|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 12 hozzászólás ] |
|
Syncmaster 757NF probléma (?)
Szerző |
Üzenet |
Sumer
|
Nemigen. Errefelé nem feltétlenül a Magyarországon bevett jogszabályok az érvényesek. Még szerencse...
Tudnék mesélni például a 30 (vagy akár 60) napos nyílt vásárlásról, amin belül a vevő minden különösebb indok nélkül visszaviheti a (használt!!) cuccát a boltba, persze eredeti csomagolásban, hogy kösz, nem ezt a lovat akartam, pénz vissza. Én, a balga lélek ezen felbuzdulva egyébként egyszer otthon egy porszívóval játszottam volna el ugyanezt (24 órán belül). Hadd ne meséljem el, hogy hova küldtek el...
Arról nem is beszélve, hogy ha a szerviz bevallottan tehetetlen és a cucc nem működik, akkor más lehetőség nemigen marad. Egyébként még nem voltam a boltban, de maholnap beugrom hozzájuk.
|
kedd aug. 26, 2003 11:05 |
|
|
MaFa
vas-tag
|
Boltba? Nem hiszem. A 3 nap mar lejart, azt biza szervizbe
kell vinni...
|
hétf. aug. 25, 2003 23:09 |
|
|
Sumer
|
Lassan blogot nyithatnék, annyi lesz itt az OFF, de talán tanulságul szolgáhat másoknak. Meg esetleg még munkahelyi unalom ellen is jó... Ja, és ha valakinek esetleg építő jellegű ötlete támad, az persze ne kíméljen.
Sajnos a hétvégén haverom hiányában nem tudtam kipróbálni a monitort egy másik gépen, ellenben felfedeztem, hogy amíg fullscreen videónál csak az 1024x768/100Hz a problémás, addig a fent említett RTCW játék esetén 1024x768-ban minden lehetséges frekvencián lenyomja magát a monitor. Nagyszerű, ez egyre jobb.
Ma mindenesetre ismét felhívtam a szervizt, ahol ezúttal az említett Samsung-szakértővel elmélkedtünk a monitoromról. Sajnos ő sem tudott okos ötletekkel szolgálni, ötlete neki is csak annyi volt, hogy a jelek szerint valamiért nem bírja a monitor ezt a frekit.
Imici ötletét megemlítve a szoftver-hibáról elmondta hogy ez elképzelhető, a gond csupán az, hogy a Samsungtól ők sem kaptak más szoftvert mint ami már rajta van a monitoron, így nagy valószínűséggel egy szoftverfrissítés sem sokat lendítene az ügyön.
Mint kiderült a csere kérdését szerencsére eléggé lazán kezelik, így nem kellene fizetnem még egy esetleges "alaptalan" cseréért sem (a vevőnek a jelek szerint tényleg mindig igaza van), sőt, egyenesen ő javasolta, hogy esetleg akkor még egy csere, bár azt hozzátette, hogy túl sok rációt nem lát a dologban. Sajnos én sem.
Végül az volt az ötlete, hogy menjek vissza a boltba ahol vettem, és 1. rajtuk keresztül lépjek kapcsolatba a Samsunggal 2. vigyem vissza a monitort, pénz vissza, és vegyek egy másik típust.
Egyelőre filózom, hogy melyiket lépjem meg, de mivel semmi kedvem végeláthatatlan levelezésekbe bonyolódni (meg aztán a vége valószínűleg úgyis csere lesz), azt hiszem a monitor rövid úton megy vissza a boltba...
|
hétf. aug. 25, 2003 11:25 |
|
|
whatwho
ezüst tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 55 Tartózkodási hely: Budapest
|
Nyugi, figyelemmel kovetem az esemenyeket, jobb dolgom amugy sincs a melohelyemen
Udv: Majke
|
pén. aug. 22, 2003 9:48 |
|
|
Sumer
|
Ez is erősen OFF, de saját topicban talán nem olyan nagy bűn.
