Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: szomb. nov. 16, 2024 17:09

Hozzászólás a témához  [ 14 hozzászólás ] 
Mérnöki számításokhoz XP64 vs. P4 
Szerző Üzenet
Moderátor

Hozzászólás 
(1 processzoros rendszerre gondoltam, amikor írtam, hogy a táp elég lesz, igaza van Salvatorénak.)

szer. feb. 16, 2005 19:35
Profil Privát üzenet küldése Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
a hűtőt nem ismerem, a ram jó, a táp jó az 1 procishoz, a 2-höz szerintem kevés.
a 2 processzoros jóval gyorsabb kérdés ott milyen opetront veszel??? azokban több a cache és azokból van 1-2-4-8 szálas proci is, egyértelműen minél több szálas annál jobb és persze annál drágább is.
a leggyengusabb opetronnal(2db) szerintem kb 1.5-ször lenne gyorsabb kb.

szer. feb. 16, 2005 17:21
Profil Privát üzenet küldése ICQ Honlap
Moderátor

Hozzászólás 
A RAM szerintem tökéletes, nem lesz vele gond, sőt. A tápegység el fogja bírni a konfigot (ha tudnád, hogy nálam mennyi mindent bír el ez a fajta Chieftec táp, teljesen stabilan :) )
Az alaplapot nem ismerem, de jókat hallottam róla. (Majdnem én is ilyet vettem, csak Intel platform alá.)

szer. feb. 16, 2005 16:35
ezüst tag

Hozzászólás 
Igen, a memorian nem akarok sporolni, gondoltam ebbol teszek bele 2 db-ot:

Corsair TWINX1024-3200LL / 2x 512 MB
Tulajdonságok:
Memória típusa: Twin Modul
2x 512MB
2x 184 DIMM
400MHz
2-2-2-6T 1
Ezüst hűtőborda
Válogatott párok

45eFt igy, kulonben meg 30eFt lenne, azert az annyira nem durva.

Azt hiszem jol kiszurtak velem. Csak 50eFt/darab-ig vehetek cuccokat (kulon napokon kell megvennem es minden nap max. 50eFt-ot kolthetek), mert kulonben kozbeszerzes lenne, az meg csak annak eri meg, aki kitalalta.

Tehat marad a fenti memoria, meg AMD Athlon64 3200+, illetve MSI K8N Neo2 Platinum alaplap, meg valami huto, ha nincs gyari, illetve tap, ha a P4-es nem jo...

Hutonek szerintem ez eleg jo: Thermaltake Fanless 103 ( CL-P0019 ). Ventillator nelkuli, szerintem ez eleg, nem?

Alap: 29.175
RAM: 45.485*2
Proci: 42.125
Huto: 9.000
------------------
164.970

Hat 140 helyett ennyi, de szerintem talan jobb igy, mint a 14500Ft-os Samsung RAM-mal...

Max meg hozzajon egy tap, mondjuk Chieftec CT360A, ami kb. 10eFt.

Szerintetek jol valasztottam RAM, alaplap es huto tekinteteben? Illetve eleg lesz a 360W-os tap?

Megegyszer koszi minden segitseget:
Peter

szer. feb. 16, 2005 16:28
Profil Privát üzenet küldése
Moderátor

Hozzászólás 
A processzortémához nem szólnék hozzá, csak a memóriához: nem érdemes gyengébbet választani ebből. Én áldom az eszem, amiért Kingstont vettem (2x512 dualban, 400 MHz). Ma már nem szélvész a mostani rendszerekhez képest, de akkor nagyon topos volt és még ma sem lassú. :) Ilyen "heavy" alkalmazásokhoz szerintem ne spórolj a memórián. Meglátszana a különbség.

szer. feb. 16, 2005 14:18
ezüst tag

Hozzászólás 
P5i írta:
Persze nem vagyok benne biztos, hogy jo a tap, de max. VESZEL azt is.

Ez a pszichologia, meg a belso vagyak... :wink:

szer. feb. 16, 2005 13:22
ezüst tag

Hozzászólás 
Koszi, meg fogom nezni a linket.

Nos, mivel ugye volt egy regi gepem, ezert gondoltam azt fogom hasznalni. Persze nem vagyok benne biztos, hogy jo a tap, de max. veszel azt is. Egy Compaq evo w6000-es workstation-om van, 2.4-es P4 Xeon-al, dual alaplappal, tehat tuti vinne a ket procis Opteront. A haz eleg jo, max. a tapot kell kicserelni a P4-es csatlakozo miatt...

