|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 26 hozzászólás ] |
|
APC Back-UPS CS 500 probléma
Szerző |
Üzenet |
.djsms.
gyémánt tag
|
Dester írta: Amiért annyiféle szabvány van minden másból is (Pl. vasút nyomtáv.) Azért megnéznék egy világutazó üzletembert, ahogy külön szatyorban hordja a trafókat és konvertereket a laptopjához Nade kezdünk igencsak off lenni, maradjunk hűek a témához.
Nem vagyok üzletember, de utazgatni azért szoktam Hm miből tippelted, hogy laptop miatt kellett az átalakító?
Na de nem offolok tovább én sem
|
vas. okt. 30, 2005 22:35 |
|
|
Dester
Moderátor
Csatlakozott: kedd nov. 02, 2004 17:38 Hozzászólások: 5120 Tartózkodási hely: Budapest/Szeged
|
Amiért annyiféle szabvány van minden másból is (Pl. vasút nyomtáv.)
Azért megnéznék egy világutazó üzletembert, ahogy külön szatyorban hordja a trafókat és konvertereket a laptopjához
Nade kezdünk igencsak off lenni, maradjunk hűek a témához.
|
vas. okt. 30, 2005 21:57 |
|
|
.djsms.
gyémánt tag
|
jó link! néhánnyal már volt is dolgom Már van adapterem az olasz vékonyabb és az angol hálózathoz is. Van valakinek tippje, hogy miért van ennyi féle csati és hálózat?
|
vas. okt. 30, 2005 18:06 |
|
|
Dester
Moderátor
Csatlakozott: kedd nov. 02, 2004 17:38 Hozzászólások: 5120 Tartózkodási hely: Budapest/Szeged
|
Tényleg jó link. Kisebb kategóriás szünetmenteseken nem is szokott lenni "normális" dugó, bár néhány gyártónál előfordul. Az APC azt nem írja, hogy csak számítógépet lehet rádugni, hanem annyit ír, hogy amiben mittoménmilyen motor van (pl. lézernyomtató, porszívó), azt tilos rádugni. De ez érvényes a többi szünetmentesre is...
|
vas. okt. 30, 2005 12:38 |
|
|
MBR
platina tag
|
jó ez a link!
|
vas. okt. 30, 2005 11:05 |
|
|
EFi
gyémánt tag
|
Akit esetleg érdekel, itt egy link arról, hogy milyen káosz van ezen a téren a világban:
http://users.pandora.be/worldstandards/electricity.htm
|
vas. okt. 30, 2005 10:41 |
|
|
EFi
gyémánt tag
|
djsms írta: Van egy tippem, miért nem "hagyományos" dugaszok vannak ezeken az UPS-eken. Mint tudjuk a legtöbb modem és router tápja egy trafó. Ezek a trafók csak a szinuszos jelet szeretik, mert arra lettek tervezve. Az olcsóbb ups-ek szinuszhoz hasonlítható, de nem igazán szinuszos jelet adnak ki, ami a kapcsoló üzemű tápoknak teljesen jó, de a trafóknak annyira nem. Ha jól rémlik akkor az ups használati útmutatójában is benne van, hogy csak számítógéphez használjuk!
Lehet benne valami, bár:
- a szinuszos jelű komolyabbakon is ilyen van,
- az USA-ban ez a dugó a szabvány, szóval könnyedén rádugnak bármit,
- egyes típusokon azért láttam európait is (Powercom, MGE)
|
vas. okt. 30, 2005 10:39 |
|
|
.djsms.
gyémánt tag
|
Van egy tippem, miért nem "hagyományos" dugaszok vannak ezeken az UPS-eken. Mint tudjuk a legtöbb modem és router tápja egy trafó. Ezek a trafók csak a szinuszos jelet szeretik, mert arra lettek tervezve. Az olcsóbb ups-ek szinuszhoz hasonlítható, de nem igazán szinuszos jelet adnak ki, ami a kapcsoló üzemű tápoknak teljesen jó, de a trafóknak annyira nem. Ha jól rémlik akkor az ups használati útmutatójában is benne van, hogy csak számítógéphez használjuk!
|
szomb. okt. 29, 2005 22:02 |
|
|
EFi
gyémánt tag
|
Dester írta: Én a kedvenc számtekboltomban csináltattam. De szerintem bármely elektro boltban is készítenek neked ilyet pici pénzért. Én is az ADSL modem miatt készíttettem, egy hármas elosztóba van bedugva, ami a szünetmentesbe megy. Párszáz Ft volt.