Whatwho, kösz a hozzászólást, komolyan felvidultam tőle!
Nagyon halkan súgom meg, hogy azért tőlünk nyugatra sem olyan szép minden ahogy azt az ember gondolná, ugyanis a fent leírtak Stockholmban folynak (itt vagyok doktorandusz).
Más kérdés, hogy a szervizes srácról végülis abszolút nem mondhatok rosszat, mert tényleg nagyon segítőkész volt, és ezt a frissítési frekis dolgot már csak a végén, amolyan haveri beszélgetés keretében jegyezte meg. Mindenesetre közöltem vele, hogy ezzel a megállapításával azért nem teljesen értek egyet.
Amúgy én is durvábbra venném a figurát ha el tudnám játszani az általad leírtakat egy másik monitorral, illetve egy másik géppel.
Bár most hétvégén egy haverommal azt hiszem sort kerítek rá, aztán ha végül tutira megbizonyosodok arról, hogy a monitor gány, akkor addig nem nyugszom, amíg kezembe nem nyomnak egy jót. (Addig nem nagyon merem, ugyanis a szerviz háztól-házig szállítja a cuccost, és egy ilyen kör 15 rugó körül mozog. )
Meglátjuk mi lesz a vége (megírom, úgyhogy ha érdekel majd kukkants be), mindenesetre remélem hogy az üvöltözés az én esetemben azért elmarad. Igaz, a svédeknél látványosan fel tudnak tőle gyorsulni az események, mivel nincsenek különösebben hozzászokva... ))
|
csüt. aug. 21, 2003 22:12 |
|
|
whatwho
ezüst tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 55 Tartózkodási hely: Budapest
|
Udv,
"Egyébként a szervizes srác megjegyezte, hogy nem feltétlenül kell 100 Hz-en nyomatni, elég a 85 Hz is."
Ne haragudj, nagyon OFF, de ilyenkor mindig rajovok, hogy mennyire a balkan kozepen elunk. Nem volt hasonlo esetem kulfoldon (nyugatra tolunk), de van egy olyan erzesem, hogy minden nyugati allampolgarnak kifordulna a szemgolyoja a helyebol, ha ezt mernek neki mondani a kereskedesben. Ez olyan, mintha megvennem az uj Subaru Impreza WRX Sti-met, amiben **** a fek, es erre az lenne a reakcio, hogy menjek vele 30al, mert arrol a sebessegrol meg gond nelkul lassul a kocsi.
Legalabb kicsereltek, ez pozitivum. A helyedben nem hagynam egyebkent annyiban, ha az uj monitor is ****, akkor ujabb csere. Persze elotte utanajarnek, hogy esetleg egy masik tipusu monitor mit csinal a geped mellett, vagy egy 3. desktop pc mit szol az uj monitorodhoz. Ha ganyozik, akkor ez is csere.
Nekem HP cd-iroval voltak problemaim, 3szor csereltettem (szo nelkul mondjuk), negyedszerre visszaadtak a penzt (elarultak, hogy hibas szeria volt). Valahol ugy vagyok vele, hogy ha kiadok penzt a kezembol, akkor azert azt kapjam, amiert fizettem.
Bocsi, ha off voltam, de nagyon atereztem a problemadat, mert voltam mas cuccal hasonlo szituban, de ott a csere is 3 honapig huzodott, nem keves uvoltozes, es fonokhivogatas utan (SONY). Amugy sok sikert, remelem hamarosan gond nelkul tudod elvezni az uj monitorodat.
Udv: Majke
|
csüt. aug. 21, 2003 12:12 |
|
|
Sumer
|
Na, lassan csak beleőszülök ebbe a monitorba...
Tegnap megkaptam az újat, de még mielőtt összepakoltam volna a régit "na még egy utolsó teszt" felkiáltással eljátszottam vele.
