Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: vas. dec. 29, 2024 10:22

Hozzászólás a témához  [ 21 hozzászólás ] 

Szerző Üzenet
gyémánt tag

Hozzászólás 
Ma kiderül, mit lép rá a Seatools... :)

Üdv: Dester

szomb. szept. 27, 2003 1:40
Profil Privát üzenet küldése

Hozzászólás 
Ja, hát minden elromol6 1X. Talán a BIOS v a VIA(vezérlő) nem komálja
ezt a vincsit, ami ettől még lehet, h a végét járja(?) ebben a gépben.

Üdv, Cov.
ui: Utini honlapja is tele van diskTools-okkal :-)

pén. szept. 26, 2003 15:41
vas-tag

Hozzászólás 
Ezzel nézd át a disket, hátha mond valami okosat.
http://www.seagate.com/support/seatools/index.html

pén. szept. 26, 2003 7:22
gyémánt tag

Hozzászólás 
Van egy meglepő jelenségem. A barátnőm gépe rendszeresen SMART errort jelez az 1,3 GB-os Seagatejére, de tökéletesen műxik (még egyelőre). Az én gépemben nem jelez hibát ugyanez a vinyó. Az én 20 GB-os Maxtorom egyik gépben sem jelez hibát. Így aztán kénytelen voltam kikapcsolni a SMART olvasást a BIOS-ban, mert így mindig csak F1-re lépne tovább (valami "S.M.A.R.T. error: HDD status Bad, Replace"). Ötlet?

pén. szept. 26, 2003 1:06
gyémánt tag

Hozzászólás 
zsbere: igen, a PQM is olyan jó, ha van kéznél program, legalábbis számomra. Sajnos az áramszünet keresztbe tud tenni neki, de még egy sima Win-nek is, ha épp a FAT bejegyzést írja akkor (nagyon rövid idő, de van esélye). A megoldás itt egy UPS. Nem azt mondom, én is jártam már pórul, de szintén a saját ökörségemnek köszönhetően. Amúgy szerencsére egyik partíció sem volt sérült, csak a WinXP lelkivilága, így minden adatom sértetlen maradt, csak ugye ehhez el kellett bicikliznem az egyik barátomhoz :) Szóval az LFS kreditjeim nem vesztek oda :)))

Cov: jóvanna :)

pram: örülök, hogy rendbejött. Itt látszik, hogy minden összefügg egymással és az ember pl. pont erre nem gondolt volna először :)

szer. szept. 24, 2003 12:18
vas-tag

Hozzászólás 
Na megoldódott. Úgyse hiszitek el... két 32 megás RAM csücsült benne, és az egyik elhalálozott. :-) Erre nem tippeltem volna.
Úgy vettem észre, hogy kábeleztem, varázsoltam ide-oda, bootolgattam. Párszor még a proci sem csippant be, se monitor stb, csak veszett villogás. Gondoltam hogy nem egy SVÁJCI alaplap, de azért ennél többet néztem ki belőle. Egyszer az egyik bootnál csak 48 M RAM-ot számolt össze. Kinevettem. Kivettem mindkét modult, ráolvastam, vissza ugyanúgy, erre semmi boot. Nézek, RAM felcserélés (2 DIMM van az alaplapon, nagy kombináció volt :-)), dettó. Aztán egyesével, és addigra már nemhogy 16 mega nem maradt benne, de semennyi se. Úgyhogy most 1 db 32 megással szakít az erőmű. :-)

A biztonság kedvéért sec. master-re toltam a Quantumot, mögé slave-re meg a CD-írót. Jól elvannak. Inkább secondary, úgyse volt sose használva (szinte új csatoló! :-)).

pR

kedd szept. 23, 2003 20:08

Hozzászólás 
pram:
Szal vmikor az is van, h már megadja magát egy vincsi :-/ Persze nehéz
ezt elhinni, nekem már döglött meg pár kártyám (mind PCI-os), de sose
tudtam igazán belenyugodni. Te se tedd, próbálkozz rendületlenül...
Nálam egy VIA első vezérlője ment szét, de CD-romot még elvitt vhogy,
csak többX kellett vele olvastatni a fájlokat (kihagyás, aztán újra,
amit nem sikerült) - így maradt amolyan telepítőCD-rom HDD+a SecIDE-re.