Hát, lehet, hogy akkor ez lesz. Számomra tökéletesen érthetetlen, hogy
1.miért nem normál kimenetet alkalmaznak, hiszen a másik fajta átalakító van dögivel?
2.ha már egyszer nem, akkor miért nem árul senki átalakítót? Teljesen kézenfekvő, hogy a modemet csatlakoztassuk, meg ezenkívül is lenne pár ötletem (mondjuk nem árt, ha van hang is ugye, aztán pl. jó lenne valamit látni a szobában mondjuk kislámpa+5 W-os energiatakarékos izzó stb.)
|
szomb. okt. 29, 2005 19:03 |
|
|
.djsms.
gyémánt tag
|
Az APC ügyfélszolgálata 10 pontból 9.5 valóban! Már többször leveleztem velük én is. Volt amit valamelyik topicba be is tettem azt hiszem
Kellene csinálni egy topicot, ahol pontozhatnánk a cégek ügyfélszolgálatait 10-es skálán Én a következőket adnám:
Speedshop 10
APC 9.5
...
HP 0!
|
szomb. okt. 29, 2005 18:57 |
|
|
MBR
platina tag
|
Nekem is az volt az első, amikor megvettem anno 500-as UPS-t, hogy itthon csináltam én magamnak átalakítót pontosan a modem miatt!
1: fogtam egy hagyományos "PC - monitor" dugaszt
2: ketté vágtam a kábelt ( a megfelelő távolságban, tehát, amilyen hosszú kell)
3: volt egy 1 hosszabítós konnektorom és ebbe belekötöttem
Azt hiszem a középső kábel a "föld". De azért teszteld le. De ha te így vágod szakszerűen a témát, neveket, biztos, hogy nem okoz gondot egy ilyet elkészítened házilag.
|
szomb. okt. 29, 2005 18:56 |
|
|
Dester
Moderátor
|
Én a kedvenc számtekboltomban csináltattam. De szerintem bármely elektro boltban is készítenek neked ilyet pici pénzért. Én is az ADSL modem miatt készíttettem, egy hármas elosztóba van bedugva, ami a szünetmentesbe megy. Párszáz Ft volt.
|
szomb. okt. 29, 2005 18:50 |
|
|
EFi
gyémánt tag
|
Ilyesmi UPS-t nézegettem magamnak. Mint látom, "jó" szokás szerint az összes kimenete IEC 320 C13, magyarul és szakszerűen az a bizonyos 3-lyukú "PC-s". Honnan lehetne ehhez átalakítót szerválni, aminek a másik vége a hagyományos (mint a konnektor, esetleg mindjárt egy elosztó) pl. az ADSL modem tápjának rákötése céljából? Nem nagyon (ill. semennyire) se kínálnak ilyent a számtech.boltok, úgy vettem észre.
|
szomb. okt. 29, 2005 18:46 |
|
|
MBR
platina tag
|
Nekem is kicsereltek, de 2x ne molyan UPS-t hoztak ki amit igertek (UJ 500-ast), ezert ingyen, kompenzalasul egy BR800I-st kaptam!!!
Szal APC-t ajanlom!
|
kedd ápr. 05, 2005 14:15 |
|
|
Dester
Moderátor
|
Takoca írta: Halihó! nálam ugyan ez a hiba, egyan így APC 500CS, csere is volt de most megint elkezdte az új cumó is! felhívtam az itt megadott számot, emberünk tényleg nagyon segítőkész, türlemes stb! szóval hívjátok csak ! egyébként elmondja hogy hogyan lehet szoftveresen állítani az átkapocslási szintet, ill hogy ha még garis a cucc és ez nem segített kicserélik és új típusura aminek egyébként jobb a szoftvere! (okosabb az egész cucc) mindezt futár hozza viszi!