Mondanom sem kell, hogy bármit is próbáltam, nem tudtam reprodukálni a hibát, legalábbis nem az asztali gépemen. "Szerencsére" a notebook-on viszonylag hamar előjött a hiba, így legalább az valószínű, hogy a monitor közben nem javult meg magától. (nagyon remélem...)
Node utána jött a meglepetés, ugyanis az új monitor hasonló tüneteket produkál, azzal a különbséggel, hogy ez csak és kizárólag 1024x768/100 Hz-nél nyomja le magát. Akkor viszont amint fullscreen-re teszek egy videót (de pl. WinXP loginképernyőnél is, vagy felhasználóváltásnál) gyakorlatilag azonnal.
És itt még olyan sincs, hogy az OSD nyomkodás segít, OSD-stől sötétül el, a ki-bekapcsolás sem segít, csupán az ha (a tévén nézve a ténykedésemet) lejjebb veszem a frissítési frekit mondjuk 90 Hz-re, vagy mondjuk felbontást váltok (pl. 800x600/120Hz). Ekkor egy ki-bekapcs után visszajön a kép.
Egy mondjuk tény, az új monitornak sokkal szebb a képe, és mivel a 90Hz már egészen elviselhető, így ezt már nem akarom csereberélni.
Sajnos a szervizben hétfőig szabin van a Samsung-szakértő, és mivel a srác akivel vagy félóráig elemezgettük a problémát kifogyott az ötletekből, így majd hétfőn folytatódik a történet. Addig is nagyon remélem, hogy a visszaküldendő monitor náluk is **** fog, máskülönben k. sok pénzt fognak velem fizettetni ezért az egész hercehurcáért.
(Egyébként a szervizes srác megjegyezte, hogy nem feltétlenül kell 100 Hz-en nyomatni, elég a 85 Hz is. Na de ha egyszer benne van a monitor specifikációjában az 1024x768/100, és nekem nem elég az a 85?? )
|
csüt. aug. 21, 2003 10:46 |
|
|
Imici1972
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1795 Tartózkodási hely: Budapest, XVII.
|
Hali!
Örülök, hogy kicserélik. Szerintem ha lehet különbség a Desktop 1024*768 és a fullscreen video között, az a frissítési frekvencia lehet.
Valszeg amikor fullscreen nézed, a kártya automatikusan más frissítési frekire kapcsol, és ezt nem bírja a moncsi vmiért. Más ötletem nekem sincs... ))
Üdv: Imre
|
kedd aug. 12, 2003 19:39 |
|
|
Sumer
|
Hm, hirtelen ötlettől vezérelve rádugtam a monitort egy notebookra (miért is nem jutott ez nekem előbb eszembe?). Nem állítom hogy örömmel töltött el, de bizonyos fokú megelégedettséggel nyugtáztam, hogy egy négyperces avi lejátszása közben "csak" háromszor ment el a kép.
Most már egészen biztos, hogy a monitor gány. Nagy öröm, pláne hogy ilyen könnyű ide-oda szállítgatni a maga 20 kilójával...
Azért a fenti kérdés még mindig aktuális, azaz vajon mi a különbség a monitor számára a desktop 1024x768-a, illetve egy fullscreen videó között?
|
hétf. aug. 11, 2003 22:17 |
|
|
Sumer
|
Kösz Imre, ez biztató.
Hiába no, jó, hogy ma már a monitorokat is megtömködik kétes szoftverekkel, biztos ami biztos, legyen még egy plusz hibalehetőség.
Most már csak azt nem értem, hogy a monitor számára mi különbség van aközött, hogy a Worddel játszom napestig, 3DMark-ot futtatok (ilyenkor ugye megy szépen), avagy a Wolfensteint nyomom (ekkor ugye rövid idő elteltével sztrájkba lép)?
És így persze azt sem tudom, hogy hogy a búbánatba fogom én ezt előadni a Samsung szerviznek... Hacsak nem kezdenek el vele extra dolgokat csinálni nem fog előjönni a hiba.
