden este 1-2 órát játszom Half-Life, MOHAA, Jedi 2, és a Motherboard Monitor szerint a játék után "csak" 56 fok volt a proci, a kártya meg sem nyikkant !
Eddig a gépem alapon, terhelés nélkül 49 fok volt, most a vidkártya új (és működő) ventijével 42 fok !
És még valami ! Ezt a kártyát azért vettem, mert előtte egy ASUS GeF2MX400-as kártya (V7100)volt, és AZON IS BEKAKILT a venti ))
Mondjuk nálam soha nincs kikapcsolva a gép,,,
|
szer. júl. 16, 2003 19:13 |
|
|
Zsoca_M5
|
Igaz ebben a témában már két topic is van, de legyen teljes a kép ezt találtam a két lapról: (copyzva a másik topicból)!
Na háj megint!
Nos feltúrtam a Tomshardware régebbi cikkeit és most sikerült odáig eljutnom, hogy teljesen elbizonytalanodtam.
Amik megegyeznek arról szót sem ejtek, csak a különbségekről és csak az esetleg érdekesebbek, fontosabbak!
Akinek meg a komplett táblázat kell itt egy közvetlen link:
http://www.tomshardware.hu/mainboard/03 ... e2-14.html
Nos akkor tulajdonságok (ABIT/ASUS):
Belső piezó hangszóró: Nincs/Van
Wake on LAN: Nincs/Wan
Visszajelzés a ház megbontásakor (ez micsoda valaki elmondaná???) Nincs/Van
FSB - Frekvencia / lépésköz (MHz) 100-237(1)/100-211(1)
Speciális jellemzõk semmi!/Szóbeli hibajelzés, Q-Fan
Kábelek : ASUS-hoz többet adnak
Viszont ABIT-hez van IDE--->SATA átalakító
A többi jelentéktelen (számomra).
Viszont van egy kérdésem:
A tomsharware-en úgy mutatják be, hogy ABIT NF7-S és ASUS A7N8X (tehát nem deluxe), akkor mi a deluxe? Mert ha ez a sime A7N8X, akkor lehet, hogy kezd jobban tetszeni az ASUS, de ha ez a deluxe, akkor ez a pár apróság nem ér meg annyi plusszt! Ennyi a véleményem!
Üdv,
Zsoca-M5
|
szer. júl. 16, 2003 16:50 |
|
|
man5on
gyémánt tag
|
de bakker működjön már az a **** lap!
az asussal soha nemvolt semmi bajom,nemkellet **** semmival amúgy nem wake up **** miatt világít...üthetem a billentyűt akkorsemfog bekapcsolni a gép.
Egy **** az egész, a Bios is fos, egyetlen pozitívum hogy tuningolható...
énsem engedek az Asus minőségből
|
szer. júl. 16, 2003 16:42 |
|
|
caprine
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 388 Tartózkodási hely: BAZ megye
|
Többen is dicsérték az ASUS lapokat erre csak azt tudom mondani, hogy nálunk van olyan bolt ahol nem, ismétlem nem hajlandoak ASUS lapokat árulni (bármit csak azt nem) mert volt olyan típus, amiből mindet vissza kellett vinni! Abitnál még ilyet nem láttam, egyedül talán az MV6 volt IDE hibás ha jól emlékszem. Az Asus amugyis drábább! Egyébként meg hamisitják keményen. Én egyértelmüen Abit párti vagyok eddig nekem ezek voltak: AH6, BX6 rev2, KT7, KR7 és most egy NF-7. Az Abit minőségből nem engedek. Akárki akármit is mond/ir.
az Abit találta fel a softmenüt, megoldották a duál lapot a celeronhoz ami az intel szerint is lehetetlen de ők megcsinálták (valami PV9?) Abit mindig az innováció csucsán van.
MansonBoy-nak: ha nem tetszik hogy ég a optikai egér LEDje akkor kikapcsolható de nem a BIOS-ban, a PS/2 csatoló mögött van egy jumper KWPWR ha jól emlékszem ezt állitsd át. Egyébként ez a jumper a könyvben sincs benne, a netten kerestem rá mi is az. Van még 1 jumper a audio csati mögött na ez sincs benne a könyvben és sehol sem találtam a leírását.
- a 120Gb vinyoba egyetértek,
- Toshiba helyett Pionerr 119-et vennék, a legjobb a hibajavitása és ez sokat számit
- Teac CD iró jó választás, nekem a 40X van
|
szer. júl. 16, 2003 16:01 |
|
|
saghfjdafsj
|
DaSilva, nekem a túró rudi jobban tetszett. )
|
szer. júl. 16, 2003 15:26 |
|
|
GenyoBenyo
|
DaSilva, igazad van elnéztem, és különben sem a honlapjukat figyeltem hanem a számlámon néztem meg, ja 27 az a netto. bocs. Ha számít az a pár ezer Ft akkor vegyél Abitot, ha rossz úgyis kicserélik. Bár. Fostral. Ezt hagyom is.