zsbere:
Igazad van a dolgokban, de Te is (mint mindenki más mindenben) máshogy
tapasztalod a dolgokat, illetve más dolgokat tapasztalsz (mind2 igaz).
Van, mikor csak "át kell biccenteni" azt a HDD-t, erre jó a sok segédprogi.
Az is igaz, h bármihez nyúlsz (írsz rá), akkor az esélyek csökkennek.
De itt iktassunk bele egy lépcsőt! Lementjük csak olvasó progival az
adatokat, és UTÁNA (meg persze szünetmentes táppal) próbálkozunk az
adott HDD visszanyerésével. Én speciel így szoktam. Egyrészt mert a
legközelebbi esetleges problémakor tapasztaltabb leszek, másrész mert
biztonságosabb, és célravezetőbb. Amúgy a PQM nekem is bejött így...

Dester:
Többet írod le a nevem, mint h elköszönsz! :-)))
Most írtam máshol, h a kábel-dolog mindig is egy
hibaforrás lesz a sok közül. Nem árt oda(is) figyelni.

Meto:
Az adott gyártó eszközeihez kiadott segédprogik
mindig is az első próbálkozás kellékei sztem is.

Üdv, Cov.
ui: mindig leszenk ilyen/olyan gondok, de jobb más "kárán tapasztalódni"...

kedd szept. 23, 2003 17:53

Hozzászólás 
Nagy nehezen előkerültem.

A wincsi 80 GB volt.
Szóval nekem már a partíciót sem látta. Egyik recovery program sem tudott vele semmit kezdeni. Még az R Studio Network Edition sem. ( Elismerten ez a legjobb recovery program, ami létezik.)
A powermax Burn In Test-jének a működési elét nem ismerem, viszont miután a proram lement, simán tudtam boot-olni a winchesterről, és azóta is hibátlanul működik.

Fura módon tegnap történt velem a következő:
Előzmény: 220 V ráereszve az RS-232 portra, amit kicsit rossz néven vett a gép.
Másik gép megvéve, elfüstöltből ki a 6,4-es WD, új gépbe be, aztán boot.
Helyette: non system disk, or disk error.
Mondom, pöpec.
Boot floppy-ról, majd DIR c:, a tartalom látszik.
WD-n rajta a win98 telepítő része, be a könyvtárba, majd SETUPCOR.
Telepítés elejetáján hibaüzenet: A telepítő nem tud létrehozni rendszerindító területet.(vagy valami hasonló).
Floppyról elindítottam a POWERMAX-ot, kb 1 óra múlva simán boot-oltam a WD-ről.
Röviden kb. ennyi.

kedd szept. 23, 2003 13:27
vas-tag

Hozzászólás 
Azért értetlenkedtem, mert nem tart semmivel sem tovább formázni ntfs-re mint fat32-re.
lehet, hogy figyelmetlenül olvastam, de akkor megvannak az adataid? mi a bajod az fdisk-el jó kis program az :) a 9x-es winekhez. Írtad, hogy a PQM sokszor megmentette az adataidat, nekem viszont még soha nem volt adatvesztésem, kivéve egy esetet és azt is a saját magam balf..ságának köszönhettem :). Nem ismerem a PQM adathelyreállító funkcióját, de legjobb tudomásom szerint, az igazi adatmentő programokkal ellentétben "adtmentés" címén ír a vinyóra, ill. a sérült partíciós, fat táblára. Ha sikerül örül az ember, de ha nem akkor meg lehetetlenné teszi, a későbbi adatmentést, ami lehet, hogy sikeres lett volna előtte. Az átmértező funkciója használható lenne, de az adataim érdekében inkább hanyagolom. Méretezés közben egy jó kis áramszünet csodákat tesz a fat táblával, persze tudom lehet csinálni helyreállító lemez (meg ups), aztán a floppy lemezek megbízhatóságát ismerve majd kap a delikvens egy hibaüzenetet, hogy nem lehet olvasni az akárhanyadik szektort.
Egyébként meg természetesen mindenki olyan programot használ amit szeret, megszokott, de azért részemről inkább maradok PQM free :)

és ezekután csak remélni tudom, hogy az LFS könyvtáradat nem a sérült partíción tartottad :))))

