|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 20 hozzászólás ] |
|
Szerző |
Üzenet |
Gabor2
platina tag
|
Sy írta: Na én ezért nem adok el semmit még fél perc garanciával sem (persze kivétel, ha még gyárilag maradt rajta gari, de ha baj van vele, az sem az én saram már). Meg szoktam mondani, hogy ez a helyzet, még a boltolás előtt, aztán aki ebbe belemegy, vállalja a felelősséget. Nem muszáj megvenni a használt cuccot. Mielőtt még valaki a véremet kívánja, leszögezném, hogy sosem adtam el rossz anyagot, csak olyat, ami nálam kifogástalanul működött
Ezzel eddig én is így voltam. Ezután újra ehhez fogom tartani magam. Biztos ami biztos. Csak az ember nem gondolja végig, hogy a nála 2-3 évig hibátlanul működő cucc másnál beadja a kulcsot.
|
szer. márc. 23, 2005 16:24 |
|
|
Wiki
Site Admin
Csatlakozott: csüt. márc. 25, 2004 18:31 Hozzászólások: 3429 Tartózkodási hely: IV.
|
Na én ezért nem adok el semmit még fél perc garanciával sem (persze kivétel, ha még gyárilag maradt rajta gari, de ha baj van vele, az sem az én saram már). Meg szoktam mondani, hogy ez a helyzet, még a boltolás előtt, aztán aki ebbe belemegy, vállalja a felelősséget. Nem muszáj megvenni a használt cuccot. Mielőtt még valaki a véremet kívánja, leszögezném, hogy sosem adtam el rossz anyagot, csak olyat, ami nálam kifogástalanul működött
|
szer. márc. 23, 2005 15:44 |
|
|
Gabor2
platina tag
|
ricsi írta: Amit már írtam: Nem vitte-e túlzásba az ezüst vezetőpasztát? (Ha az egész CPU teteje tocsog, és rossz minőségű, villamosan vezető pasztát használt, akkor az mindent összezár a proci tetején)
Vagy használt egyáltalán? (Te szedted szét a gépet, vagy szétszedve kaptad vissza?)
Ha alkohollal vagy acetonnal teljesen eltávolítod a pasztamaradványokat a prociról?
Alul a lábak között (labakon) nem látszik feketedés? (A rossz drótozás mellékhatásaként)
Minden rendben volt, legalábbis amikor visszahozta hozzám. Akkor én vettem le a bordát, normális mennyiségű paszta volt alatta, a nyoma rendesen látszott a hűtőborda alján. Persze párszor ő is levette, feltette, de már nem először rakott össze gépet.
Azt nem tudom, hogy összeköthette-e valamelyik hidakat az ezüstpaszta, de az egészet "lemostam" alkohollal, és úgysem ment. Szóval a proci tuti meghalt, de külsérelmi nyom egy szál se (semmi feketeség, semmi repedés). Ma vissza is adtam neki a proci után járó pénzt. Mint megtudtam régebben volt, hogy pár alkatrésze egymás után ment tönkre. Nem túl bíztató, de mit csináljak, ha már adtam rá 3 nap garanciát. Azóta is átkozom magam miatta, hogy rábólintottam, amikor rákérdezett a 3 napra. Igazából ilyen esetben korrektebbnek tartottam volna a kármegosztást, de mindegy, azért nem vágott földhöz az összeg. Inkább csak bosszant a dolog. Egyébként korrektnek tűnt a srác, és végülis annyiba belement, hogy az alaplapot megtartja.
Ezután már kicsit félve fogom eladni a használt garancia nélküli cuccaimat. Még van 2 SD ramom - 512 és 256 -, ami fölösleges.
|
szer. márc. 23, 2005 15:14 |
|
|
ricsi
arany tag
|
Amit már írtam: Nem vitte-e túlzásba az ezüst vezetőpasztát? (Ha az egész CPU teteje tocsog, és rossz minőségű, villamosan vezető pasztát használt, akkor az mindent összezár a proci tetején)
Vagy használt egyáltalán? (Te szedted szét a gépet, vagy szétszedve kaptad vissza?)
Ha alkohollal vagy acetonnal teljesen eltávolítod a pasztamaradványokat a prociról?
Alul a lábak között (labakon) nem látszik feketedés? (A rossz drótozás mellékhatásaként)
|
szer. márc. 23, 2005 14:09 |
|
|
Gabor2
platina tag
|
Megnéztem NF7-SL-ben. Sajnos ott sem megy, úgyhogy a proci a ludas.
Külsérelmi nyom nincs rajta. Csak azt nem tudom, hogy tudott tönkremenni, amikor nálam évekig jó volt. Ráadásul nem is húztam, tök jó proci volt. Nem értem... Persze elvileg statikus töltéstől elszállhatott, de az alaplapba téve az alaplap saját antistatikus fóliájában adtam oda.
