|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 10 hozzászólás ] |
|
Szerző |
Üzenet |
NickE
platina tag
|
Erre én is gondoltam. Ha kontrolleres kulcs, akkor könnyen megoldható, hogy egyedi azonosítója legyen minden kulcsnak és a frissebb verziójú sw-ben lehet egy feketelistát összeállítani, ami a letiltott kulcsokat tartalmazza.
De ha eredetileg nem úgy tervezték a rendszert, akkor utólag már nem igazán bővíthető ezzel a lehetőséggel.
|
szer. aug. 15, 2007 12:16 |
|
|
Sparow2
gyémánt tag
|
Tron írta: NickE! A pofátlanság alatt kb a következőt értem: Ismerőstől ellopták a gépet. Könyvelő, a program 600.000 Ft volt. Hardverkulcsos. A telepítő csomag megvolt. Új kulcsot a forgalmazó 200.000 (!!!) -ért akart adni. Pontosan arra hivatkozva, hogy az ellopott kulccsal a rendszert valaki használhatja. Azért nekem gyanús, hogy ha valaki ellop egy gépet, rajta regisztrált, névreszóló sorzámozott programmal, nembiztos, hogy könyvelő irodát nyit ...
Na de ha néhányszor 100 ft-os áron adnák a kulcsot, akkor veszek egy példányt a programból, és amikor kell még egy, akkor mindig csak kérek még egy meg még egy kulcsot hozzá, mondván hogy ellopták. A végén az összes ismerősöm ezzel könyvelget otthon magának (arról nem is beszélve, hogy ha esetleg van több könyvelő irodám is, akkor ugyanazt az egy programot használhatom több helyen) (Bár a 200e-ért is olcsóbb, mint 600e-ért)
A fontos dolgokra vigyázni kell (persze attól még ellophatják)
|
szer. aug. 15, 2007 10:35 |
|
|
NickE
platina tag
|
Tron: így már tényleg sok.
|
kedd aug. 14, 2007 22:48 |
|
|
Tron
gyémánt tag
|
NickE! A pofátlanság alatt kb a következőt értem:
Ismerőstől ellopták a gépet. Könyvelő, a program 600.000 Ft volt. Hardverkulcsos. A telepítő csomag megvolt. Új kulcsot a forgalmazó 200.000 (!!!) -ért akart adni. Pontosan arra hivatkozva, hogy az ellopott kulccsal a rendszert valaki használhatja. Azért nekem gyanús, hogy ha valaki ellop egy gépet, rajta regisztrált, névreszóló sorzámozott programmal, nembiztos, hogy könyvelő irodát nyit ...
|
kedd aug. 14, 2007 21:10 |
|
|
NickE
platina tag
|
Én régebben csináltam hw kulcsot.
"Ez a pofátlanság, hogy mennyit kér érte" azért hibás gondolkozás, mert nem a hw kulcsot kell megfizetni, hanem a programot. A hw kulcs igazából egy "szükséges rossz". Én se örültem neki, hogy még ezzel kell vacakolnom, a felhasználó sem örül neki, de ha az ember hónapokig programozik, akkor kellemetlen, ha 5-10 ember fizet érte, és többszázan, vagy ezren használják. Az 5-10 eladás pedig még a minimálbér tizedét sem fedezi.
Egyébként a szomorú az, hogy az igazán pénzes területeken, mint pl. autódiagnosztika, ipari automatizálás, ... ahol egy jó program 1-2 hét alatt visszahozza az árát, ott sem fizetnek érte, ha le lehet koppintani ingyen. Inkább vesz egy új mobiltelót, hiába van 8 másik, vagy gyűjt a terepjárójára, mert a Merci nem megy fel a hegyen, de pénzt nem ad ki senki programért, ha nincs rákényszerülve. Nekem ez a tapasztalatom.
Amúgy nem sajnáltatni akarom a programozókat, meg valamennyire rám is illik a fenti eset, csak úgy leírom, hogy a másik oldal is megszólaljon.
|
hétf. aug. 13, 2007 10:12 |
|
|
Tron
gyémánt tag
|
Hardverkulcs
Maga a kulcs általában nem több pár százasnál. Az, hogy a pótlásáért mennyit kér el a program forgalmazója már pofátlanság kérdése. A poén, ami bennevan. Egyébként tényleg nem lehet feltörni (reális időn belül legalábbis) azt a néhány 100 milliárd kódvariációt, ami bennevan. Főleg ha már fel van programozva, és a programzárt is benyomták. És ugye először is kellene egy működő kulcs ...
Háttérinfó: a munkahelyemen (rádiós) kártyás beléptető van. Utánanyomtoztam: a kártya ára kb 600-800Ft. De mivel a kártyákat az épület tulajdonosa adja és programozza fel a rendszerbe, ők 5000-ért adnak másikat.
|
vas. aug. 12, 2007 18:19 |
|
|
Dester
Moderátor
Csatlakozott: kedd nov. 02, 2004 17:38 Hozzászólások: 5120 Tartózkodási hely: Budapest/Szeged
|
Új infó: közben a kulcs megkerült, de elméleti síkon tárgyalhatjuk még a témát
De szerintem Zsoca jól összefoglalta, én is ilyesmire gondoltam.
|
szer. aug. 08, 2007 20:46 |
|
|
Zsoca-M5
gyémánt tag
Csatlakozott: pén. márc. 26, 2004 9:12 Hozzászólások: 2711 Tartózkodási hely: Budapest, Érd
|
Dester te is tudod: informatikában nincs olyan, hogy valamit ne lehessen feltörni, hardverkulcs ide vagy oda!
De az szinte biztos, hogy egy csókát fizetni, aki ezen dolgozik x napig (bár inkább minimum hetekig), sokkal többe kerül megfizetni!
|
szer. aug. 08, 2007 9:06 |
|
|
Takibaa
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 846 Tartózkodási hely: Budapest
|
Sztem nem tudod pótolni
Én kényesen ügyelek arra, hogy a meglévő egy darabot ne hagyjam el, mert belegondolni sem merek, hogyan pótolnám szükség esetén
Mivel saját kódot tárolt az a vacak és ezzel nem rendelkezel, sztem egyszerűbb beszerezni / tetni
mint kínlódni vele
|
kedd aug. 07, 2007 22:36 |
|
|
Dester
Moderátor
Csatlakozott: kedd nov. 02, 2004 17:38 Hozzászólások: 5120 Tartózkodási hely: Budapest/Szeged
|
USB hardverkulcs pótlása
Sziasztok!
A kérdés: lehetséges valahogy? Csak a szoftver készítője képes pótolni borsos áron, vagy van más mód is? Egy barátom teherautóval járja az országot, és van benn egy laptop is, amin egy hardverkulcsos progi fut, de elhagyta valahogy. A cég szerint 60e Ft-ba kerül a pótlása. Ugyanúgy néz ki, mint egy kis pendrive, szóval gondolom aki megtalálta, azonnal fel is kapta és elvitte, esetleg később jön rá, hogy nem tud rá adatot rakni...
Van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban?
Köszönöm, üdv: Dester
|
csüt. aug. 02, 2007 9:22 |
|
|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 10 hozzászólás ] |
|