üdv zsber

kedd szept. 23, 2003 12:33
gyémánt tag

Hozzászólás 
zsbere: miért nem NTFS? Nem különösebben trükköztem vele, alap formázás volt, mert a vinyó nincs még fél hónapos se. Leformáztam, aztán hajrá. De maradok az NTFS-nél :) (A kábel itt tuti jó, majdnem új, a RAID kártyámhoz kaptam, sose volt vele semmi gond, ráadásul akkor a 15 GB-os partíció se ment volna. Itt a FAT32 partíciókkal volt CSAK gond!)
Nekem épp a PQM mentette meg soxor az adataimat, akár még az átméretezés is (a PQM8 már egész jó ebben, a 7-essel (6-ossal) akadtak még gondok bőven). Ha van hely a vinyón, akkor nincs ezzel semmi gond. A DOS-os verziója meg nagyon sokszor volt segédeszközöm, inkább ez, mint az fdisk :), de leginkább a kettő egymás mellett. Jó, ha van mindkettő :)
Mostmár nem lényeges a dolog, mert újrainstall lett a dolog vége. Persze jó lenne tudni, mitől lehetett ez.

Más: egy vinyónak dobhat a BIOS SMART errort, ha az IDE kábel rossz?

kedd szept. 23, 2003 11:19

Hozzászólás 
egy 5let csak. a pq7 el nézd meg a winchid, és használd a helyreállító funkciót. volt már, hogy ez segített.

tisztelettel: gdea

kedd szept. 23, 2003 10:43
Profil Privát üzenet küldése ICQ
vas-tag

Hozzászólás 
Dester nem értem miért fat32-re formáztál egy 100GB-os partíciót, főleg hogy nem "hurci" vinyó. Kábel szerintem nem rossz, mert akkor az NTFS is sérülne. A fat32 nem igazán jó már manapság. Semmi hibatürő képessége nincs, egy áramszünet mikor ír éppen a vinyó és oda az egész partíciód. Partícionálásra és formázásra pedig én inkább a win beépített lemezkezelőjét használom mint a pqm-et. A pqm partíció átméretező funkcióját pedig egyáltalán nem használom (sőt még magát a programot sem), és csak ezt tudom javasolni másnak is, már ha fontosak az adatok amik a vinyón vannak.
Esetleg átnézhetnéd a vinyót a gyártó tesztprogramjával.

kedd szept. 23, 2003 7:22
gyémánt tag

Hozzászólás 
Cov javaslatát raknám még ide: ha véletlen a kábel nem segít, próbáld meg máshová átjumperelni és ha van erre lehetőséged, akkor onnan bootolni. Nem biztos, hogy az egész gallyra vágódik :)

ui: megvásárolnám mindkettőt, ha lenne miből...... :)

hétf. szept. 22, 2003 23:17
vas-tag

Hozzászólás 
Dester: aztán Redmond a BSA-val karöltve bekopog hozzád. :-) Bár nem feltételezem, hogy ne vásároltál volna meg egy HU Prof XP-t, meg egy PartMagic-et... :-)))

Az általam említett konfig se egy csataló:
- Acorp TX-es (borogatást!) alaplap
- P166 MMX
- 64 MB RAM...
De 5 évig semmi baja nem volt. És semmi sem volt cserélve benne. Soha. A Quantum pedig jó, nálam bizonyított. Ha az alaplapi IDE füstölt el, akkor asszem morcos lesz a gazdi. Bízom a kábel erejében. :-)

pR

hétf. szept. 22, 2003 22:54
gyémánt tag

Hozzászólás 
:))) Barátnőm gépével hasonló helyzet. Cov tudja, hogy már 2 hete tépem a hajam miatta. Instabil, a Windows szinte DLL-enként hal meg, fokozatosan. Mindig. Gyanakodtunk túlmelegedésre, stb. Ezt kizártuk. Egyszercsak az alaplap indulásakor a SMART hibát jelzett a vinyóra. Kicseréltem az én garantáltan jó 20-as Maxtoromra. 2. boot után "egy vagy több meghajtó rossz szektorokat tartalmaz". Na ne má... Kibontottam a gyári, Plextoromhoz kapott IDE kábelt és rákötöttem arra. Azóta (előzetes tesztjeim szerint, lekopogom) atomstabil. (A gép egy VIA chipsetes valami, P200, 80 MB RAM.) Előtte napokat töltöttem RAMteszttel, újrahűtőpasztázással, napi 4 Win telepítés (98SE-től 95OSR2-ig), kártyacserélgetés, stb.
Mostmár 3 hibalehetőséget tartottam meg: IDE-kábel hiba, vinyóhiba vagy alaplapi IDE-vezérlő hiba. Még egyiket se zártam ki.