Nekem is ugyanez volt. A régebbi típusúnak "hardveresen" (a bekapcsológombbal) 3 lépésben lehet állítani az érzékenységét, az újabb firmware-es cuccnak már voltonként, és szoftverből.
Nálam is futár járt, egy igen megnyerő külsejű szőke hölgy... Uraim, borotválkozni aznap!
|
hétf. ápr. 04, 2005 22:14 |
|
|
Takoca
vas-tag
|
Halihó!
nálam ugyan ez a hiba, egyan így APC 500CS, csere is volt de most megint elkezdte az új cumó is! felhívtam az itt megadott számot, emberünk tényleg nagyon segítőkész, türlemes stb! szóval hívjátok csak !
egyébként elmondja hogy hogyan lehet szoftveresen állítani az átkapocslási szintet, ill hogy ha még garis a cucc és ez nem segített kicserélik és új típusura aminek egyébként jobb a szoftvere! (okosabb az egész cucc) mindezt futár hozza viszi!
|
hétf. ápr. 04, 2005 14:00 |
|
|
nacorvus
a fórum lelke
Csatlakozott: vas. szept. 12, 2004 18:08 Hozzászólások: 6037 Tartózkodási hely: Usa
|
Nekünk mármint a cégnek küldtek mail-t gyáriszámokkal,amiket eladtunk,hogy melyiket kérik vissza mert valószínüleg kettyós.
Nem kis meló volt begyüjteni,mert néhány felhasználó csak bambán nézett valahogy így -mi van?
Egyszóval én is azt modom a "CÉG"-re(ACP),hogy hazánkban szinte páratlan.
|
vas. feb. 27, 2005 12:24 |
|
|
lanux
vas-tag
|
Hi !
Nekem is pont u.e. a típus van .Én is napi szinten tapasztalok átkapcsolgatást ,kb. 2-3 óránként 1-2s .1 hete használom csak a cuccot.
|
vas. feb. 27, 2005 11:59 |
|
|
Dester
Moderátor
|
Az APC-től egy éjjel küldött e-mailre a rákövetkező munkanapon megérkezett a válasz (másnap), illetve ha munkaidőben küldtem nekik, akkor szinte 5-10 percen belül. Így volt, hogy egy nap 2-3 fordulót is megjártak a levelek.
|
szer. feb. 23, 2005 20:05 |
|
|
Virtual_Reality
ezüst tag
|
Re: APC Back-UPS CS 500 probléma
stol írta: Igen, é is tapasztaltam már a korrekt hozzáállást. Vajon, a Centrallionnál, MGE-nél is ilyen korrektek?
Én kb. 2 hete írtam a Powercom nemzetközi SalesSupportjának, hogy tervezem egy King Pro 1500 VA megvásárlását, és csak annyi érdekelt, hogy milyen akksik vannak benne, sorba, vagy párhuzamosan vannak-e bekötve, hány voltról (DC) megy? Idáig nem válaszoltak.
Lehet, hog nem a Powercom-ot fogom venni?!
|
hétf. feb. 21, 2005 14:35 |
|
|
Dester
Moderátor
|
Jó kérdés...
|
vas. feb. 20, 2005 20:03 |
|
|
stol
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1929 Tartózkodási hely: Há' miko' hol... ;o)
|
Dester írta: MBR írta: Helló!
A következő szünetmentesem van: APC Back-UPS CS 500, ez USB-n is a géphez van kötve. Windows XPSP2 rendszer, Abit IS7-E alaplap, 300W-os táp.