Mar egyertelmuen AMD64, csak az a kerdes, hogy milyen, dual Opteron, vagy sima XP64. Persze beterjesztem mind a kettot, aztan amit engednek azt veszem.

Az is tuti, hogy Linux lesz csak a gepen, eddig sem inditottam tul sokaszor XP-t, max. akkor, amikor masnak kellett valami.

A mostani szamitasom is vasarnap reggel ota fut es meg van hatra boven, nagyon kezd elegem lenni ebbol a lassusagbol...

A 64 bites Linux-Ansys kombinacio kb. mennyi gyorsulas a normal 32 bithez kepest? Es mennyivel lehet gyorsabb egy dual procis rendszer? Csak azert kell tudnom, hogy legyen mivel alatamasztani az igenylest...

Kosz:
Peter

szer. feb. 16, 2005 13:11
a fórum lelke

Hozzászólás 
http://www.5dimenzio.hu/list/alaplap.htm

nem a legolcsóbbak, de ha dualt veszel akkor az olcsót kerülni is kell, mert ha rosszul szinkronizlja a két procit a deszka, akkor megette a fene.

amit opetronra írtak az kiválóan fut bármely x86-64-esen!!!

szer. feb. 16, 2005 9:12
a fórum lelke

Hozzászólás 
kb 200 netto Opteronnyal,
csak a 3000+ és a "régi" alaplap ami csak az ECC-Ram-t támogat.
Viszont bomba és bolondbiztos(nem egy tunningra kihegyezett)
,de "tetűn"bootol Bilux alól,ellenben számolni nagyontud,még fél aggyal is! 8)SU.9x 64 Serv

HOPPÁ! így a mostani ECC RAM árakat nézem :shock: nem gyün ki az egy mega :roll:
(mert kell normális videoó is-legalábbis én vennék)-bár ez nem volt kritérium

A Longhorn még mindig nagyon Béta-Béna azzal nem érdemes próbázni,főleg dualprocis rendszeren :cry:

A hűtés Dawid mármint Bowlie-nem melegxk mikor számol :lol:
Tök jó amit a dobozzal kapsz
+csatlakozván az előttem szólóhoz
Idézet:
Ház+táp ..

szer. feb. 16, 2005 1:07
Profil Privát üzenet küldése ICQ YIM Honlap
platina tag

Hozzászólás 
P5i írta:
Salvatore Salvataggio írta:
ja és ha 2 procersszoros rendszert választasz akkor LINUX!!!

Na ezen meg nem gondolkoztam, nem lattam ugyanis olcso alaplapot dual-opteronhoz...

Azt hiszem eldolt. Az Ansys lepett az uj technikak iranyaba es kidobta az amd64-re is leforditott 9.0-s verziot, tehat marad a suse 9.2 es az ansys 9.0 amd 64-el.

Ami fura, hogy ok opteronra hirdetik. Fog futni szerinted xp64-en is, ami megy opteronon?

Erdeklne meg a dual processzoros opteron. Hol lehet csak hardver elemeket kapni? Nekem ugye csak memoria (ezt barhol megvehetem), processzor es alaplap kene, meg persze huto...

Mennyivel dobja meg a szamlat egy ilyen rendszer kiepitese? Eddig olyan 140eFt-ot szamoltam brutto: Athlon XP64 3200+, 4x512 MB DDR es egy asus, vagy msi alaplap, valamint egy thermaltake heatpipe-os passziv huto.

Koszi:
Peter

Ház+táp van hozzá, ami ezt a "minimal config"-ot megtámogatja???

kedd feb. 15, 2005 20:59
ezüst tag

Hozzászólás 
Salvatore Salvataggio írta:

Na ezen meg nem gondolkoztam, nem lattam ugyanis olcso alaplapot dual-opteronhoz...

Azt hiszem eldolt. Az Ansys lepett az uj technikak iranyaba es kidobta az amd64-re is leforditott 9.0-s verziot, tehat marad a suse 9.2 es az ansys 9.0 amd 64-el.

Ami fura, hogy ok opteronra hirdetik. Fog futni szerinted xp64-en is, ami megy opteronon?

Erdeklne meg a dual processzoros opteron. Hol lehet csak hardver elemeket kapni? Nekem ugye csak memoria (ezt barhol megvehetem), processzor es alaplap kene, meg persze huto...