Ezt hívják szívásnak. Asszem ha nálam ment volna tönkre, nem zavarna ennyire. De eddig még az elmúlt 6 évben semmim nem adta fel végleg. Még a legelső 3 gigás Quantum vinyóm is bírja, mégha bad sectorosan is. Ja, pontosabban egy hálókártya kivételével.
|
kedd márc. 22, 2005 17:35 |
|
|
Gabor2
platina tag
|
Akkor sajnos csipogni szokott. Egyébként a proci viszi a 133MHz-es fsb-t is. Bár biosból 150-ig lehet állítani, azt már biztos nem viszi (1400-on még elindul). Ha jól láttam 100-as SD ramok voltak benne, max ezért nem menne feljebb. De csipognia mindenképp kéne (hacsak be nem döglött a speaker, bár elvileg az elején még csippant bekapcsoláskor). Az fsb-nél egyébként jumperrel kell állítani, hogy 100 vagy 133-on induljon. A 133-at kiválasztva pedig utána kínál pár lehetőséget BIOS-ban. Majd ha hazaértem lesz Clear CMOS. Bár sajnos nem sok esélyt adok neki. Azért baromira örülnék, ha valahogy rendbe jönne.
|
kedd márc. 22, 2005 11:46 |
|
|
Charlie61
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 834 Tartózkodási hely: "Acélváros"
|
Gabor2
Igaz, arról volt szó, hogy csak ott hagyta és....
De hátha nem így volt, és próbálta feljebb tolni picikét az FSB-t.
Nem ismerem ezt az alaplapot, de lehet hogy ez is hasonlóan viselkedik, mint az egyik Asus A7V-s lapom. Amikor olyan értékre állítom az FSB-t, hogy már nem képes bootolni, csak úgy tudom újra beindítani, ha kiveszem az elemet, és cmos reset. Ezután elem vissza, és minden jó.
Hátha csak Neked is ez lesz a gond.
|
kedd márc. 22, 2005 10:30 |
|
|
Gabor2
platina tag
|
Igen, már csak ebben a mozgatás dologban bízhatok. Én is hallottam olyat, hogy a házba építve valami nem ment, kiszedve meg igen (alaplapot meghajlította, vagy hasonló). Nekem ilyen tapasztalatom egy táppal volt, ami az egyik házba téve meg se nyekkent, de másik házban, vagy kint szabadon semmi gond nem volt vele. Többszöri ki-be rakosgatásnál is ez volt a helyzet, elég fura.
Egy ideig a proci nálam feküdt az asztalon a bal első hangfal és a monitor között. Lehet, hogy ez hatott rá negatívan??? A statikus töltődésre szoktam vigyázni, de lehet, hogy a monitor sugárzását megérzi? Lemágnesezve nem volt, az gondolom jobban hatott volna rá (bekapcskor sem mágnesezi le magát).
|
kedd márc. 22, 2005 10:26 |
|
|
Hannibal
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 6486 Tartózkodási hely: Bonyhád - BP
|
Én régebbi gépem is szokott ilyesmiket csinálni....
Pontosabban: ha kicsit erősebben megmozdítom, akkor nem hajlandó elindulni (nem is csipog). Ventik, vinyók pörögnek, kép nincs és világít folyamatosan az a piros led, ami a vinyó munkáját hivatott jelezni. Olyan mintha boot előtt lefagyna a gép.
Megoldást igazán nemtaláltam, de ha fél-1 óra kitartó minden átmozgatás után mindig elindul és a következő mozgatásig hibátlan.
Hogy mi nem akar érintkezni azt nem tom. Volt mikor a videókarit mozgattam, meg akkor indult el, volt amikor a +5VSB vezetéket, biost stb. Ez így random.
Próbáltam kiszdve mindent belőle, csak proci maradt a gépbe, úgy is ezt csinálta (se csippanás se semmi). majd vissza minden, fél óra mozgatás és megint megy szépen.
Ja a gép: celeron1100, Acorp 694TA alaplap, Gef 2 MX 400 64 MB, 512 SD ram.
|
kedd márc. 22, 2005 10:13 |
|
|
Archon
gyémánt tag
|
|
kedd márc. 22, 2005 9:59 |
|
|
ricsi
arany tag
|
Gabor2 írta: Annyi volt még furcsa, hogy nála 50-55 fokig melegedett vmilyen Glacialtech Igloo alatt ..., ami nálam 45 fok fölé nem nagyon ment.
Legelőször az USB-t ellenőrizd! Ha az alaplapra rossz sorrendben dugta rá az előlapi vagy hátlapi csatlakozót, azzal zárlatot tudott okozni. Elvileg az USB biztosítékolt, de azért lehet maradandó károsodás miatta.)
Korábban írtad, hogy az új tulaj a lesarkazásra vigyázott. Csak nem lesarkazásvédőt használt?
Nézd meg azt is, hogy a cooler jól fexik-e? (Alaplap ki, és oldalról nézz rá.)
Nem vitte-e túlzásba az ezüst vezetőpasztát? (Ha az egész CPU teteje tocsog, és rossz minőségű, villamosan vezető pasztát használt, akkor az mindent összezár a proci tetején)
Húzzál le mindent az alaplapról, kivéve power, reset, speeker, proci cooler, és vegyél ki minden kártyát, a memóriát is.