A probléma az lenne, hogy néha (ami elég gyakran van) a szünetmentes gondol egyet és elkezd váltogatni a hálózat és akku közt. Ekkor úgy néz ki a dolog, hogy hálózat, majd kattan és akku (de nincs 1 másodpercig se hogy akkuról megy) majd visszavált hálózatra, ekkor eltelik 3-5-10 másodperc és megint vált. Ezt csinálja vagy 10-15 percen keresztűl. Elég bosszantó. Nem tudjátok miért csinálja, mit lehetne tenni ez ellen. Megfigyeléseim szerint, ha ég a lámpa a szobában, akkor az szép egyenletesen világít (tehát nem látom,hogy ingadozni a hálózati áramellátás). Ezt csinálja nappal, éjszaka is, kiszámíthatatlan időközönként. (pl most is)
Válaszaitokat előre is köszönöm! [b]GYÁRI HIBÁS AZ UPS,........................... .................Más: a levelezésből azt hiszem nyilvánvalóan kitűnik, hogy az APC-nek a Plextorral összevethető minőségű ügyfélszolgálata van. Ritka az ilyen. A levelezés folytatódott még, de a lényeg fenn van. Sok szerencsét!
Hi!
Igen, é is tapasztaltam már a korrekt hozzáállást.
Vajon, a Centrallionnál, MGE-nél is ilyen korrektek?
|
vas. feb. 20, 2005 19:02 |
|
|
Dester
Moderátor
|
MBR írta: Helló!
A következő szünetmentesem van: APC Back-UPS CS 500, ez USB-n is a géphez van kötve. Windows XPSP2 rendszer, Abit IS7-E alaplap, 300W-os táp.
A probléma az lenne, hogy néha (ami elég gyakran van) a szünetmentes gondol egyet és elkezd váltogatni a hálózat és akku közt. Ekkor úgy néz ki a dolog, hogy hálózat, majd kattan és akku (de nincs 1 másodpercig se hogy akkuról megy) majd visszavált hálózatra, ekkor eltelik 3-5-10 másodperc és megint vált. Ezt csinálja vagy 10-15 percen keresztűl. Elég bosszantó. Nem tudjátok miért csinálja, mit lehetne tenni ez ellen. Megfigyeléseim szerint, ha ég a lámpa a szobában, akkor az szép egyenletesen világít (tehát nem látom,hogy ingadozni a hálózati áramellátás). Ezt csinálja nappal, éjszaka is, kiszámíthatatlan időközönként. (pl most is)
Válaszaitokat előre is köszönöm!
GYÁRI HIBÁS AZ UPS, szinte teljesen biztos vagyok benne. Hasonló jelenséget produkált az enyém is, ugyanez a típusom van. Bevágom az ide vonatkozó logot az APC-vel való levelezésemből (a fontos részeket kiemelve):
--------------------------- Tisztelt APC!
A probléma a következő: esetenként, kb. naponta egyszer a tápegység a következő jelenséget produkálja: véletlenszerűen átkapcsol akku üzemmódra, majd vissza hálózati ellátásra. A jelenség többször meg szokott ismétlődni. Néha fél másodpercig van akku üzemmódban, néha 1-2 másodpercig, visszavált, hálózaton marad valamennyi ideig (akár 1 másodperc, akár fél perc), majd a jelenség megismétlődik. Néha igen sokszor egymásután. A dokumentációban azt találtam, hogy bizonyos hálózati feszültségi érték alatt átkapcsol akkumulátoros üzemmódba, tehát emiatt nem is aggódtam, mivel ingadozhat az áram. A gond ott van, hogy egy-egy ilyen jelenség után a PowerChute Personal program egyik komponense, nevezetesen a mainserv.exe 45-52%-os terhelést ad a processzornak, ami nyilvánvalóan érződik. Lehet, hogy 100%-ra is felmenne, ha nem lenne Hyper-Threading támogatás a processzorban. Sajnos ennek a komponensnek nem enged az XP prioritást állítani, mivel rendszerkomponens. Ha leállítom, akkor azonnal megjelenik a sárga felkiáltójel a PowerChute program ikonjában és elveszti a kommunikációt a szünetmentes tápegységgel. Gondoltam arra, hogy a "tűréshatárt" (tehát azt az értéket, ahol már átkapcsol akku üzemmódra a tápegység) lejjebb veszem, de gondoltam, először megkérdezem Önöket. Nézegettem a tudásbázist, de sok használható információt nem találtam, egyedül ennyit:
On Line and On Battery LEDs: flashing simultaneously This signifies that there may be an internal fault in the UPS, please contact APC's Technical Support and have your model and serial number ready.
Ez alapján írok Önöknek, hátha tudnak megoldást a problémára.
