Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: vas. jan. 05, 2025 3:13

Hozzászólás a témához  [ 7 hozzászólás ] 
Integrált hangkártya DOS alatt 
Szerző Üzenet
gyémánt tag

Hozzászólás 
Scorp írta:
Vagy van a VDMSOUND nevű program is. Ezzel Windows XP alatt emulálhatunk DOS-os programjaink számára egy Soundblaster hangkártyát, de tud VESA emulációt is, ami szintén nagyon fontos lehet a régi SVGA grafikás játékoknál. Csak WinXP alatt működik!

Valóban. Most jutott eszembe, hogy XP alatt én is ezzel nyomtam végig a Day Of The Tentacle-t :)

hétf. nov. 01, 2004 10:56
Profil Privát üzenet küldése
arany tag

Hozzászólás 
De hogy visszatérjünk az eredeti kérdésre, mivel az integrált kártya nagy valószínűséggel nem tud SB (vagy más, pl. GUS vagy ADLIB) kompatibilis módot, DOS alatt, régi játékokkal nem fog menni. Egy wines emulátor (pl. dosbox) alatt el tudom képzelni, de tisztán DOS alatt nem.

hétf. nov. 01, 2004 10:38
gyémánt tag

Hozzászólás 
Vagy van a VDMSOUND nevű program is. Ezzel Windows XP alatt emulálhatunk DOS-os programjaink számára egy Soundblaster hangkártyát, de tud VESA emulációt is, ami szintén nagyon fontos lehet a régi SVGA grafikás játékoknál. Csak WinXP alatt működik!

hétf. nov. 01, 2004 3:07
gyémánt tag

Hozzászólás 
Dosbox a megoldás a régi dos játékok futtatására! Frankón kezeli a hangkártyát, tud 85 Hz-et-is, egyszóval nagyon állat kis progi!

Innen töltsd le!

hétf. nov. 01, 2004 2:20
Profil Privát üzenet küldése Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
lzsolti:
Azért nem találtál a hangkártyádhoz DOS-os drivert, mert nincs is.

A SET BLASTER-t nem a CONFIG.SYS-be kellett beírni, hanem az AUTOEXEC.BAT-ba. Ez viszont az égvilágon semmit sem csinált, mint létrehozott egy környezeti változót, ami megmutatta a DOS-os játékok számára, hogy hol, melyik porton, melyik IRQ-t és DMA-t használja a gépben lévő Sound Blaster (vagy kompatibilis) hangkárya. Szóval ha nincs driver, akkor semmit sem ér az egész.

hétf. nov. 01, 2004 0:20
gyémánt tag

Hozzászólás 
Beállíthatod, de honnan tudod, hogy az alaplapi cucc épp melyik IRQ-ra, DMA-ra telepedik rá? DOS alatt nem mindig az, mint amit az XP kiír. Próbálgasd DOS4GW-s játékkal, hátha szerencséd lesz. (Egy időben sokat sakkoztunk ezzel. :))

vas. okt. 31, 2004 13:36
arany tag

Hozzászólás Integrált hangkártya DOS alatt
Sziasztok!

Szerintetek megoldható az, hogy a gépemre felrakos egy Dos-t, külön partícióra, és az alaplapra integrált hangkártyát Dos alatt is használjam?

Az alaplap MSI 865PE Neo2-PS, Intel 865PE chipsettel, a hangkártya egy Intel 82801EB ICH5 AC97. Kerestem már ilyen kártyára Dos drivert, de nem találtam. Vagy elég lenne, hogy a config.sys-ben belállítsam a SET BLASTER= ... sort? Régi Dos-os játékokhoz kellene.

Köszi, Zsolti

vas. okt. 31, 2004 12:50
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 7 hozzászólás ]