Így memóriahibát kell csipognia.
Biztos, hogy az új tulaj nem kísérletezett bios-frissítéssel? (Mert ez az "otthagytam, ezért nem tudom mi történt"-dolog elég gyanús.)
|
kedd márc. 22, 2005 9:50 |
|
|
Salvatore Salvataggio
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 8673 Tartózkodási hely: Ahol fikázni könnyű alkotni nehéz!
|
Zsivaagoo írta: Ha a delikvens a műszálas pulóverével statikusan kisül a lapon keresztül....
az ám! memoriáknál is tapasztaltam ilyen elhalálozást!
|
kedd márc. 22, 2005 9:20 |
|
|
Zsivaagoo
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 779 Tartózkodási hely: Még mindig a bőrömben.
|
Ha a delikvens a műszálas pulóverével statikusan kisül a lapon keresztül....
|
kedd márc. 22, 2005 8:55 |
|
|
Gabor2
platina tag
|
Ma reggel került hozzám a gépe, úgyhogy túl sokat még nem tudtam nézegetni (most épp dolgozom). Annyit megtettem gyorsan, hogy raktam bele egy régi PCI-os Virge-öt, sajnos azzal sincs kép. A proci áramot kap, mert melegszik, ill. leszedtem a bordát, külsérelmi nyom nem látható a procin sem, és a foglalat környezetében sem (sarkai is épek). Sípolni nem sípol vga kártya és ramok nélkül sem, ill. bekapcs után nincs pitty. Én is a procira gyanakszom (sajnos), ha hazamentem, majd átrakom az Abit NF7-SL-be, akkor kiderül, hogy mi a helyzet vele.
Annyi volt még furcsa, hogy nála 50-55 fokig melegedett vmilyen Glacialtech Igloo alatt (nem egy csendes fajta, ránézésre nem rossz) az 1GHz-es Duron, ami nálam 45 fok fölé nem nagyon ment (nálam Spire Falconrock II van).
Csak azt nem értem, hogy mitől tud egy proci egyik pillanatról a másikra meghalni. Lehet a klímaváltozás ártott neki?
|
kedd márc. 22, 2005 8:42 |
|
|
Archon
gyémánt tag
|
Vagy alaplap, vagy CPU, vagy VGA... VGA-t gondolom tudsz benne próbaképpen cserélni, amit még érdemes
meglépni, hogy memória ki, gép indít, fülel! Ha akkor sem sípol, akkor marad az alaplap, vagy a proci. Egyébként
én inkább a procira tippelnék.
|
kedd márc. 22, 2005 7:44 |
|
|
Salvatore Salvataggio
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 8673 Tartózkodási hely: Ahol fikázni könnyű alkotni nehéz!
|
amper szag, égés nyom, kondikat nézd meg, a proci meg ha le van sarkazva az látszik!
|
hétf. márc. 21, 2005 19:05 |
|
|
Gabor2
platina tag
|
Elvileg nem, bár még nem láttam. A proci lesarkazására is vigyázott.
Valamilyen új 300W-os táp van alatta, csak nem lőtte ki a procit. Nekem elég kellemetlen, mert így most nem tudom mit csináljak (a szokásos 3 napra rábólintottam, miután nálam kipróbáltuk). Elvileg holnap délután meg fogom tudni nézni (áthozza hozzám a gépet). Milyen külsérelmi nyomok lehetnek ilyen esetben (túlfesznél)? Hol keressem? Lehetséges úgy megölni egy procit, hogy az nem látszik rajta (túlfesz, ill. megsütés esetén)?
|
hétf. márc. 21, 2005 19:01 |
|
|
Salvatore Salvataggio
a fórum lelke
|
proci nem sérült a berakásnál? lehet kapott hálózatról egy túlfeszt!
alaplap halálnál sem sípol.
|
hétf. márc. 21, 2005 18:43 |
|
|
Gabor2
platina tag
|
Így hogy újra működik a fórummotor, mégvalami:
Elmondása szerint másik videókártyával és ramokkal is próbálkozott, a hiba változatlan. A régi gépe egy villámcsapást nem élt túl, és többnyire az örök vadászmezőkre távozott. Ha jól tudom csak a videókártya maradt meg belőle.
Tegyük fel, hogy elvileg jól rá lett dugva a speeker. Milyen hibáknál nem sípol a gép? Cpu?
|
hétf. márc. 21, 2005 17:56 |
|
|
Gabor2
platina tag
|
Nem sípol
Sziasztok!
Tegnap eladtam egy alaplapot (Matsonic 8137c) + processzort (1GHz-es Morgan magos Duron). Persze előtte kipróbáltuk, ment gond nélkül (nekem kb. 2,5 évig nem volt gondom vele).
Az új tulaj összerakta a gépet, ment neki pár órát, magára hagyta, és mire visszament, nem volt kép. Azóta bekapcsoláskor nem sípol, nem ad képet, a ventillátorok viszont felpörögnek. MI LEHET A GOND?
|
hétf. márc. 21, 2005 17:07 |
|
|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 20 hozzászólás ] |
|