Mansboy, az a jó ha az USB áram alatt van, Pl én örülnék ha akkor is töltődne az egerem meg a Digit kamerám mikor ki van kapcsolva a gép. Ja és egérről ugyszint lehet ébreszteni a gépet. Az ethernet kártya meg azért él hogy lehessen ébreszteni a gépet hálón keresztül. A billentyű. Thomas már leírta. Egyébként a biosban minden ilyesmit be lehet állítani. Szal ezeknél az eseteknél nem az Abit a hibás. Az újraindulás. Nekem is volt ilyen, bent volt egy csavar az alaplap alatt, mire rájöttem... A lényeg miután eltávolítottam nem csinálta. Szal jól nézz át mindent, koszos slot, memteszt stb.
ui: következőnek most már csak azért is Abitot fogok venni;-)
na üdv: gb
|
szer. júl. 16, 2003 14:30 |
|
|
DaSilva
|
30800 bruttó.
Az Abithoz 27+ -ért jutok hozzá.
|
szer. júl. 16, 2003 13:18 |
|
|
ThomasTheKoRner
arany tag
|
Szia MansonBoy!
Ezekkel a ``hibakkal`` aligha fogjak a lapodat kicserelni,ugyanis ezek teljesen normalis dolgok!
A billentyud valoszinuleg azert vilagit mert a biosba az van beallitva hogy wake on keybord vagy vmi ilyesmi,azaz hogy a bill lenyomasara beinduljon a gep,legalabbis en sok gepnel lattam mar hogy kikapcsolt allapotban is egett a numlock.Az adsl modemen levo LAN led meg nalam is vilagit minden esetben ha ravan dugva a LAN halozat,attol fuggetlenul hogy a gep ki van kapcsolva vagy sem.
Az egeredrol nem tudok mit mondani ,nekem gagyi drotos van...
Az ujraindulas dolog ha meg mindig fent all,az termeszetesen mas teszta,akkor vidd vissza a lapot....
|
szer. júl. 16, 2003 10:44 |
|
|
Akozak
|
Szerintem ez nem az alaplap hibája egyik sem 100%-ra.
Ez bármelyik másik alaplapnál elő jöhet.
Nekem is ABIT NF7-S alaplapom van 2500+-os procival. Nagyon gyors, erős gép lett.
Egy a lényeg, hogy a chipset driver jól legyen feltelepítve. Anélkül is megy, de azzal tuti.
Ha kikapcsol a géped -> először a helyedben a tápvezetéket, a tápot, az alaplapi tápcsatlakozót nézném meg.
Az hogy világít, vagy nem az optikai egered annak semmi köze az alaplaphoz, ha a csatlakozók megfelelően vannak illesztve.
De mindegy nem akarlak meggyőzni.
Ellenérvként nézzétek meg:
[hardver] ASUS vs ABIT
Prophet, azt mondja hogy 2 nap után beszart az ASUS alaplapja, majd csere után a második is ****! Míg az ABIT-tal semmi gond nem volt.
De mindegy, tényleg nem akarlak meggyőzni. Tudod fogyasztói társadalomban élünk.
Ez azt jelenti minél többet el kell adni, az hogy **** nem számít! Nézd meg egy műszaki cikk élettartamát MA (bolti eladók szerint 3-4év), míg régen 10-20év (tapasztalat).
Egyébként az ASUS sem a régi, ugyanúgy sárgák válogatják az alkatrészeket, csak egy szobával arrébb, mint az ABIT-ot, MSI.t, stb
, vagy akár a GAGYi-t.
|
szer. júl. 16, 2003 10:44 |
|
|
GenyoBenyo
|
Thomas-nak igaza van. Az Abit mindeféle alkatrészt megvesz,míg az MSI meg az ASUS kizárólag válogatott alkatrészekből készíti a cuccait. Ettől függetlenül azokból ugyanúgy előfordul hibás termék. Garancia meg mindegyikre van. És azért annyira nem rossz az Abit. Ettől függetlenül figyelmedbe ajánlom a Chanitech-et. (7NJL1 Apogee) Most vettem, ugyanúgy Nforce alapú, és ehez is adnak mindent, sőt. De nem részletezem. Sztem érdemes vetned rá egy pillantást. Egyenlőre jobban tetszik mint az eddig említett márkák. www.visioncomputer.hu ,ott árulják. Brutto 27e Ft.
A hűtőt ugyan nem próbáltam, de meggyőző az irományuk, sztem nem lehet rossz.
A többi is ok. Kivéve a radeont, jó az ,csak ne Inno-t vegyél, Nekem az iránt nincs bizalmam. Volt már hogy leesett róla a hűtő borda,2 hét mulva megállt a ventilátor stb. Szóval inkább Club3D-t javaslom.
na üdv: Gb
|
szer. júl. 16, 2003 10:28 |
|
|
man5on
gyémánt tag
|
Mind újdonsült ABIT NF7-S tulaj hozzászólok a dologhoz,de aki aztgondolja hogy abit oldalon az téved(sajnos).Most fogom majd megpróbálni visszacserélni, ha nem cserélik akkor marad:/
Apró de igegesítő hibák:
-párszor megcsinálta(az utóbbi időben nem,de az első 4napban párszor)hogy felállt a rendszer, és egyszercsak minden ok nélkül újraindult a cucc.