Azért jó, hogy ez az eset a jelek szerint még nem X-akták kategória...
|
hétf. aug. 11, 2003 21:28 |
|
|
Imici1972
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1795 Tartózkodási hely: Budapest, XVII.
|
Hali!
Abból amit leírtál én monitorhibára gyanakszom. Ami ezt egyértelművé teszi, hogy az OSD idelye alatt nem megy el a kép. Valszeg valamiért kiesik a szinkronból, és ezt jelzi a gyorsan villogó LED. Egyébként lehet software hiba is, mármint a monitor belső sw hibája. Emiatt is kieshet a szinkronból. Mi most javítunk egy Sony Trinitront. A gép teljesen úgy viselkedik, mintha képcsőhibás lenne. Teljesen kontrasztszegény a kép, és nincs zöld. Az OSD viszont tökéletes, ez döbbentett rá, hogy nem képcső. Hosszas hibakeresés után kiderült, hogy sw hiba!
Szóval sw bugok elég sok rejtélyes problémát tudnak okozni.
Üdv: Imre
|
hétf. aug. 11, 2003 18:45 |
|
|
Sumer
|
Sziasztok. Kíváncsi vagyok látott-e már közületek az alábbiakban leírthoz hasonló problémát, én jelenleg csak vakarom a fejemet, hogy mégis mi a franc lehet ez.
Egy hete vettem egy Samsung Syncmaster 757NF monitort, és bár első körben minden szépnek meg jónak tűnt, kiderült, hogy 1024x768-as felbontásban hülyül a monitor.
A desktop ugyan tökéletes, azonban ha full-screen filmet nézek ebben a felbontásban, akkor néhány perc után elsötétül a képernyő, és a zöld LED a standby-villogásnál jóval gyorsabban villog (a tévére kötve eközben van kép). Monitor kikapcs-bekapcs után visszajön a kép, de max. egy perc után ismét elmegy. Ugyanez a helyzet pl. Wolfenstein esetében is (szintén kizárólag full-screen), azzal a különbséggel, hogy itt már 10-15 másodperc sem kell hozzá, hogy elmenjen a kép (kikapcs-bekapcs után itt is visszajön néhány másodpercre).
Ha elsötétülés előtt piszkálom a monitor gombjait, akkor addig van kép, amíg az OSD a képernyőn van, aztán amint az OSD eltűnt, nem sokkal később a kép is elmegy.
Mindez azonban csak 1024x768-ban, 800x600, vagy 1280x1024 esetén semmi gond nincsen. Hogy még cifrább legyen a dolog, a 3DMark2001SE-t akárhányszor futtatom akármilyen felbontásban, soha nem jön elő a fent említett probléma.
Power-saving mode persze mindenhol kikapcsolva, szóval nem emiatt nyomja le magát. A frissítési frekvenciától is független a dolog, játszottam vele 60-100Hz-ig, helyzet ugyanaz. Volt monitor driver és videokártya driver reinstall (WinXP), megnéztem Win98 alatt is, de full-screen videónál/játéknál ebben a felbontásban talán egy perc alatt mindenhol ugyanúgy lenyomja magát. USB-kábelt kiszedtem a monitorból, semmi változás.
Itt tartok most, és ötletem per pillanat semmi. Valószínűleg kölcsönkérek majd egy másik monitort egy rövid teszt erejéig, de akkor fogok csak igazán hülyét kapni, ha az meg megy.
Miféle hibajelenség ez, találkozott már valaki ilyennel? És egyáltalán: vajon a videokártya, avagy a monitor a hunyó?
Előre is kösz az ötleteket!
A konfig: AMD 1800xp, Soltek SL-75DRV5, Radeon 8500 (275/275), 768MB DDR333, Seagate ST360021A 60G, Teac 8x8x32 cd-író, Aureal Vortex2, Chieftec ATX-360W táp, két hálókártya, WinXP Pro, DirectX 8.1
|
hétf. aug. 11, 2003 10:40 |
|
|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 12 hozzászólás ] |
|