Köszönettel: *** én ***
------------------------------------
Tisztelt Uram!
Ebben az esetben amit leirt, kerem mindenkepp allitsa at az also atkapcsolasi pontot. (leirasa megtalalhato a felhasznaloi kezikonyvben, de ha gond van vele en is szivesen elmagyarazom majd) Ezek az UPS-ek, minden esetben atkapcsolnak akkus uzemre, ha valami gond van a bejovo feszultseggel: Alacsony, magas, az 50Hz elter, zaj jelenik meg a feszultsegen.
Az atkapcsolasi pont atallitas befolyassal van az erzekenysegre is. Ha ezzel megszunik a jelenseg, akkor kisebb gondok vannak Onnel a bejovo feszultseggel.
Ha nem javul meg, akkor le tudom cserelni Onnek garanciaban a keszuleket.
A mainserv.exe processzor hasznalata visszaall normal allapotra amint megszunik a kapcsolgatas, vagy tartosan magas marad? Ez azert lenyeges, hogy esetleg valamilyen kompatibilitasi gondot is keresnunk kell, vagy csak a tul gyakori atkapcsolas miatt ilyen. Tovabba szuksegem lenne meg az UPS Firmware verziojara. A PC Personal Edition kiirja a Sugo muszaki adatok menupontja alatt.
-------------------------------
Kedves [............]!
Ha minden igaz, sikerült átállítanom az alapértelmezett 180V-os küszöbértéket 160V-ra. Kíváncsi vagyok, a jelenség újra megjelenik-e, figyelni fogom.
A problémát úgy derítettem fel (talán segít), hogy észrevettem ezt a kapcsolgatást, de nem tulajdonítottam neki sok jelentõséget. Miután azon kevesek közé tartozom, akik egy új termék vételekor elolvassák a mellékelt tájékoztatót, sejtettem, hogy mirõl van szó. Késõbb vettem észre, hogy a mainserv.exe eléggé fogja a gépet, de a két jelenséget nem kapcsoltam össze. Ekkor néztem utána, hogy mi ez, és kiderült, hogy az APC PowerChute program része. Ezután elkezdtem figyelni, hogy mikor kezdi el leterhelni a processzort és - bár nem vagyok 100%-osan biztos benne - úgy néz ki, hogy egy-egy ilyen kapcsolgatási "roham" után szökik a magasba a processzorhasználat. Indításkor és elõtte mindig 0%. Mivel ez a fenti jelenség általában éjjel jön elõ (vagy feltételezem amikor nem vagyok itthon), nem lehetek 100%-osan biztos az elméletemben. Tehát, hogy válaszoljak a kérdésére: ha a mainserv.exe processzorhasználata megugrik 50% körülre, akkor az úgy is marad és semmit sem tudok neki csinálni, legfeljebb leállítom. Ekkor viszont sajnos elveszik a felügyeleti lehetõség is.
Válaszában kérte a firmware számát, de inkább a program által kimentett szöveges fájlt teljes egészében bevágom ide, hátha még szükség lesz valamire belõle. Csupán kíváncsiságból kérdezem, hogy egyébként frissíthetõ az UPS firmware-e?
------------------------
Tisztelt Uram!
[...] Kerem tesztelje 2-3 napig, hogy elofordul-e a kapcsolgatas. Ez semmi esetre sem megfelelo mukodes, ha 1 masodpercen belul tortenik a valtas. Ugyan nem egyertelmu, hogy az UPS tulerzekenysege, vagy tenyleges tapfeszultseg gond okozza, ezert ilyenkor cserelni szoktunk. Eloszor oldjuk meg az UPS fizikai gondjat, majd ez utan tudunk visszaterni a PCPE szoftver gondra. (lehet, hogy magatol megoldodik, ha nem kapcsol at olyan surun)
Nem, ennek az UPS-nek nem frissitheto az FW-e, ezert kertem, hogy ebben milyen van, es ha cserere kerul a sor akkor masikra fogom cserelni, ahol mar kozvetlenul is lehet erzekenyseget allitani. (a gyari szam alapjan epp a hataron van)
A 160V-os atkapcsolas nem jelent gondot, a PC-k akar 150V-os feszultseggel is uzemelnek, tekintve a bennuk levo kapcsolo uzemu tapot.