-most épp olyan gondom van ,hogy ha kikapcsolom a gépet, akkor az optikai egér miért világít vígan tovább,és ha megmozdítom miér "világít jobban" vagyis arról a nyugi állapotból továbbkapcsol "használatra" és a numlock mért világít a billenytűzeten(oké kikapcsolhatom de attól hogy nemvilágít még kap szuflát a cucc!!!)
ja és az ADSL "dobozon" miért világít a lan led,mikor annak csak a gép bekapcsolás a után szabadna.Minden más cucc lekapcsol rendesen.(kikapcsolás alatt a gépházon lévő kapcsoló kinyomását értheti mindenki,de tökmindegy hogy állítom le a gépet(plXpből szabályosan ahogy szoktam) vége ugyanaz.Minden kikapcsol és leáll de ezek a cuccok v.miért világítanak...pedig nemkéne.A tápkábelt meg nemfogom kihuzkodni és benyomkodni indításonként..)
kb ennyi.
Ezelőtt Asus lapom volt és soha semmi bajom nemvoltvele, tökéletesen működött,lehetett tuningolni és hasított min az állat.
Amúgy nekem egy 120GBos WD(1200BB) van, szerintem vegyél ilyet, szinte egy árban van a 80GBossal és mégiscsak 40GBal több...hiddel szükséged lesz arra a +40GB ra:)
|
szer. júl. 16, 2003 10:09 |
|
|
ThomasTheKoRner
arany tag
|
Szia ZSoca!
Valoszinuleg a tobbiek arra celoznak hogy az ABIT-nak igen sok hat hogyis mondjam ketes minosegu alaplapja kerult a piacra.Olyanok melyekbe az alkatreszeket a legolcsobb helyekrol rendeltek(marmint az ABIT)es nagyon jellemzo volt kimondottan az ABIT lapoknal hogy az elko egyszeruen kilyuakdt,szetfolyt stb...Melesleg az ABIT soha nem a stabilitasarol volt hires,sokkal inkabb a tuning megszalotjainak keszultek ezek a lapok.ENNYI!Ezzzel en nem azt mondom hogyha veszel egy ilyen lapot akkor nem lesz egy atomstabil jol tuningolhato lapod,de amit leirtam azok sajnos TENYEK.Vagy befurdesz vele vagy nem,de az biztos !! ))
Amugy ezt barmely alkatreszre el lehet mondani.Ha annyira tetszik neked ez a lap,szerintem ved meg,de helyedben en is Asust vennek...
Hogy miert?Nagyobb a bizalmam iranta...
Remelem segitettem valamellyest...
|
szer. júl. 16, 2003 9:57 |
|
|
Zsoca_M5
|
Crematore:
Akkor itt is felteszem a kérdést hozzád intézve:
Miért más lapot ajánlassz (hogy kell írni ezt a szót??? ) mint az ABIT???
ABIT NF7-S-ben minden benne van és könnyű vele procit húzni. Említs meg valamit, hogy miért ne ABIT. Nem kötekedni akarok, csak nem értem milyen megfontolásból ajánlotok ASUS, vagy MSI lapokat! Azok is jók nem mondom, de ABIT-ban minden van és olcsóbb is!
Üdv,
Zsoca-M5
|
szer. júl. 16, 2003 9:06 |
|
|
DaSilva
|
Nemtom pontosan, de 5000 bruttónál nem több.
|
szer. júl. 16, 2003 8:11 |
|
|
EG0
arany tag
|
meg a hangosabb
|
kedd júl. 15, 2003 20:05 |
|
|
zso
ezüst tag
|
Hali!
Mennyibe kerül ez a hűtő?
http://www.glacialtech.hu/termeki2450pro.htm
Ez a pro oldala ez jobb a gyártó szerint.
By Zso
|
kedd júl. 15, 2003 19:41 |
|
|
Crematore
|
Abit helyett szerintem inkább MSI vagy ASUS lap kellene. Memória márkás legyen:) A többi jó:) 80 Gb WD -vel személy szerint nagyon meg vagyok elégedve, meg a Toshiba DVD-vel és a Teac íróval is:)
|
kedd júl. 15, 2003 19:13 |
|
|
DaSilva
|
Tervezem megvenni a következő konfigot:
Abit NF7-S rev 2.0
XP 2500+ Barton
2*256 Mb DDR 400 MHz
80 Gb WD 7200 ATA100
16*40* DVD-ROM Toshiba
48*24*48* CD-RW Teac
ATi RADEON 9100
GlacialTech i2450light
Azona midi ATX 400W
Megj: VGA nem kell jobb, nincs rá se szükségem, se pénzem.
MegjII: Kéne viszont valami hangfal ~7000 Ft-ért. 5.1 nem kell, inkább valami jobb hangú, gagyibb leosztású.
MegjIII: Ezzel a hűtővel van valakinek tapasztalata? Úgy tudom, elég új még.
Minden egyebet érintő okos hozzászólást finom-finom chilis nyalókával jutalmaz a szervezés.
|
kedd júl. 15, 2003 15:33 |
|
|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 21 hozzászólás ] |
|