Szóval pram... Az IDE kábel cseréje jó gondolat :)

Lehet, hogy ezt a screenshotot el kéne küldeni Redmondba, hogy mit rakjanak még az SP2-be :)))

hétf. szept. 22, 2003 22:39
vas-tag

Hozzászólás 
Nem ide kapcsolódik, de sztorizok.
Win98, Quantum 2.1 GB (régi szekér :-)). Rajta volt, működött, egyszercsak boot után jött a "non system disk or disk error". Nézem a floppydrive-ot, üres. Nyomok gombot, üzenet ismétlődik. Düh. Nem voltak fontos cuccok rajta, úgyhogy format c. FAT32-es volt előtte is, utána is az lett. Új Win98 települ, közben újraindulgat, utolsó újraindulásnál újra az üzenet. Ilyet még nem láttam. Oprendszer felkúszik simán, majd 2 boot után "disk error". BIOS-t nézem, látja a Quantum-ot. Low level format... (itt már sirdogáltam). Eredmény ugyanaz. Most hazahoztam az én gépembe, bepakoltam, alaplap látja, XP látja, sőt. Semmi bad sector, vígan kerepelt, mert írtam is bosszúból egy csomót. Holnap viszem vissza a gazdinak. IDE kábelt fogok cserélni tutira, jobb ötletem még nincs. Ez a vinyó 5 éve van a config-ban, százszor lett formázva stb. soha semmi baja nem volt. Tipp?

Bocs, hogy ideírtam, de Cov, meg Dester sűrűn firkál ide. :-)

pR

hétf. szept. 22, 2003 22:31

Hozzászólás 
Szal az XP-nek FAT32 "nemlátási" gondjai voltak? 5letem sincs...

Üdv, Cov.
ui: vkinek vmi tippje netán?

hétf. szept. 22, 2003 22:21
gyémánt tag

Hozzászólás 
Na itt vagyok én is. A dologhoz annyit tennék hozzá, hogy nem kifejezetten a partícióval volt a gond, mert amikor beraktam a FAT32-es rack vinyómat (20-as Maxtor), azt se látta. A további duma helyett itt egy screenshot.

http://kep.tar.hu/cov/images/pic3436373.jpg

Van ötletetek, hogy mi lehetett ez??? Mintha az XP elfelejtette volna, hogy néz ki a FAT32. :)
Azóta WinXP reinstall volt, mert sürgősen kellettek az adataim. Mostmár mind2 partíció NTFS. :)

hétf. szept. 22, 2003 22:08

Hozzászólás 
Azt mondja az XP, h "kívánja formázni?"! Szal semmit sem nyúlt
hozzá még Dester, de akkor ajánlom Neki az adott gyártó progiját.

Üdv, Cov.
ui: 4 óra szép... mekkora vincsinél?

hétf. szept. 22, 2003 20:46

Hozzászólás 
...ebből a gyorsaság +látszik. Bocs az üres témáért :-/

Üdv, Cov.
ui: remélem azért így is benéznek a "szakértők"...

hétf. szept. 22, 2003 10:35

Hozzászólás 
Dester fel6almazása alapján írom (a gyorsaság kedvéért) az Ő problémáját:

Adott 1 HDD, 15 ill 100GB-os partíciók. Elsőn XP, utóbbin adatok.
Külön RAID-en lóg, egy külön RAID (pci-os) kártyával vezérelve.
Megbíz6óan működik már hónapok óta, semmi extra előzmény nem volt.

A 100GB nem látszik! PQ Magic látja vhogy. DOS alatt is volt vmi, de
nemrég üzente, h már ott sem jó. Egy haverhoz viszi adatot menteni.
Lett próbálva: telepítéskor létrehozott RGazdival bejelentkezve,
hátha csak vmi policy állítódott el magától. Másik slotban a RAID.

5leteket várunk, bármit! Kábelcsere, meg víruskeresés, meg hasonlókon
felül kéne vmi. Akár csak olyasmi, amivel kizárható, h mi NEM a baj.

Üdv, Cov.
ui: azt nem tudom pontosan: NTFS volt a 15GB, és FAT32 a 100GB...

hétf. szept. 22, 2003 8:56
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 21 hozzászólás ]