Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: szomb. dec. 28, 2024 2:48

Hozzászólás a témához  [ 25 hozzászólás ] 
Mindegyik SATA vinyó támogatja a HOT SWAP-et? 
Szerző Üzenet
a fórum lelke

Hozzászólás 
@WhipsOfGod
Idézet:
Na,beraktam a rack-be a SATA vinyót,és a vinfos meghalt,pedig amúgy stabil a gépem,és megbízható....

...én szótam! :roll:

kedd szept. 27, 2005 14:19
Profil Privát üzenet küldése ICQ YIM Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
próbáls a swapmanager nevű progival

kedd szept. 27, 2005 11:20
Profil Privát üzenet küldése ICQ Honlap
platina tag

Hozzászólás 
Na,beraktam a rack-be a SATA vinyót,és a vinfos meghalt,pedig amúgy stabil a gépem,és megbízható....

kedd szept. 27, 2005 10:05
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag

Hozzászólás 
NEUROFiRE írta:
djsms írta:
még annyit a témához, hogy az esetleges vinyócserét a butább oprendszer észre sem veszi, mert a raid vezérlő intézi az adatok kezelését. A buta oprendszer csak tárterületet lát.

Oooo... Mondjuk inkabb, hogy logikai meghajtot. A tarterulet kifejezes olyan ize.

először azt írtam én is, aztán javítottam :) Tettem ezt azért, mert a logikai kifejezés feltételezi a hardvertől való eltérést, ezt meg a buta oprendszer észre se veszi :)
Aztán lehet nem jól logikáztam :D

hétf. szept. 26, 2005 17:53
platina tag

Hozzászólás 
djsms írta:
még annyit a témához, hogy az esetleges vinyócserét a butább oprendszer észre sem veszi, mert a raid vezérlő intézi az adatok kezelését. A buta oprendszer csak tárterületet lát.

Oooo... Mondjuk inkabb, hogy logikai meghajtot. A tarterulet kifejezes olyan ize.

hétf. szept. 26, 2005 17:28
gyémánt tag

Hozzászólás 
Bizony én is értékelném, ha betöltené magát a vingyógy memóriába majd szépen ki is kapcsolná a vinyót ahogy illik! Gondolkodtam azon, hogy 1 gigás cf kártyát teszek be vinyónak és kap rá egy win2k-t, de sajna rövid életű lenne a kártya, mert a dög oprendszer folyton a vinyót zaklatja...
Inkább szereztem egy csendes lapitopi hdd-t, aminek a nagy házban szépen elnyelődik a hangja :)

hétf. szept. 26, 2005 17:23
a fórum lelke

Hozzászólás 
Hajaj! Emékszem,mikor annó jött a WinXp-Erről Billy és csapata azt állította,hogy 256MB memória már elég a rendszer futtatásához,de ha valakinek van 512,az már simán lemezről is futtathatja!-vagyis a memóriából-Igaz,hogy korábban is tettek hasonló kijelentéseket a memória mennyiségéről-na az sem jött be :!: :D
Magyarul arra akartak kilyukadni,hogy akár Live-evalban futtatható az XP.
Nekem még 1,5 GB-al sem sikerült,na valahogy így van ez a hót swappal is.
Elméletileg lehetséges,de a gyakorlatban jóesetben is,csak kis testi hibával...

hétf. szept. 26, 2005 16:45
gyémánt tag

Hozzászólás 
Na tényleg az lenne még komoly!
(pedig sztem annyira nem nagy ügy megoldani), hogy menet közben kivehetnéd a rendszerwinyót....persze ekkor "lefagyna", de amikor visszatennéd észheztérne! Zseniális ötleteim vannak nem :twisted:

hétf. szept. 26, 2005 15:17
a fórum lelke

Hozzászólás 
@djsms :Köszi a hátbalappogatást! :lol:

Megyjegyzem gondolom,hogy mire a alapozzák a menet közbeni winyócserét:
Ujabb lapokon az SATA-ra telepített Windosban a tálcán megjelenik egy uo.ikonocska mintha egy USB-s eszözt csatlakoztattak volna a gépre.
Jobb klikkel "a hardwer biztonságosan eltávolítható" :arrow: rendszerrel együtt :twisted:

hétf. szept. 26, 2005 15:09
gyémánt tag

Hozzászólás 
djsms írta:
Egyébként megjegyezném, hogy nem a vinyónak kell tudni a hot-swapet, hanem a vezérlőnek! Ezt ugyebár az ide vezérlő nem igazán tudja, mert (tisztelet a kivételnek) csak bootoláskor néz körbe, hogy milyen eszközök vannak rákötve.

Így van!
Amúgy a winyók windows lekapcsoláskor ugyanúgy viselkednek mintha menet közben kikapnád a winyót, azzal az "apró" különbséggel, hogy előtte a windows a Puffer tartalmát kiírja!
Ergo, egy ilyen HOT SWAP SW-nek a következőt kell tennie:
Kivétel:
- Puffer kiírása
- Winyó eltávolítása SW-esen a Windows-ból (lásd eszközkezelő)
Berakás:
- Tulajdonképpen csak rá kell bírni a windows-t hogy a nem plug&play eszközöket detektálja újra!

hétf. szept. 26, 2005 14:43
gyémánt tag

Hozzászólás 

hétf. szept. 26, 2005 14:38
gyémánt tag

Hozzászólás 
nacorvus szólt és milyen jól!
a hot-swap dolog elsősorban a szervereknek lett kitalálva, hogy ha egy raidben elhalálozna az egyik elem (vinyó) akkor azt a rendszer különösebb piszkálása (leállítása) nélkül cserélni lehessen. A hot-swap sosem az adatszállítgatós emberkéknek szólt. Mostanában elterjedtek az usb-s vinyók, amik viszont kifelyezetten az adathurcibálásra lettek optimalizálva, bár néhány alaplap már ezekről is képes butulni.
Egyébként megjegyezném, hogy nem a vinyónak kell tudni a hot-swapet, hanem a vezérlőnek! Ezt ugyebár az ide vezérlő nem igazán tudja, mert (tisztelet a kivételnek) csak bootoláskor néz körbe, hogy milyen eszközök vannak rákötve.

hétf. szept. 26, 2005 14:36
platina tag

Hozzászólás 
ringyóz szokik xarakodni

nekem usb-n van külső rackben hdd-m, így tudom ráncigálni, de ugye ez az usb-nek köszönhető, korábban vipower rackben nekem is ment a hotswap progival, de a ringyóz nem szerette nagyon

pén. szept. 23, 2005 12:24
platina tag

Hozzászólás 
Megint a windows.....ááááááááhhhhhh

vas. szept. 18, 2005 23:13
a fórum lelke

Hozzászólás 
Az egész "hot-swapp"-techiólógiát nem a mobil-rackra,hanem kimondottan a szerverfelhasználásra és alkalmazásra találták ki.
Nekem már az elsőktől kezdve sikeresen működik is -valahol már írtam hogy hogy tettem szert az első SATA vinyó párra.
Nagyon nem mindegy,különösen ha, az felhasználó szép RAID-tömböket formáz ezekből a lemezekből,hogy melyiket akarja cserélgetni :wink:
Elvileg ha egy mobilrackba nyomorított SATA vinyót kirántok a windowsos rendszerből annak fizikálisan semmilyen baja nem lesz-kivéve ha éppen akkor ír rá a rendszer,de ilyenkorsem a lemeznek,hanem az adatoknak..
A windows viszont erőteljesen összevonja a szemöldökét erre a "kihúzásra" és a legközelebbi inditáskor egy ilyen felirattal indul: ellenőrizni kell a lemezkonzisztenciát
Az ilyen lemezeket én inkább rendszerlemezeknek ajánlom a fürgeség miatt,mint cserélhető háttértárnak.

