Szerző |
Üzenet |
SIS
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 226 Tartózkodási hely: Békés megye
|
Ja, majd elfelejtettem, amint a BIOS-ban bekapcsoltam az ACPI-t, automatikusan megjelent a speciális energiaellátás fül, az XP nem is olyan ügyetlen.
|
szer. szept. 03, 2003 7:26 |
|
|
SIS
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 226 Tartózkodási hely: Békés megye
|
Hát,sikerült helyrehozni a gépet, de én sem tudom pontosan mi az a mi segített. Bekapcsoltam az ACPI-t, a speciális energiaellátást is bekapcsoltam, de ez még nem segített, persze lehet hogy része van a sikerben. Észrevettem, hogy indításkor megjelenik egy fül, ami kiírja, hogy lállította a CD író illesztőprogram betöltődését, az író nem fog működni. (Még nem írtam újratelepítés óta.) Leinstalláltam a Nero-t, a hiba továbbra is fennált. Ekkor néztem memg a hibajavítási javaslatokat, amely közt szerepelt, hogy pl. a Windows Media Player is teleít ilyen illesztőket. Ezután felinstalláltam a legfrissebb Playert, és láss csodát, rögtön leállt az XP. Pedig az előző is XP-hez való volt, csak egy régebbi CD mellékletről vettem. De lehet hogy az ACPI és az energia ellátás is közrejátszott. Köszönöm a segítséget.
|
szer. szept. 03, 2003 7:22 |
|
|
Attika1986
|
Hello Sis!
Nekem 98 és Xp van a gépen.Ugyanez volt a baj a 98 leállt az xp nem.De megoldották itt Na nézzd meg: Asztalon jobb egér gomb,Tulajdonságok,képernyőkímélő,energiaellátás,Speciális energiaellátás, és pipáld ki az ott lévő pipát.Nekem ez volt a baj, utána leállt mint a szél probáld ki utána írj csá
|
kedd szept. 02, 2003 17:52 |
|
|
mincza
|
kazso!
Sztem megtalálja az xp az acpi-t új hw-ként, csak esetleg
kerestetni kell a BIOS-ban történt engedélyezés után.
De az is lehet, hogy jobb egy új rakás, izé, újrarakás,
hátha borul az IRQ kiosztás...
|
kedd szept. 02, 2003 16:02 |
|
|
kazso
arany tag
|
Ha az XP-t kikapcsolt ACPI-vel telepítetted, akkor azt utólag már nem lehet átállítani a Windowsban. Mindenképpen újra kell telepíteni, ha azt szeretnéd, hogy magától kikapcsoljon a gép. Persze nem kell teljesen újratelepíteni az egész XP-t, elég csak javítást választani telepítésnél (nem rögtön az elején, hanem azután, hogy megtalálta a telepített XP-t). A javítással szinte minden beállítás és program megmarad. Max.a hálózatot kell újra beállítani és néhány drivert kell újrarakni.
|
kedd szept. 02, 2003 15:21 |
|
|
SIS
arany tag
|
Tulajdonképpen volt benne egy TV kártya, amelyről kiderült, hogy nem támogatja az XP-t (WinFast TV 2000 régebbi verziója). Amikor az bentvolt, nem jutott el addig az XP, hogy kiírja a kikapcsolási üzenetet. Azóta kivettem, volt egy kékhalál a hardware változás miatt, azután összeszedte magát, és azóta semmi probléma a kikapcsoláson kívül. Lehet hogy ez a "kártya hagyatéka" , és újra kellene installálnom a rendszert? Nincs lehetőség valami utólagos állítgatásra. Mindenesetre bekapcsolom a BIOS-ban az ACPI-t. Azután a kártyák kiszedegetése, és meglátom. Köszi a tanácsot, István
|
kedd szept. 02, 2003 14:58 |
|
|
mincza
|
Tulajdonképpen egy eszközként kezeli a win, és lefoglal
neki egy megszakítást is - már ha engedélyezve van az ACPI
a BIOS-ban.
Elképzelhető az is, hogy akad egy kártyád, ami vagy nem
képes támogatni az ACPI-t, vagy csak elbaltázták az
illesztőprogramját. Megpróbálhatsz a monitorkártyán kívül
mindent kiszedni, és így megnézni, telepíti/kezeli-e az XP
az ACPI funkciót.
|
kedd szept. 02, 2003 14:15 |
|
|
SIS
arany tag
|
Nincs, de a windows 98 így is kikapcsolta a gépet. Utólag próbáltam már bekapcsolni, de nem segített. Az XP - ben hol kell bekapcsolni az ACPI funkciót. (Lehet hohy le volt tiltva az alaplapon, emiatt az XP sem kapcsolta be?)
|
kedd szept. 02, 2003 13:38 |
|
|
mincza
|
Az ACPI funkció él/engedélyezve minden (BIOS és windóz)
szinten?
|
kedd szept. 02, 2003 13:12 |
|
|
SIS
arany tag
|
Sziasztok !
Abban kérem segítségeteket, hogy egy eddig még sohasem tapasztalt hibajelenségbe futottam. Lecseréltem Win 98-as rendszeremet Windows XP-re. Kilépéskor sajnos az XP nem kapcsolja ki az ATX -es táppal ellátott gépet, ehelyett kiírja, hogy "mostmár kikapcsolhatja a számítógépet". Az alaplap kizárólag ATX-es (nem vegyes AT-ATX), tehát beállítási probléma nem lehet. Már végigpróbáltam az összes hibakeresést (rendszer betöltés, WIN.INI, SYSTEM,INI kikapcsolása stb.), de nem jöttem rá a hibára. Mi lehet a baj, tudna nekem valaki segíteni?
|
kedd szept. 02, 2003 10:27 |
|
|