Mennyivel dobja meg a szamlat egy ilyen rendszer kiepitese? Eddig olyan 140eFt-ot szamoltam brutto: Athlon XP64 3200+, 4x512 MB DDR es egy asus, vagy msi alaplap, valamint egy thermaltake heatpipe-os passziv huto.

Koszi:
Peter

kedd feb. 15, 2005 19:41
a fórum lelke

Hozzászólás 

kedd feb. 15, 2005 13:32
a fórum lelke

Hozzászólás 
Idézet:
Tehat en mernoki szamitasokhoz szeretnek venni egy gepet.
tehát ha nyers brutális számolásokról van szó akkor mindenképpen az athlon és a 64bit nem igazán érdekes a puszta szémítsi igény miatt, ugyhogy egy win2000 vagy egy xp pont elég.

Idézet:
Ezenkivul sokszor hasznalok UHU-Linuxot szamitasok tavvezerelt futtatasahoz, azonban nem tudom, hogy letezik-e ennek 64 bites valtozata

az uhu elvileg 32bites, de egy kernel fordítssal mindjárt 64 bites lesz!:)

a suse esetében a 64 bit kihasználásával kb 10-15%-kos gyorsuls érhető el átlagosan, de a te esetedben sokkal kevesebb mert csak a nyers erőre van szükség. De ha linuxot használsz akkor hasznlj 64bites-est! jobban is kezeli mint a 32-bitesek.
ez a topik nagyon hasonló a tiedhez, ugyhogy ha nem baj ide nem írok le mindent mégegyszer:
http://forum.terminal.hu/viewtopic.php?t=24515

lényeg ha sok memoria kezelésre van szükség és nagyon nagy számítsi igényre akkor:
http://www.tyan.com/products/html/tigerk8w.html
http://www.tyan.com/products/html/tigerk8ws.html
http://www.tyan.com/products/html/thunderk8w.html

kedd feb. 15, 2005 13:27
ezüst tag

Hozzászólás Mérnöki számításokhoz XP64 vs. P4
Sziasztok!

Eloszor is elnezest, hogy ezt a sokszor targyalt kerdest hozom fel. Elolvastam eleg sok beszamolot, tesztet, forumot a P4-XP64 harcarol, azonban az engem erdeklo dolgok nem derultek ki.

Tehat en mernoki szamitasokhoz szeretnek venni egy gepet. Az Ansys nevezetu vegeselemes programot hasznalom, de sajnos jelenlegi konfiguraciom keves hozza (P42.4 Xeon, 512Rambus). Fokent az a gond, hogy keves a memoria, azonban RAMbust nem tudok boviteni, mivel nagyon draga, ezert alaplap, processzor es memoria csere lesz. A kerdes, hogy XP64 3200+ 939-es foglalatban, vagy P4-E (Prescott magos) 3GHz-s 775-os rendszer legyen-e, az tuti, hogy 2Gb DDR RAM megy az alaplapba es lehetoseg szerint a tobbi cuccot megtartanam a regi gepbol. (Nvidia Quadro videokartyarol nem szivesen mondok le, ami ugy AGP-s...). A grafikai teljesitmeny nem lenyeges, tehat nem CAD-es alkalmazasra kell, hanem kifejezetten szamitasra!

Nem lattam sehol, hogy a 64 bites XP beta verzioja mennyire elerheto es mennyire stabil, illetve gyors, vagy ajanlott-e egyaltalan. Ahogy azt sem, hogy komoly szamitasoknal a 64 bites rendszer a kozeljovoben jelent-e elonyt, azaz a 64 bites windows-al egy esetleges 32 bites program gyorsabban fut-e, mint a 32 bites alaprendszeren. Ezenkivul sokszor hasznalok UHU-Linuxot szamitasok tavvezerelt futtatasahoz, azonban nem tudom, hogy letezik-e ennek 64 bites valtozata (ha jol tudom a kereskedelmi disztribuciok mar kihoztak a 64 bites rendszeruket, gondolok itt a SuSE-ra, Mandrake-ra...) es, hogy gyorsabban fut-e alatta egy 32 bites program, mint a 32 bites linux magon. Tehat van-e, lesz-e ertelme ennek az egesz 64 bites oruletnek?

A Windows annyira nem lenyeges, hasznalhatok csak Linux-ot is, amibol tuti van 64 bites, de van-r ertelme?

Elore is nagyon koszonok minden segitseget,
Peter

Ui.: Sajnos surgos a dolog, par napon belul dontenem kell...

kedd feb. 15, 2005 13:13
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 14 hozzászólás ]