Szerző |
Üzenet |
_-+help+-_
|
Na skacok THX!!!! a Helpért ugy nézz ki hogy megy a cd irás bár a progi u.a. marad fennt. Még annyi lenne hogy valaki nem tud olyan prg amivel indito képet kisseb menüt tudnék csinállni a cd-re és nem komplikált, valahol már láttam de nem tudom hogy hol.
Még 1* köszi mind1 kinek.
|
vas. szept. 14, 2003 15:46 |
|
|
_-+help+-_
|
Akkor sorendbe:Nero 6.6.15 használom. A régi de az elözö 5.5 seriánnál is csinállta.Azért váltottam hátha az a gáz. 2 márka cd-vel is csinálta(Sony cdq80n5 és amit szivesen használom Philips r80-as).Amiket eddig meg irtam az mind jo.
Akkor vissza teszem a régit leveszem 16x max oszt meg látjuk.
Ti vagytok a guruk ha még se lesz jo 1 cd-t még fel álldozok erre akkor marad a szerviz.
Ha van még 5let akkor szivesen várom. Beszámolok hamarosan a fejleményröl.
thx
|
vas. szept. 14, 2003 12:04 |
|
|
fxdx
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 674 Tartózkodási hely: Salgótarján
|
Bár nem engem kérdeztél Cov:
1 csomó lemezt elcsesztem a notebookon, 8-16szorosban, a néró-teszt hibás szektorokat jelzett, a legújabb klónnal írtam.
Az itthonin meg néróval írtam 8szorosban, a lemez vége felé "Íráshiba" üzit kaptam. (Itthon az új klón is hüjült.)
Ekkor pakoltam vissza a korábbi verziókat, azóta minden ok.
üdv.
|
vas. szept. 14, 2003 11:03 |
|
|
Gabor2
platina tag
|
48x-os helyett csak 40x-esen használod? Nem semmi. ))
Esetleg próbáld meg 16x-osan megírni, úgyis csak kb. 5 percig tart az írás, és jóval tartósabb lesz a végeredmény. Azonkívül végig 16x-osan fog íródni a lemez, nem pedig egyre gyorsulva. 40x-es írásnál az író csak a lemez vége felé a külső íven ír 40x-esen, a lemez elejét kb. 16-20x-osan kezdi el. Szerintem elsősorban ezek a nagy, változó írási sebességek annak az előidézői, hogy a lemezek általában a szélüknél kezdenek először tönkremenni. Aki meg ráadásul SAO vagy TAO módban ír nagy sebességgel (pölö 32x-esen) CD-t, az akár rögtön (na jó, csak néhány hónap múlva... ) a kukába is dobhatná, mert úgy a tartalomjegyzék a lemez végére kerül, és ha az nem olvasható (márpedig a nagy sebesség miatt néhány hónap után már van rá esély), akkor az egész lemeznek annyi.
Philipset nem akarom fikázni, de azzal meg különösen nem írnék túl nagy sebességgel.
|
vas. szept. 14, 2003 8:48 |
|
|
Cov
|
Ja, én is régebbi Nero-t használok, h menjen az 1/2X-es írás (csak ebbe
tudok RW-t írni). Amúgy ilyenkor mégjobb a békesség, nem ártana, ha
kicsit visszavennél a 40X-esből. Próbálj más lemezt, esetleg csak
kifogtál egy selejt szériát (ez egyébként bevált márkánál is lehet).
Végső esetben másik gép, más adattal próbálkozni (elég RW, vagy szimulált).
Üdv, Cov.
ui: gondolom kiír vmi hibát... Mi az???
|
szomb. szept. 13, 2003 23:28 |
|
|
fxdx
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 674 Tartózkodási hely: Salgótarján
|
Minden íróprogival csinálja?
Hasonló problémám volt két gépen is, az oldotta meg, hogy visszatettem a régi bevált clónt, meg nérót. A legújabb verziók valahogy nekem nem jöttek be, íráshibát produkáltak. Na de mé?
üdv.
|
szomb. szept. 13, 2003 19:04 |
|
|
_-+help+-_
|
Szasztok!!!
Nenekem az lenne a qrva nagy gondom hogy cd irás-kor az ucso 2-5% nem hajlando felirni a cdirom.Hanem csak pörgeti pörgeti a cd-t idönként fel villan a write lámpa oszt semmi leáll hogy nem tudja folytatni.Defrag meg volt minden memoria rezidens prg kilöve(tüzfal virus stb stb).Ezek a hibák adatra vonatkoznak audival még nem probáltam de nem is fogom nincs 0.5 éves az iro.Philips 48*an ir de max a 40* használom(jobb a békesség).Na röviden ennyi. Jo tudom garis vigyem vissza de hát ha valami jobb 5let van nektek amit én nem vettem észre
Ya még annyi hogy kb 50-60cd irtam eddig vele.
Thx
|
szomb. szept. 13, 2003 9:09 |
|
|