------------------------------
Kedves [.......]!
Úgy néz ki, sajnos nem oldotta meg a 160V-os átkapcsolás a gondokat. Igaz nem olyan rendszeresen jött elõ a jelenség, de ma reggel 6 óra körül megint a "szokásos" kattogásra ébredtem. Ha jól számoltam, kb. 35-40-szer kapcsolt át akku üzemmódra és vissza kb. 5-10 percen belül, és ebbõl kb. 20-szor 1-2 percen belül. Ez idõ alatt szinte folyamatosan kattogott.
Máskor elõfordult (amióta e-maileztünk), hogy csak 1-szer/2-szer váltott át, már kezdtem is bizakodni, de a mai események ezt megcáfolni látszanak. A mai eseten kívül még azt hiszem tegnapelõtt este történt hasonló jelenség, de akkor nem volt ennyire intenzív. Most reggel megnéztem, természetesen a mainserv procihasználata ebbõl kifolyólag megint felszökött 50%-ra.
Sajnos nem tudom, hogy ez mitõl lehet. Bár most nem néztem, de a múltkoriban hasonló jelenségnél a multiméterem stabil 230-231 V-ot mért a konnektorból, ahonnan az UPS is kapja az áramot, amikor elkezdett ugyanígy "kattogni". Nem hinném, hogy tüskeszerûen egymás után sokszor leesne a feszültség (akkor még) 180V alá, majd olyan gyorsan vissza 230V-ra, hogy a multiméter ezekbõl a "tüskékbõl" egyet se vegyen észre.
Sajnos nekem már nincs ötletem.
Kedves [........]!
Ebben az esetben le fogom cserelni az UPS-t egy uj keszulekre, amivel biztos, hogy nem fog ilyen tobbet elofodulni. Ebben mar kozvetlenul is lehet allitani az erzekenyseget majd a szoftverbol.
Ehhez kerem igazolja vissza hogy az itt a web-en regisztralt kiszallitasi cim megfelele-e.
Amint ez megvan regisztralom a cseret, es futar szolgalat ki fogja vinni az uj UPS-t, a regit pedig elszallitja.
Azt hiszem a lényeg megértéséhez ennyi is elég. FONTOSNAK TARTOM KIHANGSÚLYOZNI, hogy ez az én problémám volt, lehet, hogy másnak nem ez a gondja! MBR: mindenképpen írj az APC ügyfélszolgnak, ők majd egyénileg foglalkoznak a problémáddal. Az enyémet egy példának írtam ide. A szünetmentesem azóta ki lett cserélve és egyszer kattogott csak, de akkor tényleg a lámpa is villogott (ingadozott a fesz). Egyébként csendben van.
Más: a levelezésből azt hiszem nyilvánvalóan kitűnik, hogy az APC-nek a Plextorral összevethető minőségű ügyfélszolgálata van. Ritka az ilyen.
A levelezés folytatódott még, de a lényeg fenn van.
Sok szerencsét!
|
vas. feb. 20, 2005 16:47 |
|
|
WhipsOfGod
platina tag
|
Ez normális,enyém is ezt csinálta,amikor nyáron mindenki,persze aki teheti,ezerrel nyomatta a légkondikat.
|
vas. feb. 20, 2005 15:51 |
|
|
stol
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1929 Tartózkodási hely: Há' miko' hol... ;o)
|
MBR írta: Helló!
Ez, lehet, tűimpulzus, frekvencia változása is a hálózati feszen.
SZVSZ nem az UPS hibája.
Nekem is kapcsolgat néha, aztán, egyszer szkóppal megnéztem a hálózati fesz, és tényleg tüskék voltak jelen, időközönként a feszen.
Ezt produkálhatja kábelkontakt a póznán is.
|
vas. feb. 20, 2005 14:42 |
|
|
MBR
platina tag
|
APC Back-UPS CS 500 probléma
Helló!
|
vas. feb. 20, 2005 14:19 |
|
|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 26 hozzászólás ] |
|