pén. szept. 16, 2005 15:34
platina tag

Hozzászólás 
Mindegy,kipróbálom,legfeljebb visszaviszem a boltba a vinyót.
:lol: :lol: :lol:

pén. szept. 16, 2005 13:45
gyémánt tag

Hozzászólás 
utini írta:
Én simán használtam a mobil rack-hez, mert amikor folyamatosan ment a gép a letöltések miatt, csak így tudtam kivenni. Semmi baja azóta sem a vinyónak, pedig Maxtor... :wink:
Az meg hogy sufnituning, nem hiszem, mert a Vipower cég fizetős szoftvere, csak én kaptam hozzá valahonnan egy kulcsot, így tudtam használni... (talán lehet, hogy pont Thomas küldte :lol: )

Én nem emlékszem rá, de én ilyeneket is nem szoktam csinálni. :oops: :roll:

csüt. szept. 15, 2005 18:23
Profil Privát üzenet küldése Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
Én simán használtam a mobil rack-hez, mert amikor folyamatosan ment a gép a letöltések miatt, csak így tudtam kivenni. Semmi baja azóta sem a vinyónak, pedig Maxtor... :wink:
Az meg hogy sufnituning, nem hiszem, mert a Vipower cég fizetős szoftvere, csak én kaptam hozzá valahonnan egy kulcsot, így tudtam használni... (talán lehet, hogy pont Thomas küldte :lol: )

csüt. szept. 15, 2005 13:58
Profil Privát üzenet küldése ICQ
platina tag

Hozzászólás 
Igen.
Mellesleg en nem tartom jo otletnek a sufnituning hotswap-et.

csüt. szept. 15, 2005 12:55
gyémánt tag

Hozzászólás 
utini írta:
Ha nem felejtem el, este otthon megnézem a Vipower rack gyártótól letöltöttem egy erre a célra készített progit, használtam is egy ideig. Elég jónak tűnik. Ha nem túl nagy, elküldhetem...

Ez a progi nekem is megvan, de nem mertem használni. :?
Elindítottam, megtalálta a vinyókat, rányomtam az eltávolításra, csinált valamit, nem volt a vinyó sem az eszközkezelőben, sem sehol, de nem mertem kikapcsolni a rack-et, mert még pörgött. Nem állította le. Így is mennie kell?

csüt. szept. 15, 2005 12:28
Profil Privát üzenet küldése Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
Ha nem felejtem el, este otthon megnézem a Vipower rack gyártótól letöltöttem egy erre a célra készített progit, használtam is egy ideig. Elég jónak tűnik. Ha nem túl nagy, elküldhetem...

szer. szept. 14, 2005 6:45
Profil Privát üzenet küldése ICQ
a fórum lelke

Hozzászólás 
WhipsOfGod írta:
Az,hogy nem a legtökéletesebb,az mit jelent?Tönkremegy a vinyó?Vagy a gép?És a másik,hogy mik ezeknek a SATA progiknak a neve?

Ezt a gyártóktól kellene megkérdezni. Mert a SATAII-nél, sok helyen a reklámok közt azt is írják, hogy javíott hot swap.

kedd szept. 13, 2005 14:38
platina tag

Hozzászólás 
Az,hogy nem a legtökéletesebb,az mit jelent?Tönkremegy a vinyó?Vagy a gép?És a másik,hogy mik ezeknek a SATA progiknak a neve?

kedd szept. 13, 2005 12:46
a fórum lelke

Hozzászólás 
Elméletileg igen. DE a SATAII-nél valamit javítottak rajta, ugyhogy valszeg nem a legtökéletesebb.
Viszont vannak hot swap progik amelyekkel meg tuti hogy menni fog

kedd szept. 13, 2005 12:42
platina tag

Hozzászólás Mindegyik SATA vinyó támogatja a HOT SWAP-et?
Vettem egy Chieftec rack-et,és SATA-s,rajta van,hogy hot swappable,de mindegyik SATA-s vinyó tudja ezt?

kedd szept. 13, 2005 12:29
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 25 hozzászólás ]